Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 18:29   #1111
Kasik_12
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
zastanawiamy sie nad imieniem czy aby napewno Rozalia i jesczze nam sie spodobała Bianka Ktore ładniejsze??
Rozalia
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 18:31   #1112
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
zastanawiamy sie nad imieniem czy aby napewno Rozalia i jesczze nam sie spodobała Bianka Ktore ładniejsze??
Zdecydowanie Rozalka
Bianka mi sie nie podoba i mi się śmiesznie kojarzy: Bianka-Pianka
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Prince piękne focisze

Gratuluję wszystkim udanych wizyt jak i &&& za następne

Dzisiaj znalazłam swoje stare zdjęcie brzucha (tzn sprzed 5 tyg) i porównałam z dzisiaj ... bo po tej glukozie brzuch mi rozepchało ...
Ale fajnie brzusio urósł
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Witajcie.
Jestem w domu , ale fizycznie mam dzisiaj kiepski dzień, jest mi słabo i niedobrze (zdaje się, że od czasu wyjścia z kliniki, co nawet nie dziwi, bo ta klinika jest nad CH), więc wrócę wieczorem lub jutro.
Dziękuję za i wsparcie.
Po wizycie wszystko w porządku. Córcię można było dokładnie zmierzyć, bo mała wiercipięta na tym jedynym nagrywanym badaniu spała. Lekarz mierzył ją komentując słowami, że jakoś się ułożyła, odwróciła itd., a w czasie końcowych oględzin upewnił się, czy nie chciałam poznać płci... Gdybym nie znała i nie chciała, to na takie pytanie byłoby trochę za późno. Wizyta trwała prawie pół godziny, samo USG chyba trochę ponad 10 minut, a na płytce mam 7:12 i w dodatku chyba coś źle się nagrało! Muszę do nich zadzwonić, albo napisać. Okazało się, że wcześniej coś źle usłyszałam, albo zrozumiałam, bo płaciłam za nią 80 zł, a nie 30.
Ze skrzynki wyjęłam kopertę z pieczątką 13 marca i rozliczeniem wody z 27 stycznia, a zapłacić zapewne należało do 10 lutego.
Cieszę się, że wszystko ok
Z rachunkami często tak jest, kiedyś dostałam wezwanie do zapłaty, bo nie przyszedł normalny rachunek za gaz, oczywiście nie zmojej winy, ale odsetki musiałam uiścić

Agunia82- nie denerwuj się, wszystko przyjdzie z czasem, faceci inaczej reagują w wielu sprawach. Zobaczy dzidzię i się zakocha. Kiedyś do koleżanki przychodził pacjent którego żona oczekiwała córeczki. Facet nie ukrywał rozczarowania z powodu płci dziecka, co wizytę narzekał, że to nie syn. Jak się dzidzia urodziła to był tak zakochany i dumny że prawie latał pod sufitem

Z kolei mój mąż wprawdzie okazuje wsparcie i radość, ale przez naszą poprzednią stratę nie chce rozmawiać nt imienia, ani nic kupować
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 18:34   #1113
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nam też się Bianka podoba bardzo tz mówi że takie inne że musi sobie pod nosem ciągle gadac bo zapomni Rozalia też ładne i mamy dylemat. jeszcze kupa czasu ale pewnie lada moment się na któreś zdecydujemy
Bardzo ładne imię ciastek, wiesz, takie nietypowe i myślę, ze do tej malutkiej ślicznotki bardzo pasuje
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Moj jest taki sam niestety, ale ja ostatnio po prostu prawie wogole nie narzucam mu mysli o ciąży, o lekarzu i wizytach itp... wczoraj np mala kopala nieziemsko wieczorem, ale nic nie mowilam Potem jak juz kladlismy sie spac tz zapytal czy mala kopie, powiedzialam mu, ze teraz spi, ale wczesniej dawala koncert a on na to: czemu mnie nie zawoalalas?? heh bylam w szoku tej reakcji...
Aga nie wiem czemu niektrzy faceci sa tacy, ale mam nadzieje, ze im sie odwidzi. Mojego nie ma calymi dniami, malo mi pomaga i wogole wydaje mu sie, ze ja moge zrobic wszystko - czyli sprzatac gotowac i takie tam... nie skacze kolo mnie jak inni tzowie, nie robi mi sniadanek, na usg tez sie nie pcha ze mna... ale co mam zrobic?? pozostaje mi tylko czekac i zastanwiac sie czy po porodzie sie zmieni....
mój TŻ opiekuje się mną bardzo, gotuje mi obiadki, czasami zrobi nam śniadanie, ogólnie nie mogę narzekać...jednak jest bardzo powściągliwy w dotykaniu brzuszka, mnie itp. Może jak już dowiemy się kto jest w brzuszku będzie bardziej wylewny, a jeżeli nie, cieszy mnie to, że stara się i to widać. Każdy jest inny i nie ma co niczego na siłe oczekiwać.

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 18:35   #1114
natee
Zakorzenienie

a my właśnie dyskutujemy nad zmianą imienia
zamiast Alan - Nikodem lub Natan.

mamy jeszcze na to czas

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 18:36   #1115
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
U mnie do 21 tygodnia jak byłam u lekarza ważona waga wzrosłą tylko o 1,2 , a teraz jestem w 25 tyg i wazę o 3 kilogramy więcej
ja właśnie kończę powoli 6 mc i mam +12kg więc myślę że powinnaś się jak najbardziej cieszyć
Stary 2012-03-15, 18:38   #1116
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie.
Jestem w domu , ale fizycznie mam dzisiaj kiepski dzień, jest mi słabo i niedobrze (zdaje się, że od czasu wyjścia z kliniki, co nawet nie dziwi, bo ta klinika jest nad CH), więc wrócę wieczorem lub jutro.
Dziękuję za i wsparcie.
Po wizycie wszystko w porządku. Córcię można było dokładnie zmierzyć, bo mała wiercipięta na tym jedynym nagrywanym badaniu spała. Lekarz mierzył ją komentując słowami, że jakoś się ułożyła, odwróciła itd., a w czasie końcowych oględzin upewnił się, czy nie chciałam poznać płci... Gdybym nie znała i nie chciała, to na takie pytanie byłoby trochę za późno. Wizyta trwała prawie pół godziny, samo USG chyba trochę ponad 10 minut, a na płytce mam 7:12 i w dodatku chyba coś źle się nagrało! Muszę do nich zadzwonić, albo napisać. Okazało się, że wcześniej coś źle usłyszałam, albo zrozumiałam, bo płaciłam za nią 80 zł, a nie 30.
Ze skrzynki wyjęłam kopertę z pieczątką 13 marca i rozliczeniem wody z 27 stycznia, a zapłacić zapewne należało do 10 lutego.
za wizytę cieszę się że z malutką wszystko dobrze
A co do rachunków...my w poniedziałek dowiedzieliśmy się, że od dwóch lat płacimy za wode nie ze swojego licznika... angielskie realia, ktoś przy budowie tych mieszkań a jest ich około 35 żle przypisał wodomierze bo każde mieszkanie ma swoje...zobaczymy jak rozwiążą te sprawe

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2012-03-15, 18:44   #1117
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
a my właśnie dyskutujemy nad zmianą imienia
zamiast Alan - Nikodem lub Natan.

mamy jeszcze na to czas
my tez teraz szukamy odpowiedniego imienia
na chwile obecną mamy pare typow; Artur, Rafał, Bartek....

Nikodem bardzo mi sie podoba, ale juz mamy w rodzinie

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
A co do rachunków...my w poniedziałek dowiedzieliśmy się, że od dwóch lat płacimy za wode nie ze swojego licznika... angielskie realia, ktoś przy budowie tych mieszkań a jest ich około 35 żle przypisał wodomierze bo każde mieszkanie ma swoje...zobaczymy jak rozwiążą te sprawe
hmm, dziwna sytuacja...
my nie mamy licznika na wode, co miesiac placimy jedna stawke za wode i smieci chyba...

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 18:51   #1118
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
hmm, dziwna sytuacja...
my nie mamy licznika na wode, co miesiac placimy jedna stawke za wode i smieci chyba...
też tak mieliśmy do tej pory na innych mieszkaniach, ale te sa nowe i tak sobie wymyślili...nie przewidzieli tego, że jednak myślenie nie jest ich mocną stroną, jak zwykle zresztą jak każą nam dopłacać to idziemy z tym do sądu, bo to jest kpina jedna wielka i dgyby nie mój TŻ nawet by o tym nie wiedzieli...bo on zadzwonił, rachunki nam się po prostu kupy nie trzymały

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2012-03-15, 18:54   #1119
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Bardzo ładne imię ciastek, wiesz, takie nietypowe i myślę, ze do tej malutkiej ślicznotki bardzo pasuje
mój TŻ opiekuje się mną bardzo, gotuje mi obiadki, czasami zrobi nam śniadanie, ogólnie nie mogę narzekać...jednak jest bardzo powściągliwy w dotykaniu brzuszka, mnie itp. Może jak już dowiemy się kto jest w brzuszku będzie bardziej wylewny, a jeżeli nie, cieszy mnie to, że stara się i to widać. Każdy jest inny i nie ma co niczego na siłe oczekiwać.
moj moze jakby byl w domu to by robil sniadanka, ale go nie ma od 7 rano do 20-21 za to w niedziele nadrabia i gotuje obiadek nie oczekuje juz nic na sile, wiem wlasnie, ze nie warto ani go zmuszac ani nic... czas pokaze jak bedzie
Cytat:
ja właśnie kończę powoli 6 mc i mam +12kg więc myślę że powinnaś się jak najbardziej cieszyć
kochana ja jestem w polowie 6 mca a waga waha mi sie miedzy 12-13 na plsuie zadna mnie nie przebije ale co mam zrobic juz naprawde ograniczam jedzenie, szczegolnie slodycze i tluste rzeczy ale to i tak nie pomaga
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 18:57   #1120
Norniczka
Rozeznanie

Branzoletka trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę

Cytat:
Norniczko - do maja zostało niecałe 7 tygodni. Do końca tygodnia trochę odpoczniesz i wytrzymasz.

Prince ja tak patrzę na te zdjęcia i to wypisz wymaluj Bianka

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Poza tym dzisiaj przyszedł czas zapłaty za wynajem mieszkania i zajrzałam na stan swojego konta, który mnie szczerze przeraził jak ta kasa szybko ucieka...mieliśmy oszczędności i już muszę je ruszyć
Ehh..idę do banku wybrać kasę, bo babka ma przyjść za godzinę. Normalnie mi tak kasa humor popsuła[COLOR="Silver"]
Ajka jakiś napad na bank trzeba by zrobić .
Ja to się trochę boję jak mąż zareaguje na moje zakupy w maju. Bo co innego jak się po trochę kupuje a co innego jak bede chciałą wszystko na raz kupić....Chociaż niby mówi że nie będzie mnie ograniczać....
Stary 2012-03-15, 19:03   #1121
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dzieweczyny Wpadłam z wiesciami

Moja córcia pozostała córcią jest calutka zdrowa wszystko wporządku wymiary książkowe i UWAGA ma długie nogi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lekarz mówi ze modelka rośnie

buziunie słodko pokazała , gin narobil nam kupe zdjęc buzki, nagrał cały filmik i tz stwierdził ze nos i usta ma po mnie Moja kruszynka kochana
Ale kamien mi spadł z serca lekarz po usg sie pyta czy ja mam katar czy alergia po bodciagam nosem a ja mowie ze nie ze sie popłakałam dlatego tż tez łzy w oczach miał cąły czerwony był
Ciagle mówi o Niej teraz

Boziu jak ja Ją kocham

ide obiad zrobic bo glodni jestesmy
no co za radość nareszcie! ciesze się razem z Tobą również z tego że z tż się poprawiło
zdjęcia śliczne, sporo widać, moje nie są aż takie ładne, gin mógł wybrać lepszy moment, ja moich nadal nie zeskanowałam, aż mi głupio
mi bardziej podoba się Bianka,
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:09   #1122
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
moj moze jakby byl w domu to by robil sniadanka, ale go nie ma od 7 rano do 20-21 za to w niedziele nadrabia i gotuje obiadek nie oczekuje juz nic na sile, wiem wlasnie, ze nie warto ani go zmuszac ani nic... czas pokaze jak bedzie

kochana ja jestem w polowie 6 mca a waga waha mi sie miedzy 12-13 na plsuie zadna mnie nie przebije ale co mam zrobic juz naprawde ograniczam jedzenie, szczegolnie slodycze i tluste rzeczy ale to i tak nie pomaga
To faktycznie dłuuugo go nie ma...ale widzisz, nadrabia obiadkiem w niedziele. Po za tym ja zauwazyłam, że facetom włacza się syndrom "zapewnić mojemu dziecku wszystko to, co najlepsze" i zaczynają więcej pracować. Mój Tż tak ma
Jeden facet będzie siętulił do brzuszka, gadał, inny będzie się trzymał na dystans, ale to wcale nie musi oznaczać, że są obojętni czy mają nas gdzieś

a może u Ciebie to woda jest tym ciężarem, a nie tłuszczyk jak myślisz sama niektóre kobiety tak mają

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2012-03-15, 19:09   #1123
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość

Prince ja tak patrzę na te zdjęcia i to wypisz wymaluj Bianka

dziękuje dziewczyny kochane JESTESCIE !

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:11   #1124
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

prince mi też do Twojej niuni jakoś bardziej Bianka pasuje

mam schizy że mi się skraca szyjka, bo mam kłucia nisko,czasem ból jak na okres i czasami twardnieje mi brzuch ehhh czy ja już do końca ciąży będę się zadręczać czy wszystko jest ok? teraz jak czuję ruchy to wiem że niunio żyje to wkręcam sobie tą szyjkę to Wam posmęciłam
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:14   #1125
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
przedstawiam Wam moją Rozalie
cudna napewno będzie podobna do mamusi
Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
co do pączusia to u mnie na porządku dziennym jest marudzenie 'kochanie zobacz jaka jestem grubaaaaaaaa' na co mój małż ze stoickim spokojem odpowiada 'kochanie, nie jesteś gruba, JESTEŚ W CIĄŻY'

cudne wiadomości przynosisz

Ciuszków nie kupowałam chociaż kusiło. I jako że na nogach byłam to darowałam sobie przewijak i wkład do wanienki chociaż chrapkę miałam
Kupiłam dwa prześcieradełka (w domu mam też jedno) więc myślę że tyle starczy. Takie zwykłe bawełniane więc nie ma co pokazywać.

Butelkę do podawania lekarstw, opakowanie na smoczek i okrycie kąpielowe (okrycie i zajączek są beżowe)
co do marudzenia to u mnie to samo a zakupy superowe

lece dalej nadrabiać
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:19   #1126
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość

mam schizy że mi się skraca szyjka, bo mam kłucia nisko,czasem ból jak na okres i czasami twardnieje mi brzuch ehhh czy ja już do końca ciąży będę się zadręczać czy wszystko jest ok? teraz jak czuję ruchy to wiem że niunio żyje to wkręcam sobie tą szyjkę to Wam posmęciłam
Kochaną nie schizuj! albo do lekarza się wybierz to cię uspokoi
a jak myślicie ten Gin dziś mi nie zrobił pomiaru szyjki a mój Gin powiedział że należałoby sprawdzic ale że skoro mam dziś to niech tamten sprawdzi. skoro nie wiem dalej to Isc jutro do mojego i powiedziec mu że nie zrobił mi?

ide jutro do lumpka bo jest koło przychodni a ide na glukoze więc się przejdę w między czasie. baba mowila że można chodzic byle nie dużo i nie gwałtownie. a to jest tuż obok więc skorzystam a po wynikach pójdę sobie do sklepu kupić koszule do szpitala ale na teraz by mieć

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-15, 19:26   #1127
agunia82
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny

Cytat:
Moj jest taki sam niestety, ale ja ostatnio po prostu prawie wogole nie narzucam mu mysli o ciąży, o lekarzu i wizytach itp... wczoraj np mala kopala nieziemsko wieczorem, ale nic nie mowilam Potem jak juz kladlismy sie spac tz zapytal czy mala kopie, powiedzialam mu, ze teraz spi, ale wczesniej dawala koncert a on na to: czemu mnie nie zawoalalas?? heh bylam w szoku tej reakcji...
Aga nie wiem czemu niektrzy faceci sa tacy, ale mam nadzieje, ze im sie odwidzi. Mojego nie ma calymi dniami, malo mi pomaga i wogole wydaje mu sie, ze ja moge zrobic wszystko - czyli sprzatac gotowac i takie tam... nie skacze kolo mnie jak inni tzowie, nie robi mi sniadanek, na usg tez sie nie pcha ze mna... ale co mam zrobic?? pozostaje mi tylko czekac i zastanwiac sie czy po porodzie sie zmieni....
ja mojego do niczego nie zmuszam, bo wiem, że to przyniesie odwrotny skutek. Ale on nawet nigdy nie spytał chociażby jak Twój, czy mała się rusza. Temat ciąży i dziecka po prostu nie istnieje o ile ja go nie poruszę. Jak sam mi powiedział - nie wie dlaczego tak ma, zdaje sobie sprawę z tego, że to nie jest ok i mnie to nie pocieszy, ale on nic nie jest w stanie z tym zrobić. Bo się zablokował i już dzisiaj jeszcze jak mu powiedziałam, że trzeba będzie zmienić podział wychodzenia z psem i dobrze by było jakby on wszystkie spacery wieczorne przejął, bo ja mam coraz mniej sił, to usłyszałam, że "fajnie by było, jakbym to JA czasem zaproponowała że JEGO wyręczę" Zamurowało mnie totalnie. Nie wiem co będzie dalej jak on się będzie tak zachowywał Czasem się zastanawiam, czy on sam siebie słyszy co mówi

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:31   #1128
anna99302
Zadomowienie

Cytat:

A mi się Rozalka bardziej podoba. Miałam koleżankę w podstawówce Biankę i miała cyce jak donice

Ja też Olcia się stresuję! odkąd mi wczoraj poweidziala, że mi się skraca szyjka! No ale co mam zrobic? Nie sprzatac? Nie gotowac? Jak żyć się pytam, jak...??

Ewurka
a coż to za wspaniałe buziczki masz na profilowym?

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny

ja mojego do niczego nie zmuszam, bo wiem, że to przyniesie odwrotny skutek. Ale on nawet nigdy nie spytał chociażby jak Twój, czy mała się rusza. Temat ciąży i dziecka po prostu nie istnieje o ile ja go nie poruszę. Jak sam mi powiedział - nie wie dlaczego tak ma, zdaje sobie sprawę z tego, że to nie jest ok i mnie to nie pocieszy, ale on nic nie jest w stanie z tym zrobić. Bo się zablokował i już dzisiaj jeszcze jak mu powiedziałam, że trzeba będzie zmienić podział wychodzenia z psem i dobrze by było jakby on wszystkie spacery wieczorne przejął, bo ja mam coraz mniej sił, to usłyszałam, że "fajnie by było, jakbym to JA czasem zaproponowała że JEGO wyręczę" Zamurowało mnie totalnie. Nie wiem co będzie dalej jak on się będzie tak zachowywał Czasem się zastanawiam, czy on sam siebie słyszy co mówi
oj... a w łeb by nie chciał??? Aga, ile wy jesteście razem??
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:33   #1129
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
oj... a w łeb by nie chciał??? Aga, ile wy jesteście razem??
10 lat...

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:33   #1130
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny

Ojej z tym tekstem to nie fajnie może zrozumie jednak z czasem? przykro mi pewnie już rozmawiałas z nim szczerze? więc nie wiem co ci poradzic

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-15, 19:36   #1131
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny

ciesz się dzidziusiem, moze przejrzy na oczy, nie mysl co bedzie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:41   #1132
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki dziewczyny

Nie ładnie się zachowuje to fakt...przykro mi może on po prostu nie wie jak się zachowywać? nie smutaj się prosze
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A mi się Rozalka bardziej podoba. Miałam koleżankę w podstawówce Biankę i miała cyce jak donice

Ewurka
a coż to za wspaniałe buziczki masz na profilowym?
ale się uśmiałam

A buciki przywiózł mi kiedyś z zakopanego TŻ jak był na feriach z bratem. Miały być dobrą wróżbą w naszych starankach, teraz czekają...ale, jeżeli będzie chłopczyk to raczej nie będę mu ubierać bo to damskie są

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2012-03-15, 19:47   #1133
prince_polo
Zakorzenienie

ale Mnie smali jak bym kaca miala

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-15, 19:50   #1134
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Ja jak wyobrażam sobie Twoją śliczną miniaturkę to strasznie mi Rozalia pasuje zostałabym przy tym imieniu ale Bianka też ładnie jak nie nazwiecie będzie ok Kurcze ale zdjęcia to piękne porobił i takie wyraźne!!
Cytat:
samo wypicie nie, piłam bez cytryny, ale potem jak mnie to czułam się jak bym , zaczęłam się pocić, było mi duszno.. masakra
dopiero po godzinie przeszło..
Ja już się boje dzisiaj miałam taki zjazd bez niczego. Siedziałam sobie z dzieckiem na kolanach i lulałam (usypiałam siostrzeńca) a tu nagle czuje jak mi serce wali, poce się, krew mi z głowy ucieka że ledwo widzę na oczy... nie wiedziałam czy będę wymiotować czy mdleć... na szczęście nie byłam sama w domu, oddałam dziecko mamie i poszłam się położyć przy otwartym oknie. Ja ogólnie w życiu to wytrzymała jestem i rzadko mam takie akcje, ale w ciąży nadrabiam życiową statystykę, bo to już nie pierwszy raz...
teraz jeszcze bardziej się tej glukozy boje
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do tych Mamuś, które są już po połówkowym:

jakie jest teraz położenie Dzieciątka w brzuszku???

3tygodnie temu u mnie było jeszcze dość nisko i poziomo, ale teraz nie wiem czy jest zmiana, bo ruchy czuję tylko i wyłącznie po jednej stronie, nieraz wyżej, nieraz niżej i stąd moje pytanie...czy Maleństwo powoli się już pionizuje???
Moja córcia już ma główę trochę nad pępek, ale bardziej z prawej strony, a nóżki na dole bardziej z lewej, teraz wiem dlaczego tylko tam obrywam
czli leży tak bardziej po skosie, ale już niewiele do pionu brakuje bynajmniej była tak podczas badania... a co robi jak nie patrzę to nie wiem

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Jejku strasznie dużo piszecie, soleika będzie miała co czytać

Prawdopodobnie będzie już w sobotę z wami tutaj, jutro jadę ją odwiedzić i jej trochę umilić pobyt. To tyle już nie przeszkadzam, Trzymajcie się !
oj a już myślałam że to ona pisze we własnej osobie i wcale tak dużo nie piszemy, chyba niewiesz co tu Twoja piękna robi na forum... ona za nas wszystkie nadgania statystyki ucałuj ją od nas i powiedz że już czekamy na nich

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Jak można tak zawierzyć zwierzęciu i puszczać go wolno... a gdyby zaatakował dziecko...???
Nie chcę nawet o tym myśleć. Jestem załamana...
Biedna psiunia!! mnie też właściciele wkurzają jak puszczają luzem psy... ja robię to niezwykle rzadko i muszę miec pewność że nie ma nikogo w bardzo dużej odległości. Bo mam niedużego ale dość agresywnego psa, a właściwie strasznącego, bo tylko skocze i szczeka, nigdy nie gryzie... ale zaczepna jest. I też tam się zdarzyło że na spacerze zaatakował ją pies luzem ... człowiek się stara nie robić "psich bójek", bierze na smycz zakłada kaganiec, a jakiś dupek puszcza swojego luzem i Twemu psu się dostaje, bo ze sprzetem na buzi nawet sie nie obroni...
Cytat:
Może fatycznie facet trochę zblokowany i to mozna mu jakoś wybaczyć bo różnie ludzie reagują...ale za ten ostatni test o wyręczaniu jego powienen ostro dostać w łep biedna jesteś ze musisz czasem takie teksty przetrawić,szkoda że faceci nie mogą być w ciąży i poczuć jak to lekko jest...

Właśnie rozwaliłam worek z najmniejszymi ciuszkami... jejku jakie tam różności fakt niektóre to widać że są po 4 dzieci... ale niektóre jak posegreguje i wypiore to co ładniejszymi się pochwale moja córcia będzie miała też śpioszki z samochodzikami no i sporo błękitnych ubranek po siostrzeńcach, ale myślę że jakiś motyw dziewczęcy i też przejdzie,bo są śliczne
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:59   #1135
prince_polo
Zakorzenienie

Ej a ja mam zdj cipuszki ale nie w 3d i Gin podpisał szpareczka
moja Niunie głowę ma na dole. więc na dole czuje raczki jak Ona może do gory nogami być że ja głowa nie boli ?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-15, 20:09   #1136
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
moja Niunie głowę ma na dole. więc na dole czuje raczki jak Ona może do gory nogami być że ja głowa nie boli ?

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:11   #1137
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
jedno i drugie bardzo ładne,ale ja już widzę malutką śliczną Biankę
Cytat:

Dzisiaj znalazłam swoje stare zdjęcie brzucha (tzn sprzed 5 tyg) i porównałam z dzisiaj ... bo po tej glukozie brzuch mi rozepchało ...
super brzusio
Cytat:
ehh dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę tego zaangażowania TŻ-tów
przykro mi Agunia
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:15   #1138
natee
Zakorzenienie

Cytat:

mi tez sie wydaje ze Bianka bardziej pasuje
a Ty sie nie martw, bo lanie dostaniesz ja teraz na antybiotyku jestem i tez na początku schizowałam, ale mały kopie jak trzeba (nawet ostatnio pierwzy raz TŻta obkopał jak ręke położył ) wiec pozostaje nam nie stresowac dzieci i myslec pozytywnie
Cytat:
dzięki dziewczyny

takie teksty mógłby sobie darować... cholera Ty go najlepiej znasz i jak nie masz na Niego sposobu to mi ręce opadają
Cytat:
hehe ja tez czasem tak sie martwie czy oby na pewno dziecku tak wygodnie a jak TŻtowi powiedzialam , ze dzidzia sie tak układa to powiedział 'Szkoda dzieciaka.'

Stary 2012-03-15, 20:28   #1139
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
hehe ja tez czasem tak sie martwie czy oby na pewno dziecku tak wygodnie a jak TŻtowi powiedzialam , ze dzidzia sie tak układa to powiedział 'Szkoda dzieciaka.'

mam nadz że się dziś wyspie. zaraz po na wspólnej ide Spac nawet na hotel52 nie czekam taka jestem Padnieta

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-15, 20:29   #1140
natee
Zakorzenienie

Cytat:

mam nadz że się dziś wyspie. zaraz po na wspólnej ide Spac nawet na hotel52 nie czekam taka jestem Padnieta
no i dobrze. dziś zasniesz spokojnie, z uśmiechem na twarzy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości