Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-17, 21:07   #721
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI

hej!

Allleee wiosna

Julek uwielbia wiosnę chyba, grzeczniutki. Byłam z mamą na zakupach w mieście, potem na działce powietrza się nawdychał to teraz śpi.

Kasia
Livka do schrupania

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
dziękuję za Twój post, bo zdaję sobie sprawę, że każda rada od wątkowych mam jest bardzo cenna. Ja postanowiłam nie czekać, właśnie po to, by poradzić sobie z całą sytuacją jak najlepiej, najszybciej. Też szukam plusów i widzę, że pomaga. ...
Musisz być bardzo silna, skoro jesteś w stanie sobie wszystko tak tłumaczyć

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
zapomniałam wam powiedzieć, że dzisiaj u lekarza weszła za mną i wepchnęła się przed moją koleżankę inna pacjentka. pielęgniarka prosiła, żeby ją przepuścić bo to pilne, więc ok, człowiek z uprzejmości się zgodził, ale widziałam, że moja koleżanka trochę się wkurzała czekając. w końcu prywatna klinika itp. i wtedy wyszła ta dziewczyna i ja już wiedziałam co się stało. myślałam, że będę wyć razem z nią. ja tak samo już dwa razy wychodziłam z tego samego gabinetu od tego samego lekarza
masakra

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
heh dla mnie to było jak upadek z wysokości na beton... prawie fizyczny ból...
najgorsze jest to, że tragedie dzieją się codziennie, każdego dnia...
dokładnie, pamiętam jak dzisiaj, fizyczny ból, normalnie serce bolało. Jakby ból rozrywał całe ciało od środka

Znów się poryczałam

A tak z innej beczki, mówicie mechanicy samochodowi??? Tacy sexi, w kombinezonach, latem bez koszulki? Usmarowani smarem???
Stary 2012-03-17, 21:21   #722
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI

Cytat:
noo co? tak było
w sensie że nie widać go było formalnie "to akcji serca nie uwidoczniono"
ale wtedy, wspominam...
tak to jest, jak się czyta z doskoku
opacznie to zrozumiałam i aż zamarłam

pogłaszcz Muffinka ode mnie
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-17, 21:26   #723
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dostałam namiar od koleżanki no podobno super zioła wspomagające zajście w ciąże, czy któraś z Was spotkała się z czymś takim przyznam szczerze że nie bardzo w to wierze ale może się mylę jak coś wiecie to piszcie.
http://allegro.pl/ziola-ojca-grzegor...153588994.html
ja mam zamiar pić je od najbliższeg cyklu - zobaczymy czy podziałają!

Dziewczynki ale WAS wzieło na wspominki!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-17, 21:31   #724
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shehzadi Pokaż wiadomość
Może kiedyś dojrzejemy do tej decyzji, co?
nie wiem, czy dojrzejemy ale ze pewne ją podejmiemy ... a los pokarze co będzie dalej
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki, mówicie mechanicy samochodowi??? Tacy sexi, w kombinezonach, latem bez koszulki? Usmarowani smarem???
maksi to może i tak ale mój w kombinezonie, czarny na twarzy a pod spodem kalesony a bez koszulki latem to ja może 2 razy swojego tz widziałam, jego biel klatki piersiowej oślepiała bardziej niż słońce
Stary 2012-03-17, 21:32   #725
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

no ja bym jeszcze strażaka dorzuciła ale takiego w stroju bojowym z kaskiem
jechałam raz z takim windą jak się ssyp nam tlił normalnie zapomniałam że tż stoi obok

noo a tż nigdy w mundurze do domu nie przychodzi (ale to musi być taki "codzienny" galowe mnie nie kręcą :P )
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-17, 21:34   #726
Nita6
Zakorzenienie

Tylko proszę się nie rozklejać

BOCIANY NIEDŁUGO PRZYLECĄ !!!!!!!
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-17, 21:39   #727
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
pogłaszcz Muffinka ode mnie
spoko Muffinek właśnie wkręca się tyłeczkiem pod moje żebra

Cytat:
maksi to może i tak ale mój w kombinezonie, czarny na twarzy a pod spodem kalesony a bez koszulki latem to ja może 2 razy swojego tz widziałam, jego biel klatki piersiowej oślepiała bardziej niż słońce
mówisz biel też mnie kiedyś oślepiła ale trochę inna

otóż jak żem ze wsi na przystankach się przesiadywało a na przeciw przystanku sąsiad prowadził taki przydomowy warsztat nooo i lato upał, a on u siebie na podwórku a ten kombinezon taki nie pierwszej jakości dziura tu i tu dziura tam :P
a tam to mam na myśli wewnętrzną stronę kroku spooora ta dziura była i na tyłek zachodziła i jak on się tak nachylił do tej maski... noo w sumie upał to na co mu gacie nie?
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-03-17, 21:43   #728
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
otóż jak żem ze wsi na przystankach się przesiadywało a na przeciw przystanku sąsiad prowadził taki przydomowy warsztat nooo i lato upał, a on u siebie na podwórku a ten kombinezon taki nie pierwszej jakości dziura tu i tu dziura tam :P
a tam to mam na myśli wewnętrzną stronę kroku spooora ta dziura była i na tyłek zachodziła i jak on się tak nachylił do tej maski... noo w sumie upał to na co mu gacie nie?
mechanik I klasa mam nadzieję, że chociaż było na co popatrzeć
Stary 2012-03-17, 21:44   #729
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-17, 21:51   #730
eseska
Zakorzenienie

ALFA! niezłe!!!!!!!:hah aha:

ZOSIA
Stary 2012-03-17, 21:54   #731
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
mechanik I klasa mam nadzieję, że chociaż było na co popatrzeć
na głowie blondyn a tam TAAAAKI zarośnięty
myślałam że z murku spadnę i browara upuszczę :P
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-03-17, 21:58   #732
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
na głowie blondyn a tam TAAAAKI zarośnięty
myślałam że z murku spadnę i browara upuszczę :P

ja kładę się spać, jestem trochę zła na tż, nawet się dzisiaj nie spytał jak po wizycie u lekarza dupek żołędny
Stary 2012-03-17, 22:11   #733
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
z ciuchami nie mam problemu bo zakład tz ma podpisaną umowę z pralnią i ja jego ciuchów roboczych nie piorę. w ogóle ich nie widzę
przynajmniej tyle, mój ma podpisaną umowę ale ze mną
Cytat:
Cytat:
dokładnie jak Berbie pisze
Cytat:
oplułam monitor

Mój mechanik wrócił, oglądamy lejdis (narazie) zmieniarka w jego rękach

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
ja kładę się spać, jestem trochę zła na tż, nawet się dzisiaj nie spytał jak po wizycie u lekarza dupek żołędny
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-17, 22:14   #734
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
kładę się spać, jestem trochę zła na tż, nawet się dzisiaj nie spytał jak po wizycie u lekarza dupek żołędny
heh mój fryzjera i gina sobie w tel. wpisuje, bo nigdy nie widzi/nie pamięta... faceeeciiii!

Maksi,

Stary 2012-03-17, 22:45   #735
natalia_23
Zakorzenienie

witam u mnie dzień sprzątanie, cały dom i okna ślnią

adunia
witam kochana, popłakałam się czytając twój post. Jakoś ostatnio wszystko z czasów # wróciło do mnie pomimo tego, że mam już przy sobie mojego synusia, który za 2 dni będzie miał 4 miesiące
Cytat:

Natalia ciężko u nas znaleźć takie zajęcia, myślałam o tym, bo niestety po cc lekarz zabronił zumby i kazał jeszcze przez 3-4 miesiące się oszczędzał, pozwolił basen i delikatne ćwiczenia. Znalazłam ćwiczenia dla kobiet z dziećmi w jednym klubie i mam zamiar się tym niedługo zająć
to fajnie , może Julkowi pomogą takie zajęcia w rozwoju

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczynki,
weekend więc będzie czas by ponadrabiać co naskrobałyście
Ja dzisiaj do 13 w pracy, a jest tak cudowna pogoda, że aż nie chce się siedzieć najlepiej to by było na jakiś spacerek się wybrać...
Po pracy muszę skoczyć na sklepy za czarną marynarką, bo w poniedziałek jadę na spotkanie biznesowe i muszę być full elegant, wrrr nie znoszę takiego stylu ubierania się. W mojej szafie nie ma praktycznie wcale super eleganckich ciuchów, lubię styl taki pół na pół.
Jestem z siebie dumna, bo dziś mam 26 dzień 6 weidera i brzuszek się taki fajny robi

u mnie 6 weidera zakończona

Cytat:
dziękuję za Twój post, bo zdaję sobie sprawę, że każda rada od wątkowych mam jest bardzo cenna. Ja postanowiłam nie czekać, właśnie po to, by poradzić sobie z całą sytuacją jak najlepiej, najszybciej. Też szukam plusów i widzę, że pomaga. Niestety w całej tej sytuacji jest jeszcze trochę do pokonania, bo w mojej rodzinie już w lipcu rodzi się dzidziuś. Ja co tydzień, bo mniej więcej co tyle się widujemy ze szwagrami, oglądam jej brzuszek i przerażają mnie uczucia które się we mnie budzą. Postanowiłam odbyć poważną rozmowę z przyszłą mamą, mam nadzieję, że pomoże to i mnie i jej, bo widzę, że nie chce sprawiać mi przykrości i ucieka przede mną. Nie wiem co więcej mogę zrobić, myślę, że z czasem nauczę się cieszyć ich szczęściem. Co do TŻta to sytuacja jak najbardziej nas zbliżyła. Zaczęłam dostrzegać jak bardzo mi pomaga, mimo, że sytuacja dla niego też jest trudna. To niesamowite, ale nasza historia otworzyła mi oczy na rzeczy, których wcześniej kompletnie nie dostrzegałam.
rozumiem Cię dobrze, jak ja porobiłam moja siostra była już w 5 m-cu ciąży,
Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Zeberko masz termin porodu na naszą pierwszą rocznicę ślubu
mój aniołek miał się urodzić na 2 dni przed moją 2 rocznicą ślubu

Cytat:
jak już będziesz po wizycie to napisz, żebym rano wszytko wiedziała dobrze?

dla ciebie i Livki, jest przesłodka. jak ją zobaczyłam od razu słońce jaśniej zaświeciło i dzień zrobił się radośniejszy.

podbijam pytanie

a co do mojej wizyty wiec znowu wróciłam od mojego lekarza z mieszanymi uczuciami. przejrzał wyniki, wszystko ok. co do kolejnych badań wymusiłam posiew szyjki macicy, ale nie chciał mi zrobić tego pakietu płatnych badań powiedział, że ma koleżankę w poradni zakaźnej i załatwi mi to za darmo, że nie po to płacę składki, żeby wszystko prywatnie robić. że trzeba z NFZ jak najwięcej wycisnąć. niby rację ma i przystałam na to jego propozycję, ale z drugiej strony zapłaciłabym i miałabym już to za sobą....
ogólnie zachęcał mnie do kolejnych starań, ale powiedziałam że . powiedział, że nie ma potrzeby robić prolaktyny i progesteronu. ale ja i tak zrobię.
fajny lekarz, który dba o twój portfel
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Powiedzmy ale na pewno przejrzały

Ja od godziny jestem na słodyczowym głodzie... zrobiłam sobie sałatkę, ale dalej mi się chce... dobrze, że mam melona w lodówce

Zwiało????
melon, daaj trochę

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

u mnie wczoraj wiosna a dziś lato i mam nadzieje, że tak zostanie. Mikołaj był w szoku, ze nie ma śpiwora, kurtki ani kombinezonu

dobrej nocki

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 00:15   #736
zebrawpaski
Zakorzenienie

Przepraszam, że dopiero teraz ale nie było czasu wcześniej.
U lekarza czekałam od 13.30 a weszłam o 18.00. Eh...potem zakupy, krzatanie po domu....
Najważniejsze, że Kasia zdrowo wygląda- nic niepokojącego nie widać i ma juz prawie 1 kg

kto moje okna umyje? pani- jak to zrobić aby do tej akcji Tz-a zaciągnąć? Na Boże Narodzenie pomył, firanki pozmieniał i nawet nie musiałam o to prosić a teraz jakoś mi niezręcznie bo ja leniuchuję a on ciągle zabiegany -ale siebie na krześle ze szmatą nie widzę!

BERBIE- nie napisałam bo dopiero teraz przeczytałam, że prosiłaś o smsa....
super ten Twj lekarz skoro ma takie podejście do korzystania z badań w ramach NFZ.
Ja chybabym się rozpłakała gdybym zobaczyła kobietę wychodzącą z gabinetu po której widać byłoby, że coś jest nie tak...

shehz- może ten fotograf żartował?

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
Kiedyś mi klientka poradziła że jak masz ochotę na słodycze a nie chcesz jeść to zjedz kiwi
nadrabiałam i zachciało mi się słodyczy ale myślę- kurcze północ jest to może jak doczytam zjem kiwi a tu proszę....kiwi zamiast słodyczy- czyli dobrym torem myślowym podążam...

BERBIE, maksi, Alfa- padam jak Was czytam, ale się uśmiałam

Cytat:

no ja bym jeszcze strażaka dorzuciła ale takiego w stroju bojowym z kaskiem
zapomniałaś dodać- śmierdzącego spalenizną

Cytat:
dziura była i na tyłek zachodziła i jak on się tak nachylił do tej maski... noo w sumie upał to na co mu gacie nie?
to się nazywa chwyt marketingowy- przyciąganie klienteli

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-03-18 o 00:20
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 07:41   #737
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Dzień dobry

Ja już na nogach

Julka nie śpi, "gada" do siebie w łóżeczku

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 07:45   #738
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dzień dobry
wstawać szkoda dnia

od 6:30 nie śpię, wstałam na siku no i usnąć nie mogłam a teraz zgłodniałam i tż robi śniadanko

a kota dostała jakiegoś motorka w tyłku i biega aż jej łapki nie nadążają na panelach
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-03-18, 08:25   #739
adunia89
Zadomowienie

Ja też od rana na nogach, od momentu pobytu w szpitalu codziennie wstaje o 6. Więc witam Was wszystkie
Ja na dzisiejszy dzień porywam moją 3,5-letnią siostrzyczkę mamie, bo nikt bardziej nie poprawi mi humoru niż ona No i na działeczkę, niech się dziecko wyszaleje, a ja odpocznę, bo stwierdziłam, że od jutra zaczynam pracę. Trzeba mózg zresetować.

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
adunia
witam kochana, popłakałam się czytając twój post. Jakoś ostatnio wszystko z czasów # wróciło do mnie pomimo tego, że mam już przy sobie mojego synusia, który za 2 dni będzie miał 4 miesiące
rozumiem Cię dobrze, jak ja porobiłam moja siostra była już w 5 m-cu ciąży,

natalia, i jak poradziłaś sobie z tą całą sytuacją? co z Waszymi relacjami? Ja średnio wiem jak sobie poradzić, siedzę non stop i się zastanawiam jak mam się w ogóle wobec niej zachowywać.

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 08:30   #740
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie wczoraj wiosna a dziś lato i mam nadzieje, że tak zostanie. Mikołaj był w szoku, ze nie ma śpiwora, kurtki ani kombinezonu
wierzę, że musiał być mocno zdziwiony. Bezubraniowy raj

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
U lekarza czekałam od 13.30 a weszłam o 18.00. Eh...potem zakupy, krzatanie po domu....
i chyba dlatego nie zmienię lekarza... najdłużej czekałam 3 minuty... nie znoszę czekać. zwłaszcza u lekarza.
(moja matka każe mi się trzymać jednego: jednych spodni nie szyć u 6 krawców...)

Cytat:
Najważniejsze, że Kasia zdrowo wygląda- nic niepokojącego nie widać i ma juz prawie 1 kg
kl aski:

Cytat:
kto moje okna umyje? pani- jak to zrobić aby do tej akcji Tz-a zaciągnąć? Na Boże Narodzenie pomył, firanki pozmieniał i nawet nie musiałam o to prosić a teraz jakoś mi niezręcznie bo ja leniuchuję a on ciągle zabiegany -ale siebie na krześle ze szmatą nie widzę!
Bo on to wymyślił, tylko ja się wczoraj zbiesiłam i zamiast połowy umył wszystkie... ale smugi są konkretne ale nie mogę szybko poprawić, bo cały proces wychowawczy by się poszedł paść.
Nie leniuchujesz na Boga! dbasz o siebie i jego dziecko! poproś ładnie, niech pokaże co potrafi

Cytat:
zapomniałaś dodać- śmierdzącego spalenizną
heheeh kolejny mundurowy? marzenie każdej dziewczyny???
hehe mnie się tacy fachowcy kojarzą z filmami porno ale nie powie -sexi to jest

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
: love:

Cytat:
a teraz zgłodniałam i tż robi śniadanko
no!

Stary 2012-03-18, 08:38   #741
eseska
Zakorzenienie

Dzień dobry!!!!!!!!!!!! ja tez juz nie śpie!
Cytat:
witam u mnie dzień sprzątanie, cały dom i okna ślnią

u mnie 6 weidera zakończona
NATALKA! jak zwykle pełna energii! i za 6!!!!!!!!!!!!
Cytat:
ZEBERKA! to super!!!!! a co powiedziała na Twoje wyniki bo się o nie martwiłaś?
Cytat:
Dzień dobry

Ja już na nogach

SOFFCIA! pisz co u WAS!!!!!!!!!!

Cytat:
Ja na dzisiejszy dzień porywam moją 3,5-letnią siostrzyczkę mamie, bo nikt bardziej nie poprawi mi humoru niż ona No i na działeczkę, niech się dziecko wyszaleje, a ja odpocznę, bo stwierdziłam, że od jutra zaczynam pracę. Trzeba mózg zresetować.
ADUNIA! dobry pomysł - swieze powietrze! a gdzie pracujesz?

ZOSIA
Stary 2012-03-18, 08:48   #742
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!!!!!!!!!!! ja tez juz nie śpie!

ADUNIA! dobry pomysł - swieze powietrze! a gdzie pracujesz?
"pracuję" to chyba zbyt wygórowane słowo po pierwsze to studiuję (fil. ang), a pracą nazywam korepetycje, których udzielam. Kilka godzin dziennie, da się wyżyć z tego

A Wy czym się Dziewczyny zajmujecie? Kto studiuje, kto pracuje, a kto oddaje się macierzyństwu? Kurde, chyba muszę wszystkie książki odstawić, bo nic o Was nie wiem, a Wy tak dobrze się znacie. Wypadałoby przeczytać kilka części wątku Tak więc siadać, gadać, opowiadać, bo ja też jestem ciekawa

Amelia
Stary 2012-03-18, 09:10   #743
eseska
Zakorzenienie

ADUNIA! ja nie czytałam wszystkich częśc - kawałek I. Na poczatku mi się myliło - kto się stara kto z brzuszkeim a kto juz z dzieciem (choć jak ja dołączałamto mamusiek nie było wiele) korzystałam wtedy z tej listy na poczatku by wiedziec co i jak.
ja pracuje z dzieciakami!

ZOSIA
Stary 2012-03-18, 09:21   #744
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
ADUNIA! ja nie czytałam wszystkich częśc - kawałek I. Na poczatku mi się myliło - kto się stara kto z brzuszkeim a kto juz z dzieciem (choć jak ja dołączałamto mamusiek nie było wiele) korzystałam wtedy z tej listy na poczatku by wiedziec co i jak.
Z listy właśnie korzystam, chyba wydrukuję, żeby mieć ściągę Muszę napisać też do inutil, żeby mnie wpisała. Ojj, brzuch mnie dzisiaj strasznie boli. Chyba nie powinnam się jeszcze zbytnio przemęczać, a zapierdzielam po całym domu jakbym wizytacje prezydenta miała dzisiaj co najmniej mieć

Amelia
Stary 2012-03-18, 09:24   #745
kasiahexe
Zadomowienie

Dzien dobry :0
młoda jeszcze spi hihi ale wczoraj poszła spać chyba o 12 tzn dokładnie nie wiem bo o 12 to ja sie położyłam i miałam ja gdzieś hihi
Uczymy ja zasypiania w łozeczku i juz sie cffffffaniara nauczyła ze placz nie skutkuje to teraz wierzga nogami i rekami a jak jej wkladam smoczka spowrotem do buzi to sie szyderczo ze mnie smieje hihi

Co do Ćwiczeń to ja juz zaczęłam dosyć intensywnie i mam zakwasy ;//
\od poniedziałku biegam, a teraz ogólno rowjowka i brzuszki juz doszłam do 90 dziennie ale musze robic conajmiej 120 ;/ niestety kondycji brak hihi

Podziwiam dziewczyny za 6 widera ja niecierpie tych cwiczen wrrrr

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
kasiaexe śliczna śmieszka. Ile już waży? Bidulka choróbsko ją dopadło
ostnio jak ja wazłam na wadze domowej hihi to miała troszke ponad 4 hihi a ma juz prawie 2 miesiace :0

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
Kasiah - no w końcu jesteś , Sliczna Livka , niech rośnie zdrowo może to jakiś katarek alergiczny ??
ja tez tak myślę ale lekarz stwierdził ze ona jes jeszcze za mala na katara alergiczny ://///

zeberko ciesze sie ze z Kasia jest dobrze

LIVKA jest juz z nami

Edytowane przez kasiahexe
Czas edycji: 2012-03-18 o 09:27
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 09:45   #746
BERBIE
Zakorzenienie

dzień dobry piękna wiosna dziś za oknem. trzeba będzie wybrać się na spacer teściowa chce nas chyba na obiad zaprosić, ale my przezornie nie odbieramy tel. tzn. tż nie odbiera.
Stary 2012-03-18, 10:49   #747
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

dzień dobry!

chociaż chyba już nie tak upalny jak wczoraj. Ciepło jest, ale słońca na razie brak

Zeberka super, że Kasia ma się dobrze, pytałaś o to puchnięcie?? Posmyraj Kasię po stópkach od e-cioci
Kasia Livka jest słodzira, my też uczymy Julka zasypiać w łóżeczku, jemu to dobrze wychodzi bo nie jest przyzwyczajony do noszenia na szczęście

Cytat:
Julian też z rana gada do siebie, a dziś wyjątkowo do lampy gadał.

Cytat:
Z listy właśnie korzystam, chyba wydrukuję, żeby mieć ściągę Muszę napisać też do inutil, żeby mnie wpisała. Ojj, brzuch mnie dzisiaj strasznie boli. Chyba nie powinnam się jeszcze zbytnio przemęczać, a zapierdzielam po całym domu jakbym wizytacje prezydenta miała dzisiaj co najmniej mieć
Co mam wpisać???

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2012-03-18 o 10:50
inutil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 10:49   #748
maksikola
Wtajemniczenie

ale ciepełko

wróciłam z kościółka, odpoczywamy.

pani a miałam pytać czy smugi są

berbie nie ładnie tel. nie odbierać od teściowej
może mnie ktoś zaprosi - bo gotować mnie się nie chce.

adunia mam dwójkę dzieci: Maksio 3 latka, Kacperek prawie 6 miesięcy. Narazie nie pracuję (poświęcam się rodzinie i mężowi )
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 11:29   #749
zebrawpaski
Zakorzenienie

Witam niedzielnie!
Za oknem cudnie....:ro za:wiosna
W domu strasznie cicho. Tz od rana w pracy do jutra rana.
Zeszłam do Mamy kawkę wypić ale już jestem u siebie- Mama krząta się w okół swoich kokoszek i królików.
Siostra na uczelni, Tata i Brat nadal za granicą i jakos tak w domu nie niedzielnie. W dodatku wczoraj nie zdążyliśmy do kościoła a rano nie poszłam - bez Tz-a się nie ruszam. Ostatnio mam stały rytuał- w połowie Mszy ściągam szal, potem rozpinam kolejne guziki płaszcza i pasek(paska już nie mam, wyjęłam bo brakowało dziurek a pod koniec Mszy ćwiczę oddechy ze szkoły rodzenia torem przeponowym bo mi zaczyna być słabo. Mogłam iść rano z Mamą ale Mama by pewnie wcześniej zemdlała niż ja gdyby widziała, że się zaczynam wiercić i duszno mi.
Obiadu nie gotuję- zejdę do Mamy bo tylko we dwie jesteśmy.
Rozpusta!

Cytat:
i chyba dlatego nie zmienię lekarza... najdłużej czekałam 3 minuty... nie znoszę czekać. zwłaszcza u lekarza.
ja też nie znoszę czekać ale się przyzwyczaiłam...po prostu nie zalazłam innego lekarza, który wzbudziłby moje zaufanie, więc czekam
Ta lekarka w moje strony przyjeżdża raz w tygodniu więc temu tyle pacjentek....

Cytat:
ZEBERKA! to super!!!!! a co powiedziała na Twoje wyniki bo się o nie martwiłaś?
tak jak sie spodziewałam wczoraj w zastępstwie była córka mojej gin
pomyślałam sobie, że to dobrze bo mimo zaufania do mojej gin może fajnie jak inny lekarz ciążę zobaczy
Wyniki nienajgorsze- mam zwiększyć żelazo i zwrocić uwagę na dietę
Powiedziałam, że nogi mi puchną allbo grubną(?) i kazała na następną wizytę powtórzyć Alat

ostatnio Tz mi powiedział, ze jakby moje podudzie na obiad ugotować to całą kompanię da się wykarmić

Cytat:
Bo on to wymyślił, tylko ja się wczoraj zbiesiłam i zamiast połowy umył wszystkie... ale smugi są konkretne ale nie mogę szybko poprawić, bo cały proces wychowawczy by się poszedł paść.
skąd ja to znam Na studiach miałam koleżankę- mężatkę z kilkunastoletnim stażem. Uwielbiałam jej opowieść o podziale obowiązków- ona robi pranie a mąż rozwiesza. 11 lat wyciąga z pralki majtki i skarpetki i wiesza na sznurku nie roztrzepując ich a ona 11 lat nic mu nie powiedziała bo wie, że musiałaby je wyciągać sama.
Dlatego nigdy nie zwracam uwagi Tz-owi jak coś niedokładnie posprząta, zresztą on dokładnie sprzata

Cytat:
korzystałam wtedy z tej listy na poczatku by wiedziec co i jak.
adunia- ja też się posiłkowałam listą z pierwszej str
ja pracuję z młodzieżą obecnie na L4 od listopada...

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Posmyraj Kasię po stópkach od e-cioci
posmyram- ale nie wiem na co trafię- nie wiem, gdzie ona ma stópki
ucieszyła się bo fika- co znaczy, że też Was pozdrawia

Cytat:
heheeh kolejny mundurowy? marzenie każdej dziewczyny???
hehe mnie się tacy fachowcy kojarzą z filmami porno ale nie powie -sexi to jest
porno- heheh?
mundur - to było marzenie Tz-a, niekoniecznie moje
ja sie zawsze śmieję, że bogatego męża nie szukałam bo jak sie poznaliśmy to był bezrobotny a mimo to chciałam te znajomość kontynuuować
wyjeżdżał dwa razy w roku za granicę do pracy sezonowej
na trzecim spotkaniu powiedziałam- albo szukasz pracy tu albo nie dzwoń - nie mam czasu na takie znajomości- nie poznamy się jak będziesz za granicą
znalazł -ale mundur był dopiero później

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 11:48   #750
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
ostatnio Tz mi powiedział, ze jakby moje podudzie na obiad ugotować to całą kompanię da się wykarmić

skąd ja to znam Na studiach miałam koleżankę- mężatkę z kilkunastoletnim stażem. Uwielbiałam jej opowieść o podziale obowiązków- ona robi pranie a mąż rozwiesza. 11 lat wyciąga z pralki majtki i skarpetki i wiesza na sznurku nie roztrzepując ich a ona 11 lat nic mu nie powiedziała bo wie, że musiałaby je wyciągać sama.
Dlatego nigdy nie zwracam uwagi Tz-owi jak coś niedokładnie posprząta, zresztą on dokładnie sprzata

posmyram- ale nie wiem na co trafię- nie wiem, gdzie ona ma stópki
ucieszyła się bo fika- co znaczy, że też Was pozdrawia
hihi, dziękujemy za pozdrowienia

Ja robię podobnie, tż dużo rzeczy robi inaczej niż ja i często gryzę się w język żeby mu nie mówić. Ale nie jestem pedantką i już się przyzwyczaiłam. też nie zwracam mu uwagi, że robi coś nie tak przy Julku...
Chociaż kiedyś zwracałam mu uwagę, że ma go myć a nie chlapać (bo on opłukuje go tylko -> a głównie tż kąpie), olewał to i twierdził, że Julek się przecież nie brudzi To ostatnio kilka razy pod rząd ja myłam Julka i wczoraj pokazałam mu co Julek ma pod pachami po całym dniu zdziwił się, jak zobaczył. A wcześniej po kąpieli domywałam do wacikami w ukryciu
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości