Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-16, 12:39   #1261
muminek82
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dzwonilam do laboratorium nie amm cukrzycy wszystko w super nieznam wyniku dokladnie ale mowila ze jest dobrze

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Dziewczyny , a miałyście może robione badanie na HCV i HIV , bo lekarz wypisał mi skierowanie ,a byłam tak podniecona wizytą i mała , ze nei zapytałam czy to jest konieczne szczególnie HIV( poza tym cena badanie 50 zł koszmar ) ??????
ja miałam na początku ciąży,lekarz twierdzi że jest konieczne
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 12:41   #1262
prince_polo
Zakorzenienie

ale mnie łeb boli

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 12:42   #1263
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

ja miałam na początku ciąży,lekarz twierdzi że jest konieczne
Ok dziękuję
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 12:42   #1264
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny , a miałyście może robione badanie na HCV i HIV , bo lekarz wypisał mi skierowanie ,a byłam tak podniecona wizytą i mała , ze nei zapytałam czy to jest konieczne szczególnie HIV( poza tym cena badanie 50 zł koszmar ) ??????

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Gratuluję
Miałam, robiłam lepiej wiedzieć
Stary 2012-03-16, 12:43   #1265
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
dzwonilam do laboratorium nie amm cukrzycy wszystko w super nieznam wyniku dokladnie ale mowila ze jest dobrze
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 12:44   #1266
Balbinka1983
Rozeznanie

Siedzę w robocie i się nudzę i tak z nudów weszłam sobie na stronkę c&a http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...mowlęta/Oferty Specjalne/Kubuś Puchatek
Matko jakie piękne te rzeczy...a ceny... z D.UPY. Kogo na to stać, żeby takiemu maluchowi kupować rzeczy w takiej cenie????
Stary 2012-03-16, 12:47   #1267
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
kurcze , jakbyś chciała prywatnie to Ci mogę namiary na moją lekarkę posłać, ona w Przyszowicach przyjmuje.
Dzięki kochana tylko, że własnie nie bardzo nas stać na prywatne wizyty, bo inaczej wiedziałabym do kogo pójść Właściwie już ta sama gin prywatnie(byłam kiedyś dwa razy) jest zupełnie inna, dowcipna, gadatliwa i o prywatnych sprawach pogadać umiała... Wiem, ze w przychodni nie ma na to czasu i nie oczekuje specjalnego mnie traktowania podczas wizyt zwłaszcza, ze ona ma zawsze kupe pacjentek, bo to osiedlowa przychodnia a drugi gin jest beznadziejny więc wszystkie baby chodzą do niej-ale te 5 min. poprostu rozwaliły mi konstrukcje opcji najgorszej wizyty na nfz

Rozwala mnie też fakt, ze w ciąży jakaś taka wrażliwsza/bezbronna się zrobiłam na tyle, że nie umiem się bronić, bo normalnie kiedyś potrafiłam wstać z fotela powiedzieć kilka ciepłych słów aż gina(tego drugiego) wtopiło w fotel i wychodząc trzasnąć drzwiami. Dlatego pier...ole już nie będe chodzić sama i do nowego gin pójdę z moim pitbulem

A co do złożenia skargi myślałam o tym ale ta kretynka odbiera porody w moim szpitalu i jednak dla zdrowia dziecka wolę nie ryzykować jej zemsty czy cóś, bo co to da, że w razie W pozwiemy ją do sądu(mamy w śród dobrych znajomych adwokata, który mi za darmo poprowadził mój rozwód zresztą rok temu).

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
No właśnie w 20 tyg jej powiedzieli, że dziewczynka! pO mięsiacu poszła znowu a tu chłopiec!

AAA w ogóle nie odpuszczę sobie! PRosze wybic nasze zdrowie! Wchodzimy w 5 miesiąc :jupi :
ad1. co za osioł! Jak nie miał pewności, to mógł o tym powiedzieć. Nasz też powiedział, że widzi chłopca ale dla pewności jeszcze proszę się nie nastawiać.
ad2. fajnie już nas coraz więcej poważnych sierpnióweczek

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
cześć

Przepraszam,że wczoraj nie dałam znać,ale tak mnie wnerwił ten lekarz,że jak wróciłam po 16.00 to szybko zrobiłam obiadek TŻ wrócił, przytulił i zasnęłam w pół zapłakana
To widzę, ze obie miałyśmy wczoraj cudowne wizyty Przykro mi kochana i tych nerwów

sas Trzymaj się tam, może słoneczko doda ci więcej energii i głowa przestanie boleć

Cytat:
moj tż normalnie zwariował. Nic mi niepowiedzial od naszej neidzielnej klutni ze niema telefonu. Bow nerwach w neidziele rozwalił swoj i spalil.
No to widze grubo u was było... Taka włoska rodzinka z was mi się widzi ale przynajmniej nudy i rutyna was nie dopadną i zawsze będzie gorąco a potem myk godzenie w sypialni Wiem, ze teraz ci nie do śmiechu, bo w ciąży wrażliwsza też jesteś ale potem może być nawet ciekawie jeśli się nie przekroczy pewnych słownych granic ofkors

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem jak lezelismy z TZ w łóżku, bo nasz malenstwo zaczęło dosyc mocno mnie kopac wiec wzielam reke TZ z nadzieją, ze cos wyczuje, no i poczuł
ale sie ucieszył, ze tak mocno czuc... to sie smieje i mowie, ze jak nasz synek moze tak sobie mocno pozwalac z mamusia, a TZ, niech cwiczy, bedzie silniejszy

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ciastek mi absolutnie zabroniły wciskać cytrynę i mówiły mi o tych najnowszych badaniach właśnie. Ale chodzić pozwoliły, ale TYLKO w obrębie przychodni z kategorycznym zakazem wychodzenia i mówiły, że jakby coś było nie tak mam natychmiast do nich przyjść - czyli wyraźnie widać, że po tej glukozie może coś się dziać i trzeba na siebie uważać. Zresztą ja sama się słabo czułam, moje niektóre znajome jeszcze gorzej, aż prawie mdlały,a nie miały cukrzycy. A co jakby się cukrzycę miało, wyszło i wtedy coś złego zaczęło by się dziać?
Tak to piszę wszystko, żeby dziewczyny, które dopiero czeka to badanie uważały na siebie
ad1. Mi się ta informacja przyda, bo jestem przed
ad2. Mam nadzieje, że twój chłop weźmie se w końcu do serca to co mu powiedziałaś i pokaże, ze ma jaja, bo teraz nie czas na fochy i dziecinne zachowania Jest facetem, zrobił ci dziecko, to niech weźmie za to odpowiedzialność a nie się ciamkać będzie nad sobą

Cytat:
Nawet nie obejrzałam do końca, bo moim zdaniem takie pozwalanie dziecku na znęcanie się nad zwierzęciem jest nie właściwe i prowadzi do nie szanowania mniejszych braci i utwierdzaniu się w przekonaniu, że można się nad nimi pastwić, bo wszystkich na około to bawi A potem takie dziecko zrobi"to samo" z obcym psem, zostanie pogryzione i wielkie pretensje do zwierzęcia

Norniczka za udaną licytację.

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud

Edytowane przez branzoletka
Czas edycji: 2012-03-16 o 12:51
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-16, 12:49   #1268
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Siedzę w robocie i się nudzę i tak z nudów weszłam sobie na stronkę c&a http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...mowlęta/Oferty Specjalne/Kubuś Puchatek
Matko jakie piękne te rzeczy...a ceny... z D.UPY. Kogo na to stać, żeby takiemu maluchowi kupować rzeczy w takiej cenie????
prawda ceny czasami zwalaja z nóg.

A ja nabrałam ochoty na zakupy dla siebie by jakos aldnie wygladac i przyznam ze wiosna jakos mnie nastraja pozytywnie te soneczko te ciepelko Kurde, zaluje ze nie kupilam sobie w lumpku dzis torebki. Taka fajna czerwona duza była torebka a ja jej nie wzielam

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

aaaaaaaa ja dzis zaczełam 6 miesiac stawiam soczek!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! 100% pomarańczowy!!!!!!!!!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-16, 12:55   #1269
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
dobry pomysl
w sumie i tak pozniej chciałam Ciebie poprosić o numer telefonu, aby w razie czegos byc z kims w kontakcie z naszego wątku
Wyślę Ci na PW

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Pracuje w fabryce z zywnoscia, pracuje na druga zmiane bo tak jest w sumie nie wiem czemu, Ci co pracuja na pierwsza zmiane cay czas maja na rano a my na popoludnia, na razie nie moge sie przeniesc, jak bede wracala z macierzynskiego to na pierwsza zmiane na po etatu...
Rozumiem...
Mój mąż też pracuje przy żywności. Najpierw tylko na popołudnie (za to weekendy wolne), a teraz 4 dni po 12h i potem 4 dni wolne.
Trzymam kciuki żebyś dała radę do macierzyńskiego dotrwać

Cytat:
Super

U nas pogoda się popsuła... leje i jest szaro buro... ani na zakupy wyjść, ani na spacer
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 12:56   #1270
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
ad2. Mam nadzieje, że twój chłop weźmie se w końcu do serca to co mu powiedziałaś i pokaże, ze ma jaja, bo teraz nie czas na fochy i dziecinne zachowania Jest facetem, zrobił ci dziecko, to niech weźmie za to odpowiedzialność a nie się ciamkać będzie nad sobą
wiesz co, ja nie do końca jestem za takim podejściem, że chłop to chłop i ma pokazywać, że ma jaja na każdym kroku, bo każdy ma prawo do gorszych dni/gorszego samopoczucia. No ale jak to trwa za długo to jednak trzeba interweniować i trochę człowiekiem "potrzepać" A tu już pora była najwyższa, ile można to można, ale fakt, trwało to już zdecydowanie za długo. Na szczęście sam przyznał, że teraz w końcu w pracy mu się trochę zluzuje i ogólnie już mniej problemów powinniśmy mieć teraz na głowie, więc myśli, że będzie lepiej. No oby, bo jak nie, to trzeba będzie zastosować mocniejszą terapię

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 12:58   #1271
Ahawaa
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Można do was dołączyć? Jestem mamą sierpniową. Mój TP to 4.08.
Mam 31 lat (rocznikowo 32). Jest to moja pierwsza ciąża Od 6 lat mieszkam w UK. Podczytuję was regularnie od samego początku, ale jak dotąd nie miałam odwagi napisać. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do waszego sympatycznego grona. Pozdrawiam
Ahawaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-16, 13:01   #1272
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ahawaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Mam 31 lat (rocznikowo 32). Jest to moja pierwsza ciąża Od 6 lat mieszkam w UK. Podczytuję was regularnie od samego początku, ale jak dotąd nie miałam odwagi napisać. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do waszego sympatycznego grona. Pozdrawiam
Jasne zapraszamy , znasz już płeć dzieciaczka?
Stary 2012-03-16, 13:06   #1273
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Witaj zapraszamy do dyskutowania z nami o tztach bolach, ruchach i przede wszystkim o jedzeniu

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 13:06   #1274
Ahawaa
Raczkowanie

Cytat:
Jasne zapraszamy , znasz już płeć dzieciaczka?
Tak. Będzie dziewczynka . W poniedziałek miałam usg połówkowe.
Stary 2012-03-16, 13:07   #1275
branzoletka
Branzoletka

Lece sama na spacer, bo za ładna pogoda, zeby się kisić w domku. A dla tych/nas które się dołują za dużymi lub za małymi brzuszkami cała galeria brzuszków do porównania, trzeba sobie tylko tydz.ciąży wpisać http://pregnancy.baby-gaga.com/photos/model24029

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 13:08   #1276
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
witaj
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 13:10   #1277
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Tak. Będzie dziewczynka . W poniedziałek miałam usg połówkowe.

super ja tez będę miała córeczkę Nadię , zresztą u nas na wizażu jest przewaga dziewczynek
Stary 2012-03-16, 13:13   #1278
Sala
Rozeznanie

Cytat:
Mam to samo i na ostatniej wizycie pytałam ginkę o co chodzi. Powiedziała mi że jak dziecko dotyka ścian macicy to ona twardnieje i że jeśli to jest kilka razy w ciągu dnia to ok ale jeśli więcej niż 10 to nie za dobrze. I generalnie kazała brać no-spę, żeby rozluźnić macicę
Dzięki, choć w sumie raczej mi to nie pasuje do moich objawów -- u mnie raczej nie wygląda to na skurcz/ tymczasowe twardnienie, ech.

Jeśli chodzi o HCV i HIV, to ja miałam badane HCV, HIV nie. Nie miałam też badań na różyczkę -- w sumie wie któraś z Was, kiedy weszły powszechne szczepienia? Pamiętam, że przy którychś badaniach gdzieś słyszałam teorię, że dla rocznika któregoś tam i młodszych czegoś tam się już nie bada, bo od tego czasu wszyscy byli obowiązkowo szczepieni... Nie pamiętam tylko na co
Sala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 13:18   #1279
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki

A wiecie że w Irlandii nie robią tego badania z glukozą na cukrzycę??
Zrobię je dopiero w Polsce w maju. Brak mi już słów jak oni tutaj te ciąże prowadzą...A później się dziwią że tyle dzieci chorych sie tutaj rodzi....
Cytat:
to tak samo jak w Szkocji...
w sumie to nie mam pojęcia czy będę miała takie badanie robione, musze sie zapytac połoznej na nastepnej wizycie
Dziewczyny wiem, że robią bo sama idę na to badanie w poniedziałek. A mieszkam w angli. Ale robią je wtedy kiedy Twój cukier w moczu jest bardzo wysoki, mnie taki wyszedł. Mam koleżankę która miała w Irlandii cukrzyce ciążową i miała glukometr w domku, była na diecie, miała usg co 2 tygodnie. Więc jak z waszym cukrem jest wszystko ok to nie ma co się martwić

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny
Witaj
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Lece sama na spacer, bo za ładna pogoda, zeby się kisić w domku. A dla tych/nas które się dołują za dużymi lub za małymi brzuszkami cała galeria brzuszków do porównania, trzeba sobie tylko tydz.ciąży wpisać http://pregnancy.baby-gaga.com/photos/model24029
To ja mam strasznie malusi jak na 17 tydzień

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-16, 13:18   #1280
Ahawaa
Raczkowanie

Cytat:
super ja tez będę miała córeczkę Nadię , zresztą u nas na wizażu jest przewaga dziewczynek
Gratuluje Też zastanawiam się nad imieniem dla mojej malej. Bardzo podoba mi się KALINA i prawdopodobnie tak zostanie. Co myślicie dziewczyny o tym imieniu?
Stary 2012-03-16, 13:22   #1281
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
O kurde Dziewczyny widzę, że część z Was ma naprawdę daleko posunięte przygotowania... Ja jestem w lesie mam 3 siaty ciuszków, ciotka która ma 2 lumpki mi odkłada resztę ciuchów - będę się musiała do niej jakoś przejechać w kwietniu żeby odebrać... oprócz tego kupiliśmy fotelik samochodowy... i tyle tyle, że odkładamy kasę co miesiąc na dziecko... Jak sobie obliczyłam ostatnio ile będzie kosztowało urządzenie pokoika to się przestraszyłam... a jeszcze takie pierdoły jak różne kosmetyki itp...
Mam tylko szczerą nadzieję, ze dziadkowie staną na wysokości zadania i kupią wózek:P
Powinnam się chyba sprężyć z kupowaniem tego wszystkiego
Pochwalę się fotelikiem: http://www.sklep.quinny.pl/_var/gfx/...d0a42caab3.jpg
kupiliśmy taki tyle, że nie nowy a używany (ktoś z naszego miasta wystawiał na tablicy) w rewelacyjnym stanie - jak nowy w sklepie kosztuje minimum 440 pln a nam udało się wyhaczyć za 250 i to ze śpiworkiem
Super fotelik i jaka cena super Wam się udało.
Ja prawie nic nie mam -2 ciuszki i pokoik dziecka w rozsypce, bez podłóg
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
ja tylko na chwilke
czeka mnie 3dniowy zjazd w tym egz i zaliczenie
niestety slabo to widzenajgorsze,ze spalam moze ze 4h bo caly czas boalal i boli mnie glowa
dziewczyny mozna brac cos na bol glowy?
3majcie kciuki i milego weekendu
Powodzenia!!!!
Ja biorę Apap lub piję kawę, głowa mnie boli bardzo często
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=C-UKbDMfnuI

Kto będzie miał taka córcię ?
Serio to nie widzę w tym nic uroczego, żal mi tego kota, widać po ogonie, że jest na maxa wk..wiony. A jakby w końcu nie wytrzymał dziecko udrapał to ta śmiejąca mamuśka miałaby za swoje, zwierzę to nie zabawka
Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
My też nic jeszcze nie mamy (z wyjątkiem jednego dwupaka body z Lidla, które mają wszyscy chyba ), ale w sumie jakoś strasznie się tym nie przejmuję. Trochę czekamy aż dotrze do nas transport rzeczy po dzieciach siostry męża (w okolicach Wielkanocy), wtedy będziemy wiedzieli na czym stoimy i czego nam brakuje... Pocieszam się jednak, że jak już przystąpimy do działań, to po sporządzeniu listy same zakupy pójdą w miarę zgrabnie, gorzej z kwestią remontów/ urządzenia się pod kątem malucha...

PS: Byłam wczoraj piąty raz badać toxoplazmozę A może szósty? Tracę powoli rachubę... Mam w każdym razie nadzieję, że już ostatni... chyba żadna z Was mnie w tym zakresie nie pobije!
PS2: I też od dwóch-trzech dni boli mnie i twardnieje mi brzuch, a właściwie podbrzusze -- nie jakoś strasznie, ale dokuczliwie, i ciągle się nie mogę zdecydować, z czym to powiązane jest... z pęcherzem, jelitami, rozciągającą się macicą, wiązadłami czy jeszcze czymś innym... No nic, no-spa, odpoczywam i zobaczymy, maluch się wierci niemożliwie, więc raczej mu nic nie dolega
Biedna jesteś z tymi badaniami, mam nadzieje, że to juz ostatni raz
Współczuję bóli, ale dobrze, że dzieciaczek się rusza
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Witam Was Kochane!!!
gratuluję udanych wizyt...współczuję tych mniej udanych
muszę się od razu pochwalić, że dziś mamy z Niunią:
POŁÓWKĘ!!!
naprawdę nie wiem kiedy to zleciało???

Inna sprawa do pochwalenia się- byliśmy wczoraj z Małżem na wieczorze informacyjnym w szpiatlu w których chcemy rodzić...
było super!!! odeszło mi po tej wizycie 30%strachu
byłam na porodówce- w czasie porodu do dyspozycji mam 3 sale- sala bólowa, porodowa z super nowoczesny fotelem na milion pozycji, piłka i jakieś chusty z sufitu zwisające oraz sala z wielką wanną do której w każdej chwili można wejść dla odprężenia, wyjść i nawet jak się zechce to i w niej urodzić...pokoje 2 osobowe, cały czas jest się z dzieckiem, lub pokój rodzinny, ale to kosztuje nie wiem ile dokładnie, jeszcze zobaczę-gdzie Małż może po porodzie wciąż być z Mamą i Dzidźką
położne i lekarz, który był z nami przemiły...wszystko nowe, czyste...ahhh aż chce się rodzić
widziałam salę z lampami do naświetlań w żółtaczce i był tam inkubatorek z Dzidzią, maleńką całą w kabelkach....jaka śliczna była(chociaż ją widziała z 50 metrów

Małż też zadowolony i uspokojony chyba trochę...
na tym spotkaniu było chyba z 30 par, wszystkie Mamy brzuchate, nieco bardziej niż ja, ale i tak mnie wczoraj zaczęło coś bardziej wypychać także było OK

to by było na tyle ...wrażeń miałam wczoraj tyle, że usnąć nie mogłam i mnie brzuch bolał, ale już jest ok, idziemy zaraz szukać śpiworka dla Dzidzi
aha u mnie dziś ponad 20stopni!!!
Gratulacje,
fajna taka wizyta zapoznawcza, jak się widzi dobre warunki to się człowiek uspokaja, wie choć trochę co go czeka
Cytat:
Cześć mamusie

Jestem już po wizycie i wszystko z małą jest ok wszystkie parametry są prawidłowe , łożysko wysoko szyjka też ok . Księżniczka waży 660 gram , czyli też prawidłowo. W niedzielę zaczynam 26 tydzień , a od 28 tygodnia mam zacząć liczyć ruchy 2 razy dziennie o stałej porze i w ciągu pół godziny powinnam poczuć min. 5 ruchów jak nie to jechać na KTG

Mała nie chciała być podglądana i wyobraźcie sobie , ze przed twarzyczkę trzymała sobie ....stopę hahahha, a w zasadzie położyła ją sobie na buźkę, kochane maleństwo mała akrobatka
Super, cieszę się, gratki
Cytat:
Mój gin powiedział, że obowiązkowe, miałam to jako jedno z pierwszych badań
Cytat:
Cześć dziewczyny
Witaj zapraszamy!

Prince- gratulacje z okazji 6go miesiąca!
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 13:40   #1282
chce_byc_mama
Zakorzenienie

umowilam sie z babka co ma do sprzedania ciuszki dzieciece dla dziewczynki i pojd sobie poogladac po poludniu...

Amelcia
Stary 2012-03-16, 13:46   #1283
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Serio to nie widzę w tym nic uroczego, żal mi tego kota, widać po ogonie, że jest na maxa wk..wiony. A jakby w końcu nie wytrzymał dziecko udrapał to ta śmiejąca mamuśka miałaby za swoje, zwierzę to nie zabawka
:
zgadzam sie matka jakas nie powazna jest

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-16, 13:49   #1284
Ahawaa
Raczkowanie

A ja właśnie dostałam paczkę z ciuszkami, które kupiłam na ebay. Jestem mile zaskoczona bo są naprawdę w dobrym stanie No i kupiłam 6 pajacyków za niecałe 4 funciaki
Stary 2012-03-16, 13:55   #1285
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
A ja właśnie dostałam paczkę z ciuszkami, które kupiłam na ebay. Jestem mile zaskoczona bo są naprawdę w dobrym stanie No i kupiłam 6 pajacyków za niecałe 4 funciaki
no to swietna cena. Ja wlasnie mam nadizeje ze od tej babki sporo kupie, bo za grosze chce te ciuszki sprzedac.

Amelcia
Stary 2012-03-16, 14:00   #1286
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem, że robią bo sama idę na to badanie w poniedziałek. A mieszkam w angli. Ale robią je wtedy kiedy Twój cukier w moczu jest bardzo wysoki, mnie taki wyszedł. Mam koleżankę która miała w Irlandii cukrzyce ciążową i miała glukometr w domku, była na diecie, miała usg co 2 tygodnie. Więc jak z waszym cukrem jest wszystko ok to nie ma co się martwić
Ja się pytałam na ostatniej wizycie to powiedzieli mi że to nie jest badanie obowiązkowe w ciąży..... Mocz badali mi tylko w 14 tc, a teraz jak byłam na wizycie to lekarz zbadał tylko pH mojego moczu papierkiem i siuśki wylał przy mnie do zlewu... Więc napewno nie zbadał poziomu cukru. No a następną wizytę mam ostatniego dnia kwietnia....
Ja szczerze to nie czuję żebym była tutaj pod czyjąś opieką jako kobieta w ciąży....
Stary 2012-03-16, 14:02   #1287
Balbinka1983
Rozeznanie

Mi też było żal kota nie znam się na kotach ale jak ruszają ogonem to chyba nie oznacza, że są zadowolone? a jak dziecia zaczął go łapać za sierść... MASAKRA.

patrzcie na ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=d69Wj4VdP-o ten jest uroczy jak pies podgryza stópki maluszka mam nadzieje, że między moim psiakiem i dzieckiem będzie podobna harmonia w ogóle nie cierpię jak rodzice pozwalają dzieciom na za dużo względem zwierząt... naszego berbecia będziemy od początku uwrażliwiać na zwięrzątka, żeby dobrze je traktował, z szacunkiem, delikatnością itp. To dla mnie bardzo ważne bo jestem psomaniaczką i nasz Tadzik (czekoladowy labek) jest naszym skarbem.
Stary 2012-03-16, 14:13   #1288
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się pytałam na ostatniej wizycie to powiedzieli mi że to nie jest badanie obowiązkowe w ciąży..... Mocz badali mi tylko w 14 tc, a teraz jak byłam na wizycie to lekarz zbadał tylko pH mojego moczu papierkiem i siuśki wylał przy mnie do zlewu... Więc napewno nie zbadał poziomu cukru. No a następną wizytę mam ostatniego dnia kwietnia....
Ja szczerze to nie czuję żebym była tutaj pod czyjąś opieką jako kobieta w ciąży....
mnie badała poziom cukru w 8tyg. i był podwyższony dlatego pewnie zbadali mi i teraz w 17tyg. jeżeli pierwsze badanie wyszło Ci w normie kolejne zapewne zrobią ci po 20 tygodniu. Ja wiem i rozumiem Twoje podejście...również bardzo często się na ich służbe zdrowia złoszcze, ale to nie Polska niestety i trzeba brać to co dają. Po za tym jeżeli coś się dzieje, pomagają i reagują. Jak np. ze mną. wysłały mnie na badania i nie czekam kilku tygodni a kilka dni. Poza tym ten ich papierek, mówi im zapewne o czymś, bo mnie wykryli kiedyś przy tym papierku zapalenie pecherza. Więc ten papierek też ma jakąś czułość i zadanie do spełniania. Tak myślę Głowa do góry na pewno z Twoim cukrem jest wszystko ok. Ja bym tam wolała nie iść na te badania, niż się teraz martwić...

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 14:20   #1289
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Mi też było żal kota nie znam się na kotach ale jak ruszają ogonem to chyba nie oznacza, że są zadowolone? a jak dziecia zaczął go łapać za sierść... MASAKRA.

patrzcie na ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=d69Wj4VdP-o ten jest uroczy jak pies podgryza stópki maluszka mam nadzieje, że między moim psiakiem i dzieckiem będzie podobna harmonia w ogóle nie cierpię jak rodzice pozwalają dzieciom na za dużo względem zwierząt... naszego berbecia będziemy od początku uwrażliwiać na zwięrzątka, żeby dobrze je traktował, z szacunkiem, delikatnością itp. To dla mnie bardzo ważne bo jestem psomaniaczką i nasz Tadzik (czekoladowy labek) jest naszym skarbem.
Kot wyraża zdenerwowanie i niezadowolenie machając ogonem, jedynie koty rasy Devon Rex machają ogonami z radości

Fajnie, jak dziecko i zwierzę żyją w zgodzie i symbiozie, z wzajemnym szacunkiem, ale nie położyłabym niemowlęcia obok psa, czasem wystarczą sekundy do tragedii
Cytat:
Rzeczywiście, opieka lekarska w UK wydaje się czasami jakimś ponurym żartem w ciązy kobieta wymaga szczególnej troski i uwagi a oni to jakoś zlewają. Choć spotkałam się ze stwierdzeniem (znany z mediów ginekolog dr Południewski), że to w Polsce wszyscy zbyt się trzęsą i przejmują ciężarnymi a w innych krajach traktują jak każdego innego pacjenta i to jest standard
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 14:32   #1290
Kasik_12
Zadomowienie

Idę na spacer taka piękna pogoda , życzę Wam miłego weekendu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości