|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Dobry wieczór
![]() Cytat:
koło południa?Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4022 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
witam po baaardzo długiej nieopbecności
![]() mam nadzeije, że wybaczycie nie nadrobię i nawet nie będę próbować ale już się tłumaczę- bo jakoś tak, ciągle coś ![]() goście goście i jeszcze raz goście- uroki mieszkania w centrum warszawy- każdy jak ma coś do załatwoienia, leci gdzieś itp to u nas spi i tak przez ostatnie 2 tyg przewinęło się 8 osób (na 42m2 )))i jeszcze w ten weekend brat TZ z dziewczytną- wykończę się, ale z drugiej strony lubię jak dom jest pełen ![]() postaram się byćwmiarę na berząco, ale na stale wrócę pewnie po weekendzie Majeczka zdrowa, tylko jutro sczepionka (proszę o kciuki) i caaaaała cudowna ![]() życzenia Najlepszego dla Wszystkich solenizantów aktualnych i byłyc i kciuki dla potrzebujących ![]() iwona |
|
|
|
#4023 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstawilam fotkę jak obiecalam. W rzeczywistości są sporo ciemniejsze. Na zdjęciu jakieś jaśniejsze wyszły.
|
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie!!!!! eeejjjj jakie ty masz długie włosy, tez takie chce!!!
|
|
|
|
#4026 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczek bardzo pozytywna zmiana
Natka Dominik jest świetny Eweeve za spadek wagi .Nerola nareszcie jesteś Więcej nie pamiętam
|
#4027 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Obejrzałam "przepis na życie", ta Anka z tym Jerzym to już takie ciepłe kluchy, dobrze, że jest ta Beatka z Andrzejkiem bo już by się nudny film robił! Tak się cieszyłam na nadchodzący weekend, już coś tam planowałam, bo tż miał zjechać,a dziś się okazało, że wraca ale 2 kwietnia najszybciej Ala cały czas tylko tatatata wiem, że nieświadomie, ale na pewno za nim tęskni......Idę już, nie smęcę.... |
|
|
|
|
#4028 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale jak tata wróci to Hania będzie prze szczęśliwa! Mamusia nie mniej Stronczek bardzo ładnie Ci w ciemnych włosach |
||
|
|
|
#4030 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje kochane za miłe słowa
Mi sie tez podoba ta zmiana. A włosy miałam dłuższe ale obcielam JAKIS czas temu bo mi strasznie wypadły i suche końcówki miałam. |
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek super wyglądasz
|
|
|
|
#4032 |
|
Wtajemniczenie
|
Słoneczko
|
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta a czego Ciebie tak mało na wizażu? Co porabiacie z Emilie?
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- I Scio też ostatnio nie ma
|
|
|
|
#4034 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma tez Zmalowanej, Stapelki, Madziaranew a Brunetka,Zanka i Nerolka mało sie udzielają. Dziewczyny brakuje tu Was
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Szalejemy
![]() A tak na poważnie,jak Emi się zajmie sobą robię jakieś domowe rzeczy, ogarniam wiecznie coś a jak marudna to czytam jej książki,chodzę z nią po chałupie bo zrobi się jak drut i stoi,bo chce chodzić.W tym tyg mam w sumie dużo załatwiania,jeżdżę wiecznie po urzędach no i ćwiczę, aby spalić zbędne kg.A swoją drogą niby spadam z wagi a kolejne rozstępy mi się pokazują nie wiem o co chodzi |
|
|
|
#4036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Zapałeczko prześlij mi prosze nr tel na pw bo nie będę miała się z Tobą jak skontaktować jutro
|
|
|
|
#4038 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziekujemy za kciuki. Usg w porzadku Cytat:
Kuzynem bym sie nie przejmowala. U nas jest karmienie co 2 godz od okolo 24. Z tego dzieci wyrastaja. Przerabialam to z corkami, woda, smoczek i inne takie nie pomagaly, musial byc cyc. No to ma. Mnie to nie przeszkadza, o ile przy jedzeniu zasypia (i tak jest najczesciej) Natko super Domek A dobrze mi sie wydaje, ze obiecalas nam zdjecie Domka w Nunie? Czy przeoczylam moze? Tez o tym myslalam. Stronczek slicznie wygladasz! |
|||
|
|
|
#4039 | |||
|
Zakorzenienie
|
Domek-żulek
Cytat:
![]() Cytat:
A ten cytat Powinni autora przed pluton egzekucyjny postawić ![]() Tak sobie myślę, że kiedyś promowano takie dość nieludzkie podejście do maierzyństwa i niemowląt. Sztywne zasady, przykazania, wykluczone zdanie się na instynkt i wsłuchanie w dziecko. Smutne to... Cytat:
![]() Ten lekarz mi mówił, że są skuteczne proszki na migrenowe bóle, ale to przy karmieniu odpada. No tak, ale to taki przejściowy. Mam nadzieję że szybko go porzucimy na rzecz bardziej cywilizowanych sposobów ![]() Na resztę odpowiem później, bo teraz lecę zmywać henne
|
|
#4040 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapaleczko, AgaG dziekuje
![]() Brumciu pokazalam kilka postów wyżej |
|
|
|
#4041 |
|
Wtajemniczenie
|
Biegnie z życzeniami Rogi buziak ogrooooooooomny dl Ciebie przystojniaku Brumeczku kochany Strasznie współczuje migreny, nie wiem jak Ty sobie dajesz radę z tym bólem Dla mnie jesteś superwoman. Mam nadzieje ze w końcu atak puści. Gratuluje brokułowego sukcesu Stronczku- świetnie wyglądają w Tym kolorze. Buzia nabrała takich ładnych kształtów. Eve- gratuluje spadku wagowego Natka Domek jest super mobilny, prędkość ma zawrotną. A na początku filmu ruchy taneczne szyją thebeściakowe Zanka zdrówka Kajoolku brawa dla Tzta Mamad ale się usmialam z tego fragmentu starego poradnika Sent from my iPad using Tapatalk HD
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczku rewelacja. świetna fryzura, kolor głęboki. Bardzo mi się podoba. Piszę jak najszczerzej.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4043 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No wiesz, i dopiero teraz mówisz
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
W tym wieku to przecież idealna norma, a nawet więcej niż norma!!!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczny kolor, mama ma dobrą rękę do tego Cytat:
Do łez ![]() Cytat:
![]() Zmyłam hennę. I ... jest super Miałyście rację dziewczyny, że ta żelowa henna jest super. Marinka - -dzięki za natchnienie, bo to dzięki Tobie się zdecydowałam Aha, ja też proszę o kciuki, bo jutro i my mamy szczepienie Ostatnie w tym roku życia
|
|
#4044 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Oliweczka, Brumek, super że dzieciaki mają dobre wyniki.
![]() Brumek, te Twoje bóle głowy naprawdę nieciekawie wyglądają. Cytat:
Pokaż nam Izunię. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
2. Ja też. Może robimy jakieś zakłady?![]() 3. Prawdziwy facet musi mieć śliwy i guzy. ![]() Mi 12 by najbardziej pasowała. Jak nazywa się ta kawiarnia? Bo ja nadal nie wiem, gdzie to dokładnie jest. ![]() Blondynko, rozumiem że przyjdziesz? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdzie jest Scio? Dawno jej nie było. ![]() U nas dzisiaj Hania była Jęczysławą Marudellą , wszystko było na nie i w miejscu uśmiechu momentalnie pojawiała się rozpacz. Przy wieczornej kąpieli raczył się pokazać winowajca- górna dwójka.![]() Aaaa...bym zapomniała. Rogi, jesteś już na świecie tyle co w brzuszku u mamy!
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-03-14 o 21:24 |
||||||||
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(choć w głębi duszy wolę pieścić wizerunek siebie jako delikatnej niewiasty a nie superwoman )Ale Ty tak o wszystkich, a nie piszesz co dziś u Was?
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku ile kosztuje jedna dawka na pneumokoki? chciałabym zaszczepić teraz małego i nawet nie wiem ile kosztuje
|
|
|
|
#4047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Taaaak!!!
A wiecie co ja czuję? Że pierwsza będzie ... Kajool ![]() Kajoolku, nie bij ![]() Cytat:
Ten wyglądający przez okno uszaty misio rozczulił mnie do łez ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
Co do grosza.
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-03-14 o 21:27 |
||
|
|
|
#4048 | |
|
Zadomowienie
|
AgaG tak jedziemy wciaz na UU
Cytat:
(przyznam wam sie do czegos, moja starsza sostra jest w ciazy teraz, jakis 10 tydzien)
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze liczyłam że mniej ..... buuuu ja niestety musze sama w aptece zamawiać bo moja przychodnia nie sprowadza ich .... i ceny są różne w aptekach ... jak brałam rota to różnica w cenie to była 50 zł od najdroższej apteki do najtańszej na jednej dawce .. no nic TZ będzie musiał znów zjeździć całe miasto i szukać gdzie najtaniej
Marinko, Zapałeczko to umawiamy się na jutro no chyba że będzie padać deszcz to nie .... aż sprawdzę jaka pogoda jutro będzie
|
|
|
|
#4050 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A Ty to jednak ciepły ludź jesteś wiesz U nas cudo dzień Jaś pogodny, nadal pełza z prędkością nieprzytomnego ślimaka Zjadł pól banana i marchewke z ryżem i wypił morze mleka ![]() Zaciskam mocno kciuki za szczepienia Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

)

jak mi się zacznie przebudzać w łóżeczku to wędruje do nas do wyrka i wtedy w zasadzie kiedy chce to sobie łapie UU. najczęściej tak co ok. 3 godz, ale bywa, że i częściej. ale z tego co zauważyłam to je tak 2 razy w nocy, a pozostałe to tylko pije.

zębole
za spadek wagi .
Ala cały czas tylko tatatata wiem, że nieświadomie, ale na pewno za nim tęskni......

nie wiem o co chodzi
Powinni autora przed pluton egzekucyjny postawić 

Dla mnie jest ok - przecież on skończył już 7 miesięcy
Ostatnie w tym roku życia