Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 14:49   #571
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI

zeberko tak szczerze mówiąc przestałam o tym myśleć napewno najpierw będzie wizyta u lekarza w czasi której mam nadzieję zrobic chlamydię itp. z wymazu. dobrze, że mi przypomniałaś to może w końcu się umówię na wizytę
Stary 2012-03-15, 15:13   #572
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
zeberko tak szczerze mówiąc przestałam o tym myśleć napewno najpierw będzie wizyta u lekarza w czasi której mam nadzieję zrobic chlamydię itp. z wymazu. dobrze, że mi przypomniałaś to może w końcu się umówię na wizytę
ja robiłam cały pakiet metoda PCR - Chlamydia, Mycoplasma i Ureoplasma a że razem z HPV był coś tylko 20zł droższy (a samo HPV coś 70zł chyba kosztowało) to wzięłam ten droższy - coś ponad 200zł kosztowało ... no ale przynajmniej wiem że nic nie mam
a tego HPV to nawet byłam ciekawa bo to onkogenne jest i raka szyjki macicy wywołuje
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-15, 15:22   #573
BERBIE
Zakorzenienie

co to za metoda PCR? co to za badanie HVP?
Stary 2012-03-15, 15:36   #574
prince_polo
Zakorzenienie

hej dzieweczyny Wpadłam z wiesciami

Moja córcia pozostała córcią jest calutka zdrowa wszystko wporządku wymiary książkowe i UWAGA ma długie nogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!: love: lekarz mówi ze modelka rośnie

buziunie słodko pokazała , gin narobil nam kupe zdjęc buzki, nagrał cały filmik i tz stwierdził ze nos i usta ma po mnie Moja kruszynka kochana
Ale kamien mi spadł z serca lekarz po usg sie pyta czy ja mam katar czy alergia bo podciagam nosem a ja mowie ze nie ze sie popłakałam dlatego tż tez łzy w oczach miał cąły czerwony był
Ciagle mówi o Niej teraz

Boziu jak ja Ją kocham

a oto Ona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Desktop10.jpg (105,0 KB, 33 załadowań)

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-15, 15:39   #575
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
co to za metoda PCR? co to za badanie HVP?
no własnie z wymazów to się robi chyba najczęsciej o ile nie tylko metodą PCR
chodzi o to że Chlamydia, Myco i Ureoplasma to wewnątrz komórkowce więc żyją wewnątrz twoich komórek a nie na ich powierzchni, dodatkowo są bardzo trudne w hodowli więc w czasie wymazu "zeskrobuje" się twoje komórki (tak jak przy cytologii) i poszukuje sie w nich materiału genetycznego tych bakterii (a nie hoduje na płytkach jak standardowe bakterie)
metoda PCR służy do wykrywania konkretnych i charakterystycznych fragmentów materiału genetycznego tu akurat tych bakterii (myślę, że tyle ci wystarczy bo ja tu mogłabym cała metodę obszernie opisać od projektowania starterów, dobór programu i późniejszą analize uzyskanego materiału- na PCRrze cała mgr zrobiłam)
na wyniku później pisze cos w stylu "w dostarczonym materiale badanym metoda PCR nie znaleziono fragmentów materiału genetycznego bakterii ...." no chyba że znaleziono wtedy oznacza że bakteria tam bytuje...

a wirus HPV to wirus brodawczaka, ostatnio o nim głośno było bo odkryto że odpowiada za raka szyjki macicy
Bezpowrotnie elipsa ma"

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2012-03-15 o 15:47
Stary 2012-03-15, 16:02   #576
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Boziu jak ja Ją kocham

a oto Ona
Wierzę
Malutka kruszynka. Macie imię?
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-15, 16:06   #577
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Boziu jak ja Ją kocham

a oto Ona
cudowna
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-15, 16:10   #578
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
Wierzę
Malutka kruszynka. Macie imię?
Rozalia

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-15, 16:12   #579
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
hej dzieweczyny Wpadłam z wiesciami

Moja córcia pozostała córcią jest calutka zdrowa wszystko wporządku wymiary książkowe i UWAGA ma długie nogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!: love: lekarz mówi ze modelka rośnie

buziunie słodko pokazała , gin narobil nam kupe zdjęc buzki, nagrał cały filmik i tz stwierdził ze nos i usta ma po mnie Moja kruszynka kochana
Ale kamien mi spadł z serca lekarz po usg sie pyta czy ja mam katar czy alergia bo podciagam nosem a ja mowie ze nie ze sie popłakałam dlatego tż tez łzy w oczach miał cąły czerwony był
Ciagle mówi o Niej teraz

Boziu jak ja Ją kocham

a oto Ona
Ale superaśna
Piękną macie pamiątkę.

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-15, 17:32   #580
BERBIE
Zakorzenienie

prince gratuluję i umieram z zazdrości

alfa te badanie ta metodą też się robi z wymazu?

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

alfa jak myślisz jest sens zrobić prolaktynę i progesteron w 14 dc skoro mam 23-24 dniowe cykle?
Stary 2012-03-15, 17:48   #581
prince_polo
Zakorzenienie

Jeszcze myślimy o Biance

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-15, 18:21   #582
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
prince gratuluję i umieram z zazdrości

alfa te badanie ta metodą też się robi z wymazu?

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

alfa jak myślisz jest sens zrobić prolaktynę i progesteron w 14 dc skoro mam 23-24 dniowe cykle?

no właśnie z wymazu to się robi

a z hormonalnymi to ja ci nie powiem, progesteron powinno się robić tak 7 dni po owu, tylko pytanie kiedy jest owu
mnie owulacja zrobiła w konia i się przesunęła i wydałam kase na progesteron w błoto bo miało być juz po a było przed :P

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Jeszcze myślimy o Biance
hehe a ja jestem ta z L zamiast I
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-03-15, 18:28   #583
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
no właśnie z wymazu to się robi
a z hormonalnymi to ja ci nie powiem, progesteron powinno się robić tak 7 dni po owu, tylko pytanie kiedy jest owu
mnie owulacja zrobiła w konia i się przesunęła i wydałam kase na progesteron w błoto bo miało być juz po a było przed :P

hehe a ja jestem ta z L zamiast I
umówiłam się na ten zestaw badań na sobotę, będzie mnie to kosztowało 280 zł. ale wtedy zostanie tylko progesteron i prolaktyna, drogie są te badania? je zrobię we wtorek, będzie to 7 d po owulacji i 17 cyklu. dziękuję bardzo za motywowanie i wskazówki a imię masz śliczne, bardzo mi się podoba.
Stary 2012-03-15, 18:41   #584
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
agatka- masz bardzo dużo siły na walkę chociaż o tym nie wiesz
planuj wyjazd, myślę, że to owocnie podziała jak się na wyjezdzie skoncentrujesz tylko nie odpuszczaj starań
agatka, Ty chyba co sezon zmieniasz firanki?
haha tiaaa w zeszłym roku też tak miało być!! i nic z tego nie wynikło!!
a tak firanki lubię mieć na święta nowe ale na te sobie raczej daruję...chociaż nie mam co zawiesić w pokoju :P

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:

no i aż ja się rozpłakałam !! Gratuluję Ci Kochana jeszcze raz!! i cholernie zazdroszczę ale tak pozytywnie oczywiście!!
Śliczna jest!!

BERBIE PRL i progesteron nie są drogie w zalezności od lab ale to kwestia max 20zł za jedno!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2012-03-15 o 18:43
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-15, 19:02   #585
BERBIE
Zakorzenienie

agatko dziękuję za informację, choć na te badania nie pójdzie dużo. ale będę musiała dobrze nakombinować, żeby je zrobić. jadę akurat w delegację
czy to już wtedy będą wszystkie badania jakie powinna zrobić?
Stary 2012-03-15, 19:04   #586
Maga83
Zakorzenienie

Witam dziewczyny,
ja dziś znowu dopiero co z kawką usiadłam, nawet dobrze nie nadrobiłam czytania bo lekko zmęczona jestem.

Poza tym wczoraj mnie trochę znajoma wkurzyła, bo napisała jak się czuję, czy już blisko do rozwiązania. Kurczę mieszka 60km od nas, dawno się nie widziałyśmy, ale ona nic się nie odzywała, a teraz z takim tekstem wyleciała. Przykro mi się zrobiło

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-15, 19:08   #587
agatkaa1
Zakorzenienie

BERBIE myśle że to juz wszytsko co możesz sprawdzić....

ja sama zastanawiam się co mogłabym jeszcze zrobić....niby wszystko jest ok jajowody drożne chłopaki Tż też ok a ciązy nadal brak

Do tego znów mi straszne skrzepy lecą po nocy tez miałam jak TY takie że aż czarne prawie i co skąd to jest?? tłumacze sobie że to może po pregnylu jest...ale wcale pewna nie jestem....

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

MAGA wiem że to boli ale z drugiej str skąd miała wiedzieć??

Ja na swojej ulicy mam 3 laski z małymi dziećmi teraz jak widze że spacerują z wózkami to mi też jest strasznie przykro i smutno bo ja też już powinnam spacerować z wózkiem!! ;( ryczeć mi się chce za każdym razem jak je widze

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-03-15, 19:12   #588
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
umówiłam się na ten zestaw badań na sobotę, będzie mnie to kosztowało 280 zł. ale wtedy zostanie tylko progesteron i prolaktyna, drogie są te badania? je zrobię we wtorek, będzie to 7 d po owulacji i 17 cyklu. dziękuję bardzo za motywowanie i wskazówki a imię masz śliczne, bardzo mi się podoba.
mnie to coś 250zł kosztowało w lipcu choć ostatnio przychodzę a pani mi mówi, że właśnie od dziś podwyżka weszła "nie dużo" tylko o 3 zł na każdym badaniu które akurat robiłam

ja sobie jeszcze obiecuję, że ten HIV i HCV (wirus zapalenia wątroby typu c) sobie zrobię z krwi - choć mam nadzieję, że nie miałam okazji się zarazić, tak sobie tłumaczę skoro tż 4 lata temu nie miał i rok temu też nie (w pracy cały certyfikat zdrowia robił) to ja chyba też nie mam bo albo ja jego albo on mnie by zaraził
noo ale niby zalecają wykonać przed porodem...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-03-15, 19:16   #589
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Do tego znów mi straszne skrzepy lecą po nocy tez miałam jak TY takie że aż czarne prawie i co skąd to jest?? tłumacze sobie że to może po pregnylu jest...ale wcale pewna nie jestem....

Ja na swojej ulicy mam 3 laski z małymi dziećmi teraz jak widze że spacerują z wózkami to mi też jest strasznie przykro i smutno bo ja też już powinnam spacerować z wózkiem!! ;( ryczeć mi się chce za każdym razem jak je widze
oj kochana wiem dokładnie co czujesz, jesteś moim odbiciem uczuciowym
a co do skrzepów umówiłam się w sobotę do ginekologa to może się czegoś na ten temat dowiem
Stary 2012-03-15, 19:18   #590
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:

MAGA wiem że to boli ale z drugiej str skąd miała wiedzieć??
Mi bardziej chodzi o to, że zawsze to ja się do niej odzywałam, ona raczej pierwsza nie dzwoniła, ja proponowałam spotkanie, a po # się nie odzywałam bo czym się miałam chwalić. A ona sobie teraz o mnie przypomniała...

Stary 2012-03-15, 19:21   #591
agatkaa1
Zakorzenienie

BERBIE daj znać co Ci powie na te skrzepy...ja już mam któryś raz tak ale jak pow mojemu ginowi to tylko pokiwał głową i zanotował sobie i nic nie powiedział na ten temat....tyle że u mnie to fakt faktem może być własnie po pregnylu....

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Mi bardziej chodzi o to, że zawsze to ja się do niej odzywałam, ona raczej pierwsza nie dzwoniła, ja proponowałam spotkanie, a po # się nie odzywałam bo czym się miałam chwalić. A ona sobie teraz o mnie przypomniała...
Wiem Kochana....wiem....

Ja mam taką koleżankę ostatnio się umawiałam z nią do baru i mówię no ok ale ja nie piję...a ona odrazu aaa to będzie o czym gadać a ja no nie ma o czym tylko po prostu nie piję bo biorę leki i tyle....a ona no ale sie starasz i może coś z tego być to wolisz nie pić....nosz cholera jasna!! ale teraz jak ją spotkam to powiem że sie nie staramy....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-03-15, 19:22   #592
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro mi się zrobiło
wiem, że Ci przykro. ona teraz też się parszywie czuje.... zmultiplikowane poczucie winy... heh

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
sobie jeszcze obiecuję, że ten HIV i HCV (wirus zapalenia wątroby typu c) sobie zrobię z krwi
w pierwszym badaniu krwi miałam to wszystko przez lekarza prowadzącego zlecone...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-15, 19:26   #593
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
a ona no ale sie starasz i może coś z tego być to wolisz nie pić....
No to jest najlepsze, jak nie pijesz to od razu mówią, że w ciąży jesteś Agatko kochana

Stary 2012-03-15, 19:29   #594
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Madzia to musialo byc przykre
Wafelek corcia przesliczna, rowniez Ci zazdroszcze, juz sama bym chciala nosic pod sercem taki skarb
Agatka mnie tez serce sciska jak widze ze kolejne kolezanki rodza, albo maja terminy w miesiacu w ktorym mialam moje malenstwo urodzic

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-15, 19:43   #595
Maga83
Zakorzenienie

Teraz dopiero doczytałam Prince gratuluję

Właśnie się dowiedziałam, że synek kuzynki wylądował w szpitalu bo miał tyle cukru w moczu, że się lekarze dziwili, że nie jest w śpiączce. Masakra, ma 8 lat :/ i skąd to się wzięło

Stary 2012-03-15, 20:15   #596
BERBIE
Zakorzenienie

właśnie obejrzałam kolejny odcinek Jak poznałem waszą matkę" nosz ku... ale ten serial wzbudza we mnie emocji. ostatnio ogólnie jakaś rozemocjonowana jestem ciągle mi się ryczę chce i nie mogę się na niczym skupić.
Stary 2012-03-15, 20:25   #597
delilahinsomnia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
to jest Twoja mama, chce Ci pomóc. Nie odrzucaj jej, bo kobieta się martwi
A długo już nie mieszkasz z mamą?

Dzień dobry, robię śniadanko. Pogoda piękna.
Po południu mam wizytę u fryzjera
Miłego dnia
Mieszkam prawie rok sama

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Tobiasz pozdrawia e-ciotki
Piękny!!

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
a tu zdjęcia smerfów

smerf - syn siostry ( 6,5 miesiąca )
smerfetka - Sylwia ( 4,5 miesiaca )
<3

Cytat:
dzień dobry

śliczne smerfy, super pamiątka takie zdjęcie

do końca marca muszę leciec do mcdonaldsa bo mi kawa przepadnie

ja mogę podać przepis na spagetti ze szpinakiem, ściagnięty od inutil, oczywiście mogę coś przekręcić bo każdy robi po sswojemu.
ja robię w kilku opcjach:
1.szpinak z serkiem topinym, czosniek i pokrojonymi kawałkami kurczaka
2.szpinak z serkiem topinym, czosniek i serem feta
3. szpinak z serkiem topinym, czosniek i kawałkami łososia
szpinak roztapiany w garnuszku na małej ilości masełka, dodaję zmiażdżony czosnek, sól, serek topiony i opcjonalnie dodatki
Spaghetti z serem feta to poprostu poezja!

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Mi w rodzinie mówią - jak nie chcesz tak bardzo teraz to może za 10 lat.
Coś mi się zdaje, że za 10 lat, to już mi się by nawet nie chciało bawić w pieluchy
Nigdy nie mów nigdy
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
dzień dobry

znowu muszę przeprosić, że nie cytuję ale czytam na raty, odpisuje z doskoku...

uwaga, uwaga
do wiosny pozostało 7 dni

na razie to tyle pozdrawiam

aa! Emisiątko kończy dziś miesiąc
Cieżko dziewczyny nadgonic, pędzą jak szalone!! :P

WIOSNO, SZYBCIEJ!

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Buziaki dla ciotek
Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Hejo

To ja się pytam gdzie ta WIOSNA >????
Jakie buty letnie jak ja w czapce na spacery śmigam ... i w ciepłych butach ale dreptam tak 5 godziny więc ziąbi mi

Dziewczyny śpią , mam czas dla Was i dla Siebie

Berbie - co z tymi kg , u mnie też ciężko , zaniedbałam ćwiczenia

sheh - w jakim fachu szukasz pracy , trzymam kciuki

Inutil - przystojniak jak marzenie ............ mniam

A gdzie Deillah ??

Kasiahexe , Cookie ????

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Fliolusek - jak po wizycie ?
jestem, jestem

Dobry wieczór

Nie mam dużo czasu pisać niestety, szkoła mi się wali na łeb na szyję jestem od 7 do 16 w szkole, lekka przesada kiedy ja mam mieć czas na nauke, spanie nie wspomne o jedzeniu? Co więcej.. chyba to lepiej dla mnie jak nie zaglądam codziennie, macie piękne dzieci i jak widzę zdjęcia to znow mi się ranka na serduszku otwiera, to wszystko jest jeszcze takie świerze.. W szkole płakałam, nie umiałam inaczej.

Macie pomysły na coś dobrego i w miarę prostego na kolacje dla TŻ? Jutro wpadnie i trzebaby coś zmajstrowac.

Po jakim czasie około przychodzi @ po abrazji?

Uff głowa mnie boli, to z nadmiaru wszystkiego już

BUZIAKI
delilahinsomnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-15, 20:50   #598
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez delilahinsomnia Pokaż wiadomość
jestem od 7 do 16 w szkole, lekka przesada
To do jakiej szkoły chodzi, że zajęcia tam trwają 9 godzin?

Ja mam dużo pomysłów na kolację, ale to zależy co lubicie, np bardzo szybka jest sałatka: mix sałat z biedronki, papryka czerwona, ogórek, cebula czerwona, sos do sałatek i np do tego kawałki kurczaka, jajko, feta, w zależności od upodobań i jakieś pieczywko na ciepło...

Stary 2012-03-15, 20:51   #599
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez delilahinsomnia Pokaż wiadomość
Mieszkam prawie rok sama

Piękny!!

<3

Spaghetti z serem feta to poprostu poezja!

Nigdy nie mów nigdy

Cieżko dziewczyny nadgonic, pędzą jak szalone!! :P

WIOSNO, SZYBCIEJ!

jestem, jestem

Dobry wieczór

Nie mam dużo czasu pisać niestety, szkoła mi się wali na łeb na szyję jestem od 7 do 16 w szkole, lekka przesada kiedy ja mam mieć czas na nauke, spanie nie wspomne o jedzeniu? Co więcej.. chyba to lepiej dla mnie jak nie zaglądam codziennie, macie piękne dzieci i jak widzę zdjęcia to znow mi się ranka na serduszku otwiera, to wszystko jest jeszcze takie świerze.. W szkole płakałam, nie umiałam inaczej.

Macie pomysły na coś dobrego i w miarę prostego na kolacje dla TŻ? Jutro wpadnie i trzebaby coś zmajstrowac.

Po jakim czasie około przychodzi @ po abrazji?

Uff głowa mnie boli, to z nadmiaru wszystkiego już

BUZIAKI
Hej,
miło że się pojawiłaś ja też czekam na @ i zastanawiam się kiedy przyjdzie.
Chyba pierwszy raz w życiu tak bardzo nie mogę się doczekać@ z tego co tu dziewczyny pisały to nie ma zasady każda ma inaczej. Ja zawsze miałam długie cykle i pewnie tym razem sobie poczekam.
Delila a kiedy wybierasz się do lekarza na wizytę kontrolną?

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-15, 20:55   #600
delilahinsomnia
Zadomowienie

Cytat:
To do jakiej szkoły chodzi, że zajęcia tam trwają 9 godzin?

Ja mam dużo pomysłów na kolację, ale to zależy co lubicie, np bardzo szybka jest sałatka: mix sałat z biedronki, papryka czerwona, ogórek, cebula czerwona, sos do sałatek i np do tego kawałki kurczaka, jajko, feta, w zależności od upodobań i jakieś pieczywko na ciepło...
hmm brzmi bardzo apetycznie, szczególnie kurak z jajkiem Ja chodze do technikum, technik org usług gastr

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
Hej,
miło że się pojawiłaś ja też czekam na @ i zastanawiam się kiedy przyjdzie.
Chyba pierwszy raz w życiu tak bardzo nie mogę się doczekać@ z tego co tu dziewczyny pisały to nie ma zasady każda ma inaczej. Ja zawsze miałam długie cykle i pewnie tym razem sobie poczekam.
Delila a kiedy wybierasz się do lekarza na wizytę kontrolną?
Tak myślałam żeby iść po pierwszej @ ale kiedy ona nadejdzie? Wczoraj dopiero przestałam krwawic po wiadomo czym. A Ty?
delilahinsomnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości