Rossmann - cz. XII - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 20:32   #3721
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann - cz. XII

hej, mam pytanko możecie mi pomożecie..
jeżeli zamówie perfumy na rossnet kiedy one będą do odbioru?

ButterflyFlyAway jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:33   #3722
Alais87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Dołączam do opinii koleżanki, stosuję wyłącznie płatki Cleanic - niezawodne, kilkukrotnego użycia (jednym płatkiem potrafię przemyć 2-3 razy twarz tonikiem, oczywiście czystą stroną płatka). Nie rwa się, są delikatne i dokładne. Na drugim miejscu stawiam na Lilibe Maxi Wattepads (bardzo szerokie, pakowane po 40 szt) - koszt ok. 3,5zł

A w ogóle to przez Was wpadam w coraz większy rossmannoholizm. Wcześniej pojawiałam się w Rossmannie 2-3 razy w tygodniu w celu ustrzelenia jakiejś fajne okazji, zaś odkąd czytam ten wątek (ok. 2 tyg) dosłownie skręca mnie i nosi po całym domu, gdy codziennie tam nie zajdę. Nawet w pracy obmyślam co kupić i tworzę listy co by czasu nie tracić w sklepie. Wczoraj pod wpływem Waszych drogocennych rad - dokładnie przeczytałam na KWC opisy wszystkich produktów z serii Alterra. Wybrałam kilka pozycji, które najbardziej mnie zaciekawiły, wydrukowałam w pracy i ruszyłam z kartkami na zakupy. Hehe pilnie trzymałam się listy, ochroniarz bacznie mi się przyglądał. Chyba nie mógł pojąć tego fenomenu. W końcu podszedł, zobaczył co trzymam w dłoniach i lekko się uśmiechnął. Pewnie sobie pomyślał "bidulka, uzależniona od kosmetyków". Kij mu w nos! Strasznie mnie dziś prześladował, gdy kucałam i czytałam etykietki produktów. Jak Ci ochroniarze mnie wkurzają!

Do sedna, za Waszą namową kupiłam dziś kilka specyfików. Ho ho znowu zaszalałam za ponad 50zł - podobnie jak wczoraj. Jak tak dalej będzie to pójdę z torbami (dosłownie i w przenośni).
A więc, moje dzisiejsze zakupy:
1) ISANA - Odżywka natychmiastowa jedwab - 20ml za 2,99zł
2) ALTERRA - Olejek pielęgnacyjny z granatem i awokado - 100ml za 13,29zł
3) ALTERRA - Odżywka nadająca połysk morela i pszenica - 250ml (200ml + 25% gratis) za 6,99zł
4) ALTERRA - Szampon dodający objętości papaja i bambus - 250ml (200ml + 25% gratis) za 6,99zł
5) ALTERRA - Maska nawilżająca do włosów suchych i zniszczonych granat i aloes - 150ml za 6,99zł
6) SYNERGEN - Krem do rąk do skóry suchej mandarynki i greipfrut - 75ml za 3,99zł
7) WIBO - Maskara pogrubiająca i stymulująca wzrost rzęs, czyli zachwalany tu ostatnio zielony tusz - cena 9,69zł

Co ciekawe, na szampony i odżywki Alterry były promocyjne ceny, ale z przodu na półce stały tylko te po 200ml, a jak pogrzebałam dalej to za ą samą promocyjną cenę dostałą opakowania z gratisem w postaci dodatkowych 25% pojemności. Dziwne, bo były schowane z tyłu te większe buteleczki. :P

Przetestowałam już tusz WIBO i jestem pozytywnie zaskoczona. Bardzo fajny kosmetyk za niską cenę, dobrze że Was posłuchałam. Szczoteczka ładnie rozczesuje rzęsy, efekt wspomnianych wcześniej "firanek". Rzęsy ładnie się prezentują, nie ma mowy o żadnym sklejaniu.

Krem SYNERGEN również przeszedł pozytywnie test. Mała poręczna tubka, smakowity owocowy zapach, natychmiastowe wchłanianie, w rezultacie efekt gładkich, nawilżonych dłoni.

Zaraz pójdę umyć włosy i przetestuję maskę do włosów Alterry. Muszę przyznać, że kosmetyki z tej serii bardzo przyjemnie pachną. Smakowicie wręcz! Miłe zaskoczenie. Czuję, że będę miała największy problem z olejkiem do włosów, bo nie mam pojęcia jak się go aplikuje i użytkuje. Ale to drobiazg. Mam nadzieję, że moje włosy odżyją po tej kuracji kosmetykami Alterry.

Wczoraj pisałam, że zaszalałam i zafundowałam sobie szampon BioSilk zwiększający objętość. Wiecie co Wam powiem? Że zmarnowałąm całe 25zł, czego nie mogę odżałować! Najchętniej zwróciłabym to "cudo"! Matko jedyna, jak ten szampon włosy płacze. Nie pamiętam, abym z któryś szamponem miała aż taki problemy. Aby rozczesać włosy musiałam użyć ekspresowej odżywki bez spłukiwania Pantine. Masakra! Nie kupujcie tego, szkoda że nie przeczytałam wcześniej opinii o tym kosmetyku na wizażu. Wiele dziewczyn się na niego skarżyło, że płaczę, wysusza skórę, powoduje łupież... Za taką cenę (w normalnej cenie kosztuje 40zł!) dostanę cudo, które rozwiąże moje wszystkie problemy z włosami. Niestety poczułam się zawiedziona i oszukana. Jak Kożuchowska może to reklamować i sygnować swoim wizerunkiem?! Totalna porażka.

Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że przy czytaniu nikt nie usnął.
Jak nic muszę kupić ten krem korci mnie od dawna. Również planuję spore zakupy w sobotę, trzeba będzie zabrać dużą torbę/siatkę ale nie chcę wydać więcej niż 50zł zobaczymy czy się uda.

Wishing On A Star
Alais87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:47   #3723
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
jak oceniacie płatki kosmetyczne rossmanowe?
U mnie są na pierwszym miejscu, fantastycznie miękkie. A próbowałam już chyba wszystkich - Biedronka, Lidl, marki własne supermarketów itp.

Napisałam dziś na blogu notkę o piankach pod prysznic Lilliputz. Chyba nie są bardzo znane, nawet na KWC ich nie ma, ale ja polecam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rossmann lilliputz duschschaumIMG_6166.jpg (64,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rossmann lilliputz duschschaumIMG_6171.jpg (35,3 KB, 30 załadowań)
Stary 2012-03-14, 20:52   #3724
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ButterflyFlyAway Pokaż wiadomość
ja zamawajac na rossnet w piatek rano, odebrac moglam we wtorek (mail przyszedl jakos poznym wieczorem w poniedzialek)
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:57   #3725
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
ja zamawajac na rossnet w piatek rano, odebrac moglam we wtorek (mail przyszedl jakos poznym wieczorem w poniedzialek)
dziekuje

ButterflyFlyAway jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:16   #3726
noir_angele
Wtajemniczenie

któraś z Was (przepraszam, ale nie pamiętam nicku) prosiła o opinię na temat kleju w zapiętkach z ross. Na razie mogę powiedzieć tyle, że ponosiłam je trochę wczoraj po domu żeby rozchodzić nowe szpilki i dzisiaj patrzę, a zapiętki na wpół odklejone chociaż może to być wina tego, że z tyłu w butach mam materiał. Ale myślę, że z Kiwi czy innej marki byłyby nie lepsze, bo miałam już pod palce z kiwi i też średnio się trzymały. Także mam nadzieję, że nie będą się odklejały w trakcie noszenia, gdy będą 'przyciśnięte'

noir_angele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:22   #3727
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez emerald_sky Pokaż wiadomość
Anusia3, 1315, Alais87, alamirka, reg17, dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Masz porównanie tego zielonego Wibo do różowego Wibo? Wkurza mnie różowy, jest fajny przez tydzień a potem wysycha i nie maluje na czarno tylko na matowy grafit.

Alterra z granatem to mój ulubiony szampon, fajna galaterkowata konsystencja i świetnie się pieni. No i ten zapach
ja mam porównanie
różowy wibo rzeczywiście bardzo szybko zasycha, niestety. Szczoteczkę ma fajną, akurat ja lubię takie duże , postanowiłam kupić sobie ten w zielonym opakowaniu i powiem szczerze, że jak zobaczyłam pierwszy raz szczoteczkę, to sobie pomyślałam : ' o niee, chyba się nie polubimy ' ale jednak muszę przyznać ,że ładnie rozdziela rzęsy można wypróbować.

Cytat:
Napisane przez Anusia3 Pokaż wiadomość
Miałam je!
Są grube strasznie i rozwarstwiają się
najlepsze w Biedrze
ja też lubię najbardziej te z Biedry
na drugi miejscu są lidlowe

Cytat:
Napisane przez Anusia3 Pokaż wiadomość
E tam do Lidla za daleko.
też sobie tym tłumaczę i kupuję z Biedry

jednak dopiero jutro zajrzę do Rossmanna
planuję kupić sobie jakiś płyn micelarny, Bioderma się kończy, a że teraz przerzuciłam się na olejowanie twarzy to chcę sobie kupić jakiś tańszy.
z Rossmanna póki co miałam płyn z AA , jakoś nie polubiliśmy się do końca. Chyba się skuszę na ten z Bourjois , stosowała któraś z Was może ten płyn ?
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:38   #3728
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lungo Pokaż wiadomość
No fajnie, ale gdzie te nowości?

Przeglądając KWC w poszukiwaniu jakiegoś fajnego szamponu Alterry natknelam się na kosmetyki do cery tlustej i młodej. Brzoskwiniowa pianką do mycia twarzy na przykład . Ja się pytam, czemu u nas tego nie ma ? Same jakieś specyfiki przeciwzmarszczkowe, "brazujący" krem i inne dosyć średnie kremy. Jak ja bym chciała coś dla cery tlustej!
te nowości to znalazłam na portalu o nowościach więc pewnie jeszcze nie w sklepach

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
U mnie są na pierwszym miejscu, fantastycznie miękkie. A próbowałam już chyba wszystkich - Biedronka, Lidl, marki własne supermarketów itp.

Napisałam dziś na blogu notkę o piankach pod prysznic Lilliputz. Chyba nie są bardzo znane, nawet na KWC ich nie ma, ale ja polecam.
a te płatki nawet nie są złe
pierwsze uzycie oceniam na 5 <lol>
Stary 2012-03-14, 21:39   #3729
nothing_matter
Zadomowienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;32930328]jednak dopiero jutro zajrzę do Rossmanna
planuję kupić sobie jakiś płyn micelarny, Bioderma się kończy, a że teraz przerzuciłam się na olejowanie twarzy to chcę sobie kupić jakiś tańszy.
z Rossmanna póki co miałam płyn z AA , jakoś nie polubiliśmy się do końca. Chyba się skuszę na ten z Bourjois , stosowała któraś z Was może ten płyn ?[/QUOTE]

pytasz o Bourjouis jeśli tak to on jest na wizażu hitem więc śmiało kupuj
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:52   #3730
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Ile kosztuje obecnie ten najzwyklejszy krem babydream w niebieckiej tubce? Na rossnecie nie ma ceny,jest tylko podana na ten chroniący przez zimnem i wiatrem.

Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:53   #3731
Sunday Rose
Zakorzenienie

Łodzianki, jeśli któraś z Was marzy o masełku Isany, to w Rossmannie na Narutowicza było dziś ich całkiem sporo
Stary 2012-03-14, 22:12   #3732
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alais87 Pokaż wiadomość
Jak nic muszę kupić ten krem korci mnie od dawna. Również planuję spore zakupy w sobotę, trzeba będzie zabrać dużą torbę/siatkę ale nie chcę wydać więcej niż 50zł zobaczymy czy się uda.
Hehe życzę wytrwałości w postanowieniu. Też tak sobie zawsze powtarzam, a potem wchodzę do mego królestwa i... szaleję! Najlepiej wchodzić do Rossa z niemal pustym portfelem i bez karty płatniczej.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 22:15   #3733
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:
Hehe życzę wytrwałości w postanowieniu. Też tak sobie zawsze powtarzam, a potem wchodzę do mego królestwa i... szaleję! Najlepiej wchodzić do Rossa z niemal pustym portfelem i bez karty płatniczej.
Nie, bo ból z powodu tego, że nie możesz kupić tego, co chcesz jest większy od płaczu portfela

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 22:41   #3734
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
Nie, bo ból z powodu tego, że nie możesz kupić tego, co chcesz jest większy od płaczu portfela
o tak. nawet jak wydam wszystkie pieniądze robiąc udane zakupy nie jestem tak zdołowana, jak np. braknie mi na coś i muszę wybierać co jest ważniejsze a co mniej (a wszystko jest ważne w identycznym stopniu )
Stary 2012-03-14, 22:44   #3735
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nothing_matter Pokaż wiadomość
pytasz o Bourjouis jeśli tak to on jest na wizażu hitem więc śmiało kupuj
tak, tak ! jak zwykle przekręciłam nazwę
to może go sobie przetestuję, chociaż jeszcze poszukam recenzji jakiś innych produktów na KWC .
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 22:48   #3736
yoanes
BAN stały

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Pokaż wiadomość
A to Null Null nie wyskakuje przypadkiem wtedy gdy np. ktoś nie wypełni rubryki z imieniem i nazwiskiem? Bo to dziwne że wyskakuje akurat takie "zero zero"
ewidentnie masz racje, teraz zczaiłam, że właśnie jak ktoś nie wypełni danych to takie cuś sie pojawia
więc dziewczęta juz nie złoście się i nie śmiejcie bo zagadka się juz wyjaśniła

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

a ta maskara Wibo jakąś dziwną ma szczoteczkę i nie bardzo mnie przekonuje...hm..:rolleye s:
ale skoro tak zachwalacie to może się skuszę jak tylko skończę swoją z maybelline
yoanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 22:58   #3737
anielska diablica
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kachnaaaa Pokaż wiadomość
Ile kosztuje obecnie ten najzwyklejszy krem babydream w niebieckiej tubce? Na rossnecie nie ma ceny,jest tylko podana na ten chroniący przez zimnem i wiatrem.

4.99 zł ( 100 ml ) kosztuje
anielska diablica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 22:59   #3738
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:
Napisane przez nothing_matter Pokaż wiadomość
o tak. nawet jak wydam wszystkie pieniądze robiąc udane zakupy nie jestem tak zdołowana, jak np. braknie mi na coś i muszę wybierać co jest ważniejsze a co mniej (a wszystko jest ważne w identycznym stopniu )
dokładnie, ja nawet jak wydam wszystkie pieniądze, a mam to,co chcę, to jestem prze szczęśliwa

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;32932603]tak, tak ! jak zwykle przekręciłam nazwę
to może go sobie przetestuję, chociaż jeszcze poszukam recenzji jakiś innych produktów na KWC .[/QUOTE]

micela z Bourjois również polecam
mówiłam to już wiele razy, staję się monotematyczna

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 23:07   #3739
dziolcha86
Zadomowienie

Mój portfel też płacze, już w tym miesiącu miałam nic nie kupować, ale potrzebuję farbki do włosów, a teraz i Casting przeceniony i Recital łeee
Miałam kupić na początku kwietnia... ale pewnie się skuszę jeszcze przed pojawieniem się nowej gazetki.

Dziewczynki, wiecie może co zamiast amoniaku jest w Castingu?
Pewnie jakiś zamiennik równie mocno niszczący włosy...
Stary 2012-03-14, 23:30   #3740
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziolcha86 Pokaż wiadomość
Mój portfel też płacze, już w tym miesiącu miałam nic nie kupować, ale potrzebuję farbki do włosów, a teraz i Casting przeceniony i Recital łeee
Miałam kupić na początku kwietnia... ale pewnie się skuszę jeszcze przed pojawieniem się nowej gazetki.

ja farbuje prawie co miesiąc -ostatnio rózne mialam,ale powiem że dla mnie najlepsza jest joanna..
nie dośc że tania to po niej nie łysiałam..
(po ostatnim farbieniu paleta-wiem wiem,syf,ale byla strasznie tania i sie skusilam, za kazdym myciem mam mniej na głowie
Stary 2012-03-14, 23:30   #3741
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:

Nie pamiętam jak przedstawiała się sytuacja w Catingu (nie używam tej farby od dobrych 8-9 miesięcy), jednak śmiało mogę powiedzieć że w dużo droższej farbie L'Oreal Recital Preference amoniak występuje. Świadczy o tym opis z opakowania jak również ostry zapach podczas aplikowania. Nigdy więcej nie kupię tego "cuda". Tak mnie piekła wtedy głowa, myślałam że sobie dziurę wydrapię. Pali włosy, podrażnia i wysusza skórę - jednym słowem L'Oreal jest dla mnie już spalony. Przerzucę się raczej na jakieś pianki koloryzujące innej firmy.

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2012-03-14 o 23:38
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 23:31   #3742
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anielska diablica Pokaż wiadomość
4.99 zł ( 100 ml ) kosztuje
Dzięki kochana

Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 23:42   #3743
dziolcha86
Zadomowienie

Cytat:
Nie pamiętam jak przedstawiała się sytuacja w Catingu (nie używam tej farby od dobrych 8-9 miesięcy), jednak śmiało mogę powiedzieć że w dużo droższej farbie L'Oreal Recital Preference amoniak występuje. Świadczy o tym opis z opakowania jak również ostry zapach podczas aplikowania. Nigdy więcej nie kupię tego "cuda". Tak mnie piekła wtedy głowa, myślałam że sobie dziurę wydrapię. L'Oreal jest dla mnie już spalony, przerzucam się całkowicie na pianki koloryzujące z Welli.
Miałam identycznie podczas farbowania Recitalem, też skóra głowy wręcz paliła :/ ale kolorek wyszedł super (chociaż nie wyszedł tak jak na opakowaniu) użyłam odcienia Champagne. Szukam właśnie zamiennika tej farbki, i żeby była delikatniejsza.

Znacie może ogólnodostępną farbkę w odcieniu jasny złoty blond itp. który najmniej niszczy włosy? I wodę utlenioną poniżej 9 % ?

Czy to prawda, że jasne blondy drogeryjnych marek zawierają wodę 9% i 12 % ? Szukam czegoś lżejszego...

Edytowane przez dziolcha86
Czas edycji: 2012-03-14 o 23:43
dziolcha86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 00:33   #3744
nothing_matter
Zadomowienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;32932603]tak, tak ! jak zwykle przekręciłam nazwę
to może go sobie przetestuję, chociaż jeszcze poszukam recenzji jakiś innych produktów na KWC .[/QUOTE]

hehe nawet nie zauważyłam jak napisałaś. pytałam dla jasności bo wymieniłaś kilka
a jak się na niego skusisz to się spiesz, bo do wtorku na promocji jest
Stary 2012-03-15, 07:04   #3745
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Znacie może ogólnodostępną farbkę w odcieniu jasny złoty blond itp. który najmniej niszczy włosy? I wodę utlenioną poniżej 9 % ?

Czy to prawda, że jasne blondy drogeryjnych marek zawierają wodę 9% i 12 % ? Szukam czegoś lżejszego...
może znajdź w swojej okolicy jakąś hurtownię z art. fryzjerskimi i tam podpytaj...
jakiś czas temu miałam ten sam problem... teraz farby kupuję w hurtowni
mozna sobie kolor dobrać, często sprzedające pomogą, doradzą....
no i wtedy wodę mozna kupić słabszą... odkąd uzywam 6% włosy są mniej zniszczone i mniej wysuszone....

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 07:43   #3746
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noir_angele Pokaż wiadomość
któraś z Was (przepraszam, ale nie pamiętam nicku) prosiła o opinię na temat kleju w zapiętkach z ross. Na razie mogę powiedzieć tyle, że ponosiłam je trochę wczoraj po domu żeby rozchodzić nowe szpilki i dzisiaj patrzę, a zapiętki na wpół odklejone chociaż może to być wina tego, że z tyłu w butach mam materiał. Ale myślę, że z Kiwi czy innej marki byłyby nie lepsze, bo miałam już pod palce z kiwi i też średnio się trzymały. Także mam nadzieję, że nie będą się odklejały w trakcie noszenia, gdy będą 'przyciśnięte'
Używałam już nie raz i jak dla mnie były rewelacyjne jak przykleiłam to tak się trzymały cały czas. A miałam je w butach w których bardzo często chodziłam. Dopiero po długim czasie zaczęły odklejać się i spadać ale troszkę były zabrudzone więc umyłam je dobrze i dalej trzymały.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 07:55   #3747
1315
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ButterflyFlyAway Pokaż wiadomość
Zamawiałam już trzy razy, nie czekałam dłużej niż trzy dni, ale to zależy w jakie dni w Twoim Rossmanie są dostawy. U mnie to jest wtorek i piątek. Jestem bardzo zadowolona z takiej formy zakupów. Początkowo, żeby zachęcić pierwszych klientów to każdy zapach był pakowany dodatkowo w ozdobną torebkę, ostatnio już to sobie odpuścili, choć nie zmienia to mojego zadowolenia.
Stary 2012-03-15, 08:17   #3748
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pamiętam jak przedstawiała się sytuacja w Catingu (nie używam tej farby od dobrych 8-9 miesięcy), jednak śmiało mogę powiedzieć że w dużo droższej farbie L'Oreal Recital Preference amoniak występuje. Świadczy o tym opis z opakowania jak również ostry zapach podczas aplikowania. Nigdy więcej nie kupię tego "cuda". Tak mnie piekła wtedy głowa, myślałam że sobie dziurę wydrapię. Pali włosy, podrażnia i wysusza skórę - jednym słowem L'Oreal jest dla mnie już spalony. Przerzucę się raczej na jakieś pianki koloryzujące innej firmy.
Ja używam od dawna farby Casting Creme Gloss i nie mam takich nieprzyjemnych doświadczeń, jak Ty. Moim zdaniem ta farba jest świetna, a używałam już masę farb w odcieniu blond!!!
Jako jedyna nie wysusza mi włosów, co zdarzało się w przypadku innych farb (włosy mam strasznie cieniutkie i delikatne). Skóra po jej użyciu mnie nie piecze, kolor utrzymuje się całkiem długo. Nie wspominając o tym, że kolor wychodzi naprawdę przepiękny
Farby jest do tego bardzo dużo, co jest plusem dla posiadaczek długich włosów, bo ma się pewność, że wszystkie zostaną pokryte. Samo zapakowanie dla mnie również jest ogromnym plusem, nie trzeba dowiem używać żadnych miseczek i ma się pewność, że się niczego nie zabrudzi.
Najwyraźniej wszystko zależy od włosów i skóry głowy osoby używającej i jak ze wszystkim, jednym ta farba pasuje, innym nie. Ja jednak nie powiem na nią złego słowa, bo lepszej farby nie miałam
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 08:31   #3749
201606242139
Konto usunięte

Moje drogie czy jest w Rossmanie jakiś dobry i tani żel/płyn/maseczka porządnie odblokowująca pory?
No walczę i walczę i niby same wychodzą bo mam wysyp po drożdżowo skrzypowych tabletkach, ale chciałabym je jakoś redukować, bo do tej pory zostawiałam je same sobie...
Szukałam po googlach jakichś recenzji, ale może wy macie jakieś dobre doświadczenia z jakimś produktem?
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 09:01   #3750
1315
Raczkowanie

Cytat:

Mnóstwo wody utlenionej, która według mnie bardziej niszczy włosy niż amoniak, ale to jest subiektywna ocena.

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości