|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
![]() Jak znajdziesz gdzieś Bingo to koniecznie daj znać! (Albo może lepiej nie..) No ambitne, nie wiem co z nich wyjdzie, bo trochę nie chcę ścinać, bo końce mam spoko, ale chcialabym troszkę odświeżyć fryzurę Tylko moje wizyty u fryzjera, albo obcinanie samodzielne kończyly się przeważnie placzem, więc wolę nie ryzykować po raz setny Przemyślę Będę miala 5godzin w pociągu, to będę rozważać nad istotą moich wlosów Cytat:
![]() To trzymam kciuki! I jak najszybciej dasz radę - rzuć prostownicę! (Chociaż przyznaję na grzywkę też używam. Ale grzywka się nie liczy )
Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2012-03-14 o 22:26 |
||
|
|
|
#3272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Używam Alterry papaja mango (?) i olejku kokosowego. + odżywki garnier avocado i maslo shea, oraz od dziś (pierwsz uzycie juz za mna ) Isany. Wczesniej byly silikony, wella pro series odzywka i inne nie pamietam :Pnie wiem dlaczego sa takie suche ale coz, pozostaje je ciachać tylko.
|
|
|
#3273 | |
|
Zadomowienie
|
Powiem tak, na mnie podziałała, żaden pryszczyk mi nie wyszedł przez te 3 miesiące, ale wiem, że są osoby, które różnicy nie widzą. Moja spirulina to czysta alga sprasowana, niestety trochę kosztowała, aha i pachnie jak karma dla rybek, ale da się przyzwyczaić a nawet polubić ten "aromat"
Przestałam ją brać, bo ona ma tyle witamin, że stwierdziłam, że picie pokrzywy, łykanie oleju z wiesiołka i spirulina to za dużo. Jeżeli będziesz chciała spróbować i zakupić tabletki to doczytaj czy jest to czysta alga bez żadnych wypełniaczy ![]() Cytat:
![]() To dobrze będzie z kim pisać z zakładu psychiatrycznego jeżeli tak zacznę "dyskutować" z włosami w miejscach publicznych
|
|
#3275 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Farbuję, niestety muszę, bo mam siwą grzywkę, a nie będę samej grzywki farbować, muszę całe Ale nie farbuję na długości, tylko sam odrost i schodzę z ciemnego brązu, więc widać w niektórym oświetleniu różnicę w kolorze tam z 15 cm od głowy. Ale w świetle dziennym nie widać.Właśnie dziś patrzę na moje włosy, to dosłownie jak po prostownicy ![]() Wydaje mi się, że to od pielęgnacji zdecydowanie. Szczególnie po tym psikaczu są proste, tylko lekko wywinięte na końcach i bardzo mi się to podoba Cytat:
Wszyscy koledzy, którym powiedziałam, że zapuszczam włosy reagują: ![]() A część koleżanek - eeee nie będzie Ci pasować, a tyle roboty, a trzeba co miesiąc podcinać a to coś tam jeszcze ![]() Cytat:
Okropnie to wygląda. Tak jak ok 2 lata temu była moda, żeby mocno cieniować włosy prawie że na krótko i mieć takie ogonki proste długie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
"mam włosy do dupy ale nic mnie to nie obchodzi" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak mi się zdaje, ale jak będę miała czas, to zrobię sobie podobny test i zostawię je do wyschnięcia i zobaczymy jak będą wyglądały Stawiam, że się lekko pofalują.Cytat:
![]() Ale ja nie zapuszczam dla mężczyzn, tylko dla siebie, dla mężczyzn, to by mi się w życiu nie chciało tyle zachodu, nawet jakbym księcia z bajki tymi włosami miała uwieść ![]() Oglądałam kiedyś jakiś filmik pewnej hinduski na yt, gdzie mówiła co robi z włosami a miała piękne, długie, gładkie, no cudowne No i coś tam gadała o Parachute i niewiele więcej (geny...) ale na koniec powiedziała: "you have to love your hair" <- i to jest prawda. Trzeba je kochać i wtedy jest szansa, że będą piękne
|
|||||||||
|
|
|
#3276 |
|
Raczkowanie
|
No to ja wg powyższej rady też postaram się je pokochać!
![]() DOMYTA amla gold robi cuda, naprawdę miałam dziś niezłe włosy przez cały dzień Czy to bardzo źle, że myje 2 razy delikatnym szamponem po olejowaniu? Bo gdy raz użyję szamponu to nieraz mam takie obciążone, elektryzujące się (widać, ze olej niedomyty i tyle) Wtarta woda brzozowa, psikadełko z hydrolatu aloesowego, keratyny, panthenolu, gliceryny użyte, olej kokosowy nałożony -> idę spać ! ![]() Odliczam z niecierpliwością dni do 22, zamierzam wtedy podciąć końcówki, mam nadzieję, że odżyją kłaczęta... Od poniedziałku próbuję drożdzy, pasuje się też cos za sylwetkę brać, wiosna idzie, musimy być piękne
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Różne etapy przechodziłam, ale obecnie to wygląda tak:
-szampon BabyDream, do oczyszczenia Joanna Naturia -odżywka Isana i jako odżywka ds i czasami do mycia -odżywka Garnier Awokado - ale coś mi przestała podchodzić i nie mogę jej wykończyć -maska: Biovax do włosów farbowanych i Bingo z keratyną i spiruliną -odżywka bs: Gliss Kur czarny i różowy na zmianę -wcierka: obecnie mam przerwę, ale po niej powracam do Seboradinu Niger +olejek lawendowy + olejek rozmarynowy, przestały mi po nim wypadać włosy -oleje: próbowałam różnych, najlepiej mi pasuje oliwa z oliwek i lniany -psikacz pod olej i po myciu o którego składzie już tu pisałam ![]() -wewnętrznie: stosowałam CP - bez skutku, pokrzywę - nie wiem czy coś dała ale mi smakuje więc pewnie będę jeszcze pić dla smaku obecnie stosuję Ha Pantoten ale dopiero od kilku dni-w końcówki jedwab CHI W planach płukanka z l-cysteiną ![]() Z takich technicznych rzeczy, to czeszę na mokro grzebieniem Ouchless, na sucho szczotkuję dzikiem, wycieram bardzo delikatnie ręcznikiem z mikrofibry, nie śpię w mokrych. Ze "złych" rzeczy, to suszę i farbuję ![]() Cytat:
![]() Więc it's official
|
|
|
|
|
#3278 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To takie moje dwa podejrzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Redhaired Witch - mi takie np. do pasa równo ścięte podobają się rzadko, zazwyczaj jakoś tak nie bardzo, za to stopniowanie i gęste i miękko się układające włosy są boskie w ogóle bardzo podobaja mi się błyszczace ciemne brązy, żałuję, że mi nie pasuja No ale mi w sumie żaden kolor nie pasuje, to już inna historia heh.W ogóle na bank jak się przesiądę na inną kurtkę w końcu zetnę końcówki, nie wiem tylko ile i czy na prosto, bo szkoda mi każdego cm, a z kolei zniszczone mam końce totalnie i będę z sobą walczyć. Chociaż jedwab chyba ciutkę je skleja i lepiej wyglądają (albo efekt placebo ). W ogóle podziwiam Was, ja po prostu nawet nie mam tyle czasu na te maski i to żadna wymówka, wychodzę z domu rano, wracam późno, nawet jak czasem w ciągu dnia jestem w domu to np. godzinę, więc nie naolejuje się w tym czasie i nie zmyję Ale i tak małymi kroczkami jest lepiej. Zauważyłam poprawę w rozczesywaniu włosów przede wszystkim. Wcześniej było tragicznie, może ktoś pamięta mój 1 post tutaj więc dzięki za rady jeszcze raz Ale nie wiem czy kiedys moje włosy będą piękne, chyba nie. |
|
|
|
|
#3280 |
|
BAN stały
|
nie nadrabiam, nie mam siły dziś ![]() odkryłyście coś nowego w ciągu tego tygodnia? ![]() Co się nadaje z rybek GAL do włosów? Te z olejem z wiesiołka może? (nie znam się na składach) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...twist-off.html i co jest w składzie tych? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...twist-off.html ![]() w wakacje zabieram się za rozkminianie składów
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
piwny
![]() Zrobiłam tą paćkę z awokado, oliwy z oliwek i z miodu ![]() siedzę z tym na łbie i popijam gruszkową herbatkę
|
#3282 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kulkę essence do blendowania (zgaduję, bo dużo dziewczyn ją kupuje)? Dam znać na pewno! Ci fryzjerzy to po prostu tragikomedia - raz Cię obetnie tak, ze jesteś zadowolona, innym masz ochotę się rozpłakać i nie wiadomo czego się spodziewać ... Naprawdę niech już sobie tą linijkę wyciągnie jak nie wie ile to są 2cm Senne mrzonki o Roszpunkowych, czekoladowych włosach (co ja dzisiaj tak z tą Roszpunką? ) Cytat:
![]() Cytat:
Byleby mi pozwolili zabrać ze sobą włosowy asortyment to mogą mnie zamykać, nikt się tam przynajmniej dziwnie patrzył nie będzie ![]() Cytat:
Ombre jest chyba jednym z najgorszych trendów włosowych, z tymi ogonkami - chodzi Ci o fryzurę na "emo"? No był płacz i zgrzytanie zębów, teraz już trochę z tym pogodziła, ja nawet nieśmiało zasugeruje, że lepiej jej w krótszych włosach ale potrafię zrozumieć żądzę zabicia takiej fryzjerki ![]() A Hinduskom zazdroszczę przepięknych włosów i tego, ze nikt się tam dziwnie nie patrzy na hasło "olejowanie włosów" A kocham swoje włosy baaardzo Cytat:
|
|
|
#3283 | |||||
|
Zadomowienie
|
ale żeście naprodukowały dziś.. ponad 4 strony
![]() Cytat:
kurde kusi mnie ta l-cysteina i spirulina ... jak dobrze mieć współlokatorkę fryzjerke ![]() przyznaje się i ja bez bicia że jeszcze oliwy z oliwek nie próbowałam, sama nie wiem czemu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mam ochotę nałożyć olej, albo znów sezam albo jojoba
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Oj miałam mega ochotę
![]() Jak bosko pachniało jak wrzucałam do blendera ![]() Ale jestem na diecie NIE MOGE
|
#3285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za to naoliwiłam oliwą 1 raz i popijam zieloną herbatą którą dziś zdobyłam
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak offtopowo powiem Wam, że kupiłam sobie dzisiaj peeling do ciała Bielendy z Avocado i pachnie pięknie
Miałam tez w koszyku Isanę z babassu, ale się rozmyśliłam, bo mam jeszcze odżywki, które muszę wykorzystać. No chyba, że ma faktycznie dobry wpływ na włoski, to może po nią wrócę ![]() I jeszcze mam takie pytania, a zielona herbatka wpływa tez jakoś na włoski ![]() I czy keratyna pogrubia włosy? Mam ostatnio takie wrażenie, że moje włoski są grubsze, bardziej puszyste i jakby ich było więcej
|
#3287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie masakra, ale nie traktuję tego jako modę włosową, tylko jakiś tam trend nastolatek, pseudo-subkulturę, a młodość ma swoje prawa, więc to co innego ![]() Chodzi mi o coś podobnego do emo, ale co nosiły raczej panie, że tak powiem, dresiary ![]() Coś na wzór tego: http://republika.pl/blog_dj_517547/9...s123654789.jpg co zwykle kończyło się krótką fryzurką z trzema włosami na krzyż do pasa. I jeszcze jak to się zaczynało kręcić, to już w ogóle. Cytat:
![]() Cytat:
Jakbym to ich pieniądze na to wydawała ![]() Non stop teksty w stylu: -a po co Ci długie włosy -nudzi Ci się za bardzo -najlepszy tekst ever: znajdź sobie lepiej faceta ![]() -co Ty chcesz od tych włosów, złe nie są -chce Ci się? -ile Ty czasu na to marnujesz, zrobiłabyś coś pożytecznego (co najmniej jakbym ich czas marnowała )Na ostatnie to odpowiadam zwykle "a ile Ty czasu marnujesz na oglądanie seriali (itp), u mnie przynajmniej jakiś efekt tej marnacji widać" |
|||
|
|
|
#3288 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czasem nią myję - wydaje mi się, że włosy po myciu odżywką są ładniejsze - właśnie się zastanawiam czy jutro nie zaryzykować nią zmycia oliwy. Jeszcze nie wiem. A Keratyna piszą, że pogrubia http://mazidla.com/receptariusz/17/2...generujce.html
|
|
#3289 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam teraz 4 dni protein bo w weekend zaszalałam ze słodkościami Cytat:
![]() a co do keratyny to mam nadzieje że tak działa ![]() ja ostatnio bardzo dużo zyskałam na objętości ale sama nie wiem po czym i drożdże pije i pokrzywe i olejuje i psikadła i płukanki z reszta nie wazne ważne że róznica jest ![]() Cytat:
ja nią zmywam wszystko nawet rycyne i maść na brodawki
|
|
|
#3290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to kupię tą Isanę, tym bardziej, że jest w promocji ![]() No właśnie coś mi się o uszy obiło, że keratyna pogrubia i dopiero ostatnio to zauważyłam, jak zaczęłam ją częściej stosować po myciu ![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
Ja własnie też zyskałam na objętości, co prawda mam bardzo dużo bejbików, które już są w miarę długie, ale to nie tylko od tego, tylko moje włosy jakby stały się grubsze, końcówki również, tak jakbym miała dwa razy więcej włosków Na początku używania keratyny zastanawiałam się nad czym te zachwyty, teraz już wiem
|
|
#3291 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do zielonej herbaty to ktoś pisał, że ma dobry wpływ na włosy, ale dlaczego to już nie pamiętam. Ja bardzo lubię
zagęścić włosy ![]() od 11 listopada - drożdże od 7 listopada - skalpel Edytowane przez kuleczkka Czas edycji: 2012-03-15 o 00:24 |
|
|
|
|
#3292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A plukanka z l-cysteina jest swietna ). Jutro chyba zrobie znow
|
|
|
#3293 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba w końcu ją kupię, bo cały czas słyszę ochy i achy ![]() Cytat:
Zmyłam maskę ale kawałki awokado zostały
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jutro kupię tą Isane, tak zachwalana jest, kosztuje teraz 3,99 zł, że szkoda nie spróbować ![]() Co do brzuszka, to ja jestem chudzina, ale zaczęłam ćwiczyć teraz i natarczywie smaruje brzuszek olejkiem z róży piżmowej, bo mam jedną malutką pamiątkę po ciąży, która się pojawiła tydzień przed porodem ![]() Aha i daj znać jak maska z avocado się sprawdziła
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Proporcje: 30-40 kropel każdego olejku na 100ml Seboradinu. Stosuję tylko na skalp. Ostrzegam - mocno pachnie i nie ulatnia się za bardzo z włosów (a z pomieszczenia to już w ogóle ). Nie jest to straszny zapach (jakby lekarstwo czy kamfora) ale bardzo mocny.Kilka dni mieszkałam z 4 osobami w jednym pokoju, to musiałam zaprzestać używania
|
|
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja tez chyba wezmę tym bardziej, że TŻ kazał mi jutro jechac do euro i kupić kuchenkę a ross jast po drodze![]() Mówiłam Ci że keratyna jest świetna A ja utyłam 10 kg w 7 miesięcy ![]() Dokładnie od ślubu jak zaczęła się dogadzanie mężowi
Bo to JA jestem najważniejsza ! ! ! regeneruję włosy - start 11.11.11 Ewka i nie tylko - 25 kg Edytowane przez the rock Czas edycji: 2012-03-15 o 00:43 |
|
|
|
|
#3297 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co to będzie z naszymi włosami jak już przyjdzie prawdziwa włosna i puch odejdzie w niepamięć kup kup Isane bo warto Cytat:
![]() Cytat:
prawie jak ozdoby Cytat:
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Ładnie tak sie podśmiewać z koleżanki
![]() Nie jest tak źle
|
#3299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A te grubsze włosy to pewnie zasługa tej kreatyny.
|
|
#3300 |
|
Wtajemniczenie
|
W temacie Isany to właśnie mam z babasu na włosach a później zmywam i idę do dentysty!!
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

Trommelko wstaw jakieś zdjęcia, to zaraz zostaniesz odwiedzona od tego dziwacznego pomysłu
Czemu mnie henna nie łapie
Ambitne plany, nie powiem
poki co to naprawde kwestia dlugosci. Nie mialabym nic przeciwko falom na dluuugich wlosach. Ale w moim przypadku to szybko nie nastapi 

Ale nie farbuję na długości, tylko sam odrost i schodzę z ciemnego brązu, więc widać w niektórym oświetleniu różnicę w kolorze tam z 15 cm od głowy. Ale w świetle dziennym nie widać.
Okropnie to wygląda. Tak jak ok 2 lata temu była moda, żeby mocno cieniować włosy prawie że na krótko i mieć takie ogonki proste długie 

)
to ja tez chyba wezmę