Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 19:25   #2611
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Calineczko wszystkiego najlepszego dla Ciebie wierze ze dzidzi sie uda. 3mam mocno kciuki.Odzywaj sie zawsze to lepiej sie wygadac.

Bylam na wizycie wszystko ok i juz wiadomo ze na 100 % bedzie chlopczyk bardzo sie cieszymy z Tzete bedziey miec parke wiec prosze o uzupelnienie w liscie. Dzidzia 10 cm na mailu przesylam zdjecie siurka
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:34   #2612
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
mi wlosy mniej sie przetluszczaja ale wypadaja garsciami,sa wszedzi-na podlodze,poduszce,wszedzi e ich pelno...
Mi nie wypadają, ale właśnie bardziej mi się przetłuszczają. W sumie zawsze musiałam myc co drugi dzień, ale teraz to już na drugi dzień po umyciu czuję że są już nieświeże.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

Bylam na wizycie wszystko ok i juz wiadomo ze na 100 % bedzie chlopczyk bardzo sie cieszymy z Tzete bedziey miec parke wiec prosze o uzupelnienie w liscie. Dzidzia 10 cm na mailu przesylam zdjecie siurka
Gratuluję synusia. I jak fajnie, że będziecie mieć parkę.
Póki co, to chyba przewaga chłopców na wątku ?
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:35   #2613
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

witajcie mamuskie! nadrobilam wasze dzienne zaleglosci. dzisiaj poszlam popracowac troche i nie moge sie ruszac!! te moje biodra, stawy biodrowe nie wiem co to jest ale naiwania mnie jak nie wiem. zgieta w pol chodze. myslicie ze to normalne?

mialam prenatalne i wynik 1,3. tak wiec troche sie uspokoilam.

jedynie co to taki blogi stan czulam jak bylam u tego lekarza dzisiaj, bo bylam u innego. on tam sobie mierzyl, patrzyl a ja sobie lezalam i patrzylam na telebin z moim maluszkiem jak zahipnotyzowana!!! smialam sie sama do siebie ze jak jezdzil tym urzadzeniem usg to maluszkowi sie nie podobalo i kopal w to. pewnie ogolnie sobie wierzgał ale dla mnie to tak wygladalo.

i wiecie co do mnie dotarlo: jaki to cud tam w srodku nosze! zawsze sie dziwilam ze matki tak bardzo kochaja swoje dzieci, nigdy czegos takiego nie czulam i zawsze myslalm czy ja tez taka bede. i teraz juz to wiem- ze bede! jeszcze go nie ma przy mnie zebym go mogla dotknac ale jak tylko sie pojawi na swiecie to juz teraz wiem ze bede go kochala ponad wszytstko! to jest taki rodzaj milosi ktory faktycznie nie da sie opisac tylko to trzeba samemu poczuc.

ja zawsze stronilam od dzieci, nigdy sie nie pchalam zeby sie nimi zajmowac , brac na rece. i moze raz mialam dziecko takie male - no 7 mies. a tak to nigdy. ale dopiero teraz rozumiem moc i sile milosci rodzica do dziecka.

a gdzie mozna "pomacac" te wozki tako? maja oni jakies sklepy czy ogolnie w sklepach z rzeczami dla dzieci szukac?

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:58   #2614
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję kochana

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość

i wiecie co do mnie dotarlo: jaki to cud tam w srodku nosze! zawsze sie dziwilam ze matki tak bardzo kochaja swoje dzieci, nigdy czegos takiego nie czulam i zawsze myslalm czy ja tez taka bede. i teraz juz to wiem- ze bede! jeszcze go nie ma przy mnie zebym go mogla dotknac ale jak tylko sie pojawi na swiecie to juz teraz wiem ze bede go kochala ponad wszytstko! to jest taki rodzaj milosi ktory faktycznie nie da sie opisac tylko to trzeba samemu poczuc.

a gdzie mozna "pomacac" te wozki tako? maja oni jakies sklepy czy ogolnie w sklepach z rzeczami dla dzieci szukac?
Po pierwsze bardzo się cieszę że badania dobrze wyszły.
Po drugie wózki te znajdziesz w normalnych sklepach dla dzieciaczków.
A po trzecie, masz rację, miłość do dziecka jest niesamowita, oszałamiająca. Pochłania w całości. A jak już spojrzysz w te oczka, to przepadniesz. Nic nie będzie ważniejsze. Dziecko ma w sobie taką siłę, że nie sposób nie poddać się jej. Paula po urodzeniu była dla mnie jak taki nieziemski cud. Leżałam, patrzyłam i nie wierzyłam, że stworzyliśmy taką cudną istotę. I ta jej bezradność i świadomośc że dzięki Tobie jest każdego dnia. A teraz znów będę miała doświadczyć tego zjawiska...

Trzymajcie za mnie jutro kciuki, abym wróciła jako rozwódka
Stary 2012-03-15, 19:58   #2615
lidka0308
Zadomowienie

aż zazdrośc bierze, ale taka pozytywna jak czytam opisy waszych cudownych wizyt dziewczyny. Ja idę dopiero 26.03 na drugą wizytę, bo lekarz mi wybył na urlop i nie dało się wcześniej zapisać, no ale chodząc codziennie do pracy czas szybko leci, więc za moment i ja się doczekam podglądania maluszka.
Co do wózka to ja już go mam po trzy i pół letniej siostrzyczce, mamie się sprawdził to i mi jeszcze posłuży, podobnie jest z łóżeczkiem i całą stertą ubranek. Tylko ja coś czuję, że będę miała synka więc pewnie większość tych ciuszków się nie przyda, no ale zobaczymy ja się bobas ujawni, na razie leżą sobie w walizkach spakowane i czekają
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:02   #2616
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
super gratuluję! też już chcę znać płeć...
nie wytrzymam 6 tygodni do kolejnego usg
Cytat:

niesamowite jest to, że we własnym dziecku można się od razu (od pierwszego podejrzenia na usg) tak bezgranicznie zakochać... a co dopiero później....
wózki tako chyba w większości sklepów powinny być dostępne. sama jeszcze nie sprawdzałam

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
zaciśnięte

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:05   #2617
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

tamlin111: : kciuki:

to pewnie w pl sobie ich poszukam. bo tutaj wozki takie drogie ze hej.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:06   #2618
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie mamuskie! nadrobilam wasze dzienne zaleglosci. dzisiaj poszlam popracowac troche i nie moge sie ruszac!! te moje biodra, stawy biodrowe nie wiem co to jest ale naiwania mnie jak nie wiem. zgieta w pol chodze. myslicie ze to normalne?

jedynie co to taki blogi stan czulam jak bylam u tego lekarza dzisiaj, bo bylam u innego. on tam sobie mierzyl, patrzyl a ja sobie lezalam i patrzylam na telebin z moim maluszkiem jak zahipnotyzowana!!! smialam sie sama do siebie ze jak jezdzil tym urzadzeniem usg to maluszkowi sie nie podobalo i kopal w to. pewnie ogolnie sobie wierzgał ale dla mnie to tak wygladalo.

ja zawsze stronilam od dzieci, nigdy sie nie pchalam zeby sie nimi zajmowac , brac na rece. i moze raz mialam dziecko takie male - no 7 mies. a tak to nigdy. ale dopiero teraz rozumiem moc i sile milosci rodzica do dziecka.
Super, że z dzidzią w porządku.
Pięknie to ujęłaś.

Ja mam kolejną wizytę od pon za tydzień, ale jakoś szybko mi uciekają te dni ostatnio, więc pewnie przeleci szybciutko.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:20   #2619
Konczita
Zakorzenienie

ja tylko na sekundkę, gratuluję udanych wizyt ...
spokojnego wieczorku mamusie
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:31   #2620
lidka0308
Zadomowienie

Dobranoc na dzisiaj!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:38   #2621
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dearlin a my dzisiaj nie zaczynamy 9 tygodnia?
Kochana dopadło mnie teraz z wątpienie, ale mój kalendarz ten z pierwszej strony pokazuje mi, że w dniu dzisiejszym nasza ciąża ma równe 8 tygodni. Jak byłam w poniedziałek to też mówił mi, że 15-16 rozpocznę 8 tydzień.

Cytat:
Napisane przez Caalineczka Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

podczytuje Was od prawie samego początku, bo jakoś podświadomie czułam, że to będzie i moje miejsce

16 lutego na teście ujrzałam 2 kreski, moja radość trwała dwa dni, a potem dopadł mnie jakiś strach, nerwy, dziwne uczucie i jak marzyłam o dziecku tak wtedy to marzenie prysło.

Tydzień później miałam pierwszą wizytę u lekarza-jest pęcherzyk, co prawda za mały o 3 tyg w stosunku do OM- no ale przecież tak się zdarza.

W między czasie czułam się fatalnie, zarówno psychicznie jak fizycznie, niesamowite mdłości, zawroty głowy- prawdziwa tragedia. Po kilka dniach przeszło.

Następna wizyta dwa tygodnie później- najpierw USG dopochwowe, potem przez powłoki brzuszne- po minie Pani ginekolog wiedziałam, że coś jest nie tak, nie odezwała się do mnie ani słowem, mam wrażenie , że gdybym jej nie zalała falą pytań nie powiedziałaby mi nic- diagnoza ciąża obumarła- usłyszałam tylko przykro mi i odpowiedź na pytanie czy na pewno już nic z 'tego' nie będzie - moim zdaniem nie. Następna wizyta za dwa tygodnie- z zaznaczeniem, że jeśli tylko zacznie bolec mnie brzuch albo zacznę krwawić, natychmiast mam jechać do szpitala.

No nic- zdarza się , od poczatku miałam złe przeczucia, z którymi podzieliłam się oczywiście z Tż, tak więc byliśmy na to psychicznie przygotowani, pogodziliśmy się jakoś z tym bo co innego nam pozostało.
Całę szczęście prócz pary najbliższych znajomych nikt o mej ciąży nie wiedział- umarłabym chyba jakbym miała się każdemu tłumaczyć, a potem wysłuchiwać ' przykro mi' itd.

Jako, że Pani doktor była bardzo powściągliwa, wyszłam z gabinetu nie mając tak na prawdę informacji co dalej. Przeszukałam internet, no i wywnioskowałam, że czekam aż mój organizm samoistnie pozbędzie się martwego zarodka, jak mu się to nie uda w ciągu dwóch tygodni czeka mnie łyżeczkowanie.

Ciężki to był czas, to czekanie...... .
No ale nie mogłam tak tego zostawić, musiałam iść do innego lekarza, który potwierdzi diagnozę i powie mi co dalej.
Przeszukałam internet w poszukiwaniu jakiegoś wyjątkowego specjalisty, przepytałam koleżanki no i znalazłam.
Zadzwoniłam w poniedziałek , kazał być za 1,5 h.

To co u niego usłyszałam, wprawiło mnie w taki szok, że do tej pory nie mogę się otrząsnąć. Opowiedziałam mu o wszystkim o czym wiedziałam - czyli niewiele. Od razu kazał się rozebrać. Zrobił mi USG i usłyszałam, że owszem noszę w sobie ciążę obumarłą ale jest też drugi zarodek, który nadal się rozwija!!!!
To była ciąża bliźniacza, czego poprzednia pani doktor nie dostrzegła.

Niestety radości nie ma , poniważ z racji tego, że jeden z zarodków obumarł, istnieje niezwykle wysokie ryzyko poronienia nie tylko obumarłego zarodka ale i rozwijającego się dziecka. Ciąża podzieliła się na bliźniaczą w nietypowy sposób.
Istnieje również ryzyko, że dziecko będzie chore
Przede mną całe mnóstwo badań i czekanie bo nie wiem co przyniesie kolejny dzień, kolejna godzina.
Sytuacja wygląda bardzo nieciekawie.
Zupełnie nie wiem czego mogę się spodziewać, aktualnie jakoś się trzymam ale nie wiem czy ten stan długo potrwa.

Postanowiłam sobie, że nie będę tu pisać bo i po co skoro sytuacja jest jaka jest, ale chyba potrzebowałam się wygadać ( nadal nie mamy z Tż odwagi podzielić się tą wiadomością chociażby z rodziną- nie chcemy ich martwić, ale też nie chcę codziennych telefonów z pytaniami jak się czujesz, co dalej itd).
Przyznam szczerze, że czytanie wątku sprawia mi coraz większe trudności i coraz bardziej boli , bo jak czytam o waszych 'błahych' problemach (nie żebym je potępiała i pewnie to słowo nie bardzo tu pasuje, ale nie mogłam znaleźć lepszego) to sobie tak myślę, że te moje problemy to są naprawdę problemy i wtedy dopiero robi się z moją psychiką coś niedobrego, a ja przecież obiecałam sobie, że będę się trzymać i żyć dalej.

btw ciekawe czy ktoś dotrwa do końca
Calineczko z całej siły ściskam za Was kciuki!

Asiuulka89 gratuluję synka!!!
Stary 2012-03-15, 20:39   #2622
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Czesc Mamusie
Wkoncu mam czas zeby cokolwiek napisac, tyle naskrobalyscie ze nie jestem w stanie zacytowac wszystkich
Ja bylam u fryzjera, wkoncu wygladam jak czlowiek nie wiele kobiecie do szczescie potrzeba wkoncu kolorek odswiezony
Zapisalam sie od razu na makijaz slubny i fryzure, zobaczymy co z tego wyjdzie Najwazniejszego ( sukienki) nie mam jeszcze ale co tam, fason mniej wiecej wiem jaki chce teraz we wtorek jade do krawcowej 30 km od miasta wiec cos tam wymyslimy mysle

Calineczko milo ze do Nas wpadlas, 3mam kciuki za twoje malenstwowierze ze jest szansa!!
Asiuulka89 jaki piekny sisior hehe, gratulacje
Axxxa ciesze sie ze wyniki oki apropo lepiej bym tego nie ujela, tak pieknie napisalas o matczynej milosci
Tamlin111
3mam zdaj relacje pozniej

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:51   #2623
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Udało mi się synka wcześniej połozyć dzisiaji mam luzik.
Dziewczynki mam taki problem,może któraś coś doradzi
mam takie jasno brązowe upławy czy też wydzieline na bieliźnie,praktycznie od 2 dni. Myślałam,że to chwilowe coś od tych bóli brzucha ale dzisiaj to samoi ciągle mi mokro,jakbym w majty popuszczaładora dzi coś któraś z Was? Bo martwie się tym i nie wiem co robić

Asiulka gratuluje sisioraide zaraz obejrzeć.
Tamlin trzymam kciuki za sprawe i przesyłam czerne mysli nad tamtego,a żeby nic mu się nie udało jutro zdziałac hehe

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2012-03-15 o 20:53
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:53   #2624
ellena
Zadomowienie

Dziewczynki, ja tylko się zamelduję, że u mnie wszystko OK. W międzyczasie zmieniłam lekarza prowadzącego, więcej do tamtego który mnie tak straszył nie pójdę. No ale nie napisałam najważniejszego, zaczęłam 10 tydzień ciąży - czyli żadne tam puste jajo, tylko najprawdziwszy dzidziuś, któremu na porządnym USG serce waliło jak szalone.
Ciągle śpię, pracuję albo mnie mdli, więc z czytania i aktywności w wątku na razie nici, ale pocieszam się że już niedługo koniec I trymestru i będzie już tylko lepiej
ellena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:57   #2625
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

A ja nie moge siurdola obejrzeć,pisze,że nie prawidłowe zdjęcie

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-03-15, 21:12   #2626
colds
Zakorzenienie

Calineczko - ciężka sytuacja Ale cały czas jest nadzieja, jest szansa.. i tego się trzymajmy Wierzę, że drugi Dzidziol jest na tyle silny, że nie da się naturze Wpadaj do nas!

No i tylko melduję się. Doczytałam tę stronę. Asiulko - gratuluję chłoptasia! . I lecę zakuwać na jutrzejszy dzień.
Ach, i gratuluję udanych wizyt!

AAAAAAAAAAAAAAA.
I jutro będę dzwonić do Doktorka aby umówić się na wizytę Będzie to już 4ta Nie mogę się doczekać!
Stary 2012-03-15, 21:22   #2627
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Ja dziś mam niespodziewany wyjad do Katowic na uczelnie po wpis. Przekonana bylam ze u siebie bede miala ale mnie koleznka na szczescie rano uswiadomiła
Nie chce mi sie ruszać nigdzie :P
Apropos wlosów mam jeszcze takie pytanie do Was, jaki jest stan waszych włosow w porownaniu do czasu przed ciązą? bo ja zawsze w ciazy miałam super włosy a teraz staly sie suche drutowate, nieprzjemne w dotyku bez życia a wszedzie pisze ze wlasnie teraz ich kondycja sie powinna poprawić, biore juz od 8 tyg witaminy miedzy innymi z tego powodu ale to nic nie daje :/
Mialam dziś męczące nerwowe sny
mi się przesuszać zaczęły i odkąd biorę tabletki na tarczycę, to chyba mniej wypadają

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Konczi proszę cię toż to nie kawa a mleko kawowe a taki napój nie jest zabroniony - ja też takim się delektuję każdego dnia.
to jak nazwać kawę, którą piłam przed ciążą? dwie łyżeczki rozpuszczalnej zalane zagotowanym mlekiem

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
Lukrecja czyli uratuje mnie tylko wizyta w Macu?? bo nadal o tym ciągle myślę
ja byłam dzisiaj na frytkach, bo na uczelni tak mi pachniało, że masakra a samej nie chciało mi się robić

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

witam coś z w złym nastroju dzisiaj jestem za tydzień mam wizytę i zaczynam się denerwować, czy z dzidzią wszystko w porządku...

Mysza

-15kg

Edytowane przez kaczuszka69
Czas edycji: 2012-03-15 o 21:26
kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:40   #2628
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzisiaj już chyba żadna nic mi nie doradzi to dobranoc dziewczynki. Do jutra

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-03-15, 21:49   #2629
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Kochana nie mam pojęcia, jak miałam plamienia przed ciążą, to brałam luteine. spytaj gina i się nie przejmuj!
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:53   #2630
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cześć dziewuszki
Nadrobiłam Was ale nie dam rady cytować
Dzisiaj mam bardzo zły dzień od samego bardzo wczesnego rana.
A nie spie jak zwykle od koło 5tej.
Dół i beczeć mi sie chce.
Byłam u gina, wszystkie wyniki mam ponoć idealne, ale.... Jest jeden problem.
Mianowicie to co mnie gryzło jakiś czas czyli ciśnienie. Mam wysokie i lekarz chciał mnie do szpitala położyć na aż 3 dni. A ja jak zwykle umarłam jak to słyszałam i oczywiście nie chce.
Jutro musze sie zarejestrować do internisty i zobacze co mi powie.
Ja tak strasznie nie chce do szpitala !!!!!
Zamiast od razu przepisać tablety na nadciśnienie to mnie szpitalem straszy. Noż kurde już trzeci powód znalazł żeby do szpitala iść. Dwa pierwsze powody poszły w niepamięć to teraz zaś to.
Przyszłam do domu to sie oczywiscie pobeczałam i tyle. I cisnienie nawet spadło.
USG mi nie robił bo mowił że 5tego było robione na prenatalnych to dzis juz nie bo to promieniowanie leci i to za często nie można.
Na wizyte za miesiąc chyba że to ciśnienie bedzie nieteges to mam wcześniej sie pojawić.
No i tak sobie ten dzień na płaczu kończe bo nie daje rady myśleć.
Dobrej nocki Wam życzę
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:56   #2631
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana ja tez miałam plamienia i do tej pory jestem na luteinie. Ostatnie opakowanie koncze i mam odstawić. Aż sie boje żeby sie nie pojawiły po odstawieniu.
Lepiej powiedz lekarzowi, to może być jakas infekcja.
Stary 2012-03-15, 21:59   #2632
m_moni
Zadomowienie

Asiulka, axxxa gratuluję!

Kaczuszka Twoja kawa to kawowe kakao

Maggie wytrzymasz do wizyty, ja już czekam 6 tyg., a poczekam jeszcze 4 dni!

Tamlin bardzo mocno trzymam kciuki!!!!!!!!!!
a co do spodni, to Twoje już widziałam, ale chyba axxa coś pisała o rurkach z h&m (ktoś pisał na pewno )

Na koniec dnia wypiłam wymarzone kakao, jak to przejdzie to nie wiem
Stary 2012-03-15, 22:05   #2633
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Cześć dziewuszki
Mianowicie to co mnie gryzło jakiś czas czyli ciśnienie. Mam wysokie i lekarz chciał mnie do szpitala położyć na aż 3 dni. A ja jak zwykle umarłam jak to słyszałam i oczywiście nie chce.
Zamiast od razu przepisać tablety na nadciśnienie to mnie szpitalem straszy. Noż kurde już trzeci powód znalazł żeby do szpitala iść. Dwa pierwsze powody poszły w niepamięć to teraz zaś to.
Przyszłam do domu to sie oczywiscie pobeczałam i tyle. I cisnienie nawet spadło.
USG mi nie robił bo mowił że 5tego było robione na prenatalnych to dzis juz nie bo to promieniowanie leci i to za często nie można.
Na wizyte za miesiąc chyba że to ciśnienie bedzie nieteges to mam wcześniej sie pojawić.
Dobrej nocki Wam życzę
oj kochana, czy to koniecznosc isc do tego szpitala?
ale moze dla dzidzi warto sie przemeczyc te pare dni co?
juz sama niewiem co lepsze..wydaje mi sie tez ze tabletki wystarcza na uregulowanie tego cisnienia.Bardzo wysokie masz to cisnienie?
kurcze ciagle cosnie mysl juz o tym, mialas ciezki dzien, jutro przemyslisz wszystko i bedzie inaczej

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

Maggie wytrzymasz do wizyty, ja już czekam 6 tyg., a poczekam jeszcze 4 dni!
a czy Ty kochana nie mialas miec dzis wizyty? jesli cos przeoczylam to wybacz, wsrod tylu wiadomosci mozna cos przeoczyc:P

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 22:11   #2634
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewuszki
Dobrej nocki Wam życzę
Nie przejmuj się, ciśnienie się unormuje i nie pójdziesz do szpitala! dobrej nocki

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
a czy Ty kochana nie mialas miec dzis wizyty? jesli cos przeoczylam to wybacz, wsrod tylu wiadomosci mozna cos przeoczyc:P
miałam mieć, ale doktorek mi przesunął na wtorek tzn. ja chciałam wcześniej, ale się nie udało
Stary 2012-03-15, 22:14   #2635
Iwoncia81
Zakorzenienie

Ja wysokie ciśnienie miewałam przed ciążą tylko głupia nic z tym nie robiłam a nie myślałam że w ciąży to jest bardzo istotne.
Najczęściej utrzymuje mi sie 135/85 a jak sie zestresuje to nawet 144/95.
Dzisiaj u gina jak mierzył miałam 150/100. Nie chce do szpitala, powiem że chce leki bo ja tam osiwieje. W tym szpitalu to 24/34 bede mieć wysokie ciśnienie bo sie denrwuje w takich miejscach
Dodam jeszcze ze po powrocie od gina cisnienie spadło do 137/87.
Stary 2012-03-15, 22:27   #2636
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Ja wysokie ciśnienie miewałam przed ciążą tylko głupia nic z tym nie robiłam a nie myślałam że w ciąży to jest bardzo istotne.
Najczęściej utrzymuje mi sie 135/85 a jak sie zestresuje to nawet 144/95.
Dzisiaj u gina jak mierzył miałam 150/100. Nie chce do szpitala, powiem że chce leki bo ja tam osiwieje. W tym szpitalu to 24/34 bede mieć wysokie ciśnienie bo sie denrwuje w takich miejscach
Dodam jeszcze ze po powrocie od gina cisnienie spadło do 137/87.
mogłaś mu powiedzieć, że to on podniósł Ci ciśnienie tym, że wczoraj zrobił Cię w jajo 135 to chyba nie aż takie wysokie i da się to zbić. Wniosek taki, że nie możesz się niczym stresować- to chyba główny lek.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Niegrzeczna piękny bobasek!

Halo kto mi zrobił w etykietach drugie m_moni pod Lukrecją
Stary 2012-03-16, 06:56   #2637
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
no nie wierze,że dzisia jestem pierwsza
Konczi co z Tobą??
Iwoncia a Ty??
No nie poznaje Was dziewczynki

U mnie pięknuśne słońce świeci!Bossee aż mi się ten dzień podoba.
Słono prosto w okna mi świeci

Może dzisiaj mi ktoś doradzi z moim problemem

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

Iwoncia kochana mi się wydaje,że ciśnienie 135/85 to nie jest wcale jakoś strasznie wysokie ciśnienie,żebyś do szpitala musiała iść. Przecież najlepsze to jest 120/80 a to wcale nie jest strasznie wyższe,szczególnie to drugie. Ale nie wiem,może się myle
Ja na dwóch wizytach miałam 120/70 i 135/70

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-03-16, 07:18   #2638
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
no ja pier.dolę!!!!!!!!!! dzisiaj to już mnie wkur.wiły na maxa te baby z przychodni!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! mój mąż poszedł po te moje siki tzn. wyniki, a one kur.wa powiedziały, że mu nie wydadzą moich wyników, bo to jest kur.wa tajne i mam napisać upoważnienie ministra żeby mu wydały, MOJEMU WŁASNEMU MĘŻOWI!!!!!!!!!!!!:hahaha : nie wiedziałam, że moje siki są ściśle tajne no aż mi się gorąco zrobiło

jak ja się ciesze, że już tam więcej nie pójdę. normalnie już coś przed czasem mnie tknęło żeby zmienić gina uffff

a gin mi przełożył na wtorek prenatalne, ale tym się akurat nie denerwuje

no i witam Was i sorry za mój brak kultury

To jakieś chore, ja ostatnio mojego słałam po moje wyniki do przychodni - wydały mu bez żadnych ceregieli. Specjalnie zadzwoniła i zapytałam czy potrzebne jest jakieś upoważnienie a one nie nic nie potrzeba .

Witam się w ten uroczy słoneczny dzionek

Calineczko, trzymam i wierzę że będzie dobrze, skoro ten drugi zarodek się rozwija i rośnie tzn że jest silny, łykaj folik, żeby go wspomóc bo teraz najważniejszy czas organogenezy. Kiedy masz następną wizytę? Może pójdziesz do jakiegoś specjalisty genetyka.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-03-16 o 07:21
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 07:28   #2639
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Mi nie wypadają, ale właśnie bardziej mi się przetłuszczają. W sumie zawsze musiałam myc co drugi dzień, ale teraz to już na drugi dzień po umyciu czuję że są już nieświeże.

Gratuluję synusia. I jak fajnie, że będziecie mieć parkę.
Póki co, to chyba przewaga chłopców na wątku ?
a ja myje (az wstyd sie przyznac) raz na tydzien teraz no chyba ze gdzies ide do szkoly itd to umyje zawsze przed wyjsciem,a bardzo nie lubie tego robic ze wzgledu na odzywke,suszenie i prostowanie gdzie trwa wiecznosc

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Cytat:
Dzień dobry
no nie wierze,że dzisia jestem pierwsza
Konczi co z Tobą??
Iwoncia a Ty??
No nie poznaje Was dziewczynki

U mnie pięknuśne słońce świeci!Bossee aż mi się ten dzień podoba.
Słono prosto w okna mi świeci

Może dzisiaj mi ktoś doradzi z moim problemem

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

Iwoncia kochana mi się wydaje,że ciśnienie 135/85 to nie jest wcale jakoś strasznie wysokie ciśnienie,żebyś do szpitala musiała iść. Przecież najlepsze to jest 120/80 a to wcale nie jest strasznie wyższe,szczególnie to drugie. Ale nie wiem,może się myle
Ja na dwóch wizytach miałam 120/70 i 135/70
Zadzwon do lekarza i umow sie na wizyte jak najszybciej-powiedz ze plamisz. Lepiej dmuchac na zimne
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 07:34   #2640
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Czyli musze zadzwonić do mojej gin i jej powiedzieć o tym. Zobaczymy co powie. Może to ma coś wspólnego z tymi bólami brzucha
moja gin pracuje od 10 to po 10 zadzwonie.

Gracjanek

Fabianek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości