Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 21:21   #4351
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Kupilas wlasnie w takiej normalej cenie i o taki mi chodzi. Bo sa drozsze ale dodatkowo z jakismis witaminami czy skrzypem itd . Wow to duzo trzeba lykac, wlasnie nie widze w opisie ile pisze.
Humavit ma 2 tabletki , 2 razy dziennie, oby mi mama te kupila hehehe
Ja mam z dodatkiem melisy.

Możliwe,że kupi Ci humawit jeśli miała się kierować ceną.
U mnie lewitan 13,50,a humawit 15,70.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:21   #4352
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ja robiłam to ciasto bo wszyscy się zachwycali, ale albo z☠☠☠ałam coś albo po prostu mi nie smakowało. Nie lubię gorzkiej czekolady to dałam na pół z mleczną, ale coś było nie tak

pierwsza miłość

dziewczyny ma jakieś znaczenie jaki kask kupię małej na rower?? czym się kierować?? chciałam razem z rowerkiem zamówić, żeby już mieć z głowy a się nie znam
mierzyć trzeba w sumie nie musisz mieć jakiegoś wypasu na teraz , dobrze dopasowany do główki idz do takiego sklepu gdzie Ci pomogą

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ania o matko gdzie Ty mieścisz te łachy [COLOR="Silver"]

o
Ola ma komodę 7 szuflad ale to rzeczy sa większe , ubrana jest na jakieś 3 lata do przodu i potem nic już jej nie kupuję . ale ogólnie moje dzieciaki mają dużo ubrań

Cytat:
ale super hehe pani to tam maja chyba ubaw jak obserwuja takie male szkraby hehe

Jak masz gdzie pomiescic te ciuchy to kupuj hehehe

Okye to mam 3 rowerki do wyboru :
- http://www.amazon.co.uk/Push-N-Go-PN...674835&sr=1-87 2,5kg
- http://www.amazon.co.uk/My-First-Bik...sbs_02_04_t_lh - 2,8 kg
albo ten http://www.ebay.co.uk/itm/1607440872...=p5197.c0.m619 3,5 kg

Mi się ten środkowy podoba
Stary 2012-03-14, 21:25   #4353
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Ja na urodziny Oli zrobiłam to: https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=4241 jako danie na ciepło (wizualnie super, oprócz tego szybko się szykuje i jest bardzo sycące - ja kroiłam ciasto francuckie z biedronki na 4 a nie na 2 jak w przepisie i taką porcją wszyscy się najedli)

Oprócz tego sałatki: z tuńczykiem, gyros (bo miałam za dużo czasu wolnego), taką z selerem i szynką, śledzie z papryką
I jeszcze zapomniałam o brokułach

Ciasto: wielowarstwowe by mama, sernikobrownies z malinami

Może komuś się przyda
Catro to dani na ciepło co robiłaś dobre? warto zrobić?

też to ciasto zrobie

zamówiłam te barwniki w żelu, tak się napaliłam na ten tort tęczowy

Libra ten tort tęczowy zrobić ze śmietaną 36% i dodać do niej pokrojone owoce czy sama śmietana a każde ciasto posmarować dżemem? Czy może smietane z serkiem mascarpone? pomóż plisss

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:30   #4354
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
mierzyć trzeba w sumie nie musisz mieć jakiegoś wypasu na teraz , dobrze dopasowany do główki idz do takiego sklepu gdzie Ci pomogą
czyli lepiej przez neta nie kupować, no nic to olewka, kupię na żywo
Stary 2012-03-14, 21:34   #4355
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

Mi się ten środkowy podoba
dzieki

Libra wiesz co , jak bylam w tesco i kupowalam ta smietanke , nie bylo 36 ale widzialam 40% i nawet 48% Nadaja sie? Byla tez 30%.
36% bede mogla kupic dopiero w pl sklepie, no chyba ze akurat w tesco nie mieli.

Tez sie napalilam na ten tenczowy, jak pokazalam mojemu malemu to ciacho to mowil WOW WOW am am .

Ide prasowac bo wczoraj to mialam zrobic a ja dalej o ciastach gadam .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:43   #4356
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ciapy owocowej Zosia też już dawno nie zjada. Przygotowywałam jej takie ćwiartki ale to tez przestało smakować . Ona musi jeść to co inni nie ma żadnej ściemy
Oj to tak jak mój jak kroję sobie marchewkę w słupki do chrupania to połowe mi wpyli bo to niby moja ,paprykę też uwielbia w paseczki pokrojoną ,jeszcze niedawno nie jadł nic z takich rzeczy
Cytat:
E, no w cieście jak piszą gorzka to gorzka. Co wyszło nie tak ? Ja nie zmieniam takich składników bo czekolada mleczna ma więcej tłuszczu i cukru i już proporcje są do dupy (tak mi się wydaje). Ja co najwyżej dodaję składników albo ujmuję ale proporcjonalnie (trochę namieszałam )
Też nie zmieniam jak piszą tak daję chyba że na polewę to można dać inną
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
więc jakiś taki był za suchy i na górze nie ułożyła mi się ta masa po całości, ale takie łaty miałam później. Nie był najgorszy, ale zdecydowanie innego się spodziewałam. Masa powinna być taka bardziej puszysta a mi taki ciężki wyszedł.

A kask do jeżdżenia na rowerku, a jest jakaś różnica??
haha bo on ma być taki jak zakalec to taki celowy zakalec i własnie o to chodzi w tym cieście a łaty u mnie też były to może zależy od masy serowej z jakiego sera czy co ,czyli należysz do tych co nie zakochali się w brownies
Tak pytam bo jak na fotelik to trzeba patrzeć żeby fotelik miał wgłębienie z tyłu na kask żeby było mu wygodniej i wtedy lepiej żeby nie miał takiego dzioba z tyłu
Cytat:
Ja bede w sklepie kupowac i mierzyc, bo moj malyma wielki lep . Nie mzoe byc za duzy zeby nie lecial, jak ma jakiers regulacje w srodku to jest super, aaa i zeby za ciezki nie byl

Libra taki znalazlam http://www.ebay.co.uk/itm/Sugarflair...item3f0a7ae840

A tak tak kurka , krowka barana je bez problemu . Popaprani sa z ta swinia ktos kiedys cos powieddzial a oni jak bezmozgi dalej w to wierza i tak mysla .

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

oczywiscie tyz . Jak na necie widzialam to cenami chyba duzo sie nie roznily, ja tylko nie chcialam zeby jej jakiegos gniota dala bo jej zalega czy cus. Tak bywa Ile lykasz dziennie? 4?
Drovit sa ok 8 zl takze chyba jeszcze tansze hehe takze najtanszego nie kupilas
Humavit tez tanszy niz twoj. O jeden grosz hehe Patrze na ceny w necie.
Widać u nich jest to bardzo ważne a u nas sobie uchwalają że w wigilię postu nie ma albo coś innego zmnieniają np. wprowadzają przykazanie coby łożyć na kościół i jak tu człowiek ma przestrzegać praw wiary.
A w sumie o co chodzi z tą świnią dokładnie
No i tamto mięso zdecydowanie zdrowsze np. wołowina czy chuda koźlęcina(bo to mniej więcej to samo co baran chyba)
Barwniki mam z innej firmy ale opakowania takie same więc to chyba to.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:

Ola ma komodę 7 szuflad ale to rzeczy sa większe , ubrana jest na jakieś 3 lata do przodu i potem nic już jej nie kupuję . ale ogólnie moje dzieciaki mają dużo ubrań
taaa jasne
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
zamówiłam te barwniki w żelu, tak się napaliłam na ten tort tęczowy

Libra ten tort tęczowy zrobić ze śmietaną 36% i dodać do niej pokrojone owoce czy sama śmietana a każde ciasto posmarować dżemem? Czy może smietane z serkiem mascarpone? pomóż plisss
Gdybym go robiła sobie to zrobiłabym masę z śmietanki 36% i wymieszała z mascarpone ,1 wystarczy no i cukier puder do smaku i każdy placek smarowałabym cienką warstwą dżemu jakiegoś najlepiej kwaskowatego, owoce do masy raczej nie bo on i tak jest kolorowy więc już mu nie trzeba ozdób więcej.
Cytat:
dzieki

Libra wiesz co , jak bylam w tesco i kupowalam ta smietanke , nie bylo 36 ale widzialam 40% i nawet 48% Nadaja sie? Byla tez 30%.
36% bede mogla kupic dopiero w pl sklepie, no chyba ze akurat w tesco nie mieli.

Tez sie napalilam na ten tenczowy, jak pokazalam mojemu malemu to ciacho to mowil WOW WOW am am .

O! u nas takich wysokoprocentowych nie widziałam ,najwyższa to 36% i nigdy nie ubijałam z tłustszej ,ubić się ubije na pewno ale wtedy masa może być bardziej maślana prawie jak mascarpone (konsystencja) bo to może się takie masełko zrobić oryginalny mascarpone ma chyba 52% ,może spróbuj.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:48   #4357
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Gdybym go robiła sobie to zrobiłabym masę z śmietanki 36% i wymieszała z mascarpone ,1 wystarczy no i cukier puder do smaku i każdy placek smarowałabym cienką warstwą dżemu jakiegoś najlepiej kwaskowatego, owoce do masy raczej nie bo on i tak jest kolorowy więc już mu nie trzeba ozdób więcej.
dziękuje za odpowiedz, zrobię tak jak piszesz

Franio 24.07.2014 r.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 21:51   #4358
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
E, no w cieście jak piszą gorzka to gorzka. Co wyszło nie tak ? Ja nie zmieniam takich składników bo czekolada mleczna ma więcej tłuszczu i cukru i już proporcje są do dupy (tak mi się wydaje). Ja co najwyżej dodaję składników albo ujmuję ale proporcjonalnie (trochę namieszałam )
a ja poczytałam że takie pyszne, więc chciałam spróbować. Czekolady gorzkiej nie lubię, to sobie zmieniłam. Jak by nie wyszło przez to, to bym wiedziała, że to ciasto nie dla mnie bo z mleczną czekoladą nie wychodzi

Libra czyli mnie pocieszyłaś no właśnie takie ciężkie było, a ja spodziewałam się czegoś innego więc po prostu go nie lubię
Stary 2012-03-14, 22:07   #4359
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ej co wy wszystkie z tymi zielskami?
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 22:16   #4360
libra777
Zakorzenienie

Z jakimi zielskami ze skrzypem i pokrzywą?
Ja aktualnie nie piję ale pijam ,pijam też herbatkę z bratka na oczyszczenie cery a teraz czekam na młodą pokrzywę bo wyczytałam że koktail z młodych listków poprawia przemianę materii
Stary 2012-03-14, 23:16   #4361
monka23
Zakorzenienie

Libra zamowilam sobie te barwniki. Beda w nastepnym tyg , to za tydzien pieke a potem biore sie za te tiramisu .
Z ta swinia to jest tak ze ja wiem i nie wiem . Tz mi mowi ze to jest brudne zwierze , nieczyste. Tak sie utwierdzilo . To tak samo jak z chustka na glowie , pytalam sie szwagierki czemu ja nosi, czy to przymus ?Ona stwierdzila ze lubi, i nie nosila zasze, ale jak jechalismy do ciotek tych starszych to ja zakladala na glowe i smiala sie ze zaraz stare beda na nia naskakiwac
Wklejam fotki powtornie mojego malego czuba i jego starszego wariata

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-03-25 o 22:13

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-14, 23:22   #4362
monka23
Zakorzenienie

Tutaj troche starszzego i jak byl maly z wujkiem .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-03-25 o 22:16
Stary 2012-03-15, 06:15   #4363
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Witam.
Czytam wszystko, ale z odpisywaniem girzej. Migdalki mi spuchly i mam gadlo czerwone. Tz mnie jakims guwnem zarazil

Kaski dla dziwci jak kupujecie to zeby krztaltem byly takie jak te dla doroslych na rolki. Bez tej dupy takiej wyciagniatej.tak zeby glowe i po bokach i z tylu dobrze chronil. Bo te takie specjalne rowerowe tylko czubek glowy chronia. Wazne tez zeby daszek nie byl doczepiany bo moze duzo szkody zrobic. Regulacje to chyba juz kady ma.
Ja dla moich chlopakow mam juz 6kaskow,az trafilam na porzadne.a niby wszystko w sklepie kupowalam. Erwin to na np fotelik na rowerze to bez kasku nie wsiadzie. Poryczy sie bo kask musi byc

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 06:39   #4364
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
o tej porze,że Ci się chcęI w ogóle,że Ci się chcę prasować
Cytat:
Z jakimi zielskami ze skrzypem i pokrzywą?
Ja aktualnie nie piję ale pijam ,pijam też herbatkę z bratka na oczyszczenie cery a teraz czekam na młodą pokrzywę bo wyczytałam że koktail z młodych listków poprawia przemianę materii

Evi czekam na posta

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Witam.
Czytam wszystko, ale z odpisywaniem girzej. Migdalki mi spuchly i mam gadlo czerwone. Tz mnie jakims guwnem zarazil

Kaski dla dziwci jak kupujecie to zeby krztaltem byly takie jak te dla doroslych na rolki. Bez tej dupy takiej wyciagniatej.tak zeby glowe i po bokach i z tylu dobrze chronil. Bo te takie specjalne rowerowe tylko czubek glowy chronia. Wazne tez zeby daszek nie byl doczepiany bo moze duzo szkody zrobic. Regulacje to chyba juz kady ma.
Ja dla moich chlopakow mam juz 6kaskow,az trafilam na porzadne.a niby wszystko w sklepie kupowalam. Erwin to na np fotelik na rowerze to bez kasku nie wsiadzie. Poryczy sie bo kask musi byc
Dobrze wiedzieć o tym kasku.
Ja młodej chcę kupić hulanogę i ona ma w zestawie ochraniacze i kask.Muszę zobaczyć jak on wygląda,bo jak ma tą dupę to kupię ją solo,a kask dokupię.

Ania daj znaka jak się hulajnoga sprawuję jak już dasz Oli.Twoja była o 130zł tańszą od tej,która ja planuję kupić,więc może nie ma sensu przepłacaćA wizualnie też mi się podoba.

Monka,ale masz fajnych,śniadych chłopakówJak Iguś Megi

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 08:44   #4365
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Witam.

Madzia daj linka do takiego kasku. Mam jeszcze prośbę wstaw linka twojego fotelika do rowera pliss

Monka- chłopaki super

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-03-15, 08:57   #4366
monka23
Zakorzenienie

Ana hehe lubie prasowac,no moze kiedys bardziej lubilam . Nie mam wyjscia nikt tego za mnie nie zrobi a nie lubie chodzic w wygniecionych szmatach , nie wystarcza mi przeprasowanie reka czy ladne rozwieszenie . Tobie to tz prasuje , ta?

Sara dzieki, oddam jak chcesz , jak odchowasz to mi oddasz hehe
Stary 2012-03-15, 09:40   #4367
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Catro to dani na ciepło co robiłaś dobre? warto zrobić?

też to ciasto zrobie
To danie na ciepło to dobre, ale nie powiem że powala (mnie nie powaliło, choć goście chwalili). Trzeba porządnie przyprawić mięso i jakiś ostrzejszy ser dać. Jak masz wątpliwości, to może spróbuj wcześniej zrobić i wtedy zadecydujesz? Wizualnie za to jest ekstra - tu i tu masz lepsze zdjęcia tylko z innym farszem (ja jakoś tak nie bardzo lubię jeść mięsa z innym mięsem)
Na plus jest jeszcze to że mało roboty z nim.

A ciasto ja polecam - mi też wyszły takie łaty na nim (jakby za mało tej białej masy było) ale udałam że tak ma być i maliny rozłożyłam po całości. Mniamm

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 09:43   #4368
blistex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Ja na urodziny Oli zrobiłam to: https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=4241 jako danie na ciepło (wizualnie super, oprócz tego szybko się szykuje i jest bardzo sycące - ja kroiłam ciasto francuckie z biedronki na 4 a nie na 2 jak w przepisie i taką porcją wszyscy się najedli)

Oprócz tego sałatki: z tuńczykiem, gyros (bo miałam za dużo czasu wolnego), taką z selerem i szynką, śledzie z papryką
I jeszcze zapomniałam o brokułach

Ciasto: wielowarstwowe by mama, sernikobrownies z malinami

Może komuś się przyda
tego kurczaka w cieście francuskim to ja robie często na obiadek, ale troszkę inaczej, bo zamiast papryki kładę szyneczkę albo boczuś, a ciasto francuskie dzielę na 3 części po długości i i 3 po szerokości i takie małe mięska wkładam z piersi, którą wcześniej w mleku moczę pycha jest <tż się zawsze zajada> nawet na zimno są smaczne

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja też od poniedziałku łykam tabsy drożdżowe

Zabiłaś mnie tym

Oczywista oczywistość,że razem tego pić nie wolno
Skrzyp powinno się gotować parę minut-ile to Evi nasza wie,bo gotuję.
Pokrzywę możesz pić razem ze skrzypem jeśli masz ekspresówki,choć chyba bez gotowania tego skrzypu nie ma to jakiegoś większego sensu.

A drożdże,żeby nie fermentowały Ci w po spożyciu trzeba najpierw zabić zalewając je wrzątkiem rozdrobnione na kawałeczki.

Coś jeszcze mieszałaś z tym wszystkim,ale nie pamiętam już co to było
ja mam taki sypany skrzyp i pokrzywę tak samo, ale tylko to zaparzałam
a ile tego mam pić?

Cytat:
Przecież Drcron piję zioła razem z drożdżami.
Nie chodzi o 3 zioła razem wymieszane.

Saszetek się nie gotuję.Sypany skrzyp się powinno gotować-wtedy ma większy sens jego picie.
Cytat:
A no chyba że ,w sumie nic się nie powinno stać ale mieszanka gówna z karbitem
Ja kiedyś piłam skrzyp ,sama sobie zbierałam i suszyłam i to później zaparzałam pod przykryciem i piłam.
Mam kilka książek zielarskich i w żadnej nigdy nie wyczytałam o tym aby skrzyp gotować ,być może i faktycznie więcej krzemu się wydzieli ale z takiego parzonego na pewno też się wydzieli może mniej ?
Acha i skrzyp chyba wit. B wypłukuje ale jak drcron drożdży dowali to uzupełni
Cytat:
I nie chcę sobie nawet wyobrażać jak te zioła razem z drożdżami buzują w brzuchu

Tak o to chodzi właśnie z tym gotowaniem
Ja też o tym nie wiedziałam i piłam razem ekspresowy skrzyp i pokrzywę.Zresztą cały czas tak piję,bo skoro już skrzyp kupiłam to chleje go,bo przecież coś tam z niego wycisnę-nawet jak nie ugotowany.
W każdym razie lepiej i bardziej wartościowo pić skrzyp sypany,ugotowany.

To pokrzywa tak wypłukuje magnez i wit.B(możliwe,że skrzyp również-tego nie wiem)ale jeśli się drożdże piję/czy tabsy bierze to się uzupełnia.

Drcron pij zioła osobno i drożdże osobnoA jak drożdże nie smakują to kup w aptece humavit albo lewitan z drożdżami.
no bo nikt nigdzie nie napisał, że tego pić razem nie wolno

Cytat:
Monka moj mial po urodzeniu troche ponad 4kg.

Libra jak opisalas co masz na swieta to mam jezor po pas. Moze robisz katering wysylkowo

ja na sniadanie wielkanocne bede miala pieczona biala,zurek w chlebku,i salatka jarzynowa. Sernik i to wsio. Bo przewaznie wszyscy zyrkiem i tym chlebkiem w ktory wlany tak opchani ze tylko na probe reszty albo i nie:/.
a ten chlebek, to sama pieczesz, czy gdzieś kupujesz ?

Cytat:
Jakiej masz firmy? ja nie wiem co mimama kupilam, powiedzialam zeby najtanszych nie brala hehe

Swini nie jemy znaczymoj tz hehe ja jem ale dziecom tez nie pozwala , co nie znaczy ze nie jedza jak w pl sa .
Lubie salatki hehe, ale cos na cieplo tez bede robic , tym razem zrobie male ilosci po malej miseczce .
Zelowe znalazlam na ebay chyba to to .

mój szwagier też nie je świni też jest Turkiem alkocholu tez nie pije, ani opn ani jego bracia i kuzyni, ale nie pamiętam dla czego
pamiętam natomiast jak było nasze wesele, jak jeden z jego kuzynów objadał się schabowymi oczywiście ktoś wcześniej mu powiedział, że to nie świnia, że to jakiś rodzaj kurczaka bardzo mu smakowały, teraz jak do nas przyjeżdżają, to wciąż sie pyta czy zjemy te kotlety

Cytat:
Ja bede w sklepie kupowac i mierzyc, bo moj malyma wielki lep . Nie mzoe byc za duzy zeby nie lecial, jak ma jakiers regulacje w srodku to jest super, aaa i zeby za ciezki nie byl

Libra taki znalazlam http://www.ebay.co.uk/itm/Sugarflair...item3f0a7ae840

A tak tak kurka , krowka barana je bez problemu . Popaprani sa z ta swinia ktos kiedys cos powieddzial a oni jak bezmozgi dalej w to wierza i tak mysla .

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

oczywiscie tyz . Jak na necie widzialam to cenami chyba duzo sie nie roznily, ja tylko nie chcialam zeby jej jakiegos gniota dala bo jej zalega czy cus. Tak bywa Ile lykasz dziennie? 4?
Drovit sa ok 8 zl takze chyba jeszcze tansze hehe takze najtanszego nie kupilas
Humavit tez tanszy niz twoj. O jeden grosz hehe Patrze na ceny w necie.
my sposobem mierzenia mamy w domu dwa kaski jeden jej spada na oczka mimo regulacji, a drugi jest dobry, to znaczy był w zeszłym sezonie, teraz taki na styk, będę musiała się obu pozbyc i zakupić odpowiedni
jakbyście linka wstawiły do odpowiednich kasków byłabym wdzięczna

Cytat:
Tutaj troche starszzego i jak byl maly z wujkiem .
ale słodizak, a jacy podobni do siebie

a ja jestem przeszczęśliwa moja siostra zadzwoniła dzisiaj do mnie na skype i powiedziała, że przyjeżdżają do nas w odwiedzinki w następną sobotę nawet nie wiecie jak się cieszę, bo ostatnio widziałyśmy się jak Juuleczka jeszcze roczku nie miała skończonego, a ona ponad 700 km mieszka od nas no i nie często tam jeździmy, bo to Niemcy i duże koszty są
Stary 2012-03-15, 10:12   #4369
aneczkkaa
Zakorzenienie

Witajcie
Chciałam się podzielić z Wami szczęśliwą nowiną , mianowicie SPRZEDALIŚMY MIESZKANIE teraz nie mamy na nic czasu bo tylko jeździmy i oglądamy mieszkania , musimy szybko wybrać coś dla siebie, mamy malo czasu , na dodatek dopadła mnie grypa żołądkowa , od wczorajszego wieczoru siedzę co chwilę na kiblu juz mam dość ! Martwię się o Maćka oby się odemnie nie zaraził

Chciałam jeszcze na szybko złożyć zaległe życzenia urodzinowe dla Kalinki, Lenki i Kubusia. Dzieciaczki Wszystkiego Najlepszego
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 10:34   #4370
nataszka25
Zakorzenienie

Co do tortilli bo nie mogę postu odszukać, czytam Was regularnie ale nie mam potem jak odpisac po tym czytaniu
A ślinka cieknie jak piszecie o tych smakołyczkach
Ja robiłam tortille z kurczakiem w takiej formie że kupowałam gotowe placki w net to. tam było 6 sztuk, kupiłam 3 opakowania, smażyłam kurczaka w paski pokrojonego z przyprawą gyros, nakroiłam pomidorków tych malutkich, ogórka, papryke podsmażyłam, na ciasto położylam liść sałaty i zawinęłam w rożek. W środku farsz i polane sosem czosnkowym (majonez+jogurt naturalny, 2 żabki czosnku, odrobina pieprzu,troszke bazyli) i było bardzo sycące i pyszniutkie
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 11:10   #4371
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Ania!! Nareszcie!!!!

Tyle czasu czekaliście!! udało się!!!
to teraz cekam na fotki nowego mieszkania!!!!

Nataszka a za co ostrzeżenie dostałas??

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 11:45   #4372
blistex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Witajcie
Chciałam się podzielić z Wami szczęśliwą nowiną , mianowicie SPRZEDALIŚMY MIESZKANIE teraz nie mamy na nic czasu bo tylko jeździmy i oglądamy mieszkania , musimy szybko wybrać coś dla siebie, mamy malo czasu , na dodatek dopadła mnie grypa żołądkowa , od wczorajszego wieczoru siedzę co chwilę na kiblu juz mam dość ! Martwię się o Maćka oby się odemnie nie zaraził

Chciałam jeszcze na szybko złożyć zaległe życzenia urodzinowe dla Kalinki, Lenki i Kubusia. Dzieciaczki Wszystkiego Najlepszego
wreszcie sie udało to teraz czekam na parapetówkę na na nowym mieszkanku
no i w końcu jak cos znajdziecie, to sie do nas w odwiedzinki wybierzecie

zdrówka duzo

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Co do tortilli bo nie mogę postu odszukać, czytam Was regularnie ale nie mam potem jak odpisac po tym czytaniu
A ślinka cieknie jak piszecie o tych smakołyczkach
Ja robiłam tortille z kurczakiem w takiej formie że kupowałam gotowe placki w net to. tam było 6 sztuk, kupiłam 3 opakowania, smażyłam kurczaka w paski pokrojonego z przyprawą gyros, nakroiłam pomidorków tych malutkich, ogórka, papryke podsmażyłam, na ciasto położylam liść sałaty i zawinęłam w rożek. W środku farsz i polane sosem czosnkowym (majonez+jogurt naturalny, 2 żabki czosnku, odrobina pieprzu,troszke bazyli) i było bardzo sycące i pyszniutkie
ale pychotka musiała byc az mi jezor ucieka, a w pracy zaś śniadania nie mam bo zostawiłam w aucie, a ono na drugim końcu ulicy i iść mi sie nie chce

dziewczyny co polecacie na nerwy? czuję sie okropnie
Stary 2012-03-15, 11:46   #4373
minka26
Wtajemniczenie

fajny filmik, wszystkim znerwicowanym mamuśkom (łącznie ze mną ) polecam

http://www.youtube.com/watch?v=B5DhG...layer_embedded
Stary 2012-03-15, 11:51   #4374
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Libra zamowilam sobie te barwniki. Beda w nastepnym tyg , to za tydzien pieke a potem biore sie za te tiramisu .
Z ta swinia to jest tak ze ja wiem i nie wiem . Tz mi mowi ze to jest brudne zwierze nieczyste. Tak sie utwierdzilo . To tak samo jak z chustka na glowie , pytalam sie szwagierki czemu ja nosi, czy to przymus ?Ona stwierdzila ze lubi, i nie nosila zasze, ale jak jechalismy do ciotek tych starszych to ja zakladala na glowe i smiala sie ze zaraz stare beda na nia naskakiwac
Wklejam fotki powtornie mojego malego czuba i jego starszego wariata
może i brudne ale wiesz jak mówią Ryba w wodzie pływa -jesz i plujesz a świnia w błocie upaćkana -jesz i palce liżesz
A chłopaków ślicznych masz
Cytat:
Witam.
Kuruj się tam
Cytat:
Witajcie
Chciałam się podzielić z Wami szczęśliwą nowiną , mianowicie SPRZEDALIŚMY MIESZKANIE
To super gratulacje
Stary 2012-03-15, 11:51   #4375
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcron ja tez jakas nabuzowana laze,rano dym tezetowi zrobilam pojechal do pracy a ja chyba z 1000 innych powodow do kolejnego juz bym kogla znalesc;/
masakra jakas!!!!
A.Camus
Stary 2012-03-15, 12:01   #4376
minka26
Wtajemniczenie

monka dzieciaki twoje to jak laleczki
Stary 2012-03-15, 12:33   #4377
Darusiaaaa
Zakorzenienie

monka chlopakow masz bombowych!!!!

u mnie ciiiisza ,spokoj po 15 mniejsza zje starsza akurat wstanie i spacer.
A.Camus
Stary 2012-03-15, 12:40   #4378
libra777
Zakorzenienie

A ja chyba mojego szoguna dzisiaj nie położę spać , bo wczoraj mi tak ciśnienie podniósł na wieczór ,że dym mi uszami szedł.
W dzień pospał 2,5 godz. coś się zakręciłam i zapomniałam go obudzić i mi szalał na wieczór ,a to nie dla mnie takie atrakcje.
tylko co ja będę z nim robić do wieczora ,chyba na rower pojedziemy zaraz
Stary 2012-03-15, 12:48   #4379
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja pospala-cale 20 minut....
juz bym je wziela ale maluch najpierw niech sobie zje bo pozniej dym bedzie

a dzis bylysmy na szczepieniu i maluszek juz 6.5 kg wazy 68cm ma;-)
A.Camus
Stary 2012-03-15, 13:04   #4380
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki Moj tz jest serio wkurzony. Bo kupil wczesniej podobne buty, rozwalily mu sie. Poszedl kupic nowe i przy okazji powiedzial ze mu sie te stare rozwalily itd to powiedzieli prosze trzymac paragon, bo reklamacja jest na rok. Jak zawsze wywala to teraz zostawil zeby sprawdzic. A mu cham dzis taki tekst, ze to nie wada. Tz wkurzony bo debila z niego zrobili, a on chamski jest i bedzie dzwonil i sie klocil. A ja dzis lancuszek, czy to naszyjnik hehe oddalam bo mi sie rozwalil i bez problemu mi dali nowy hehe , ale to w innym sklepie

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

5 miesiecy temu. Moj tz jest wkurzony bo to 2 para ale przy pierwszej nie ial paragonu, kupil drugie i paragon zatrzymal bo mu powiedzieli ze rok gwarancji i mu szwy poszly na piecie w obu. Chcial dzis oddac a tu zonk . On uparty to bedzie dzwonic wyzej.
Nie wiem jak to jest z gwarancją na rok bo u nas jest na dwa lata. I jest taki artykuł (chyba 4.1) który mówi, że jeśli wada wystąpiła przed upływem 6 miesięcy od daty zakupu to domniemywa się iż była ona w chwili zakupu. Nie wiem co oni rozumieją pod pojęciem "wada". Jak nie wada to co?? Nie mogą mu chociaż naprawić??

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Hehe, możliwe. Gdzie chodziłaś do podstawówki? Dawno wyjechałas?

Ok, zwijam komputerek bo Amelia chce miki, muszę dzicko wyciszyć. Dobranoc kochane dziewczynki Do jutra
ja z Pleszewa wyjechałam w 2007 roku po ukończeniu studiów. A chodziłam do "dwójki" a Ty??

Cytat:

Moje dzieciaki po 20stej już kimają . I nie wyrobiłabym chyba jakby ganiały do 22giej
Moja o 20 lub na maksa o 20.30. I mam nadzieje, że tak zostanie Tylko mogłaby dłużej spać a nie do 6
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
mnie sie prażuchów zachcialo;p

.
Ale mi smaka narobiłaś

Cytat:
Witajcie

Brawo!! Super!! Powodzenia w szukaniu tego wymarzonego mieszkanka i szybko wracaj do zdrówka

A my po odwiedzinach lind i Michasia. Oczywiście moje dziecko było wylewne w okazywaniu uczuć, Misiu bardziej powściągliwy ale na koniec nadstawił policzek do buziaka
Teraz mała śpi a jak wstanie to jedziemy do figlowiska "do kulek" Mała się wyhasa...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości