Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 23:01   #3421
justusia16
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość

Dokładnie
Najlepsze jest, to jak poszła do biura po odbiór mercedesa i wyszła z laptopem
No hahahhaa, albo dobre było też to jak dzwoniła że jej krem na zmarszczki krzywde zrobił i w tej kominiarce hhahha
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 23:10   #3422
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Miło od kogoś usłyszeć miłe słowa na ten temat, tym bardziej, że mieszkam z teściową i ciągle słyszę krytykę Nie wiem w ogóle dlaczego, bo moja córeczka w kwietniu będzie mieć dwa latka, a od dawna je sama i to wszystko, mówi zdaniami (oczywiście troszkę przekręca słowa, ale to takie słodkie ), no i nigdy nie chorowała Latem całe dnie jesteśmy na dworze, wygłupiamy się itp. Oczywiście też ją uczę, aby zajęła się sama sobą i nie ma problemu, bo mogę ze spokojem coś zrobić, a ona się zajmie klockami czy kredkami

Przepraszam za te offtopy, ale musiałam się wygadać
Wiesz co, to aż miło czytać To super, że są jeszcze mamy (i tatusiowie chyba też ), które mają chęć, by poświęcać czas i uwagę swoim dzieciom. Ja pracuję z dziećmi i widzę, że to jednak rzadkość, maluchy mają pod dostatkiem kasy- szkoła prywatna- ale często zdecydowanie za mało rozsądnego uczucia. A najgorsze, jak rodzice się kłócą o dzieci Jestem przerażona tym, co się dzieje, ale także tym, jak dzieci są uwiązane. Jak na smyczy. Za naszych czasów było dużo lepiej Naprawdę, masz rewelacyjne podejście, a teściową się nie przejmuj, swoje dziecko już odchowała, teraz Twoja kolej Babcia to ma tylko rozpieszczać A rodzice mają pilnować, żeby maluszek od tego rozpieszczania nie przytył za bardzo

No dobra, żeby nie było off-topu, to czy miał ktoś może maskę Chantal z miodem? Widziałam ją ostatnio, jak moja mama była u fryzjera. Obejrzałam sobie skład Nie jest rewelacyjny, ale ok, maska będzie nawilżać. No i ma zapach ładny Na razie mam jeszcze trochę Kallosa, Pilomax rumiankowy i odżywkę Fructis. No i szukam zastępstwa dla Kallosa. A ten Chantal to nie jest drogi
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 23:24   #3423
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Chyba źle się wyraziłam, chodziło mi o ten krem na brodawki, jak go nakładać
Rycynkę kupiłam tylko na rzęsy i paznokcie
Albo ja nie przeczytałam ze zrozumieniem: brzydal:

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
Ja regularnie wcieram rycynowy solo w skalp, nie mam większego problemu z nałożeniem, bo na opuszkach palców pod wpływem ciepła olej robi się bardziej płynny. Zmywanie go ze skalpu też nie jest jakoś specjalnie uciążliwe (zawsze myję tylko raz).
Natomiast raz spróbowałam naolejować nim długość - o matkooo, nie polecam Nie nakładało się już tak łatwo, zmyć tego nie mogłam za cholerę, a włosy wyglądały tragicznie - matowe, tłuste i elektryzujące się, blleee
No własnie na długośc to horror

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 23:38   #3424
annaab4
Raczkowanie

GG do annaab4

Mam głupie pytanie... Wizażanki mówiły dużo o farbowaniu na olej... a jakbym tak tego rozjaśniającego psikacza z Joanny używała na olej?
Jest sens?

a serce moje zostało na woodstockowym polu...
annaab4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 23:46   #3425
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annaab4 Pokaż wiadomość
Mam głupie pytanie... Wizażanki mówiły dużo o farbowaniu na olej... a jakbym tak tego rozjaśniającego psikacza z Joanny używała na olej?
Jest sens?
Rozjaśnianie na olej... cóż, to zależy. Może Ci słabiej złapać, może Ci nie złapać. To zależy od włosów i od tego, jak one reagują na ten sprej. Możesz spróbować, ja tego nie próbowałam, bo dla mnie takie spreje to łatwy sposób na zniszczenie sobie włosów dlatego, że ciężko kontrolować proces rozjaśniania... no ale niektóre dziewczyny są zadowolone Na oleju złapie tak, jak na mocniej przetłuszczonych włosach.

Edytowane przez weegirl
Czas edycji: 2012-03-15 o 23:48
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 00:02   #3426
Lethie
Zadomowienie

Dogoniłam Was, nie mogłam dzisiaj wejść wcześniej, a jak zaczęłam nadrabiać to myślałam, że bawicie się w "nas nie dogoniat", bo co byłam już blisko to nowa strona się pojawiała

Cytat:

Najbardziej nie podobają mi się spojrzenia innych matek, kiedy się tak zachowuję Ale co ja na to poradzę, że taka już jestem
Przynajmniej moja córeczka ma mnóstwo zabawy i miłości, bo kupowanie zabawek i zdanie "baw się sama", to nie jest odpowiednie wychowanie
Popieram jak czytam to o czym piszesz to tak sobie myślę, że jak już kiedyś będę miała dziecko to mam nadzieje, że będę taką mamą jak Ty bo to naprawdę, dobre i zdrowe podejście jest.

Ehh.. ciężkie jest życie wedle zasady "już nie kupię w tym miesiącu nic do włosów". Bo naprawdę czuję, że kilka półproduktów jest mi niezbędnych do dalszej egzystencji.

Moje włosy

Edytowane przez Lethie
Czas edycji: 2012-03-16 o 00:04
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 00:09   #3427
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
Ehh.. ciężkie jest życie wedle zasady "już nie kupię w tym miesiącu nic do włosów". Bo naprawdę czuję, że kilka półproduktów jest mi niezbędnych do dalszej egzystencji.
Ja też mam bana na nowe rzeczy do włosów, dopóki nie wykończę tego co mam (a to trochę potrwa), ale skoro nie mogę kupować to przecież mogę się wymieniać z wizazankami I tak oto obeszłam system

A dzisiaj siedzę drugi raz już od 19 z olejem lnianym a pod nim keratyna, elastyna, d-panthenol, all in one i mleczko pszczele Jutro o 10 zmywam Zaczynam mieć taką wariację, że jak są dni, kiedy nic nie robię z włosami tylko je sobie psikam najwyżej, to mi jakoś ciężko na sercu
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 00:28   #3428
kropelkaa
Zakorzenienie

tez za mną strasznie chodzą zakupy na zsk ale musze skonczyc to co mam, ale przynajmniej oproznić połowe
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 00:36   #3429
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Ja dałam maść na końce ( tak od polowy te końce sie zrobiły ) na olej. Zmyło się bez problemu.
I samą na włosy i też ladnie zeszlo, miało być na końce tylko ale wyszło od połowy
Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
Ładne zakupy Maść dzisiaj sama z ciekawości wtarłam w płytkę paznokci, ładnie odżywiła i natłuściła skórki a na włosy nakładam go głównie na naolejowane końcówki
Dziękuję dziewczyny

Jutro przetestuję, ale najpierw solo, jedynie spryskam włoski psikaczem mojej roboty

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
nie przejmuj się teściową wg. mnie tak jak ją wychowujesz teraz to jest super, zreszta z tego co piszesz to widac to po jej umiejętnosciach i zdrowiu

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Wiesz co, to aż miło czytać To super, że są jeszcze mamy (i tatusiowie chyba też ), które mają chęć, by poświęcać czas i uwagę swoim dzieciom. Ja pracuję z dziećmi i widzę, że to jednak rzadkość, maluchy mają pod dostatkiem kasy- szkoła prywatna- ale często zdecydowanie za mało rozsądnego uczucia. A najgorsze, jak rodzice się kłócą o dzieci Jestem przerażona tym, co się dzieje, ale także tym, jak dzieci są uwiązane. Jak na smyczy. Za naszych czasów było dużo lepiej Naprawdę, masz rewelacyjne podejście, a teściową się nie przejmuj, swoje dziecko już odchowała, teraz Twoja kolej Babcia to ma tylko rozpieszczać A rodzice mają pilnować, żeby maluszek od tego rozpieszczania nie przytył za bardzo
Cytat:
Popieram jak czytam to o czym piszesz to tak sobie myślę, że jak już kiedyś będę miała dziecko to mam nadzieje, że będę taką mamą jak Ty bo to naprawdę, dobre i zdrowe podejście jest.
Dziękuję Kochane za wsparcie Od razu mi się lżej zrobiło na serduszku

Też czasami mi żal tych niektórych dzieciaczków, może i mają wypasione zabawki, ale zbyt mało miłości. Ja staram się dać córeczce wszystko, nie tylko rzeczy materialne, ale i miłość. Mąż oczywiście mi w tym pomaga, ale to już wiadomo "córeczka tatusia"
No i co do teściowej, to ja rozumiem, że dziadkowie są od rozpieszczania, ale nie powinni się wtrącać. Kiedy moja córeczka robi coś źle i jej tłumaczę, że tak nie wolno, to moja teściowa ją potrafi głaskać, przytulać i całować w tym czasie, tak się nie robi, bo dziecko jest wygłupione i nie wie w końcu czy zrobiło dobrze czy źle
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 00:40   #3430
Dinulka
Zakorzenienie

ja właśnie nakładam olej na noc powiedzcie mi jakie efekty macie po odżywce z babassu? Bo ja nic specjalnego nie widzę, ale dopiero parę cm mi ubyło z butelki i nie wiem czy efekty przyjdą potem czy na mnie nie ddziała po prostu...
U mnie raz czy dwa razy było spore zmiękczenie włosów, ale tylko gdy nałożę jej bardzo dużo. Tak to na co dzień nie widzę niczego w sumie...
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 00:43   #3431
Fubizka
Zakorzenienie

Dinulka - u mnie był efekt po pierwszym użyciu, ale nie używałam jej samej, jeszcze oleje, psikacze, cudacze itd. W każdym razie ona pierwsza dała mi efekt wygładzenia odstających włosków (wciąż odstają, ale mniej), co wcześniej doprowadzało mnie do ciężkiego szału. No i blask i inne takie, ale to na pewno nie tylko zasługa Isany.
Stary 2012-03-16, 00:52   #3432
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
No i co do teściowej, to ja rozumiem, że dziadkowie są od rozpieszczania, ale nie powinni się wtrącać. Kiedy moja córeczka robi coś źle i jej tłumaczę, że tak nie wolno, to moja teściowa ją potrafi głaskać, przytulać i całować w tym czasie, tak się nie robi, bo dziecko jest wygłupione i nie wie w końcu czy zrobiło dobrze czy źle
Otóż to! Ja mam strasznie napiętą sytuację z teściami, szkoda słów. Nie widziałam ich od listopada a mieszkają 10 min drogi od nas. Nie zależy mi na utrzymywaniu kontaktów z kobietą która powiedziała mojemu mężowi że mnie nienawidzi a mi przez tel zakomunikowała że ma nadzieje, że szybko się rozwiedziemy Nie licząc że na slub miała w ogóle nie przyjść a jak juz przyszła, to wszystko jej nie pasowało i nawaliła się do nieprzytomności Tylko męża mi szkodza, bo widzę jak mu jest za nią wstyd
I ja szczerze nie wyobrażam sobie, że mamy dziecko i ona ma z nim jakikolwiek kontakt

- 25 kg

Edytowane przez the rock
Czas edycji: 2012-03-16 o 00:53
Stary 2012-03-16, 01:48   #3433
Fubizka
Zakorzenienie

Dziewczyny, używałyście oleju Parachute? Jeśli tak, to jakie wrażenia, jakie jest jego działanie?
I czy on ma potencjał wysuszający?
Stary 2012-03-16, 05:30   #3434
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Kuszą mnie te Gliss Kury, muszę poczytać jakie mają silikony, tzn. konkretnie czarny.
Lojalnie ostrzegam : mnie i mojej Psiapsiółce ta seria zaczęła kuku robić. A obie byłyśmy jej ambasadorkami, same ochy i achy . Używałyśmy od momentu wprowadzenia na rynek, a więc parę miesięcy .

Cytat:
Ah ta keratyna, ostatnio robi furorę na wizażu
Nie "ostatnio" . Keratyna jest znana i stosowana przez wizażanki już od dobrych paru lat. A i psikadła nowością nie są .

Cytat:
Napisane przez Katharinka9876 Pokaż wiadomość
chce upichcic spray z kreatyna , i nie tylko, no właśnie nie wiem do tego jest potrzebny hydrolat??czy można wodę przygotowana jako baze uzyc??
Moim zdaniem, hydrolaty są zbyt drogie na bazę do psikadeł. Wody mineralnej nie polecam. Wody przegotowanej nie stosowałam. Pisałam już, że od lat, za poradą osoby dobrze obeznanej w pielęgnacji włosowej, posiadającej imponujące owłosienie, której bezgranicznie ufam, jako bazę do psikaczy stosuję wodę destylowaną {obecnie : demineralizowana} . Kanister 5 l to koszt około 5-ciu złotych. A i do żelazka znakomita - kamień nie osadza się. .

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Jeszcze nie doszła ale dostałam dziś zamawianą pościel
Też chcę zamówić pościel wysyłkowo . Oglądam, oglądam i decyzja trudna, bo pomacać nie mogę . Zechciałabyś mi podpowiedzieć : gdzie kupiłaś ?
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 07:59   #3435
justusia16
Wtajemniczenie

Herlodin jakiego rodzaju kuku zrobił wam gliss kur ?
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 08:32   #3436
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Po jakimś miesiącu w miarę regularnego picia pokrzywy zauważyłam, że moje zakola zaczynają fajnie zarastać.

Spędzam dzisiaj dzień w domu, więc zaraz nakładam olej a potem wypróbuję maskę Tołpy.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 08:51   #3437
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny

Jutro przetestuję, ale najpierw solo, jedynie spryskam włoski psikaczem mojej roboty

Dziękuję Kochane za wsparcie Od razu mi się lżej zrobiło na serduszku

Też czasami mi żal tych niektórych dzieciaczków, może i mają wypasione zabawki, ale zbyt mało miłości. Ja staram się dać córeczce wszystko, nie tylko rzeczy materialne, ale i miłość. Mąż oczywiście mi w tym pomaga, ale to już wiadomo "córeczka tatusia"
a ja zamówiłam kallosa, ale małą pojemność koleżanka robi wielkie zamówienie z innymi koleżankami to mówi, że nie muszę dopłacić za przesyłkę jak biorę tylko małego kallosa na razie nie stać mnie na kosmetyki, ale od kallosa za 5 zł nie zbiednieje
mojej koleżanki mąż (mają syna, 6 miesięcy) w ogóle nie zajmuje sie dzieckiem, ciągle marudzi,że on płacze i nie wie jak ma sie nim zająć i go to denerwuje, na spacery z nim nie chodzi bo po co jak płacze a o wstawaniu w nocy nawet nie wspomne, jak ona mi to opowiada to sama mam ochotę go rozszarpać

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 10:00   #3438
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Spłucz, maski to nie oleje
Cytat:
Napisane przez fluoxetine Pokaż wiadomość
Też mam z nimi problem. Stoją mi na wszystkie strony, niektóre są już naprawdę długie, ale ani im się myśli grzecznie leżeć z resztą włosów.

anastazjaaa2 - nie trzymałabym maski tyle czasu. Jednak to chemia.
A co z mieszaniem odzywki/maski z olejem i trzymanie tego cala noc?
Szkodzi/pomaga?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 10:01   #3439
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Otóż to! Ja mam strasznie napiętą sytuację z teściami, szkoda słów. Nie widziałam ich od listopada a mieszkają 10 min drogi od nas. Nie zależy mi na utrzymywaniu kontaktów z kobietą która powiedziała mojemu mężowi że mnie nienawidzi a mi przez tel zakomunikowała że ma nadzieje, że szybko się rozwiedziemy Nie licząc że na slub miała w ogóle nie przyjść a jak juz przyszła, to wszystko jej nie pasowało i nawaliła się do nieprzytomności Tylko męża mi szkodza, bo widzę jak mu jest za nią wstyd
I ja szczerze nie wyobrażam sobie, że mamy dziecko i ona ma z nim jakikolwiek kontakt
No to faktycznie troche nieciekawa sytuacja, oj te teściowe
Nie przejmuj się, bo w końcu za męża wyszłaś, a nie jego rodzinę
Najważniejsze, że razem jesteście szczęśliwi i się Kochacie
Ja w sumie na teściową narzekam tylko pod względem wtrącania się w wychowywanie dziecka, bo tak to naprawdę jest dobrą kobietą, dużo Nam pomogła

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Nie "ostatnio" . Keratyna jest znana i stosowana przez wizażanki już od dobrych paru lat. A i psikadła nowością nie są .
Tak wiem, że keratyna jest znana od dawien dawna na wizażu, tylko chodziło mi o to, że ostatnio tak jest drążony jej temat, że dużo dziewczyn ją kupuję i testuje

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
a ja zamówiłam kallosa, ale małą pojemność koleżanka robi wielkie zamówienie z innymi koleżankami to mówi, że nie muszę dopłacić za przesyłkę jak biorę tylko małego kallosa na razie nie stać mnie na kosmetyki, ale od kallosa za 5 zł nie zbiednieje
mojej koleżanki mąż (mają syna, 6 miesięcy) w ogóle nie zajmuje sie dzieckiem, ciągle marudzi,że on płacze i nie wie jak ma sie nim zająć i go to denerwuje, na spacery z nim nie chodzi bo po co jak płacze a o wstawaniu w nocy nawet nie wspomne, jak ona mi to opowiada to sama mam ochotę go rozszarpać
No to fakt, co to te 5 zł Jeszcze jak nie płacisz za wysyłkę, to już w ogóle
Trzeba umieć kupować, bo ja wczoraj kupiłam te 3 rzeczy, a wydałam tylko 10 zł

Niestety, ale trafiają się tacy faceci, co ręki nie przykładają do opieki nad dzieckiem Kobieta po porodzie jest obolała i naprawdę pomoc się przydaję Mój mąż wziął ponad tydzień wolnego jak wróciłam ze szpitala, aby mi pomagać. Wstawał w nocy ze mną na zmianę, a jak wrócił do pracy, to nawet jak szedł na 6 rano potrafił mnie wyręczyć i wstawał czasami w nocy zrobić córeczce mleczko A żeby było śmiesznie, to pierwszą kupę przewijał on, bo sam chciał, no i pierwsza kąpiel tez należała do niego
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-16, 10:32   #3440
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Szkodzi/pomaga?
Ja bym tego nie robiła. Nie zdziwiłabym się, jakby się skończyło łupieżem albo totalnym suszem.

Olej to same naturalne składniki a maska to kosmetyk z chemią. Każda jedna go ma. Ja bym nie chciała nakładać jakichś antystatyków i konserwantów na włosy na tyle godzin, poza tym napis na kosmetyku ile mamy go trzymać na włosach nie jest dla jaj, tylko ktoś to wyliczył. Jak jest napisane - trzymać 20min a potrzymasz godzinę, to nic się nie stanie. Więcej bym nie kombinowała.
Stary 2012-03-16, 11:23   #3441
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
Lojalnie ostrzegam : mnie i mojej Psiapsiółce ta seria zaczęła kuku robić. A obie byłyśmy jej ambasadorkami, same ochy i achy . Używałyśmy od momentu wprowadzenia na rynek, a więc parę miesięcy .
Ja natomiast używam Gliss Kurowych psikadeł od bez mała 6 lat, bez większych przerw i nic mi się z włosami nie dzieje. Napisz koniecznie co Wam zrobił, bo mnie ta opinia naprawdę mocno zdziwiła.

Cytat:
Szkodzi/pomaga?
Jak napisała Fubizka - też bym nie nakładała. Co prawda to są Wasze włosy, ale po coś jednak ten producent określa czas trzymania produktu na włosach. A to znaczy, że za dłuższe przetrzymanie on nie bierze odpowiedzialności, jeśli np. wypadną Ci po nim włosy czy dostaniesz podrażnienia. Chyba, że to odżywka b/s to wtedy ok.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 12:00   #3442
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
serio? i wszystko Ci schodzi? wybacz moje zdziwienie
bez problemu i to przy pierwszym myciu

Cytat:
A właśnie dziewczyny kupiłam dzisiaj ten krem brodawkowy BD, olejek rycynowy i odżywkę Isany z babassu

Rycynkę i tą maść BD kupiłam głównie na rzęsy i paznokcie, ale chciałabym wypróbować kremik na włosach, ale nie wiem jak go używacie dokładnie

Dajecie pod olej, na olej, na same końce, czy solo na noc na całe włoski?
I jak ze zmywaniem tego
ja jak olejujej ta nie nie skupiam sie po prostu na końcach, przejade po nich olejem ale tylko tak raz i potem na koniec wsmarowuje maśc tak na długość 2-3 cm

Cytat:
Dziewczyny, używałyście oleju Parachute? Jeśli tak, to jakie wrażenia, jakie jest jego działanie?
I czy on ma potencjał wysuszający?
ja używałam i byłam bardzo zadowolona
ale czytałam opinie na olejowym że niektórym puszył włosy no jak to z kokosem

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 12:14   #3443
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Szkodzi/pomaga?
Ja trzymam odżywki zmieszane z olejami i duperelami przez całą noc. Zainspirowały mnie dziewczyny z zakręconego forum, które używają np. Garniera AiK jako odżywki b/s. Ewentualnie mieszam to z Naturią b/s i zdarzało mi się z różową Artiste ale nie wiem czy to dobry pomysł bo usztywnia mi włosy.
EDIT: na skalp nie nakładam.

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2012-03-16 o 12:16
Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 12:53   #3444
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
ja jak i Reavela zauważyłam, że olej daje miękkość i blask, rozświetlenie włosów. Ale to chyba tylko doraźne działanie, bo bez niego włosy wracają do normalnego stanu... Zastanawiam się czy przy dłuższym stosowaniu da to samo nawet gdy się go odstawi. Nie mam na myśli oczywiście całkowitego zaprzestania, a przy używaniu go np. co 3 mycia żeby włosy były w tej samej kondycji...
Ja mam wieelką nadzieję, że za jakiś czas moje włosy będą zdrowe nie tylko jak coś na nie nałożę, po takim detoksie również. Wiem, że jeszcze dużo tego czasu musi upłynąć, ale jestem cierpliwa. Staram się też nawilżać, a nie tylko olejować, bo w końcu oleje mają zatrzymać nawilżenie.

Cytat:
Dogoniłam Was, nie mogłam dzisiaj wejść wcześniej, a jak zaczęłam nadrabiać to myślałam, że bawicie się w "nas nie dogoniat", bo co byłam już blisko to nowa strona się pojawiała

wczoraj popołudniu jak weszłam w wątek, też miałam takie wrażenie
jestem pewna, że mnie te 7 półproduktów jest niezbędne, inaczej oszaleję

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Po jakimś miesiącu w miarę regularnego picia pokrzywy zauważyłam, że moje zakola zaczynają fajnie zarastać.

Spędzam dzisiaj dzień w domu, więc zaraz nakładam olej a potem wypróbuję maskę Tołpy.
super, że widzisz efekty ja próbowałam pić pokrzywę rok temu, ale niestety mój organizm niezbyt dobrze ją tolerował a jak składowo ta maska Tołpy?

Cytat:
Ja trzymam odżywki zmieszane z olejami i duperelami przez całą noc. Zainspirowały mnie dziewczyny z zakręconego forum, które używają np. Garniera AiK jako odżywki b/s. Ewentualnie mieszam to z Naturią b/s i zdarzało mi się z różową Artiste ale nie wiem czy to dobry pomysł bo usztywnia mi włosy.
Ostatnio zapomniałam zmyć właśnie Garniera i zostawiłam jako b/s i też się sprawdził dobrze.

Potrzebuje zakupów!!!

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
Moja siostra wie, że jakby obcięła centymetr za dużo to byłaby awantura Biol-chem bo darzę miłością absolutną biologię i chemię też bardzo lubię Teraz nie jest źle, za rok w maturalnej będzie gorzej
Ja zaczynam go stosować na wszystko po prostu A Bingo za mną chodzi, i chodzi i nie daje spokoju
chemia biologia ciut mniej, ale też lubię
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 13:41   #3445
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Też chcę zamówić pościel wysyłkowo . Oglądam, oglądam i decyzja trudna, bo pomacać nie mogę . Zechciałabyś mi podpowiedzieć : gdzie kupiłaś ?
Ja kupiłam na allegro i masz rację cięzko jak się nie pomaca. Moja przyszła dość cieniutka więc nie polecam. Na 3-4 użycia się nada
Cytat:
No to faktycznie troche nieciekawa sytuacja, oj te teściowe
Nie przejmuj się, bo w końcu za męża wyszłaś, a nie jego rodzinę
Najważniejsze, że razem jesteście szczęśliwi i się Kochacie
Ja w sumie na teściową narzekam tylko pod względem wtrącania się w wychowywanie dziecka, bo tak to naprawdę jest dobrą kobietą, dużo Nam pomogła
Ja od mojej nawet nic nie chce ale jak wiadomo różni sa ludzie

- 25 kg
Stary 2012-03-16, 13:43   #3446
pluskotka
Zakorzenienie

Podcięłam włosyyy Wreszcie mam naprawdę prosto ścięte, ale wyrzuty sumienia mnie gryzą- fryzjerka przed ścięciem mi je prostowała Nic to, jutro im to wynagrodzę olejowaniem, może oliwą z oliwek.

A swoją drogą to przepiękna dziś pogoda, słońce tak świeci, że na pewno będziecie oślepiać przechodniów blaskiem swych włosków
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 13:57   #3447
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
[COLOR="Silver"]
Tak wiem, że keratyna jest znana od dawien dawna na wizażu, tylko chodziło mi o to, że ostatnio tak jest drążony jej temat, że dużo dziewczyn ją kupuję i testuje
miałam mleczko z keratyną z BU ale mi w ogóle nie pasowało, oddałam wizażance

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 14:32   #3448
Redhaired Witch
Nindżopesz

Offtopowo zastanawiam się czy aby nie walczę z wiatrakami.
Chciałabym mieć wizualnie jedwabiste fale jak dziewczyna z pierwszego zdjęcia (a te blond to w ogóle ideał ale pewnie proste i pofalowane po warkoczu) ale moje chociaż w miarę miękkie w dotyku i dość sypkie to zupełnie inaczej się układają (czyli zbijają w skręcone pasma) i po rozczesaniu puszą (wiadomo). Czy jest możliwe żebym osiągnęła taki efekt, czy taka już moja uroda i nic nie poradzę? Próbowałam obciążania ale dawało tylko efekt strąków. Może intensywne nawilżanie coś zmieni?
Mam nadzieję, że ze zdjęć w miarę wynika o co mi chodzi, ostatnie dwa to moje.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _________________________by_StefanAndronache.jpg (35,6 KB, 102 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fallinpark2480x320.jpg (49,8 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 18.jpg (93,3 KB, 151 załadowań)

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 14:40   #3449
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
ja jak olejujej ta nie nie skupiam sie po prostu na końcach, przejade po nich olejem ale tylko tak raz i potem na koniec wsmarowuje maśc tak na długość 2-3 cm
Dziękuję
Ja dzisiaj sobie popsikam włoski moim psikadełkiem i wysmaruję tą maścią kitkę, zobaczymy co z tego wyjdzie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
miałam mleczko z keratyną z BU ale mi w ogóle nie pasowało, oddałam wizażance
Ja mam keratynę w czystej postaci i u mnie się świetnie sprawdza w psikadle, które sobie zrobiłam

Cytat:
Chciałabym mieć wizualnie jedwabiste fale jak dziewczyna z pierwszego zdjęcia (a te blond to w ogóle ideał ale pewnie proste i pofalowane po warkoczu) ale moje chociaż w miarę miękkie w dotyku i dość sypkie to zupełnie inaczej się układają (czyli zbijają w skręcone pasma) i po rozczesaniu puszą (wiadomo). Czy jest możliwe żebym osiągnęła taki efekt, czy taka już moja uroda i nic nie poradzę? Próbowałam obciążania ale dawało tylko efekt strąków. Może intensywne nawilżanie coś zmieni?

Masz śliczne włoski
Właśnie takie fale jak masz mi się dużo bardziej podobają, niż te które chciałabyś uzyskać Twoje wyglądają tak naturalnie, śliczne są
No i moim zdaniem masz potencjał na większe kręciołki
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-16, 14:45   #3450
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym tego nie robiła. Nie zdziwiłabym się, jakby się skończyło łupieżem albo totalnym suszem.

Olej to same naturalne składniki a maska to kosmetyk z chemią. Każda jedna go ma. Ja bym nie chciała nakładać jakichś antystatyków i konserwantów na włosy na tyle godzin, poza tym napis na kosmetyku ile mamy go trzymać na włosach nie jest dla jaj, tylko ktoś to wyliczył. Jak jest napisane - trzymać 20min a potrzymasz godzinę, to nic się nie stanie. Więcej bym nie kombinowała.
Cytat:
Napisane przez fluoxetine Pokaż wiadomość
Jak napisała Fubizka - też bym nie nakładała. Co prawda to są Wasze włosy, ale po coś jednak ten producent określa czas trzymania produktu na włosach. A to znaczy, że za dłuższe przetrzymanie on nie bierze odpowiedzialności, jeśli np. wypadną Ci po nim włosy czy dostaniesz podrażnienia. Chyba, że to odżywka b/s to wtedy ok.
Jestem wlasnie ciekawa, bo wielokrotnie spotkalam sie na wizazu z opinia, ze poczatkowo zaleca sie mieszanie odzywki z olejem.

Cytat:
Ja wlasnie dzis zmieszalam olej z Garnier AiK - fajny efekt, choc mam wrazenie, ze wlosy zrobily sie jakies ciezkie (a przz to nie wywijaja sie jak zwykle ).

Cytat:

Nie odpowiem Ci, czy jest to mozliwe czy nie, ale chcialam tylko powiedziec, ze Twoje wlosy sa o wiele ladniejsze niz te z pierwszych zdjec

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości