|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a my juz po 2 h spacerku, mała nadal śpi, aż dziwne, bo w dzien nie zdarza jej sie tak długo chrapać... wystawiłam ja jeszcze w gondoli na balkon i chyba to wiosenne powietrze tak jej przypasiło ![]() a ja juz zdązyłam zjeść obiadek, nadrobic wizaz, zrobić obiad juz na jutro i poroskładac suche pranie... wiec jeszcze moze zdąże z odkurzaczem obleciec chate |
|||
|
|
|
#1232 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Filip,wietrzy sie na balkonie,bo zapomnialam ze stelaz wozka w samochodzie.A tak chcialam isc na spacer.
Neska,trzymaj sie kochana.Badz dzielna dla malenstwa. Kasik,daj przepis na samo zasypianie w lozeczku.
Filipek juz z nami!!! Edytowane przez ewula83 Czas edycji: 2012-03-16 o 14:01 |
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ja już po fryzjerze i 2 godzinnym spacerku, byliśmy w rossmanie po to polecane mydełko odplamiające i po drodze wstąpiłam do polecanego przez koleżankę lumpeksu dziecięcego i kupiłam mu koszulę elegancką ale piękna pogoda
|
#1234 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
ivonka7 Witamy mamę Ewy
Tak mi właśnie na zdjęciach z Twojego ślubu TOS śmigał na rejestracjach (zawsze na nie patrzę, już taki bzik po prostu ).Jak będę jechać do galerii ostrowieckiej to spróbuję zwerbować po drodze agawoo i się może na karmi wybierzemy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Całą noc mojego biduolka sprawdzałam. Jeszcze raz Wam ślicznie dziękuję!
|
|
#1235 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Cytat:
![]() duzia jest.Ta złota sukieneńka Cytat:
|
||
|
|
|
#1236 | |||
|
Rozeznanie
|
Cudości słodziacha
Cytat:
za pępuszekJak miał 2 tygodnie to robił za każdym karmieniem. Teraz już robi co drugie, co trzecie karmienie ![]() Właśnie jakoś tak Cytat:
![]() Mój robi jak mały niedźwiedź hihi, a zwłaszcza jak go stary podejdzie i w trakcie cycka po główce pogłaszcze ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
Za swoją sesję ciążową płaciłam 100zł (po znajomości rzecz jasna )
|
|
#1237 | |
|
Wtajemniczenie
|
heloł heloł laseczki
karmie małego więc pisze jedną ręka więc sory za bldy u nas dziś pogoda niesamowita jest tak pięknie słonecznie i cieplutko że az grzech nie korzystac ubrałam małego w bodziaka do tego rajstopki na to taki fajny materiałowy kombinezon ala śpioch i na to tylko dziergany sweterek wpakowałam go do wózka i poszłam sobie z nim posiedzieć na ogrodzie michu sobie smacznie spał a ja sobie wyszywałam siedzieliśmy od 12 do teraz ja tylko w bluzce siedziałam i cieplutko mi było bo słoneczko ładnie mi w plecki grzało - normalnie WIOSNA No a ten lekarz wczoraj tak mnie wybadał że kurcze dziś okres dostałam Cytat:
![]()
|
|
#1238 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aga próbowałaś odkurzacza? Na mojego czasem działa. Dziś nawet sam przy nim zasnął ![]() Cytat:
dla Tymusia za jego 2 m-ce i za kupala.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1239 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
boi sie że ktoś mu źródło radości odbierze
|
||||
|
|
|
#1240 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
nie pisze, bo po ostatnich przebojach na forum stwierdzilam, ze wole sie nie narazac pomimo, ze sie nie udzielam, jestem na biezaco, bo lubie czytac co tam u Was![]() ![]() Zamierzam zakupic lepszy aparat fotograficzny, ale nie wiem jaki wybrac, bo w ogole sie na tym nie znam. Korzystając z okazji mam pytanie: Jaki aparat foto (lustrzanke) macie/ mozecie polecic? ps. chce przeznaczyc na ten cel do 2000zl POMÓŻCIE plisssss
|
#1241 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby nic się tam nie wdało małemu ![]() Ekstra to jest i dzięki wielkie
|
|
#1242 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za wsparcie
Cytat:
a poza tym chodzimy tyle po lekarzach-pediatrach, chirurgach i innych, bylismy w szpitalu (na jednym oddziale była kwarantanna z powodu wiatrówki) ze nie sposób nie mieć kontaktu z dziecmi... dzis tez musielismy isc do pediatry na kontrole i tez były dzieci w przychodni. a zaraza się zanim wyjdzie wysypka i zanim pojawią się inne objawy Jesli mielibysmy uniknąć kontaktu z ddziecmi to tak samo musielibysmy nie przyjmowac nikogo w domu. pocieszam sie tylko tym, ze o ile złapał to dziadostwo to jest duza szansa, ze lekko to przejdzie... i o ile złpał to niech to juz wylezie i nie żyłabym 3 tyg w nieswiadomosci. bo okres wylęgania jest do 21dni... a no i szczepienia znów się poszły ......ac... Lekarka powiedziala, ze naweet jak mu nic nie wylezie do srody to lepiej odczekac te 3 tyg od momentu kontaktu z chorym dzieckiem bo jaknby się okazało ze potem go wysypie ( a wiec w dniu szczepienia byłby juz chory tylko bez objawow jeszcze) to by bardzo ciężko zniósł szczepienie. ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1243 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za pomoc w sprawie prezentu dla chrześnicy
,teraz podpowiedzcie co dla teścia na imieniny???
Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-16 o 18:01 |
|
|
|
#1244 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my za 1800 kupiliśmy Canona 1100D przed samym urodzeniem syna. Do tej kwoty dużego wyboru nie ma niestety. To nasza pierwsza lustrzanka więc zależało nam na prostym modelu do nauki. Jak już się człowiek nauczy to coś obsłużyć fotki wychodzą ładne. Jest jakby co łopatologiczny tryb auto tylko one są z różnymi obiektywami w zestawie. My wzieliśmy zestaw z obiektywem 18-55 IS II. Te literki na końcu są ważne. Jest jeszcze zestaw z końcówką DC III w tej cenie. Podobny jest chyba Nikon D3000 lub D3100 (ten droższy) oraz SONY A35. Różnice są niewielkie. Nie pamiętam czy wszystkie modele mają nagrywanie filmów z dźwiękiem - to musisz sprawdzić. Nam na tym zależało i Canon ma tą opcję. Przepraszam, że mało cytuję ale na topie jest temat chrzcin, ma my nie chrzcimy.. więc same rozumiecie ![]() Wczoraj byłam u gina. Mogę zakładać już wkładkę (spiralkę). Są dwa rodzaje - z hormonami i bez. Pierwsza kosztuje 600 druga 1100 pln. On polecał bez hormonów.
|
|
#1245 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrócilismy od księdza i aż sie zdziwiłam nie robił problemów. Stwierdził , że chrzest dziecka to jedno, a to, że zyjemy bez slubu to drugie. Zdziwiłam sie bardzo.
Problem teraz mamy, bo ksiadz nie zgodził sie, zeby moj brat był chrzestnym, bo zyje bez slubu z dziewczyna. Brat TZta tez nie moze byc, bo maja tylko cywilny i teraz nie mamy nikogo na ojca chrzestnego. W ogole to go oklamalismy, ze chrzesta jest samotna, a ona tez bez slubu zyje.. A TZ wymyslił ,ze jego kolega bedzie. Taki ,który najwiecej z nim pije, ale ja sie na to nie zgodziłam, no i nie wiadomo do dalej.. A i chciał nam już termin na ślub robić.. A TZta wypytywał czy ojciec mu przepisze dom czy nie, na kogo jest ten dom. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-03-16 o 17:53 |
|
|
|
#1246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć nie powiem ja też się martwię co to będzie bo my przecież też bez ślubu i oboje chrzestni tylko cywilne śluby mają i pewnie też moze byc z tym problem ale jak sie na nich nie zgodzi to nie będe miała jak zrobic chrzcin bo nie mam na prawde kogo innego wybrać większość znajomych żyją bez ślubu lub tylko mają cywilny
|
|
#1248 |
|
Rozeznanie
|
Ale Ci księża dziwni u Was.Nasz nawet nie pytał czy chrzestni są w związku małżeńskim,ważne było tylko zaświadczenie ,że należą do jakiejkolwiek parafi
|
|
|
|
#1249 |
|
Wtajemniczenie
|
Mijus kochana przepraszam ze dopiero teraz ale za chiny nie mogłam tego znaleść musiałam sie wracac na stare wątki i przeszukać
pewnei już sama gdzieś znalazłaś ale w razie co wklejam: 2 łyzki maki ziemniacznej rozmieszaj w niewielkiej ilosci wody zimnej i po zmieszaniu dodaj ok 250 ml goracj wody! przemywaj 2-3 razy dziennie ja na końcu już robiłam tak że wlewałam sobie wodę te 250ml do miseczki podgrzewałam chwilę w mikrofali i sypałam do tego tą mączke, mieszałam by sie to ładnie zmieszało i takim roztworem przemywałam mu buźkę aż do zniknięcia tych krostek ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- dodam to do klubu bo wychodzi na to że nie ma tego w klubiku, może się jeszcze kiedyś komuś przyda
|
#1250 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, wybaczcie, ze nie cytuję, ale wpadam na chwilunie, bo mam zamieszanie przed jutrzejszymi chrzcinami
musiałam upiec ciasta, ogarnąć ubrania itd. ![]() Dzisiaj miałam wizytę u ginekologa. Ogólnie wszystko jest w porządku, myślałam, ze dostałam okres, ale jednak to jeszcze macica się obkurczała i stąd te plamienia. Przez te akcje ze szwami mam troszkę niedoszyte krocze, bo poszedł mi jeden szew i to albo mi przy nacięciu przy następnym porodzie poprawią albo wybiorę się na plastykę pochwy, o ile tylko chcę, bo to w niczym nie przeszkadza, coś mi się trochę w środku źle zagoiło, bo mnie tak w tej okolicy na pośladku pobolewa i lekarz mówi, ze to na zmianę pogody będzie już tak zawsze - trudno. Brakuje mi czułości z mężem, czy u Was też tak jest ?
|
#1251 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak rozglądałam się to Canon 1100D przypadł mi do gustu i mozna kupic za niewiele ponad 1600zł Solidny aparat za niewygórowaną cenę wg mnie Cytat:
Cytat:
I podzielam zdanie na temat aparatu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.dcviews.com/press/kodak-c195.htm o taki mam ten pierwszy C195 ja nim jestem zachwycona ah ano i ma nagrywanie i odtwarzanei filmików z głosem bo jest jeszcze dużo aparatów które tylko nagrywają ale w foto głosu nei ma dopiero jest jak np sie odtwarza filmik na kompie lub tv mogę go szczerze z ręką na sercu polecić
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, co do bolesności szwów to moja mama odczuwa ból na zmianę pogody do tej pory... a urodziła mnie prawie 28 lat temu
ja w poniedziałek idę do gina... mam nadzieje,z e jeszcze @ nie dostane do poniedziałku... no bo jeszcze od porodu nie miałam a mineło juz 9 tyg dzisiaj (nie karmie od czesciu tygpdni)... |
|
|
|
#1255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a odnośnie rodziców chrzestnych to jak chrzciłam córkę, to przeszkodą jedynie był brak bierzmowania przez ojca chrzestnego, a odnośnie ślubu już nikt nie dopytywał![]() co do wypytywania na kogo jest dom to bez komentarza ![]() też tak jest, my bez zabezpieczenia niet, a tz gumek nie toleruje, ja musze zrobić badania wątroby zanim mi gin tabsy wypisze, więc nasze pożycie seksualne lezy i furczy, w dzień jest córka więc nawet jak by człowiek chciał jakieś delikatne przytulanki a wieczorem padamy na pychole ![]() Cytat:
także też polecam Dzień dobry wieczór w ogóle, już mam dosyć siedzenia w domu i jutro chyba się wbije na jakiś spacer, mimo iż mały jeszze troche ma katarek, ale delikatny. Od tygodnia własciwie siedzimy w domu. Wrócil tz wiec spadam, bo będzie marudzenie
|
||
|
|
|
#1256 |
|
Wtajemniczenie
|
Cieszę się, że to załatwiłam i ,że już mam to za sobą. Niepotrzebnie się tak martwiłam..
W ogóle to ten ksiądz chcial wszystko wiedzieć. Ten cały chrzest też już bym wolała mieć za sobą. Dziś się kiepsko czuję, bardzo kiepsko. Taka nerwowa chodzę od środka, ciągle się trzęsę jakbym się czegoś bała, nie wiem co mi się dzieje. Zawsze mam tak po czarnej herbacie i po kawie, ale piłam herbate 6 godzin temu, więc może i to mnie jeszcze trzyma. Wiem, dziwne po herbacie taka nerwowa byc, dziwne, no, ale taka moja natura.. Zwykła herabata mi strasznie cisnienie podnosi. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-03-16 o 21:27 |
|
|
|
#1257 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1258 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie jesteś za słaba...jesteś właśnie matką, która kocha swoje dziecko ponad wszystko i martwi się...to normalne, każda z nas wolałaby sama cierpieć niż patrzyć jak jej dziecko choruje czy coś... to naprawdę normalne uczucie!! Samej mi się chciało już dziś wyć bo mój synek jest chory, a wszystko przez to, ze lekarze zawsze "wiedzą lepiej"....a mówiłam lekarce w poniedziałek (nie ma akurat naszej lekarki, więc innej), że on potrzebuje antybityk, bo znam swoje dziecko i wiem jak on ma, ale ona,że nie trzeba. No i dała mu tylko syrop i jakieś tam pierdołki i co?? I moje dziecko wstaje dziś i 38,5 dusi się i siły nie ma żeby jeść...no to ja.. małą do wózka jego za rękę i dawaj do przychodni (już do innej lekarki). No i ogólnie wyszło na to,że mały ma zapalenie tchawicy z przerzutem już na oskrzela - czyli - ANTYBIOTYK - a czy ja nie mówiłam,że tak będzie?? nosz K...wa mać! a wszystko przez to, że ta pani doktor u której byłam w pon (nomen omen kierowniczka przychodni) rywalizuje jakoś z tą naszą i kurde chyba na złość tak jej ignoruje pacjentów tamtej naszej (czyli nas tez)...szkoda tylko, że kosztem pacjentów i to w dodatku tych najmniejszych i niczemu nie winnych Nooo dobra wygadałam się - sorry, że tak tylko o Sobie.. ale zła jestem i tak jakoś żal mi maluszka, do tego wszystkiego boję się, żeby mała się nie zaraziła... i tak mi go szkoda, bo TŻ na 2 zmianie, moja mama chora i ja z nimi 2 sama, no i wiadomo mały też chce się przytulać itd. a jak jest chory to tym bardziej...i staram się, ale czasem Martynka karmienie czy przewijanie, sama też jestem zmęczona bo w nocy chodziłam raz Martynka raz Tomek - bo się dusił i normalnie tak mi go szkoda, że aż mi łezki poleciały jak poszłam go troszkę pogłaskać jak śpi i sprawdzić czy ma temp. wrrr... służba zdrowia.... Cytat:
Hmm.. generalnie tez mam taka sytuację, że nie mam chrzestnej, tzn. mam - szwagierkę, ale ona na cywilnym i mam zamiar po prostu troszkę "oszukać" i nie napomknę o tym cywilnym i już...i tak praktycznie oni nie żyją ze sobą, do kościoła chodzi itd... więc co. a co do pogrubionego to dla nas to żadna różnica,ale według wiary to generalnie chodzi o to, że rodzice chrzestni mają być przykładem wiary, a ślub cywilny nim nie jest (bo to tak jakby żyli razem bez ślubu).... o tu nawet ksiądz się wypowiada: http://www.parafia.siedlce.pl/?cat=16&id=73 Moja Martynka tez od wczoraj usypia sama sobie w swoim łóżeczku
|
|
|
#1259 |
|
Zadomowienie
|
Ale dziś mało naskrobałyście
![]() Mi normalnie nogi do tylka włażą , jak wyszłam o 13 z domu tak o 15 chwila na jedzonko i znów w drogę. Potem o 18 jedzonko u kuzynki i tym sposobem wróciłam do domu o 19 Idę spać , bo padam.
|
#1260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tak na poprawę humorku: http://w67.wrzuta.pl/audio/1a3sIdkrx...gotuj_mi_bigos hehehe
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2012-03-16 o 22:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

ja zapodałam czopka 2x w odstępie czasowym 6h- paracetamol w czopkach jest nie tylko na zbicie temp ale także przeciwbólowy 

Mam problemy w domu, ale nie będę zaśmiecać tutaj i dawać innym satysfakcje 

także też polecam