Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-17, 08:55   #2731
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Witam w ten sloneczny dzien
poszlam wczoraj spac wczesniej i dzis czuje sie taaaaka wyspana
ide niedlugo z mamcia do miasta, musze kupic jakies buty bo cieplo sie robi a ja nie mam coo na nogi wlozyc
Iwoncia81 ciesze sie ze cisnienie sie ustabilizowalo
Tamlin111 nasze kciuki pomogly widac, super ze jestes juz wolna choc pewnie nie na dlugo hehe
Adunia89 bardzo mi przykro z powodu Amelki , nie wiem co wiecej napisac, chyba zadne slowa nie opisza tego co czujesz wiec przesylam duzo sily i 3maj sie Jestesmy z Toba!
Konczita co do mojej sukienki, to "bedzie sie szyla" juz we wtorek, jakis tam fason juz jest wstepny , jak bedzie gotowa napewno wam pokaze

no nic ... zbieram sie na jakies sniadanko i wyruszam na lowy

oo i mamy nowa mamuske funnybaby witam

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 09:26   #2732
coventry
Raczkowanie

witam, witam, z budząca się wiosną i ja się obudziłam, długo mnie nie było, ale ta jakoś wyszło....już się tłumaczę, była strasznie osłabiona miałam non stop zawroty głowy, ciśnienie 90/50 no i cały czas przytlulała się z wc.... bałam się że mie do szpitala skierują, ale ostatecznie do konca miesiąca jestem na l4 i mam jak najwięcej odpoczywac, a poaz tym to zapomniałąm hasała na wizaż i nawet nie miałąm siły siadać do lapka, ale dziś już jakoś mi lepiej, no w końcu dziś mam równo 14tc, aha no i termin porodu mam na 21 wrzesień i po prenatanym wychodzi prawdopodobnie chłopak
witam wszystkie nowe mamy a dla naszej Aduni89 mogę powiedzieć, że w zeszłym roku - 29 kwietnia, dokładnie tak jak Ona teraz swoją Amelkę ja rodziłąm mojego Kubusia( bardzo podobna sytuacja, dzidziuś chory - postanowiłam urodzić, ale serduszko przestało bić), pożegnałąm się przeżyłam bardzo, oddałąm się pracy żeby zapomnieć, po tym wszystkim minęło pół roku i podjeliśmy ponowne starania i za2 cs się udało, także głowa do góry,teraz jak byłąm na prenatalnym lekarz wykluczył wzystkie możliwe choroby genetyczne, myśłe bardzo pozytywnie i czekam na DZidzie

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

[QUOTE=Iwoncia81;32975031]

Kochane jak bierzecie teraz już witaminy zamiast kwasu foliowego to czy w tych witaminkach macie jod?? Mi lekarz powiedział żeby zacząć brać witaminki które zawierają jod. Wiem że mi w aptece powiedzą, ale może któraś z Was ma takie to poprosiłabym o nazwę

ja biorę PregnaPlus i w nich jest jod, kwas foliowy, wit b6 i B12,żelzo cynki i kwasy omega 3(DHA,EPA) kosztują około 45zł za 30 szt
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 09:29   #2733
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, trzymam za Was wszystkie kciuki. Nam się niestety nie udało.
Nasza Amelka urodziła się 14.03 w 17tc. Mimo 15 godzin okropnego bólu, cieszę się, że stało się to w sposób naturalny, mogłam się z nią pożegnać i przeżyć to co czeka Was już za parę miesięcy. Pozdrawiam Was gorąco.

Aduś tule Cię ...

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Jejku jak u mnie pięknie od rana. Słonko daje i widać jakie okna uwalone. Może jak wrócę z zajęć to pomyję, bo aż wstyd. Teraz jadę na zajęcia, a później wszystko nadrobię bo ciekawa jestem jak Wam wczorajszy dzień minął
Dziękuję za gratulacje. Ale powiem Wam że tak dziwnie mi jakoś. Byłam mężatka, a tu chwila moment i "orzekam rozwód". Ale cóż, życie

Pewnie nie, bo Kropuś już wczoraj pierścionka wypatrywał i stwierdził że musi do teścia się wybrać jak ja już wolna
to kolejny ślub na wateczku będzie ... ale imprezowo

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Witam w ten sloneczny dzien
poszlam wczoraj spac wczesniej i dzis czuje sie taaaaka wyspana
ide niedlugo z mamcia do miasta, musze kupic jakies buty bo cieplo sie robi a ja nie mam coo na nogi wlozyc

Konczita co do mojej sukienki, to "bedzie sie szyla" juz we wtorek, jakis tam fason juz jest wstepny , jak bedzie gotowa napewno wam pokaze

no nic ... zbieram sie na jakies sniadanko i wyruszam na lowy

dobrze więc będę czekać chociaż ja tak nie lubię czekać
udanych zakupciów
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 09:52   #2734
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
witamy masz wyznaczony ten sam termin porodu co ja i jeszcze 3 dziewczynki z "gangu" tamlin, m_moni i nisia (chyba nic nie pomyliłam, co? )

ja mam tez jak narazie na 26.09. tak wiec dolanczam sie

Cytat:
Jutro nadrobię, nie mam siły.
Dziękuję za kciuki Przydały się.
Wszem i wobec informuję iż czas zmienić status na facebooku na rozwiedziona I to z winy mego byłego męża A taki był pewny siebie, a tu lipa.
Kontakt z dzieckiem ustalony po mojej myśli, ale i tak pewnie nie będzie się kontaktował jak do tej pory. Alimenty przyznane, bo wcześniej było tylko zabezpieczenie roszczeń w kwocie 600zł miesięcznie, ale pewnie i tak nie będzie płacił, jak do tej pory
Tak więc teraz idę spać jako wolna kobieta
Gratulacje kochana!!

Adunia:

ale mialam dzisiaj kiepska noc, spalam srednio a o 5 sie obudzilam bo mi w brzuchu burczalo zjadlam banana i wypilam kako i poszlam spac dalej. ale moj tz tak chrapie ze wstalam po 8. eh..a jeszcze bym pospala.

wiecie co jak pochodze to mnie tak bola biodra ze szok. musze to lekarzowi powiedziec moze to jest za wczesnie na taki bol. chodze jak babinka, krok po kroczku i tylko lezenie.

a ja dzisiaj przed kompem spedze dzien, bo musze prace skonczyc pisac. a sloneczko takie piekne za oknem.

milej soboboty mamusie

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 11:02   #2735
colds
Zakorzenienie

Aduniu - A więc teraz trzymamy kciuki za Ciebie, żabyś dała sobie rade z bólem jaki Ci towarzyszy..

Konczita - na 10osob? Ładnie, ładnie . My wczoraj też zabraliśmy się za robienie tego bigosiku Od razu zjadłam, ale jednak to nie taki sam jak ten odgrzewany ze słoika Dlatego dzisiaj resztę mamy zamiar zapakować i wysłać do piwnicy
Stary 2012-03-17, 11:22   #2736
Katee27
Zadomowienie

Witam ciepło.
Chciałam tylko napisać,że będę rzadziej.
Mam problemy ze wzrokiem,muszę ograniczać laptopa.
Myślę o Was codzienniePozdrawiam

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 11:36   #2737
Elmiria
Raczkowanie

Ja też chcę bigos!!!!! Taki z kilkoma rodzajami mięsa, niezbyt tłusty, pachnący!!!! Mmmmm... Konczi na pewno masz taki, prześlij mi trochę, chociaż łyzkę do obiadu!

Ja biorę Prenatal, a jak go skończę to mam już przygotowany Femibion

We Wrocku też dziś przepięknie, ale że muszę te pracę pisać i wyjsć nnie mam czasu, to wszystkie okna pootwierałam i przynajmniej oddycham świerzym powietrzem

Emilko, cieszę się, że wymioty ustępują! Tak mi przykro było czytać, jak się męczysz, szczególnie, że ja z tych, co prawie nie mają objawów. Mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej

Tamlin, gratuluję udanego zakończenia sprawy! Zapewne odetchęłaś z wielką ulgą

Aduniu, przykro mi bardzo, że tak się to skończyło, ale jesteście młodzi, kochacie się, więc na pewno poradzicie sobie i już niedługo zostaniecie szczęśliwymi rodzicami. Życzę wam tego

funnybaby witaj w gronie mamusiek Gratuluję fasolki mamy ten sam termin

Enigmamuś, zmień mi proszę termin porodu na 27.09, bo ostatnio zapomniałam po wizycie napisać, taka byłam uradowana

gda, miałyśmy takie same wyniki przezierności, powiedz proszę, zdecydowałaś się na kolejne badania? Bo my z mężem stwierdziliśmy, że tego nam wystarczy, skoro lekarz powiedział że jest ok
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 12:12   #2738
Filusia88
Zadomowienie

Axxxa witamy zatem w klubie
Elmira widzę że Ty też masz termin na 27.09
ależ nas się duuużo zrobiło ale ja coś czuję że jak w przyszłym tygodniu pójdę na SG to mi się pozmienia, ale zobaczymy
Katee mimo wszystko będziemy dalej o Tobie myśleć i trzymać kciuki wzrok ważniejszy wiadomo!
niegrzeczna też na butki wiosenne poluję, tyle że na allegro
ale POGODA! zaraz z Psiulka moją na spacerek trza iść!
Stary 2012-03-17, 13:45   #2739
emillia006
Zadomowienie

Dziewczyny dzisiaj znowu mam okropne mdlosci. Mi to juz chyba nic nie pomoze
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 15:24   #2740
tamlin111
Zakorzenienie

Jejku no nie mam kiedy nadrobić, bo ledwo przyjechałam z zajęć to zaraz wybywamy na grilla
Pierwszy grill w tym roku Choć nie, bo w styczniu byliśmy na bunkrach, no ale to było ognisko. W każdym bądź razie na myśl o kiełbasie pieczonej cieknie mi ślina po kolana
Do wieczora
Stary 2012-03-17, 15:55   #2741
Coco_Blanco
Raczkowanie

A ja właśnie nadrobiłam chyba z 20 stron i padam
Melduję tylko, że wczoraj miałam wizytę i ekspresowe usg, żeby sprawdzić czy z bejbikiem wszystko ok. No i oczywiście jest ok

Pogoda cudna - nawet u mnie, na polskim biegunie zimna Widzę, że większość mamusiek łapie dziś słoneczko, więc i ja nie będę gorsza. Uciekam pogrzać pupe i życzę wszystkim udanego weekendu
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 18:30   #2742
drace
Przyczajenie

słońce u nas już zaszło... bosze jak było dziś ciepło i wiosennie.
posprzątałam balkon, kupiłam hiacynta i groszki pachnące, wymieniłam ziemie i będę siać trawę...

dziś teoretycznie kończę 11 tc od OM - jak to jest z pierwszym trymestrem kiedy on się właściwie kończy? bo różnie już widziałam że 13, że 12 i że 15 tc

miłego wieczoru!
drace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 19:15   #2743
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
Dziewczynki, ja tylko się zamelduję, że u mnie wszystko OK. W międzyczasie zmieniłam lekarza prowadzącego, więcej do tamtego który mnie tak straszył nie pójdę. No ale nie napisałam najważniejszego, zaczęłam 10 tydzień ciąży - czyli żadne tam puste jajo, tylko najprawdziwszy dzidziuś, któremu na porządnym USG serce waliło jak szalone.
Ciągle śpię, pracuję albo mnie mdli, więc z czytania i aktywności w wątku na razie nici, ale pocieszam się że już niedługo koniec I trymestru i będzie już tylko lepiej
Ellena myślałam o Tobie i Waszej dzidzi. Cieszę się że u Was dobrze

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
O do tego okropne zajady w kącikach. Nie wiem co jest. Przecież biorę te witaminy.
Mi też wylazł zajad. Co stosujesz?? Pęka mi co chwila

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

pierwszy raz od kilku tygodni poszłam na zakupy (bez miski , na spacer, posprzątałam, zjadłam jak normalny człowiek a nie jak zombi... a jak mi wszystko smakowało i chleb razowy i wędlina swojska i rzodkiewka i ogórek, same pyszności. a jeszcze na dodatek małżonek skombinował mi skądś ogórki małosolne wprawdzie były raczej dużosolne niż małosolne ale i tak pyszne

na deser upiekłam czekoladowo-pomarańczowe muffinki...

matko, kto by myślał że najedzona ciężarna to szczęśliwa ciężarna: cojest:

dziś nie jest już tak super ale i tak lepiej niż w ciągu ostatnich kilku tygodni. nieśmiało mam nadzieję, że to już 13 tydzień idzie więc może mdłości odejdą w niepamięć
Gratuluję udanego dnia, bez rzyganka Oby tak już zostało.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
my dzisiaj bylismy u architektow i na szczescie juz projekt w sensie rzut dou mamy gotowy a walczylismy z nim od dwoch meisiecy i ciagle cos bylo nie tak ale jak dzisiaj zobaczyla swoja sypialnie z dwiema osoibnymi garderobami to sie zakochalam od razuy i juz nic nie zmieniamy teraz tylko wizualizacja i za meisiac wystepujemy o pozowlenie na budowe no to sie pochwalilam
Super wieści Ale Wam zazdroszczę własnego domku

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
A mi gin powiedziala,że jak skończe folik to mam kupić sobie femibion 2 czy jak mu tam
jak w pierwszej ciąży mi pasował feminatal
Femibion i feminatal to to samo. Zmienili nazwę

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
A mnie wczoraj łepek bolał jak pisałam, ale posmarowałam skronie wickiem i pięknie przeszło, wyspałam się wstałam po 6 i działam, robię bigos, umyłam okno w łazience, dywaniki wstawiłam do prania po 11 zjedzie siorka to ją przegonie po ogrodzie a niech nie myśli, że się opalać będzie
Jakim wickiem????????? Mnie od kilku dni łupie ale nie chcę nic brać w tabletkach. Pisz co to za wick? Taki normalny do smarowania pleców Wick waporub???

Kiełbasa była pyszna
Stary 2012-03-17, 19:30   #2744
agulinka
Przyczajenie

witajcie dziewczynyja tez narazie nie udzielam sie tak aktywnie jak Wy,ale tez mdłosci i teraz dopadlo mnie przeziebieniedziewczyny co moge wziasc na katar,bol gardla i chrypke?moze macie jakies sprawdzone sposoby,bo dzisiaj taka piekna pogoda,a ja z chustka i drteszczami chodze dziewczyny jak tp jest z malowaniem paznokci,bo mi ostatnio kolezanka w zaawansowanej ciazy mowila,ze malowac nie mozna hmm myslałam,ze to nie ma znaczenia.Jakie szukacie butki??takie balerinki??bo na obcasie chyba ciezko chodzic
agulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 19:51   #2745
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulinka Pokaż wiadomość
witajcie dziewczynyja tez narazie nie udzielam sie tak aktywnie jak Wy,ale tez mdłosci i teraz dopadlo mnie przeziebieniedziewczyny co moge wziasc na katar,bol gardla i chrypke?moze macie jakies sprawdzone sposoby,bo dzisiaj taka piekna pogoda,a ja z chustka i drteszczami chodze dziewczyny jak tp jest z malowaniem paznokci,bo mi ostatnio kolezanka w zaawansowanej ciazy mowila,ze malowac nie mozna hmm myslałam,ze to nie ma znaczenia.Jakie szukacie butki??takie balerinki??bo na obcasie chyba ciezko chodzic
najlepiej domowe sposoby cytrynka z herbatą, sok malinowy czosnek itp. i oczywiscie lózeczko
Adunia
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 19:59   #2746
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
co Ci ludzie jeszcze wymyślą a dlaczego nie można?może chodzi o to, żeby nie wdychać zapachu lakieru ale przecież nie trzyma się nosa w buteleczce i paznokci też się nie obwąchuje z lubością...

agulinka, maluj spokojnie. na wszelki wypadek przy otwartym oknie by smrodek wywietrzał. ja maluję cały czas i nie uważam by było to szkodliwe.

odnośnie 'dobrych rad', też usłyszałam ostatnio jedną dobrą, by włosów w ciąży nie obcinać, że niby rozum maluchowi skrócę:ha haha:

agulinka, odnośnie leków to niestety Ci nie pomogę bo sama nie wiem ale doświadczone mamuśki na pewno coś doradzą
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 20:26   #2747
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Wszem i wobec informuję iż czas zmienić status na facebooku na rozwiedziona I to z winy mego byłego męża A taki był pewny siebie, a tu lipa.
super Wolna Kobieto
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Wróciłam niedawno od gina, poślizg był dziś straszny i zamiast o 19 weszłam o 20. Ale podobało mi się to, że mimo iż kolejka za mną długa on się nie spieszył. USG robił 20 minut.
Przezierność 0,6 wszystko ok. Dzidzia straszny wiercioch, nie dał nic zrobić, podskakiwał, ręce unosił jak ksiądz na ambonie Męzowi bardzo się podobało, pooglądał i jest zachwycony. Chyba dotarło do niego, że będzie tatusiem
Zdjęcia niestety nie dostałam, bo nic nie widać

Jutro mnie nie ma także życze udanego weekendu
bardzo się cieszę
Cytat:
Nasza Amelka urodziła się 14.03 w 17tc. Mimo 15 godzin okropnego bólu, cieszę się, że stało się to w sposób naturalny, mogłam się z nią pożegnać i przeżyć to co czeka Was już za parę miesięcy. Pozdrawiam Was gorąco.
Adunia
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Kochane jak bierzecie teraz już witaminy zamiast kwasu foliowego to czy w tych witaminkach macie jod?? Mi lekarz powiedział żeby zacząć brać witaminki które zawierają jod. Wiem że mi w aptece powiedzą, ale może któraś z Was ma takie to poprosiłabym o nazwę
od jutra zaczynam brać femibion natal 2 (zawiera jod) a wcześniej brałam jodid co drugi dzień
Cytat:
co Ci ludzie jeszcze wymyślą a dlaczego nie można?może chodzi o to, żeby nie wdychać zapachu lakieru ale przecież nie trzyma się nosa w buteleczce i paznokci też się nie obwąchuje z lubością...
może ktoś lubi
hehe ja nie wyobrażam sobie niepomalowanych paznokci; ostatnio czerwienie królują na mych szponach

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 20:49   #2748
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

agulinka: jak mozesz malowac to czemu nie.

ja zawsze bylam maniaczka pomalowanych paznokci ale mi lakier i zmywacz tak strasznie smierdza ze nie moge wytrzymac i nie moge malowac. a najgorsze jest to ze odstawialam odzywki do paznokci i mi polecialy i sie strasznie rozdwajaja. ktos pisal ze w ciazy ma sie piekne paznokcie. mnie sie to niestety nie dotyczy, tak samo jak cera

mysle czy sie nie umowic do dermatologa na wizyte, moze mi przepisze jakas miksture bezpieczna w ciazy co to wyciszy i zaleczy.

co do butow to ja chodze na plaskim ale wiem ze to kwestia wygody. jak ci wygodnie na lekkim obcasie to chyba nie ma przeciwskazan.

albo stylizacji rzęs

Laura 28.09.2012

Stary 2012-03-17, 21:15   #2749
aga_ton
Wtajemniczenie

no kurcze, tyle się napisałam i się nie zapisało. próbuję jeszcze raz, tym razem po łepkach.

[QUOTE=Agnus21;32965110]Uwielbiam gotowaną babkę. Jest pyszna, taka "mokra", rozpływająca się w ustach.
Polecam, ale najlepsza jest chyba tego samego dnia po ugotowaniu.
U nas nigdy nie miała okazji postać dłużej, więc w sumie nie wiem jaka jest następnego dnia

Agnus, w takim razie zrobię, namówiłaś mnie muszę tylko zaopatrzyć się w odpowiednią formę i do roboty.

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja od początku ciąży mam pełno syfów. Na drugi dzień po zrobieniu testu miałam taki wysyp, że szkoda gadac. Teraz mi co chwilę wyskakują i na plecach też niestety się pojawiły, także łączę się w bólu.
to chyba jakiś nowy objaw ciąży bo mnie wysypało jakiś tydzień po terminie miesiączki i utrzymuje siędo dziś. na początku przestraszyłąm się, że to jakieś uczulenie albo jeszcze gorzej, choroba zakaźna, bo ja na żadną z nich nie chorowałam. ale to zwykłe pryszcze

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
wiekszosc korzytsa z pieknego slonca tak jak ja troszke

Anusia no to super. Dobrze ze poszlas przynajniej sie uspokoilas i sie oszczedzaj jak lekarz p[rzykazal

my dzisiaj bylismy u architektow i na szczescie juz projekt w sensie rzut dou mamy gotowy a walczylismy z nim od dwoch meisiecy i ciagle cos bylo nie tak ale jak dzisiaj zobaczyla swoja sypialnie z dwiema osoibnymi garderobami to sie zakochalam od razuy i juz nic nie zmieniamy teraz tylko wizualizacja i za meisiac wystepujemy o pozowlenie na budowe no to sie pochwalilam
Asiuulka, gratuluję projektu dobry projekt to podstawa. co z tego, że dom ładny z zewnątrz jak w środku niefunkcjonalny. my długo szukaliśmy odpowiedniego zanim trafiliśmy na obecny. dla mnie najważniejsze było odpowiednie umiejscowienie pomieszczeń, garderoba i łazienka przy naszej spiżarni, sporo pomieszczeń gospodarczych i jeszcze by budynek wpasował się w naszą działkę. po trudach udało się i mieszkamy na swoim. Wam również tego życzę i jeszcze dużo, dużo cierpliwości przy załatwianiu formalności i jeszcze więcej przy samej budowie

Cytat:
Kontakt z dzieckiem ustalony po mojej myśli, ale i tak pewnie nie będzie się kontaktował jak do tej pory. Alimenty przyznane, bo wcześniej było tylko zabezpieczenie roszczeń w kwocie 600zł miesięcznie, ale pewnie i tak nie będzie płacił, jak do tej pory
Tak więc teraz idę spać jako wolna kobieta
tamlin, cieszę się, że wszystko ułożyło się po Twojej myśli. korzystaj z wolności, umawiaj się na randki a tego dzisiejszego grilla to po cichu zazdroszczę, też bym wszamała jakąś karkóweczkę ale obawiam się że mój żołądek by tego nie przeżył

Cytat:
adunia, przytulam. bardzo mi przykro.

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj znowu mam okropne mdlosci. Mi to juz chyba nic nie pomoze
emillia, łączę się w bólu. to bardzo marna pociecha ale to kiedyś musi minąć, najwyżej za 6 miesięcy ale minie. sama sobie to powtarzam, gdy kolejny raz wiszę nad miską

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
super Wolna Kobieto

bardzo się cieszę

Adunia

od jutra zaczynam brać femibion natal 2 (zawiera jod) a wcześniej brałam jodid co drugi dzień

może ktoś lubi
hehe ja nie wyobrażam sobie niepomalowanych paznokci; ostatnio czerwienie królują na mych szponach
maggie, o tym nie pomyślałam faktycznie jak ktoś lubi zaciągać się lakierem to lepiej niech sobie odpuści malowanie pazurków w ciąży
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 07:38   #2750
zielona1911
Zakorzenienie

moze chodzi z tym lakierem ze gdybys zaczela rodzic i nie zdazylabys zmyc lakieru bo na porodowke nie mozesz miec pomalowanych paznokci bo lekarze wlasnie przez paznokcie patrza czy dzieje sie cos nie dobrego bo niby sinieją.

ja dzis tez zaczelam rowny 12 tydz
Prosze o zmiane terminu porodu na 30.09
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 08:16   #2751
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Ellena myślałam o Tobie i Waszej dzidzi. Cieszę się że u Was dobrze

Gratuluję udanego dnia, bez rzyganka Oby tak już zostało.

Super wieści Ale Wam zazdroszczę własnego domku

Femibion i feminatal to to samo. Zmienili nazwę

Jakim wickiem????????? Mnie od kilku dni łupie ale nie chcę nic brać w tabletkach. Pisz co to za wick? Taki normalny do smarowania pleców Wick waporub???

Kiełbasa była pyszna
Dokładnie wickwaporub, taki do wygrzewania, a że ma te wszystkie olejki eterycznie to super inhaluje, ja się nie szprycuje tabletkami tylko właśnie ta metoda. Zwykle robię tak ze smaruje i przy okazji masuje bolące miejsca i kładę się bądź odpoczywam, wtedy powoli przechodzi.

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Agulinko, nie można mieć pomalowanych do porodu. Bo gdyby zaczęło się dziać z Tobą coś nie dobrego to pierwsze oznaki pojawiają się na paznokciach. Np gdy brakuje tlenu w organiźmie to zaczynają sinieć paznokcie. Natomiast w ciąży masz być piękna i korzystaj do woli Położna z którą rodziłam, powiedziała mii, proszę zabrać ze sobą malowidła, i wszytskie inne przybory, to że zostajecie mamami, nie znaczy, że nie macie być pięknymi kobietami i ja się z nią zgadzam.

Dziewczyny, zakupiłam pierwszy stanik ciążowo-mamowy firmy Alles Mama. Jest rewelacyjny, nie mówiąc, że pięknie piersi się w nim prezentują do tego mają pełną rozmiarówkę, nie jakieś tam kończące się na literce D z obwodem, który można sobie dwukrotnie obkręcić. Jak sobie przypomnę, te beznadziejne biustonosze 6 lat temu, gdzie piersi traciły swój fason to aż mnie trzęsie.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-03-18 o 08:23
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 08:59   #2752
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Dokładnie wickwaporub, taki do wygrzewania, a że ma te wszystkie olejki eterycznie to super inhaluje, ja się nie szprycuje tabletkami tylko właśnie ta metoda. Zwykle robię tak ze smaruje i przy okazji masuje bolące miejsca i kładę się bądź odpoczywam, wtedy powoli przechodzi.

Dziewczyny, zakupiłam pierwszy stanik ciążowo-mamowy firmy Alles Mama. Jest rewelacyjny, nie mówiąc, że pięknie piersi się w nim prezentują do tego mają pełną rozmiarówkę, nie jakieś tam kończące się na literce D z obwodem, który można sobie dwukrotnie obkręcić. Jak sobie przypomnę, te beznadziejne biustonosze 6 lat temu, gdzie piersi traciły swój fason to aż mnie trzęsie.
Dzięki Bafi, muszę z tym wickiem wypróbować
A gdzie kupowałaś ten stanik? Mają sklepy, czy przez internet? U mnie nie ma nawet mojej rozmiarówki, jedynie w Esotiq ale wybór minimalny. Jak idę do sklepu i pytam o 75 G to patrzą jak na wariatkę i że takich nie ma, i że na pewno mam ze 100 pod biustem, bo takie rozmiary to są

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Zbieramy się i zaraz wyruszamy do mamy Tżta. Do wieczora
Stary 2012-03-18, 09:04   #2753
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Dzięki Bafi, muszę z tym wickiem wypróbować
A gdzie kupowałaś ten stanik? Mają sklepy, czy przez internet? U mnie nie ma nawet mojej rozmiarówki, jedynie w Esotiq ale wybór minimalny. Jak idę do sklepu i pytam o 75 G to patrzą jak na wariatkę i że takich nie ma, i że na pewno mam ze 100 pod biustem, bo takie rozmiary to są

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Zbieramy się i zaraz wyruszamy do mamy Tżta. Do wieczora
Na allegro, u mnie znaleźć sklep z szeroką rozmiarówką to lepiej w ogóle nie iść. Ja sobie sprawiłam ten, na zdjęciu nie pozorny a jak założyłam w domu to dosłownie rewelacja, przemiła bawełna.

http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...156009124.html

Wzięłam sobie 75 obwód bo zauważyłam że moje jelita przesunęły się w górę i żebra poszerzyły o cycu nie wspomnę zmienił rozmiar na większy i biustonosze, które niedawno zakupiłam zrobiły się za ciasne w obwodzie i w miseczce.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 10:44   #2754
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hejka
Co to Wy spać nie możecie?? :P
Ja też nie za oknem taka pogoda ze wychodze z domu bo szkoda siedzieć dlatego w weekend mnie tu prawie wcale ni ma
Nadrobie Was wieczorem a tymczasem życzę udanego dnia
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 10:55   #2755
kajaja
Zadomowienie

hejka a ja dziś byłam w kosciele bo ju zlepiej sie czuje a po po ludniu jedziemy do moich rodziców ahh i to piekne słoneczko ehhh
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 12:11   #2756
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Domowe sposoby najlepsze
Przynajmniej sama niedawno leczyłam przeziębienie herbatką + cytrynką + sokiem z malin Katar minął w 3dni

Cytat:
odnośnie 'dobrych rad', też usłyszałam ostatnio jedną dobrą, by włosów w ciąży nie obcinać, że niby rozum maluchowi skrócę:ha haha:
Wczoraj usłyszałam dokładnie taką samą radę!!!

Piękna pogoda za oknem to trzeba korzystać
My lecimy na szybkie zakupki przed obiadem, bo kompletnie wyleciało nam z głowy, że żadnego napoju do drugiego dania nie mamy . Więc przy okazji skoczymy po jakieś płyny do mycia okien, i inne takowe

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Czy wiecie może dziewczynki, co się dzieje z Jagodą?
Stary 2012-03-18, 13:42   #2757
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

a u nas dzisiaj brzydko i popaduje troche.

tez slyszalam o tych paznokciach ze do porodu nie mozna miec pomalowanych.

ja chyba tez sie musze rozejrzeć za jakims za jakims stanikiem bo z moich juz mi wypadaja te moje "melony".

albo stylizacji rzęs

Laura 28.09.2012

Stary 2012-03-18, 13:54   #2758
emillia006
Zadomowienie

Dzien dobry laski Ja to normalnie Was podziwiam za ta Wasza energie, myjecie okna, sprzatacie itd tymczasem ja nie mam sily kompletnie na nic nawet zeby wyjsc na dwor aby sie przejsc. Strasznie jestem oslabiona i kreci mi sie w glowie nie wspominajac o calodobowych mdlosciach i wymiotach. Matko jak ja Wam zazdroszcze
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 14:41   #2759
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:

Dostałam od koleżanki taką maść z lanoliną - Ziaja. taka malutka.
I kurcze jest lepiej.
Najgorzej jest wieczorem jak używam nitki do zębów. Bo ciągle sobie go naruszam od nowa.
Nie dość, że przy tym mam straszny odruch wymiotny to jeszcze to - no nic.

Dziewczynki wpadnę jeszcze wieczorkiem dobrze?? Buziaki

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 19:26   #2760
Dearlie
Zakorzenienie

Pozdrawiam wszystkie wątkowe mamy! Pewnie wszystkie wypoczywają, bo ciuchutko tutaj ostatnio. Ja dzisiaj także nadrobiłam zaległości z całego tygodnia, jeżeli chodzi o sen i przespałam pół dnia.

Cytat:
Wiem Aduniu, że żadne słowa nie będą tutaj właściwe, więc chcę tylko powiedzieć, że sercem jestem z Wami i wysyłam Wam dużo ciepła.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości