Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 15:19   #4321
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

u nas na chrzcinach mniej bedzie
dwoch chlopcow 8 letnich
dwie dziewczynki 3 letnie
jedna 10 miesieczna
jedna 9 miesieczna
no i dwie nasze Atomówki
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:23   #4322
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Kubusiu sto lat, szczesliwej mamy i siostrzyczki piknej ,spiacej i duuuzo czekolady , a co

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Witajcie

Nie wiem czy podjęłaś w końcu decyzję zakupu ale ja bym brała metalowy. Hamulec to juz osobna sprawa, my mmay bez ale nie widzę przeciwskazań. Co do wagi to ciężko żeby drewniany był taki lekki chyba że ze sklejek i innych ciulstewek które mogą za dużo nie wytrzymać. Kółka lepiej duże bo to jak z wózkiem, po nierównym terenie lepiej się poruszać.
Nie wydaje mi się żeby ten rowerek był dla dziewczynki, penwie tak na zdjęciu wygląda a w realu zupełnie inaczej.
I koniecznie zwróć uwagę na regulację wysokości siodełka i tak jak madzia napisała z niską ramą coby maluch sam sobie radził z wsiadaniem
Dzieki za rady, patrze wlasnie zeby maly dal sobie sam rade z nim . Nie chce przekroczyc 3 kg, no moze 3 i pol , jak bedzie za ciezyki to nie da rady.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Moj zdolny dziec w tym tyg zepsul mi lapka ktory ma zaledwie miesiac. I jestem ciekawa ile wybuli tz. Maly wlazl na biurko i sobie z niego trampoline zrobil :/i niby dziala ale ekran nie wytrzymal 14kg na sobie :/
Dzisiaj zdazyl juz spasc z parapetu,co zupe nastawialam. Wczoraj prawie nas zagazowal bo krecil odkreconym kurkiem czyli zakrecil na tyle ze ogien zgasl a potem przekrecil na max,i zabezpieczenie nie zadzialalo.. Ale pozatym narzekac nie moge bo grzeczny
Ja cie pierdzielu ale agent . Moj wazy 11.6 kg jakos tak, ile twoj wazyl przy porodzie ?

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
my mamy taki ten drewniany
http://www.likeabike.com.pl/p13,rowe...bike-midi.html
on jest nie dość, że za duży na nią, to jeszcze zbyt ciężki i z tym metalowym daje świetnie sobie radę, jak wrócimy dzisiaj do domku, to postaram sie nagrać filmiki z jednym i drugim, to wrzucę, o ile nie bedzie padało

tak maja napisane na rozpisce dnia, ze tyle śpią, Jula godzinkę to zasypia a potem zawsze jeszcze 2 spała< łącznie 3 godzinki schodziły> i była wyspana rozpromieniona zawsze, a teraz jest nie do zniesienia.
Ale mi potrzebny jest wynik przed podaniem leku na robaki że tez mnie coś podkusiło i do nowego ośrodka się przeniosłam, bo niby bliżej, a tu nie dość, że dziwna pediatra, to jeszcze wyniki gubią masakra jakaś
Drewnianego nie biore, nie podobaja mi sie wlasnie, ale waga byla bardzo mala. Tylko to przemawialo za kupnem.

Ja bralam leki na robaki bez badan, tak sie chcialam odrobaczyc .

Cytat:
zapomniałam dodać, że my wstajemy , to znaczy ja o 5.30 a Julia o 6.40, bo o 7.15 < a jak zaśpimy to o 7.30> wyjeżdżamy z domku < dobrze, że u nas nie ma korków >
Szczerze ale to szczerze wspolczuje ostatnio w sobote musialam wstac po 5 jak bym na chaju po poludniu byla.

A ten rowerek metalowy czerwony jest strasznie leciutki i jeszcze jak ty go chwalisz to chyba na ten sie zdecyduje albo na ten http://www.ebay.co.uk/itm/1607440872...=p5197.c0.m619 , tz go chce bo mu sie kolor podoba

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja bym wzięła metalowy, miałam taki sam problem jak ty z rowerkiem
w końcu wybrałam taki
http://allegro.pl/hudora-rower-biega...186842053.html

nawet nie wiedziałam że w ikei są takie tanie prześcieradła

Tak biore metalowy nie wiem jaki.
Tez nie wiedzialam hehe , ciekawe jaka jakosc

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja na pewno zrobię babeczki takie z mięsem, u nas hit imprezowy i sałatka- znalazłam nowy przepis a jest bardzo dobra bo robiłam teraz w sobotę. Jak chcecie to mogę wstawić przepisy
Juz dalas przepis a mialam pisac DAJ

Cytat:
Właśnie obejrzałam powtórkę Zawadzkiej. Chwilowo się załamałam bo chyba za mało z miom dzieciem pracuję .
Nic idziemy na zakupy i spacer się uczyć, jak co dzień zresztą
kurka rurka zapomnialam, a budzik sobie nastawilam szlag by to. Co tam bylo ?

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
U nas "kupa day"
Tzn co/ meczy sie dzis?

U nas dzien bez pampka, poza tesco i dentysta. Sikla , ladnie wola , normalnie w szoku jestem, chyba z dwa razy sie posikal, ale to nic , tez zawolal Z rana mnie zawolal , myslalam ze chce siku, to poszlam z nim do toalety , nie zrobil, oczywiscie, a za chwile mnie zawolal a tam wielka kupa na dywanie w pokoju . No nic , moja wina, bo nocniki zostawialm na dole, a tak to mam jeden na dole a drugi na gorze .

Bylam szukac te barwniki do ciasta i byly tylko w plynie , chyba nawet nie do ciasta bo pisalo ze do zabarwiania tego lukru czy cos . Taki lukier mam wgotowych babeczkach.
Na necie musze poszukac, wkurzylam sie bo musialam latac i odniesc te serki i kremy itd .

Ale zeby nie bylo zle to zrobie ten tiraminu najpierw , musze sprawdzic co tam potrzeba i w piatek chyba upieke. Jutro pierogi musze robic
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:36   #4323
libra777
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla Kubusia
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
witam,

Czy ktoś może mi poradzić jak zniwelować ból wymion? Odciągam to mleko elektrycznym laktatorem i już z bólu nie mogę wytrzymać. Czy to musi tak boleć?? Czy jak ssaka ma się to też tak boli?? Nie dość że przez to dojenie chodzę nie wyspana to jeszcze ten ból.
ja kupowałam w aptece maść chyba z witaminą A
A jesli by Ci się czasem jakiś zator zrobił to liść kapusty białej rozbity tłuczkiem i schłodzony w lodówce
Fajnie że Nataszka juz je Twoje mleko ,niech rośnie dziewucha

Cytat:
ale jestem zła zrobiłam wyniki, nie dość, że za nie wybuliłam podwójną cenę, to w dodatku zgubili materiały i co ja mam teraz zrobić? Dzisiaj od rana wykonałam 36 telefonów do różnych pokoi w naszym ośrodku, do szpitala i do laboratorium, i wciąż mnie odsyłają od jednego numeru do drugiego, wreszcie się wkurzyłam i i wyrecytowałam ostatniemu rozmówcy listę pod którą juz dzwoniłam, to Pani powiedziała, żebym zadzwoniła po 10.00 bo może sie znajdą, skąd mam teraz wiedzieć, czy wyniku z kosmosu sobie nie wezmą?
no ładny numer tez byłabym wściekła najlepiej byłoby zrobić drugie na ich koszt
Cytat:
Moje dziecko na drzewa i inne rośliny woła ZIOŁO... Mam nadzieje że publicznie nie będzie wygłaszał swojej "wiedzy" bo za jakiś ćpunów nas wezmą jeszcze
dobre

Cytat:

Moj zdolny dziec w tym tyg zepsul mi lapka ktory ma zaledwie miesiac. I jestem ciekawa ile wybuli tz. Maly wlazl na biurko i sobie z niego trampoline zrobil :/i niby dziala ale ekran nie wytrzymal 14kg na sobie :/
Dzisiaj zdazyl juz spasc z parapetu,co zupe nastawialam. Wczoraj prawie nas zagazowal bo krecil odkreconym kurkiem czyli zakrecil na tyle ze ogien zgasl a potem przekrecil na max,i zabezpieczenie nie zadzialalo.. Ale pozatym narzekac nie moge bo grzeczny
Oj Ty to nie narzekasz na brak emocji

Cytat:
Libra, w tobie nadzieja, co robisz na święta? jakie potrawy?
Na pewno robię to http://lepszysmak.wordpress.com/2011...iala-kielbasa/
I galantynę http://www.wielkiezarcie.com/recipe52716.html
no i na pewno będą jajka faszerowane i biała surowa kiełbasa pieczona ,no i sałatka ta tradycyjna bo tylko taką lubimy
Z ciast to tradycyjnie cisto kapuczino (podawałam w klubie przepis) cassata siciliana , i planuję jeszcze tort z masą zabaglione to chyba tyle może jeszcze coś wymyślę jakaś kaczka pieczona czy cuś
Cytat:
skrzyp, pokrzywę, siemie lniane, drożdże mieszam to wszystko razem i wypijam na raz < co by cały dzień nie czuć smaku >

Darusia pisała, że oni jak tak ciepło jest to się w tyle osób na Pradze spotykają
Po tym to na pewno Ci aż takiej energii nie zadało może Cię jakaś wiosenna budząca się do życia energia rozsadza

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Monka jak do lukru to do ciasta też się nadadzą byleby do jajek nie były
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 16:29   #4324
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

mnie sie prażuchów zachcialo;p

u nas dzisiaj 2 razy siku w spodenki bylo,ale generalnie 2 razy kupa i reszta siuśków lądowała do wc.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:52   #4325
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przy czwórce w sobotę chciałam ocipieć
Wyłączyłam się w pewnym momencie

Ja mam dość dużą rodzinę i uwierz mi że taki zestaw dzieci to norma. Ta część rodziny mieszka trochę daleko od nas i raczej nie widujemy się. Ostatnio byłam tam jakieś 3 lata temu a od tego czasu dość poważnie rodzina się rozrosła
JA też mam sporą rodzinę. Moja mama ma 7 wnucząt. Jak się wszyscy spotykamy (rzadko) to jest nas (moi rodzice i rodzeństwo z rodzinami) 17 U tz trochę mniej...

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Tzn co/ meczy sie dzis?
No męczy się, zrobił przed drzemką ale chyba nie wszystko bo potem znów stękał ale nie chciał zrobić... także pewnie to nie koniec.
Dziś mu gruszkę obrałam i pokroiłam to chodził z miseczka i nas karmił a sam nie jadł Resztę wrzuciłam mu do płatków owsianych + rodzynki mleko i miodek i zjadł na kolacje... Może go ruszy bo coraz twardsze ma te kupy mimo braku słodyczy... Myślicie że sok - karotkę mogę mu dawać?

A co do gadania to Michał nie zdrabnia tego co powinno być zdrobnione - mówi - buła zamiast bułka, rodzyna (rodzynka), świnia (my mówimy świnka), małpa (my małpka) zdrabnia tylko imiona tak jak my mówimy (Asia, Zosia) i hipcio, ciuchcia - pewnie nie wie jak inaczej...

Czy Wasze dzieci też jak leci reklama np biedronki czy reala to krzyczą - "tam ja" ?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:07   #4326
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

no i na pewno będą jajka faszerowane i biała surowa kiełbasa pieczona ,no i sałatka ta tradycyjna bo tylko taką lubimy
Z ciast to tradycyjnie cisto kapuczino (podawałam w klubie przepis) cassata siciliana , i planuję jeszcze tort z masą zabaglione to chyba tyle może jeszcze coś wymyślę jakaś kaczka pieczona czy cuś

Po tym to na pewno Ci aż takiej energii nie zadało może Cię jakaś wiosenna budząca się do życia energia rozsadza

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Wiesz czemu tak pomyslalam, bo pisalyscie cie ze plynny barniwk nie fajnie laczy sie z ciastem , wiec moze tylko z lukrem jakos wspolgra haha takie moje dydymaly

Fajne przepisy ale u mnie nie przejba bo swiadectwo swini jest tam dane hehe
Ja wiem ze w tym roku bardzo malo ee robic kozwa potem ktos to musi zjesc i to jak zeykle BEDE MUSIALA BYC JA . Do pl nie jade wiec sami bedziemy . Jak zrobie ten tort tiramisu to sie usmiechen o cappucino . Narazie nie pytam bo uzbiera mi sie mega lista i nic w koncu nie zrobie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
mnie sie prażuchów zachcialo;p

u nas dzisiaj 2 razy siku w spodenki bylo,ale generalnie 2 razy kupa i reszta siuśków lądowała do wc.

Ja dopiero wstalam , zdrzemnelam sie ok 2 h .

Dracon a jak twoja mala zaliczyla tez drzemke?

Wiecie ci pilam te drozdze i nie smaczne to . az mnir trzepie na sama mysl. Musze cos z druga kostka zrobic bo date ma do niedzieli . Z koncowki tej drugiej maseczke zrobie. Mama mi dzis dzownila ze wysyla te tabletki z drozdzami piw.

U nas urodziny po swietach sa, wiex pewnie cos zrobie,lubie impreezowac to takiej okazji nie przepuszcze .
Zrobie jakas salatke , z pieczarkami i grzybami jajkami zawsze robie uwielbiam i kabanosik najlepsze do tego na zagryzke ale odpada.
Moze zrobie taka ala saltke- bob mlody w jogurcie z czosnkiem i koperkiem, najlepsza jest na cieplo ,mi smakuje i tak i na zimno, tylko jogurt taki twardszy sie juz robi.

Chyba saltke z salata i kurczakiem ten gyros. Brat lubi i tz .,
a i salatke z tunczykiem i makaronem, na sylwestra jadlam i nie moglam sie oprzec . Musze po przepis zadzwonic bo nie pamietam wszystkiego.
I jeszcze bedzie slataka z cukini, baklazan i czerwona papryka w jogurcie z czosnkiem - bomba kaloryczna ale co tam , wszyscy lubia. Nie wiem co z cieplego .Cos wymysle.
Stary 2012-03-14, 18:18   #4327
catro
Rozeznanie

Spóźnione życzenia dla wygadanej Gabi Snu dla Ciebie i rodziców
dla Kalinki co ma loczki cudne "łatwego" nocnikowania
i dla Lenki o której dawno nic mama nie pisała
i dla Kubusia rozgadania co by mam sie już nie czepiała

Ej nawet jakis taki rym częstochowski mi wyszedł

catro jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 18:23   #4328
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
JA też mam sporą rodzinę. Moja mama ma 7 wnucząt. Jak się wszyscy spotykamy (rzadko) to jest nas (moi rodzice i rodzeństwo z rodzinami) 17 U tz trochę mniej...

No męczy się, zrobił przed drzemką ale chyba nie wszystko bo potem znów stękał ale nie chciał zrobić... także pewnie to nie koniec.
Dziś mu gruszkę obrałam i pokroiłam to chodził z miseczka i nas karmił a sam nie jadł Resztę wrzuciłam mu do płatków owsianych + rodzynki mleko i miodek i zjadł na kolacje... Może go ruszy bo coraz twardsze ma te kupy mimo braku słodyczy... Myślicie że sok - karotkę mogę mu dawać?

A co do gadania to Michał nie zdrabnia tego co powinno być zdrobnione - mówi - buła zamiast bułka, rodzyna (rodzynka), świnia (my mówimy świnka), małpa (my małpka) zdrabnia tylko imiona tak jak my mówimy (Asia, Zosia) i hipcio, ciuchcia - pewnie nie wie jak inaczej...

Czy Wasze dzieci też jak leci reklama np biedronki czy reala to krzyczą - "tam ja" ?

Tez bym chciala miec duza rodzine, moj tz ma ja mam chyba normalna taka normalna, a szkoda
Kurcze dlugo juz to trwa. Idz moze do lekarza ktory ma troche oleju w glowie i nie zleje na to.
Zrob sobie liste lekko strawnych produktow i powies na lodowce i z tego gotuj.
Powiem ci ze ja po gruszcze czuje sie wydymana strasznie, mam wielki brzuch i raczej nie lece do toalety .
Posiedze potem wieczore i moze cos wygrzebie w necie . to ci wkleje jak bedzie cos sensownego .
Stary 2012-03-14, 18:29   #4329
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Drożdże to nie ziółka

Gdybym taki mix jak Ty piła na raz to pewnie też miała bym ochotę pół wioski wystrzelić
wiem, ze nie ziółka, ale piję je razem z resztą
to jak mam to pić? wszystko osobno?
nie można razem?

Cytat:

Ja pitole - ale sobie dopisałam scenariusz
Ale ta ichna Praga zamieszanie robi od wczoraj
aż laptopa oplułam
grunt, to czytanie ze zrozumieniem

Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Kubusia

ja kupowałam w aptece maść chyba z witaminą A
A jesli by Ci się czasem jakiś zator zrobił to liść kapusty białej rozbity tłuczkiem i schłodzony w lodówce
Fajnie że Nataszka juz je Twoje mleko ,niech rośnie dziewucha

no ładny numer tez byłabym wściekła najlepiej byłoby zrobić drugie na ich koszt

dobre

Oj Ty to nie narzekasz na brak emocji

dziękuję za przepisy
masz rację, to chyba przesilenie wiosenne mnie dopada

Cytat:

Julia tak nie ma, ale jak zobaczy biedronkę, to krzyczy na zakupy idziemy

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:05   #4330
catro
Rozeznanie

Ja na urodziny Oli zrobiłam to: https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=4241 jako danie na ciepło (wizualnie super, oprócz tego szybko się szykuje i jest bardzo sycące - ja kroiłam ciasto francuckie z biedronki na 4 a nie na 2 jak w przepisie i taką porcją wszyscy się najedli)

Oprócz tego sałatki: z tuńczykiem, gyros (bo miałam za dużo czasu wolnego), taką z selerem i szynką, śledzie z papryką
I jeszcze zapomniałam o brokułach

Ciasto: wielowarstwowe by mama, sernikobrownies z malinami

Może komuś się przyda

Edytowane przez catro
Czas edycji: 2012-03-14 o 19:26
catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:16   #4331
monka23
Zakorzenienie

Lind a moze dwaj malemu zielona herbate, moze ona pomoze, tylko musisz ja troche inaczej parzyc a najlepiej jak bedzie z lisci i dopiero po 2- 3 parzeniu. Wymieszac z woda. Moj maly czasem jak dorwie moje to sie napije . Tylko ja mam te expresowki. Wybieraj takie z dlugim czasem parzenia 3-5-7 min. Ja teraz poluje na lisciasta, ale nie moglam dzis wyczajic w sklepie. Dostawe mieli w sklepie to nie chcialam juz meczyc tych ekspedietek bo zajete byly.

Catro dzieki, juz sobie salatke dodalam do ulubionych , ciasto wyglada przesmacznie
Widze ze wiekszosc lubije sie w tym blogu z przepisami. Ja ostatnio siedzialam i ogladalam co ona tam tworzy I chyba wezme sie za jej przepisy po koleji . Jak mi cos bedzie smakowac to bede drukowac przepisy i wklejac do segregatora .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 19:26   #4332
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie ci pilam te drozdze i nie smaczne to . az mnir trzepie na sama mysl. Musze cos z druga kostka zrobic bo date ma do niedzieli . Z koncowki tej drugiej maseczke zrobie. Mama mi dzis dzownila ze wysyla te tabletki z drozdzami piw.

.
Ja też od poniedziałku łykam tabsy drożdżowe
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
wiem, ze nie ziółka, ale piję je razem z resztą
to jak mam to pić? wszystko osobno?
nie można razem?

Zabiłaś mnie tym

Oczywista oczywistość,że razem tego pić nie wolno
Skrzyp powinno się gotować parę minut-ile to Evi nasza wie,bo gotuję.
Pokrzywę możesz pić razem ze skrzypem jeśli masz ekspresówki,choć chyba bez gotowania tego skrzypu nie ma to jakiegoś większego sensu.

A drożdże,żeby nie fermentowały Ci w po spożyciu trzeba najpierw zabić zalewając je wrzątkiem rozdrobnione na kawałeczki.

Coś jeszcze mieszałaś z tym wszystkim,ale nie pamiętam już co to było

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:54   #4333
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne przepisy ale u mnie nie przejba bo swiadectwo swini jest tam dane hehe
że co proszę?
To u Ciebie bar sałatkowy widzę
Jak będziesz chciała przepis na capuczino to pisz
Te barwniki tez mogą być ale jak już pisałam najlepsze są żelowe
Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Ciasto: wielowarstwowe by mama, sernikobrownies z malinami

Może komuś się przyda
uwielbiam sernikobrownis z malinami jest obłędnie pyszne
Cytat:
Oczywista oczywistość,że razem tego pić nie wolno
Skrzyp powinno się gotować parę minut-ile to Evi nasza wie,bo gotuję.
Pokrzywę możesz pić razem ze skrzypem jeśli masz ekspresówki,choć chyba bez gotowania tego skrzypu nie ma to jakiegoś większego sensu.
Dlaczego nie wolno razem pierwsze słyszę ,saszetki się gotuje? nic na opakowaniu takiego nie napisali
Żadne z tych ziół nie wchodzi w niepożądaną reakcję ze sobą
Stary 2012-03-14, 19:57   #4334
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
że co proszę?

Dlaczego nie wolno razem pierwsze słyszę ,saszetki się gotuje? nic na opakowaniu takiego nie napisali
Przecież Drcron piję zioła razem z drożdżami.
Nie chodzi o 3 zioła razem wymieszane.

Saszetek się nie gotuję.Sypany skrzyp się powinno gotować-wtedy ma większy sens jego picie.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2012-03-14, 20:12   #4335
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież Drcron piję zioła razem z drożdżami.
Nie chodzi o 3 zioła razem wymieszane.

Saszetek się nie gotuję.Sypany skrzyp się powinno gotować-wtedy ma większy sens jego picie.
A no chyba że ,w sumie nic się nie powinno stać ale mieszanka gówna z karbitem
Ja kiedyś piłam skrzyp ,sama sobie zbierałam i suszyłam i to później zaparzałam pod przykryciem i piłam.
Mam kilka książek zielarskich i w żadnej nigdy nie wyczytałam o tym aby skrzyp gotować ,być może i faktycznie więcej krzemu się wydzieli ale z takiego parzonego na pewno też się wydzieli może mniej ?
Acha i skrzyp chyba wit. B wypłukuje ale jak drcron drożdży dowali to uzupełni
Stary 2012-03-14, 20:22   #4336
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś piłam skrzyp ,sama sobie zbierałam i suszyłam i to później zaparzałam pod przykryciem i piłam.
Mam kilka książek zielarskich i w żadnej nigdy nie wyczytałam o tym aby skrzyp gotować ,być może i faktycznie więcej krzemu się wydzieli ale z takiego parzonego na pewno też się wydzieli może mniej ?
Acha i skrzyp chyba wit. B wypłukuje ale jak drcron drożdży dowali to uzupełni
I nie chcę sobie nawet wyobrażać jak te zioła razem z drożdżami buzują w brzuchu

Tak o to chodzi właśnie z tym gotowaniem
Ja też o tym nie wiedziałam i piłam razem ekspresowy skrzyp i pokrzywę.Zresztą cały czas tak piję,bo skoro już skrzyp kupiłam to chleje go,bo przecież coś tam z niego wycisnę-nawet jak nie ugotowany.
W każdym razie lepiej i bardziej wartościowo pić skrzyp sypany,ugotowany.

To pokrzywa tak wypłukuje magnez i wit.B(możliwe,że skrzyp również-tego nie wiem)ale jeśli się drożdże piję/czy tabsy bierze to się uzupełnia.

Drcron pij zioła osobno i drożdże osobnoA jak drożdże nie smakują to kup w aptece humavit albo lewitan z drożdżami.

Stary 2012-03-14, 20:34   #4337
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Monka moj mial po urodzeniu troche ponad 4kg.

Libra jak opisalas co masz na swieta to mam jezor po pas. Moze robisz katering wysylkowo

ja na sniadanie wielkanocne bede miala pieczona biala,zurek w chlebku,i salatka jarzynowa. Sernik i to wsio. Bo przewaznie wszyscy zyrkiem i tym chlebkiem w ktory wlany tak opchani ze tylko na probe reszty albo i nie:/.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:38   #4338
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

Próbowałaś mu dawać cały owoc do jedzenia tak żeby sobie sam odgryzał ? Zosia właśnie kiedyś nie chciała jeść swojego przygotowanego jabłka a za to zjadła całe moje łącznie ze skórą

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
aż laptopa oplułam
grunt, to czytanie ze zrozumieniem
To nawet nie o zrozumienie chodzi tylko o czytanie całości od początku do końca
Stary 2012-03-14, 20:38   #4339
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze a comyslicie o tym , te kuleczka sa takie maciupkie, waga ok 3 kg
http://www.skatesrus.co.uk/flipbike-...e-p519380.html
Podoba mi sie
wyglada fajnie ale właśnie na wertepy może być nie do końca fajny

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
witam,

Czy ktoś może mi poradzić jak zniwelować ból wymion? Odciągam to mleko elektrycznym laktatorem i już z bólu nie mogę wytrzymać. Czy to musi tak boleć?? Czy jak ssaka ma się to też tak boli?? Nie dość że przez to dojenie chodzę nie wyspana to jeszcze ten ból.

Wczoraj moje dziecko skończyło 3 tygodnie. Jak byłam w ciąży to te dni mi się tak dłużyły a teraz to jakoś tak szybko minęły te 3 tg.
Nie wiem ile aktualnie waży Natasza bo nie jest ważona codziennie. W sobotę ważyła 760 gr. Mam nadzieję ze teraz będzie coraz szybciej przybierała. Je moje mleko 16ml co 3 godziny. Nie dostaje nic już dożylnie - i dobrze bo nie jest biedaczka kuta. Na razie nie odłączają ją do Cpappa ( oddycha powietrzem) ale jak mówią lekarze jest jeszcze za mała. Czasami ją odłączają na jakiś czas i wtedy ładnie sobie radzi saturację ma powyżej 90 %. Teraz ważne jest aby nie złapała żadnej infekcji no i aby rosła.
Ciśnienie dalej ma podwyższone ale lekarze uspokajają że tak może być. Oczywiście ma mieć znowu konsultacje kardiologiczną. Ona dostaje Kofeinę i ona też może wpływać na ciśnienie.

Co do starszej to też przeżywa jakiś regres i leje pod siebie zamiast do nocnika. Coś jej odbiło. Kot też ostatnio narobił mi na dywanie.
Pop wietrzenie cycków jeszcze fajne sa wkładki
http://allegro.pl/muszle-laktacyjne-...181087168.html
to tracenie mleka
tak najać dziecku do paszczy z takiego czegoś
ale tutaj cycek Ci nie dotyka do bielizny i tam jest powietrze więc się wietrzą i jest lepiej nie sa jakieś super wygodne ale może Ci pomogą

Cytat:
my mamy taki ten drewniany
http://www.likeabike.com.pl/p13,rowe...bike-midi.html
on jest nie dość, że za duży na nią, to jeszcze zbyt ciężki i z tym metalowym daje świetnie sobie radę, jak wrócimy dzisiaj do domku, to postaram sie nagrać filmiki z jednym i drugim, to wrzucę, o ile nie bedzie padało

tak maja napisane na rozpisce dnia, ze tyle śpią, Jula godzinkę to zasypia a potem zawsze jeszcze 2 spała< łącznie 3 godzinki schodziły> i była wyspana rozpromieniona zawsze, a teraz jest nie do zniesienia.
Ale mi potrzebny jest wynik przed podaniem leku na robaki że tez mnie coś podkusiło i do nowego ośrodka się przeniosłam, bo niby bliżej, a tu nie dość, że dziwna pediatra, to jeszcze wyniki gubią masakra jakaś

bardzo grzeczsnego masz synka on tak sie stara, by mamusi nie zabrakło atrakcji w ciągu dnia
już wysyłam
Dla mnie to dziwne budzenie takiehc maluchów . U Oli dzieciaki śpią do oporu które się budzi idzie na salę bo jedno potrzebuje godzinkę a inne dwie . Ola nie raz śpi 40 min a nie raz godzinę . jej chłopak Jaś jak wstaje i widzi że Ola jeszcze spi to też idzie spać dalej

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
my na 5 kwietnia mamy torcik zamowiony,taki zwykly prosty przyjda babcie i nikt wiecej, przelozylabym na sobote zeby chrzestna mogla byc ale nie ma sensu bo w niedziele wielkanocną Amelcia ma chrzciny i mlodej chrzestna tez na nich bedzie.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

my chyba biegowego nie bedziemy jednak kupowac,kupimy taki zwykly.
Mi TZ ma przytargać taki ze zdejmowanymi kołami . 2w1 z biegowym

Koleżanka z pracy w szpitalu na zabiegu więc SZymka dziś musiałam odebrać wcześniej i zabrać do pracy a potem Olkę później . także zalatana dziś jestem . Potem do babki pojechałam od której ubranka kupuję dla Olki i znowu dwie torby przytachałam ,ale ślicznych rzeczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 20:51   #4340
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też od poniedziałku łykam tabsy drożdżowe

Zabiłaś mnie tym
Jakiej masz firmy? ja nie wiem co mimama kupilam, powiedzialam zeby najtanszych nie brala hehe

Cytat:
że co proszę?

Swini nie jemy znaczymoj tz hehe ja jem ale dziecom tez nie pozwala , co nie znaczy ze nie jedza jak w pl sa .
Lubie salatki hehe, ale cos na cieplo tez bede robic , tym razem zrobie male ilosci po malej miseczce .
Zelowe znalazlam na ebay chyba to to .

Cytat:
Stary 2012-03-14, 20:51   #4341
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
że co proszę?

ja robiłam to ciasto bo wszyscy się zachwycali, ale albo z☠☠☠ałam coś albo po prostu mi nie smakowało. Nie lubię gorzkiej czekolady to dałam na pół z mleczną, ale coś było nie tak

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Pop wietrzenie cycków jeszcze fajne sa wkładki
http://allegro.pl/muszle-laktacyjne-...181087168.html
to tracenie mleka
tak najać dziecku do paszczy z takiego czegoś
ale tutaj cycek Ci nie dotyka do bielizny i tam jest powietrze więc się wietrzą i jest lepiej nie sa jakieś super wygodne ale może Ci pomogą

Dla mnie to dziwne budzenie takiehc maluchów . U Oli dzieciaki śpią do oporu które się budzi idzie na salę bo jedno potrzebuje godzinkę a inne dwie . Ola nie raz śpi 40 min a nie raz godzinę . jej chłopak Jaś jak wstaje i widzi że Ola jeszcze spi to też idzie spać dalej
pierwsza miłość

dziewczyny ma jakieś znaczenie jaki kask kupię małej na rower?? czym się kierować?? chciałam razem z rowerkiem zamówić, żeby już mieć z głowy a się nie znam
Stary 2012-03-14, 20:58   #4342
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Libra jak opisalas co masz na swieta to mam jezor po pas. Moze robisz katering wysylkowo

ja na sniadanie wielkanocne bede miala pieczona biala,zurek w chlebku,i salatka jarzynowa. Sernik i to wsio. Bo przewaznie wszyscy zyrkiem i tym chlebkiem w ktory wlany tak opchani ze tylko na probe reszty albo i nie:/.
haha nie ma nie ma zakasuj rękawy i do roboty ja to w sumie robię na całe święta ta biała kiełbasa z jajkiem i galantyna z kury to na zimno się je jako wedlinę ,robię do tego sosy majonezowe tatarski i remulad (majonez ,jogurt,musztarda,siekane żółtko i szczypiorek ,sól,pieprz)
Zapomniałam o mazurku robię jeden duży z trzema nałożeniami,pomarańczowe, kajmakowe i czekoladowe.
Na pewno ktoś do nas przyjedzie,my pojedziemy to zabierzemy ze sobą
Cytat:
Próbowałaś mu dawać cały owoc do jedzenia tak żeby sobie sam odgryzał ? Zosia właśnie kiedyś nie chciała jeść swojego przygotowanego jabłka a za to zjadła całe moje łącznie ze skórą

To nawet nie o zrozumienie chodzi tylko o czytanie całości od początku do końca
Mój też je już od dawna jabłka ze skórką sam sobie gryzie takiej ciapy to nawet nie ruszy,zresztą wszystko daję za skórką pomidory i ogórki no i na zatwardzenia dobre jedno kiwi dziennie
Cytat:
i znowu dwie torby przytachałam ,ale ślicznych rzeczy
Ania o matko gdzie Ty mieścisz te łachy

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Jakiej masz firmy? ja nie wiem co mimama kupilam, powiedzialam zeby najtanszych nie brala hehe

Swini nie jemy znaczymoj tz hehe ja jem ale dziecom tez nie pozwala , co nie znaczy ze nie jedza jak w pl sa .
Lubie salatki hehe, ale cos na cieplo tez bede robic , tym razem zrobie male ilosci po malej miseczce .
Zelowe znalazlam na ebay chyba to to .

Acha kapuję z tą świniną ,ale drób je? i baraninę chyba tak?
Pokaż linka do tych żelowych to może te same co ja mam
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ja robiłam to ciasto bo wszyscy się zachwycali, ale albo z☠☠☠ałam coś albo po prostu mi nie smakowało. Nie lubię gorzkiej czekolady to dałam na pół z mleczną, ale coś było nie tak

pierwsza miłość

dziewczyny ma jakieś znaczenie jaki kask kupię małej na rower?? czym się kierować?? chciałam razem z rowerkiem zamówić, żeby już mieć z głowy a się nie znam
ale co niby było z nim nie tak? konsystencja czy smak ,ja uwielbiam gorzką i to tą najbardziej kupuję w lidlu tą z 77% kakao jest czarna jak heban
A kask to ma być do jeżdżenia na rowerku czy do fotelika rowerowego
Stary 2012-03-14, 20:58   #4343
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Mój też je już od dawna jabłka ze skórką sam sobie gryzie takiej ciapy to nawet nie ruszy,zresztą wszystko daję za skórką pomidory i ogórki no i na zatwardzenia dobre jedno kiwi dziennie
Ciapy owocowej Zosia też już dawno nie zjada. Przygotowywałam jej takie ćwiartki ale to tez przestało smakować . Ona musi jeść to co inni nie ma żadnej ściemy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 20:59   #4344
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

Koleżanka z pracy w szpitalu na zabiegu więc SZymka dziś musiałam odebrać wcześniej i zabrać do pracy a potem Olkę później . także zalatana dziś jestem . Potem do babki pojechałam od której ubranka kupuję dla Olki i znowu dwie torby przytachałam ,ale ślicznych rzeczy
ale super hehe pani to tam maja chyba ubaw jak obserwuja takie male szkraby hehe

Jak masz gdzie pomiescic te ciuchy to kupuj hehehe

Okye to mam 3 rowerki do wyboru :
- http://www.amazon.co.uk/Push-N-Go-PN...674835&sr=1-87 2,5kg
- http://www.amazon.co.uk/My-First-Bik...sbs_02_04_t_lh - 2,8 kg
albo ten http://www.ebay.co.uk/itm/1607440872...=p5197.c0.m619 3,5 kg

Stary 2012-03-14, 21:02   #4345
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

E, no w cieście jak piszą gorzka to gorzka. Co wyszło nie tak ? Ja nie zmieniam takich składników bo czekolada mleczna ma więcej tłuszczu i cukru i już proporcje są do dupy (tak mi się wydaje). Ja co najwyżej dodaję składników albo ujmuję ale proporcjonalnie (trochę namieszałam )
Stary 2012-03-14, 21:05   #4346
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
ale co niby było z nim nie tak? konsystencja czy smak ,ja uwielbiam gorzką i to tą najbardziej kupuję w lidlu tą z 77% kakao jest czarna jak heban
A kask to ma być do jeżdżenia na rowerku czy do fotelika rowerowego
więc jakiś taki był za suchy i na górze nie ułożyła mi się ta masa po całości, ale takie łaty miałam później. Nie był najgorszy, ale zdecydowanie innego się spodziewałam. Masa powinna być taka bardziej puszysta a mi taki ciężki wyszedł.

A kask do jeżdżenia na rowerku, a jest jakaś różnica??
Stary 2012-03-14, 21:05   #4347
anakazar
Zakorzenienie

Monka mam lewitan.Jeden z tańszychO ile nienajtańszy.
Liczy się skład,nie cena

Stary 2012-03-14, 21:09   #4348
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bede w sklepie kupowac i mierzyc, bo moj malyma wielki lep . Nie mzoe byc za duzy zeby nie lecial, jak ma jakiers regulacje w srodku to jest super, aaa i zeby za ciezki nie byl

Libra taki znalazlam http://www.ebay.co.uk/itm/Sugarflair...item3f0a7ae840

A tak tak kurka , krowka barana je bez problemu . Popaprani sa z ta swinia ktos kiedys cos powieddzial a oni jak bezmozgi dalej w to wierza i tak mysla .

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Monka mam lewitan.Jeden z tańszychO ile nienajtańszy.
Liczy się skład,nie cena
oczywiscie tyz . Jak na necie widzialam to cenami chyba duzo sie nie roznily, ja tylko nie chcialam zeby jej jakiegos gniota dala bo jej zalega czy cus. Tak bywa Ile lykasz dziennie? 4?
Drovit sa ok 8 zl takze chyba jeszcze tansze hehe takze najtanszego nie kupilas
Humavit tez tanszy niz twoj. O jeden grosz hehe Patrze na ceny w necie.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-03-14 o 21:13
Stary 2012-03-14, 21:14   #4349
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiscie tyz . Jak na necie widzialam to cenami chyba duzo sie nie roznily, ja tylko nie chcialam zeby jej jakiegos gniota dala bo jej zalega czy cus. Tak bywa Ile lykasz dziennie? 4?
Drovit sa ok 8 zl takze chyba jeszcze tansze hehe takze najtanszego nie kupilas
Humavit tez tanszy niz twoj. O jeden grosz hehe Patrze na ceny w necie.
Taa chyba drovit najtańszy
Lewitan łyka się od 6 do 12 tabsówJa biorę 8.

Stary 2012-03-14, 21:17   #4350
monka23
Zakorzenienie

Kupilas wlasnie w takiej normalej cenie i o taki mi chodzi. Bo sa drozsze ale dodatkowo z jakismis witaminami czy skrzypem itd . Wow to duzo trzeba lykac, wlasnie nie widze w opisie ile pisze.
Humavit ma 2 tabletki , 2 razy dziennie, oby mi mama te kupila hehehe

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-03-14 o 21:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości