|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXII
Cytat:
bardziej bezpieczna bavaria jest Bavaria Malt 330ml Piwo bezalkoholowe dolnej fermentacji ze słodu pszenicznego. Popularne piwo bezalkoholowe 0,0% wyprodukowane oryginalną metodą opracowaną przez browar Bavaria. Tradycyjnie w piwach bezalkoholowych alkohol jest odfiltrowany i usuwany na końcu procesu produkcyjnego. Bavaria zmieniła proces warzenia tak, aby alkohol w tym piwie w ogóle się nie pojawił. Taka operacja umożliwia uzyskanie unikalnego, pełnego smaku. Bavaria Malt ma smak słodowy. Kraj pochodzenia: Holandia Zawartość alkoholu: 0,0% Zawartość ekstraktu: 6,3% Degustacja: schłodzone do temperatury 4-6°C
|
|
#3722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
martucha najważniejsze że karetka przyjechała na czas i nic poważniejszego się nie stało
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Marta o kurcze... dobrze, że nic się nie stało.
|
|
|
|
#3725 |
|
Wtajemniczenie
|
śliweńka a można tą Bavarie kupić w Kauflandzie?
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiam się czy to nie epidemia kaszlu... jak mówiłam ja mam mega kaszel, a kilka dni temu tak mnie złapało w nocy (po jakichś 2-3h od zaśnięcia, a wcześniej w dzień jakoś szczególnie nie kasłałam), że właśnie zaczęłam się dusić... autentycznie dusić, nie mogłam złapać powietrza... mama przyleciała szybko co się dzieje i dopiero po tabletkach mi przeszło... No a teraz od dwóch dni rozkręca się na maksa... kaszle średnio raz na 2 minuty... -w dzień, a nocy nie kasłałam w ogóle- może od leków choć w dzień biorę i dycham... nie rozumiem tego.
|
|
|
|
|
#3727 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja się bałam najgorszego bo mój tata i chrześniak mają zapalenie oskrzeli, a siostra zapalenie płuc... u Pata okazało sie ostre zapalenie krtani i ma tam dużo wydzieliny i krtań napuchnięta dlatego tak szczeka i oddechu nie mógł złapać, teraz jest jeszcze na tych wszystkich lekach rozkurczowych ze szpitala więc daje rade, ale po południu ma przyjść pediatra i mu przepisze reszte do domu
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno jest w tesco i carrefourze czy kauflandzie to nie wiem są smaki brzoskwiniowy (jak oranżada), jabłkowy, normalne i chyba jeszcze jakiś smak był
|
#3729 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta no faktycznie mógł sie od kogoś zarazić. Oby mu się szybko polepszyło.
U nas ostatnio trąbią że gruźlica atakuje, strach do ludzi wychodzić bo czy w kosciele czy w sklepach wszędzie kaszlą i kichają. śliweńka to spory wybór smaków. a ja zdałam sobie sprawy że mam objazd do mojej lekarki i teraz zamiast 25km mam do niej prawie 50 a droga zamknięta przez 3 mce.
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3731 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() czyli kroi nam się większy zlot superpiszecie dziewczyny o zakupach, ja ostatnio weszłam do Hous-a tak z głupot był po drodze do wyjścia i zachorowałam, wyszłam z koszulką, ale mam mega niedosyt niestety finanse nie pozwalają na szaleństwa ( napiszę w K.)Justyna fajnie, że sytuacja Wam się po kątem mieszkaniowym unormowała, byłam pełna podziwu dla Twojej codziennej wędrówki, ale jak jest praca to się nie wybrzydza i nie patrzy na niedogodności. Witamy na Śląsku Marta my też wysyłaliśmy w tym roku rozliczenie przez neta, zwrotu póki co brak, ale u nas jest galimatias z papierami przez Panią z U.S. więc to pewnie potrwa ![]() co do Pata to mój brat też mniej więcej jak był w wieku Patryka miał zdiagnozowane zapalenie krtani. Wtedy jeszcze lekarze nie bardzo wiedzieli jak to ugryźć, również zaczęło się od niewinnego kaszlu i przeszło w dosłownie tak jak u Pata "szczekanie", najgorzej było jak płakał, bo nabieranie powietrza przychodziło z trudem, więc też zapakowali go rodzice do auto i wio do Katowic, bo w przychodni rozkładali ręce, na karetkę czekaliśmy 20 min i mama stwierdziła, że dłużej czekać nie będzie. Napędził nam wtedy stracha. I tak sytuacja powielała się co jakiś czas, ale tym razem było juz wiadomo jak reagować, jechali do katowic dostawał zastrzyk i masę lekarstw. Lekarz powiedział, że z tego wyrośnie i tak się też stało im był starszy tym ataki były rzadsze, ale to też duża zasługa lekarzy bo włączyli lekartstwa, które rzeczywiście działały i nie trzeba było go kłóć za każdym razem. Będzie dobrze Mona ja dodaję jeszcze wcześniej obgotowaną wątróbkę drobiową do rosołu spokojnie mnie za pierwszym razem kiedy gotowałam rosół to z wyglądu żur wyszedł
|
|
#3732 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś, dobrze, że karetka szybko przyjechała
![]() trzymam kciuki za zdrówko Pata ![]() i dziękuję Wam wszystkim za ciepłe przyjęcie... po powrocie
|
#3733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
teraz czekamy na pediatrę jest cudowna dzwoniłam do niej a ona że ma uroczystość rodzinną -roczek ale urwie się jak najszybciej i przyjedzie bo nie chce żebyśmy go szpitalami katowali, ale powiedziała że nie obejdzie się bez codziennych wizyt w przychodni i zabiegach, plus to co w domu jesteśmy w stanie zrobic... no ale... zobaczymy co dalej jak przyjedzie... teraz śpi.. sama bym poszła ale nie potrafię znaleźć miejsca...
|
|
|
#3734 |
|
Wtajemniczenie
|
Gucia - spóźnione ale szczere najlepsze życzenia urodzinowe
Ktosia - idź ma Mayday - sama byłam 2 razy i za każdym płakałam ze śmiechu Katunia - jak robisz te pampuchy na parze???? Gold - jak tam malowanie mebli? Mona - ja gotuję rosół w jednym garnku a na koniec przelewam przez sitko bo jak Rosi nie lubię farfocli Najpierw wkładam mięso do zimnej wody (najczęściej udka z kurczaka plus jak mam kawałek wołowiny), powoli zagotowywuję zbierając szumy z wierzchu (nie wylewam tej wody), jak szumy przestaną się pojawiać dorzucam dużo marchewki, pietruszkę, pora zieloną część, przypalone w piekarniku 2 cebule (kładę je na papierze do pieczenia, piekarnik na opcję grill i czekam aż się przypalą na prawie czarno). Cały czas ma tylko pyrkać a nie gotować się. Pod koniec wrzucam cały wiecheć natki pietruszki związany nitką. Wsio.Martucha - ale się strachu najadłaś dziewczyno! Biedny Pat, mam nadzieję, że leki pomogą i nie będziecie mieli już takich przeżyć. Połaziłam wczoraj po sklepach - i mam pytanie zagadkę: dlaczego praktycznie wczystkie eleganckie bluzki sa przeźroczyste Bo ja nie kumam, kurna muszę wydać kasę na jedną po to by kupić drugą pod spód Paranoja jak dla mnie.Ale za to kupiłam sobie sukienkę : http://www.newlook.com/shop/womens/d...ress_249186740 powiem nieskromnie że cudna jest i ma kieszenie
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
jejuuu Marta - az mi ciary przeszly jak przeczytalam o Pacie! Zdrowka duuuzo dla niego!
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Iwka tu akurta ide na latwizne-bo ciasto drozdzowe mnie nie lubi wiec wole nie ryzykowac. Kupuje takie gotowe do wrzucenia na pare. Ale mam przepis sprzwdzony mojej mamy jesli chcesz. |
|
|
|
#3736 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tż mnie o nie męczy niemiłosiernie, jemy je zawsze na jakichś wyjazdach, a chciałam sama zrobić
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
martuchao masakra. boje sie ze zuzka tez to moze miec, i wlasnie w nocy tylko mega kaszle
Ja podaje zuzce pectodrill bo nam zostalo jeszcze pol butli - troche na wlasna reke, ale u lekarza bylam w srode, to kaslzu nie miala takiego. a nasza pediatra dopiero w pon bedzie. |
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka super ta sukienka, bardzo mi się podoba.
Mnie coraz częściej dopada instynkt wicia gniazda. Od rana sprzątam, wstawiłam drugą pralkę z ubrankami małej, uprasowałam całą miskę moich ubrań i jak troszkę odpocznę to zacznę prasować małej te co już wyschły. |
|
|
|
#3740 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
martucha bardzo mi przykro z powodu choroby Pata, oby szybko mu przeszło
|
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, ale się narobiło... biedny Pat, mam nadzieję, że szybko mu się polepszy. Ale stres macie za sobą ogromny. oby szybko doszedł do siebie
|
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
była pani pediatra i niestety to jest tak jak pisała ania - choroba przewlekła i ataki się mogą powtarzać bardzo często..
teraz dostaliśmy kupe syropów plus inhalacje 5 dni ze sterydów w domu, a do przychodni mamy chodzić po inhalacje z adrenaliny bo tego nam podawać nie wolno. wypożyczyliśmy nebulizator z apteki taki fajny dla dzieci w kształcie pingwina mam nadzieję że młody da się inhalować, no i mamy leki które mamy mieć zawsze w domu i jak się zacznie atak to zanim dojedzie karetka mamy mu robić inhalacje z tych leków, a jak nie mamy ich akurat przy sobie to musimy Pata zabrać do zimnego miejsca nawet wyjść w środku nocy na dwór, bo krtań wtedy się rozluźnia ma całkowity zakaz picia ciepłych rzeczy jak już to chłodne plus temp. pokojowa, no i w mieszkaniu mamy mieć chłodno, najlepiej 17,18 max 19 stopni. tak jak ani pisała z wiekiem napady będą coraz rzadsze, ale karetkę mamy wzywać zawsze nawet jak zaczniemy sami podawać mu te doraźne środki bo przy tym rzadko bo rzadko ale zdarza się ze się krtań zaciska i trzeba będzie intbować.. powiedziała że miała ze 3 takie przypadki w swojej karierze więc woli nam powiedzieć żebyśmy wrazie czego wiedzieli co robić.. rewelacyjnie k u r w a!
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2012-03-17 o 15:33 |
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie wyciegnelam z piekarnika ciasteczka owsiane pychhhha! Brat mi juz polowe zjadl, jeszcze je czekolada lekko poleje
|
|
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
martucha
![]() |
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka, sukienka
ale cudnie dziś ja po polu śmigałam w tunice z krótkim rękawkiem i balerinach na gołe stopy
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Marta choroba przewlekła?? czyli to nie coś jednorazowego??
Katunia wrzuć przepis... ale mam ochotę na ciasteczka owsiane. Kiedys robiłam z przepisu teściowej ale kijowe mi wyszły, można było sobie zęby połamać
|
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
m na
Cytat:
mam nadzieje ze ataki nie beda sie powtarzaly
|
|
|
|
|
#3749 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
powiedziała że albo jakiś wirus, i wtedy jednorazowe albo jest tego większa przyczyna i będzie się powtarzać częściej no i w zdecydowanej większości ataki są cykliczne, np spowodowane pyleniem (mój mąz jest uczulony na pyłki) więc..
nie wiem kurde... póki co mamy go z tego wyleczyć odczekać troche i będziemy szukać przyczyny zeby wiedziec na co się nastawiac
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

a bluzki w super cenie
choć w dzień biorę i dycham... nie rozumiem tego.
a droga zamknięta przez 3 mce.

super

mam nadzieje ze ataki nie beda sie powtarzaly