|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tutaj jest fajnie opisane jak prać pieluchy http://dziecisawazne.pl/pranie-i-pie...wielorazowych/ Do mnie przemawia równeiż to, że nie trzeba pupy dziecka smarować żadnymi kremamii czy maściami, bo skóra nie ma kontaktu ze sztucznym materiałem, jakim są pieluchy jednorazowe. Cytat:
Tylko nie wstawiaj zdjęcia brzucha bez ciązy
|
|
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32947686]
![]() Moja mama mi opowiadała, że oni gotowali pieluszki w garze, po czym płukali je kilka razy... Kupsztol Dobreeee [/QUOTE]moja mama tez gotowala pieluchy tetrowe. |
|
|
|
#2343 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2344 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny chyba zaraz pęknę... Nie zjadłam teraz wcale dużo, a czuję, że mam brzuch jak balon. Dodatkowo mały chyba dosłownie łazi mi po pęcherzu, bo chce mi się strasznie siku, a jak idę to robię 3 kropelki i tak w kółko
Brzuch mnie nie boli, tylko ciągnie, w dół, a jak się położę - to w tę stronę, na której leżę - macie też tak? |
|
|
|
#2345 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwierz mi Agatko,że aktualnie bez ciąży mam brzuszek niewiele mniejszy od niektorych z was
Wszystkie macie przepiękne brzucholki, najbardziej podobają mi się te zestawienia tygodni ) Dziękuję za zaufanie :kwiatek:
|
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Z wierzeń ludowych: nie wolno uprawiać seksu na dwa miesiące przed porodem (wg niektórych wcale), bo dziecko będzie miało zaropiałe oczka
Nie wiem czy przeczytałaś co pisałam, bo pisałaś zaraz pode mną i mogłaś pominąć: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2329 Cytat:
|
|
|
#2347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie słyszałam o tym
|
|
#2348 |
|
Rozeznanie
|
witam wiczorową porą
Kupiłam dziś dzidziusiowi dwa śpiworki, jeden większy drugi mniejszy, całkiem tanio dałam, właśnie się piorą. Byłam z mama i siostrą na spacerku w lesie, oczywiście nie obyło się bez przygód, jakiś świr kręcił się po lesie, chodził w różne strony, w końcu skierował się w naszym kierunku, serce mi zamarło, miał takie nienormalne spojrzenie, siostra się odwróciła jak nas mijał, powiedział nam dzieńdobry i poszedł dalej ![]() , ale ten wzrok masakra, zwinełyśmy się do auta i do domu, normalnie szok, może jakiś ekshibircjonista<chciał pokazać ale mu zabrakło odwagi> . Z daleka wyglądał jak listonosz , granatowe ubranie, duża torba na bok, wiek tak 25-28 lat, co sam chłopak robił w lesie ? Dziwne prawda
Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-03-15 o 19:35 |
|
|
|
#2349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to nie jest zbieg okoliczności, mamą nie będę,ale ciocią
|
|
|
|
|
#2351 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32942114]Oby, dzięki
A jak Wam pobierali krew? Bo mi dwa razy z palca Ale fajne to, mało "inwazyjne" Bo po pobieraniu z ręki zawsze mam mini siniaka, a w szpitalu pobierali mi krew z zewnętrznej części dłoni i miałam siniaka na pół ręki. A co ciekawe - w drugiej miałam wenflon i ani śladu po nim.[/QUOTE]mi z żyły, ale to jedyna pielęgniarka która nie robi mi dzikich sińców ![]() Cytat:
co do linków - dzięki, czytam wszystko co wrzucicie... a teraz mam pytanie odnośnie pieluszek wielorazowych - czy to nie jest tak że do prania wielorazówek trzeba używać specjalnego proszku? znaczy chodzi o ten bakteriobójczy... kobieta o tym w ddtvn mówiła. Wiecie coś o tym? no a ja teraz i zastanawiam się jak będę wstawać po ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja mogę na razie tylko pomarzyćCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do prania pieluszek wielorazowych stosuje się specjalny proszek z odkażaczem lub zwykły proszek plus dosypuje się odkażacz. Więc bakterie nie mają szans. |
|
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to byłam ja ![]() Dzięki wielkie, zrobiłam wczoraj z przepisu mamy, podobny do Twojego, ale jednakże jest z proszkiem ![]() No i podpiekałam je w piekarniku przed nałożeniem musu jabłkowego, nakłułam, a ono mimo wszystko urosło ![]() Czemuż tak? Moja mama robi tak samo, w sensie też z proszkiem i jej nie rośnie
|
|
#2354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajne rzeczy z tej ziajki są sama uzywam duzo kosmetykow z ziaji i nie uwazam, zeby byly kiepskie. zobaczymy tylko czy nie beda uczulac malej ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- ooo ja mam to samo - linomag masz ten w tubvce zielony czy rozowy bobo? jeszcze tylko sudocrem musze dokupic ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Perse chyba kiedys pisalas ze kupilas chuste/nosidelko ? mozesz pokazac co to masz? na allegro zamawialas?
|
|
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi tylko miesiąc około został
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Już jestem.
Wszystko dobrze, mały jest już główką do dołu. |
|
|
|
#2357 |
|
Wtajemniczenie
|
moniczka1302 ja nie muszę czerpać pomysłów budowlanych,na szczęście nie musiałam budować
Moja teściowa też mówi że jak się ma zgagę, to dziecko będzie miało dużo włosów. Czyli może to będzie owłosione jak małpka ... i jak mama _agata w sumie masz rację, na pampersy wydam pewnie więcej, ale i tak wolę pampersy ![]() Dzięki za przepisy na smakowitości z budowlanego przerodziło się w kulinarny Idę coś zjeść nie słodkiego ![]() Ps. cieszę się, że podoba Wam się nasz wózek
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2358 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.babytula.pl/pages/jak-wyb...sidelko-chuste Super wieści
|
|
|
|
|
#2359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do Ziaji - to uważam ją za bardzo dobrą firmę, ja uwielbiam jej kosmetyki i nic mnie nie uczuliło, dlatego te same kupuję dla mojego dziecka. Tak samo jak uwielbiam poslkie pudry w kremie dr Eris - od zawsze i na zawsze jestem wierna jak pies ![]() Cytat:
libido mi z dnia na dzień tylko rośnie a nie spada... dziwny przypadek jestem
|
||
|
|
|
#2360 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Jak wrocilam do domu tak pojawily sie skurcze:/ mam juz dosyc tej ciazy Ostatnimi czasy pare spraw zwalilo mi sie na glowe, jakbym Wam to opisala,to mialybyscie depresje razem ze mna Ehhh nie chce narzekac,ale jakbym miala pistolet na kulki to strzelilabym sobie w leb![]() Nie bede Wam o tym pisala,wie tylko moj maz,az ku... wstyd co sie porobilo w mojej rodzinie,a do tego mamy jeszcze swoje problemy:/ Przerazilo mnie to,ze zaczela mnie wkurzac nawet czkawka naszego synka, w tym momencie gdzies mam jaki bedzie mial wozek, gdzie bedzie spal. Biore leki,ale nie mam sily lezec, chodze po domu, siedze, troche posprzatalam,mecze sie strasznie:/ Wiem,ze nie duzo mi zostalo i nie wiem co sie ze mna dzieje. Mam nadzieje,ze jak sie urodzi,to stworzymy 3osobowa prawdziwa rodzinke i oderwiemy sie od tego wszystkiego,oby mi przeszlo ![]() Zapomnialam Wam opisac smieszna sytuacje: Jak w pt bylam na badaniu, siedzialam w poczekalni z innymi Paniami, inna wyszla z gabinetu. Miala spokojna mine,brzuch na 7-8 miesiac, wyciagnela telefon i zadzwonila do meza i mowi do niego: Kochanie- tylko sie nie denerwuj, lekarz przebil mi pecherz plodowy, mam rozwarcie na 3cm i zaraz przewioza mnie na porodowke. Kochanie spokojnie, nie denerwuj sie Z jedna Babeczka mialysmy niezly ubaw Jeszcze wypelnila spokojnie papiery do porodu, weszla do lazienki,zmienila sobie podklad bo jej cieklo. Poczekala na polozna i z usmiechem usiadla na wozek hehehe ja chyba bylabym bardziej pos...rana![]() blueelektron lezalam na Polnej,na oddziale ODO,spoko |
|
|
|
#2361 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Możesz pierwsze 10-15 minut piec z obciążeniem, tzn. wykładasz na ciasto folię aluminiową lub papier do pieczenia, a na to warstwę fasoli. Po 10 minutach dopiekasz na lekko złoty kolor bez folii/papieru. Spróbuj koniecznie bez proszku, bo ciasto kruche ma być kruche, a nie pulchne ![]() Cytat:
|
|
|
#2362 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Również lubię Ziaję, ale głównie żele pod prysznic, balsamy i takie tam. Kremów do twarzy raczej nie. Natomiast Eris to jest moja wielka wielka miłość - wszystkie jej marki. Under Twenty to już nie moja bajka, ale czasami używam pomarańczowej maseczki (chyba marchewkowej) i naprawdę ładnie działa, Lirene - często używam kremów i nie tylko, Pharmaceris - uwielbiam, Dr Irena Eris - nie używam jeszcze, ale jak już będę bogata, to będę A moja dzidzia będzie miała czyściutkie oczka, za to mój TŻ będzie musiał psychikę zbierać niedługo z ziemi... Jakoś sobie tam radzimy, ale nie ma to jak przytulanki ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Ja bym chciała urodzić w terminie, ale równocześnie chciałabym, żeby to było już już, bo ciągle jakieś stresy, plamienia, skurcze, teraz jakieś upławy, najchętniej codziennie chodziłabym na USG ![]() I mnie też leżenie dobija. Też chodzę po domu i robię. Jak za dużo leżę, to mam skurcze. I dzisiaj po południu przez to powalone jedzenie też mam
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-03-15 o 20:23 |
||
|
|
|
#2363 |
|
Wtajemniczenie
|
super!!!
![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32949723]Nie, nie, ja planuję "dostać" nosidełko, jak dzidzia będzie miała pół roku - Tula. http://www.babytula.pl/pages/jak-wyb...sidelko-chuste [/QUOTE] bardzo fajne |
|
|
|
#2364 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale takie nosidełka są właśnie dopiero od ok. pół roku, dlatego mi się to świetnie zbiegnie ze świętami I będzie prezent dla mamy i syneczka
|
|
|
|
|
#2365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mysle, ze kazda z nas ma powoli juz dosc uciazliwosci zwiazanych z ciaza - bole krzyza, plecow, zgaga itp... ale musimy wytrzymac i damy rade !!! ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32950338]Cena też niczego sobie, dlatego napisałam, że planuję je dostać Ale takie nosidełka są właśnie dopiero od ok. pół roku, dlatego mi się to świetnie zbiegnie ze świętami I będzie prezent dla mamy i syneczka [/QUOTE]tylko ze chcielibysmy takie od jak najwczesniejszego okresu zycia, zeby jeszcze w lato pochodzic |
|
|
|
|
#2366 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do dolegliwości - dzisiaj w labo znowu wywiązała się dyskusja, że ciąża to nie choroba Jedna babka zaproponowała facetowi, żeby przez 9 miesięcy sobie w niej pochodził... Ja już się tylko uśmiecham pobłażliwie. Patrząc na nasz wątek naprawdę niewiele jest dziewczyn, które ciążę przechodzą w 100% bezproblemowo i mogą śmigać do pracy.
|
|
|
|
|
#2367 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hania nie będzie miała ani krzty ropki w oczkach I będzie do tego łysa Dziękuję Ci pięknie za masę linków. Muszę jakoś przez to wszystko przebrnąć. Póki co to dla mnie czarna magia ![]() Cytat:
nie zazdroszczę. A mówią, że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety Życzę Ci z całego serducha, żeby już Cię nie bolało NIC. A komplikacjami rodzinnymi staraj się teraz nie przejmować, bo to jeszcze wzmaga Twoje cierpienie. Wiem, że łatwo się mówi...
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-03-15 o 20:45 |
||
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc cieszę się, że tylko to mam.![]() Jak chcesz jak najwcześniej to warto zaopatrzyć się w chustę.
|
|
|
#2369 |
|
Konto usunięte
|
Nooo to mój mały będzie miał czyste oczka i bujne afro
|
|
|
|
#2370 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie zauwazylam,ze pojawily sie juz mamusie listopadowo-grudniowe!!!!, masakra...Niedlugo pewnie zaczna nas podczytywac jak bedziemy sie rozpakowywac
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

Ja nie mam zgagi, ciekawe czy moja Hania urodzi się łysa 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Wszystkie macie przepiękne brzucholki, najbardziej podobają mi się te zestawienia tygodni 

nie zazdroszczę. A mówią, że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety