|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Witam w ten sloneczny dzien
poszlam wczoraj spac wczesniej i dzis czuje sie taaaaka wyspana ![]() ide niedlugo z mamcia do miasta, musze kupic jakies buty bo cieplo sie robi a ja nie mam coo na nogi wlozyc ![]() Iwoncia81 ciesze sie ze cisnienie sie ustabilizowalo ![]() Tamlin111 nasze kciuki pomogly widac, super ze jestes juz wolna choc pewnie nie na dlugo hehe![]() Adunia89 bardzo mi przykro z powodu Amelki , nie wiem co wiecej napisac, chyba zadne slowa nie opisza tego co czujesz wiec przesylam duzo sily i 3maj sie Konczita co do mojej sukienki, to "bedzie sie szyla" juz we wtorek, jakis tam fason juz jest wstepny , jak bedzie gotowa napewno wam pokaze no nic ... zbieram sie na jakies sniadanko i wyruszam na lowy ![]() ![]() oo i mamy nowa mamuske funnybaby witam |
|
|
|
#2732 |
|
Raczkowanie
|
witam, witam, z budząca się wiosną i ja się obudziłam, długo mnie nie było, ale ta jakoś wyszło....już się tłumaczę, była strasznie osłabiona miałam non stop zawroty głowy, ciśnienie 90/50 no i cały czas przytlulała się z wc.... bałam się że mie do szpitala skierują, ale ostatecznie do konca miesiąca jestem na l4 i mam jak najwięcej odpoczywac, a poaz tym to zapomniałąm hasała na wizaż
witam wszystkie nowe mamy a dla naszej Aduni89 mogę powiedzieć, że w zeszłym roku - 29 kwietnia, dokładnie tak jak Ona teraz swoją Amelkę ja rodziłąm mojego Kubusia( bardzo podobna sytuacja, dzidziuś chory - postanowiłam urodzić, ale serduszko przestało bić), pożegnałąm się przeżyłam bardzo, oddałąm się pracy żeby zapomnieć, po tym wszystkim minęło pół roku i podjeliśmy ponowne starania i za2 cs się udało, także głowa do góry,teraz jak byłąm na prenatalnym lekarz wykluczył wzystkie możliwe choroby genetyczne, myśłe bardzo pozytywnie i czekam na DZidzie ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- [QUOTE=Iwoncia81;32975031] Kochane jak bierzecie teraz już witaminy zamiast kwasu foliowego to czy w tych witaminkach macie jod?? Mi lekarz powiedział żeby zacząć brać witaminki które zawierają jod. Wiem że mi w aptece powiedzą, ale może któraś z Was ma takie to poprosiłabym o nazwę ja biorę PregnaPlus i w nich jest jod, kwas foliowy, wit b6 i B12,żelzo cynki i kwasy omega 3(DHA,EPA) kosztują około 45zł za 30 szt
|
|
|
|
#2733 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aduś tule Cię ... Cytat:
to kolejny ślub na wateczku będzie ... ale imprezowo Cytat:
![]() udanych zakupciów
|
|
#2734 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Adunia: ![]() ale mialam dzisiaj kiepska noc, spalam srednio a o 5 sie obudzilam bo mi w brzuchu burczalo zjadlam banana i wypilam kako i poszlam spac dalej. ale moj tz tak chrapie ze wstalam po 8. eh..a jeszcze bym pospala. wiecie co jak pochodze to mnie tak bola biodra ze szok. musze to lekarzowi powiedziec moze to jest za wczesnie na taki bol. chodze jak babinka, krok po kroczku i tylko lezenie. a ja dzisiaj przed kompem spedze dzien, bo musze prace skonczyc pisac. a sloneczko takie piekne za oknem. milej soboboty mamusie
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Aduniu - A więc teraz trzymamy kciuki za Ciebie, żabyś dała sobie rade z bólem jaki Ci towarzyszy..
Konczita - na 10osob? Ładnie, ładnie . My wczoraj też zabraliśmy się za robienie tego bigosiku Od razu zjadłam, ale jednak to nie taki sam jak ten odgrzewany ze słoika Dlatego dzisiaj resztę mamy zamiar zapakować i wysłać do piwnicy
|
|
|
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
Witam ciepło.
Chciałam tylko napisać,że będę rzadziej. Mam problemy ze wzrokiem,muszę ograniczać laptopa. Myślę o Was codziennie Pozdrawiam
|
#2737 |
|
Raczkowanie
|
Ja też chcę bigos!!!!! Taki z kilkoma rodzajami mięsa, niezbyt tłusty, pachnący!!!! Mmmmm... Konczi na pewno masz taki, prześlij mi trochę, chociaż łyzkę do obiadu!
![]() Ja biorę Prenatal, a jak go skończę to mam już przygotowany Femibion We Wrocku też dziś przepięknie, ale że muszę te pracę pisać i wyjsć nnie mam czasu, to wszystkie okna pootwierałam i przynajmniej oddycham świerzym powietrzem ![]() Emilko, cieszę się, że wymioty ustępują! ![]() Tamlin, gratuluję udanego zakończenia sprawy! Aduniu, przykro mi bardzo, że tak się to skończyło, ale jesteście młodzi, kochacie się, więc na pewno poradzicie sobie i już niedługo zostaniecie szczęśliwymi rodzicami. Życzę wam tego funnybaby witaj w gronie mamusiek ![]() Enigmamuś, zmień mi proszę termin porodu na 27.09, bo ostatnio zapomniałam po wizycie napisać, taka byłam uradowana ![]() gda, miałyśmy takie same wyniki przezierności, powiedz proszę, zdecydowałaś się na kolejne badania? Bo my z mężem stwierdziliśmy, że tego nam wystarczy, skoro lekarz powiedział że jest ok
|
|
|
|
#2738 |
|
Zadomowienie
|
Axxxa witamy zatem w klubie
Elmira widzę że Ty też masz termin na 27.09 ![]() ależ nas się duuużo zrobiło ale ja coś czuję że jak w przyszłym tygodniu pójdę na SG to mi się pozmienia, ale zobaczymy ![]() Katee mimo wszystko będziemy dalej o Tobie myśleć i trzymać kciuki niegrzeczna też na butki wiosenne poluję, tyle że na allegro ![]() ale POGODA! zaraz z Psiulka moją na spacerek trza iść!
|
|
|
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzisiaj znowu mam okropne mdlosci. Mi to juz chyba nic nie pomoze
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku no nie mam kiedy nadrobić, bo ledwo przyjechałam z zajęć to zaraz wybywamy na grilla
Pierwszy grill w tym roku Choć nie, bo w styczniu byliśmy na bunkrach, no ale to było ognisko. W każdym bądź razie na myśl o kiełbasie pieczonej cieknie mi ślina po kolana ![]() Do wieczora |
|
|
|
#2741 |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie nadrobiłam chyba z 20 stron i padam
![]() Melduję tylko, że wczoraj miałam wizytę i ekspresowe usg, żeby sprawdzić czy z bejbikiem wszystko ok. No i oczywiście jest ok Pogoda cudna - nawet u mnie, na polskim biegunie zimna |
|
|
|
#2742 |
|
Przyczajenie
|
słońce u nas już zaszło... bosze jak było dziś ciepło i wiosennie.
posprzątałam balkon, kupiłam hiacynta i groszki pachnące, wymieniłam ziemie i będę siać trawę... dziś teoretycznie kończę 11 tc od OM - jak to jest z pierwszym trymestrem kiedy on się właściwie kończy? bo różnie już widziałam że 13, że 12 i że 15 tc miłego wieczoru!
|
|
|
|
#2743 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wick waporub???Kiełbasa była pyszna
|
||||||
|
|
|
#2744 |
|
Przyczajenie
|
witajcie dziewczyny
ja tez narazie nie udzielam sie tak aktywnie jak Wy,ale tez mdłosci i teraz dopadlo mnie przeziebienie dziewczyny co moge wziasc na katar,bol gardla i chrypke?moze macie jakies sprawdzone sposoby,bo dzisiaj taka piekna pogoda,a ja z chustka i drteszczami chodze dziewczyny jak tp jest z malowaniem paznokci,bo mi ostatnio kolezanka w zaawansowanej ciazy mowila,ze malowac nie mozna hmm myslałam,ze to nie ma znaczenia.Jakie szukacie butki??takie balerinki??bo na obcasie chyba ciezko chodzic
|
|
|
|
#2745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Adunia
|
|
#2746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dlaczego nie można?może chodzi o to, żeby nie wdychać zapachu lakieru ale przecież nie trzyma się nosa w buteleczce i paznokci też się nie obwąchuje z lubością...agulinka, maluj spokojnie. na wszelki wypadek przy otwartym oknie by smrodek wywietrzał. ja maluję cały czas i nie uważam by było to szkodliwe. odnośnie 'dobrych rad', też usłyszałam ostatnio jedną dobrą, by włosów w ciąży nie obcinać, że niby rozum maluchowi skrócę agulinka, odnośnie leków to niestety Ci nie pomogę bo sama nie wiem ale doświadczone mamuśki na pewno coś doradzą |
|
|
|
|
#2747 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
hehe ja nie wyobrażam sobie niepomalowanych paznokci; ostatnio czerwienie królują na mych szponach
|
|
|
#2748 |
|
Zadomowienie
|
agulinka: jak mozesz malowac to czemu nie.
ja zawsze bylam maniaczka pomalowanych paznokci ale mi lakier i zmywacz tak strasznie smierdza ze nie moge wytrzymac i nie moge malowac. a najgorsze jest to ze odstawialam odzywki do paznokci i mi polecialy i sie strasznie rozdwajaja. ktos pisal ze w ciazy ma sie piekne paznokcie. mnie sie to niestety nie dotyczy, tak samo jak cera ![]() mysle czy sie nie umowic do dermatologa na wizyte, moze mi przepisze jakas miksture bezpieczna w ciazy co to wyciszy i zaleczy. co do butow to ja chodze na plaskim ale wiem ze to kwestia wygody. jak ci wygodnie na lekkim obcasie to chyba nie ma przeciwskazan.
|
#2749 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
no kurcze, tyle się napisałam i się nie zapisało. próbuję jeszcze raz, tym razem po łepkach.
[QUOTE=Agnus21;32965110]Uwielbiam gotowaną babkę. Jest pyszna, taka "mokra", rozpływająca się w ustach. Polecam, ale najlepsza jest chyba tego samego dnia po ugotowaniu. U nas nigdy nie miała okazji postać dłużej, więc w sumie nie wiem jaka jest następnego dnia ![]() Agnus, w takim razie zrobię, namówiłaś mnie muszę tylko zaopatrzyć się w odpowiednią formę i do roboty.Cytat:
![]() Cytat:
dobry projekt to podstawa. co z tego, że dom ładny z zewnątrz jak w środku niefunkcjonalny. my długo szukaliśmy odpowiedniego zanim trafiliśmy na obecny. dla mnie najważniejsze było odpowiednie umiejscowienie pomieszczeń, garderoba i łazienka przy naszej spiżarni, sporo pomieszczeń gospodarczych i jeszcze by budynek wpasował się w naszą działkę. po trudach udało się i mieszkamy na swoim. Wam również tego życzę i jeszcze dużo, dużo cierpliwości przy załatwianiu formalności i jeszcze więcej przy samej budowieCytat:
a tego dzisiejszego grilla to po cichu zazdroszczę, też bym wszamała jakąś karkóweczkę ale obawiam się że mój żołądek by tego nie przeżyłCytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
moze chodzi z tym lakierem ze gdybys zaczela rodzic i nie zdazylabys zmyc lakieru
bo na porodowke nie mozesz miec pomalowanych paznokci bo lekarze wlasnie przez paznokcie patrza czy dzieje sie cos nie dobrego bo niby sinieją.ja dzis tez zaczelam rowny 12 tydz ![]() |
|
|
|
#2751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
Położna z którą rodziłam, powiedziała mii, proszę zabrać ze sobą malowidła, i wszytskie inne przybory, to że zostajecie mamami, nie znaczy, że nie macie być pięknymi kobietami i ja się z nią zgadzam. Dziewczyny, zakupiłam pierwszy stanik ciążowo-mamowy firmy Alles Mama. Jest rewelacyjny, nie mówiąc, że pięknie piersi się w nim prezentują do tego mają pełną rozmiarówkę, nie jakieś tam kończące się na literce D z obwodem, który można sobie dwukrotnie obkręcić. Jak sobie przypomnę, te beznadziejne biustonosze 6 lat temu, gdzie piersi traciły swój fason to aż mnie trzęsie.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-03-18 o 08:23 |
||
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie kupowałaś ten stanik? Mają sklepy, czy przez internet? U mnie nie ma nawet mojej rozmiarówki, jedynie w Esotiq ale wybór minimalny. Jak idę do sklepu i pytam o 75 G to patrzą jak na wariatkę i że takich nie ma, i że na pewno mam ze 100 pod biustem, bo takie rozmiary to są ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Zbieramy się i zaraz wyruszamy do mamy Tżta. Do wieczora |
|
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...156009124.html Wzięłam sobie 75 obwód bo zauważyłam że moje jelita przesunęły się w górę i żebra poszerzyły o cycu nie wspomnę zmienił rozmiar na większy i biustonosze, które niedawno zakupiłam zrobiły się za ciasne w obwodzie i w miseczce.
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Co to Wy spać nie możecie?? :P Ja też nie za oknem taka pogoda ze wychodze z domu bo szkoda siedzieć dlatego w weekend mnie tu prawie wcale ni ma ![]() Nadrobie Was wieczorem a tymczasem życzę udanego dnia |
|
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
hejka a ja dziś byłam w kosciele bo ju zlepiej sie czuje a po po ludniu jedziemy do moich rodziców ahh i to piekne słoneczko ehhh
|
#2756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przynajmniej sama niedawno leczyłam przeziębienie herbatką + cytrynką + sokiem z malin Katar minął w 3dni ![]() Cytat:
Piękna pogoda za oknem to trzeba korzystać My lecimy na szybkie zakupki przed obiadem, bo kompletnie wyleciało nam z głowy, że żadnego napoju do drugiego dania nie mamy . Więc przy okazji skoczymy po jakieś płyny do mycia okien, i inne takowe ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Czy wiecie może dziewczynki, co się dzieje z Jagodą? |
||
|
|
|
#2757 |
|
Zadomowienie
|
a u nas dzisiaj brzydko i popaduje troche.
tez slyszalam o tych paznokciach ze do porodu nie mozna miec pomalowanych. ja chyba tez sie musze rozejrzeć za jakims za jakims stanikiem bo z moich juz mi wypadaja te moje "melony".
|
#2758 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry laski
Ja to normalnie Was podziwiam za ta Wasza energie, myjecie okna, sprzatacie itd tymczasem ja nie mam sily kompletnie na nic nawet zeby wyjsc na dwor aby sie przejsc. Strasznie jestem oslabiona i kreci mi sie w glowie nie wspominajac o calodobowych mdlosciach i wymiotach. Matko jak ja Wam zazdroszcze
|
|
|
|
#2759 |
|
Wtajemniczenie
|
Dostałam od koleżanki taką maść z lanoliną - Ziaja. taka malutka.
I kurcze jest lepiej. Najgorzej jest wieczorem jak używam nitki do zębów. Bo ciągle sobie go naruszam od nowa. Nie dość, że przy tym mam straszny odruch wymiotny to jeszcze to - no nic. ![]() Dziewczynki wpadnę jeszcze wieczorkiem dobrze?? Buziaki |
|
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrawiam wszystkie wątkowe mamy!
Pewnie wszystkie wypoczywają, bo ciuchutko tutaj ostatnio. Ja dzisiaj także nadrobiłam zaległości z całego tygodnia, jeżeli chodzi o sen i przespałam pół dnia. ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

to kolejny ślub na wateczku będzie ... ale imprezowo 

wprawdzie były raczej dużosolne niż małosolne ale i tak pyszne
Wick waporub???