Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 18:55   #4411
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość

mój szwagier też nie je świni też jest Turkiem alkocholu tez nie pije, ani opn ani jego bracia i kuzyni, ale nie pamiętam dla czego
pamiętam natomiast jak było nasze wesele, jak jeden z jego kuzynów objadał się schabowymi oczywiście ktoś wcześniej mu powiedział, że to nie świnia, że to jakiś rodzaj kurczaka bardzo mu smakowały, teraz jak do nas przyjeżdżają, to wciąż sie pyta czy zjemy te kotlety
Moj TZ pije , jak sa jakies okazje, urodizny, impreza, wesela itd to drinkuje, nie lubi za to pic tak zeby sie napic bez okazji. Ostatnio jak bylismy na weselach wPl , mieli ten ramadan czy cos, wesela byly tydzien po tygodnziu i na jednym nie pil, a na drugim dal sie przekonac hehe . Jego rodzina tez wyloozowna .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:02   #4412
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Dziewczyny dzięki Bardzo się cieszę, nadal nie mogę w to uwierzyć że już niedługo będziemy mieli nasze wymarzone M4. Codziennie jeździmy i oglądamy po parę mieszkań na razie nic ciekawego nie znaleźliśmy, dużo mieszkań jest na 4 piętrze dziś byliśmy na takich dwóch z czego jedno było po zalaniu. Od razu chciałam stamtąd uciekać hihihihi. Modle się żeby szybko coś fajnego się znalazło, bo czas nas goni. Jutro przerwa, w sobotę mamy 2 umówione i w niedziele jedno. Szukamy mieszkań bezpośrednio bo szkoda nam kasy na pośrednika, ale jak tak dalej pójdzie to będziemy musieli przejść się do biur nieruchomości. Oby nie ....

Chcemy kupić maćkowi na 2 latka rowerek biegowy i chyba ten co ma ana tylko niebieski chciałabym go gdzieś przymierzyć do Maćka zanim go kupimy, ciekawe czy mi się uda znaleźć je gdzieś w sklepach stacjonarnych.

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Wklejam fotki powtornie mojego malego czuba i jego starszego wariata
Monka dzieciaki świetne, widać że wariaty

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Moj aparat też dużo śmiga na nogach, praktycznie nie jeździ w wózku i muszę wystawic naszego Maclarena i nie mam pojęcia za ile
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:07   #4413
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

my wrocilysmy przed 19 do domu,jakies 7-8 km przelazla:P
powinna byc padnieta?ależ skąd! lata jak z karbitem w dupsku:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:09   #4414
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
hahahaha dobra jest
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:19   #4415
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość

my też w tamten piątek na meningo szczepiliśmy, ospy nam nie proponowali a warto? czy nie?
zdania są podzielone-ja zaszczepiłam

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
No męczy się, zrobił przed drzemką ale chyba nie wszystko bo potem znów stękał ale nie chciał zrobić... także pewnie to nie koniec.
Dziś mu gruszkę obrałam i pokroiłam to chodził z miseczka i nas karmił a sam nie jadł Resztę wrzuciłam mu do płatków owsianych + rodzynki mleko i miodek i zjadł na kolacje... Może go ruszy bo coraz twardsze ma te kupy mimo braku słodyczy... Myślicie że sok - karotkę mogę mu dawać?

Czy Wasze dzieci też jak leci reklama np biedronki czy reala to krzyczą - "tam ja" ?
moim zdaniem nie-marchew zapycha i karotki raczej na biegunkę każą dawać

moja to nie, śpiewała swego czasu telewizję osobistą i stop biegunce

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja mam z dodatkiem melisy.

Możliwe,że kupi Ci humawit jeśli miała się kierować ceną.
U mnie lewitan 13,50,a humawit 15,70.
a jak ktoś ma dstęp do dozu to dam ten z samymi drożdzami to 9zł z hakiem za 250 tabsów.

melisy to by mi się wiadro przydało....

Cytat:
a dzis bylysmy na szczepieniu i maluszek juz 6.5 kg wazy 68cm ma;-)
pięknie , daj nam jakieś jej fotki

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość

ja znow po chorobie.dopadl mnie jakis wirus,jelitowka czy cos podobnego...co za koszmar sil brak na cokolwiek.krotko trwala ale takie spustoszenie.
wiec ide odpoczywac w lozeczku...
zdróweczka, kochana

Cytat:
mloda zjadla 3 kanapki to spokojnie bedzie miala sile na spacer

ile chodzicie z maluchami?tzn ile w sensie jak daleko na spacery tylko i wylacznie na nozkach??
nie chcialabym kurcze mlodej przeforsowac;/
3??? wow, to ja najczęściej jem dwie , a moja najwyżej jedną na raz

ja z moją daleko nie chodzę, niedawno znów bez wózka zaczęłam, bo mi zwyczajnie zimno było i raczej były to spacery od punktu a do punktu b...
ale zaraz zaczynamy sezon
ale i tak głownie w naszym parku będziemy siedzieć (znaczy ja mam nadzieję tyłek grzać, a młoda będzie zaiwaniać)

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ten rowerek ktos zna? nadał by sie..
http://allegro.pl/edukacyjny-rowerek...187778278.html

bo wy wklejacie z zagranicznych stron a ja na allegro potrzebuje
a nieprawda, bo wcześniej same na all pokazywałyśmy, a te zagraniczne to monka nam pokazuje, a my wybrzydzamy

ten co wkleiłaś, to któraś z naszych dziewczyn ma-danielek oliwkowy?

Cytat:
Napisane przez minka26;32943498[COLOR=Silver
[/COLOR]Izazula Evitka wy macie ten rowerek??

napiszecie coś o nim
mój jeszcze podwórka nie widział, młoda trochę sie go boi.
Ale co lekki, ładny zgrabny-jeśli tylko młoda się przekona do rowerka w ogóle, to sprawdzi się na pewno

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:21   #4416
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
ejjjj dawaj ty go tutaj do mnie
Takiego faceta jak mój się nawet nie pożycza
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
A teraz dalszy odcinek "czadowej opowieści":
Wczoraj i przedwczoraj znów włączyła się czujka czadu, wkurzyliśmy się, bo sąsiad, który pali w piecu i od którego nam dym do pokoju leci dostał bana na palenie w piecu do czasu naprawy usterki. I wczoraj tż źle się czuł, to zadzwoniliśmy na straż pożarną. I od progu im ten ich miernik oszalał-tak piszczał głośno-kazali wszystko znów pootwierać i mi z młodą uciekać. I okazało się że to nasz junkers jednak takie numery robi! (znaczy z komina też może dodatkowo być...). Przyjechała karetka, pojechałam z młodą na badania. Wyszło ok, ale dobre parę godzin to zajęło.
Dziś rano już był serwis od junkersa, poczyścił, poregulował i powinno być ok.
Od wczoraj nie mogliśmy pieca włączać więc ani ogrzewania, ani ciepłej wody...jak fachowiec włączył piec i wodę to od razu mu pokazało 40ppm (to jednostka tego czadu), a powinno być 0!Po jego czynnościach różnorakich miernik pokazał już zero ppm.
Prawdopodobnie będziemy wymieniać piec na taki z zamkniętą komorą spalania-będzie bezpieczniejszy i nie będzie nam też wtedy z kratek wiało, bo piec nie będzie zasysał z pomieszczenia tlenu i nie będzie się robiło podciśnienie-ten ciąg odwrotny (czyli kratki zamiast ciągnąć wdmuchują powietrze do mieszkania).
Dziś tż dalej sie źle czuł i wezwał karetkę, porobili mu badania i na szczęście też nie ma śladów zatrucia tlenkiem węgla w organizmie.

Gdyby nie ta czujka to już byśmy pewnie na tamtym świecie byli....i jeszcze przekonani że źródłem jest komin, wietrzyliśmy głównie nasz pokój, a my wtedy z młodą siedzieliśmy przy źródle tego czadu....masakra, mówię wam...
Evi aż mnie zmroziło momentalnie jak to czytałam.
Szczęście,że mieliście czujkę i że wszystko zadziałało jak powinno.
Ja też mam wszelakie alarmy od wszystkiego
Dobrze,że się wszystko wyjaśniło co i przez co taki cyrk był
Ufff nie chcę sobie wyobrażać waszego strachu

Dobrze,że już jesteś i na dłużej proszę więcej nie znikać

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:36   #4417
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Minka ja też miałam taki problem z rowerkiem. Ja wybrałam w końcu taki http://allegro.pl/hudora-rower-biega...186842053.html

Dziewczyny gdzie kupie jednorazowe formy do pieczenia?
właśnie ten też mi sie podoba, ale ponad 1kg cięższy od tego "strażackiego" i się zastanawiam

co do form to nie podpowiem, bo mało piekę

Cytat:
Madzia a w maszynie to taki na zakwasie pieczesz?
Ja właśnie wyjęłam swój z piekarnika i bosko pachnie... ciekawe jak w smaku bo kombinowany był - nei miałam wszystkich składników

Moje dziecko jest bardzo cwane... Jak się nad nim rozczulaliśmy, współczuliśmy i odpuszczaliśmy bo boi się kupy tak teraz boi się wszystkiego czego nie chce- dostał obiad a on tego nie - pokazując brokuły bo się boi ... wgl boi się obiadu

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
taaa :d a który

ten sobie zapisałam bo nawet wizualnie fajny
tz'towi mojemu się ten podoba http://allegro.pl/hudora-seven-od-2-...201869622.html
ale nie wiem czy kierownica za daleko od siodełka nie będzie

mi się podoba ten co Sara zamówiła

ale najlepszy wydaje mi się ten http://allegro.pl/rowerek-biegowy-hu...182071311.html

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Jak dla mnie jest wystarczający. Lekki, wygodny dla Zosi. Jazda domowa idzie coraz lepiej. Sama podnosi, sama wsiada i sama jedzie. Upadki spokojne i bardzo kontrolowane (przez Zosię oczywiscie)
dzięki

Cytat:

Do meritum-gówniarz daje mi strasznie w kość, do tego nie śpi w dzień, choć jest zmęczona i wszyscy chodzimy po ścianach...i do do tego wiadomo-na nic czasu bo gnojek mi na ogonie siedzi i jęczy i nic zrobić nie mogę....

A teraz dalszy odcinek "czadowej opowieści":
Wczoraj i przedwczoraj znów włączyła się czujka czadu, wkurzyliśmy się, bo sąsiad, który pali w piecu i od którego nam dym do pokoju leci dostał bana na palenie w piecu do czasu naprawy usterki. I wczoraj tż źle się czuł, to zadzwoniliśmy na straż pożarną. I od progu im ten ich miernik oszalał-tak piszczał głośno-kazali wszystko znów pootwierać i mi z młodą uciekać. I okazało się że to nasz junkers jednak takie numery robi! (znaczy z komina też może dodatkowo być...). Przyjechała karetka, pojechałam z młodą na badania. Wyszło ok, ale dobre parę godzin to zajęło.
Dziś rano już był serwis od junkersa, poczyścił, poregulował i powinno być ok.
Od wczoraj nie mogliśmy pieca włączać więc ani ogrzewania, ani ciepłej wody...jak fachowiec włączył piec i wodę to od razu mu pokazało 40ppm (to jednostka tego czadu), a powinno być 0!Po jego czynnościach różnorakich miernik pokazał już zero ppm.
Prawdopodobnie będziemy wymieniać piec na taki z zamkniętą komorą spalania-będzie bezpieczniejszy i nie będzie nam też wtedy z kratek wiało, bo piec nie będzie zasysał z pomieszczenia tlenu i nie będzie się robiło podciśnienie-ten ciąg odwrotny (czyli kratki zamiast ciągnąć wdmuchują powietrze do mieszkania).
Dziś tż dalej sie źle czuł i wezwał karetkę, porobili mu badania i na szczęście też nie ma śladów zatrucia tlenkiem węgla w organizmie.

Gdyby nie ta czujka to już byśmy pewnie na tamtym świecie byli....i jeszcze przekonani że źródłem jest komin, wietrzyliśmy głównie nasz pokój, a my wtedy z młodą siedzieliśmy przy źródle tego czadu....masakra, mówię wam...

Nie wyobrażam sobie tego stresu. Dobrze, że to się tak skończyło. Ja u siebie w mieszkaniu w Łodzi mam ten piec z zamkniętą komorą, ale dziewczynom i tak kazałam wietrzyć jak tak w TV trąbili, bo stresa miałam

Cytat:

mój jeszcze podwórka nie widział, młoda trochę sie go boi.
Ale co lekki, ładny zgrabny-jeśli tylko młoda się przekona do rowerka w ogóle, to sprawdzi się na pewno
koleżanki synek miał zaparcia, to lekarz kazał podawać sok z marchwi, podobno gotowana marchewka zapycha i zatwardza, a sok ze świeżej nie, ale na 100% pewna nie jestem.

dzięki za recencję

Kurna o 21 jest Zawadzka, a ja się właśnie kapnęłam, że TVN Style nie mam
Stary 2012-03-15, 19:37   #4418
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Aneczka zdrowka

evitka to macie szczescie w nieszczesciu.dobrze ze teraz tak cieplo to bez ogrzewania idzie przezyc.

Moj dzisiaj na wieczornym spacerku mial regres wisirlca.glownie co chwile sie kladl i udawal martwego. Ale to tylko takie popisy przed bratem. Z jednym mozna na spokojnie.ale w duecie to sieja spustoszenie w moim wyciszonym umysle

Lind tz chlebem zachwycony. Eryka opinia nie ma widocznie co sie kierowac

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 19:38   #4419
evitka21
Zakorzenienie

Monka, super chłopaków masz
Co do śmietany, to a propos tortu brzoskwiniowego, autorka naszego ulubionego bloga sama używa śmietany double cream czy jakoś tak i ona jest mega tłusta i ponoć się dużo lepiej ubija i sztywna w masach tortowych pozostaje-jak do naszej zwykłej kremówy polecają dodać żelatyny, to jak się ma tłuściocha takiego, to niby nie trzeba, bo stoi dęba i nic nie podcieka. Autorka właśnie w UK mieszka

Stary 2012-03-15, 19:38   #4420
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Chcemy kupić maćkowi na 2 latka rowerek biegowy i chyba ten co ma ana tylko niebieski chciałabym go gdzieś przymierzyć do Maćka zanim go kupimy, ciekawe czy mi się uda znaleźć je gdzieś w sklepach stacjonarnych.

Monka dzieciaki świetne, widać że wariaty

Moj aparat też dużo śmiga na nogach, praktycznie nie jeździ w wózku i muszę wystawic naszego Maclarena i nie mam pojęcia za ile
HEHE tez mam dylemat, za duzo tego i sama nie wiem co wybrac . Musi byc lekki i niska rama , wtedy chyba szybciej zalapia. Szukaj jakiegos do 3 lub 3,5 kg . Tak mi sie wydaje.

Cytat:
moja to nie, śpiewała swego czasu telewizję osobistą i stop biegunce

a nieprawda, bo wcześniej same na all pokazywałyśmy, a te zagraniczne to monka nam pokazuje, a my wybrzydzamy

ten co wkleiłaś, to któraś z naszych dziewczyn ma-danielek oliwkowy?
Dzieki hehe. Telewizja osobista wymiata haha sama spiewam jak slysze

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Takiego faceta jak mój się nawet nie pożycza

ehhh szkoda
Evitka szok. Dobrze ze wam nic sie nie stalo.

Dziewczyny te co maja rowerki biegowe, potrafia juz wasze dzieci jezdzic? jest tu choc jedno dziecko ktore potrafi? Jak tak czytam to chyba jeszcze nikt nie zalapal czy sie myle? Chyba czasu potrzebuja, teraz sie cieplo zrobi to bedzie juz mozna smigac, dzieciaki nie beda w grubych kurtkach . Moj jeszcze w zimowej chodzi.

Moj dalej w wzoku smiga, ale tylko w miescie , nie puszczam smroda, bo musila bym za nim leciec. Ladnie siedzi, jak marudzi to go czyms przekupie. Tz jak dochodzi , to maly wtedy jest wypuszczony.
Stary 2012-03-15, 19:43   #4421
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Aneczka zdrowka

evitka to macie szczescie w nieszczesciu.dobrze ze teraz tak cieplo to bez ogrzewania idzie przezyc.

Moj dzisiaj na wieczornym spacerku mial regres wisirlca.glownie co chwile sie kladl i udawal martwego. Ale to tylko takie popisy przed bratem. Z jednym mozna na spokojnie.ale w duecie to sieja spustoszenie w moim wyciszonym umysle

biedna madzia

Ana za co masz ostrzeżenie??
Stary 2012-03-15, 19:47   #4422
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Aneczka zdrowka

Cytat:
Monka, super chłopaków masz
Co do śmietany, to a propos tortu brzoskwiniowego, autorka naszego ulubionego bloga sama używa śmietany double cream czy jakoś tak i ona jest mega tłusta i ponoć się dużo lepiej ubija i sztywna w masach tortowych pozostaje-jak do naszej zwykłej kremówy polecają dodać żelatyny, to jak się ma tłuściocha takiego, to niby nie trzeba, bo stoi dęba i nic nie podcieka. Autorka właśnie w UK mieszka

dzieki.
Dobrze wiedziec , wlasnie jak przegladalam blog to widzialam wstawki angielskich nazw , tak wlasnie myslalam. Jak bym piekla tyle co ona to bym z kanapy nie mogla wstac . Opychala bym sie na bank.
Stary 2012-03-15, 19:54   #4423
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie tego stresu. Dobrze, że to się tak skończyło. Ja u siebie w mieszkaniu w Łodzi mam ten piec z zamkniętą komorą, ale dziewczynom i tak kazałam wietrzyć jak tak w TV trąbili, bo stresa miałam

Kurna o 21 jest Zawadzka, a ja się właśnie kapnęłam, że TVN Style nie mam
dobra jesteś
a pewno. Wietrzyć trza i czujki też dokupię

Cytat:
kocham go normalnie

Stary 2012-03-15, 20:03   #4424
agnieszka09
Wtajemniczenie

dzieki dziewczyny...
teraz czuje sie juz dobrzeale w dwa dni schudlam ok 5kg.nawet 45 kg nie waze.

ANECZKA takze zycze duzo zdroweczka nie czytalam kilku stron wiec tylko sie domyslam,ze na mieszkanko stare macie kupca

POP brawa dla Nataszki moze masz jakies zdjecie ksiezniczki.Oliwke tez z checia zobacze

EVITKA jak dobrze,ze nic Wam sie nie stalo

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

PL MADZIA ale masz przeboje z chlopakami przynajmiej wesolo jest

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:05   #4425
monka23
Zakorzenienie

Zawadzka leci - ludzie jaki maly bandyta

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-15, 20:09   #4426
Darusiaaaa
Zakorzenienie

monka to samo mialam pisac

madzia ja ci wspolczuje tych spacerow,moja na spacerkach jest IDEALNA dzieciątko ANIOL

Boze co za dzieciak w zawadzkiej-dostalabym p.i.erdo.l.c.a
A.Camus
Stary 2012-03-15, 20:16   #4427
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
biedna madzia

Ana za co masz ostrzeżenie??
Sama dokładnie nie wiem.Czekam aż mi Złoś napiszę.

Ja też nie mam tvnstyle i bandyty nie pooglądam.Już żałuję

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:19   #4428
Darusiaaaa
Zakorzenienie

zmiana zdania
dzieciakowi brakuje zabawy z rodzicami,za malo tego ma mysle ze ma to duuuzy wplyw na zachowanie bo probuje zwrocicna siebie uwage.
Gdybym ja nic z Oliwia nie robila to przypuszczam ze moglabym miec tak samo a dopiero co farby z podlogi zmylam uffff...
A.Camus
Stary 2012-03-15, 20:19   #4429
agnieszka09
Wtajemniczenie

ja tez ogladam maly daje czadu jakbym kiedys Karinke widziala z tym bieganiem

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2012-03-15, 20:25   #4430
evitka21
Zakorzenienie

zawadzką można na necie obejrzeć http://tvnplayer.pl/programy-online/na-klopoty-zawadzka-odcinki,575/odcinek-1,S00E01,10902,ogladaj.ht ml\

ale pokazuje, że drugi odcinek za 6 dni będzie można obejrzeć dopiero

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2012-03-15 o 20:26
Stary 2012-03-15, 20:26   #4431
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
robiłam te piersi kurczaka w krakersach, bardzo dobre, rzeczywiście tam się moczyło w jogurcie.
Byłam w 2 supermarketach i nie było tych form;/ musze jeszcze gdzieś indziej poszukać

Aga i Aneczka dużo zdrówka
a w takim zwykłym gospodarczym patrzyłaś ,czemu chcesz akurat jednorazowe ?
Cytat:
No jak 3 kromy wsunęła to paliwko było na drogę
Mój dzisiaj to samo latał cały dzień jak ogniem przypiekany
Cytat:

Marchew jak i sok z marchwi surowe -na zaparcia a gotowane sok jak i marchew -na biegunkę , takie cudo to jest

Evitka o matko! ale mieliście przeżycia ,całe szczęście że ta czujka była
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:33   #4432
agnieszka09
Wtajemniczenie

LIBRA ja to na biegunke teraz jak chora bylam to ryz jadlamsuper zakleja a na nastepny dzien marchew i ziemniaczka

a jak ktos ma problemy jelitowe,brzuszkowe...to super sprawa zaparzyc sobie majeranek

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2012-03-15, 20:36   #4433
libra777
Zakorzenienie

Aga ryż też dobry na biegunkę i jagody ,nawet dżem jagodowy ale taki z jagodami
Majeranek ułatwia trawienie dlatego dodaje się go np. do fasolówki,grochówki czy mięs pieczonych i dobry jest też do wąchania na katar.
Evitka to ten dzisiejszy co linka dałaś?
Stary 2012-03-15, 20:48   #4434
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
ja tez ogladam maly daje czadu jakbym kiedys Karinke widziala z tym bieganiem
A ja zapomniałam, będę czaić powtórki.
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:49   #4435
P0P70
Zakorzenienie

Aneczka - fajnie ze w końcu Wam się udało z mieszkaniem.

Monka- Twoje chłopaki to naprawdę przystojni sa

Agnieszka- zdrowia życzę i dodatkowych kilogramów.

A ja się doje i rycze. Nie wiedziałam ze To może tak boleć . A ja Wam zazdroscilam tego mleka ale głupia byłam.
Dusiaczku jak Ty to wytrzymujesz juz dwa lata?

Oliwka także woli chodzić a właściwie biegać niż siedzieć w wózku. Dzisiaj jak wracalam z mała ze spaceru to miałam wisielca bo Oliwka nie umie chodzić za roczke.

Co do rowerów to moja sobie rozciela dzisiaj na nim warte. Niestety ale za duży jeszcze jest dla niej i zdecydowanie za ciężki.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2012-03-15 o 20:51
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 20:53   #4436
libra777
Zakorzenienie

Nie to jednak nie ten dzisiejszy obejrzałam cały ,mały fajny ale mama trochę cofnięta
Stary 2012-03-15, 20:55   #4437
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
zawadzką można na necie obejrzeć http://tvnplayer.pl/programy-online/na-klopoty-zawadzka-odcinki,575/odcinek-1,S00E01,10902,ogladaj.ht ml\

ale pokazuje, że drugi odcinek za 6 dni będzie można obejrzeć dopiero
dzięki chociaż pierwszy sobie oglądnę

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Aneczka - fajnie ze w końcu Wam się udało z mieszkaniem.

Monka- Twoje chłopaki to naprawdę przystojni sa

Agnieszka- zdrowia życzę i dodatkowych kilogramów.

A ja się doje i rycze. Nie wiedziałam ze To może tak boleć . A ja Wam zazdroscilam tego mleka ale głupia byłam.
Dusiaczku jak Ty to wytrzymujesz juz dwa lata?

Oliwka także woli chodzić a właściwie biegać niż siedzieć w wózku. Dzisiaj jak wracalam z mała ze spaceru to miałam wisielca bo Oliwka nie umie chodzić za roczke.

Co do rowerów to moja sobie rozciela dzisiaj na nim warte. Niestety ale za duży jeszcze jest dla niej i zdecydowanie za ciężki.
a masz ty dojna krowo! tak nam zazdrościłaś, zobaczysz jeszcze jak ci się ssak przyssie to zobaczysz
Stary 2012-03-15, 21:03   #4438
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wazne co czy da sie zjesc i tak z tego gowno bedzie
I co dobre bylo?
Hehe... Dobre było, z tz się zajadaliśmy, Michał tylko makaron jadł a brokułów "się bał"

Cytat:
A teraz dalszy odcinek "czadowej opowieści": (...)
O matko co za przeżycia Dobrze że wszystko się dobrze skończyło.

Cytat:
Ale to nie robisz zaczynu tylko normalnie dorzucasz zakwas do reszty? Możesz wrzucić tak szczegółowy przepis ile czego. Może kiedyś zrobię tak na szybko.
Mój tez wyszedł pyszny

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Marchew jak i sok z marchwi surowe -na zaparcia a gotowane sok jak i marchew -na biegunkę , takie cudo to jest
No też tak czytałam więc sok z marchwi ok...

Używacie patelni grillowej? Co na niej robicie? Zastanawiam się na co pkty z payback wymienić

Dzięki za linka do zawadzkiej, właśnie miałam szukać

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:04   #4439
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

P0P nie zalamuj sie cycami. Tylko poczatki sa ciezkie. Ty masz trudniej bo bez ssaka,przez co mniej hormonow ktore karmienia uprzyjemniaja. Bardzo pomagaja przed odsysaniem wymasowania porzadne,cieply prysznic. No i pamietaj cyce w cieplym trzymac bo bardzo nie lubia przeciagu. Oj przy pierwszym dziecku sie nacierpialam od za duzego dekoltu

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 21:08   #4440
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
monka to samo mialam pisac

hehe tak na pierwszy rzut oka ,tak to wyglada

Cytat:
zmiana zdania
dzieciakowi brakuje zabawy z rodzicami,za malo tego ma mysle ze ma to duuuzy wplyw na zachowanie bo probuje zwrocicna siebie uwage.
Gdybym ja nic z Oliwia nie robila to przypuszczam ze moglabym miec tak samo a dopiero co farby z podlogi zmylam uffff...
Dokladnie, zle zachowanie dzieci jest wlasnie tym spowodowane, w jakis sposob walcza o uwage, po drugie takiego malego dzieciaczka trzeba tez temperowac .
Moj takiej jazdy nie robi w zabawkowym, zawsze chodzimy i ogladamy , czasem cos sobie kupi . Na bank za tydzien bede miec jazde hehe bo tak go wychwalam

Pop dzieki

Libra . Ty spec kulinarny jestes, mam pytanka yyy 2 . Mialam dzis pierogi robic ale pojechalam na zakupy , farsz wsadzilam do lodowki , bedzie dobry na jutro? jest tam tez smazona cebula, a ser odmrazalam od wczoraj i dzis z rana dodalam go do ziemniakow.
Masz pewnie swoj ulubiony sprawdzony przepis na pierogi, mogla bys sie podzielic ? Ja mam jeden z ktorego korzystam, jestem zadowolona ale moze ty masz lepszy . Ja robie z 2 szk maki, jajo, prawie cala szk. wody chyba i ciut soli. Zawsze robie na dwa razy bo boje sie na raz zrobic z 4 szklanek, bo juz nie jedno kilo maki wyladowalo w koszu . Dlatego dorabiam .

Madzia, Libra wy biegacie, macie moze sportowe rekawiczki bez palcow do biegania?

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Hehe... Dobre było, z tz się zajadaliśmy, Michał tylko makaron jadł a brokułów "się bał"

Używacie patelni grillowej? Co na niej robicie? Zastanawiam się na co pkty z payback wymienić

Dzięki za linka do zawadzkiej, właśnie miałam szukać

Ja smaze ryby, biala bez panierki i samego lososia jak mi sie niechce piec, albo lososia z ananasem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości