|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
wróciliśmy z zastrzyku, oczywiście był płacz, zastrzyki pewnie bardziej bolesne niż szczepienie ehhh
kupiłam Acatar i łyknęłam tabletkę, ciekawe czy pomoże, bo mi zaraz mózg wypłynie nosem
|
#4202 |
|
Wtajemniczenie
|
JustPi, Dziubek, Madziulka
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Iustyna a no nie mozesz mnie kojarzyć bo ja nie wstawiłam swojego zdjęcia i generalnie chciałabym zachować odrobinę prywatności i nie wrzucać zdj ..... jest różnie na forum, raz wyrzucacie z klubu raz przyjmujecie ..... nie wiem czy mnie też nie usuniecie za tydzień czy dwa jak nie będę mieć czasu pisać .... przepraszam z góry ale takie jest moje zdanie
|
|
|
|
#4204 |
|
Zadomowienie
|
jakbymmogla przeklinac to bym brzydko powiedziala ale nie powiem wiec tylko tyle napisze, zem padnieta,chociaz to slowo nie oddaje w pelni tego jak bardzo jestem padnieta :P
Jacieee co sie dzieje??? Sto lat dla Adaska
|
|
#4205 |
|
Wtajemniczenie
|
Nic, nic.
Tylko niedawno wrocilam z pracy i nadrabiam zaleglosci z Domkiem A on juz troche spiacy, to mam malo czasu Za to jutro wolne. Bez polskich znakow bo mi klawiatura nawala
|
#4206 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam,
Cytat:
![]() gratulacje!!!![]() ![]() Cytat:
kiedyś znalazłam stronę z miejscami polecanymi dla osób z dziećmi http://dziecipoznan.pl/artykuly-41-restauracjeA u nas nic nowego.Helenie coś nie może się przebić druga dolna jedynka (nie wspomnę, że coś zginęła nam biała kreska na górze) i strasznie zaczęła się ślinić. Z jedzeniem może troszkę lepiej, może...
|
||
|
|
|
#4207 |
|
Rozeznanie
|
Adaś
![]() Brumek, dziubek za szczepienia maluszków i okazałą wagę "maluszków" (coś mi świta, że ejszcze ktoś miał szczepienie, jeśli tak to przepraszam, że nie wymienię, ale nie pamiętam) a może to wizyta Kajool u alerg. mi siedzi w głowie. Kurcze tyle się mówi, że testy u takich maluszków nie są miarodajne Tak jak u Scio lekarka liczyła, że nie będziesz "leczyć" skórki dziecka do samej wizyty, by mogła naocznie się przekonać?? Dobrze, że moja lekarka żadnych zaświadczeń nie chce. Dała skierowanie do alergologa ale jeszcze nas nawet nie zarejestrowałam![]() Ale dzisiaj miły dzień miałyśmy z Alą. Odwiozłam ja do teściowej, u której była też babcia. Jako, że Ala była wyspana, najedzona byłam o nia spokojna i wiedziałam, że będzie się dobrze bawić, a ja w tym czasie udałam się na zakupy. Agadus piszesz, że zielony kolor się przejadł juz, a ja włąsnie sobie kupiłam zielone rurki (przymierzałam też takie ciemnoniebieskie ale do zielonych więcej rzeczy mi pasuje) http://www.promod.eu/trousers/casual...230011027.html dla Nati za zjedzony rosołek, u nas dzisiaj był debiut z "kanapką z szyneczką" co prawda kilka kęsów, ale smakowało![]() Zanka super zakupy! Nerola zdrówka dla Was! iustyna pewnie nie czujesz się tu "jak u siebie" bo nas nowych trochę przybyło co? i juz nie ten sam klimat? Mielczanki vel mięczaki super, że spotkanko się udało! ![]() Ala dzisiaj zaliczyła konkretny łupniak w głowę upadając na podłogę |
|
|
|
#4208 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pierwsza. A tak fajnie było bez ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a na zły humor ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie powiem Wam szczerze, że ostatnio nie miałam czasu na forum, co ja piszę nie tyle czasu co weny... nałożyło się wiele spraw, i to, że dzieciaki dają mi popalić, sama nie mogę dać sobie rady ze swoimi problemami, zaczęłam popadać w coś w rodzaju depresji, nerwica mnie atakuje co chwilę i czuję się nieszczęśliwa
dlatego nie potrafiłam się nawet skupić na czytaniu Was, kompletnie wyłączyłam się z życia towarzyskiego były dni kiedy miałam ochotę zasnąć i obudzić się radosna, wyluzowana i po prostu szczęśliwa dlatego przepraszam Was bardzo, ale nie miałam nawet siły się żalić i smęcić, w sumie pewnie miałybyście mnie dość teraz kiedy słońce zaczyna świecić, kiedy jest szansa na ładną pogodę trochę się podnoszę z dołka, staram się być znowu tą dawną Żanką, wiem, że będzie ciężko, ale postaram się nie bądźcie na mnie złe, bo wiem ile kiedyś pisałam a jak jest teraz
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4211 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się kompletnie na tym nie znam, ale spotkałam się parę razt na jakichś forach z tym, że u maluchów się tego nie robi... A pielęgniara okropna Cytat:
![]() Lekarza zmieniliśmy, ale w tej samej przychodni, Nateczko, a jak te Wasze kłopoty z domem? Ruszyło coś oprzodu? Cytat:
2. WOW! To mamy chyba zębową liderkę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas też dwójka tuż tuż. A wiecie, że ja z piersiami nie mam takich cyrków? Nawet jak pomylę, to nigdy nie ma problemow z tą "nieodciągniętą. Ba, nawet kropelka nie poleci tak sama z siebie A o bólu to w ogóle mowy nie ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Marzena wiej!!!!!!!!!!!!2. to nieładnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak ręka Dziubku?
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Domkowi od 3 dni poci się głowka. Nie ma gorączki a główka mokra
Rozebrałam już go, ale jak leży to pieluszka pod główką dalej mokra... Czytam na internecie, a tam jest napisane, ze to objaw krzywicy z niedoboru witaminy d, ale on dostaje jedną kapsułkę dziennie + wypija mleko. Czy to nie jest czasem związane z jego katarem? Martwię się
|
|
|
|
#4213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czyli nici z braciszka póki co
![]() Cytat:
O masz, a co Ty znowu tak telegraficznie? Cytat:
|
|
#4214 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4215 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem czy, któraś już wspominała, w gazetce "Dziecko" jest art. o pierwszych butkach...
I coś o Wielkanocy było wspomniane. Już te święta będą takie fajne, bo dzieci będą mogły co nieco skosztować z naszych stołów. Na wigilii nie dawałam jeszcze nic Ali, więc teraz się cieszę na wspólne śniadanko świąteczne
|
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A i jeszcze jedno...dzisiaj miałyśmy debiut spacerowy po naszych chodnikach, drogach itd. spacerówką (tą lekką wersją slapi) Do tej pory jeździłam nim tylko w CH i nie zuważyłam trzęsienia, ale dzisiaj troszke telepało wózkiem. czy Wasze wózki typu parasolki na piankowych kółkach też fundują takie trzęsiawki. Ala nie narzekała,bo ona przyzwyczajona do trzęsiawek przez spacery u nas na wsi, ale ja odczuwałam jakiś dyskomfort. I te kółka tak hałasowały troszke:/ na codzień jeździmy na pompowanych kołach więc może jestem nie przyzwyczajona? Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-03-15 o 19:17 |
|
|
|
|
#4218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja wiem, że jest różnie na forum, ale chyba byłoby fair się pokazać, skoro wszystkie w klubie są "jawne" w sumie mnie to rybka, napisałam bo myślałam, że przeoczyłam Twoje zdjęcie a lepiej się pisze jak się kojarzy avatar z osobą
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko ja nie robię problemów, przecież warunkiem "bycia" tu chyba nie jest wstawienie swojego zdjęcia .... ja się nie domagam żebyście wstawiały swoje zdjęcia, chcecie to wstawiacie, przecież słowem się nie odezwałam że kogoś nie kojarzę .... jeśli nie chcecie mnie tu przez to że nie wstawię zdjęcia to mnie wyrzućcie i tyle
|
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4221 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Szymka ![]() Cytat:
Cytat:
Po całym dniu jestem wyeksploatowana na maxa. Dzisiaj wyciągnełam już łóżeczko turystyczne, bo NIC nie mogłam zrobić, a chciała chociaż poprasować, wsadziłam go do łóżeczka, dałam zabawki i godzinke miałam spokoju Teraz mąż za nim biega Cytat:
Ale poci się ta głowką tylko jak leży, albo się zdenerwuje Jednak wcześniej takiego czegoś napewno nie było (tzn. przed katarem).2. Jesteś nie przyzwyczajona |
||||
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby było mało, to trzeba mi dokopać "błachotkami" które przelały czarę goryczy. Zalałam jasny fotel kawą , i zgubiłam hasło do konta internetowego bankowego, nie mogę się zalogować i nic zrobić, muszę dzwonić do banku i to nie wiem czy przez tel udzielą takich info.
P.S. Brunetka zła na mnie jesteś? nie reagujesz na posty moje
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Pisze tutaj, powinnam w klubie, ale już mi wszystko jedno.
Przed chwilą weszłam na fb i przeczytałam Waszą ( zainteresowane wiedzą o kogo chodzi) rozmowę. Nic więcej nie napiszę, jest mi ta cholernie przykro.
|
#4225 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4226 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka a moze to przez katar? W koncu jak czlowiek ma katar to bardziej sie meczy
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
nie spodziewałam się że zostanę tak skrytykowana .... trudno najwyżej wypiszę się z klubu .... dziś nawet Zapałeczce mówiłam że zdjęcia nie wstawiłam swojego do klubu bo uważam że jednak to jest internet a ja chciałabym zostać po części anonimowa
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku wychodzimy z dokumentacją juz na prostą. Mieliśmy jeszcze przweprawę z Panią architekt, bo nie tak pozmieniała projekt jak chcieliśmy (widać, że robiła wszystko na szybko
), ale już jest wporządku ![]() Jutro mąż będzie ogradzał działkę i jak tylko zima na dobre puści to ruszamy z budową |
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w takim razie dziękuję za miłe chwile na forum przez tyle miesięcy i się żegnam. Nie będę się z niczego tłumaczyć! Kto ma ochotę jeszcze kiedyś ze mną pogadać zapraszam.
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak leży w łóżeczku to ta strona główki na której leży zaraz mokra.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

)

Tak jak u Scio lekarka liczyła, że nie będziesz "leczyć" skórki dziecka do samej wizyty, by mogła naocznie się przekonać?? Dobrze, że moja lekarka żadnych zaświadczeń nie chce. Dała skierowanie do alergologa ale jeszcze nas nawet nie zarejestrowałam

To mamy chyba zębową liderkę