|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
u nas na chrzcinach mniej bedzie
dwoch chlopcow 8 letnich dwie dziewczynki 3 letnie jedna 10 miesieczna jedna 9 miesieczna no i dwie nasze Atomówki
![]() |
#4322 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Kubusiu sto lat, szczesliwej mamy i siostrzyczki piknej ,spiacej
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja bralam leki na robaki bez badan, tak sie chcialam odrobaczyc ![]() Cytat:
![]() ![]() A ten rowerek metalowy czerwony jest strasznie leciutki i jeszcze jak ty go chwalisz to chyba na ten sie zdecyduje albo na ten http://www.ebay.co.uk/itm/1607440872...=p5197.c0.m619 , tz go chce ![]() ![]() Cytat:
![]() Tez nie wiedzialam hehe , ciekawe jaka jakosc ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tzn co/ meczy sie dzis? U nas dzien bez pampka, poza tesco i dentysta. Sikla , ladnie wola ![]() ![]() ![]() Bylam szukac te barwniki do ciasta i byly tylko w plynie , chyba nawet nie do ciasta bo pisalo ze do zabarwiania tego lukru czy cos ![]() Na necie musze poszukac, wkurzylam sie bo musialam latac i odniesc te serki i kremy itd . Ale zeby nie bylo zle to zrobie ten tiraminu najpierw ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | |||||
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Kubusia
![]() ![]() ![]() Cytat:
A jesli by Ci się czasem jakiś zator zrobił to liść kapusty białej rozbity tłuczkiem i schłodzony w lodówce Fajnie że Nataszka juz je Twoje mleko ,niech rośnie dziewucha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na pewno robię to http://lepszysmak.wordpress.com/2011...iala-kielbasa/ I galantynę http://www.wielkiezarcie.com/recipe52716.html no i na pewno będą jajka faszerowane i biała surowa kiełbasa pieczona ,no i sałatka ta tradycyjna bo tylko taką lubimy Z ciast to tradycyjnie cisto kapuczino (podawałam w klubie przepis) cassata siciliana , i planuję jeszcze tort z masą zabaglione to chyba tyle może jeszcze coś wymyślę ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Monka jak do lukru to do ciasta też się nadadzą byleby do jajek nie były ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Zakorzenienie
|
mnie sie prażuchów zachcialo;p
u nas dzisiaj 2 razy siku w spodenki bylo,ale generalnie 2 razy kupa i reszta siuśków lądowała do wc.
![]() |
#4325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No męczy się, zrobił przed drzemką ale chyba nie wszystko bo potem znów stękał ale nie chciał zrobić... także pewnie to nie koniec. Dziś mu gruszkę obrałam i pokroiłam to chodził z miseczka i nas karmił a sam nie jadł ![]() A co do gadania to Michał nie zdrabnia tego co powinno być zdrobnione - mówi - buła zamiast bułka, rodzyna (rodzynka), świnia (my mówimy świnka), małpa (my małpka) zdrabnia tylko imiona tak jak my mówimy (Asia, Zosia) i hipcio, ciuchcia - pewnie nie wie jak inaczej... Czy Wasze dzieci też jak leci reklama np biedronki czy reala to krzyczą - "tam ja" ? ![]()
![]() |
#4326 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajne przepisy ale u mnie nie przejba bo swiadectwo swini jest tam dane ![]() Ja wiem ze w tym roku bardzo malo ee robic kozwa potem ktos to musi zjesc ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dopiero wstalam , zdrzemnelam sie ok 2 h ![]() Dracon a jak twoja mala zaliczyla tez drzemke? ![]() Wiecie ci pilam te drozdze i nie smaczne to ![]() ![]() U nas urodziny po swietach sa, wiex pewnie cos zrobie,lubie impreezowac to takiej okazji nie przepuszcze ![]() Zrobie jakas salatke , z pieczarkami i grzybami jajkami zawsze robie uwielbiam i kabanosik najlepsze do tego na zagryzke ale odpada. Moze zrobie taka ala saltke- bob mlody w jogurcie z czosnkiem i koperkiem, najlepsza jest na cieplo ,mi smakuje i tak i na zimno, tylko jogurt taki twardszy sie juz robi. Chyba saltke z salata i kurczakiem ten gyros. Brat lubi i tz ., a i salatke z tunczykiem i makaronem, na sylwestra jadlam i nie moglam sie oprzec ![]() I jeszcze bedzie slataka z cukini, baklazan i czerwona papryka w jogurcie z czosnkiem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Rozeznanie
|
Spóźnione życzenia dla wygadanej Gabi
![]() ![]() ![]() dla Kalinki co ma loczki cudne "łatwego" nocnikowania ![]() ![]() i dla Lenki o której dawno nic mama nie pisała ![]() i dla Kubusia rozgadania co by mam sie już nie czepiała ![]() Ej nawet jakis taki rym częstochowski mi wyszedł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez bym chciala miec duza rodzine, moj tz ma ja mam chyba normalna taka normalna, a szkoda ![]() Kurcze dlugo juz to trwa. Idz moze do lekarza ktory ma troche oleju w glowie i nie zleje na to. Zrob sobie liste lekko strawnych produktow i powies na lodowce i z tego gotuj. Powiem ci ze ja po gruszcze czuje sie wydymana strasznie, mam wielki brzuch i raczej nie lece do toalety ![]() Posiedze potem wieczore i moze cos wygrzebie w necie . to ci wkleje jak bedzie cos sensownego . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jak mam to pić? wszystko osobno? nie można razem? Cytat:
![]() grunt, to czytanie ze zrozumieniem ![]() ![]() Cytat:
![]() masz rację, to chyba przesilenie wiosenne mnie dopada Cytat:
![]() |
#4330 |
Rozeznanie
|
Ja na urodziny Oli zrobiłam to: https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=4241 jako danie na ciepło (wizualnie super, oprócz tego szybko się szykuje i jest bardzo sycące - ja kroiłam ciasto francuckie z biedronki na 4 a nie na 2 jak w przepisie i taką porcją wszyscy się najedli)
Oprócz tego sałatki: z tuńczykiem, gyros (bo miałam za dużo czasu wolnego), taką z selerem i szynką, śledzie z papryką I jeszcze zapomniałam o brokułach Ciasto: wielowarstwowe by mama, sernikobrownies z malinami Może komuś się przyda ![]() Edytowane przez catro Czas edycji: 2012-03-14 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Zakorzenienie
|
Lind a moze dwaj malemu zielona herbate, moze ona pomoze, tylko musisz ja troche inaczej parzyc a najlepiej jak bedzie z lisci i dopiero po 2- 3 parzeniu. Wymieszac z woda. Moj maly czasem jak dorwie moje to sie napije
![]() Catro dzieki, juz sobie salatke dodalam do ulubionych ![]() ![]() Widze ze wiekszosc lubije sie w tym blogu z przepisami. Ja ostatnio siedzialam i ogladalam co ona tam tworzy I chyba wezme sie za jej przepisy po koleji . Jak mi cos bedzie smakowac to bede drukowac przepisy i wklejac do segregatora . |
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczywista oczywistość,że razem tego pić nie wolno ![]() Skrzyp powinno się gotować parę minut-ile to Evi nasza wie,bo gotuję. Pokrzywę możesz pić razem ze skrzypem jeśli masz ekspresówki,choć chyba bez gotowania tego skrzypu nie ma to jakiegoś większego sensu. A drożdże,żeby nie fermentowały Ci w po spożyciu trzeba najpierw zabić zalewając je wrzątkiem rozdrobnione na kawałeczki. Coś jeszcze mieszałaś z tym wszystkim,ale nie pamiętam już co to było ![]()
![]() |
#4333 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To u Ciebie bar sałatkowy widzę ![]() Jak będziesz chciała przepis na capuczino to pisz Te barwniki tez mogą być ale jak już pisałam najlepsze są żelowe Cytat:
Cytat:
![]() Żadne z tych ziół nie wchodzi w niepożądaną reakcję ze sobą |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodzi o 3 zioła razem wymieszane. Saszetek się nie gotuję.Sypany skrzyp się powinno gotować-wtedy ma większy sens jego picie.
![]() |
#4335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś piłam skrzyp ,sama sobie zbierałam i suszyłam i to później zaparzałam pod przykryciem i piłam. Mam kilka książek zielarskich i w żadnej nigdy nie wyczytałam o tym aby skrzyp gotować ,być może i faktycznie więcej krzemu się wydzieli ale z takiego parzonego na pewno też się wydzieli może mniej ? Acha i skrzyp chyba wit. B wypłukuje ale jak drcron drożdży dowali to uzupełni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak o to chodzi właśnie z tym gotowaniem ![]() Ja też o tym nie wiedziałam i piłam razem ekspresowy skrzyp i pokrzywę.Zresztą cały czas tak piję,bo skoro już skrzyp kupiłam to chleje go,bo przecież coś tam z niego wycisnę-nawet jak nie ugotowany. W każdym razie lepiej i bardziej wartościowo pić skrzyp sypany,ugotowany. To pokrzywa tak wypłukuje magnez i wit.B(możliwe,że skrzyp również-tego nie wiem)ale jeśli się drożdże piję/czy tabsy bierze to się uzupełnia. Drcron pij zioła osobno i drożdże osobno ![]()
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
Monka moj mial po urodzeniu troche ponad 4kg.
Libra jak opisalas co masz na swieta to mam jezor po pas. Moze robisz katering wysylkowo ![]() ja na sniadanie wielkanocne bede miala pieczona biala,zurek w chlebku,i salatka jarzynowa. Sernik i to wsio. Bo przewaznie wszyscy zyrkiem i tym chlebkiem w ktory wlany tak opchani ze tylko na probe reszty albo i nie:/.
![]() |
#4338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To nawet nie o zrozumienie chodzi tylko o czytanie całości od początku do końca
![]() |
#4339 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/muszle-laktacyjne-...181087168.html to tracenie mleka ![]() ![]() tak najać dziecku do paszczy z takiego czegoś ![]() ale tutaj cycek Ci nie dotyka do bielizny i tam jest powietrze więc się wietrzą i jest lepiej nie sa jakieś super wygodne ale może Ci pomogą Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Koleżanka z pracy w szpitalu na zabiegu więc SZymka dziś musiałam odebrać wcześniej i zabrać do pracy a potem Olkę później . także zalatana dziś jestem . Potem do babki pojechałam od której ubranka kupuję dla Olki i znowu dwie torby przytachałam ,ale ślicznych rzeczy
![]() |
#4340 | ||
Zakorzenienie
|
Jakiej masz firmy? ja nie wiem co mimama kupilam, powiedzialam zeby najtanszych nie brala
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Lubie salatki hehe, ale cos na cieplo tez bede robic , tym razem zrobie male ilosci po malej miseczce . Zelowe znalazlam na ebay chyba to to ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dziewczyny ma jakieś znaczenie jaki kask kupię małej na rower?? czym się kierować?? chciałam razem z rowerkiem zamówić, żeby już mieć z głowy a się nie znam ![]()
![]() |
#4342 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam o mazurku robię jeden duży z trzema nałożeniami,pomarańczowe, kajmakowe i czekoladowe. Na pewno ktoś do nas przyjedzie,my pojedziemy to zabierzemy ze sobą Cytat:
Ania o matko gdzie Ty mieścisz te łachy ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Pokaż linka do tych żelowych to może te same co ja mam Cytat:
A kask to ma być do jeżdżenia na rowerku czy do fotelika rowerowego |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak masz gdzie pomiescic te ciuchy to kupuj ![]() Okye to mam 3 rowerki do wyboru : - http://www.amazon.co.uk/Push-N-Go-PN...674835&sr=1-87 2,5kg - http://www.amazon.co.uk/My-First-Bik...sbs_02_04_t_lh - 2,8 kg albo ten http://www.ebay.co.uk/itm/1607440872...=p5197.c0.m619 3,5 kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4346 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kask do jeżdżenia na rowerku, a jest jakaś różnica??
![]() |
#4347 |
Zakorzenienie
|
Monka mam lewitan.Jeden z tańszych
![]() Liczy się skład,nie cena ![]()
#4348 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Libra taki znalazlam http://www.ebay.co.uk/itm/Sugarflair...item3f0a7ae840 A tak tak kurka , krowka barana je bez problemu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() Drovit sa ok 8 zl takze chyba jeszcze tansze hehe takze najtanszego nie kupilas ![]() Humavit tez tanszy niz twoj. O jeden grosz hehe Patrze na ceny w necie. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-03-14 o 21:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lewitan łyka się od 6 do 12 tabsów ![]()
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
Kupilas wlasnie w takiej normalej cenie i o taki mi chodzi. Bo sa drozsze ale dodatkowo z jakismis witaminami czy skrzypem itd . Wow to duzo trzeba lykac, wlasnie nie widze w opisie ile pisze.
Humavit ma 2 tabletki , 2 razy dziennie, oby mi mama te kupila hehehe Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-03-14 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.