Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-16, 09:07   #2431
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Chyba niepotrzebnie się tak emocjonuję tym tematem, ale jeszcze napiszę coś, co zauważyła jedna z wizażanek:

- zbyt wysoka temperatura w pampersie sprzyjaja rozwojowi wszelkich bakterii,
- nie oddychające kompletnie pampersy bakterie wręcz kochają (wyobraźmy sobie taką gigantyczną podpaskę do pępka, z gumkami wokół ud, na naszym tyłku),
- bakterie, które w fantastycznych warunkach do rozwoju lądują potem na wysypiskach na około 500 lat. W tym są m.in. szczepy polio, bo dziecko wydala je po szczepieniach; ogólnie jest to dość groźna bomba, której nie da się bezpiecznie utylizować (chyba że tak, jak odpady medyczne). A wystarczyłoby to wyprać (w 40 stopniach) i nie byłoby problemu.

To są pewnie jedne z wielu argumentów, które przemawiają za wielorazówkami.
Jedynym, podstawowym argumentem, który przemawia na korzyść jednorazowych pieluszek, to wygoda w użytkowaniu, dla rodziców oczywiście To jest faktycznie duże ułatwienie. Duży plus, za zaoszczędzony czas

Gatta, śliczny nowy avek

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-03-16 o 09:09
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:07   #2432
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Pobiłam właśnie wszelkie rekordy głupoty....
Miałam wyjść z domu na autobus o 9.23.
Że jest już 9, a nie 8 i czas się umyć, zorientowałam się jakieś 5 minut temu....
Po prostu zjadłam sobie godzinkę Oj Dawidek uciska na móżdżek mamuni

P.S Dobrze, że mam wymyślone, co ubieram, bo bym się nie wyrobiła za Chiny Ludowe

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-03-16 o 09:10
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:07   #2433
śliweńka
Zakorzenienie

ja zgagi nie mam a bóle pachwin krzyża i bioder takie że ho ho

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:07   #2434
8ewus8
Zadomowienie

Bry
Ja już po śniadaniu, kanapeczki i teraz jeszcze płatki z jogurtem.
Póki co od ostatniej wizyty przybył mi kg, ale do kolejnej wizyty jeszcze tydzień!
Mały szaleje strasznie, wczoraj tak mnie kopał w żebro, że już myślałam, ze nie przestanie, ale potem zaczął wypychac pępek. Z jednej strony się nie dziwię -co on ma tam robić, wyszukuje sobie zajęć.

Ostatnio mam jakieś dziwne sny. Parę nocy temu śniło mi się, że mój mąż wziął jakieś dziecko i chciał utopić w rzece a ja miałam obserwować z takiego budynku czy nikt nie nadchodzi, no i kiedy on już był przy rzece to ja zauważyłam strażników miejskich. No i mąż rzucił to dziecko z przywiązaną jakąś gałęzią i nagle ta gałąź się zaczepiła o krzak i strażnicy go zauważyli. No i się obudziłam.

Potem śnił mi się nasz bobas, że próbowałam go uspokoić dając smoczek i połknął ten smoczek dusząc się przy tym.

No a dzisiejszy sen to już przegięcie. śniła mi się wizyta u ginekologa, u tego mojego nowego. Wizyta była bardzo szczegółowa, zbadał mnie normalnie, potem kazał iść się ubrać do takiego pomieszczenia obok, ja poszłam a on za mną i mówi, że jeszcze chwilę i stanął za mną. Pytam się go co robi a on zdjął gacie i mówi, że musi "wejść" żeby mi podnieść szyjkę. No to ja w nogi a on za mną z tym dyndającym kabanosem. Po czym się obudziłam. Aż strach się kłaść teraz spać.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:11   #2435
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cześź Dziewczynki!
Wczoraj pozazdrościłam Wam tych dzieci z zaropiałymi oczkami i dzisiaj śniło mi się, że się pieknie kochałam z mężem i było mi taaaaaaak fajnie....
Ech.....a to jeszcze tyle miesięcy celibatu przede mną

Piękne słonko!!! W końcu wiosna
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:11   #2436
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry
Póki co od ostatniej wizyty przybył mi kg, ale do kolejnej wizyty jeszcze tydzień!
Mały szaleje strasznie, wczoraj tak mnie kopał w żebro, że już myślałam, ze nie przestanie, ale potem zaczął wypychac pępek. Z jednej strony się nie dziwię -co on ma tam robić, wyszukuje sobie zajęć.

Ostatnio mam jakieś dziwne sny. Parę nocy temu śniło mi się, że mój mąż wziął jakieś dziecko i chciał utopić w rzece a ja miałam obserwować z takiego budynku czy nikt nie nadchodzi, no i kiedy on już był przy rzece to ja zauważyłam strażników miejskich. No i mąż rzucił to dziecko z przywiązaną jakąś gałęzią i nagle ta gałąź się zaczepiła o krzak i strażnicy go zauważyli. No i się obudziłam.

Potem śnił mi się nasz bobas, że próbowałam go uspokoić dając smoczek i połknął ten smoczek dusząc się przy tym.

No a dzisiejszy sen to już przegięcie. śniła mi się wizyta u ginekologa, u tego mojego nowego. Wizyta była bardzo szczegółowa, zbadał mnie normalnie, potem kazał iść się ubrać do takiego pomieszczenia obok, ja poszłam a on za mną i mówi, że jeszcze chwilę i stanął za mną. Pytam się go co robi a on zdjął gacie i mówi, że musi "wejść" żeby mi podnieść szyjkę. No to ja w nogi a on za mną z tym dyndającym kabanosem. Po czym się obudziłam. Aż strach się kłaść teraz spać.
oplułam się ze śmiechu

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-03-16, 09:12   #2437
Gaabbi
Wtajemniczenie

ewa A przystojny chociaż ten lekarz??? Bo ten sen mógłby być nawet miły Po co Ty uciekałaś Kobieto???

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32956901]Pobiłam właśnie wszelkie rekordy głupoty....
Że jest już 9, a nie 8 i czas się umyć, zorientowałam się jakieś 5 minut temu....

P.S Dobrze, że mam wymyślone, co ubieram, bo bym się nie wyrobiła za Chiny Ludowe [/QUOTE]
Nie zganiaj wszystkiego na Dawidka
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:18   #2438
8ewus8
Zadomowienie

Gaabbi a coś Ty, po 50tce taki
Co ten celibat robi z człowiekiem.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:18   #2439
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Nie zganiaj wszystkiego na Dawidka
Już zaczynam być wyrodną matką
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:18   #2440
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

kiedy pokazesz nam kuchnie?? mezus skreca? zdolniacha z niego
już niebawem, jak tylko wszystko w kuchni będzie na swoim miejscu

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem, że pisałyście już tym często, ale co kupujecie do codziennej pielęgnacji pupy???
ja chcę maść noworodkową. bratowa używała, bardzo zadowolona i poleca.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Już jestem.
Wszystko dobrze, mały jest już główką do dołu.
super wiadomość

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Jak wrocilam do domu tak pojawily sie skurcze:/ mam juz dosyc tej ciazy Ostatnimi czasy pare spraw zwalilo mi sie na glowe, jakbym Wam to opisala,to mialybyscie depresje razem ze mna Ehhh nie chce narzekac,ale jakbym miala pistolet na kulki to strzelilabym sobie w leb
Nie bede Wam o tym pisala,wie tylko moj maz,az ku... wstyd co sie porobilo w mojej rodzinie,a do tego mamy jeszcze swoje problemy:/
Przerazilo mnie to,ze zaczela mnie wkurzac nawet czkawka naszego synka, w tym momencie gdzies mam jaki bedzie mial wozek, gdzie bedzie spal. Biore leki,ale nie mam sily lezec, chodze po domu, siedze, troche posprzatalam,mecze sie strasznie:/ Wiem,ze nie duzo mi zostalo i nie wiem co sie ze mna dzieje. Mam nadzieje,ze jak sie urodzi,to stworzymy 3osobowa prawdziwa rodzinke i oderwiemy sie od tego wszystkiego,oby mi przeszlo
bidulka... głowa do góry, nie zamartwiaj się tak

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32949946]
I mnie też leżenie dobija. Też chodzę po domu i robię. Jak za dużo leżę, to mam skurcze. I dzisiaj po południu przez to powalone jedzenie też mam [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
oto czapeczki, które zakupiłam
ale słodkie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość

Upiekłam właśnie ciacho czekoladowo pomarańczowe. Pachnie w całym domu
zarzuć przepisem

Cytat:
a staniki gdzie tak tanio???
dołączam się do pytania

Cześć!!!
Na spotkaniu było fajnie. ale zdziwiłam się jak zamówiłyśmy kawę/herbatę i ciasto. ja wzięłam sernik, koleżanka też, druga też chciała a babka mówi, że raczej nie mają tyle porcji
potem dołączyła do nas koleżanka.

mąż wczoraj zdołał tylko blat przyciąć i wstawić. niestety późno wrócił z pracy. a ja chciałam już układać wszystko w szafkach

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:19   #2441
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Aha, a rozwiązując krzyżówkę miała hasło :"przodek krowy" i wpisała ŁEB załamka, a potem jej inne hasła nie pasowały i była zła, chyba na siebie

Żeby mi się chciało, to rano ją zdjęłam, żebym później nie miała wyjścia i musiała ubrać, ale jak widać lenistwo wzięło górę i muszę teraz . Ale biorę Tża do pomocy.
hahahahaprzodek krowy - łeb

Ja nie pościeliłam jeszcze łóżka i mam nadzieję, że ten widok zmusi mnie do zmiany pościeli...no i ogólnie chciałabym dzisiaj trochę posprzątać.

Cytat:
Co do mojej mamy, ktora jest czasem pocieszna, chcac zablysnac angielskim zamiast mowic I don`t know, mowi Aj noł noł

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
fajoskie te czapeczki

generalnie takie kosmetyki "samorobione" wychodzą taniej. chociaż to też zależy jak się kupuje np całą buteleczkę wit. e, a potrzebuje parę kropel i potem ta witamina stoi niewykorzystana, to bez sensu...
No właśnie... a ile kosztuje olej ze słodkich migdałów i wit. E ?

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Ostatnio przeżyłam to samo - po jakiś 3 godzinach w kozakach miałam odbite na nogach wszystko! I nie wiem w sumie czy to przez to, że przytyłam aż tyle czy faktycznie aż tak puchną... Pewnie jedno i drugie.
Ja myślę, że właśnie przez to, że strasznie puchną... a jeszcze niedawno cieszyłam się, że nie mam takiego problemu... dopiero teraz w III trymestrze różne rzeczy mi wychodzą...

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
a mi jak leże na lewym boku to drętwieje i boli noga, tzn od krzyża przez pośladek po stopę, a jak leżę na prawym to jest oki, zapewne od kręgosłupa
a ponoć lepiej na lewym, a ja nie mogę bo mi tyłek drętwieje
ciekawe czy to, że mały preferuje lewą stronę i zawsze mi się z tej wypina i raczej tez w tą kopie ma coś z tym drętwieniem wspólnego, może leży sobie na jakimś nerwie
Moja mała na pewno nie preferuje lewej strony, bo jak tylko się na lewy bok odwrócę to zostaję skopana i to porządnie i nie przestaje kopać dopóki się nie obrócę na plecy albo prawy bok. Rządzi mną jak chce, mam nadzieję, że później tak nie będzie...

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Ech, u mnie też jak u niektórych z Was dziś gorsze samopoczucie Fenoterol jakoś daje mi się dziś we znaki, słabo mi czy jakoś tak dziwnie, nie mogę wziąć głębszego oddechu... Może jutro będzie lepiej
i jak tam lepiej już dzisiaj?

Cytat:
te slowa Twojej Babci to jak z ruskiego troche brzmi

super czapusie moge wiedziec gdzie je nabylas?

a staniki gdzie tak tanio???
Co do słów mojej babci to rzeczywiście - moja rodzina pochodzi ze wschodu, a raczej spod wschodniej granicy z Ukrainą właśnie, pewnie to ma jakiś związek z tym
jak P. nie był jeszcze moim mężem to gdy przyjeżdżałam do niej to zawsze pytała : a jak tam Twój kochanek?
Opowiadała też, że ona miała 20 narzeczonych
Babcie potrafią być zabawne.

Te czapusie i staniki kupiłam w takim "tanim" sklepie....jak on się nazywa... SNC czy coś takiego, z reguły nie ma tak dobrych jakościowo ubrań ale czasem można trafić na coś fajnego i taniego, np dla dziecka jakieś majtusie czy rajstopki czy dla dorosłych też raczej takie drobne rzeczy. I te czapeczki tam były po 2.99zł

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Witam
Ja dziś co godzine w nocy wstawałam na siku... Mała cały czas widocznie uderza mi o pęcherz, jestem nie wyspana....
Ja też dzisiaj jakoś często musiałam wstawać na siku...

Muszę zadzwonić do dziekanatu i spytać czy jutro będzie otwarty.

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:25   #2442
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Cześź Dziewczynki!
Wczoraj pozazdrościłam Wam tych dzieci z zaropiałymi oczkami i dzisiaj śniło mi się, że się pieknie kochałam z mężem i było mi taaaaaaak fajnie....
Ech.....a to jeszcze tyle miesięcy celibatu przede mną

Piękne słonko!!! W końcu wiosna
jak sie pytalam meza kiedy mnie dotknie po ciazy to powiedzial, "no jak sie zrosniesz, za jakies 9 miesiecy "

chyba uruchomie zaraz allegro i wejde na dzial zabawki erotyczne dla kobiet

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:

Co do słów mojej babci to rzeczywiście - moja rodzina pochodzi ze wschodu, a raczej spod wschodniej granicy z Ukrainą właśnie, pewnie to ma jakiś związek z tym
jak P. nie był jeszcze moim mężem to gdy przyjeżdżałam do niej to zawsze pytała : a jak tam Twój kochanek?
Opowiadała też, że ona miała 20 narzeczonych
Babcie potrafią być zabawne.

Te czapusie i staniki kupiłam w takim "tanim" sklepie....jak on się nazywa... SNC czy coś takiego, z reguły nie ma tak dobrych jakościowo ubrań ale czasem można trafić na coś fajnego i taniego, np dla dziecka jakieś majtusie czy rajstopki czy dla dorosłych też raczej takie drobne rzeczy. I te czapeczki tam były po 2.99zł
tez mam rodzine zaraz przy Ukrainie w bardzo pieknym miescie

podoba mi sie, jak zaciągają podczas rozmowy (ta jojjjjjj itp)

jak przyjezdzalam z wakacji od nich to przez 2 tygodnie dochodzilam do mojego jezyka, tak spiewalam

a SNC to znam, moja kolezanka kupuje tam majciochy i staniki z atlantica za smieszne pieniadze, moze sie dzis wybiore
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:25   #2443
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja zgagi nie mam a bóle pachwin krzyża i bioder takie że ho ho
Ja mam okropną zgagę wieczorami....blee

Cytat:

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

ale słodkie

dołączam się do pytania
a wiesz kupiłam w baronie na dole jest taki sklep SNC ( chyba tak)

Wanda
Stary 2012-03-16, 09:29   #2444
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:

no glodnemu chleb na mysli
Stary 2012-03-16, 09:30   #2445
begie13
Zadomowienie

Cytat:

tez mam rodzine zaraz przy Ukrainie w bardzo pieknym miescie

podoba mi sie, jak zaciągają podczas rozmowy (ta jojjjjjj itp)

jak przyjezdzalam z wakacji od nich to przez 2 tygodnie dochodzilam do mojego jezyka, tak spiewalam

a SNC to znam, moja kolezanka kupuje tam majciochy i staniki z atlantica za smieszne pieniadze, moze sie dzis wybiore
oo a w jakim mieście?
no ja też tak zaciągałam, gdy przyjechałam na Śląsk nauczyłam się mówić "normalnie" chociaż czasem zdarza mi się nawet jakoś nieświadomie zaciągnąć po śląsku i czasem zaciągnąć po "wschodniemu". Ale gdy jadę w rodzinne strony i pobędę już tam z dzień czy dwa to mówię po tamtejszemu hehe
Mąż się śmieje bo lubi jak tak zaciągnę i to jest dla niego zabawne, czasem prosi mnie: powiedz coś po swojemu...i on próbuje tak mówić ale nie wychodzi mu, to trzeba mieć we krwi, wtedy ja pokazuję mu szkołę

Wanda
Stary 2012-03-16, 09:31   #2446
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam okropną zgagę wieczorami....blee

a wiesz kupiłam w baronie na dole jest taki sklep SNC ( chyba tak)
wiem gdzie muszę się wybrać tam.
niektóre rzeczy mają super tam
tam też kupiłam białe pończochy do ślubu

Malinka

Haniusia
Stary 2012-03-16, 09:32   #2447
begie13
Zadomowienie

aaa dzisiaj zaczynamy 31 tc

Wanda
Stary 2012-03-16, 09:34   #2448
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
aaa dzisiaj zaczynamy 31 tc

a ja dziś z kapukat kończę 34t szukam chętnej do urodzenia za mnie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-03-16, 09:34   #2449
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
oo a w jakim mieście?
no ja też tak zaciągałam, gdy przyjechałam na Śląsk nauczyłam się mówić "normalnie" chociaż czasem zdarza mi się nawet jakoś nieświadomie zaciągnąć po śląsku i czasem zaciągnąć po "wschodniemu". Ale gdy jadę w rodzinne strony i pobędę już tam z dzień czy dwa to mówię po tamtejszemu hehe
Mąż się śmieje bo lubi jak tak zaciągnę i to jest dla niego zabawne, czasem prosi mnie: powiedz coś po swojemu...i on próbuje tak mówić ale nie wychodzi mu, to trzeba mieć we krwi, wtedy ja pokazuję mu szkołę
Przemyśl to jest najladniejsze miasto w jakim bylam do tej pory w Polsce
zawsze plakalam, jak mialam stamtad wyjezdzac do domu, ale teraz niestety tam juz nie jezdzimy
Stary 2012-03-16, 09:34   #2450
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
wiem gdzie muszę się wybrać tam.
niektóre rzeczy mają super tam
tam też kupiłam białe pończochy do ślubu
czasem przeglądam tam jakieś ubrania no są średnie ale tanio można tam kupić właśnie takie rzeczy jak rajstopy, bieliznę itp. Już tylko parę czapeczek zostało

Wanda
Stary 2012-03-16, 09:35   #2451
moniczka1302
Wtajemniczenie

begie a Ty skad jestes w takim razie?

dzis w DDTVN beda mowic o ciuchach ciazowych za male pieniazki
Stary 2012-03-16, 09:41   #2452
begie13
Zadomowienie

Cytat:
o matko to już tak bliiiisko ! a zarazem gratulacje
jestem podekscytowana

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Przemyśl to jest najladniejsze miasto w jakim bylam do tej pory w Polsce
zawsze plakalam, jak mialam stamtad wyjezdzac do domu, ale teraz niestety tam juz nie jezdzimy
Nigdy nie byłam w Przemyślu ale mam rodzinę w pod Jarosławiem.

Cytat:
begie a Ty skad jestes w takim razie?
Ja na północny wschód od Przemyśla, okolice Hrubieszowa. Pewnie nie kojarzysz, bo to już koniec świata

Wanda
Stary 2012-03-16, 09:42   #2453
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
czasem przeglądam tam jakieś ubrania no są średnie ale tanio można tam kupić właśnie takie rzeczy jak rajstopy, bieliznę itp. Już tylko parę czapeczek zostało
tak zdarzają się też średniej jakości albo nawet i kiepskiej, ale kilka udało mi się kupić całkiem fajnych.
nawet dresik dla chrześnicy

Malinka

Haniusia
Stary 2012-03-16, 09:47   #2454
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny
Ja tylko na chwilke...
Pamietacie ta dziewczyne co 75 dni lezala z nogami do gory,zeby uratowac przed przedwczesnym porodem dzieci?
Snilo mi sie,ze kazda z nas tak lezala, miala laptopa przy sobie i pisalysmy na wizazu

Milego dnia!
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:50   #2455
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja na północny wschód od Przemyśla, okolice Hrubieszowa. Pewnie nie kojarzysz, bo to już koniec świata
oj to nie znam...
dalsza rodzina tez mieszka pod Jaroslawiem i jeszcze w jednej miejscowosci, ale nie pamietam juz nazwy no ale w kazdym badz razie, mi sie podobaja tamte tereny

ale nie podoba mi sie droga do Przemysla, usłana fotoradarami, ktore ciagna sie od Tarnowa
Stary 2012-03-16, 09:52   #2456
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
o matko to już tak bliiiisko ! a zarazem gratulacje
jestem podekscytowana

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

ja mniej

Cytat:
Czesc Dziewczyny
Ja tylko na chwilke...
Pamietacie ta dziewczyne co 75 dni lezala z nogami do gory,zeby uratowac przed przedwczesnym porodem dzieci?
Snilo mi sie,ze kazda z nas tak lezala, miala laptopa przy sobie i pisalysmy na wizazu

Milego dnia!
mój TŻ się śmieje czy pierwsze co to dziecko wezmę do ręki po porodzie czy laptopa by na wizażu napisać że urodziłam dowciapny

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-03-16, 09:56   #2457
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Dziewczyny
Ja tylko na chwilke...

Milego dnia!
Moja mama tak ze mną leżała... współczuję.
Ciekawa jestem tej mody za małe pieniądze, co prawda i tak nie sprawi to, że polecę do sklepu coś kupować, bo mieszczę się w wiele rzeczy sprzed ciąży (pomijając spodnie i niektóre t-shirty).
Z tymi kupami i pieluchami jednorazowymi... no raczej każda z nas przeżyła pieluchy tetrowe i chyba nie ma żadnych ubytków z tym związanych. Zastanawiam się nad kupnem takich wielorazowych. Oczywiście będę używać też jednorazowych, bo to wygoda, jak się gdzieś idzie. Muszę to z M. przegadać.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 09:56   #2458
moniczka1302
Wtajemniczenie

co sie dzieje z dasti i freya ?????
Stary 2012-03-16, 10:00   #2459
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Chyba niepotrzebnie się tak emocjonuję tym tematem, ale jeszcze napiszę coś, co zauważyła jedna z wizażanek:

- zbyt wysoka temperatura w pampersie sprzyjaja rozwojowi wszelkich bakterii,
- nie oddychające kompletnie pampersy bakterie wręcz kochają (wyobraźmy sobie taką gigantyczną podpaskę do pępka, z gumkami wokół ud, na naszym tyłku),
- bakterie, które w fantastycznych warunkach do rozwoju lądują potem na wysypiskach na około 500 lat. W tym są m.in. szczepy polio, bo dziecko wydala je po szczepieniach; ogólnie jest to dość groźna bomba, której nie da się bezpiecznie utylizować (chyba że tak, jak odpady medyczne). A wystarczyłoby to wyprać (w 40 stopniach) i nie byłoby problemu.

To są pewnie jedne z wielu argumentów, które przemawiają za wielorazówkami.
Jedynym, podstawowym argumentem, który przemawia na korzyść jednorazowych pieluszek, to wygoda w użytkowaniu, dla rodziców oczywiście To jest faktycznie duże ułatwienie. Duży plus, za zaoszczędzony czas

Gatta, śliczny nowy avek
ja tam z chęcią słucham za i przeciw, ponieważ może nie od pierwszych dni, bo musze sobie jakoś te pieluszki i ten odkarzacz załatwić, ale tak od 3 miesiąca - chętnie bym zaczęłam je stosować... _Agata czy Twoja propozycja jest nadal aktualna? co do przesyłki oczywiście

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32956901]Pobiłam właśnie wszelkie rekordy głupoty....

P.S Dobrze, że mam wymyślone, co ubieram, bo bym się nie wyrobiła za Chiny Ludowe [/QUOTE]

gratulujemy ja też jestem wyrodna, bo cokolwiek się nie stanie - mówię że to wszystko przez Adama

Cytat:
Bry

prawie się posikałam..... a Ty lepiej się przyznaj że seksu Ci się chce
Cytat:
ja wczoraj ogłosiłam znajomym że jak Adam nie wyjdzie 28 kwietnia, to wezmę go sama własnoręcznie wyciągnę - już mam dosyć bycia w ciąży...niech on wyłazi"
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 10:03   #2460
moniczka1302
Wtajemniczenie

dobra, ja zmykam jade znowu gdzies na spacer. Pogoda piekna za oknem

papa milego dzionka!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości