|
|
#991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)A tak w ogóle to witam czwartkowo wszystkie mamuśki, trzymam kciuki za te, które mają dziś badania, dopijam kawę i zabieram się za ciąg dalszy ogarniania chałupy
|
|
|
|
|
#993 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Siedzę w pracy i zamulam bo nic się nie dzieje w sumie...
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#995 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Dzisiaj wreszcie mam wolne, ale tylko jeden dzień i czeka mnie pracujący weekend Pogoda u mnie nie powala i nic nie zapowiada jej poprawy, więc choć tyle dobrze, bo będzie mi mniej szkoda iść do tej pracy. za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnym dziewczynom wkroczenia w 5ty miesiąc, jakkolwiek by go liczyć Miłego dnia
|
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam dziś 24. tydzień
![]() Zmykamy do znajomych, pewnie wieczorem będzie sporo do nadrabiania ![]() Miłego dnia, Mamusie |
|
|
|
#997 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#998 |
|
Zadomowienie
|
Nawiązując do 5tego miesiąca, to ile kg macie, lub miałyście na plusie wkraczając w niego? U mnie ciągle waha się między 1 a 1.5 kg na plus i nie wiem, czy powinnam się martwić, czy cieszyć z tego powodu
|
|
|
|
#999 | ||
|
Zadomowienie
|
Gratulacje!!!!!!!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jestem już +7 , trochę chyba za dużo ![]() Hanjah- gratulacje, ale już daleko jesteś!!!
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-03-15 o 12:06 |
||
|
|
|
#1000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiadomo, że jeszcze przybierzesz na wadze i to w nadchodzących miesiącach znacznie![]() Ja w sobotę wchodzę w 6. miesiac i mam plus 7 kg... No i to mnie martwi bo przecież dziecko, łozysko, wody plodowe itp jeszcze tyle nie ważą tak więc mogę śmiało stwierdzić, że najwyraźniej obrosłam tłuszczem
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duża dzidzia Emilia Prince trzymam kciuki!!! |
|
|
|
|
#1002 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Na planete+ jest ciekawy program o porodzie i dzieciaczkach. |
|
|
|
#1004 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Martwił mnie początkowo mały wzrost na wadze. Nie jestem otyła i sądziłam, że więcej przybędzie. Lekarz twierdzi, że z wagą jest w porządku i dziecko przyrasta prawidłowo. Skonsultuj z ginekologiem swój przyrost wagi będziesz spokojna. |
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
patrzcie co dzis znalazłam
![]() http://www.ebay.co.uk/itm/SWADDLE-BL...item19ce113aa1 |
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem w 23 tygodniu i mam 2,1kg na plusie. |
|
|
|
|
#1007 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Skonsultowałabym to z ginekologiem już dawno, ale tutaj ciążę prowadzi położna i mimo iż nie mam powodów do narzekań, to zauważyłam że lekarze i im podobne "instytucje" mają dość lekceważące podejście do ciąży. Zapewne usłyszałabym że jest "all right" bez żadnych badań, gdybym zadała im to samo pytanie
|
||
|
|
|
#1008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja już jestem po wizycie. Wszystko jest ok. Podejrzeliśmy malucha na chwilkę, żeby sprawdzić serduszko ![]() Następna wizyta po Wielkanocy i wtedy umówimy się na połówkowe usg. Zapytał mnie jeszcze, czy nadal chcę pracować, powiedziałam, że jak na razie to tak ![]() No i właściwie tyle, witamin nie kazał mi łykać dodatkowych, jedynie kw.foliowy dalej i magnez
|
|
|
|
|
#1010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O jaaaaa ale slodkie
|
|
#1011 |
|
Zadomowienie
|
Czy mogę prosić o parę kopniaków, które pomogłyby mi ruszyć dupkę z sofy i oderwanie się od laptopa?
|
|
|
|
#1012 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was po dłuższej nieobecności
Ostatnio cos mi internet szwankował i co się zalogowałam na wizaż to po paru minutach mnie całkowicie wyrzucało No ale widze że sie troche pozmieniało u Was ale i u mnei był ostatnie niezły galimatias. Przez ostatnie dni chodziłam po urzędach i załatwiałam przerózne sprawy. Jak wracałam to wydawało mi się że dalej mi w głowie szumi i że mam glowe jak dzwon. W weekend byłam u rodziców i nareszcie moja Ama miala czas żeby troche poszaleć na dworze i spędzić troche czasu z dziadkami za którymi bardzo przepada. No a tak w ogole to przyznam się Wam ze mam problem sama ze soba. Nie podoba i się mój wygląd. Wiem że jest to conajmniej dziwne bo każda mama czeka aż pojawi isę u niej brzuszek itp. A ja po prostu ostatnio nei lubie patrzeć w lustro bo wydaje mi się że jestem starsznei wielka na ten tydzien ciąży(koncze dzis 24tc). Przytyłam juz z 8 kg no i mam spory brzuch. Z Amelka mialam taki brzuch po 30 tc bo tak na prawde pojawil się dopiero w 3 trymestrze. Na dodatek wydaje mi się że to jak wyglądam przeszkadza mi w kontaktach intymnych z partnerem. Nie mam ochoty na sex bo wiem że źle wyglądam i nie chce za bardzo zeby mnei oglądał nago TŻ. To też jest dla mnei a już dla TŻ nei normalne bo w pierwszej ciąży kochaliśmy sie często, do konca ciązy, a ja mialam czasami ochote nawet 2-3razy dziennie. A ja wieczorem jak uśpie Amę to kłade się do siebei i prawie że od razu zasypiam Ale się rozpisalam. Przepraszam ze się troche wyrzaliłam ale może któras z Was ma tak samo jak ja i moze sobei z tym jakoś poradzila. No a teraz lece uspić mała i troch posprzątac. Późneij jeszcze do Was zajrze i poczytam co tam u Was się działo.
|
#1013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
rada dla Ciebie - znajdz chwilke, zeby spokojnie z nim pogadac o tym, ze masz teraz mniejsza ochote, bo rzeczywiscie jesli w pierwszej ciazy miałas wielka to teraz moze go zastanawiac co sie dzieje ![]() a wyglądem sie nie przejmuj, adoracja ze strony TŻ sama mowi za siebie, ze wciąż mu sie podobasz! a jesli sama ze soba źle sie czujesz to mozesz zagospodaruj chwilke dla siebie, jakis domowe spa, nowy lakier do paznokci, maseczka relaksujaca na twarz, moze wizyta u fryzjera, nowa bluzeczka? trzymam za ciebie kciuki, to przejsciowe |
|||
|
|
|
#1014 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ponadto, każda kobieta w ciąży jest pięęęękna!!! Może wybierz się do fryzjera lub kosmetyczki, ewentualnie sama porozpieszczaj się w domu? Życzę szybkiej poprawy nastroju Oszzz ty niedobra Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2012-03-15 o 13:39 |
|
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wizyty!
jestem normalnie zdruzgotana :P W ciagu kilku godzin wydalam prawie 800 F :P masakra po prostu. A to jeszcze nie koniec zakupow :/ |
|
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1019 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i myślę, że nakłada się na to u mnie również poczucie mniejszej atrakcyjności zaczynam lada moment 23 tydzień a mam już +7 kg. Twarz zrobiła mi się pucołowata, podwójny podbródek, wielki ciężki cyc, ramiona jakieś takie pełniejsze... Nie cieszą mnie te kilogramy nigdy tyle nie ważyłam Seksik jest bardzo rzadko, a o jakichś spontanicznych akcjach nie ma mowy![]() Z drugiej strony mój Tż niby chce ale się boi, że coś się stanie bejbikowi. Ja jakoś też się czuję dziwnie wiedząć że dziecko jest tam w środku. Sama nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć niby wiem że krzywda mu się nie stanie ale świadomość że jest w środku jakoś przygasza mój zapał (o ile się już pojawi)...To chyba normalne, że tak się czujemy grunt, żeby TŻ wykazał się cierpliwością... zawsze można mu "ulżyć" w inny sposób...Zdecydowanie nie czuję się jak sexy mama raczej jak bambaryła ale kurde, kiedyś to minie jeszcze obudzą się w nas kocice![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
? pochwal się? Coś dla maluszka? Coś do domu?
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
telewizor :P farby do malowania i caly zestaw walki nie walki folie itd, do tego dokupilam troche rzeczy do domu reczniki nowe szklanki nowa suszarke na naczynia i takie rozne bzdury jakies reczniczki kuchenne glupotki same pierd.olki i sie uzbieralo masakra. a to jeszcze nie koniec jest jeszcze tyle rzeczy ktore bym chciala kupic chyba musze zrobic napad na bank ;P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

)
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
w sumie to już jestem
Dzisiaj wreszcie mam wolne, ale tylko jeden dzień i czeka mnie pracujący weekend 

te ostatnie 10 min były trochę na siłę żeby coś na tej płytce było, jakbym wiedziała to darowałabym sobie tą płytke szczególnie że za te 10 min zapłaciłam 70 zł a mało co na nim widać