|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
ciekawe jak duża jest już moja a muszę jeszcze tyle czekać - niesprawiedliwość hahaha ....
|
|
#2522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to bym mogla codziennie podgladac moje dziecie ale doczekasz sie i Tyzmykam do miasta laseczki, slonce juz zniklo, dlugo sie nacieszylam
|
|
|
|
|
#2523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2,5 roku - też jest wrześniowa Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- a i dziś miałam do czynienia ze zbiorową ślepotą jak jechałam do pracy. dojeżdżam autkiem pod stację -widze na peronie full - coś tu nie gra, okazało się, że poprzedni pociąg nie jechał, wiec ten co przyjechał był nabity i oczywiście nikt nie widział, żem brzuchatka - dopiero jak wysiadali to słyszałam kometarze "a tu pani w ciąży stała" ![]()
|
|
|
#2524 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny! U mnie za oknami dzisiaj bardzo ładna pogoda, więc mam nadzieję, że po pracy zamiast iść spać pójdę na spacer
![]() Dzisiaj przed 20 mam wizytę u lekarza, więc pewnie znowu podejrzę moje Maleństwo, no chyba, że lekarz uzna, że skoro miałam w poniedziałek usg prenatalne to nie ma takiej konieczności. I idę dzisiaj do rodziców z płytką z USG pokazać im jak ich wnuczek/wnuczka wierzga nogami
|
#2525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jejku jakie u mnie piękne słonko
Cytat:
Cytat:
Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty |
||
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlin a my dzisiaj nie zaczynamy 9 tygodnia?
|
#2527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do SEKSU to... hmmmm... ja nie pytałam pani gin (w przyszłym tygodniu mam prenatalne to spytam), ale uznałam że skoro mówiła czego powinnam unikać i o TYM nie wspomniała to hulaj dusza mam taką chcicę, że mój biedny TŻ czasami ma mnie dość, ale potrzebuję minimum 2 razy dzienne się poprzytulać trochę mam wyrzuty sumienia, więc na pewno spytam jej o to Nisia4 to daj koniecznie znać jak z tą wizytą, bo ja tak jak wyżej pisałam wybieram się w przyszłym tygodniu i tak się zastanawiam czy nie będzie już jakichś pierwszych przypuszczeń Pani dr odnośnie płci
|
|
|
|
|
#2528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż wiadomo, najważniejsze żeby było zdrowe Na wszelki wypadek zaczęłam oglądać słitaśne ciuszki dla chłopców ![]() I wiecie co wymyśliłam? W czerwcu mamy wesele u brata mojego męża. Będą mieli w tym samym miejscu co my, tam jest przepiękny ogród. Ponieważ zakładam, że pogoda będzie ładna, ja będę miała zapewne widoczny brzuszek, a wybieram się do makijażu i czesania to wymyśliłam sobie, że wzięłabym sobie fotografa i cyknęła kilka ładnych fotek w plenerze
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Biszkopt się już piecze
trzymać kciuki,żeby nie było zakalca .ogarnęła m troszke mieszkanko i miałam umyć podłogi ale mąż zakazał,bo mam nie przemęczać się to co mam się do nich przykleić? .Dawać mi tu słońce no!Jak mogłyście całe zabrać Poszłam wczoraj do tesco poszukać kremów do tortów a tam kurka tylko smietankowe i czekoladowe,a ja chciałam trzy kremy no i taki niby market. Poszukam w Kauflandzie![]() Mój mąż jak chodziłam w ciąży z synkiem to mówil ciągle,że na ryby będzie go zabierał. Nawet raz byliśmy już . A jak samopoczucie dziewczynki dzisiaj? Może ja też te kłaki zetne a nie będę zapuszczała ![]() A coś nie widziałam dzisiaj kilku dziewczynek ![]() |
|
|
|
#2530 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie jest nadal ide zaraz mordke pohrzać na słonku niech mi doładuje akumulatorki
|
||
|
|
|
#2531 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś mam niespodziewany wyjad do Katowic na uczelnie po wpis. Przekonana bylam ze u siebie bede miala ale mnie koleznka na szczescie rano uswiadomiła
![]() Nie chce mi sie ruszać nigdzie :P Apropos wlosów mam jeszcze takie pytanie do Was, jaki jest stan waszych włosow w porownaniu do czasu przed ciązą? bo ja zawsze w ciazy miałam super włosy a teraz staly sie suche drutowate, nieprzjemne w dotyku bez życia a wszedzie pisze ze wlasnie teraz ich kondycja sie powinna poprawić, biore juz od 8 tyg witaminy miedzy innymi z tego powodu ale to nic nie daje :/ Mialam dziś męczące nerwowe sny
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-03-15 o 12:03 |
|
|
|
#2532 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zetnij,zetnij...mala zmiana poprawi Ci humor Aaa i jeszcze wczoraj, zeby dokonczyc dzielo fryzjera farbnelam sobie klaczki i jest git! Dzisiaj moze kupie jakis ladny lakier do paznokci, bo tez musze sie za nie wziasc Ej dziewuszki, a jaki jest teraz modny kolor (odnosnie pazurkow)??? Mysle o czerwieni, ale sama nie wiem...
|
||
|
|
|
#2533 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miłego dnia ... u mnie też słoneczko się ukryło ... ale ja go znajdę ![]() Cytat:
o jakie szlachetne ... komentarz na miejscu ... dziadostwo wstrętne ... nie cierpię takiej znieczulicy, życzę im by w przyszłości ich tak potraktowani ! Cytat:
nie mów że Ty kremy gotowe dajesz? a już myślałam, że uzyskam jakiś taki bez jajc ... na samym masełku ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
dawaj fote nowych kłaczków ![]() czerwień ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- mam wyrzuty sumienia ... zrobiłam sobie kawcię taką z pół łyżeczki puszczalskiej na pół z mlekiem .. ehh co ze mnie za matka ![]() ![]()
|
|
#2534 |
|
Wtajemniczenie
|
konczi - żadnych wyrzutów proszę, ja codziennie piję dwie małe kawy, w poprzedniej ciąży też tak było, ja poza ciążą to jestem kawosz straszny, więc i tak się ograniczam
|
|
#2535 |
|
Wtajemniczenie
|
moje włosy są bez zmian
Za to paznokcie zawsze słabe i rozdwajające się które od dziecka obgryzałam są teraz piękne twarde i mocne i pierwszy raz w życiu nie mam tipsów tylko swoje długie i piękne ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- tiaaa Konczi ty maz o wszystko wyrzuty no cie rozumie troszki bo maluszek taki wyczekiwanuy i niczym mu zaszkodzić nie chcesz ale wszyscy lekarze twierdzą ze można wypić filiżankę słabej kawy albo nawet i dwie jak sie ma ochote i to nie ma wpływu na rozwuj maluszka a jeszcze z mlekiem to prawie jak kakao
|
|
|
|
#2536 |
|
Zadomowienie
|
ehh pędzicie jak szalone
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Konczita ja wlasnie wypila kawke takze spoko z Zuzanka nawet wiecej pijala i nic sie nie dzialo
Niegrzeczna ale dzidek faktycznie duzy ja dzisiaj ide poogladac Ja wlasnie odpoczywam bo Zuzia chora to maruda wiec czerpie chwile spokoju i mam nadzieje ze to troche potrwa nie wiem czy wam pisalam ale za 2 tgodnie jedziemy na dlugi weekend do irlanndi do rodzinki
|
|
|
|
#2538 |
|
Wtajemniczenie
|
takie mi krosti bolące małe wyskakują ciągle gdzies w tej ciązy no... w okolicy ust zazwyczaj kilka na raz
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- tez bym na jakiś długi weekend wyjechała gdzies ale niestety kasiory brak na ten cel a marzy mi sie w góry pojechac na troszkę
|
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a taki napój nie jest zabroniony - ja też takim się delektuję każdego dnia.
|
|
#2540 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiem że niby można ale lepiej nie pić, dzisiaj nie wyrobiłam tak mi pachniało od sąsiadki kawą, pozamykałam okna nawet drzwi do łazienki ale i tak tymi kominami jakoś mi zapach przywędrował i sobie zrobiłam ... malunia była ale niebiańsko dobra ![]() Cytat:
to co Hanuś dołączysz do mnie tak ? ja na 4 dni jadę ale zawsze cosik nie ?---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- mój mąż wziął sobie dwa dni urlopu i dopiero we wtorek jedzie do pracy - jak ja się ciesze !!!! będę miała mojego dziada przy sobie ... i będziemy sobie razem przez 4 dni piknie nie ?
|
|
#2541 |
|
Wtajemniczenie
|
a taką pyszną pizzę wczoraj zrobiłam na obiado-kolację
http://www.gotujmy.pl/pizza-z-szynka...sy,142405.htmlzdolna jedem co nie?
|
|
|
|
#2542 |
|
Zadomowienie
|
Mleko kawowe i ja piję, tak mi się zdarzy ze dwa razy w tygodniu
A wczoraj zjadłam dwie czekoladki wiśnie w koniaku i też miałam wyrzuty sumienia przez ten koniak :/
|
#2543 |
|
Raczkowanie
|
no ej, nie popadajmy w paranoje!
|
|
|
|
#2544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a widziałaś moje Chinkali ??? mniam !!! zrób sobie !!!!Cytat:
czekoladki aż dwie? eee nie, no spoko nic nie będzie ja sobie chyba zbożową zapodam dzisiaj jak pojedziemy na zakupy ... muszę temu memu mężowi coś na te urodziny wymyślić ... a że ostatnio Hanka tak piknie o burrito mówiła to może zrobie tylko bez sera i tyż bydzie a i sałatkę jakąś muszę inną wymyślić ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- co macie dzisiaj na obiadek ? ;> ja zdecydowałam że zrobię placki po węgiersku troszku oszukane
|
|
#2546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja dziś na obiadek ugotowalam rosolek a przed chwilą zjadlam 5 kiwi ostatnio mam ciągoty na zielone he he
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio brak mi weny na obiady wiec robie poprostu kotlety schabowe ziemniacki plus surowka
no wlasnie nie popadajmy w paranoje |
|
|
|
#2548 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jejeje miam pyyyycha Cytat:
a tak bym zjadła mmmm....
|
||
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
to jest nas dwie hehee ... oj wiem że nie można popadać w paranoje ale cóż jak mnie wyrzuty dopadły to musiałam się wyżalić Wam nie ? ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
czemuż ja nie dopuszczam takiej informacji że Ty przybędziesz ![]() ja na schabowego nie patrze nawet nie przejdzie mi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

wedlug OM 12tydzien i 6 dzien a wedlug USG to 13tydzien i 5 dzien :P i juz jesteeeeem taka duuuuuuza mam ponad 7 cm dlugosciiiii hehe :P
ja to bym mogla codziennie podgladac moje dziecie
ale doczekasz sie i Ty

trochę mam wyrzuty sumienia, więc na pewno spytam jej o to 

to co mam się do nich przykleić?
.