|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
dzien dobry
dziecię (o dziwo!) jeszcze dosypia więc mam czas na spokojną kawę i wizaż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no zobaczymy przy tak częstych pobytach TŻa w domu to potrwa a pierwsze - Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak to dobrze sobie humor z rana poprawić
|
|
|
#4082 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
dzień dobry
![]() dzieci łaskawie dały mi zasnąć ok 3 a większy skowron 6.13 "już się obudziłam" ![]() mniejszy pewnie też zaraz zacznie ćwierka piję kawę ale jakoś wątpię, żeby mi coś dała ![]() za oknem piękne słońce, a my dziś w domu, bo dziewczyny chore
|
|
|
|
#4083 |
|
Zadomowienie
|
Witamy i my z rana!
Nie śpimy już ponad godzinę ![]() :z iewam:Kawka już dawno wypita, sniadanie się trawi, dziecko buszuje po podłodze Nie wygląda na wyspanego, ale jeszcze z godzinkę i będzie drzemka![]() Za to noc nawet fajna ). Podejrzewam, że się przejadł, bo rzucił się na cyca, jakby z tydzień nie jadł i wyssał obydwa A gdzie tkwi tajemnica tego spania? Nie wiem, choć jedno zauważyłam. Do tej pory raczej nie przewracał się w nocy sam, chyba że z boku na plecy, a tej nocy rzucał się po całym łóżeczku - to na brzuchu, to na boku, to na plecach, znowu na boku... W ogóle widzę, że od 4 dni układa się do snu na brzuchu Zobaczymy, jak będzie w kolejne noce. Oby moja radość nie była przedwczesna. Oczywiście muszę się przyznać, że budziłam się kilka razy, żeby sprawdzić, co się dzieje, bo to był raczej "nienormalna" noc mojego syna
|
|
|
|
#4084 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stronczek pasuje Ci ta zmiana kolorku, chyba grube gęste włosy masz? Cytat:
Cytat:
![]() A my nie śpimy od...5 ![]() 5-6 rzucała się w łóżeczku, ja próbowałam udawać że nie słyszę i spać, ale niestety... teraz w najlepsze buszuje na podłodze. Kajool dla siostry. Pierwsze jej dziecko będzie? a Igor ten o którym piszesz czasami czyj jest?Teściowa rzadko do nas przychodzi, ale jak już coś chce ja zawsze przed kompem a dziecko na podłodze. I przed chwilą też tak było. Wiadomo co myśli..
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
laski jeśli chodzi o knajpkę w kupcu to jest Gruszecki
mój B będzie rodzynkiem w towarzystwie pań Nataszka My jedziemy razem na to spotkanie ? Stronczku świetna zmiana |
|
|
|
#4086 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
takie historie nas czekają później napiszę co u nas, jak mała zaśnie |
||||
|
|
|
#4087 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Patik i Blondynka dziekuje ![]() Moje włosy Hmmm... Kiedys były grube. Po ciazy została mi połowa, ale na Szczescie odrastaja. Lecimy na śniadanie ... |
|
|
|
#4088 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za szczepionkęCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jejciu jaka Ona słodziutka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień Dobry. Dzisiaj w nocy przeprowadzaliśmy test-Julcia pierwszy raz spała w swoim pokoju ![]() Dzisiaj aby muszę Jej kupić lampkę-księżyc, taką wiecie na ścianę, co się leciutko tli, bo ciemno w nocy jak po Nią idę na karmienie. |
|||||||||
|
|
|
#4089 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o drugie dziecko, to my się teraz nie staramy, aczkolwiek bierzemy pod uwagę taką ewentualność. Ten test zrobiłam, bo ostatnio dziwnie się czuję, a że kiedyś przy kasie w sklepie były, to kupiłam
![]() Wiem, że Patryk dużo przybrał nawadze, jak na swój wiek, ale (chyba) przez tą anemię wcześniej mniej przybierał i drobny jest ogólnie(choć na siatce centylowej ciągle na tym samym centylu, a teraz nawet ciut wyżej). Ale mały się urodził, więc nie wiem, co się tak czepia Apetyt ma, choć tych słoiczków to za wiele nie zjada, dobrze się rozwija...Książka o kupie - też czytałam recenzje o niej Zresztą to jest ważny temat dla malucha, który jest związany ze swoimi rzeczami i musi ponieść "stratę". (Dlatego uważam, że warto co nieco wiedzieć o psychologii dziecka, bo dziecko to nie mały dorosły i wiele rzeczy odbiera inaczej, a instynkt matki nie zawsze zadziała. W każdym razie ja się ogólnie interesuję psychologią, więc może za bardzo czasem wnikam w niektóre sprawy ).Patik dlaczego myślisz, że to już inny wizaż? (Nie martw się - u nas też często był taki widok - ja przy komputerze, a dziecko zostawione samo sobie... )---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Poznanianki - a ja kiedyś pracowałam 3 tygodnie w Kupcu Poznańskim i mam jakiś sentyment do tego miejsca, gdy tak sobie o nim piszecie ![]() Oliweczka dla Julci za ładną noc!
|
|
|
|
#4090 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Jade busikiem do pracy i smieje sie do telefonu jak czytam te Wasze kupowe historie U mnie sloneczko swieci, az chce sie zyc. A jutro wolne
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rosnąć raczej nie rosnę, więc biorę to pierwsza opcję ![]() nie kminie tego... Patik Ty masz bzika na punkcie teściowej, sama sobie wkręcasz jakieś dziwne historie i potem się stresujesz.... naprawdę kiedyś zajadę i nakopię ci do du.py może wtedy się uspokoisz !u mnie jest to samo, dama wariuje na ziemi a Ja siedzę przy komputerze - wali mnie to co myśli, dama nakarmiona, przewinięta, szczęśliwa więc nic sobie nie zarzucam.To jest mój wolny czas i robię sobie z nim co chcę i nie interesuje mnie zupełnie co myśli choć wiem, żę teściowie są za laptopami, internetem bardzooo daleko, ale co do czego to żeby spr w internecie a tak gadają, że uzależnienie;| i nie potrzebna rzecz no ale to inna data, więc niech sobie mówią co chcą... więc proszę się uspokój i wyluzuj, bo oci.piej.esz. ! Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-03-15 o 08:45 |
|
|
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie pozytywnie nastraja jeszcze śpiew ptaszków ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak są to rozstępy, że chudnę to wybaczam
|
|
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko fajna ta huśtawka-chyba też kupie Juleńce
![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- to napewno u każdej osoby inaczej ,,działa", ale wiem, że jak sie chudnie, to też mogą sie pojawiać roztępy... |
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic zabieram się za sprzątanie
|
|
|
|
|
#4096 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tylko na sek
musze sie pochwalic ze dzis o 7 rano zostałam ciociA po raz 3 mojemu bratu urodziła sie córeczka
|
#4097 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczka
Telik gratulacje, zdrowka dla maluszka
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma 3 córki?
|
|
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
zanetaa mnie też to wali( już) co ona myśli. Chciałam tylko napisać, że napewno nie popiera tego że ja przed lapkiem a dziecko samo sie bawi.
mamad ....hm...nie chce robić burzy w szklance wody. Tutaj dziewczyn nie ma, ale na fb ich nie brakuje Telik no to gratuluję ciociu
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się porannie, przedszczepiennie, z czwartym zębem na wierzchu
![]()
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4102 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodziłam do kosmetyczki na woskowanie i płaciłam około 100zł za depilacje. Myślałam żeby sobie taki sprzęt kupić tylko nie wiem gdzie, co i jak. Pomożecie? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to gratuluję cioteczko.![]() Cześć! |
|||||
|
|
|
#4103 |
|
Rozeznanie
|
![]() Nie ma się co dziwić, że Tymek grymasi na jedzenie słiczkowe! Ma już 4 ząbki i od razu będzie kąsał duuuże kawałki jedzonka, a nie jakieś papki ![]() Kciuki za szczepienie! Telik gratulacje Też bym chciała zostać ciocią, nawet taką dalszą, np. od kuzynostwa, ale w mojej rodzinie klęska urodzaju w związakch i nic się w najbliższej przyszłości a nawet tej dalszej nie zapowiada ![]() Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Ja to już przywykłam do nagłych zmian planów. Tylko teraz jak widzę ile przez jego nieobecność traci w rozwoju małej, ile go omija, to smutno mi się robi, że jego powrót do domu się przeciąga o kolejne dni, tygodnie....No ale nic, takie życie! Wyspałam się i mam już lepsze samopoczucie. Co do drugiego dziecka, ja bym bardzo chciała mieć róznicę wieku między dziećmi 2 góra 3 lata. Ale czas pokaże, póki co przez pracę tż czuję się trochę jak samotna matka wych. dziecko, na dziadków pomoc za bardzo nie mogę liczyć, bo wszyscy zapracowani, także kto wie jak to się wszystko potoczy. W poniedziałek odwiedza mnie koleżanka z rocznym synkiem. Eh wesoło będzie Muszę mu jakiś prezencik kupić, bo kilka dni temu skończył roczek. Dawno u nich nie byłam więc nie wiem co dzieć ma czego nie. Ciężko będzie mi coś wybrać. No ale nic, czekam jak się mała obudzi z drzemki i zmykamy na zakupy!AA otworzyłam dzisiaj dużą puszkę mleka hipp. Chciałam zrobić małej kaszkę na nim, zobaczyć czy będzie jakaś reakcja. Kaszka ta zdrowy brzuszek. Jenki co za konsystencja wyszła!!! Jak jakas zaprawa budowlana, kleiste to, ciągnące, grudek milion, na pepti wychodzi idealna a na hipp tragedia! |
|
|
|
#4104 |
|
Wtajemniczenie
|
za Tymkowego zabka trzymam cały czas
|
|
|
|
#4105 |
|
Rozeznanie
|
Nikt mi nie wmówi, że to kwestia przypadku!!
Mamy jechać na zakupy i co....Ala drzemie już godzinę i nie zapowiada się by miała się zaraz obudzić.......Wczoraj o tej porze miała pół godzinna drzemkę. Zawsze tak jest, gdy mamy jakieś wyjście zaplanowane, to mała śpi w najlepsze
|
|
|
|
#4106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no BRAWA TYMUŚ ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() Ubieraj Ją na śpiocha
|
||
|
|
|
#4107 | |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
powoli po 3 dniach spedzonych z bolem glowy i dwiema malymi upierdliwymi dziewczynkami nadrabiam... Cytat:
![]() co do tematow okolokupowych musze sie pochwalic: Wzielam sie niedawno za odpieluchowanie Klary (wczesniej mimo przerazenia babc mi sie nie chcialo, ona ma teraz 2,5roku ) I co?Klarusia Bambalusia odmowila wspolpracy z nocnikiem, robi tylko na ubikacje! jestem dumna i szczesliwa, ze nie musze sie babrac i bawic z nocnikiem he he
|
|
|
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4109 | |
|
Zadomowienie
|
Hej Hej .......
na dworze wiosennie noc w miare przyjemna..... dzis sie troche lenimy i tylko spacer nas czeka brumeczku - za zabki ale Tymuś szybko ząbkuje teliczku - gratulacje ja tez jestem ciocia od przed wczoraj ![]() dla potrzebujacych---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
no to masz baaardzo madre dziecie
|
|
|
|
|
#4110 |
|
Rozeznanie
|
Dam jej pospać, na szczęście to tylko zakupy a nie umówiona wizyta u lekarza więc nie pali się. Tylko ja już gotowa, wszystko uszykowane, psychicznie nastawiłam się na wyjazd przed dziesiątą więc sobie wyjade przy dobrych wiatrach o 11
Wiem w czym tkwi sekret jej długiej drzemki. przekręciła się na brzuszek i wtedy zawsze tak długo śpi.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

)

)

. A spróbuj nie iść, to z gaciami na kostkach po ciebie przyjdzie 

dla siostry. Pierwsze jej dziecko będzie? a Igor ten o którym piszesz czasami czyj jest?

nie wiem o co chodzi

i szczesliwa, ze nie musze sie babrac i bawic z nocnikiem he he