Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 21:37   #4051
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Telik, Marina, Brumek dziekuje

Wczesniej miałam jasne i ciemne pasemka z przewaga jasnego. Bardziej blond Wlasnie.

dla Tymcia
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:42   #4052
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

widze że temat drugiego dziecka ...... ja już powoli myślę, chodź maly daje mi w dupę to myślę że jak wrócę do pracy i popracuję z rok to chciałabym zajść w ciążę tak żeby dzidzia styczniowa lub lutowa była

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:46   #4053
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A kiedy jesteś na diecie?
kiedy?? czy od kiedy??od poniedzialku 5 marca, czyli ponad tydzien.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Wstawilam fotkę jak obiecalam. W rzeczywistości są sporo ciemniejsze. Na zdjęciu jakieś jaśniejsze wyszły.
piekny kolorladnie ci

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Eweeve za spadek wagi .

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Eve- gratuluje spadku wagowego

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Gdzie jest Scio? Dawno jej nie było.

U nas dzisiaj Hania była Jęczysławą Marudellą , wszystko było na nie i w miejscu uśmiechu momentalnie pojawiała się rozpacz. Przy wieczornej kąpieli raczył się pokazać winowajca- górna dwójka. Tym sposobem Hania ma trzy zęby i jest pół- wampirem. Zaczęła też mówić BAM, ale raczej nie łączy tego z niczym, a poniżej dzisiejsze zdjęcia. (kiepska jakość, bo telefonem na szybko)

Aaaa...bym zapomniała. Rogi, jesteś już na świecie tyle co w brzuszku u mamy! Duży z Ciebie chłopak, więc daj już troszkę mamie odsapnąć.
no wlasnie co ze Scio, na kieleckim watku tez jej nie ma
a Hania zeby moja tak chciala - nie ma mowy. Za ciezkie doopsko mai moja nadal bezzebna

Ja juz wrocilam z pracy. Powiem Wam, ze poki co fajnie mi sie pracuje - lubie prace z ludzmi. Marysia spi, tesciowa ja wykapala i przyszedl TZ i ja uspil. Aniolek. Ponadto dzis podjechalam do taniej odziezy i nakupilam troszke bluzeczek pajacy i spodenki Marysi - uzalezniona jestem. Bo fajne nie zniszczone i za grosze 2 zł sztuka. I sobie taka narzutke elegancka mialam w garsci jeszcze spodnie eleganckie nie zniszczone, ale suma sumarum zrezygnowalam, bo rozmiar mniejsze niz teraz nosze.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:46   #4054
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Aha, ja też proszę o kciuki, bo jutro i my mamy szczepienie Ostatnie w tym roku życia WZW i pneumokoki.

Cytat:
U nas dzisiaj Hania była Jęczysławą Marudellą , wszystko było na nie i w miejscu uśmiechu momentalnie pojawiała się rozpacz. Przy wieczornej kąpieli raczył się pokazać winowajca- górna dwójka. Tym sposobem Hania ma trzy zęby i jest pół- wampirem. Zaczęła też mówić BAM, ale raczej nie łączy tego z niczym, a poniżej dzisiejsze zdjęcia. (kiepska jakość, bo telefonem na szybko)
za zabka.
Sliczny kotecek

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
(przyznam wam sie do czegos, moja starsza sostra jest w ciazy teraz, jakis 10 tydzien)
Gratulacje dla niej!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:46   #4055
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku za co mam nie bic?? Bo sie pogubilam. jezeli chodzi o ciaze, to nie ma takiej opcji

(przyznam wam sie do czegos, moja starsza sostra jest w ciazy teraz, jakis 10 tydzien)
No właśnie o ciążę Jakoś tak mi się "przeczuło"

Gratulacja dla siostry Będziesz ciocią Fantastycznie że taka mała różnica będzie między Waszymi dziećmi

To ta siostra blondynka ze zdjęć?

Cytat:
superwomen w ciele delikatnej niewiasty of kors

A Ty to jednak ciepły ludź jesteś wiesz

U nas cudo dzień
Jaś pogodny, nadal pełza z prędkością nieprzytomnego ślimaka
Zjadł pól banana i marchewke z ryżem i wypił morze mleka
Właśnie mąż sobie o mnie stopy grzeje i to samo mówi

To cudo, że dzień cudo u Was
Możemy zrobić wyścigi, który ślimak szybszy Chociaż mój jest z frakcji tych ślimaków dookólnych, w przód i w tył gorzej mu idzie

Fajnie że Jasio jest taki otwarty na jedzenie. To moje dziwadełko na razie wciąż nieufne. Chociaż i tak próbujemy coraz więcej. Wspólne jedzenie jabłka to już zwyczaj - dziś 3 razy tak sobie pogryzaliśmy. Dałam mu znowu banana i już gorzej niż jabłko, ale nie uciekał, jak poprzednio. No i różyczkę kalafiora z naszego obiadu też dostał na spróbowanie. I dwa kęsiki przełknął

A ryż jak podajesz? Tak na gęsto ugotowany, czy jeszcze zblendowany dodatkowo?
Stary 2012-03-14, 21:47   #4056
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
widze że temat drugiego dziecka ...... ja już powoli myślę, chodź maly daje mi w dupę to myślę że jak wrócę do pracy i popracuję z rok to chciałabym zajść w ciążę tak żeby dzidzia styczniowa lub lutowa była
Ja od poczatku wiem, ze jak Marysia skonczy rok i pojdzie na nogi to chce o drugie sie starac. Tyle ze ja bym chciala majowo czerwcowe - zycie pokaze czy sie uda.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-03-14, 21:49   #4057
brumek
Zakorzenienie

Bartessa - a jak dziś Karol?

I jak babcia?

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Ja od poczatku wiem, ze jak Marysia skonczy rok i pojdzie na nogi to chce o drugie sie starac. Tyle ze ja bym chciala majowo czerwcowe - zycie pokaze czy sie uda.
To blisko, bo ja bym chciała celować na przełom kwietnia/maja. Albo właśnie maja/czerwca.
Stary 2012-03-14, 21:50   #4058
Natka_
Zakorzenienie

Stronczku ślicznie! Zmiana na plus!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:52   #4059
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Bartessa - a jak dziś Karol?

I jak babcia?

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

To blisko, bo ja bym chciała celować na przełom kwietnia/maja. Albo właśnie maja/czerwca.
na przyszly rokjak tak moze sie umowimy??

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-03-14, 21:55   #4060
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Eve, Natka
Stary 2012-03-14, 21:57   #4061
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

stronczek

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-03-14, 22:00   #4062
CrazyMachine
Zadomowienie

Dziewczynki, jesteście kochane, dziękujemy z Idą za życzenia. Ja składam z pamięci zaległe dla Krystka i Domka. Widzę, że dziś także Igi świętuje.
Ja padam ze zmęczenia.
Szybciutko donoszę, że wczoraj z okazji 8 miesięcy uruchomiłam krzesełko do karmienia, bo Ida jak ma się czego złapać to siada. I tak siada w wózku i foteliku samochodowym, to stwierdziłam, że krzesełko jest już ok.

Kajool
, pytałaś o jedzenie. My jesteśmy na butli i zazwyczaj wygląda to tak: butla po kąpieli (ok 19.30-20), następna ok 23 i potem do rana mam spokój. A rano tj 5.30-6.30. Pisałam ostatnio, że zaczęłam sama karmić Idę o 23 praktycznie na śpiocha i zwiększyłam ilość mleka na noc. Dzięki temu mam spokój z nocnym karmieniem. A o tej wodzie to też słyszałam od znajomej.

Nerolka strasznie się cieszę, że wszystko u was dobrze i że leczenie działa.
Stronczek - ładny kolorek.
Buziaki dla was wszystkich, uciekam. Pa.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 22:05   #4063
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

C
ytuję za pewną książką z 1986 roku (już kiedyś z niej coś podawałąm):
"Jeśli po paru miesiącach dziecko dobrze wyglada i dobrze znosi podawane mu dożywianie, należy je odstawić od piersi (w 8 czy 9miesiącu). Robi się to w następujący sposób: nie wolno ani podawać dziecku piersi, ani pokarmu odciągać. Należy piersi, nieco uniesione, przebandażować dość mocno elastycznym bandażem, który zdejmuje się tylko raz dziennie (do mycia). Na okres kilku dni trzeba znacznie ograniczyć spożywanie płynów. Nie powinno ich być więcej niż 3/4 litra dziennie (wraz z zupą). Codziennie należy brać na przeczyszczenie stołową łyżkę soli gorzkiej lub jakikolwiek inny środek przeczyszczający. czasem dopiero lekarz musi przepisać środki hormonalne,które zahamują wydzielanie pokarmu."

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja też wczoraj testowałam To samo, co u Ciebie
i ja ale też nic.....(niestety)
Cytat:
Wstawilam fotkę jak obiecalam. W rzeczywistości są sporo ciemniejsze. Na zdjęciu jakieś jaśniejsze wyszły.
super!!!
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Tak się cieszyłam na nadchodzący weekend, już coś tam planowałam, bo tż miał zjechać,a dziś się okazało, że wraca ale 2 kwietnia najszybciej Ala cały czas tylko tatatata wiem, że nieświadomie, ale na pewno za nim tęskni......
Idę już, nie smęcę....

oj...

zleci, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dziekujemy za kciuki. Usg w porzadku
no to super
Cytat:
Zmyłam hennę. I ... jest super Miałam tremę, że coś przedobrzę, że brwi wyjdą jak u klauna, a wyszło ładnie, równo i akurat
Aha, ja też proszę o kciuki, bo jutro i my mamy szczepienie Ostatnie w tym roku życia WZW i pneumokoki.

a pokażesz zdjęcie?

oczywiście trzymam

Cytat:

U nas dzisiaj Hania była Jęczysławą Marudellą , wszystko było na nie i w miejscu uśmiechu momentalnie pojawiała się rozpacz.
pomijając przyczynę, bo szkoda dziecka, to określenie rewelacja

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 22:07   #4064
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Natka je sobie chwali
sympatycznie wygladaja

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a u nas no, ok, Nati teraz śpi, a o 11.30 idę w końcu do kosmetyczki, wiecie jak sie cieszę, normalnie jak dziecko, które dostało lizaka
mi sie tez marzy ale to w kwietniu moze..........

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dzień dobry Skarbi duze i małe

U nas wszystko dobrze
Izunia zasuwa po całym domu,włazi gdzie sie da a jak odkurzam to mnie goni.Jak upatrzy cos, fajnego ,coś czego zabraniam to ma przyspieszenie jak perszing.

Naczyniak sie zmniejsza

Nie próbuję nawet nadrobic.

Brumku
nerolko myslalam o Tobie ostatnio...gdzie sie podziewasz jak Cie nie ma ciesze sie straszieze naczyniak sie zmniejsza

Cytat:
witaj ty coro marnotrawna :P

Dziewczyny dwa szybkie pytania, Szymek nos pampki numer 3 ale wiecej sika i nie wytrzymuja, mam go przerzucic na 4??
Jak czesto jedza wasze dzieci w nocy?? Bo szymek o 20-1-3-5 wcina mleko ale jest glodny wiec mu daje i kuzyn mnie opieprzyl, ze nie powinnam juz mu dawac, ze najwyzej wode, pare dni pokrzyczy i tyle. No ale nie mam sumienia go glodzic.

I jeszcze w carrfourze fajny jezdzik jest za 34 zeta oraz mega box pampersow za 85 zeta.
ja juz dawno na 4 przeszlam ale moje 10 kg zywej wagi mnie do tego zmusilo bo sie ciasno zrobilo na brzuszku

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
A oto Domek, bo chyba jeszcze nie pokazywałam go "filmowego"
P.S
Z mojego głosu sie proszę nie śmiać! Chora jestem
http://www.youtube.com/watch?v=i_7uZ...ature=youtu.be
: love:

Cytat:
baaardzo ładnie naprawde zmiana na duuuzy plus

u nas porzadki zakonczone
okna pomyte itp itd zostalo firanki uprac

mielismy gosci przyjechal chrzestny Igiego z dziewczyna
przywiezli od tesciowej troche "swieżyzny"
noi musialismy z Tż podzielić i pomrozić
dopiero skończyliśmy
Padam......
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 22:12   #4065
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Natko super Domek
A dobrze mi sie wydaje, ze obiecalas nam zdjecie Domka w Nunie? Czy przeoczylam moze?
Tak tak obiecałam, jak tylko wyzdrowiejemy to zrobię zdjęcie
Cytat:

Cytat:
1. Prawdziwy facet musi mieć śliwy i guzy.
2.U nas dzisiaj Hania była Jęczysławą Marudellą , wszystko było na nie i w miejscu uśmiechu momentalnie pojawiała się rozpacz. Przy wieczornej kąpieli raczył się pokazać winowajca- górna dwójka. Tym sposobem Hania ma trzy zęby i jest pół- wampirem. Zaczęła też mówić BAM, ale raczej nie łączy tego z niczym, a poniżej dzisiejsze zdjęcia. (kiepska jakość, bo telefonem na szybko)
1. Myślisz, że Hanii zaimponuje?
2. za kolejny ząbek (nie mów Hani, że Domek dalej szczerbaty ciii).
A Hania jest przecudowna Taki słodki mały misiu
Masz świetną kanapę

Dziękujemy za komplementy Domek się zarumienił i posyła każdek cioci wielkiego buziaka
Stary 2012-03-14, 22:12   #4066
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
CrazyMachine, Ania i Sweet bardzo dziekuje
Stary 2012-03-14, 22:15   #4067
Natka_
Zakorzenienie

Brumku u kogo kupowałaś tę hennę?
Stary 2012-03-14, 22:31   #4068
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Szalejemy
A tak na poważnie,jak Emi się zajmie sobą robię jakieś domowe rzeczy,
ogarniam wiecznie coś a jak marudna to czytam jej książki,chodzę z nią po chałupie bo zrobi się jak drut i stoi,bo chce chodzić.W tym tyg mam w sumie dużo załatwiania,jeżdżę wiecznie po urzędach no i ćwiczę, aby spalić zbędne kg.

A swoją drogą niby spadam z wagi a kolejne rozstępy mi się pokazująnie wiem o co chodzi
Ćwiczysz? Wow! To się należą!
Może i ze mnie coś będzie bo sobie kolację darowałam którą chciałam o 20,40 zjeść. Już chleba ukroiłam dwie kromki

Rozstępy nie wychodzą przy nagłym wzroście/spadku wagi?
Może za szybko chudniesz?

Cytat:
Lili dziekuje. Widze, ze podobny rytm mamy, z tym, ze u nas to sniadanko czasem jest UU, no i obiadek to na razie pol sloiczka. Widac Radek dorosl do takiego spania. Ciekawe kiedy moja glista dorosnie?
Oby niedługo

Cytat:
Zmyłam hennę. I ... jest super Miałam tremę, że coś przedobrzę, że brwi wyjdą jak u klauna, a wyszło ładnie, równo i akurat
Miałyście rację dziewczyny, że ta żelowa henna jest super.
Marinka - -dzięki za natchnienie, bo to dzięki Tobie się zdecydowałam

Pochwal się brwiami
Dasz linka gdzie kupowałaś i które?
Ja dzisiaj usunęłam tego od Mariny linka bo stwierdziłam, że sami brwi nie ufarbuję.

za szczepienie jutrzejsze.

Cytat:
Dużo Hań na forum, ale Alibany ma akurat Alę.

Zaczęła też mówić BAM, ale raczej nie łączy tego z niczym, a poniżej dzisiejsze zdjęcia. (kiepska jakość, bo telefonem na szybko)
No proszę jak zabłysnęłam. Przepraszam Alibany.
Będę już pamiętała, że Alibany ma Alę

I Ty, że masz Hanię
Jak słodko na tej kanapie stoi. Wyściskałabym ją chętnie
Słodki misiaczek

Cytat:
Ja juz wrocilam z pracy. Powiem Wam, ze poki co fajnie mi sie pracuje - lubie prace z ludzmi. Marysia spi, tesciowa ja wykapala i przyszedl TZ i ja uspil. Aniolek. Ponadto dzis podjechalam do taniej odziezy i nakupilam troszke bluzeczek pajacy i spodenki Marysi - uzalezniona jestem. Bo fajne nie zniszczone i za grosze 2 zł sztuka. I sobie taka narzutke elegancka mialam w garsci jeszcze spodnie eleganckie nie zniszczone, ale suma sumarum zrezygnowalam, bo rozmiar mniejsze niz teraz nosze.
Dobre by było na dalszą motywację.
Kup je

Uciekam. Moi mężczyźni już śpią.
Dobranoc.

A i jeszcze sobie przypomniałam.
Woskuje się któraś sam w domu? Tylko nie plastrami Weet, mam na myśli te maszynki czy jak to się nazywa. Nie wiem.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 22:34   #4069
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Mi 12 by najbardziej pasowała.
Jak nazywa się ta kawiarnia? Bo ja nadal nie wiem, gdzie to dokładnie jest.
Blondynko, rozumiem że przyjdziesz?
prawdę mówiąc to ja też nie wiem, gdzie dokładnie
a Hania jest cudna

Cytat:
Miałyście rację dziewczyny, że ta żelowa henna jest super.
Marinka - -dzięki za natchnienie, bo to dzięki Tobie się zdecydowałam
pokaż pokaż

powinnam już spać... eh...
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 22:36   #4070
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Na przyszły, ten najbliższy

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

a pokażesz zdjęcie?
Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
pokaż pokaż
Jutro, ok? Jak mi ktoś fotkę cyknie

Cytat:
Brumku u kogo kupowałaś tę hennę?
Tutaj: http://allegro.pl/henna-brwi-rzesy-r...158151924.html
Stary 2012-03-14, 22:36   #4071
piwnooka77
Raczkowanie

dla Tymka i Mai za jutrzejsze szczepienia
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 22:49   #4072
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Tak tak obiecałam, jak tylko wyzdrowiejemy to zrobię zdjęcie
To w takim razie czekam.
Moze jak sie tak naogladam, to sie szybciej zdecyduje na zakup ktoregos wozka. A jeszcze mi powiedz, czy gdyby miala to byc Wasza jedyna spacerowka, to tez byc ja kupila?

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
1.Oby niedługo

2.A i jeszcze sobie przypomniałam.
Woskuje się któraś sam w domu? Tylko nie plastrami Weet, mam na myśli te maszynki czy jak to się nazywa. Nie wiem.
1. No oby, choc ja sie nie ludze. Dziewczyny zaczely spac jak ludzie, jak sie odstawily od piersi, czyli jedna 12 druga 15 miesiecy.

2. Nie wiem, czy mamy to samo na mysli, ale ja sie woskuje. To znaczy ostatnio w ciazy jeszcze...

Lece spac. Pa!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 23:15   #4073
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Wy się lepiej z tż umówcie, bo razem z Brumkiem nic nie zdziałacie.

Ja jako pierwszą z brzuszkiem obstawiam Aanie! (widzę, że nawet starania w toku, skoro i testowanie było)

Cytat:
1. Myślisz, że Hanii zaimponuje?
2. za kolejny ząbek (nie mów Hani, że Domek dalej szczerbaty ciii).
3. A Hania jest przecudowna Taki słodki mały misiu
Masz świetną kanapę
1. Taki przystojniak to każdej kobiecie zaimponuje!
2. U Domka jak zaczną wychodzić, to pewnie hurtem.
3. Dziękuje.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Jak słodko na tej kanapie stoi. Wyściskałabym ją chętnie
Słodki misiaczek
Dziękujemy.

Cytat:
a Hania zeby moja tak chciala - nie ma mowy. Za ciezkie doopsko ma i moja nadal bezzebna

Dziękujemy , ani się obejrzysz a nie będziesz mogła nadążyć za Marysią.
Fajnie, że pomimo przerwy tak dobrze czujesz się w pracy i gratulacje za spadek wagi!

Cytat:
za zabka.
Sliczny kotecek
Spostrzegawcza z Ciebie bestia, jako jedyna dojrzałaś, że moje dziecko jest koteczkiem, a nie misiem. Dzięki.

Cytat:
Chociaż i tak próbujemy coraz więcej. Wspólne jedzenie jabłka to już zwyczaj - dziś 3 razy tak sobie pogryzaliśmy. Dałam mu znowu banana i już gorzej niż jabłko, ale nie uciekał, jak poprzednio. No i różyczkę kalafiora z naszego obiadu też dostał na spróbowanie. I dwa kęsiki przełknął
Widać, że chłopak jest na dobrej drodze. Niebawem będzie wymiatał wszystko z miseczki.

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
prawdę mówiąc to ja też nie wiem, gdzie dokładnie
a Hania jest cudna
Dziękujemy, a pamiętasz może nazwę?

Cytat:
Marudella, nie Marudella, wampirzyczka czy nie - ale piękna jest!

Ten wyglądający przez okno uszaty misio rozczulił mnie do łez
Dziękujemy, dlatego chciałam szybko uwiecznić moment, bo strasznie mnie rozczulił jej widok.

Cytat:

Wow, super! Gratulacje dla siostry. Czyli Igor będzie miał rodzeństwo, tak?

Cytat:
1. U nas cudo dzień
Jaś pogodny, nadal pełza z prędkością nieprzytomnego ślimaka
Zjadł pól banana i marchewke z ryżem i wypił morze mleka

2. Nie znam bardziej urokliwej Jeczyslawy
1. Wiesz co pojadę wazeliną, ale uwielbiam czytać Twoje "dzienne sprawozdania". Z tego pełzania się nieźle uśmiałam, a Jasio miał dzisiaj menu jak to na ślimaka przystało.
2. Dziękuję.
Stary 2012-03-14, 23:20   #4074
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Na przyszły, ten najbliższy

Jutro, ok? Jak mi ktoś fotkę cyknie

Tutaj: http://allegro.pl/henna-brwi-rzesy-r...158151924.html

Chyba też zamówię, choć pewnie jak ja się za to zabiorę to będę wyglądała jakbym cały czas była zdziwiona...

Cytat:
To w takim razie czekam.
Moze jak sie tak naogladam, to sie szybciej zdecyduje na zakup ktoregos wozka. A jeszcze mi powiedz, czy gdyby miala to byc Wasza jedyna spacerowka, to tez byc ja kupila?
Myślę, że tak Ostatnio dosyć często nią jeździłam i jest naprawdę fajna. Świetnie się ją prowadzi, jest lekka i zwrotna.
Na dłuższe spacery biorę jednak murę, ale tylko dlatego, że siedzenie jest przodem do mnie, a ja lubię mieć go na oku (póki jeszcze chce mnie oglądać).
Myślę, że w piątek już się ruszymy to cyknę kilka fotek żebyś mogła sobie pooglądać "na żywo"

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Spostrzegawcza z Ciebie bestia, jako jedyna dojrzałaś, że moje dziecko jest koteczkiem, a nie misiem. Dzięki.
Oopss My ślepe kury, noo
Stary 2012-03-14, 23:24   #4075
zanka205
Zakorzenienie

za dziewczyny starające się trzymam mocno kciuki

my już dzieci nie planujemy, ale podziwiam Was, że tak szybko się zdecydowałyście, my zaczęliśmy się starać dopiero jak Filip miał półtora roku, wcześniej jakoś mi to przez głowę nie przeszło

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 23:41   #4076
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba też zamówię, choć pewnie jak ja się za to zabiorę to będę wyglądała jakbym cały czas była zdziwiona...
Tego samego się bałam! Ale ona jest tak prosta w obsłudze, że nie może się nie udać. A tu mała pomoc naukowa: http://recenzjekosmetyczne.blogspot....ocil-nr-3.html

Dziewczyna pisze krok po kroku i ilustruje, jak to zrobić

Dziewczyny, kupuję właśnie książkę na allegro i oglądam sobie, co jeszcze ciekawego ma ten sprzedawca. I patrzcie co znalazłam: http://allegro.pl/mala-ksiazka-o-kup...200191552.html
Tylko koniecnznie przeczytajcie opis książki!
Stary 2012-03-15, 00:03   #4077
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
1.Tego samego się bałam! Ale ona jest tak prosta w obsłudze, że nie może się nie udać. A tu mała pomoc naukowa: http://recenzjekosmetyczne.blogspot....ocil-nr-3.html

Dziewczyna pisze krok po kroku i ilustruje, jak to zrobić

2.Dziewczyny, kupuję właśnie książkę na allegro i oglądam sobie, co jeszcze ciekawego ma ten sprzedawca. I patrzcie co znalazłam: http://allegro.pl/mala-ksiazka-o-kup...200191552.html
Tylko koniecnznie przeczytajcie opis książki!
1. Ooo dziękuję A powiedz mi jeszcze, jaki kolor zamówiłaś? Bo ja nigdy sobie sama nie robiłam i przyznam szczerze, że nie wiem jaki mi kosmetyczka nakłada, bo zawsze mówię "to co zwykle"
2. nie wierzę
Stary 2012-03-15, 00:05   #4078
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
1. Ooo dziękuję A powiedz mi jeszcze, jaki kolor zamówiłaś? Bo ja nigdy sobie sama nie robiłam i przyznam szczerze, że nie wiem jaki mi kosmetyczka nakłada, bo zawsze mówię "to co zwykle"
Wzięłam naturalny brąz. Ja mam bardzo ciemne włosy, a brwi w zasadzie czarne i on też taki prawie czarny wyszedł.

Natko, znowu oglądałam filmik z Domkiem i zastanawiam sie czy go u nas w domu nie kręciłaś Ta sama mata (puzzle), zabawka, pudełko na chusteczki, nawet pilot do TV taki sam Aha, i zielona poducha
Stary 2012-03-15, 00:23   #4079
iustyna1
Wtajemniczenie

A ja nie widzę na tym blogu różnicy w przed i po hennie .
Ślepa jestem .

Co do kup - Kuba cały czas dumy woła z wc, żeby przyjść podziwiać jego dzieło . A spróbuj nie iść, to z gaciami na kostkach po ciebie przyjdzie .

Ale najlepsze jest jak jesteś na spacerze z dzieckiem, nie ma w okolicy toalety a ono woła "siusiu!!!!", no to podnosisz je, żeby się nie obsikało a tu nagle "jednak nie siusiu, mama kupa" . Na szczęście zazwyczaj da się do domu donieść
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 00:33   #4080
Natka_
Zakorzenienie

Domek kolejny raz padł po 20
W ogóle ma tylko już jedną drzemkę w ciągu dnia, pewnie dlatego tak ładnie śpi w nocy

Chciałabym już wyjść na dwór z Domkiem O ile Domek może to gorzej jeszcze ze mną A że mąż z nim sam wyjdzie to mogę pomarzyć

Cytat:
Wzięłam naturalny brąz. Ja mam bardzo ciemne włosy, a brwi w zasadzie czarne i on też taki prawie czarny wyszedł.

Natko, znowu oglądałam filmik z Domkiem i zastanawiam sie czy go u nas w domu nie kręciłaś Ta sama mata (puzzle), zabawka, pudełko na chusteczki, nawet pilot do TV taki sam Aha, i zielona poducha
To ja też wezmę naturalny brąz, bo ja niby mam włosy czarne, ale boję się że jak wezmę czarną hennę to brwii mi wyjdą jak smoła

Przyjrzyj się dokładnie bo może gdzieś tam na filmiku się i małe Brumiątko turla

Nasi chłopcy wiedzą co dobre

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
1.Co do kup - Kuba cały czas dumy woła z wc, żeby przyjść podziwiać jego dzieło . A spróbuj nie iść, to z gaciami na kostkach po ciebie przyjdzie .

2.Ale najlepsze jest jak jesteś na spacerze z dzieckiem, nie ma w okolicy toalety a ono woła "siusiu!!!!", no to podnosisz je, żeby się nie obsikało a tu nagle "jednak nie siusiu, mama kupa" . Na szczęście zazwyczaj da się do domu donieść

Kiedyś byłam z córką znajomej na placu zabaw: ciepło, pełno dzieci, rodziców, Oliwka huśta się na huśtawce i krzyczy "ciocia! dzisiaj zrobiłam kupę! a wiesz jaką? zieloną. Jak ogórek, zapytaj kaki (taty) on widział". No i co zrobić, udawać że jej nie znasz?

2. Mama mi właśnie ostatnio opowiadała, że ja zawsze taka genialna byłam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości