|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
WhiteCherry Tak są
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Część pewnej rodziny nazywa się przez "ó" a część przez "u" a kilka osób przez "o" (bo ktoś zapomniał o kreseczce nad "ó"). W żartach opowiadają, że pomimo pokrewieńśtwa nie są rodziną Ale to taka dygresja na ten temat. Z zachowań, które mnie "dziwią"... minął mi termin porodu i w sumie nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie ciągłe telefony "urodziłaś już" - od tych samych osób. Mówię, że jak urodzę, to zostaną poinformowani i w ogóle. Albo "na pewno urodzisz przed terminem tak jak ja!" No proszę, skąd może ktoś wiedzieć, czy urodzę przed terminem, w terminie czy jak... dziś na przykład "mądra" koleżanka mówi "ojej, bo K. to taka drobna, na pewno urodzi malutkie dziecko..." No trochę się zdziwiła, jak dowiedziała się, że wg usg wyszło prawie 4 kg
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
borze, jak można się nie myć tak długo, że aż w półkilometrowej kolejce w sklepie na końcu czuć taką osobę, która jest akurat już przy kasie? Brud po prostu "było widać", serio. A włosy tego pana to od roku chyba wody nie widziały, ubranie też.
Nienawidzę robić zakupów w sezonie wiosenno-letnim
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Co do nazwisk ... panieńskie nazwisko mamy ma jedno's' jeden z jej braci przez omyłkę urzędniczki został zarejestrowany z dwoma 's', trudno, pomyłka. Ale co jest najdziwniejsze on i jego dzieci szukają po Polsce rodziny z dwoma s
|
|
|
|
#2046 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ostatnio oglądałam Rozmowy w toku, a podpis pod jedną z bohaterek głosił, że ..."jej apsztyfikant nie pozwala jej wychodzić z koleżankami" . Naprawdę dużo do pisania nie mieli, nie trzeba śledzić uważnie długiego tekstu w poszukiwaniu błędu ... przecież to momentalnie się rzuca w oczy ( i już pomijam, że słowo absztyfikant ogólnie było użyte raczej błędnie, bo chodziło o jej konkubenta, a nie wielbiciela - pewnie sobie pomylili )I to jest TVN- jedna z czołowych telewizji w naszym kraju... Cytat:
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dzisiaj zostałam pierwszy raz pozytywnie zaskoczona przez starsze Babcie. W autobusie ścisk, ja stoję i trzymam się uchwytu nad czterema siedzeniami na których siedzą 3 starsze Panie. Jedną znałam więc przywitałam się i wogóle. I one rozmawiają i chcąc nie chcąc przecież słysze co mówią. I pierwszy raz słyszałam rozmowe starszych kobiet bez narzekania! Zawsze w autobusach słyszę, że źle, że pogoda taka i taka, że młodzież taka i sraka, że coś tam boli, że coś podrożało, ze to i tamto.. a dzisiaj ktoś się śmiał z tyłu autobusu to one do siebie, że jak fajnie że młodzież teraz jest taka szczęśliwa i radosna, że pogoda piękna, ogólnie bardzo kulturalnie rozmawiały. I to mnie naprawdę BARDZO zaskoczyło (pozytywnie) bo nigdy się z czymś takim nie spotkałam
|
|
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Każdy odcinek, niemal każdy uczestnik, bum, musi być jakaś ckliwa historia. Bez kitu, no, każdemu ktoś kiedyś umarł, choroby krążą po ludziach, jeszcze pal licho jak oni są chorzy i pokazują, że mimo to tańczą, no ok, ale jak opowiadają o członkach rodziny to już witki opadają. Naprawdę nie wiem jaki cel mają takie wstawki.
|
|
#2049 | |||
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie, bez kitu, powinny być służby porządkowe wywalające śmierdzących ludzi Ja TVN raczej lubię, bo moim zdaniem są jedyną stacją, która faktycznie się rozwija. Tyszkę kiedyś bardzo lubiłam, ale przeszło mi jak poczytałam co on wypisuje na fejsie. Woli&Tysio już nawet nie oglądałam, nieee. |
|||
|
|
|
#2050 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Chyba, że chodzi właśnie o programy w stylu "Woli&Tysio", "Ugotowani", "TapMadl" wszystko zrzynają z zagranicznych telewizji... A to jest tak głupie, że głowa boli. Nie mówiąc o tym jakich celebrytów do tych programów wybierają.
|
|
#2051 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja koleżanka. Do tej pory z nią dyskutowałam, ale coraz bardziej mnie zadziwia jej zdanie na temat związków, powiedzcie mi, czy ona przesadza, czy to ja się "nie znam"?
ogólnie rzecz biorąc uważa, że najważniejsze w związku to kontrolować się nawzajem. nieustannie. przykład? jej chłopak dojeżdżał autobusem na zajęcia z jakimiś koleżankami, jej się nie to nie spodobało, więc kazała mu jeździć wcześniejszym autobusem i teraz musi czekać na uczelni 40 minut aż zaczną się zajęcia. 2- w ogóle nie ma opcji, żeby wyjść bez partnera na imprezę, bo po co kusić los? 3- nie ma nic dziwnego w tym, że rozmawiają ze sobą co ok. godzinę, w międzyczasie nieustannie (dosłownie, naprawdę) piszą ze sobą smsy, a czas wolny spędzają tylko ze sobą. i teraz najlepsze- ten chłopak jest dokładnie taki sam. kiedyś koleżanka musiała uczyć się do dużego egzaminu- wiadomo potrzeba ciszy, żeby się skupić, więc poprosiła chłopaka, żeby wyjątkowo ( ) dzisiaj do niej nie przyszedł. za pół godziny był u niej i powiedział, że nie będzie przeszkadzał, tylko sobie na nią popatrzy. innym razem zostawiła u niego klucze do swojego mieszkania (przez przypadek). wróciła do siebie, położyła się spać i nagle rano budząc się, zobaczyła, że ktoś koło niej leży. oczywiście okazało się, że chłopak skorzystał z okazji i czym prędzej przyleciał do niej. Sama nie wiem, dla mnie to jest chora sytuacja, ale ją "dziwi, że mnie to dziwi" i może tak powinno być? Według mnie zazdrość jest potrzebna, w granicach rozsądku, ale jeżeli muszą się tak kontrolować, to ten związek jest nietrwały jak zamek z klocków, co będzie jeśli któreś z nich wyjedzie?
|
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2053 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak dla mnie to ona się rozwija ale nie w tą stronę co trzeba. Ja przepraszam mamy tak piękny język ojczysty, a ja co chwile słyszę w TVN i nie tylko w tej stacji, łacinę podwórkową i brak poprawnej wymowy. Ja nie jestem jakoś szczególnie czepialska, bo wiadomo każdemu może się zdarzyć popełnić błąd, no ale na litość to są jednak osoby, które odpowiadają za przekazanie informacji i same od siebie powinny wymagać jak najwięcej. Kiedyś sama się śmiałam jak pokazywali wypowiedzi różnych ludzi publicznych z ich lapsusów i wpadek językowych i gramatycznych, no ale teraz to co przekazują to przechodzi ludzkie pojęcie Bo albo naprawdę oni się dostosowują swoim poziomem do społeczeństwa A co starszych osób, to zależy jak się trafi. Ja akurat mam szczęście ale zawsze trafiam na bardzo miłe osoby Ale nie powiem trafiają się kwiatki Pędząc na przystanek tramwajowy, ucieszyłam się bo akurat stał mój tramwaj, bo stał na czerwonym. Wcisnęłam sobie ten guzik do otwierania drzwi, no ale cóż drzwi się nie otworzyły i mimo że stał jeszcze trochę, to na próżno czekałam I tu jakie było moje zdziwienie, gdy zaszła mnie od tyłu jakaś babcia i wyskoczyła z gadka, że drzwi to się otwiera tym przyciskiem - i mi pokazuje To jeszcze powiedziała z takim tonem wyższości jakbym co dopiero z dziczy wyszła i nie wiedziała jak mówić i chodzić
|
|
#2054 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
No i nie widzi mi się jeżdżenie 40 minut wcześniej, bo tym autobusem, który mi pasuje, jeżdżą jacyś moi koledzy To dla mnie argument żeby właśnie jeździć tym autobusem ![]() Poza tym, poczułabym się strasznie, gdyby mój facet podejrzewał mnie o to, że mogę go zdradzić
|
|
#2055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Normalnie kobieta bluszcz, zresztą chłopak nie lepszy Przecież tu od razu widać, brak zaufania do obydwóch stron. Może im teraz jest tak dobrze, ale później to się będą dusić w tym układzie... Swoja drogą to bym nie wytrzymała w takim związku jednego dnia nawet
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo różni ludzie są, ale jestem ciekawa jak długo wytrzymają że tylko oni razem wszędzie są. Jednak trzeba mieć własne życie w związku jak i wspólne.Pogrubione: to już o nim dziwnie świadczy. Wątpie że normalny chłopak zgodziłby się na takie coś. |
|
|
|
|
#2057 |
|
Naczelny Hipster
|
A moim zdaniem TVN się rozwija, robi głupoty, jasne, ale jeśli podczas prasowania mam coś oglądać to prędzej włączę serial TVNu niż jakąś Plebanię czy inny Klan
![]() Mi to, że jakieś programy są ściągane z zachodnich nie przeszkadza, oglądałam tylko Top Model, bo w ogóle telewizję rzadko oglądam. Niemniej istnieje TVN zwykły, TVN Meteo, TVN 24 i prędzej, któryś z nich włączę niż któryś z tworów Polsatowych na ten przykład
|
|
|
|
#2058 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. To nie mógł do niej napisać, że przyjdzie?
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2060 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.Jeśli chodzi o mnie to mam na myśli konkretnie imprezy, nie spotkania. Ale mniejsza o to, ja mam takie zasady, Ty masz inne, ktoś tam jeszcze inne.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-03-16 o 19:11 |
|
|
|
|
#2061 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mógł napisać, bo podobno chciał jej zrobić niespodziankę i popatrzeć jak śpi.
A co do tych imprez, to nie sprecyzowałam, chodzi o wszelkie wyjścia (tylko na zakupy czasem idą osobno), spotkania itp. Zabiera go ze sobą nawet na kawę z przyjaciółką. Ja również uważam, że każdy powinien żyć tak, jak chce, ale aż musiałam to gdzieś napisać, bo im więcej o nich wiem, tym bardziej mi kopara opada.
|
|
|
|
#2062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrali się i fajnie.gorzej jakby jedno z nich miało inne spojrzenie na związki i się buntowało...
|
|
#2063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2064 |
|
Rozeznanie
|
A mnie denerwuje, gdy podczas rozmowy z koleżanką zadaję jej pytanie typu "czy masz jakieś plany na weekend/wtorek/dzisiaj po południu", a ona mi odpowiada:
- dzisiaj idziemy gdzieś tam - mamy zamiar zrobić coś tam - chcieliśmy wybrać się gdzieś tam, ale zostaliśmy w domu. Tak jakby bez swojego misia pysia nie istniała, jakby nie była odrębną istotą. Jakby nie mogła mówić w pierwszej osobie. A jeszcze dziwią mnie zachowania w internecie, właściwie jedna rzecz dziejąca się na FB. Ludzie publikują jakieś tam pierdoły pisząc o sobie samych w trzeciej osobie. Np. "poszła na zakupy", "zrobiła kanapkę". Czy znowu pisanie o sobie w pierwszej osobie jest już niemodne?
Edytowane przez Brangien Czas edycji: 2012-03-16 o 20:49 |
|
|
|
#2065 |
|
Naczelny Hipster
|
Brangien co do drugiej rzeczy, to wydaje mi się, że to wzięło się z tego, że na tablicy wyświetla się "Jola Iksińska: <...>" i wtedy po prostu można stworzyć zdanie, że "Jola Iksińska zjadła kanapkę", a można też po prostu coś napisać i wtedy Jola Iksińska nie będzie jako element zdania ale po prostu jako oznaczenie co dana osoba napisała. Nie wiem czy zrozumiale to napisałam
Akurat to mi nie przeszkadza, ale mówienie o sobie w liczbie mnogiej, o matko ![]() Mnie w ogóle bardzo denerwuje takie "spędzam czas tylko z misiaczkiem i nie jestem już indywidualną jednostką"
|
|
|
|
#2066 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak! To jest straszne! Ale chyba wiem, z czego to wynika - status jest tuż pod nazwiskiem - więc jak czytasz to "całościowo" to masz "Ania Iksińska poszła na zakupy" - co nie zmienia faktu, że też mnie to razi. A w kwestii TVN - serio lubicie? Dla mnie to jagorsza stacja jaka istnieje - "planeta ITI". Powiedzmy, ze moim zdaniem TVN w swoich faktach i progrmach (też rozrywkowych) lansuje bardzo specyficzną wizję świata - taką korporacyjną propagandę sukcesu i szczęścia - męczy i rytuje mnie to. Moze dlatego, że otaczają mnie ludzie, którzy są już w większości korporacyjnymi "japiszonami" a ja tym szczerze gardzę (wiem, jak to brzmi, no ale...). Z drugiej strony - Polsat jest wyjątkowo śmieciowy. TVP 1 i 2 to hmm... dziwny organ, ale w sumie wolę obejrzeć wiadomości niż Fakty. A i tak rozwala mnie poziom artykułów na onecie - to, co się tam dzieje, na czele z tytułami artykułów to już dno dna porośnięte wodorostami i zasypane mułem. |
|
|
|
|
#2068 |
|
Naczelny Hipster
|
No ja nie mówię, że uwielbiam TVN i jest super
Po prostu moim zdaniem z tego co mamy, TVN jest lepszy niż Polsat czy TVP |
|
|
|
#2069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i uważam, że przydałby nam się jakiś bardziej obiektywny program informacyjny - TVN24 i TVPInfo nie zdają egzaminu |
|
|
|
|
#2070 |
|
Wtajemniczenie
|
Podpisuje się rekami i nogami,mam pocztę na onecie i tylko na nia wchodzę bezpośrednio,bo ten portal to gów.no za przeproszeniem.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

Jak ona otwiera usta to natychmiast zmieniam program

( i już pomijam, że słowo absztyfikant ogólnie było użyte raczej błędnie, bo chodziło o jej konkubenta, a nie wielbiciela - pewnie sobie pomylili
)