|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Chyba niepotrzebnie się tak emocjonuję tym tematem, ale jeszcze napiszę coś, co zauważyła jedna z wizażanek:
- zbyt wysoka temperatura w pampersie sprzyjaja rozwojowi wszelkich bakterii, - nie oddychające kompletnie pampersy bakterie wręcz kochają (wyobraźmy sobie taką gigantyczną podpaskę do pępka, z gumkami wokół ud, na naszym tyłku), - bakterie, które w fantastycznych warunkach do rozwoju lądują potem na wysypiskach na około 500 lat. W tym są m.in. szczepy polio, bo dziecko wydala je po szczepieniach; ogólnie jest to dość groźna bomba, której nie da się bezpiecznie utylizować (chyba że tak, jak odpady medyczne). A wystarczyłoby to wyprać (w 40 stopniach) i nie byłoby problemu. To są pewnie jedne z wielu argumentów, które przemawiają za wielorazówkami. Jedynym, podstawowym argumentem, który przemawia na korzyść jednorazowych pieluszek, to wygoda w użytkowaniu, dla rodziców oczywiście To jest faktycznie duże ułatwienie. Duży plus, za zaoszczędzony czas ![]() Gatta, śliczny nowy avek
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-03-16 o 09:09 |
|
|
|
#2432 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Pobiłam właśnie wszelkie rekordy głupoty....
Miałam wyjść z domu na autobus o 9.23. Że jest już 9, a nie 8 i czas się umyć, zorientowałam się jakieś 5 minut temu.... Po prostu zjadłam sobie godzinkę Oj Dawidek uciska na móżdżek mamuni ![]() P.S Dobrze, że mam wymyślone, co ubieram, bo bym się nie wyrobiła za Chiny Ludowe
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-03-16 o 09:10 |
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
ja zgagi nie mam a bóle pachwin krzyża i bioder takie że ho ho
|
#2434 |
|
Zadomowienie
|
Bry
Ja już po śniadaniu, kanapeczki i teraz jeszcze płatki z jogurtem. Póki co od ostatniej wizyty przybył mi kg, ale do kolejnej wizyty jeszcze tydzień! Mały szaleje strasznie, wczoraj tak mnie kopał w żebro, że już myślałam, ze nie przestanie, ale potem zaczął wypychac pępek. Z jednej strony się nie dziwię -co on ma tam robić, wyszukuje sobie zajęć. Ostatnio mam jakieś dziwne sny. Parę nocy temu śniło mi się, że mój mąż wziął jakieś dziecko i chciał utopić w rzece a ja miałam obserwować z takiego budynku czy nikt nie nadchodzi, no i kiedy on już był przy rzece to ja zauważyłam strażników miejskich. No i mąż rzucił to dziecko z przywiązaną jakąś gałęzią i nagle ta gałąź się zaczepiła o krzak i strażnicy go zauważyli. No i się obudziłam. Potem śnił mi się nasz bobas, że próbowałam go uspokoić dając smoczek i połknął ten smoczek dusząc się przy tym. No a dzisiejszy sen to już przegięcie. śniła mi się wizyta u ginekologa, u tego mojego nowego. Wizyta była bardzo szczegółowa, zbadał mnie normalnie, potem kazał iść się ubrać do takiego pomieszczenia obok, ja poszłam a on za mną i mówi, że jeszcze chwilę i stanął za mną. Pytam się go co robi a on zdjął gacie i mówi, że musi "wejść" żeby mi podnieść szyjkę. No to ja w nogi a on za mną z tym dyndającym kabanosem. Po czym się obudziłam. Aż strach się kłaść teraz spać. |
|
|
|
#2435 |
|
Zadomowienie
|
Cześź Dziewczynki!
Wczoraj pozazdrościłam Wam tych dzieci z zaropiałymi oczkami i dzisiaj śniło mi się, że się pieknie kochałam z mężem i było mi taaaaaaak fajnie.... Ech.....a to jeszcze tyle miesięcy celibatu przede mną ![]() Piękne słonko!!! W końcu wiosna |
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2437 |
|
Wtajemniczenie
|
ewa
Po co Ty uciekałaś Kobieto??? ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32956901]Pobiłam właśnie wszelkie rekordy głupoty.... Miałam wyjść z domu na autobus o 9.23. Że jest już 9, a nie 8 i czas się umyć, zorientowałam się jakieś 5 minut temu.... Po prostu zjadłam sobie godzinkę Oj Dawidek uciska na móżdżek mamuni ![]() P.S Dobrze, że mam wymyślone, co ubieram, bo bym się nie wyrobiła za Chiny Ludowe [/QUOTE]Nie zganiaj wszystkiego na Dawidka
|
|
|
|
#2438 |
|
Zadomowienie
|
Gaabbi a coś Ty, po 50tce taki
![]() Co ten celibat robi z człowiekiem. |
|
|
|
#2439 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2440 | ||
|
Zakorzenienie
|
już niebawem, jak tylko wszystko w kuchni będzie na swoim miejscu
Cytat:
super wiadomość ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32949946] I mnie też leżenie dobija. Też chodzę po domu i robię. Jak za dużo leżę, to mam skurcze. I dzisiaj po południu przez to powalone jedzenie też mam [/QUOTE]![]() ale słodkie ![]() zarzuć przepisem ![]() dołączam się do pytania ![]() Cześć!!! Na spotkaniu było fajnie. ale zdziwiłam się jak zamówiłyśmy kawę/herbatę i ciasto. ja wzięłam sernik, koleżanka też, druga też chciała a babka mówi, że raczej nie mają tyle porcji potem dołączyła do nas koleżanka. mąż wczoraj zdołał tylko blat przyciąć i wstawić. niestety późno wrócił z pracy. a ja chciałam już układać wszystko w szafkach |
||
|
|
|
#2441 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie pościeliłam jeszcze łóżka i mam nadzieję, że ten widok zmusi mnie do zmiany pościeli...no i ogólnie chciałabym dzisiaj trochę posprzątać. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rządzi mną jak chce, mam nadzieję, że później tak nie będzie...Cytat:
Cytat:
jak P. nie był jeszcze moim mężem to gdy przyjeżdżałam do niej to zawsze pytała : a jak tam Twój kochanek? Opowiadała też, że ona miała 20 narzeczonych ![]() Babcie potrafią być zabawne. Te czapusie i staniki kupiłam w takim "tanim" sklepie....jak on się nazywa... SNC czy coś takiego, z reguły nie ma tak dobrych jakościowo ubrań ale czasem można trafić na coś fajnego i taniego, np dla dziecka jakieś majtusie czy rajstopki czy dla dorosłych też raczej takie drobne rzeczy. I te czapeczki tam były po 2.99zł Cytat:
Muszę zadzwonić do dziekanatu i spytać czy jutro będzie otwarty. |
||||||||
|
|
|
#2442 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba uruchomie zaraz allegro i wejde na dzial zabawki erotyczne dla kobiet ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
podoba mi sie, jak zaciągają podczas rozmowy (ta jojjjjjj itp) jak przyjezdzalam z wakacji od nich to przez 2 tygodnie dochodzilam do mojego jezyka, tak spiewalam ![]() a SNC to znam, moja kolezanka kupuje tam majciochy i staniki z atlantica za smieszne pieniadze, moze sie dzis wybiore
|
||
|
|
|
#2443 | |
|
Zadomowienie
|
Ja mam okropną zgagę wieczorami....blee
Cytat:
a wiesz kupiłam w baronie na dole jest taki sklep SNC ( chyba tak) |
|
|
|
|
#2444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no glodnemu chleb na mysli
|
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja też tak zaciągałam, gdy przyjechałam na Śląsk nauczyłam się mówić "normalnie" chociaż czasem zdarza mi się nawet jakoś nieświadomie zaciągnąć po śląsku i czasem zaciągnąć po "wschodniemu". Ale gdy jadę w rodzinne strony i pobędę już tam z dzień czy dwa to mówię po tamtejszemu hehe Mąż się śmieje bo lubi jak tak zaciągnę i to jest dla niego zabawne, czasem prosi mnie: powiedz coś po swojemu...i on próbuje tak mówić ale nie wychodzi mu, to trzeba mieć we krwi, wtedy ja pokazuję mu szkołę
|
|
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę się wybrać tam. niektóre rzeczy mają super tam ![]() tam też kupiłam białe pończochy do ślubu
|
|
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś z kapukat kończę 34t szukam chętnej do urodzenia za mnie
|
#2449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawsze plakalam, jak mialam stamtad wyjezdzac do domu, ale teraz niestety tam juz nie jezdzimy
|
|
|
|
|
#2450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2451 |
|
Wtajemniczenie
|
begie a Ty skad jestes w takim razie?
dzis w DDTVN beda mowic o ciuchach ciazowych za male pieniazki
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zadomowienie
|
o matko to już tak bliiiisko !
a zarazem gratulacje ![]() jestem podekscytowana ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Ja na północny wschód od Przemyśla, okolice Hrubieszowa. Pewnie nie kojarzysz, bo to już koniec świata
|
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet dresik dla chrześnicy |
|
|
|
|
#2454 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Ja tylko na chwilke... Pamietacie ta dziewczyne co 75 dni lezala z nogami do gory,zeby uratowac przed przedwczesnym porodem dzieci? Snilo mi sie,ze kazda z nas tak lezala, miala laptopa przy sobie i pisalysmy na wizazu ![]() Milego dnia!
|
|
|
|
#2455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dalsza rodzina tez mieszka pod Jaroslawiem i jeszcze w jednej miejscowosci, ale nie pamietam juz nazwy no ale w kazdym badz razie, mi sie podobaja tamte tereny ale nie podoba mi sie droga do Przemysla, usłana fotoradarami, ktore ciagna sie od Tarnowa
|
|
|
|
|
#2456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem tej mody za małe pieniądze, co prawda i tak nie sprawi to, że polecę do sklepu coś kupować, bo mieszczę się w wiele rzeczy sprzed ciąży (pomijając spodnie i niektóre t-shirty). Z tymi kupami i pieluchami jednorazowymi... no raczej każda z nas przeżyła pieluchy tetrowe i chyba nie ma żadnych ubytków z tym związanych. Zastanawiam się nad kupnem takich wielorazowych. Oczywiście będę używać też jednorazowych, bo to wygoda, jak się gdzieś idzie. Muszę to z M. przegadać. |
|
|
|
|
#2458 |
|
Wtajemniczenie
|
co sie dzieje z dasti i freya ?????
|
|
|
|
#2459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32956901]Pobiłam właśnie wszelkie rekordy głupoty.... Miałam wyjść z domu na autobus o 9.23. Że jest już 9, a nie 8 i czas się umyć, zorientowałam się jakieś 5 minut temu.... Po prostu zjadłam sobie godzinkę Oj Dawidek uciska na móżdżek mamuni ![]() P.S Dobrze, że mam wymyślone, co ubieram, bo bym się nie wyrobiła za Chiny Ludowe [/QUOTE]gratulujemy ja też jestem wyrodna, bo cokolwiek się nie stanie - mówię że to wszystko przez Adama![]() Cytat:
![]() ja wczoraj ogłosiłam znajomym że jak Adam nie wyjdzie 28 kwietnia, to wezmę go sama własnoręcznie wyciągnę - już mam dosyć bycia w ciąży...niech on wyłazi "
|
||
|
|
|
#2460 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra, ja zmykam
jade znowu gdzies na spacer. Pogoda piekna za oknem ![]() papa |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

To jest faktycznie duże ułatwienie. Duży plus, za zaoszczędzony czas 
Oj Dawidek uciska na móżdżek mamuni

[/QUOTE]

a zarazem