Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 20:05   #4231
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Słoneczko ja też jestem tego zdania co dziewczyny.

Eh...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:07   #4232
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Wolę to łączyć właśnie z katarem niż z witaminą. Tym bardziej, że przedtem takie coś nie miało miejsca, dopiero teraz kiedy jest katar Jak leży w łóżeczku to ta strona główki na której leży zaraz mokra.
Dominik tez potrafi sie spocic, jak spi. Wlasnie od tej strony na ktorej lezy. Ale on spi pod kolderka i czasem za mocno sie przykryje .
Jak Cie to ma bardzo niepokoic to uderzaj do pediatry. Po co sie stresowac

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:09   #4233
agadus
Wtajemniczenie

Natka zadzwoń do lekarza i spytaj co i jak, ale jak dajesz d3 to powinno byc ok, ale dla swojego spokoju lepiej spytac,

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:11   #4234
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dominik tez potrafi sie spocic, jak spi. Wlasnie od tej strony na ktorej lezy. Ale on spi pod kolderka i czasem za mocno sie przykryje .
Jak Cie to ma bardzo niepokoic to uderzaj do pediatry. Po co sie stresowac
Jutro zadzwonię do pediatry i się zapytam, bo nie daje mi to spokoju
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:15   #4235
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja w takim razie dziękuję za miłe chwile na forum przez tyle miesięcy i się żegnam. Nie będę się z niczego tłumaczyć! Kto ma ochotę jeszcze kiedyś ze mną pogadać zapraszam.

Cytat:
Wolę to łączyć właśnie z katarem niż z witaminą. Tym bardziej, że przedtem takie coś nie miało miejsca, dopiero teraz kiedy jest katar Jak leży w łóżeczku to ta strona główki na której leży zaraz mokra.
Katar, ciężej się oddycha więc możliwe, że ta mokra główka od tego.
Ali tez swego czasu pociła się główka, głównie przy karmieniu UU, nie wiązałam tego z witaminą, tylko z wysiłkiem jaki musi włożyć w jedzonko.
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:15   #4236
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
ja tylko na sek
musze sie pochwalic
ze dzis o 7 rano zostałam ciociA po raz 3
mojemu bratu urodziła sie córeczka
no to razem zostałysmy ciociami - dziś o 12tej mojemu bratu urodziła się córeczka
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Witamy się porannie, przedszczepiennie, z czwartym zębem na wierzchu

nadrabiam dalej....
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:24   #4237
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

wypisałam się z klubu jak Was to tak bardzo drażniło .... nie wiem czy tylko mogę tu z Wami pisać czy też Wam to będzie przeszkadzać i czy nie będziecie olewać moich postów przez to .... nie pcham sie na siłę tam gdzie mnie nie chcą

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:28   #4238
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, Domkowi od 3 dni poci się głowka. Nie ma gorączki a główka mokra Rozebrałam już go, ale jak leży to pieluszka pod główką dalej mokra... Czytam na internecie, a tam jest napisane, ze to objaw krzywicy z niedoboru witaminy d, ale on dostaje jedną kapsułkę dziennie + wypija mleko. Czy to nie jest czasem związane z jego katarem? Martwię się

nasz też tak ma , nie zawsze ale ma. Może to być wina niedobory witaminy d3 ale nie musi. Nam pediatra kazała zrobić morfologię ogólną i jak wyniki wyszły ok to mówiła,że taki jego urok.

Ale lepiej skonsultuj ze swoim lekarzem.

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Kurcze, nie wiem czy to może być związane z katarem, ale jeśli wit. d podajesz, dodatkowo w mleku też jest to raczej nie powinno to mieć związku. Chyba, że by nie tolerował tej wit. w kapsułkach, tzn. nie wchłaniał. Może skonsultuj to z lekarzem, uspokoisz się, że to nic poważnego.

A i jeszcze jedno...dzisiaj miałyśmy debiut spacerowy po naszych chodnikach, drogach itd. spacerówką (tą lekką wersją slapi) Do tej pory jeździłam nim tylko w CH i nie zuważyłam trzęsienia, ale dzisiaj troszke telepało wózkiem. czy Wasze wózki typu parasolki na piankowych kółkach też fundują takie trzęsiawki. Ala nie narzekała,bo ona przyzwyczajona do trzęsiawek przez spacery u nas na wsi, ale ja odczuwałam jakiś dyskomfort. I te kółka tak hałasowały troszke:/ na codzień jeździmy na pompowanych kołach więc może jestem nie przyzwyczajona?

u mnie to samo, troche trzepie na nierównościach i słychać jak jadę. Na pompowanych nie bo taki ich plus

u mnie cieżki dzień , mały miał wysoki stan podgorączkowy ale po nurofenie przeszło. Maruda też straszna pewnie skutki szczepionki, oby nic innego ...
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:29   #4239
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
mi sie tez te patery spodobaly a wzielas okragly czy kwadrat?

'

Okrągły a był kwadratowe?
Widziałam tylko te dwupiętrowe?
to takie ma ale też okrągłe.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
zostaw podłogi dużo już zrobiłaś nie ma co przesadzać

AAaaa byłam kozak i umyłam,
teraz mogę lać na to wszystko co zrobiłam sikiem falistym

lubię te zdanie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
wypisałam się z klubu jak Was to tak bardzo drażniło .... nie wiem czy tylko mogę tu z Wami pisać czy też Wam to będzie przeszkadzać i czy nie będziecie olewać moich postów przez to .... nie pcham sie na siłę tam gdzie mnie nie chcą

Eeeee Ja nie pani maju

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:33   #4240
Marina1
Zakorzenienie

dziewczyny i ja się wypowiem. Dlaczego, jeśli ktoś nie ma takiej potrzeby, ma się na siłę pokazywać? Cholercia, ja wiem, że wiele z nas ( ja sama) nie ma oporów przed pokazywaniem zdjęć itp, ale szanuję decyzję Basi. Ja na przykład nie widziałam zdjęcia naszej blondynkipoznań ( nie przypominam sobie, by wstawiała). Zresztą kilka innych dziewcząt też nie wstawiało zdjęć. I co z tego... Dajmy pole swojej wyobrazni
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:42   #4241
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
nie spodziewałam się że zostanę tak skrytykowana .... trudno najwyżej wypiszę się z klubu .... dziś nawet Zapałeczce mówiłam że zdjęcia nie wstawiłam swojego do klubu bo uważam że jednak to jest internet a ja chciałabym zostać po części anonimowa
Tak

Btw nie wiem czemu tak naskoczyłyście na Słoneczko, to jest jednak forum, raczej pozytywne miejsce, więc nie sądzę, żeby była potrzeba jakiegoś wytykania sobie pewnych rzeczy czy kłótni...

Moje zdanie jest takie, że kto chce, to się ujawnia i tym samym pozwala innym wtajemniczonym oglądać swoje zdjęcia, nawet tym, którzy ich nie dodali ale są tutaj od dawna i ja nie mam z tym problemu.
Stary 2012-03-15, 20:46   #4242
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Oj powinnyśmy
Twój biedaczek mały strasznie w tym aucie nie lubi jeździć, faktycznie
I nie ściemniaj tu z żadnym hipopotamem
fajnie Wam, ze mieszakacie tyak blisko ze się spotkalyście

Cytat:
Nie wiem czy, któraś już wspominała, w gazetce "Dziecko" jest art. o pierwszych butkach...
I coś o Wielkanocy było wspomniane. Już te święta będą takie fajne, bo dzieci będą mogły co nieco skosztować z naszych stołów. Na wigilii nie dawałam jeszcze nic Ali, więc teraz się cieszę na wspólne śniadanko świąteczne
o przypomniałaś, no faktycznie fajnie ale dorosłe te nasze dzieciaczki żółtko ze święconki będą mogły już zjeść i chlebek

Cytat:
Brumku wychodzimy z dokumentacją juz na prostą. Mieliśmy jeszcze przweprawę z Panią architekt, bo nie tak pozmieniała projekt jak chcieliśmy (widać, że robiła wszystko na szybko ), ale już jest wporządku
Jutro mąż będzie ogradzał działkę i jak tylko zima na dobre puści to ruszamy z budową
super! piękna perspektywa wlasny domek

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
no to razem zostałysmy ciociami - dziś o 12tej mojemu bratu urodziła się córeczka
ale super! również gratulacje
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:47   #4243
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Tak

Btw nie wiem czemu tak naskoczyłyście na Słoneczko, to jest jednak forum, raczej pozytywne miejsce, więc nie sądzę, żeby była potrzeba jakiegoś wytykania sobie pewnych rzeczy czy kłótni...

Moje zdanie jest takie, że kto chce, to się ujawnia i tym samym pozwala innym wtajemniczonym oglądać swoje zdjęcia, nawet tym, którzy ich nie dodali ale są tutaj od dawna i ja nie mam z tym problemu.
Zapałeczko ale wydaje mi się,że dziewczynom chodziło o coś innego. O fakt,że ktoś nie chce pokazać nawet swojej buzi a czyta o bardzo intymnych problemach innych. Wydaje się to nie fair.
Stary 2012-03-15, 20:51   #4244
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Natka zadzwoń do lekarza i spytaj co i jak, ale jak dajesz d3 to powinno byc ok, ale dla swojego spokoju lepiej spytac,
Jutro zadzwonię

Cytat:

Katar, ciężej się oddycha więc możliwe, że ta mokra główka od tego.
Ali tez swego czasu pociła się główka, głównie przy karmieniu UU, nie wiązałam tego z witaminą, tylko z wysiłkiem jaki musi włożyć w jedzonko.
Mi też się nie wydaje, żeby była to wina witaminy, bo tak jak mówię jeszcze nie zdarzyło mi się jej nie podać
Cytat:
....
Cioteczko

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
nasz też tak ma , nie zawsze ale ma. Może to być wina niedobory witaminy d3 ale nie musi. Nam pediatra kazała zrobić morfologię ogólną i jak wyniki wyszły ok to mówiła,że taki jego urok.

Ale lepiej skonsultuj ze swoim lekarzem.

u mnie to samo, troche trzepie na nierównościach i słychać jak jadę. Na pompowanych nie bo taki ich plus

u mnie cieżki dzień , mały miał wysoki stan podgorączkowy ale po nurofenie przeszło. Maruda też straszna pewnie skutki szczepionki, oby nic innego ...
Dziękuję za odpowiedź
Biedny Szymek

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
super! piękna perspektywa wlasny domek
Już się nie mogę doczkać jak będę mogła wybierać wnętrza, mam głowę pełną pomysłów i marzeń Jednak jeszcze ho ho zanim wnętrza
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:58   #4245
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

I ja się wypowiem, ja od czasu do czasu pokazuje moje panny itd, i każdy ma swoje zdanie na ten temat, ale przykre jest to,ze nas w klubie można obejrzeć, a ktoś nas widząc nawet nie chce choć buzi pokazać. Ale cóż nikt nikogo nie będzie do niczego zmuszał...

Brunetko co się stało?

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
wróciliśmy z zastrzyku, oczywiście był płacz, zastrzyki pewnie bardziej bolesne niż szczepienie ehhh
kupiłam Acatar i łyknęłam tabletkę, ciekawe czy pomoże, bo mi zaraz mózg wypłynie nosem
Ile Lenka ma tych zastrzyków?
Moja Lila ma jutro ostatniego

Cytat:
Dziewczyny, Domkowi od 3 dni poci się głowka. Nie ma gorączki a główka mokra Rozebrałam już go, ale jak leży to pieluszka pod główką dalej mokra... Czytam na internecie, a tam jest napisane, ze to objaw krzywicy z niedoboru witaminy d, ale on dostaje jedną kapsułkę dziennie + wypija mleko. Czy to nie jest czasem związane z jego katarem? Martwię się
Moja Lena tak miała, ale podejrzewam że to mógł być ten nie domknięty do końca Botal/ chociaż podejrzewałam o d3 i dawałam

Cytat:
Brumku wychodzimy z dokumentacją juz na prostą. Mieliśmy jeszcze przweprawę z Panią architekt, bo nie tak pozmieniała projekt jak chcieliśmy (widać, że robiła wszystko na szybko ), ale już jest wporządku
Jutro mąż będzie ogradzał działkę i jak tylko zima na dobre puści to ruszamy z budową
Super! Zazdroszczę, bo można zrobić tak jak się chce... oj rozmarzyłam sie
mamy gdzie mieszkać ale dużo bym zmieniła w naszym domku, oj dużo- ale tyle kasy nie mamy
Stary 2012-03-15, 21:03   #4246
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Dziewczyny po problemie ... odeszłam z klubu ... już możemy zakończyć dyskusję o mnie bo się za chwilkę zaczerwienię .... myślę że tu mogę pisać mimo że nie pokażę twarzy - poza tym na ogólnym forum mało co wklejacie zdjęć więc chyba z tym problemu nie ma

Marinko, Zapałeczko kochane jesteście

Stary 2012-03-15, 21:04   #4247
zanetaa88
Zakorzenienie

Która jeszcze mamuśka działa z odsmoczkowywaniem ???

Jak postępy ?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:17   #4248
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Zapałeczko ale wydaje mi się,że dziewczynom chodziło o coś innego. O fakt,że ktoś nie chce pokazać nawet swojej buzi a czyta o bardzo intymnych problemach innych. Wydaje się to nie fair.
Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą.
Słoneczko ma prawo do chronienia swojej prywatności. W internecie nie ma czegoś takiego jak tajemnica. Klub raz jest otwarty, raz zamknięty, wizaż ma awarie, podlega atakom, ktoś zostawi zalogowaną sesje na laptopie itp. Trzeba było napisać regulamin, że wraz ze wstąpieniem do klubu jest obowiązek wstawienia zdjęcia to sprawa była by jasna.
Poza tym pisanie o intymnych problemach jest wyborem autorki posta. Czy znajomość twarzy wszystkich klubowiczek pomoże jej w rozwiązaniu problemu? Chyba nie o to chodzi. Pamiętam, jak Słoneczko jeszcze w ciąży pisała o kłopotach z Maxem, o jego pęcherzu, o wielkiej niewiadomej, czy to nie było dość intymne?
To jest forum internetowe i każdy sam decyduje czym chce się podzielić.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:18   #4249
aania_20
Zakorzenienie

oj, widzę że znów się atmosfera popsuła

Cytat:
Czyli nici z braciszka póki co
no niestety. Szkoda, ale bez pośpiechu

Cytat:
1. Do tej pory nic się nie działo, normalnie tolerował tę witaminę, a teraz by coś było nie tak? Kurzce no martwię się Ale poci się ta głowką tylko jak leży, albo się zdenerwuje Jednak wcześniej takiego czegoś napewno nie było (tzn. przed katarem).
Natka, wg mnie to może być wina kataru. Czytałam że u dziecka przy osłabieniu organizmu tak może być. Co by się potwierdzało na naszym przykładzie - Adaś po zabiegu, jak brał antybiotyk to często miał spoconą główkę.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Żeby było mało, to trzeba mi dokopać "błachotkami" które przelały czarę goryczy. Zalałam jasny fotel kawą , i zgubiłam hasło do konta internetowego bankowego, nie mogę się zalogować i nic zrobić, muszę dzwonić do banku i to nie wiem czy przez tel udzielą takich info.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja w takim razie dziękuję za miłe chwile na forum przez tyle miesięcy i się żegnam. Nie będę się z niczego tłumaczyć! Kto ma ochotę jeszcze kiedyś ze mną pogadać zapraszam.
nie
Cytat:
gratulacje!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:19   #4250
brumek
Zakorzenienie

Dziewczyny, co tu się wyrabia

Cytat:
Hmm, dziwne, fakt. Widzę że już z dziewczynami konsultację przeprowadziłaś i pewnie to ten katar, tak jak piszecie Ale do pediatry zadzwoń koniecznie, żeby sie nie zastanawiać dłużej

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Przed chwilą weszłam na fb i przeczytałam Waszą ( zainteresowane wiedzą o kogo chodzi) rozmowę.

Nic więcej nie napiszę, jest mi ta cholernie przykro.

Cytat:
O, to świetnie Bo już się bałam, że to początek większego przestoju (nauczona doświadczeniami wielu znajomych, którzy się budowali), ale jak widzę dzielnie sobie radzicie

Cytat:
Gratulacje!!!
Ale wysyp bratanków dzisiaj mamy

Cytat:
Nie wiem czy, któraś już wspominała, w gazetce "Dziecko" jest art. o pierwszych butkach...
A co piszą? Możesz tak ogólnie napisać? Bo nie mam tego numeru, jeszcze poprzednie nie przeczytane leżą
Stary 2012-03-15, 21:19   #4251
CrazyMachine
Zadomowienie

Kajool, moja pediatra wypisuje receptę na pepti bez badań alergologicznych. Współczuję tej wizyty.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:20   #4252
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą.
Słoneczko ma prawo do chronienia swojej prywatności. W internecie nie ma czegoś takiego jak tajemnica. Klub raz jest otwarty, raz zamknięty, wizaż ma awarie, podlega atakom, ktoś zostawi zalogowaną sesje na laptopie itp. Trzeba było napisać regulamin, że wraz ze wstąpieniem do klubu jest obowiązek wstawienia zdjęcia to sprawa była by jasna.
Poza tym pisanie o intymnych problemach jest wyborem autorki posta. Czy znajomość twarzy wszystkich klubowiczek pomoże jej w rozwiązaniu problemu? Chyba nie o to chodzi. Pamiętam, jak Słoneczko jeszcze w ciąży pisała o kłopotach z Maxem, o jego pęcherzu, o wielkiej niewiadomej, czy to nie było dość intymne?
To jest forum internetowe i każdy sam decyduje czym chce się podzielić.
każdy ma swoje zdanie na dany temat i ma prawo je wyrazić , dziewczyny wypowiedziały się w temacie i finito
Stary 2012-03-15, 21:20   #4253
zanka205
Zakorzenienie

bella7 jutro rano niby ostatni i od razu kontrola, mam nadzieję że więcej nie będzie trzeba

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:23   #4254
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny i ja się wypowiem. Dlaczego, jeśli ktoś nie ma takiej potrzeby, ma się na siłę pokazywać? Cholercia, ja wiem, że wiele z nas ( ja sama) nie ma oporów przed pokazywaniem zdjęć itp, ale szanuję decyzję Basi. Ja na przykład nie widziałam zdjęcia naszej blondynkipoznań ( nie przypominam sobie, by wstawiała). Zresztą kilka innych dziewcząt też nie wstawiało zdjęć. I co z tego... Dajmy pole swojej wyobrazni
bo cyba chodzi o jakas obopólność. Ja mam zaufanie do czlonkin klubu, wiec oczekuje , ze ktos takie jakies minimalne zaufanie do mnie tez bedzie mial. a w tym momencie zle sie z tym czuje po prostu.
Stary 2012-03-15, 21:24   #4255
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brunetko wracaj ! Bedzie mi brakować Ciebie i przede wszystkim Mojej ulubionej Alicji !!!!

Uważam ze jak ktos nie chce sie pokazac to jego sprawa. Nie neguje tego. Ja wystawiając zdjecia mam świadomość tego ze ktos je ogląda, ocenia ale nie wymagam by sie ktos rewanzowal. Nie mam parcia na to by kojarzyć wszystkie Was z twarzy czy z imienia.

Słoneczko nie obrażaj sie, bądź z nami dalej, nawet anonimowa. Ja nie bede ignorować Twoich postów i mam nadzieje ze reszta tez
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:30   #4256
ellika
Rozeznanie

Cytat:
uważam tak samo
każda z nas ujawnia tyle ile czuje, że jest stosowne w jej mniemaniu.
Niektóre z nas imienia swojego strzegą i co też potępimy je zaraz?
Spotykając się na forum internetowym a nie w realu chyba powinnyśmy to akceptować na dzień dobry - takie są reguły gry

Miałam z rana napisac co u nas ale nie mam siły. Jednak zawsze jest tak, że może być gorzej, więc juz nie narzekam. Powiem tylko, że tej nocy miałam zastój w prawej piersi, gorączkę przez to i boli mnie do teraz. Moja mama ma załamanie nerwowe (a ja chyba z nią), jestem złą córką...coś życie mnie przygniata...
Najgorsze, że czuję się cholernie samotna w tym wszystkim...
No ale mam nadzieję że i dla mnie słonko zaświeci niebawem.
Idę spac, bo jak sie dzisiaj znów nie wyśpię to jutro chyba głową w mur będę walić na pobudzenie

Adasiu 9 m-cy

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Która jeszcze mamuśka działa z odsmoczkowywaniem ???

Jak postępy ?!
mnie kusi, ale właśnie mała się obudziła z płaczem i smoka jej dałam i śpi dalej...no i jak mam jej go zabrać
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:31   #4257
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, co tu się wyrabia

Hmm, dziwne, fakt. Widzę że już z dziewczynami konsultację przeprowadziłaś i pewnie to ten katar, tak jak piszecie Ale do pediatry zadzwoń koniecznie, żeby sie nie zastanawiać dłużej

O, to świetnie Bo już się bałam, że to początek większego przestoju (nauczona doświadczeniami wielu znajomych, którzy się budowali), ale jak widzę dzielnie sobie radzicie

Gratulacje!!!
Ale wysyp bratanków dzisiaj mamy

A co piszą? Możesz tak ogólnie napisać? Bo nie mam tego numeru, jeszcze poprzednie nie przeczytane leżą
a dzisiaj dwie moje kumpele urodzily
Ja pisalam o bucikach. Ze na poczatku dobre sa skarpetki z abs ale pozniej lepiej na te papucie skorzane przejsc, i w ogole bylo napisane jak dobierac bucik, ze musi miec elastyczna podeszwe, najlepiej skorzane i wyprofilowane.

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Kajool, moja pediatra wypisuje receptę na pepti bez badań alergologicznych. Współczuję tej wizyty.
dzikuje
kurde ciagle przezywam ta wizyte.
Stary 2012-03-15, 21:33   #4258
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Stronczek Elika, Crazy dziękuję że mnie rozumiecie ....

Edytowane przez Sloneczko555xxx
Czas edycji: 2012-03-15 o 21:42
Stary 2012-03-15, 21:36   #4259
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Marino przecież masz mnie na Nk a tam są moje zdj
w klubie nie wstawiam bo i tak nikt ich nie widzi a druga sprawa nie czuję takiej potrzeby
nie pokazuje siebie ani dzieci.Ale tylko Ty to zauważyłaś.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-03-15 o 21:38
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:39   #4260
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Ciociunia telunia wita was

Adasiu- najsłodszy buziak dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
ma 3 córki?
ma 2 synów(6i9l.)
a teraz urodziła się wymarzona córcia
Cytat:
Witamy się porannie, przedszczepiennie, z czwartym zębem na wierzchu
aaaaaale Tymek bedzie boski z tymi zębolkami

szkoda tylko żę noc taka niespokojna

mam nadzieje że dziś bedzie lepiej

gratuluje znakomitych wyników wagowych!!!

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Hej Hej .......

teliczku - gratulacje ja tez jestem ciocia od przed wczoraj
wiec również gratuluje

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

brawo!!!!
A teliku jak Jasio??

Kupilam pampki 4, i jest lepiej. Dzieki dziewczyny za porady. Ja sie wahalam, bo maly nadal wazy 7 kg.
Bylam wczoraj u lekarza z tym katarem, prywatnie i dostalismy szereg zalecen plus claritine. Aha i mowila aby podawac dzieciaczkom witamine D3 stale, tzn. tylko nie w okresie letnim. Ale nie tak jak bylo do tej pory przez rok ale juz do konca zycia. Bo witamina d3 wedlutg nowych badan wzmacnia odpornosc. No i tez zalecala probiotyki bo ich mamy za malo w diecie.
wysyłam wam wirtualne magiczne uściski i tulasy antykatarowe
a Jasio czuł że mu się kuzynka rodzi bo wstał o 5.54

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Hey dziewczęta

Byłam wczoraj na wieczorze babskim, chłopaki sobie swietnie poradzili
uśmiałam się co nie miara, nie byłam na spotkaniu z moimi dziewczynami tylko w troche innym towarzystwie takim powiedzmy srednia 5 lat poślubie moje przyjaciołki to srednia przed slubem przygotowania,
no i tak się uśmiałam jak to wszystko zalezy od punktu siedzenia temat mężów teściowych obgadany na wszystkie strony
my w naszym otoczeniu to pierwsi po slubie i pierwsi też z dzidziusiem - caly czas czekam na jakieś towarzystwo dla Jasia co by miał blisko kolege koleżanke

a wróciłam chłopaki spali razem, Jas jakoś przez sen się rozjerzał i przyczworakował od razu do mnie wcisnął sie tak na maksa pleckami przytulił bo tak ma ostatnio , ze się mega przytula i spaliśmy tak do rana, macierzyństwo jest cudowne ja tylko z taką myślą zasypiałam

witam się z rana, dzis wieczorem może już nie znikne z w
Telik gratulacje za bycie ciocią, uwielbiam!
gratuluje fajnego wieczoru

co do pogrubionego to mamy tak samo
zapomniałam ostatnio pisać że butki które ostatnio wstawiałaś bardzo mi się podobają
Cytat:
może za ciepło w pokoiku gdzie Domek śpi
ale wiesz Natko nie martwiłabym się tym bardzo
u nas też czasami się zdarza

Cytat:

nadrabiam dalej....
wooow ale się przytrafiło
marzenko współczuje cięzkich chwil Hanii

dziękuję za wszystkie gratulecje
mała Nadia
ma się świetnie
bratowa urodziła 1,5 godziny po przybyciu do szpitala

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości