|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
przestan tak w ogole pisac. Mały urodził sie zdrowy, jest prawidłowo rozwiniety, a infekcja, zapalenie płuc czy nawet operacja już za Wami. Duzo przeszliście, ale jak to mówia 'co nas nie zabije to wzmocni'![]() A kto jak kto, ale Ty jego MAMA, nie mozesz sie łamać, bo mały to wyczuje
|
|
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() jakiegos mega doła wyłapałam boję się pomyślec co nas moze jeszcze spotkać.. to zwężenie odźwiernika, na które był operowany czasem nawraca... i teraz za każdym razem jak mu się uleje to wpadam w panikę. po kazdym karmieniu modlę się, zeby nie zaczął wymiotować... masakra jakaś... |
|
|
|
|
#1203 |
|
Zadomowienie
|
Aż mnie ciary przeszły.......
W dzieciństwie miałyśmy z siostra gramofon i słuchałysmy bajek. jedna z ulubionych znalazłam na you tube Brzydkie kaczatko polecam ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Pamietam te okładki.....az mnie sciska w srodku Czerwony kapturek Normalnie sie poryczałam.......miałam te bajki Przygody Piotrusia Pana Tomcio Paluch Calineczka Królowa Zima Zaczarowany las Przygody gąski Balbinki
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-03-15 o 22:31 |
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Kinia coś marudna wieczorem była
znów uspokajanie dźwiękiem suszarki, bo tym ciągłym przemywaniem oka i od czasu do czasu odciąganiu katarku jest rozdrażniona cholernie ![]() Neska jesteś silną kobietką, weź się w garść i nie płacz ani się nie smuć, bo synek to wyczuwa i będzie niespokojny! nie można tak ![]() Cytat:
Ładnie tuczysz Milenkę ![]() CIEKAWY LINK
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-03-15 o 22:58 |
|
|
|
|
#1205 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Igunia
|
|
|
#1206 | ||
|
Zadomowienie
|
śliczna
Cytat:
Cytat:
wiem, ze łatwo się mówi, ale nie dołuj się... wiele przeszliście, ale to tylko umocniło Waszą więź, musisz być silna dla swojego synia ![]() trzymaj się i nie smutaj! |
||
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!
Anabellita ja płaciłam 350zł za sesję NataliaM super zabawy, na pewno skorzystam bo czasem mi pomysłów brak Najbardziej podoba mi się paluszek gilgoczek ![]() Haniula a może wydrukuj zdjęcie? neska22 głowa do góry, jesteś najlepszą na świecie mamą dla Igora kasikzaki aaa, bajki czytane, my też miałyśmy gramofon (do dziś rodzice mają i bajki też na wnuki czekają 'Chcecie bajki, oto bajka... Była sobie Pchła Szachrajka...' ahhh Agatek fajny link, warto przeczytać ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Mamy chłopców, a co wy kupujecie na chrzest? Bo same sukienki na razie tu widzę
|
|
|
|
#1208 |
|
BAN stały
|
Czesc
Natalia super te zabawy, ja czasem nie mam pomysłu jak zabawić marudę ![]() Neska zobaczysz wszystko się unormuje Kasik ja tez miałam bajki z gramofonu ![]() U nas nocka ok, a nawet b. dobrze bo zazwyczaj miałam pobudki co 2 godziny a dziś jak usnął o 20.00 to jadł o 0.00 i 3.30 a potem po 6.00 i wstaliśmy o 7.30 Może mało pedagogiczne ale wczesnie kazde karmienie go wybudzało przy wyjmowaniu z łózeczka. A pieluchę zmieniam przed karmieniem raz w nocy około 3./4.00Oho już popisalam. Ale mam wyjca |
|
|
|
#1209 |
|
Zadomowienie
|
Inutil ja wprawdzie mam druga dziewuchę, ale przegladajac aukcje natknełam sie na taka muchę
moze się przyda? słodko to wygląda ![]() http://allegro.pl/muszka-mucha-chlop...191247614.html krawaty ten sprzedawca też ma
|
|
|
|
#1210 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie dobrze. Wiem, to straszne jak taka mała, niewinna istotka choruje, jesteś mamusiom i pewnie Ci serce pęka, ale musisz być twarda i nic nie pokazywać po sobie bo Igorek czuje, ze coś jest nie tak, więc głowa do góry! Cytat:
![]() A pamiętacie Pankracego z okienka? http://www.youtube.com/watch?v=0vnvw4TfHiE Miałam też na kasecie magnetofonowej bajki: "szkolne przygody Pimpusia Sadełko" i "Na jagody" ![]() dziękować
|
|
#1211 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I dużo zdrówka i szczęścia dla solenizantki Przez te szczepienia i gorączkę jestem dużo w tyle, więc ile tylko Krzyś pozwoli nadrobić nadrobię
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez mialam te bajki tata chyba ma do dziś, ale gramofon raczej niesprawny
|
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam pytanie do mamuś, które miały umowę o pracę do dnia porodu... pearl, myślę, ze Ty mi pomożesz Chodzi mi o to że przy rejestrowaniu do lekarza kiedyś pokazywało sie pieczątkę od pracodawcy w książeczce zdrowia, ze jest się ubezpieczonym. Nie mam pojęcia jak teraz sie rejestrować kiedy ubezpieczenie zdrowotne daje nam ZUS, co pokazać przy rejestracji? Czy ZUS wystawia jakieś zaświadczenie, że mnie ubezpiecza ![]() Za tydzień wybieram się do gina, a u mnie zawsze chcą potwierdzenia wizyty i okazania ubezpieczenia, a ja nie wiem co mam im pokazać
|
|
#1214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zrobiłam analogiczny błąd z ubraniem na chrzest wczoraj go ubrałam na próbę i przez przypadek ubrudziłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() _________________________ ___ cześć ![]() Mój synuś kończy dziś 2 m-ce Wczoraj byliśmy na naukach chrzcielnych i było nas czworo, więc po znajomości całość trwała niecałe 10 minut niepotrzebnie leciałam odstawić Tymka do teściów![]() Za chwilę ma być moja mama posiedzieć z Timim, a ja idę do fryzjera nareszcie![]() Aaaa... mój mały dzisiaj przy śniadanku zrobił takiego kupona, że przeleciało przez 3 warstwy jego ubranek i zajęło również moją piżamę Dobra, biorę się za ogarnianie i zmykam, będę później, papa
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na momencik, bo jestem u mojego Taty, wiec nie mam czasu odpisywac... ale teraz zabral synka do ogrodu, a mala jeszcze spi
to mam chwilunie dla siebie, to sie melduje ze zyje... bo zaraz do karmienia bede sie musiala szykowac, bo godzina taka ze juz tylko nasluchuje kiedy sie obudzi
|
#1216 |
|
Zadomowienie
|
neska22 , głowa do góry, Iguś dużo przeszedł w swoim krótkim życiu, ale to już za wami. Teraz się ciesz, że to wszystko nie było aż tak groźne itp. Musisz być dla niego silna
![]() A ja się pochwalę ![]() Moje dziecko od zawsze zasypia samo w łóżeczku Czasem trzeba jej kilka razy podać smoka , ale nigdy jej nie lulałam W dzień też sporo śpi No chyba , że włącza jej się funkcja "pomarudzę, co by mama nie miała ze mną za dobrze i się nie nudziła" Co do becikowego to Monia jakoś późno dostajesz . Ja dostałam pierwszy tysiąc po 3 tygodniach od złożenia papierów a drugi chyba miesiąc . I już nawet nie pamiętam, że było ![]() Co do chrzcin , to my robimy w lipcu albo sierpniu, bo ja mam całą rodzinkę w UK i muszę ustawiać terminy tak jak oni będą w PL. I za nic nie wiem w co małą ubrać.
Edytowane przez sandra1892 Czas edycji: 2012-03-16 o 10:38 |
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
neska: trzymaj się, ile śmiechu tyle płaczu - to działa w dwie strony, radosne życie przed nim
, bedzie dobrzeinutil: ja teraz sukienkowa, ale dla synka mialam: biale body, bialy kaftanik, bialy waski pajac, biale skarpetki - takie waskie pod spod, do tego biale szydelkowe spodenki cienkie i bialy sweterek oraz biala robiona na drutach czapeczke i szaliczek... oraz kremowy becik pozyczony od kolezanki... kupowalam tylko sweterek (30zł ale nie do chrztu, tylko poszukalam w sklepach bialego normalnego), sama zrobilam spodenki, czapeczke i szaliczek, resztę wybrałam wśród ciuszków które dostałam od znajomych lub sama kupilam do noszenia codziennego i potem normalnie mu ubieralam na codzien... czapka i szalik sluzyla mu cala zime kolejna (to byla taka ciepla czapka a wyszla mi troche za luzna, wiec na kolejna zime troche ja poglebilam i byla jak znalazl). Chrzest mialam w kwietniu i nie wiedzialam jak bedzie na dworze, dlatego mialam tyle warstw naszykowane... ostatecznie bylo bez szalika ) i mialy byc zalozone wlasnie na takiego cienkiego pajaca... ale jakbym teraz ubierala chlopca, to bym mu zrobila grubsze spodenki i nie kombinowala z pajacem, albo uszyla mu spodenki z polarku bialego a do ozdoby wydziergala sweterek... jakoś nie widzę sensu wydawać na ciuszki zalozone tylko raz mnostwa pieniedzy... ale z drugiej strony fajnie miec cos specjalnego na te okazje - dla synka mialam spodenki, dla corci bedzie sukienka - reszte ciuszkow tak jej kupie/wyszukam zeby mogla pozniej chodzic w nich codziennie... gorzej że ten becik od koleżanki nie będzie już pasował - mała jest odrobinę większa niż synek, a chrzest najprawdopodobniej bedzie dopiero na koniec kwietnia (chyba ze jakims cudem uda sie w swieta...) no ale moze bedzie dosc cieplo zeby kocyk wystarczyl? my jeszcze w sumie mamy w wozku biala "posciel", ktora dostalam od mamy, to zawsze sama chwile chrztu przetrzyma w ciuszkach a reszte bedzie lezec w wozku Sandra: Ty masz prosto w sumie ![]() LAtem będzie ciepło, to ci starczy sukienusia, sweterek i koc w razie chlodu zima tez niby prosto, bo wystarczy zimowy kombinezon... najgorzej chyba wiosna, bo trzeba miec cos cieplego a moze sie okazac ze goraco bedzie
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2012-03-16 o 10:41 |
|
|
|
#1218 |
|
Zadomowienie
|
A mam pytanko . Zamówiłam sobie soczewki o takie http://alesoczewki.com/p/8/33/purevi...c-i-dzien.html
miała może któraś z was takie ?? Jak z noszeniem przez całe 30 dni bez zdejmowania na noc?
|
#1219 |
|
Wtajemniczenie
|
Neska zobaczysz, że teraz już będzie tylko lepiej !! Wiosna nadchodzi, a to taka optymistyczna pora roku. Głowa do góry !!
Dziś w końcu idziemy do tego księdza, bo jakoś wybrać się tam nie umieliśmy. Mam stresa Oby tylko nie rzucał wrednych tekstów... A i na chrzestnego jednak poprosiłam brata. Nie zyje z nim aż tak dobrze, Lilce tez nic nie dał jak przyjechał , ale w końcu to brat, a tylko jego moge dac na chrzestnego, bo nikogo innego nie mam, ani na chrzestna nie mam żadnej kuzynki ani nikogo. A chciałam mieć kogos od siebie w razie "wu" gdyby kontakt z TŻtem kiedyś się urwał, to i wiadomo, że z jego rodziną też juz nie bede tak trzymać. |
|
|
|
#1220 |
|
Zadomowienie
|
Ale tutaj dziś cicho
Ładna pogoda , to pewnie wszystkie na spacery poszły. Ja też chyba się wybiorę , tylko mała już mi się w kombinezon nie mieści Muszę kupić jakiś cieńszy chyba , bo teraz już grubego się nie opłaca .
|
#1221 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Jest jakieś światełko w tunelu że moja Mili będzie spać w łóżeczku. Wczoraj jak zasnęła 0 23:15 odłozyłam ją do łóżeczka to nawet się nie przebudziła i wstała, uwaga ....o 5:45 Po 6tej znowu zasnełą i zostawiłąm ją u mnie na klacie bo się normalnie stęskniłam 8:30 pobudka zjadłą, posłuchałysmy "brzydkie kaczątko" i odłożyłąm ją do łóżeczka zebym ja sie mogła wyszykować. Włączyłam karuzelę, wzięłąm nianie i zeszłam na dół. Karuzela przestałą grać to ja pędzę do góry i co...ta bździągwa śpi Nie mogę sie nadziwić ![]() Tak więc zjadłam śniadanko i teraz was nadrobię... ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() Mili tylko na cycu ale widać ze głodomor z niej no i tez to że duża sie urodziłą od wyjścia ze szpitala czyli 10 tyg dzis dokładnie przybrała 3kg, to chyba ok wychodzi 300g tygodniowo![]() Nie moge odczytać linku, musze ściagnąć ale cos nie idzie ![]() Olek tez duży chłopak ![]() A tak przy okazji, czy Oluś jest już zarezerwowany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 2 miechy.A co do kupek to Mili od kilku dni robi takie smierdziochy że nos wykręca....to pewnie przez to ze jem więcej nowych produktów ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-03-16 o 11:42 |
||||||
|
|
|
#1222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za postępy w spaniu w łóżeczku oby mi też tak łatwo poszło na razie w nocy moja mała śpi tak do 24 w łóżeczku ale później jak się obudzi do karmienia to już ze mną chce spać :/ teraz też siedzę i się zastanawiam ile będę miała czasu dla siebie bo oczywiście nie chciała sama zasnąć i usnęła mi na rękach podczas mojej rozmowy przez tel z przyjaciółką która trwała chyba z 20 minut :P odłożyłam do łóżeczka i śpi ale coś tam przez sen gada :P czyli nie śpi twardo :/ a jak się obudzi to na spacerek bo pogoda piękna już chyba dziś może jakąś kurteczkę lżejszą założymy zobaczymy A tak wogóle to DZIEŃ DOBRY! Mam pytanie do mam KARMIĄCYCH PIERSIĄ - czy łykacie jakieś witaminy? jeśli tak to jakie?
|
|
#1223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
--------------------------------------------------------- Witam U mnie dzisiaj piękna pogoda. Bartuś znowu 2 razy wybudził się z glosnym płaczem - kurde zaczyna mnie to naprawdę martwic! Dzisiaj zainstalowałam krążek,no i z tej okazji mam pytanie do dziewczyn ,które już stosowały ten wynalazek. Czy jak włozy się palec - wiadomo gdzie- to wyczówacie ten krążek?Bo ja czuję i obawiam sie,że za płytko go umieściłam.Ale z drugiej strony myślę,ze tak ma byc bo przeciez potem jakoś trzeba go wyjąc ,więc musi byc wyczówalny. Prosze o odpowiedz
|
|
|
|
|
#1224 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzien Dobry
![]() Nie bylo mnie jeden dzien, a tu tyle nadrabiania Poki co nadgonilam 2 strony i lece na spacerek, bo slonaczko, az wola zeby wyjsc![]() Milego dnia mamusie i dzidziusie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie też pogoda przepiękna, a ja jestem zmuszona do siedzenia w domu, bo TŻ w pracy jest i nie ma kto mi wózka znieść z IVpiętra No cóż, trudno... chociaż powybieram sobie fotki Asieńki do wywołania
|
|
#1226 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Witam się Oczywiscie pogoda śliczna,wiec niedługo spacerek,ale czekam na koleżankę ,że razem pójdziemy.ona jest w ciaży więc moze pozbędę się trochę rzeczy za małych dla Nikoli.Dzis do ok 2 w nocy będziemy same z Nikolcią bo TŻ pojechał do pracy na taką głupia godzinę bo zaczynają się derby .Mam nadzieję ,ze będzie grzeczna wieczorem ,chociaż raczej nie narzekam ,zeby było inaczej ,ale po prostu jak on przychodzi do domu to chcę trochę odpocząć od małej tzn od noszenia,zagadywania itp.
|
|
#1227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja łykam witaminki codziennie a co dugi dzien omega3. Mam takie http://www.vitabiotics.com/Pregnacar...oductinfo.aspx
|
|
#1228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po pierwszej ciąży, tak 3 miesiace po porodzie zaczęły mi masakrycznie wypadać włosy, więc i teraz na to czekam. I dlatego wzmacniam się witaminami, może będą trochę mniej wypadać, bo inaczej zostanę łysa |
|
|
|
|
#1229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam problemy w domu, ale nie będę zaśmiecać tutaj i dawać innym satysfakcje ![]() Cytat:
oby tak dalej! Uuu to siostrzeniec duzy chłopak! ![]() A link ciekawy, o usypianiu dziecka, jakie są błędy, co robic, mówić itp itd, może za granicą nie działa?! ![]() Cytat:
jak ten czas leci... moja za 2 dni obchodzi dwumiesięcznicę jeszcze są nauki przed chrzcinami?!!!!! pff... ciekawe jak ja to zrobie, skoro A. przyjeżdża raz w miesiącu.... Pochwal się później fryzurką Dzielny chłop, jak na obsrańca przystało, zrobił co swoje! moja dzisiaj też, ale spodziewałam się, bo termin miała wczoraj ale nie postarała się hehehe ja tam złapałam wszystko w chusteczki
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-03-16 o 13:41 |
|||
|
|
|
#1230 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
latałam z papierami i załatwiałam 6 dni po porodzie, ledwo co się ruszałam, dupa rwała, ale załatwiłam Amelkę nie wiesz w co ubrać? Może coś od dziewczyn z forum odkupisz? ja już o tym myslałam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

przestan tak w ogole pisac. Mały urodził sie zdrowy, jest prawidłowo rozwiniety, a infekcja, zapalenie płuc czy nawet operacja już za Wami. Duzo przeszliście, ale jak to mówia 'co nas nie zabije to wzmocni'

znów uspokajanie dźwiękiem suszarki, bo tym ciągłym przemywaniem oka i od czasu do czasu odciąganiu katarku jest rozdrażniona cholernie 
nie można tak 

Najbardziej podoba mi się paluszek gilgoczek 

moja dzisiaj też, ale spodziewałam się, bo termin miała wczoraj ale nie postarała się hehehe