Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 21:04   #3241
ejzii
Rozeznanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez green elf Pokaż wiadomość
moja koleżanka też miała zielone teraz tleniony blond, co kto lubi...

dzisiaj w szkole przebiegłam kawałek korytarza, żeby pogapić się na warkocza jednej dziewczyny dłuuugi do tyłka, a jaki gruby
przyjaciółka się ze mnie śmiała, bo myślała, że ja lecę za jakimś super chłopakiem
ja nie lubie tlenionego blondu , ale jak piękne zadbane włosy, to czemu nie
a ja biegłam na mieście normalnie za dziewczyna ktora miala takie ladne wlosy, co najwyzej troche za lopatki, ale takie piękne, nawilżone, zero suchych końców, no i to cięcie równe.... pozazdrościć

ja albo kupie te nozyczki ( ale watpie ze siostra mi rowno zetnie ... ) albo pojde znow do fryzjera za te 5 dych.. a do tanszego nie ide, bo zawsze jak mówilam ze koncowki to ścinały mi po 10 cm -,-
teraz mam wlosy za lopatki, a w krotszych czuje sie źle, taka nieatrakcyjna jeszcze z koleżanka sie 'scigamy' z tymi włosami, zee oo kiedy urosna a dlugosc mamy identyczna w sumie.

wgl mi siostry żal ona umyje wlosy jakims tam szamponem obojetnym, pozniej turban na glowie a pozniej trze te 'piórka' tym recznikiem... bierze szczotke i te mokre wlosy tak czesze energicznie, wyrywa, ja az patrzec nie moge..
mowie jej ze strasznie tym wszystkim niszczy te swoje pióra i ze niedlugo wlosow nie bedzie miala wgl. alee ona jest jakas dziwna i mnie nie slucha koncowek niczym nie zabezpiecza, żaden jedwab, żadna odżywka, zero.

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:10   #3242
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania09121983 Pokaż wiadomość

hm przyznaję sie bez bicia....czy ta parafina aż taki wróg dla włosa?
Nie, ale może obciążać i na moich włosach szybko się nadbudowuje. Jak wypróbujesz to daj znać

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Druga też ma.
Ale na szczęście moje włosy lubią sie z parafiną

Z ciekawości spojrzeałam na skład maski kaktusowej z tej seri, a tam tylko oliwa z oliwek, ekstrakd z kaktusa, d-panthenol i zapach...dziwne...a raczej niemożliwe...coś pokręcone z tymi składami mają
Hmm... ale to skład INCI był?
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:10   #3243
green elf
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
wgl mi siostry żal ona umyje wlosy jakims tam szamponem obojetnym, pozniej turban na glowie a pozniej trze te 'piórka' tym recznikiem... bierze szczotke i te mokre wlosy tak czesze energicznie, wyrywa, ja az patrzec nie moge..
mowie jej ze strasznie tym wszystkim niszczy te swoje pióra i ze niedlugo wlosow nie bedzie miala wgl. alee ona jest jakas dziwna i mnie nie slucha koncowek niczym nie zabezpiecza, żaden jedwab, żadna odżywka, zero.
ja też nie zabezpieczam końcówek, nie chce mi się po prostu ale się nie rozdwajają za bardzo, nigdy nie miałam z tym problemu, tylko pojedyncze włosy
moja siostra też się dosyć brutalnie obchodzi z włosami i niby nie słucha jak jej mówię o tego skutkach, ale zauważyłam, że dziwnie szybko ubyło mi garniera z awokado i joanny z miodem i mlekiem ale niech ma
a później się zobaczy

jest: 60cm
green elf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:14   #3244
Katharinka9876
Raczkowanie

dziewczyny, często czytam,ze dajecie psikacza pod olej... to na wilgotne czy suche wlosy?? i jakie to ma zalety??
Stary 2012-03-14, 21:19   #3245
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie zabezpieczam końcówek, nie chce mi się po prostu ale się nie rozdwajają za bardzo, nigdy nie miałam z tym problemu, tylko pojedyncze włosy
moja siostra też się dosyć brutalnie obchodzi z włosami i niby nie słucha jak jej mówię o tego skutkach, ale zauważyłam, że dziwnie szybko ubyło mi garniera z awokado i joanny z miodem i mlekiem ale niech ma
moja sis tak samo, końce ma suche, kazałam jej do fryza iść i dałam jej jedwab chi na końce...

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:19   #3246
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
Gdzie podcinasz włosy? Mój ulubiony fryzjer bierze za obcięcie włosów około 80 zł
Mieszkam na Wildzie i obcinam w takim malutkim, niepozornym saloniku Z tym, że staram się zawsze trafić na taka jedną fryzjerkę, bo ona wie co i jak
Nie wiem czy kiedyś Ci właśnie nie pisałam już o tym

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
dzięki za opinię, ale kremów do twarzy nie kręcę. Z naturalnej pielęgnacji to tylko tuninguję produkty włosowe i używam hydrolatów

Dzięki za info, w takim razie sobie odpuszczę
Możesz dodać do kupnego kremu o niezbyt skomplikowanym składzie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Też tego kompletnie nie rozumiem, dlatego najpierw doprowadziłam włosy do porządnego stanu i dopiero teraz zapuszczam.
Ale na ulicy widuję też dużo bardzo ładnych włosów
Ja tak samo, najpierw zeszłam z cieniowania, poszło sporo włosów, zniszczonych nigdy nie miałam, jedynie porozdwajane końcówki te pocieniowane, których ciężko było się pozbyć
Teraz mam krótkie włosy, ale zdrowe i mogę ze spokojem dbając o nie zapuszczać

Po co mi długie, ale zniszczone włosy, przecież to nawet ładnie nie wygląda.
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy

Edytowane przez izus_86
Czas edycji: 2012-03-14 o 21:21
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:21   #3247
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Ale na ulicy widuję też dużo bardzo ładnych włosów
to ja niestety nie

Cytat:
a moja siostra używa samych silikonów, słabo o nie dba (no, nakłada odżywkę i raz w tygodniu maskę, ale same elseve) i ma lśniące, nie zniszczone, miękkie włosy! gdzie tu sprawiedliwość, skoro mamy prawie takie same geny?

Cytat:
Napisane przez Katharinka9876 Pokaż wiadomość
dziewczyny, często czytam,ze dajecie psikacza pod olej... to na wilgotne czy suche wlosy?? i jakie to ma zalety??
oleje zatrzymują nawilżenie we włosach, a spray zazwyczaj jest z różnych półproduktów, które te włosy nawilżają

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Ja tak samo, najpierw zeszłam z cieniowania, poszło sporo włosów, zniszczonych nigdy nie miałam, jedynie porozdwajane końcówki te pocieniowane, których ciężko było się pozbyć

ja się zastanawiam, czy jeszcze nie podciąć niby nie mam już takiej tragedii, ale pasma przy twarzy...

Edytowane przez Reavela
Czas edycji: 2012-03-14 o 21:23
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:28   #3248
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
ja się zastanawiam, czy jeszcze nie podciąć niby nie mam już takiej tragedii, ale pasma przy twarzy...
Ja tył cały zrównałam, ale z przodu przy twarzy została mi różnica jakiś 4 cm. Nie chciałam wtedy wszystkich ciachać, bo naprawdę bym miała krótkie, a te 4 cm się zrównają przy okazji
W sumie i tak mam tyle bejbików, że przy twarzy lada moment będę miała różne długości, bo mam już kilka grzywek różnej długości
Zresztą na całej głowie zaczyna być widać jakbym miała lekko pocieniowane przez te bejbiki, bo niektóre mają po 20 cm już. Śmiesznie to wygląda, ale ja z moimi cienkimi włoskami cieszę się każdym nowym
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-14, 21:28   #3249
88_akwE
Zakorzenienie

Haha... co do tematu sióstr to mam podobnie... jak widzę co ona robi z tymi włosami to aż się boję... suche to taaakie...niby używa różnych szamponów i odżywek, ale chyba nieodpowiednich... i nie namówisz jej na jakiekolwiek zmiany - noooo, chyba, że takie malutkie...bo temat olejowania pewnie by ją przerósł...

Kupiłam sobie w Auchanie balsam Pottersa z aloesem i jedwabiem Spróbuję myć nim moje kłaki I jeszcze takiego psikacza z aloesem tej samej firmy - pokazywała go kiedyś Trommelka Zobaczymy co to będzie

Jesteśmy jedno, jedno z betonu
Co trzyma ciężko dach nieboskłonu,
Jesteśmy jedno, jedno z kamienia,
Nic się w tej sprawie u nas nie zmienia.

88_akwE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:31   #3250
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak kiedyś robiłam
Wczoraj oglądałam swoje zdjęcia z końca października. Jezu, jakie ja miałam piórka Wtedy już próbowałam je jakoś odratować, ale to nic nie dawało, dopiero kompleksowa pielęgnacja z wizazem

Cytat:
ja też nie zabezpieczam końcówek, nie chce mi się po prostu
Mi też się nie chce, ale to mała cena za zdrowe końcówki
Cytat:
Napisane przez Katharinka9876 Pokaż wiadomość
Ja na suche. Zalety ma takie, że to co "wpsikujesz" we włosy dłużej działa pod olejem, bo olej chroni to przed odparowaniem/wyschnięciem.
Cytat:

Ja początkowo uważałam, że moje włosy już lepsze nie będą i że zapuszczę je i zobaczę jak to będzie wyglądać. Ale że wyglądały coraz lepiej, oprócz tych okropnych końców, to stwierdziłam, że chcę zapuszczać jednak tylko te zdrowe i teraz przynajmniej nie kusi mnie do nożyczek, bo mam zdrowe od początku do końca a tak, to co chwilę miałam ochotę je ciachnąć . Nie idealne, ale w niezłym stanie A w sumie dopiero wczoraj dopięłam pielęgnacje na ostatni guzik, a taką intensywną i kompleksową pielęgnację mam od stycznia. Różnica jest bardzo duża.
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:31   #3251
Dinulka
Zakorzenienie

strasznie krytykujecie wycieniowane włosy, czemu? Prócz opcji z zabezpieczaniem końców. Mi się proste podobają tylko do pewnej długości, za długie wtedy wyglądają brzydko, szczególnie gęste... A wycieniowane ponoć się lepiej układają (a może postopniowane? Nie odróżniam).
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:39   #3252
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziekuje za komplementy
Moje wlosy na tym wczorajszym zdjeciu wygladaja dziwnie sucho - moze to kwestia kiepskiej jakosci, nie wiem.

Juz badania? To kiedy smigasz na miasto?

Jesli chodzi o moj kolor, to zapewne kojarzylam Ci sie z blondem tylko dlatego, ze ciagle smęcę o rozjasnianiu - miodem, cynamonem, cytryna czy innymi cudami
Może dlatego, przez to rozjaśnianie..

Za tydzień już planuję mieć pierwszą jazdę.. Ale uprzedzę na wszelki wypadek, jakbyście się mialy pojawić w Krk

A co do Twoich wlosków - być może mają też taki okres przejściowy.. Jak wrzucalam tu gdzieś w listopadzie, czy grudniu pierwsze wizażowe zdjęcie wlosów, to byly troszkę dluższe, ale wyginaly się podobnie do Twoich a teraz wywijają się tylko końcówki i śmiem twierdzić, że się wyprostowaly dużo.. Ale taflą idealnie prostą nie są
W kazdym razie moje próby z CG kończyly się podobnie, jak u Ciebie - na następny dzień lub po nocy byly prawie proste..Teraz rozczesuję je na mokro ale grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, po odżywce d/s i b/s Po przeczesaniu kilkukrotnym w ciągu dnia suchych już wlosów i psikaniu kilka razy mgielką hand made, ostatnie 5cm się wygina, ale tak ladnie i delikatnie a reszta jest prosta
Także dalsza pielęgnacja może zaskoczyć
Ale z CG próbuj koniecznie!

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
Pamiętam jak kiedyś koleżanka, jeszcze w gimnazjum zrobiła sobie taki żółty, kurczakowy blond i moja ulubiona polonistka się zapytała czemu sobie zrobiła na włosach taką jajecznicę
Ja mam wrażenie że u nas włosy grube, nie cieniowane są passe a w modzie cieniowane, mysie ogonki i przesuszone piórka
Ja już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam długie włosy ale to były piękne czasy
Dasz radę Najtrudniej jest zawsze zacząć
Ostatnio znalazlam zdjęcie z wakacji - chyba 3 lata temu to bylo.. Dodam je kiedyś i podpiszę "Tylko dla wlosomaniaczek o mocnych nerwach". Dramat! Byly dużo za zapięcie od stanika, ale co za pióra! Na końcach suche falo-loki, popalone prostownica i slońcem.. Bedzie na co popatrzeć

Cytat:
Wiem, ze zlo, ale poki nie odrosna to nie widze szans, zeby jej nie uzywac.
Choc i tak staram sie ja ograniczyc i prostuje jedynie koncowki (ok 4-5 razy przejezdzam po nich).
Wiem, że pewnie i tak Cię nie przekonam, ale wyglądają takie falki niezwykle uroczo
Spróbuj pochodzić tak kiedyś dzień, czy dwa - poczekaj na reakcję znajomych - może wydaje Ci się, że wyglądasz brzydko, ale w gruncie rzeczy taka zmiana będzie strzalem w 10?

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie

Edytowane przez trommelka
Czas edycji: 2012-03-14 o 21:42
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:40   #3253
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
strasznie krytykujecie wycieniowane włosy, czemu? Prócz opcji z zabezpieczaniem końców. Mi się proste podobają tylko do pewnej długości, za długie wtedy wyglądają brzydko, szczególnie gęste... A wycieniowane ponoć się lepiej układają (a może postopniowane? Nie odróżniam).
Właśnie dlatego

Ja krytykuję swoje cieniowanie, które miałam na włosach, bo wyglądały one okropnie, zresztą zobacz sobie w albumie. Jak widzę piękne długie gęste dobrze cieniowane włosy, to się zachwycam!
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:41   #3254
green elf
Raczkowanie

Cytat:
Mi też się nie chce, ale to mała cena za zdrowe końcówki
wiem, że powinnam tak właściwie zabezpieczać i pewnie za jakiś czas się za to zabiorę

w ogóle to postanowienie: obcinam włosy dopiero po maturach
a później się zobaczy

jest: 60cm
green elf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 21:45   #3255
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja początkowo uważałam, że moje włosy już lepsze nie będą i że zapuszczę je i zobaczę jak to będzie wyglądać. Ale że wyglądały coraz lepiej, oprócz tych okropnych końców, to stwierdziłam, że chcę zapuszczać jednak tylko te zdrowe i teraz przynajmniej nie kusi mnie do nożyczek, bo mam zdrowe od początku do końca a tak, to co chwilę miałam ochotę je ciachnąć . Nie idealne, ale w niezłym stanie A w sumie dopiero wczoraj dopięłam pielęgnacje na ostatni guzik, a taką intensywną i kompleksową pielęgnację mam od stycznia. Różnica jest bardzo duża.
Ja już od października dbam o włoski, wiadomo niektóre rzeczy wprowadziłam później, ale efekty są
Włoski drastycznie ścięłam w styczniu i to w sumie dwa razy w ciągu 4 dni, bo po pierwszym razie jeszcze widziałam, że to nie to i muszę się pozbyć jeszcze kilku cm
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-14, 21:48   #3256
trommelka
Zadomowienie

A za mną chodzi prostowanie keratynowe Encanto...

Uratuj!
Stary 2012-03-14, 21:50   #3257
izus_86
Zakorzenienie

Fubizka dopiero pierwszy raz zajrzałam do Twojego albumu

Widać ogromną różnice, pięknie błyszczą i wyglądają na zdrowe
W dodatku masz śliczny kolor Farbujesz? Nie pamiętam teraz czy tak, czy nie

Aha i tak od pielęgnacji Ci się rozprostowały włoski?
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-14, 21:50   #3258
ejzii
Rozeznanie

Cytat:

racja, ja co chwila mam ochotę je ciachnąć i chyba ciachnę te 3-4 cm... Bo wiosna już prawie przyszla i niestety musze podziwiac te piekne wlosy na ulicy(no nie wszystkie)
wgl ja mam taki przesusz od razu po umyciu, kazdy wlosek mi stoi, te bejbiki. a rano po uczesaniu jeszce wygladają jako tako. a teraz totalny przesusz i siano eh.
to przez ta dziewczyne co miala takie piekne wlosy za lopatki, zadbane ! przez nia chce je uciąć znowu

A tak wgl , wczoraj powinnam zakonczyc juz kuracje z Jantarem, ale go jeszcze sporo zostało,. czy moge nadal używać czy zrobić przerwe? jeśli tak to jak długą?

Stary 2012-03-14, 21:57   #3259
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość

Hmm... ale to skład INCI był?

No tak...ale to musi być jakiś niedodruk, albo coś w tym stylu bo to niemożliwe
Konsystencja, dokładnie taka sama kremowa jak innych więc musi być dużo więcej tego wszystkiego. Musiało cos im sie poknocić przy robieniu opakowan i wypuścili taką niedoinformowaną serię o ile to możliwe...
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 22:00   #3260
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
w takim razie moda jest głupia (że się posłużę argumentem z górnej półki)

no właśnie się zabieram za coś dzięki, też się ucz
Moda to moda, ja po prostu chcę mieć piękne, zdrowe, długie włosy i życzę tego wszystkim włosomaniaczkom a jak reszta chce mieć takie siano na głowie - ich sprawa Podobno mężczyźni uwielbiają długie, piękne włosy i uważają, że zdecydowanie dodają kobiecości (tak wiem, odkrywcze bardzo, ale już parokrotnie miałam okazję dyskutować na ten temat ) i wyróżniają właścicielkę, tym lepiej dla Nas
Pouczyłam się trochę, teraz sobie poćwiczyłam, poskakałam, idę się wykąpać i zmyć Sesę i wracam do nauki

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Też mam takie wrażenie. Najlepiej wycieniowane, strąkowate, pofarbowane nierównomiernie na ombre
Jak widzę ombre (a u mnie w szkole jest teraz wykwit, nie wiedzieć czemu) to w większości przypadków czuję się chora bo wygląda to zwykle tak nienaturalnie jak meeega ogromny odrost, a przejście między kolorami często wygląda bardzo sztucznie i nieładnie, biedne końcówki

Cytat:
Wiem, ze zlo, ale poki nie odrosna to nie widze szans, zeby jej nie uzywac.
Choc i tak staram sie ja ograniczyc i prostuje jedynie koncowki (ok 4-5 razy przejezdzam po nich).

A teraz jaka masz mniej wiecej dlugosc?

Po wczorajszym wydobywaniu fal zostal marny efekt - rano przez kilka godzin bylo calkiem calkiem, potem wlosy zaczely smetnie zwisac, fale sie ulotnily i zostaly tylko wywiniete koncowki
Poki co chyba jednak bede je meczyc katownica, a jak urosna to moze rzeczywiscie fale beda bardziej wyrazne.
Mam włosy gdzieś do łopatek? Sama nie wiem zresztą już Jeśli chcesz używać to byleby z rozsądkiem

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
dzięki
to musze wrucić do tej oliwy, kiedys uzwałam,ale dawno
Oby Ci służyła

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
na pewno Isanę jutro kupię i nie zapomnę portfela Ja kiedyś zaczęłam tłumaczyć o silikonach koleżance (coś tam kombinowała z oliwą, z jajkami, myślałam, że ma potencjał), ale powiedziała, że ona woli, aby włosy były ładne pozornie, niż rzeczywiście straciłam wtedy wiarę w ludzi.

ja tyle płacę, a mieszkam w małym mieście... ale uwielbiam tę fryzjerkę. Planuję kupić na lato spray z UV biovaxu, mam nadzieję, że się u mnie sprawdzi.

łączę się z Tobą w bólu
Mam nadzieję, że ja jednak zapomnę jeżeli faktycznie będę miała czas latać po Krakowie jutro Co do podkreślonego w większości przypadków dziewczyny tak reagują, bo po co mają czekać jak włosy będą wyglądały "jako tako" po tysiącach oblepiaczy mimo że połamane i rozdwojone Nawet gdybym kochała fryzjerkę to wolałabym chyba kupić dobre nożyczki i wręczyć je mojej siostrze bo podcięcie 1cm końcówek na prosto chyba nie jest wielką filozofią O rozglądnę się za tym Biovaxem, dziękuje
No cóż, jak sobie taki profil wybrałam to teraz nie mam co narzekać

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Ostatnio znalazlam zdjęcie z wakacji - chyba 3 lata temu to bylo.. Dodam je kiedyś i podpiszę "Tylko dla wlosomaniaczek o mocnych nerwach". Dramat! Byly dużo za zapięcie od stanika, ale co za pióra! Na końcach suche falo-loki, popalone prostownica i slońcem.. Bedzie na co popatrzeć
Trommelko a co to będzie porównać stan włosów z tego zdjęcia jak urosną Ci już takie piękne, lsniące, zdrowe, czekoladowe włosy I mi też chodziło po głowie Encanto ale to taki kryzys przedwiosenny mam nadzieję (w Twoim przypadku też)

A moja siostra zaczęła olejować i używać moich włosowych specyfików po tym jak jej fryzjerka zamiast 2cm ścięła 12 albo i więcej

Zapuszczam i dbam o włosy od września 2011
orange blossom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 22:00   #3261
Lethie
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam wrażenie, że lepsze rezultaty u mnie niż all in one daje spirulina która też zawiera sporo witamin
Hmm.. ja ma spirulinę, ale w tabletkach, oporne do rozgniatania, twarde jak kamień ale może się młotkiem pobawię za to łykałam je kiedyś 3 miesiące i są świetne na cerę

Cytat:
No dokładnie, mam koleżankę, która ma tak popalone włosy, że masakra (...) jej nie zależy na długich włosach więc może mieć takie, bo i tak na nie nie patrzy.
Nie rozumiem takich ludzi, skoro nie patrzy na włosy, to po co je prostuje, może ich nawet nie myć

Cytat:
dzisiaj w szkole przebiegłam kawałek korytarza, żeby pogapić się na warkocza jednej dziewczyny

zastanawiam się, co mnie skłoniło dwa lata temu do ścięcia włosów z długości 80 cm do 30
a ja dzisiaj w autobusie widziałam dziewczynę z błyszczącymi zdrowymi czekoladowymi włosami, nie mogłam od niej oczu oderwać

kobieta zmienną jest, ja ma tak co jakiś czas ochotę ściąć włosy, ale niech mi ręka uschnie jak to zrobię, uparłam się i będę dążyć do mojego celu

W ogóle dziewczyny bije mi na dekiel, zaczęłam przepraszać włosy mam taki odruch, że jak je ruszam i coś za mocno pociągnę, albo się zaplączą w szalik i urwie się jeden to mówię do nich "przepraszam, przepraszam, przepraszam, będę delikatniejsza"

Moje włosy
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 22:03   #3262
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Fubizka dopiero pierwszy raz zajrzałam do Twojego albumu

Widać ogromną różnice, pięknie błyszczą i wyglądają na zdrowe
W dodatku masz śliczny kolor Farbujesz? Nie pamiętam teraz czy tak, czy nie

Aha i tak od pielęgnacji Ci się rozprostowały włoski?
właśnie miałam o to samo pytać, od pielęgnacji się rozprostowały ?
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 22:05   #3263
ejzii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj w autobusie widziałam dziewczynę z błyszczącymi zdrowymi czekoladowymi włosami, nie mogłam od niej oczu oderwać

W ogóle dziewczyny bije mi na dekiel, zaczęłam przepraszać włosy mam taki odruch, że jak je ruszam i coś za mocno pociągnę, albo się zaplączą w szalik i urwie się jeden to mówię do nich "przepraszam, przepraszam, przepraszam, będę delikatniejsza"
ojej blyszczace zdrowe czekoladowe wlosy

tez zaczne chyba przepraszac i bardziej sie obchodzic z nimi bo mnie wkurzaja czesto:P

hmmm ktoś tam wspomnial ze mezczyzni wola piekne i dlugie wlosy.. no tak, ale jak ktos ich za nic nei moze zapuscic? bo ciagle sie niszcza i niszcza, i ciagle podcinac i podcinać eh...

Stary 2012-03-14, 22:08   #3264
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
A w sumie dopiero wczoraj dopięłam pielęgnacje na ostatni guzik, a taką intensywną i kompleksową pielęgnację mam od stycznia. Różnica jest bardzo duża.
Co konkretnie robisz? Może bym coś ściągnęła, hehe.

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
Też nie odróżniam. Mnie się nie podobają bo wyglądają na rzadsze, wolę równe cięcie i właśnie gęste wg mnie wyglądają super - na zdrowe i zadbane. Kwestia gustu

Cytat:
Jak widzę ombre (a u mnie w szkole jest teraz wykwit, nie wiedzieć czemu) to w większości przypadków czuję się chora bo wygląda to zwykle tak nienaturalnie jak meeega ogromny odrost, a przejście między kolorami często wygląda bardzo sztucznie i nieładnie, biedne końcówki
No dokładnie, zazwyczaj wygląda jak wielki odrost albo jak zniszczone końcówki.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 22:08   #3265
trommelka
Zadomowienie

Cytat:

Trommelko a co to będzie porównać stan włosów z tego zdjęcia jak urosną Ci już takie piękne, lsniące, zdrowe, czekoladowe włosy I mi też chodziło po głowie Encanto ale to taki kryzys przedwiosenny mam nadzieję (w Twoim przypadku też)

A moja siostra zaczęła olejować i używać moich włosowych specyfików po tym jak jej fryzjerka zamiast 2cm ścięła 12 albo i więcej
Obmre jest dla mnie okropnie nienaturalne.. A ja lubie wszystko co delikatne i podkreślające naturę, typ urody itp.. A tu mega odrost z "popalonymi na żólto" końcami

Noo oby bylo co porównać
Tez mam nadzieję, że mi przejdzie, bo w sumie nie chcę mieć z jednej strony takich calkiem prostych wlosów, ale z drugiej moglabym uzyskać efekt tafli A w dodatku teraz na all są mniejsze opakowania.. Muszę to przemyśleć..
I przyszla mi wreszcie moja Khadi, więc możliwe, że jednak pojadę do domu, zahaczę o fryzjera, wezmę olej sezamowy, kupię rokitnika i porządnie się zafarbuję na ciemną czekoladę I po drodze zbankrutuję po raz 3 w tym miesiącu

To będę szukać jutro w Krk Twoich ladnych wlosów, może mi gdzieś śmigną

Cytat:
Hmm.. ja ma spirulinę, ale w tabletkach, oporne do rozgniatania, twarde jak kamień ale może się młotkiem pobawię za to łykałam je kiedyś 3 miesiące i są świetne na cerę

Mówisz, że dobra na buzię..?
Ostatnio biorę wszystko, co dziala na buzię, bo po odstawieniu tabletek mam istną masakrę
To już jest.. stadium zaawansowane wlosomaniactwa

Uratuj!

Edytowane przez trommelka
Czas edycji: 2012-03-14 o 22:09
Stary 2012-03-14, 22:10   #3266
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:

Spirulina jest całkiem fajna, kiedyś też używałam już więc postanowiłam znowu zamówić i cudowną gładkość i miękkość włosów po wczorajszej mieszance przypisuję właśnie jej A nie łatwej do jakiegoś zielarskiego się wybrać jeśli mas w okolicy?
To dopiero początek obawiam się Ale nie martw się, nawet jeśli wszyscy stwierdzą że zwariowałaś (tak jak to jest w moim przypadku xD) to pamiętaj że my Cie rozumiemy

A a propos zastosowania kremu BD brodawkowego to świetnie też sprawdza się na rzęsy Nałożyłam wczoraj na noc, dzisiaj rano pięknie sunęła po nich szczoteczka od tuszu i ładnie bardzo się tusz rozprowadził no i wiadomo też że na dłuższą metę będzie je odżywiał

Cytat:
ojej blyszczace zdrowe czekoladowe wlosy

tez zaczne chyba przepraszac i bardziej sie obchodzic z nimi bo mnie wkurzaja czesto:P

hmmm ktoś tam wspomnial ze mezczyzni wola piekne i dlugie wlosy.. no tak, ale jak ktos ich za nic nei moze zapuscic? bo ciagle sie niszcza i niszcza, i ciagle podcinac i podcinać eh...
No ja wspomniałam Bo robiłam taki mały wywiad środowiskowy ejzii a od czegoś konkretnego się niszczą? Zapuścisz na pewno piękne i długie włosy jak Roszpunka

Edit:
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
No dokładnie, zazwyczaj wygląda jak wielki odrost albo jak zniszczone końcówki.
A co te końcówki muszą przeżywać - nie dość że często już sędziwego wieku to ktoś je jeszcze pali

Cytat:
Obmre jest dla mnie okropnie nienaturalne.. A ja lubie wszystko co delikatne i podkreślające naturę, typ urody itp.. A tu mega odrost z "popalonymi na żólto" końcami

Noo oby bylo co porównać
Tez mam nadzieję, że mi przejdzie, bo w sumie nie chcę mieć z jednej strony takich calkiem prostych wlosów, ale z drugiej moglabym uzyskać efekt tafli A w dodatku teraz na all są mniejsze opakowania.. Muszę to przemyśleć..
I przyszla mi wreszcie moja Khadi, więc możliwe, że jednak pojadę do domu, zahaczę o fryzjera, wezmę olej sezamowy, kupię rokitnika i porządnie się zafarbuję na ciemną czekoladę I po drodze zbankrutuję po raz 3 w tym miesiącu

To będę szukać jutro w Krk Twoich ladnych wlosów, może mi gdzieś śmigną
No problem w tym, że tak naprawdę naturalnie wyglądające ombre bardzo ciężko zrobić Trommelko wstaw jakieś zdjęcia, to zaraz zostaniesz odwiedzona od tego dziwacznego pomysłu Czemu mnie henna nie łapie Ambitne plany, nie powiem
Ja zbankrutuję, jeśli znajdę gdzieś Bingo
Jak pogoda będzie dalej taka sama to z moich włosów też zostanie stóg sianka, ostatnio się wściekły i zrobiły strasznie wrażliwe na wilgoć w powietrzu (chociaż nigdy tak nie było)

Edytowane przez orange blossom
Czas edycji: 2012-03-14 o 22:19
Stary 2012-03-14, 22:11   #3267
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Może dlatego, przez to rozjaśnianie..

Za tydzień już planuję mieć pierwszą jazdę.. Ale uprzedzę na wszelki wypadek, jakbyście się mialy pojawić w Krk

A co do Twoich wlosków - być może mają też taki okres przejściowy.. Jak wrzucalam tu gdzieś w listopadzie, czy grudniu pierwsze wizażowe zdjęcie wlosów, to byly troszkę dluższe, ale wyginaly się podobnie do Twoich a teraz wywijają się tylko końcówki i śmiem twierdzić, że się wyprostowaly dużo.. Ale taflą idealnie prostą nie są
W kazdym razie moje próby z CG kończyly się podobnie, jak u Ciebie - na następny dzień lub po nocy byly prawie proste..Teraz rozczesuję je na mokro ale grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, po odżywce d/s i b/s Po przeczesaniu kilkukrotnym w ciągu dnia suchych już wlosów i psikaniu kilka razy mgielką hand made, ostatnie 5cm się wygina, ale tak ladnie i delikatnie a reszta jest prosta
Także dalsza pielęgnacja może zaskoczyć
Ale z CG próbuj koniecznie!

Wiem, że pewnie i tak Cię nie przekonam, ale wyglądają takie falki niezwykle uroczo
Spróbuj pochodzić tak kiedyś dzień, czy dwa - poczekaj na reakcję znajomych - może wydaje Ci się, że wyglądasz brzydko, ale w gruncie rzeczy taka zmiana będzie strzalem w 10?
Hehhe do Krk mam daleko, takze mozesz byc spokojna

Na pewno bede probowac w jakis sposob wydobywac ten skret. Z tym, ze poki co mam naprawde krotkie wlosy (wyprostowane ledwo siegaja ramion) i fale na takiej dlugosci nie wygladaja moim zdaniem zbyt atrakcyjnie.

Przekonasz, przekonasz poki co to naprawde kwestia dlugosci. Nie mialabym nic przeciwko falom na dluuugich wlosach. Ale w moim przypadku to szybko nie nastapi

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 22:17   #3268
ejzii
Rozeznanie

Cytat:
No ja wspomniałam Bo robiłam taki mały wywiad środowiskowy ejzii a od czegoś konkretnego się niszczą? Zapuścisz na pewno piękne i długie włosy jak Roszpunka
nie wiem od czego
staram sie dbac o nie jak najlepiej, a zawsze po jakims czasie sie i tak wysuszaja, wygladaja na takie popalone, a prostownicy nie uzywam wgl:/

Stary 2012-03-14, 22:18   #3269
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
A a propos zastosowania kremu BD brodawkowego to świetnie też sprawdza się na rzęsy Nałożyłam wczoraj na noc, dzisiaj rano pięknie sunęła po nich szczoteczka od tuszu i ładnie bardzo się tusz rozprowadził no i wiadomo też że na dłuższą metę będzie je odżywiał

I jak tu nie sprobowac po takiej wiadomosci?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 22:22   #3270
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
nie wiem od czego
staram sie dbac o nie jak najlepiej, a zawsze po jakims czasie sie i tak wysuszaja, wygladaja na takie popalone, a prostownicy nie uzywam wgl:/
Jakich olejów używasz? Ciężko powiedzieć czego to może być kwestia, próbowałaś wykluczać wszystko po kolei (długo to trwa ale to chyba jedna z nielicznych skutecznych metod)?

Cytat:
I jak tu nie sprobowac po takiej wiadomosci?
Próbuj W razie czego można się jeszcze zaopatrzyć na zapas, a cena teraz taka apetyczna

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości