Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 09:17   #961
kasikkkkka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
leniuchu
ja tez licze na zdjęcie ładnie zrobionej twarzyczki jesli pojdzie po mnie to pokarze bo lubie sie fotografowac a jak po tż to nie pokarze bo On zdjec nie lubi
ale mam nadz ze jednak po mnie

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

i w ogóle mam nadzieje z ebedzie podobne do mnie
w takim razie 3mam kciuki, żeby malutka pokazała buźkę

moja wizyta dopiero na 11.30, ale pewnie i tak bez usg więc...
nic takiego się nie dowiem

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

aha asiu, gratuluję przeprowadzki

ja też dziś zmierzam przywieźć sobie pudła i zaczynam pakowanie i pewnie od jutra, albo soboty będziemy się przewozić
dziś jeszcze przychodzi elektryk i hydraulik, żeby dokończyć swoją pracę,
zostało pomalować grzejniki, sufit w łazience i wc, no i jakieś takie drobne prace
także weekend będzie już w nowym mieszkanku net już jest założony, więc będę mogła was podczytywać nadal
Stary 2012-03-15, 09:33   #962
nadalka
Zakorzenienie

Hej dziewczyny... ja właśnie wróciłam z glukozy... myślałam że nie przeżyję
Stary 2012-03-15, 09:50   #963
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej ja wstalam i jestem zdechla tak mnie wszystko boli jestem przeeczona mam dosyc... najchetniej nie poszlabym do pracy ale musze chodzic teraz.. dobrze ze za chwile weekend.
Ciastus trzymam kciuki

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 09:50   #964
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
aż tak żle??!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 09:52   #965
chmielinka
Zadomowienie

Heloł

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

a ja jak wiecie dalej leżę już prawie miesiąc i dzisiaj postanowiłam sie pomalować i teraz leżę ładna w łóżku haha ale za to czuję się od razu lepiej muszę to zacząć praktykować

a dzisiaj z kathrinaaaa zaczynamy 18 tc a tym samym 5 miesiąc
stawiam soczek i ciacho
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mandarynkowa szachownica do arta.jpg (31,5 KB, 5 załadowań)

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 09:53   #966
anna99302
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie! Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze!
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

ad1. Jutro się zapytam o szyjkę, bo mam wizytę.
ad2. Ja się sugeruję naszą pierwszą stroną co do wieku ciąży
ad3. Na zwolnienie nie musisz od razu ale zwolnij trochę, bo któregoś dnia ci każą się położyć z nogami do góry i co wtedy zrobisz To lepiej teraz powolutku ale jednak normalnie funkcjonować

Hej nie wariuj Każdy ma prawo iść np.wcześniej spać albo mieć focha Nie bądź taka skrupulatna mamusiu
No właśnie dzisiaj pracuje z domu. jade tylko na 10 minut do firmy po dokumenty a mąż będzie w firmie od 11 do 23:00. trudno. też się musi poświęcic.
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
nareszcie jestem na bieżąco mało się udzielam ale cały czas Was podczytuje
byłam dziś na połówkowym, z małym wszystko dobrze słowo prawidłowe usłyszałam kilkanaście razy wszystkie wielkości wyprzedzają o 2 tyg termin z OM, waga 680 gram wiec sporo urósł od ostatniego usg, widzieliśmy też siusiaka w 3D ułożony jest głową w dół więc to co czuje na dole to nie kopniaczki tylko rączki, łożysko na ścianie przedniej,
trochę się czuje oszukana bo gin zapomniał włączyć nagrywania i zamiast 40 min filmiku mamy tylko 10 te ostatnie 10 min były trochę na siłę żeby coś na tej płytce było, jakbym wiedziała to darowałabym sobie tą płytke szczególnie że za te 10 min zapłaciłam 70 zł a mało co na nim widać

:
Gratuluję sporego syneczka! A Wy jestescie wysocy, że maluszek taki duży?
Cytat:
hej. Pije kawe, zeby obudzic moja małą ksiezniczke Wole jak mnie rozkopuje na prawo i lewo

Dzis o godz 11 bedziemy juz Ją widziec ciekawejaka ma buźke
gratuluje udanych wizyt i co do zapisu na plytce ja mam zamiar juz w wejsciu i przy polozeniu i pry wlaczeniu potwierdzic jej nagrywanie bo ten lekarz tez zapomnial mojej kolezance nagrywac. WIec

wiziełam wczraj 2 nospy naraz i przeszło. A teraz znowu zaczynam bolec

bo jak mnie cos boli to sie spac nie da a mała nie kopała wieczorem ani w nocy ani ranoa zawsz ekopie czuje takie jakby delikatniusie ale juz były mocne to czemu teraz takie słabe?? Dobrze ze w ogole zaczeła pukac bo bym zwariowała do godz 11

on akuart zasłuzył

pozdrow Ją i jedz umil jej bo bidna narzeka na chrapiące i zboczone towarzystwo
Ale fajnie, że zobaczysz maleństwo dzisiaj! Wszystkie bóle na chwile pójdą w niepamięc
Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie, też ostatnio mało aktywna jestem ale podczytuje. Zazdroszczę wszystkim połówkowego usg mi jeszcze do kwietnia trochę zostało. Na ostatniej wizycie płeć dziecka została potwierdzona, więc póki co jest Maciek , który rozrabia z rana i wieczorami. W ciągu dnia jest mało aktywny albo mama jest za aktywna i młodego nie czuje :P
Wczoraj miałam padacki dzień, nie dość, że mój psiak ostatnio bardzo źle się czuł i połowę nocy z nim siedziałam bo się dusił to jeszcze wczoraj poszliśmy na wieczorny, długi spacer i zaatakował go wilczur i strasznie poturbował. Nie ma ran za to nogę ma mocno poturbowaną. Pies, który go pogryzł biegał wolno, bez obroży a portier, który miał psa pilnować nie był nawet w stanie pokazać szczepień psa. W końcu mój mąż tak go ochrzanił, że napisał nam oświadczenie, że pies pozostawiony pod jego opieką zaatakował naszego. No i popołudniu jedziemy do wet i jakby co wezmę fakturę za leczenie i będę chciała zwrotu kosztów od właściciela ale najchętniej to skopałabym mu d...
Jak można tak zawierzyć zwierzęciu i puszczać go wolno... a gdyby zaatakował dziecko...???
Nie chcę nawet o tym myśleć. Jestem załamana...
STRASZNE!!!!! Pewnie, że obciąz ich kosztami! biedny ten Twoj piesek. A co z dusznościami? nasz kot ma alergie na pyłki!!!! smieszne, ale poważnie!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
Nawet nie mów, że tak źle!!! mnie to czeka
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 09:54   #967
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Heloł

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

a ja jak wiecie dalej leżę już prawie miesiąc i dzisiaj postanowiłam sie pomalować i teraz leżę ładna w łóżku haha ale za to czuję się od razu lepiej muszę to zacząć praktykować

stawiam soczek i ciacho
Yeah!
Stary 2012-03-15, 10:00   #968
chce_byc_mama
Zakorzenienie

jak mnie denerwuja te ceny biletow

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 10:06   #969
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Gratuluję sporego syneczka! A Wy jestescie wysocy, że maluszek taki duży?
mąż jest wysoki a ja niska więc pewnie wzrost ma po nim, a tak przy okazji to mi się przypomniało że podobno dzieci budowę ciała dziedziczą po ojcu a inteligencję po mamie, nie wiem ile w tym prawdy ale podoba mi się ta statystyka no i trochę się boję co będzie pod koniec ciąży, jak mały stanie się duży i będzie miał 4 kg to nie wiem jak ja go urodzę poczytałam opisy porodów mamuś marcowych i się boję choć to przecież mój drugi poród, pewnie w czerwcu już nie będę mogła się doczekać kiedy w końcu pozbędę się brzuszka i porządnie do tż przytulę, narazie nie czuje się gotowa, dobrze że mam jeszcze 4 miesiące
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 10:07   #970
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Heloł

stawiam soczek i ciacho
gratulacje dla Was
Stary 2012-03-15, 10:09   #971
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
aż tak żle??!
Cytat:
Nawet nie mów, że tak źle!!! mnie to czeka
samo wypicie nie, piłam bez cytryny, ale potem jak mnie to czułam się jak bym , zaczęłam się pocić, było mi duszno.. masakra

dopiero po godzinie przeszło..
Stary 2012-03-15, 10:11   #972
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
mąż jest wysoki a ja niska więc pewnie wzrost ma po nim, a tak przy okazji to mi się przypomniało że podobno dzieci budowę ciała dziedziczą po ojcu a inteligencję po mamie, nie wiem ile w tym prawdy ale podoba mi się ta statystyka no i trochę się boję co będzie pod koniec ciąży, jak mały stanie się duży i będzie miał 4 kg to nie wiem jak ja go urodzę poczytałam opisy porodów mamuś marcowych i się boję choć to przecież mój drugi poród, pewnie w czerwcu już nie będę mogła się doczekać kiedy w końcu pozbędę się brzuszka i porządnie do tż przytulę, narazie nie czuje się gotowa, dobrze że mam jeszcze 4 miesiące
Z tym wzrostem u nas jest tak samo!!! I jak na razie dzidziuś był duży. Podoba mi się to, że budowa ciała po ojcu a inteligencja po mamie hehe nie wiem na ile to prawda a jak rodziłaś pierwszym razem? ile lat ma twoje dzieciątko?
Stary 2012-03-15, 10:11   #973
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
stawiam soczek i ciacho
już się ustawiam w kolejce na soczek jakoś mnie dziś suszy
ja we wtorek zaczęłam 6 miesiąc
Stary 2012-03-15, 10:12   #974
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
samo wypicie nie, piłam bez cytryny, ale potem jak mnie to czułam się jak bym , zaczęłam się pocić, było mi duszno.. masakra

O ja cież pierdzielę!
Stary 2012-03-15, 10:16   #975
karolka110
Wtajemniczenie

Witam się
dziś u mnie znów świeci piękne Słońce pewnie temp. będzie ponad 15 stopnijestem umówiona na kawusię z koleżanką, także miły dzionek się zapowiada...

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
pójść gdzie indziej - chyba odpada, bo wydaje mi się, że to są standardy obowiązujące w całym kraju związkowym. Tak więc na razie po prostu zapytam (w poniedziałek mam wizytę). Aż sama zaczęłam być ciekawa, z czego to wynika.
(a może lekarz podczas wykonywania usg po prostu widzi też i szyjkę? )
hmm mi za każdym razem zagląda w pi.pkę, pobiera coś-czyli bada czystość...więc nie wiem czy tak jak u Ciebie to standard...ale tez jest prawdą, że można szyjkę zbadać poprzez USG, bo jak byłam w PL to lekarz przy tym badaniu mówił - ładna, długa...
Stary 2012-03-15, 10:16   #976
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Kochana... Zakładamy, że m-c ma 4 tygodnie czyli 4 m-ce to 16 pełnych tygodni prawda? Ale do tych 16 tygodni musimy jeszcze doliczyć 2 z tego względu, że liczymy tygodnie ciąży nie od zapłodnienia tylko od @ zatem mamy 16+2=18 czyli pełne 4 m-ce ciąży licząc od ostatniej @ zatem 18+0 to początek 19 tygodnia czyli 5 m-ca bo wtedy faktycznie nasze maleństwo skończyło 4 m-ce a jakbyśmy wzięli pod uwagę 16+0 to praktycznie nasze maleństwo jest w wieku 14+0 czyli czyli w połowie 4 m-ca.
Dziękuję
Wobec tego trzeba poprawić na pierwszej stronie, jeśli tam jest błędnie, bo widzę, że większość dziewczyn z wątku liczy właśnie wg tego
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to dzisiaj zaczynam 18 tydz. więc wchodzę w 5 m-c No i dzisiaj się wsłuchałam i faktycznie
coś się tam tłucze w brzuszku Normalnie stawiam soczek i ciachem częstuje
Smakowite ciasto, gratuluję 5 miesiąca i ruchów!!!
Cytat:
Teraz 4 cm... a jak jest u WAS?
Pojęcia nie mam, wiem tylko, że długa i zamknięta, bo tyle powiedział po wizycie,sprawdzał badaniem usg, bo mnie nie badał ręcznie.
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Byłam u tej mojej koleżanki. Okazało się, że rzeczywiście pojechała w inne miejsce i dlatego jej skanu nie zrobili. Jakby wzięła ze sobą list to by jej na miejscu powiedzieli gdzie ma jechać, a tak to musi dzwonić i się na nowo umawiać...
Dobrze, że się sprawa wyjaśniła
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ja już chyba obojętnieję i nie chce mi się walczyć o mój związek. Tż twierdzi, że teraz musimy być razem niezależnie od tego, jak się między nami układa i chyba w to wierzy, bo niestety nie widzę, żeby dbał o jakość naszych relacji. Mamy skrajnie różne spojrzenie na wiele spraw, on ciągle ma sporo pracy, a ja powoli odzwyczajam się od jego obecności, więc niby jak mam planować wspólne zamieszkanie?
Powiem Ci z mojego doświadczenia, że jeśli się kochacie to powinniście zamieszkać razem. Wtedy siłą rzeczy spędza się więcej czasu razem, nawet przy nawale pracy. Mój mąż pracuje po 12-14 godzin, ale fajna jest nawet ta godzina czy dwie przed snem spędzone razem, całus na do widzenia przed pracą, to zacieśnia związek. Mieszkaliśmy kiedyś na odległość przez 1,5 roku i też zaczęliśmy się odzwyczajać od siebie, mało brakowało do rozstania.
Chyba że już całkiem Wasze uczucie wygasło, wtedy nie ma czego zbierać, ale jeśli się jeszcze tli, to ja bym walczyła. Życzę Ci siły i powodzenia
Cytat:
nareszcie jestem na bieżąco mało się udzielam ale cały czas Was podczytuje
byłam dziś na połówkowym, z małym wszystko dobrze słowo prawidłowe usłyszałam kilkanaście razy wszystkie wielkości wyprzedzają o 2 tyg termin z OM, waga 680 gram wiec sporo urósł od ostatniego usg, widzieliśmy też siusiaka w 3D ułożony jest głową w dół więc to co czuje na dole to nie kopniaczki tylko rączki, łożysko na ścianie przedniej,
trochę się czuje oszukana bo gin zapomniał włączyć nagrywania i zamiast 40 min filmiku mamy tylko 10 te ostatnie 10 min były trochę na siłę żeby coś na tej płytce było, jakbym wiedziała to darowałabym sobie tą płytke szczególnie że za te 10 min zapłaciłam 70 zł a mało co na nim widać
Super wieści, gratulacje
Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie, też ostatnio mało aktywna jestem ale podczytuje. Zazdroszczę wszystkim połówkowego usg mi jeszcze do kwietnia trochę zostało. Na ostatniej wizycie płeć dziecka została potwierdzona, więc póki co jest Maciek , który rozrabia z rana i wieczorami. W ciągu dnia jest mało aktywny albo mama jest za aktywna i młodego nie czuje :P
Wczoraj miałam padacki dzień, nie dość, że mój psiak ostatnio bardzo źle się czuł i połowę nocy z nim siedziałam bo się dusił to jeszcze wczoraj poszliśmy na wieczorny, długi spacer i zaatakował go wilczur i strasznie poturbował. Nie ma ran za to nogę ma mocno poturbowaną. Pies, który go pogryzł biegał wolno, bez obroży a portier, który miał psa pilnować nie był nawet w stanie pokazać szczepień psa. W końcu mój mąż tak go ochrzanił, że napisał nam oświadczenie, że pies pozostawiony pod jego opieką zaatakował naszego. No i popołudniu jedziemy do wet i jakby co wezmę fakturę za leczenie i będę chciała zwrotu kosztów od właściciela ale najchętniej to skopałabym mu d...
Jak można tak zawierzyć zwierzęciu i puszczać go wolno... a gdyby zaatakował dziecko...???
Nie chcę nawet o tym myśleć. Jestem załamana...
Całkowicie nieodpowiedzialny ten koleś, bardzo dobrze, że będziesz się domagać zwrotu kosztów,
szkoda mi Twojego psiaczka
Cytat:
Dziekuje kochane za kciuki. przydadzą sie.
Ja juz naszykowana o 9.30 wyjezdzamy bo to w innym miescie juz sie doczekac nie moge
Kciuki!!!!
Cytat:
stawiam soczek i ciacho
Gratulacje!!!
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 10:17   #977
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tym wzrostem u nas jest tak samo!!! I jak na razie dzidziuś był duży. Podoba mi się to, że budowa ciała po ojcu a inteligencja po mamie hehe nie wiem na ile to prawda a jak rodziłaś pierwszym razem? ile lat ma twoje dzieciątko?
no mój pierwszy kawaler ma budowę po ojcu i jest inteligentnym chłopcem ale po kim to ma to nie wiem rodziłam SN i szczerze mówiąc to pamiętam to jak przez mgłę, poszło szybko nawet bardzo, może dlatego że do samego końca byłam bardzo aktywna, pamiętam że pierwsze co powiedziałam po porodzie to "nigdy więcej dzieci" a następnego dnia już zapomniałam o bólu

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-03-15 o 12:51
Stary 2012-03-15, 10:22   #978
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Super wieści, gratulacje
Stary 2012-03-15, 10:28   #979
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

masakradobrze że mąż ze mną będzie
Stary 2012-03-15, 10:29   #980
karolka110
Wtajemniczenie

A ja mam pytanie do tych Mamuś, które są już po połówkowym:

jakie jest teraz położenie Dzieciątka w brzuszku???

3tygodnie temu u mnie było jeszcze dość nisko i poziomo, ale teraz nie wiem czy jest zmiana, bo ruchy czuję tylko i wyłącznie po jednej stronie, nieraz wyżej, nieraz niżej i stąd moje pytanie...czy Maleństwo powoli się już pionizuje???
Stary 2012-03-15, 10:31   #981
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

3tygodnie temu u mnie było jeszcze dość nisko i poziomo, ale teraz nie wiem czy jest zmiana, bo ruchy czuję tylko i wyłącznie po jednej stronie, nieraz wyżej, nieraz niżej i stąd moje pytanie...czy Maleństwo powoli się już pionizuje???
myślę że ma jeszcze dużo miejsca by się przekręcać... u mnie równo w 25t było położenie poprzeczne miednicowe, 1,5tyg temu główkowe.
a teraz czuję kopy koło żołądka.

Edytowane przez nadalka
Czas edycji: 2012-03-15 o 10:33
nadalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 10:36   #982
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
super wiadomość,dziękujemy za informacje i pozdrowienia dla Soleilki!!!!
prince Maciejka za udane wizyty!!!

Dzien doberek!
pije kawke w☠☠☠☠iona z rana ale już mi przechodzipojech ałam rano na glukozę wchodzę do laboratorium 7.30 a te babki mi mówią że juz zapóżno mam być jutro o 7 nosz ☠☠☠☠a to mój doktorek mógł mi powiedziec a nie dał mi jakąś nieaktualną karte że mam być między 7 a 8 i tym sposobem jutro muszę jechać znowu
dobrze że przynajniej pogoda fajna
ale Cię załatwił

Cytat:

Cytat:
stawiam soczek i ciacho
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 10:37   #983
chmielinka
Zadomowienie

KarolinaPW, wanilllka82, muminek82, anna99302, dottta

Franuś

Edytowane przez chmielinka
Czas edycji: 2012-03-15 o 10:39
Stary 2012-03-15, 10:37   #984
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

ja 3 tyg temu miałam poprzeczne a teraz główkowe wczoraj gin jeździł głowicą po całym brzuchu ale to się jeszcze wiele razy może zmienić, maluch ma jeszcze sporo miejsca, przynajmniej tak mi się wydaje patrząc na wielkość jego domku

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-03-15 o 10:39
Stary 2012-03-15, 10:38   #985
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

cześć
słonecznie dzisiaj

ja się szykuję na wizytę powoli
trzymajcie kciukasy
zawsze mam stresa

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 10:41   #986
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
cześć
słonecznie dzisiaj

trzymajcie kciukasy
zawsze mam stresa

no to trzymam
Stary 2012-03-15, 10:43   #987
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
cześć
słonecznie dzisiaj

trzymajcie kciukasy
zawsze mam stresa
i nie stresuj się

Franuś
Stary 2012-03-15, 10:51   #988
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
no to trzymam
Cytat:
i nie stresuj się
dziękuję
jest przedział czasowy 13.00=15.00
mam nadzieję,że będę szybciej to będę jedna z pierwszych

Stary 2012-03-15, 10:57   #989
Emilia211
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
dziękuję

hehe, ale z TŻ będziesz więcej ma być sporo na plusie

Stary 2012-03-15, 11:09   #990
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
cześć
słonecznie dzisiaj

trzymajcie kciukasy
zawsze mam stresa
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości