|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cytat:
a ja biegłam na mieście normalnie za dziewczyna ktora miala takie ladne wlosy, co najwyzej troche za lopatki, ale takie piękne, nawilżone, zero suchych końców, no i to cięcie równe.... pozazdrościć ![]() ja albo kupie te nozyczki ( ale watpie ze siostra mi rowno zetnie ... ) albo pojde znow do fryzjera za te 5 dych.. a do tanszego nie ide, bo zawsze jak mówilam ze koncowki to ścinały mi po 10 cm -,- teraz mam wlosy za lopatki, a w krotszych czuje sie źle, taka nieatrakcyjna jeszcze z koleżanka sie 'scigamy' z tymi włosami, zee oo kiedy urosna a dlugosc mamy identyczna w sumie.wgl mi siostry żal ona umyje wlosy jakims tam szamponem obojetnym, pozniej turban na glowie a pozniej trze te 'piórka' tym recznikiem... bierze szczotke i te mokre wlosy tak czesze energicznie, wyrywa, ja az patrzec nie moge.. mowie jej ze strasznie tym wszystkim niszczy te swoje pióra i ze niedlugo wlosow nie bedzie miala wgl. alee ona jest jakas dziwna i mnie nie slucha koncowek niczym nie zabezpiecza, żaden jedwab, żadna odżywka, zero.
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm... ale to skład INCI był? |
|
|
|
|
#3243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale się nie rozdwajają za bardzo, nigdy nie miałam z tym problemu, tylko pojedyncze włosy![]() moja siostra też się dosyć brutalnie obchodzi z włosami i niby nie słucha jak jej mówię o tego skutkach, ale zauważyłam, że dziwnie szybko ubyło mi garniera z awokado i joanny z miodem i mlekiem ale niech ma
|
|
|
#3244 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, często czytam,ze dajecie psikacza pod olej... to na wilgotne czy suche wlosy?? i jakie to ma zalety??
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dałam jej jedwab chi na końce...
|
|
#3246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że staram się zawsze trafić na taka jedną fryzjerkę, bo ona wie co i jak Nie wiem czy kiedyś Ci właśnie nie pisałam już o tym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz mam krótkie włosy, ale zdrowe i mogę ze spokojem dbając o nie zapuszczać Po co mi długie, ale zniszczone włosy, przecież to nawet ładnie nie wygląda.
16.09.11 - pielęgnacja bezsilikonowa 29.09.11 - oleje 25.01.12 - ścięcie 1.04.12 - Seboradin 12.04.12 - Eclipta 11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy Moje włosy Edytowane przez izus_86 Czas edycji: 2012-03-14 o 21:21 |
|||
|
|
|
#3247 | |||
|
Zadomowienie
|
to ja niestety nie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
niby nie mam już takiej tragedii, ale pasma przy twarzy...
Edytowane przez Reavela Czas edycji: 2012-03-14 o 21:23 |
|||
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie i tak mam tyle bejbików, że przy twarzy lada moment będę miała różne długości, bo mam już kilka grzywek różnej długości Zresztą na całej głowie zaczyna być widać jakbym miała lekko pocieniowane przez te bejbiki, bo niektóre mają po 20 cm już. Śmiesznie to wygląda, ale ja z moimi cienkimi włoskami cieszę się każdym nowym
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Haha... co do tematu sióstr to mam podobnie... jak widzę co ona robi z tymi włosami to aż się boję
... suche to taaakie...niby używa różnych szamponów i odżywek, ale chyba nieodpowiednich... i nie namówisz jej na jakiekolwiek zmiany - noooo, chyba, że takie malutkie...bo temat olejowania pewnie by ją przerósł... ![]() Kupiłam sobie w Auchanie balsam Pottersa z aloesem i jedwabiem Spróbuję myć nim moje kłaki I jeszcze takiego psikacza z aloesem tej samej firmy - pokazywała go kiedyś Trommelka ![]() Zobaczymy co to będzie
|
|
#3250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj oglądałam swoje zdjęcia z końca października. Jezu, jakie ja miałam piórka Wtedy już próbowałam je jakoś odratować, ale to nic nie dawało, dopiero kompleksowa pielęgnacja z wizazem ![]() Mi też się nie chce, ale to mała cena za zdrowe końcówki ![]() Cytat:
Cytat:
. Nie idealne, ale w niezłym stanie A w sumie dopiero wczoraj dopięłam pielęgnacje na ostatni guzik, a taką intensywną i kompleksową pielęgnację mam od stycznia. Różnica jest bardzo duża.
|
|||
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
strasznie krytykujecie wycieniowane włosy, czemu? Prócz opcji z zabezpieczaniem końców. Mi się proste podobają tylko do pewnej długości, za długie wtedy wyglądają brzydko, szczególnie gęste... A wycieniowane ponoć się lepiej układają (a może postopniowane? Nie odróżniam).
|
|
|
|
#3252 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za tydzień już planuję mieć pierwszą jazdę.. Ale uprzedzę na wszelki wypadek, jakbyście się mialy pojawić w Krk ![]() A co do Twoich wlosków - być może mają też taki okres przejściowy.. Jak wrzucalam tu gdzieś w listopadzie, czy grudniu pierwsze wizażowe zdjęcie wlosów, to byly troszkę dluższe, ale wyginaly się podobnie do Twoich a teraz wywijają się tylko końcówki i śmiem twierdzić, że się wyprostowaly dużo.. Ale taflą idealnie prostą nie są ![]() W kazdym razie moje próby z CG kończyly się podobnie, jak u Ciebie - na następny dzień lub po nocy byly prawie proste..Teraz rozczesuję je na mokro ale grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, po odżywce d/s i b/s Po przeczesaniu kilkukrotnym w ciągu dnia suchych już wlosów i psikaniu kilka razy mgielką hand made, ostatnie 5cm się wygina, ale tak ladnie i delikatnie a reszta jest prosta ![]() Także dalsza pielęgnacja może zaskoczyć ![]() Ale z CG próbuj koniecznie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Spróbuj pochodzić tak kiedyś dzień, czy dwa - poczekaj na reakcję znajomych - może wydaje Ci się, że wyglądasz brzydko, ale w gruncie rzeczy taka zmiana będzie strzalem w 10?
Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2012-03-14 o 21:42 |
|||
|
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja krytykuję swoje cieniowanie, które miałam na włosach, bo wyglądały one okropnie, zresztą zobacz sobie w albumie. Jak widzę piękne długie gęste dobrze cieniowane włosy, to się zachwycam! |
|
|
|
|
#3254 |
|
Raczkowanie
|
wiem, że powinnam tak właściwie zabezpieczać i pewnie za jakiś czas się za to zabiorę
![]() w ogóle to postanowienie: obcinam włosy dopiero po maturach
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włoski drastycznie ścięłam w styczniu i to w sumie dwa razy w ciągu 4 dni, bo po pierwszym razie jeszcze widziałam, że to nie to i muszę się pozbyć jeszcze kilku cm
|
|
#3256 |
|
Zadomowienie
|
A za mną chodzi prostowanie keratynowe Encanto...
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Fubizka dopiero pierwszy raz zajrzałam do Twojego albumu
![]() Widać ogromną różnice, pięknie błyszczą i wyglądają na zdrowe ![]() W dodatku masz śliczny kolor ![]() Aha i tak od pielęgnacji Ci się rozprostowały włoski?
|
#3258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
racja, ja co chwila mam ochotę je ciachnąć i chyba ciachnę te 3-4 cm... Bo wiosna już prawie przyszla i niestety musze podziwiac te piekne wlosy na ulicy(no nie wszystkie) wgl ja mam taki przesusz od razu po umyciu, kazdy wlosek mi stoi, te bejbiki. a rano po uczesaniu jeszce wygladają jako tako. a teraz totalny przesusz i siano eh. to przez ta dziewczyne co miala takie piekne wlosy za lopatki, zadbane ! przez nia chce je uciąć znowu A tak wgl , wczoraj powinnam zakonczyc juz kuracje z Jantarem, ale go jeszcze sporo zostało,. czy moge nadal używać czy zrobić przerwe? jeśli tak to jak długą?
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
No tak...ale to musi być jakiś niedodruk, albo coś w tym stylu bo to niemożliwe Konsystencja, dokładnie taka sama kremowa jak innych więc musi być dużo więcej tego wszystkiego. Musiało cos im sie poknocić przy robieniu opakowan i wypuścili taką niedoinformowaną serię o ile to możliwe... |
|
|
|
#3260 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podobno mężczyźni uwielbiają długie, piękne włosy i uważają, że zdecydowanie dodają kobiecości (tak wiem, odkrywcze bardzo, ale już parokrotnie miałam okazję dyskutować na ten temat ) i wyróżniają właścicielkę, tym lepiej dla Nas Pouczyłam się trochę, teraz sobie poćwiczyłam, poskakałam, idę się wykąpać i zmyć Sesę i wracam do nauki ![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli chcesz używać to byleby z rozsądkiem Oby Ci służyła ![]() Cytat:
Co do podkreślonego w większości przypadków dziewczyny tak reagują, bo po co mają czekać jak włosy będą wyglądały "jako tako" po tysiącach oblepiaczy mimo że połamane i rozdwojone Nawet gdybym kochała fryzjerkę to wolałabym chyba kupić dobre nożyczki i wręczyć je mojej siostrze bo podcięcie 1cm końcówek na prosto chyba nie jest wielką filozofią O rozglądnę się za tym Biovaxem, dziękuje No cóż, jak sobie taki profil wybrałam to teraz nie mam co narzekać ![]() Cytat:
![]() A moja siostra zaczęła olejować i używać moich włosowych specyfików po tym jak jej fryzjerka zamiast 2cm ścięła 12 albo i więcej
|
|
|
#3261 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kobieta zmienną jest ![]() W ogóle dziewczyny bije mi na dekiel, zaczęłam przepraszać włosy
|
|
#3262 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie miałam o to samo pytać, od pielęgnacji się rozprostowały ?
|
#3263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tez zaczne chyba przepraszac i bardziej sie obchodzic z nimi bo mnie wkurzaja czesto:P hmmm ktoś tam wspomnial ze mezczyzni wola piekne i dlugie wlosy.. no tak, ale jak ktos ich za nic nei moze zapuscic? bo ciagle sie niszcza i niszcza, i ciagle podcinac i podcinać eh...
|
|
|
#3264 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Może bym coś ściągnęła, hehe.Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3265 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Noo oby bylo co porównać ![]() Tez mam nadzieję, że mi przejdzie, bo w sumie nie chcę mieć z jednej strony takich calkiem prostych wlosów, ale z drugiej moglabym uzyskać efekt tafli I przyszla mi wreszcie moja Khadi, więc możliwe, że jednak pojadę do domu, zahaczę o fryzjera, wezmę olej sezamowy, kupię rokitnika i porządnie się zafarbuję na ciemną czekoladę I po drodze zbankrutuję po raz 3 w tym miesiącu To będę szukać jutro w Krk Twoich ladnych wlosów, może mi gdzieś śmigną ![]() Cytat:
![]() Ostatnio biorę wszystko, co dziala na buzię, bo po odstawieniu tabletek mam istną masakrę ![]() To już jest.. stadium zaawansowane wlosomaniactwa Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2012-03-14 o 22:09 |
||
|
|
|
#3266 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To dopiero początek obawiam się ![]() A a propos zastosowania kremu BD brodawkowego to świetnie też sprawdza się na rzęsy ![]() Cytat:
Bo robiłam taki mały wywiad środowiskowy ejzii a od czegoś konkretnego się niszczą? Zapuścisz na pewno piękne i długie włosy jak Roszpunka Edit: Cytat:
![]() Cytat:
Trommelko wstaw jakieś zdjęcia, to zaraz zostaniesz odwiedzona od tego dziwacznego pomysłu Czemu mnie henna nie łapie Ambitne plany, nie powiem ![]() Ja zbankrutuję, jeśli znajdę gdzieś Bingo Jak pogoda będzie dalej taka sama to z moich włosów też zostanie stóg sianka, ostatnio się wściekły i zrobiły strasznie wrażliwe na wilgoć w powietrzu (chociaż nigdy tak nie było)
Edytowane przez orange blossom Czas edycji: 2012-03-14 o 22:19 |
||||
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno bede probowac w jakis sposob wydobywac ten skret. Z tym, ze poki co mam naprawde krotkie wlosy (wyprostowane ledwo siegaja ramion) i fale na takiej dlugosci nie wygladaja moim zdaniem zbyt atrakcyjnie. Przekonasz, przekonasz poki co to naprawde kwestia dlugosci. Nie mialabym nic przeciwko falom na dluuugich wlosach. Ale w moim przypadku to szybko nie nastapi
|
|
|
|
|
#3268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() staram sie dbac o nie jak najlepiej, a zawsze po jakims czasie sie i tak wysuszaja, wygladaja na takie popalone, a prostownicy nie uzywam wgl:/
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Próbuj W razie czego można się jeszcze zaopatrzyć na zapas, a cena teraz taka apetyczna
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

teraz tleniony blond, co kto lubi...

jeszcze z koleżanka sie 'scigamy' z tymi włosami, zee oo kiedy urosna a dlugosc mamy identyczna w sumie.
ona umyje wlosy jakims tam szamponem obojetnym, pozniej turban na glowie a pozniej trze te 'piórka' tym recznikiem... bierze szczotke i te mokre wlosy tak czesze energicznie, wyrywa, ja az patrzec nie moge.. 

... suche to taaakie...niby używa różnych szamponów i odżywek, ale chyba nieodpowiednich... i nie namówisz jej na jakiekolwiek zmiany - noooo, chyba, że takie malutkie...bo temat olejowania pewnie by ją przerósł... 
Wtedy już próbowałam je jakoś odratować, ale to nic nie dawało, dopiero kompleksowa pielęgnacja z wizazem 

To kiedy smigasz na miasto? 
I po drodze zbankrutuję po raz 3 w tym miesiącu