|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1052 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
dla Amelki! Ja dziś sete poproszę albo nawet i dwie, jakiś taki spadek nastrojuCytat:
Cytat:
jeszcze raz gratuluje.
|
|||
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
my dzis konczymy 4 tygodnie a jutro idziemy do lekarza bo cos mi sie moj synek zolty wydaje no i ten jego placz podczas karmienia mnie martwi,
czytalam na necie ze powodow moze byc duzo np mleko za wolno lub za szybko lecac,refluks,infekcja,zl a pozycja ciala itd.Jutro sie okaze. Anulka gratuluje |
|
|
|
#1054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Alex dzisiaj spi sporo w dzien, chyba nadrabia zaleglosci, bo ten katar go wymeczyl i powiem Wam, ze kocham Fride, kupilismy wczoraj i dzisiaj juz prawie sladu po katarze nie ma, a to co mu wyciagnelam i w jakich ilosciach przechodzi ludzkie pojecie, wczesniej odciagalam gruszka, ale to byla porazka straszna. |
|||
|
|
|
#1055 |
|
Wtajemniczenie
|
anankee własnie to oglądam jednym okiem
Byłam dziś na bioderkach. Lewe jest prawie poza normą. Mamy wyznaczoną już kolejną wizytę. Boję się, nie chce by z Lilką był jakiś problem
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-03-14 o 17:42 |
|
|
|
#1056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1057 |
|
Raczkowanie
|
boroo50 ja polecam olejek eucerin przeciw rozstępom, o połowę tańszy od musteli a tak samo dobry (spr. na allegro). Ja jak tylko zaczęłam karmić to na piersiach takie rozstępy mi wyszły, no ale przestałam smarować przed porodem no i mam skutki...a znajoma farmaceutka mówiła, żebym dalej eucerin używała to powinny zblednąć a nowe nie powstaną. Więc już zamówiłam
![]() Anulka_86 z odbijaniem to chyba tak jest na początku, też się strasznie męczyłam, szczególnie nocami, ale teraz mała nauczyła się odbijać ładnie i już idzie szybko, a jak nie odbije to na boczek i do łóżeczka spać i w 99% przypadków nic się nie ulewa, więc widocznie nie zawsze potrzebuje. Teraz już wiem, że nie ma co się tym odbijaniem stresować, z każdym dniem będzie lepiej, zobaczysz! MissZuzia i MMONIKA9 - dziękuję za informację, wysłałam męża do przychodni gdzie zapisywał małą i faktycznie powiedzieli, żeby dziś przyjść a my dziś równo 2 tyg skończyliśmy ![]() kasikzaki - my też walczymy z nocnym odkładaniem, dlatego pytałam o to usypianie przez dzieci niby same po ziewaniu, ale u nas to nijak nie działa ![]() A w nocy odkładamy do spania po odbiciu a mała oczy jak 5 złotych i zaczyna działać, jak się rozkręci to juz tylko smok działa, którego oczywiście trzeba non stop łapać i wkładać po 100 razy |
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Laski moja Lena robi W KONCU normalne rzadkie kupy po pachy
ciesze sie jak głupia, bo jak ma 6tyg to pierwszy raz jest prawidlowa kupa, a nie twarde boble jak u dorosłego;/Mam tylko nadzieje, ze to nie za sprawa wczorajszego czopka, tylko biogaia tak na nia dziala ![]() Az na tą okolicznosc pije żurawinowego reddsaa - rewelacja !i jem kebaba
|
|
|
|
#1059 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1060 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Na all znalazłam coś takiego:ta akurat jest czerwona, ale są jeszcze czarne i fioletowe, pomysł fajny, tylko ta modelka na tym zdjęciu jest beznadzejna...nie dość, że wygląda jak nie poczesana to jeszcze te tenisówki do tej sukienki http://moda.allegro.pl/ziabaqlu-suki...163777066.html Bardzo podobają mi się te 2 sukieneczki tylko cenę mają okropną, no i nie nadają się przy karmieniu: http://moda.allegro.pl/elegancka-suk...177159043.html i ta: http://moda.allegro.pl/elegancka-suk...177159190.html i jeszcze te: http://moda.allegro.pl/elegancka-wie...180979599.html http://moda.allegro.pl/limitowana-ko...185794079.html a jak nie znajdę sukienki to zdecyduję się na jakąś czerwoną bluzeczkę elegancką na guziczki... bo chcę mieć czy do sukienki czy do spódniczki czerwone dodatki - szpilki mam z tamtego roku TAKIE mniej więcej, a spódniczkę - ołówkową czarną lub jakąś ciemny popiel bym chciała - to mama by mi uszyła, a jak nie to mam moją dzinsówkę ołówkową co była ciążowa, ale jest do odprucia ten pas i daje radę jako normalna ...trzeba kombinować ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
A nie kazali "Pieluszkować" ?
|
|
|
#1061 |
|
Wtajemniczenie
|
http://moda.allegro.pl/nowosc-2012-t...176699189.html a mi się strasznie ta podoba do tego jakieś fajne bolerko i git majonez
|
#1062 |
|
Rozeznanie
|
Uwaga!!!
Martynka wysyła swoje zgłoszenie do klubu obsrutanych ![]() ![]() ![]() Szczeliła kupala po spacerze, który pomijając, że znalazł się na mnie, to i na poduszce, body, śpiochach spodenkach i Martynki pleckach, brzuszku i nóżkach...ogólnie kupsztal wyszedł nogawkami i górą pieluszki także komplet...oczywiście jak na obsrańca przystało, bo doprowadzniu Martynki do czystości, założeniu czystej pieluszki i pokremowaniu dupki, przy zapinaniu ostatniego napa Martynka postanowiła wypróbować czy dobrze zapięłam świerzą pieluszkę i nic tym razem nie wyleci więc szczeliła kolejnego kupsztala :P ![]() Nooo a tak ogólnie to mam problem...byłam w restauracji i Pan powiedział, że pracownicy jego nie chccą przyjść w 1 dzień świąt, a jeśli to tylko za podwójną stawkę..więc dupa, Chrzcin w 1 dzień świąt nie da się zrobić w restauracji... i genralnie nadzieja w tym, że ksiądz się jutro zgodzi na chrzciny w II dzień świąt (Lany Poniedziałek) Mam pytanko za 100pkt jak wy wpisujecie swój tekst do tej emotki z transparentem?
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2012-03-14 o 18:45 |
|
|
|
#1063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
----------------------------------------------------------------------------------------- No tak te wszystkie sukienki super są ,ale niestety nie na moją figurę ![]() Bartuś po kąpieli,po jedzonku,zasnął sam w łóżeczku,tyle,że co chwile odzywa się i wola smoka Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-14 o 18:54 |
|
|
|
|
#1064 | ||||
|
Raczkowanie
|
Hallo
![]() Witamy sie z Nikosiem i mowimy, ze u nas wszystko super, bylismy na dwoch dlllugich spacerkach, zahaczylismy nawet o centrum handlowe a synus dal mamusi spodnie poprzymierzac i nawet kupic jedneaaa i kupilam tez karnet na silownie i fitness, nie wiem tylko kiedy dam rade chodzic bo calymi dniami siedze sama z niusiem, bo tz do 20 w pracy cala nadzieja w babci i w wolnych dniach tz, czyli 3 w tygodniu , a na jedne zajecia w tygodniu z Nikosiem bede chodzila, bo sa jakies specjalne dla mam z maluszkami![]() Mam pytanie, czy orientuje sie ktoras z was od ktorego miesiaca mozna zabierac malucha na basen? I czy musza to byc jakies specjalne zajecia czy tak poprostu mozna wejsc ![]() Cytat:
jem tez wszystko, poczawszy od pizzy, kebaba, schabowych itp, nawet kapusniaku sobie nie odmowilam itez nic mu nie bylo, nie spozywam tylko czekolady bo wmawiam sobie, ze nie wolno, bo wiem, ze jak sprobuje to bede ja jadla i jadla![]() Cytat:
Natomiast suszarke uwielbia, ale taka "naturalna", ta z yt nie dziala, wiec chyba pojdziemy z torbami, jak zobacze rachunak![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1065 |
|
Wtajemniczenie
|
Martuniunia, własnie nie. Słowem o tym nie powiedzieli. Nawet mi nic nie powiedział, że jest coś źle, tylko mówil do pielęgniarki.
Kazał mi Lilke kłaść na brzuchu. Zapytał czy Lila leży na brzuszku, powiedziałam, że tak, ale tylko w dzień. A ten do mnie dlaczego tylko w dzień, no to ja mu na to, że położna mi tak powiedziała, żeby kłaść Małą tylko na dzień na brzuszek. A ten od mnie, że jak się zepsuje mi samochód to do kogo idę ? Do mechanika czy do piekarza. Ja no do mechanika, a on no właśnie, więc niech Pani nie słucha ludzi, którzy nie mają pojęcia o czym mówią i co się nie znają. Więc Lilke mam kłaść i na noc na brzuszek i na dzień. Całe szczęscie ,że lubi na brzuszku spać. Ja nie mam stelaża do fotelika, ale dziś poszłam do rossmana z fotelikiem. Jakoś nikt się dziwnie nie patrzył, tylko zaglądały Panie tak ukradkiem na Lilke, hehe Miłe uczucie, jak ktoś chce moje dzieciątko podglądnąc.
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-03-14 o 18:56 |
|
|
|
#1066 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.arsport.com.pl/ chodziliśmy z synkiem kiedyś, z Martynką może też pójdę, ale to są stricte zajęcia dla rodzica + niemowlaka odbywające się cyklicznie A co do wieku to o ile się orientuję to od 3 miesiąca życia dzieci już tam chodzą Cytat:
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2012-03-14 o 19:26 |
||
|
|
|
#1067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
najlepiej iść na specjalne zajęcia dla rodziców z niemowlakami chociaż tak też mozesz wejść ale z tego co wiem jak są specjalne zajęcia to woda jest cieplejsza i powietrze tez dogrzewają wtedy
|
|
#1068 |
|
Rozeznanie
|
My po szczepieniu, dziękuje za kciuki. Julka darła się na całego - 3 wkłucia to znacznie za dużo i będziemy też szczepić na rotawirusy za dwa tygodnie. Teraz marudzi - mam nadzieje, że nocka będzie ok i gorączki nie dostanie.
miłego wieczoru - idę tulić moje maleństwo ![]() Jutro ma 7 tygodni i waży 5100 gram
|
#1069 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale Grzeczniuch
|
|
#1070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko moja ma rekawek,chyba sobie ja zamowie bo swietnie sie nosi
|
||
|
|
|
#1071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zośka
a nie masz zalecenia żeby nosiła specjalne gacie?? Ćwicz z nią często roweryki i kładź na brzuszku Haniula za kupacze! u mnie młoda zaczęła pić herbatki i się już nie wyrywa może ze swoją też ćwicz? metodą prób i błędów... po długim czasie polubiła rumiankową uff...Martunia uuu Twoja córa przebija wszystich obsrańców! ![]() Cytat:
to ja się cieszę, że lubi zwykłą suszarę z yt ufffff ![]() Cytat:
|
|
#1072 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
podczytuję Was na telefonie, ale nie chce mi się na nim odpisywać bo można się zabić własną pięścią. Wreszcie dorwałam się do kompa. Jakoś od piątku non stop jesteśmy poza domem. Jutro też. Fajnie tak śmigać wszędzie z dzidziolem. Uprzejmie donoszę, że akcja kolka zakończona!! Odkąd dostaje Delicol, nie pręży się przy jedzeniu, robi fajne kupy, nie wrzeszczy przez 10h na dobę, jeszcze śliczniej śpi w nocy, ma miękki brzuszek, jest wesoły i zadowolony z życia. Dziwi mnie tylko czemu żaden super pediatra nie wpadł na to, że to może być niska tolerancja laktozy. Dziady kalwaryjskie! Walczyliśmy jeszcze z brzydką łuszczącą się i śmierdzącą skórą na uszach i udało się wreszcie to wyleczyć. Oczywiście pediatra jak zwykle nie pomógł, samemu trzeba było coś wymyślić. Spryskiwałam Octeniseptem i smarowałam Purelanem. Po dwóch dniach śladu nie ma, a miał to półtora miesiąca. Byłam w niedzielę na basenie, pływałam bez zatrzymania 30 min żabą krytą i dwa dni mnie brzuch przy bliźnie po cc bolał. Chyba przegięłam W niedzielę spróbuję jeszcze raz. Zostało mi 5 kg ciążowych i 18 kg nadwagi. Waga stoi jak zaklęta półtora miesiąca
|
#1073 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, nie czytalam dzisiaj nic
, nadrobie pozniej, bo na razie Jas mi nie daje. Wpadlam zadac wazne dla mnie pytanie. Mialam zwolnienie do 13-go lutego. Pozniej juz moj lekarz kazal mi isc 14-go do szpitala, tam mnie odeslali do domu i 16 juz mnie polozyli w szpitalu, a 17-go urodzilam. Teraz nie mam tak jakby zwolnienia lekarskiego od tego 14-go lutego do 17-go lutego. Czy przez to moga mojemu pracodawcy nie wyplacic jakiejs kasy za mnie? Macierzynski chyba nie ma nic do L4??? Na moje, to nie wyplaca po prostu tej kasy za te 3 dni, ale reszta chyba zostaje bez zmian??? Prosze zorientowane o pomoc ![]() I jeszcze jedno pytanie. Do ktorego dnia miesiaca ZUS wyplaca swiadczenia??
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-03-14 o 20:32 |
|
|
|
#1074 |
|
Rozeznanie
|
Wrzucam wam foteczki Martynki - śpioszek i przyłapana na uśmiechu
(wrzucam tu bo w K coś mi się Image pulta dziś, że error)
|
|
#1075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam sposób na uśpienie dziś mojego hrabiego... pojechaliśmy na zakupy, trzęsący wózek zdziałał cuda
![]() i kupiliśmy w promocji wielką pakę pampersów ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1077 |
|
Wtajemniczenie
|
Kazali mi Lilke kłaść tylko na brzuszku o niczym innym nie mówili.
Właśnie Blanszor, Lilka też ma taką łuszczącą i śmierdzącą skórę za uszami i na szyi. Myję ja tam dokładnie wieczorem, odkąd to zauważyłam to myję ją bardzo dokładnie, a rano następnego dnia już to ma.Spróbuje z octaniseptem . Zrobiłam sałatke z zupek chińskich, ale jest ładnie mówiąc ohydna. Coś mi nie pykło. Dobrze, że TŻ jest wszystkożerny. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-03-14 o 20:48 |
|
|
|
#1078 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Monia straszny sen ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rozpatrzone pozytywnie
|
|
#1079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Taaa bo te modelki na tych zdjęciach to często do (kościo)trupów bardziej podobne niż do ludzi :P - niech żyje Photo Shop
|
|
|
#1080 |
|
Raczkowanie
|
kurcze co wieczor jest problem z zasypianiemm u nas,ryk kwik i na zmiane noszenie,lulanie itp. zaczynam sie zastanawiac czy to czegos wspolnego z kolka.nie ma?jak sie ona u was objawia?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

dla Amelki! Ja dziś sete poproszę albo nawet i dwie, jakiś taki spadek nastroju

- rewelacja !i jem kebaba
szkoda, musze jeszcze poszukac. Ewentualnie zdecyduje sie na bluzke rorpinana ale spodni ani spudnicy tez nie mam 

także komplet...oczywiście jak na obsrańca przystało, bo doprowadzniu Martynki do czystości, założeniu czystej pieluszki i pokremowaniu dupki, przy zapinaniu ostatniego napa Martynka postanowiła wypróbować czy dobrze zapięłam świerzą pieluszkę i nic tym razem nie wyleci więc szczeliła kolejnego kupsztala :P
i genralnie nadzieja w tym, że ksiądz się jutro zgodzi na chrzciny w II dzień świąt (Lany Poniedziałek) 

a nie masz zalecenia żeby nosiła specjalne gacie?? Ćwicz z nią często roweryki i kładź na brzuszku
może ze swoją też ćwicz? metodą prób i błędów... po długim czasie polubiła rumiankową uff...