|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Gdzie to za takie bzdety dziecku uwagi robic. Kuzynka mowi przeciez nic zlego nie zrobil ze sie kapslami bawil to pani powiedziala ze mogl komus zroobuc nim krzywde ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Moj maly siura do nocnika ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
ale ja od poczatku pisalam,ze beda mialy swoj tylko mialy miec mniejszy:P
drcron powiem ci ze odnosnie fotela bujanego wlasnie zdalam sobie sprawe ze tam jest moj bambusowy i nie bede miala go gdzie postawic ![]()
![]() |
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia uwielbia fotel bujany mojej mamy,non stop na nim przesiedzi. Dawaj foty ![]() Evitka dobrze że nic Wam się nie stało. Ja jeszcze dzisiaj nie byłam na dworze, głowa mnie tak boli że ruszyć się nie mogę;/ Tż ma wolne to siedzi z Zosią na dworze
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
moja jeszcze kima,wstanie nakarmie maluszka i zmykamy.
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak ja wam zazdroszcze tych podwórek koło domu. Wypuściła bym tylko szoguna i miałabym spokój a tak... trzeba się ubrać, wyjśc i łazić nie wiadomo gdzie ![]() My własnie wróciłyśmy od koleżanki z rocznym dzieckiem. mała wybawiona padła w 5 sekund. Obiecałam jej, ze jak się obudzi to pójdziemy na placyk więc trza słowa dotrzymać ![]() A teraz pędzę smażyć rybkę, tak tu dziś działacie na wyobraźnie, ze az sie ślinię... ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- A wzcoraj byłyśmy w "kulkach" jak to mała mowi. Trafiliśmy na urodziny jakiegoś dzieciaczka wiec bylo gwarno i tłoczno. Zastanawiałam się czy wchodzić, czy mała nie bedzie się bac tych krzyków itp a ona w swoim żywiole. Nie chciała nam wyjść. Ale jakos udało się ja przekupić. Na koniec pani sprzątała (bo juz zamykali o 19) i trzymała w ręce maskę zawierzaka (bo te dzieci mialy takie na głowach). A Wercia mówi: "ooo... maska, pożycz. Oddam" ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- A ja uważam, że jesli chodzi o zabawki to należałoby znaleźc jakiś złoty środek. Bo wiadomo- mało niedobrze ale za dużo wg mnie też niczemu dobremu nie sluży. My też nie kupujemy za dużo bo widzimy jak z nia jest. Nowa zabawka to radośc max 2-3 dni a potem leży w kącie. Teraz tak naprawdę zaczęla dopiero prawidłowo korzystać z garnuszka na klocuszek itp. Także ja często coś chowam a po jakimś czasie wyciągam i znów jest radocha.
![]() |
#4476 |
Zakorzenienie
|
moja Oliwia wystraszyla sie 2 razy w zyiu,raz calkiem niedawno stworka z wiedźmina i raz jak miala niecale pol roku usypiala a pies obok wozka szczeknal,poza tym ani ludzi,ani tlumu(baaa im wiecej obcych ludzi tym lepiej)ani po prostu NICZEGO sie nie boi.
![]() |
#4477 |
Zakorzenienie
|
a moja poszła dziś spać
![]() ![]() nawet coś dobrego na obiad zrobiłam sobie i posprzątałam łazienkę z tej euforii ![]() u nas tyż pięknie, obiadek na młodą czeka, je i na otwarcie sezonu na naszym placyku zmykamy
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
Asia zgadzam sie z Toba w 100%.
Uwazam ze dziecko powinno miec zabawki rozwijajace wlasnie garnuszek chociaz my mamy jakis inny badziew ale na tej zasadzie wlasnie dziala, za duzo tez nie dobrze,mamy od jakiegos nooo..prawie roku niemal te same zabawki,z tym ze sa wyciagane chowane wlasnie i na tym to polega,na urodziny kupimy hulajnoge chociaz nie wiem czy zalapie...rowerka jeszcze nie mysle ze mala jest poki co...a latem siedzimy non stop na dworze,teraz laski beda mialy mega duzy duzo pokoj to jakos fajnie sie im poustawia ale generalnie tez beda mialy chowane i wystawiane zabawki,zostawie klocki,wystawie basen z kulkami i zyrafe bo dawno nie widzialy,takto jakies pojedynze zostawie reszta wek.
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się bardzo ![]() Nina też niczego się nie boi.Niczego.Niby to dobrze,ale czasami żałuje,bo pcha się tam gdzie nie powinna. Co do zabawek to u nas jest średnio.Nie za dużo i nie za mało.I tak zostanie,bo równowaga musi być.Wcześniej jej dużo ich kupowałam,ale zdrowo przystopowałam i kupuję tylko co uważam za słuszne,a nie to co "uważam za fajne" ![]() Napatrzyłam się na dzieci,które nie mają gdzie w pokoju stanąć,bo zabawek tyle i nic ich nie cieszy...i krzyczą...że nie mają się czym bawić(!).Ja tak zepsuć swojego dziecka nie zamierzam.
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
evi- super
![]() ![]() ![]() Z moją różnie. Ona tego czego powinna się bać to się nie boi a czasem się wystraszy nie wiadomo czego.... np. wczoraj piła soczek z iekapka i wpadł jej ten korek do srodka. Pyta "oo... cio to" i tz tak nagle tak się zaciągnął (wiecie, jakby się wystraszyl) "hyyyyy.... ojoj, korek wpadł" a ona konsternacja i nagle płacz... ale to raczej bardziej, że myślala, że coś zlego zrobiła. tak mi jej zal było. Potem do wieczora przeżywała, że "kolek pad do soćku".
#4481 |
Rozeznanie
|
Młoda jakis czas temu pytałaś o buciki, dzisiaj oglądałam porady niani i tam było o bucikach
http://tvnplayer.pl/programy-online/...E03,10102.html gdzieś pod koniec to było może jeszcze się przyda ![]()
![]() |
#4482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój śpi od 12, wiec zaraz go obudzę i na ten rower idziemy ![]() evitka to Ciebie dzisiaj zaszczyt kopnął z tym spaniem młodej ![]() Co do zabawek to mój tz jest zdania że najlepsze zabawki drewniane co rozwijaja wyobraźnie. Jakoś nie ma się to nijak do naszego dziecka, bo on wszystkie zabawki olewa jak ma komputer czy smartpfona ![]() Ostatnio hitem jest gra w spadające krasnoludki. Co chwila przegrywa ale ile ma radochy jak te krasnolutki sie śmieją. A jak dostanie w bonusie możliwość strzelania w klocki to aż kwiczy z radości. Oczywiście ograniczam mu czasowo. Wolę żeby zamiast siedział w pokoju z zabawkami, kompem, czy tv na dworzu się wyszumiał.
Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2012-03-16 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() choć teraz przerzuciłam się na gry różnorakie edukacyjne, bo bynajmniej jak znajomi przychodzą, a dzieciarnia śpi to możemy pograc razem ![]() Cytat:
![]() o takim http://www.same-meble.eu/wp-content/uploads/bujak.jpg podobny jest u mojej cioci na strychu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a możesz napisać ile tego skrzypa mam gotować?
![]() |
#4484 | ||||
Zakorzenienie
|
U nas też jest piękna pogoda i wreszcie słońce i ciepełko. Załozyłam Zosi pierwszy raz lżejszą kurteczkę
![]() Co do zabawek to ja już pisałam że wolę jak moje dziecko nie ma ich za dużo. I tak większością się nie bawi. I tu nawet nie chodzi o to że jest bałagan tylko o znudzenie wszystkim dookoła. Zosia ma i tak za dużo zabawek i ciągle coś albo chowam albo wyrzucam do kosza jeśli już się nie nadaje do użytku. Nie uważam żeby dziecko nie posiadające zbytniej ilości zabawek było w jakiś sposób ograniczne albo nieszczęśliwe. Problem w tym że nie o ilość zabawek chodzi ale o ich jakość i przydatność. No i co najważniejsze to trzeba pokazywać dziecku świat w praktyce i na żywo i uczyć go wszystkiego co dzieje się wokół. Czasami więcej pożytku przyniesie wycieczka rowerowa (patrz Madzi i Libra) niż kupno kolejnej zabawki. Albo pogrzebanie w ogródku czy węglu. A we wczorajszej rodzinie to mi się nie podobało przedewszystkim nastawienie mamy. Ale zamotałam ![]() To takie moje prywatne zdanie. Starej daty jestem i sama zbyt wiele zabawek nie miałam (takie czasy były) Cytat:
![]() Została na ramieniu, ręce i plecach. Twarz się uratowła dzięki włosom. Moje blizny to nic w porównaniu z tymi z programu. Równie dobrze mogłabym narzekać że mam pieprzyka na dekoldzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]() Fotelik mi się bardzo podoba ale niestety dla Mojej szkraby się nie nadaje ![]() ![]()
![]() |
#4485 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
![]() Dobrze ze ci twarz oszczedzilo. Pewnie z takimi bliznami jest sie juz innym czlowiekiem . Robilam pierogi wiec moj maly latal i lobuzwal , sam polecial na nocnik i kupke zrobil, caly dzien lata i sika sam ,jeszcze ani razu sie go nie zapytalam czy chce ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
chwilowo w domu bo mała wstała.. przesadziłam z tymi kamieniami.. bola mnie przedramiona...
zaraz spadamy na podwórko znów.. ![]() A co do zabawek.. nie znosze jak Michalina dostaje od TŻ mamy siostry i drugiej stostry zawsze 3 prezenty osobne ale chiński bubel i takie że nie wiadomo czy wyrzucic czy co z tym robic bo do zabawy sie nie dajaje .. i szybko sie łaia i do smieci.. my zawsze sie zrzucamy na 1 góra 2 porzdane w sensie konkretne np. rowerek biegowy bedzie prezentem od babci i mojego brata. A Michalina najbardziej lubi bawic sie w kuchni gdy sie robi pierogi kopytka czy ostatnio gofry.. ciatso geste to 30 minut siedziała i mieszała sobie ![]()
![]() |
#4487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
no my 10 minut temu dopiero z podwórka wrócilismy:d
nie pamietam kiedy ja sie tak narobiłam wkoło domu ![]()
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Asiulek to zapraszam do siebie do ogródka (dziś byłaś rzut beretem ode mnie to już chyba trafisz co?), co prawda będziemy musiały tam siedzieć z dziećmi (nie mam okna na ogródek i nie mogę zamknąć go tak żeby nie uciekły, no i nie jest wszystko tak zeby bezpiecznie dzieci zostawić) ale kawkę możemy przy stole wypić, na hamaku posiedzieć
![]() Byłam dziś w tej śmiecholandii - nie ma szału. Małe i kiepsko wyposażone. W figlowisku lepiej.. Babka taka średnia, prowadzi tam klub malucha - jedna dziewczynka chyba z 15min zsikana była zanim zauważyła. Ma kiepskie podejście do dzieci- nie zostawiłabym tam dziecka. Misiek bał się wszystkiego, po 15min dopiero się ode mnie odkleił. Byliśmy ponad 2 h. Rozkręcił się jak dzieci w kółeczku śpiewały i tańczyły. Hitem były takie wielkie klocki (chyba pianka jak w materacach obita ekoskórą) - 1h zabawy - Misiek był Bobem Budowniczym ![]() My zabawek wiele nie mamy. Ale nie aż tak mało jak w tym programie chyba... Pudło klocków ala lego, klocki drewniane, jeździk, garnuszek, szczeniaka, trochę aut, jakieś cuda grające, książeczki, puzzle, i trochę gratów jeszcze. W ogródku też trochę... W sumie mogłaby być ciastolina i łopatka z wiaderkiem i też źle by nie było ![]() Cytat:
![]() Jak ja Ci zazdroszczę tego ładnego sikania. Dziś Misiek praktycznie od 11-18 w pieluszce był. W sali zabaw stanął przede mną i z premedytacją lał w pieluchę i słowem nie powiedział że chce siku... a widział jak inne dzieci latały do wc. U nas też dziś pięknie, byliśmy po Śmiecholandii na spacerze jeszcze a po powrocie do domu oczywiście trzeba było do ogródka iść - ledwo na nogach młody chodził ale dzien bez dziury w ogródku dniem straconym ![]() Misiek śpi od 20 min.
![]() |
#4490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja musze z moimi tez isc na kuli , mnie zawsze drazni to ze tam pelno bakteri i zarazkow ![]() Mojemu tz- towi , maly dzis z rak wypadl i upadl calym cialem na glowe. Ja spalam , mowil mi tylko ze az huk bylo slychac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zakorzenienie
|
Hej.. własnie wyjełam pyszne "szybkie ciasto z owocami".. z jogurtem z mrożonymi sliweczkami pyychaaaaaa
a to efekty pomocy mojego dziecka.. nawet hasło Michalina lizak.. tak na nią nie działa jak michasia robisz ciasto?.. w 2 sek była w kuchni! ![]() i 2 zdjecia z dzisjszego pieknego dnia no i Michaska wyczaiła starego zardzewiałego kaczora któego ujeżdzała tylko kilka razy- totalny niewypła! ![]()
![]() |
#4492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 | ||
Zakorzenienie
|
Ja już się męczę od 2.5m-ca
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajne fotki ![]()
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
Niestety w nocy nie ma szans sprawdzić. Pewnie jak coś będzie nie tak to się obudzi ale na wszelki wypadek zagladaj do niego. Ja bym chyba zaglądała i nie spała
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Lind - będzie lepiej ![]()
#4496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zobaczymy ile nam to zajmie, ja sie tylko martwilam ze bedzie sie bal kupke robic jak twoj, bo jak przedwczoraj chyba zrobil to strasznie sie wystraszyl ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Ja obejrzałam cały program i nie patrzyłam co on tam ma w pokoju , jakim cudem wy zauważyłyście że nie ma za dużo zabawek? w ogóle co to ma do rzeczy?
My tez nie mamy za dużo zabawek i żadnej edukacyjnej bo uważam że są zbędne.Nie wydaje mi się żeby mój syn miała jakieś rażące braki przez to. Poznaje świat realnie. Dzisiaj było u nas ponad 20 stopni. Cały dzień bylismy na dworze od 10 do 18 z przerwą na zjedzenie obiadu Oczywiście wycieczka rowerowa zaliczona. Monka mam nadzieję że wszystko ok. Madziwnia super pomocnicę masz , u nas ten potwór trójkołowy już połamany Madzia no co za babsko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
my po 19 wrocilysmy do domku,melka nie wzruszona zyciem spi a mloda wyjatkowo usnac nie chciala,ale moze dlatego ze na wieczor jeszcze znajomi weszli i taka rozganiana byla
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
Kiedys na zajęciach babka puściła nam pokaz multimedialny o tym jak dzieci sie uczą w przedszkolach M. montesorri
mniejsza o nia i jej pedagogikę bo sa dobre i złe strony. ale własnie tam sie wykorzystuje to co jest pod ręką.. np. dwie miseczki w jednej woda, albo kasza albo groch itp. dziecko przesypuje. to samo z innymi rzeczami które spokojnie dziecko może wykonywac w dom U nas np. michasie angazuje do wszystkiego , gdy zmiatam kuchnie lub korytarz to ona juz leci po małą szufelke i zmiotke i potrafi zgarnąć na szufelkę ![]() Ręce myje juz sama przy zlewie tylko musimy pilnowac bo gorąca odkręca ale bedziemy ustawiac termostat na 38st. Dziś tz pomagała mi małe kamyki przenosic i korzenie zbierac do wiaderka:d Z ostatniej chwili: Michaska lezy w łózku i woła do T. : " tato włąć bajke na DFID" szczena opada jak te dzieciaki kumate ![]() Donosze że normalnie ciasto jeszcze ciepłe wołało "Zjedz mnie".. a że nie potrafie odmawiac.. kawałek juz sie trawi.. ![]() Dobrej nocki dziewczyny ide tego meserszmita włożyć do łóżeczka niech spi smacznie ![]() ![]()
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
moj tzrobi shoarme,mu sie zachcialo o 22
![]() dopiero z roboty wrocil,ale nie moze zjesc normalnie,tylko twierdzi ze caly dzien za nim lazi przesladuje go wyglada z za kontow i wola zjedz mnie;p a potem filmik i lulu ![]() ale mam super humor chyba przez ta pogode
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.