Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach — część 3 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-18, 11:32   #361
meg22
Zakorzenienie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach — część 3

Szalejecie dziewczyny!

ja już pomału, wymieniłam prawie wszystkie kosmetyki i chemie na produkty nietestowane

Co do umieszczenie produktów na półkach, to wielkie koncerny po prostu płacą za to, żeby być w środkowej części, wtedy jest lepiej widoczny i ludzie sięgają po rzeczy, które są praktycznie na wysokości oczu
Ale te wszystkie fajne marki są na samym dole i na samej górze
Stary 2012-03-18, 12:09   #362
ula_ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linusiaczek Pokaż wiadomość
Swoją drogą, Dziewczyny, weszłam na stronę tej weganki, która rozmawiała kiedyś z Rossmannem i opublikowała ich stanowisko, że muszą testować na zwietrzętach i 20 stycznia 2012 dostała nowego maila i obecnie ma na zielonej liście Rossmana. Widzę także, że ma na niej DM i Drogerie Muller. Ta dziewczyna pyta o te same rzeczy, o które my pytamy, a nawet więcej bo chce też wiedzieć czy żadna z podleglych im marek nie testuje na zwierzętach. Co o tym myślicie? Link do odpowiedzi Rossmanna: http://www.pseudoerbse.de/blancetnoir/?p=1816
Ja z tego listu zrozumiałam, że filozofia i kryteria BDIH nie pozwalają im na testowanie, ani gotowych produktów swoich marek, ani półproduktów dostarczanych przez dostawców. Dbają również o to aby dostawcy mieli produkty czyste i nietestowane. Marki Rossmann są testowane w instytutach dermatologicznych, i na ochotnikach - człowiekach.
Potem zaczynają się tłumaczyć, że aktywnie poszukują alternatywnych sposobów testowania kosmetyków i ciągle przeszukują rynek za nowymi możliwościami. Jedna, jedyna rzecz, która nie doczekała się jeszcze swojej metody alternatywnej, jest badania taksykologii (nie wiem czy to nie słowo rodem z prosektorium ), czy toksyczności. I to jest wyjątek, te badania muszą być przeprowadzone normalnym trybem, ponieważ nie ma zamiennika, ALE Rossmann nie używa po prostu tych składników które muszą być przebadane toksykologicznie. Czyli konkluzja ostateczna jest taka, że marki Rossmann nie są testowane ani trochę na zwierzętach!
Tak to z moim małżonkiem Niemcem zrozumieliśmy
Ale jesli ktoś zechce jeszcze rzucić na to okiem, bo ja z niemieckim tak sobie, a mój mąż nie był aż tak mocno zainteresowany jak ja, więc mógł się nie wysilić i coś mu umknęło...

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez meg22 Pokaż wiadomość
Szalejecie dziewczyny!

ja już pomału, wymieniłam prawie wszystkie kosmetyki i chemie na produkty nietestowane

Co do umieszczenie produktów na półkach, to wielkie koncerny po prostu płacą za to, żeby być w środkowej części, wtedy jest lepiej widoczny i ludzie sięgają po rzeczy, które są praktycznie na wysokości oczu
BRAWO!!! Ja do tego dążę!!! Ale pojawia się światełko w tunelu! Mój ulubiony Rossmann okazał się wybawieniem

Co do umieszczania produktów na wysokości oczu - prawda to cześć marketingu - słono za to płacą. A zauważyłyście, że aby kupić chleb w tesco, czy innym molochu, trzeba przebyć cały sklep, wszystkie działy i chcąc nie chcąc zapełnić koszyk, bo "to jeszcze potrzebne i tamto się przyda", to też naciągnie na zakupy!

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Dziewczyny, ale czy ja mam rozumieć że te wszystkie marki począwszy od Accent'a do koloryzacji włosów, przez Isanę i Rival, skończywszy na Zeckito przeciwko kleszczom to są wszystko marki Rossmanna?? I to one właśnie nie są testowane?

Edytowane przez ula_ka
Czas edycji: 2012-03-18 o 12:19
ula_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 13:29   #363
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:

Swoją drogą, Dziewczyny, weszłam na stronę tej weganki, która rozmawiała kiedyś z Rossmannem i opublikowała ich stanowisko, że muszą testować na zwietrzętach i 20 stycznia 2012 dostała nowego maila i obecnie ma na zielonej liście Rossmana. Widzę także, że ma na niej DM i Drogerie Muller. Ta dziewczyna pyta o te same rzeczy, o które my pytamy, a nawet więcej bo chce też wiedzieć czy żadna z podleglych im marek nie testuje na zwierzętach. Co o tym myślicie? Link do odpowiedzi Rossmanna: http://www.pseudoerbse.de/blancetnoir/?p=1816
Swietne wiadomosci

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 13:32   #364
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

kurczę super, ja wpadłam w taki zastój w sensie kupowałam jak najwięcej rzeczy firm, których byłam na 100% pewna, Ziai pełno w moim domu, zatrzęsienie całe ale jestem bardzo zadowolona i naprawdę kurcze nie wiem kto mi polecił tę ziaję rebuild ale muszę tego kogoś wycałować, znika mi praktycznie całkowicie cellulit a myślałam, że tylko operacja plastyczna mi pomoże ))) jesteście kochane i nawet nie wiecie jak ogoromny wpływ macie na to, że polepszacie komuś życie
Stary 2012-03-18, 13:51   #365
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
W sumie wiadomo, ze Natura ma tez w sprzedazy inne rzeczy, ktore nie sa przyjazne.Wiadomo tez,ze zaden sklep nie jest taki,ze sprzedaje tylko "swoje" prawda (no chyba, ze to jest Trader Joe's ).
Chodzi o to, ze to co jest "swojskie" nie jest testowane moim skromnym zdaniem
No ja właśnie się zastanawiałam jak to jest z tym Trader Joe'sem (swoją drogą uwielbiam), bo przecież chyba nie mają swoich fabryk w Ameryce Płd., Afryce i Belgii jednocześnie, a niektóre ich produkty są importowane (czekolady, kawy itp.) to chyba jednak też coś musi dla nich to produkować?

Cytat:
System masz dobry i podoba mi sie pomysl na kolor fioletowy
Tylko z miłości do fioletów nie zacznij kupować tylko produktów z niepewnej listy

Cytat:
Nic juz z niemieckiego nie pamietam
Jakbys tak Linus jakies male tlumaczonko
Malusie to tłumaczonko, malusie

Dla mnie odpowiedzi na wszystkie nasze pytania zawarte są tu:

Cytat:
1. alle Rossmann Kosmetika tierversuchsfrei produziert werden
2. wir nur bereits bewährte (und damit bereits zugelassene) Inhaltsstoffe verwenden
3. wir weder Tierversuche in Auftrag geben, noch die Hersteller unserer Kosmetika beauftragen Tierversuche in Auftrag zu geben
4. auch bei der Neuentwicklung von Produkten weder von uns noch von unseren Herstellern Tierversuche durchgeführt werden (siehe Punkt 2)
5. wenn unsere Produkte getestet werden, dann nicht in Tierversuchen, sondern in dermatologischen Instituten an freiwilligen Testpersonen unter kompetenter Aufsicht. Die Aussagekraft dieser Tests ist besser und es entspricht unserer Produktphilosophie eben keine Tierversuche zu veranlassen.
1. żadne z kosmetyków nie są testowane na zwierzętach
2. używają tylko już kiedyś przetestowanych składników
3. ani oni nie zlecają testów na zwierzętach, ani ich dostawcy tego nie robią
4. także przy produkcji nowych kosmetyków nie testują na zwierzętach ani ich dostawcy tego nie robią
5. ich produkty są testowane wyłącznie na ochotnikach, co rzekomo daje lepsze rezultaty i bardziej odpowiada ich filozofii

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
niemiecki to dla mnie czarna magia, poważnie lubię uczyć się języków, ale niemiecki nigdy nie wszedł mi do głowy, może mam blokadę :P

Linusiaczek super jest ta nowa lista
Bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez ula_ka Pokaż wiadomość
Rany gdzie ona??? Chyba mam jakieś zaćmienie
Nie masz zaćmienia, tylko lista jest dopiero w trakcie tworzenia, więc była ukryta, niektórzy po prostu szybciej do niej dotarli

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

Wszelki uwagi mile widziane, tylko błagam, nie na tamtym wątku, tylko tu

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Ja właśnie kiedyś też trafiłam na jakiegoś niemieckiego bloga, na którym Rossman był na zielonej liście i trochę miałam mętlik w głowie, bo u nas był wówczas na czerwonej. Byłoby wspaniale, gdyby Rossman nie testował, bo kusi mnie wiele kosmetyków Isany czy Babydream.
Rossmann zmienił swoją odpowiedź, my miałyśmy wiadomość z oficjalanej strony Rossmanna na Facebooku, opublikowanej zresztą przez tę samą Dziewczynę na jej blogu. Mam wrażenie, że Rossmann się z nią skontaktował 2gi raz i albo zmienił soś w polityce firmy albo przeredagował wypowiedź.

Cytat:
Napisane przez meg22 Pokaż wiadomość
A my uprawiamy aerobik w sklepach

Cytat:
Ja z tego listu zrozumiałam, że filozofia i kryteria BDIH nie pozwalają im na testowanie, ani gotowych produktów swoich marek, ani półproduktów dostarczanych przez dostawców. Dbają również o to aby dostawcy mieli produkty czyste i nietestowane. Marki Rossmann są testowane w instytutach dermatologicznych, i na ochotnikach - człowiekach.
Potem zaczynają się tłumaczyć, że aktywnie poszukują alternatywnych sposobów testowania kosmetyków i ciągle przeszukują rynek za nowymi możliwościami. Jedna, jedyna rzecz, która nie doczekała się jeszcze swojej metody alternatywnej, jest badania taksykologii (nie wiem czy to nie słowo rodem z prosektorium ), czy toksyczności. I to jest wyjątek, te badania muszą być przeprowadzone normalnym trybem, ponieważ nie ma zamiennika, ALE Rossmann nie używa po prostu tych składników które muszą być przebadane toksykologicznie. Czyli konkluzja ostateczna jest taka, że marki Rossmann nie są testowane ani trochę na zwierzętach!
No ja właśnie też tę wypowiedź tak zrozumiałam.

Cytat:
Ale jesli ktoś zechce jeszcze rzucić na to okiem, bo ja z niemieckim tak sobie, a mój mąż nie był aż tak mocno zainteresowany jak ja, więc mógł się nie wysilić i coś mu umknęło...
A mogę Cię spytać w jakim języku ze sobą rozmawiacie?

Cytat:
Dziewczyny, ale czy ja mam rozumieć że te wszystkie marki począwszy od Accent'a do koloryzacji włosów, przez Isanę i Rival, skończywszy na Zeckito przeciwko kleszczom to są wszystko marki Rossmanna?? I to one właśnie nie są testowane?
Jeśli postanawiamy wrzucić Rossmanna na zieloną listę, to będą na niej też: Alterra, Rival de Loop, Rival de Loop Young, Rossmann, Isana, Perlodent, Lilibe, facelle, Synergen, Accent, alouette, Altapharma, Babydream, Cerrus, flink & sauber, for your beauty, Fusswohl, Liliputz, Mel Merio, Sunozon, Wellness & Beaut

Pozostaje jeszcze kwestia DM-u, który też jest na liście jako nietestujący oraz drogerii Müller. U nas obie drogerie wylądowały na czerwonej liście ponieważ na stronie internetowej miały tylko oświadczenia co do produktów, ale Pseudoerbse (autorka listy) wymieniła kilka maili z firmą i całą korespondencję np. z DM-em zamieściła tu - http://www.pseudoerbse.de/blancetnoir/?p=754. Z odpowiedzi wynika, że żadne z ich produktów, ani gotowych, ani z ich składników, nie są testowane na zwierzętach. To co robimy, przerzucamy teraz wszystkie 3 na zieloną czy debatujemy nad tym dłużej?

Edytowane przez Linusiaczek
Czas edycji: 2012-03-18 o 13:57
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 14:00   #366
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

jakby się to sprawdziło z tym Rossmanem to by było genialnie, te kremy do rąk z mocznikiem z Issany są lepsze od niektórych drogaśnych a kosztują grosze, tacie kiedyś kupowałam bo miał tragiczne ręce i nic więcej na niego nie działało stąd wiem. Kurczę fajnie by było ))))
Stary 2012-03-18, 14:02   #367
Ariada
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli postanawiamy wrzucić Rossmanna na zieloną listę, to będą na niej też: Alterra, Rival de Loop, Rival de Loop Young, Rossmann, Isana, Perlodent, Lilibe, facelle, Synergen, Accent, alouette, Altapharma, Babydream, Cerrus, flink & sauber, for your beauty, Fusswohl, Liliputz, Mel Merio, Sunozon, Wellness & Beaut
Moje poczucie winy z powodu posiadania szamponu Babydream uciekło

A coś nowego w sprawie COTY? Niestety ostatnio nie mam czasu czytać wszystkiego na bierząco Postanowiłyście na jaką listę pójdzie?

Ponawiam pytanie o kawy NT, najlepiej rozpuszczalne, które polecacie mój głód kawowy niedługo sięgnie apogeum i pewnie kupię byle co
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 14:09   #368
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Coty poszedł na niepewną, a ja wciąż nie zdążyłam napisać do Pety.

Dziewczyny, już któryś raz ktoś mi wkleja linka do kosmopedii, gdzie piszą:

Cytat:
W Europie obowiązuje całkowity zakaz testowania kosmetyków na zwierzętach oraz sprzedaży kosmetyków, które były w ten sposób badane. Zakazane jest również testowanie składników kosmetyków. W internecie wciąż można znaleźć listy producentów, którzy testują lub którzy nie testują swoich produktów na zwierzętach. Listy te nie są wiarygodnym źródłem informacji, są bowiem nieaktualne: obecnie żadna firma nie testuje kosmetyków na zwierzętach, bo jest to niedozwolone
Ja mam takie wrażenie, że pora by było do nich napisać zbiorowego maila, co myślicie? Potrzebowałabym wszystkich linków, które do tej pory miałyśmy na to, że dyrektywa jest sprzeczna i że taki zakaz ma obowiązywać od 2013 roku, bo ta strona mnie zaczęła naprawdę wpieniać. No bo jeśli oni mają rację to po co my siedzimy nad listą? Nie miałoby sensu marnowanie czasu. A jeśli jej nie mają no to chyba można to jakoś udowodnić?

Czas edycji: 2012-03-18 o 15:04
Stary 2012-03-18, 14:09   #369
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

ja też czekam na kawę, jakąś mega eko, tyle, że ja nie do picia, robię z niej peelingi i maseczki jakoś nie przepadam za kawą ale zapach uwielbiam
Stary 2012-03-18, 17:18   #370
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Moje poczucie winy z powodu posiadania szamponu Babydream uciekło
ja nie kupowałam niczego isany i babydreama, ale jeśli będą ok to fajnie, włosomaniaczki się cieszą

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 17:52   #371
Noodle Soup
Zadomowienie

Ja myślę, że można drogerie przerzucić na zieloną. Bądź co bądź, ale wydaje mi się, że raczej nie kłamały by tak w korespondencji, szczególnie, że na zachodzie klienta traktuje się lepiej, niż u nas... Co do braku info na stronie(przez które trafiły na czerwoną), mogło to wynikać z tego, że wiele ludzi nie wie, że tak na prawdę rozchodzi się o testowanie składników, więc napisali to ogólnikowo. Ja tam się ciesze(oby nie za wcześnie), im więcej możliwości, tym lepiej, zawsze łatwiej kogoś 'przeciągnąć' na zieloną stronę, jeżeli ma duży wybór produktów.
Jestem też bardzo ciekawa, jak się ma sprawa z Coty.
I witam w nowym wątku, choć śledzę od samego początku
Noodle Soup jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 18:12   #372
ula_ka
Raczkowanie

Cytat:
No ja właśnie miałam przetłumaczyć wszytsko, ale jakoś stwierdziłam, ze nie ma sensu, dlatego też zamieściłam jedynie streszczenie

Cytat:
Nie masz zaćmienia, tylko lista jest dopiero w trakcie tworzenia, więc była ukryta, niektórzy po prostu szybciej do niej dotarli

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

Wszelki uwagi mile widziane, tylko błagam, nie na tamtym wątku, tylko tu
Dziękuję bardzo!!! Wygląda imponująco!

Cytat:
Rossmann zmienił swoją odpowiedź, my miałyśmy wiadomość z oficjalanej strony Rossmanna na Facebooku, opublikowanej zresztą przez tę samą Dziewczynę na jej blogu. Mam wrażenie, że Rossmann się z nią skontaktował 2gi raz i albo zmienił soś w polityce firmy albo przeredagował wypowiedź.
A wiesz przeszło mi przez myśl, że własnie tłumacząc o tej toksykologii, nie dopowiedzieli do końca czy z tego korzystają czy nie, jakoś mnie to gniecie. Chciałabym aby nie testowali, ale ta ich odpowiedź jakby się przyjrzeć to pozostawia tę furteczkę... Nie masz takiego wrażenia? Choć z drugiej strony skoro zapeaniają, że nie testują... Hmmm

Cytat:
A mogę Cię spytać w jakim języku ze sobą rozmawiacie?
Niestety wciąż po angielsku tak zaczęliśmy i tak to trwa Ale coś zaczynam już ruszać do przodu, ileż mogę siedzieć w domu??? Ale powiem Wam, że nie znoszę tego języka, jak żyć?

Cytat:

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Noodle Soup Pokaż wiadomość
Ja tam się ciesze(oby nie za wcześnie), im więcej możliwości, tym lepiej, zawsze łatwiej kogoś 'przeciągnąć' na zieloną stronę, jeżeli ma duży wybór produktów.
Dokładnie TAK! Jeśli powiem moim znajomym i dziewczynom w domu, wezmą to na poważnie i będą kupować nietestowane! Ale towar musi być dostępny...
Mogę Cię zapytać, kto to malował? Można to gdzieś zamówic??
http://digart.img.digart.pl/data/img...00/4376999.jpg

Edytowane przez ula_ka
Czas edycji: 2012-03-18 o 18:56
ula_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 18:20   #373
Silwena
Wtajemniczenie

czyli mamy w końcu maszynki do golenia nietestowane!
brawo Rossmann

aż się popłakałam

Linusiaczek
Dobra Robota !!!
Silwena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 18:33   #374
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silwena Pokaż wiadomość
brawo Rossmann

aż się popłakałam

Linusiaczek
Dobra Robota !!!
a jak się nazywają te maszynki?

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2012-03-18, 18:52   #375
Silwena
Wtajemniczenie

Cytat:
a jak się nazywają te maszynki?
http://modaija.pl/wp-content/gallery...na/Isana_3.jpg
Isana do bikini, takie malutkie, zgrabne różowe cholerstewka, bardzo je lubiłam
Silwena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 19:03   #376
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
http://modaija.pl/wp-content/gallery...na/Isana_3.jpg
Isana do bikini, takie malutkie, zgrabne różowe cholerstewka, bardzo je lubiłam
aha dzięki za odpowiedź

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2012-03-18, 19:08   #377
armania82
Raczkowanie

Linusiaczku, bardzo podoba mi się lista, dla mnie jest ona czytelna, wszystko czarno na białym (a raczej zielono, czerwono, pomarańczowo i fioletowo na białym). Kawał dobrej roboty!

Mam ten sam dylemat, co Ariada, jeśli chodzi o kawę. Jestem kawomaniaczką i do tej pory kupowałam MK lub Wosebę. Podobno w porządku jest Lavazza, ale z tego co się orientuję, jest dość droga. No i raczej nie mają rozpuszczalnej.

Interesuje mnie też firma Delitissue, która produkuje m.in. chusteczki higieniczne i papier toaletowy (Regina). Przeszukiwałam wątek, ale nic na ich temat nie znalazłam. Albo źle szukałam.
armania82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-18, 19:25   #378
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

kurczę gdyby coty okazało się zieloni można by było polecić Davidoffa
Stary 2012-03-18, 20:02   #379
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
niemiecki to dla mnie czarna magia, poważnie lubię uczyć się języków, ale niemiecki nigdy nie wszedł mi do głowy, może mam blokadę :P
Ehh... szkoda gadac. Uczylam sie tego jezyka pare lat w LO i prywatnie,ale jak nie uzywasz potem to zapominasz i wszytko szlag trafil. A szkoda :/

Cytat:

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

BRAWO!!! Ja do tego dążę!!! Ale pojawia się światełko w tunelu! Mój ulubiony Rossmann okazał się wybawieniem

Co do umieszczania produktów na wysokości oczu - prawda to cześć marketingu - słono za to płacą. A zauważyłyście, że aby kupić chleb w tesco, czy innym molochu, trzeba przebyć cały sklep, wszystkie działy i chcąc nie chcąc zapełnić koszyk, bo "to jeszcze potrzebne i tamto się przyda", to też naciągnie na zakupy!

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Ciekawe tylko czy Rossman PL tez taka polityke wyznaje? Czy niemiecki jest glowny, a inne mu podlegaja? Bo ja sie nie znam na takich sklepach

Cytat:
No ja właśnie się zastanawiałam jak to jest z tym Trader Joe'sem (swoją drogą uwielbiam), bo przecież chyba nie mają swoich fabryk w Ameryce Płd., Afryce i Belgii jednocześnie, a niektóre ich produkty są importowane (czekolady, kawy itp.) to chyba jednak też coś musi dla nich to produkować?
No tak,ale przyznasz ich kawy sa FT i nie mysle zeby kawa czy czekolada wymagaly testowania. Wszystko maja praktycznie organic/natural. Kurcze nie wiem w sumie,ale na liscie Peta sa, wiec sa okay.

Cytat:
Tylko z miłości do fioletów nie zacznij kupować tylko produktów z niepewnej listy
Nie no hell no

Lista mnie sie podoba bardzo,ale prosze o dopisanie iherb.com do sklepow www gdzie mozna kupic NT kosmetyki, kawy i inne cuda dobre , smaczne , zdrowe, lubie

Cytat:

Dla mnie odpowiedzi na wszystkie nasze pytania zawarte są tu:

1. żadne z kosmetyków nie są testowane na zwierzętach
2. używają tylko już kiedyś przetestowanych składników
3. ani oni nie zlecają testów na zwierzętach, ani ich dostawcy tego nie robią
4. także przy produkcji nowych kosmetyków nie testują na zwierzętach ani ich dostawcy tego nie robią
5. ich produkty są testowane wyłącznie na ochotnikach, co rzekomo daje lepsze rezultaty i bardziej odpowiada ich filozofii

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-19, 00:56   #380
saymekate
Przyczajenie

Linuś, nowa lista jest cudna, czytelna i przejrzysta, świetna robota! Bardzo, bardzo za nią Tobie i innym Dziewczynom, które się do niej przyczyniły Głównie podczytuję wątek, bo niestety nie mam żadnych ciekawych dla Was newsów, ale systematycznie wymieniam kosmetyki na CF

Ponawiam pytanie dot. firmy Flormar - wiecie, czy testują? Nie odpisali mi jeszcze na maila (a wysłałam w zeszłym tygodniu), nie wiem, może pytania ich przerosły :P

Wow, jeśli to prawda z Rosmannem, to super wiadomość Od jakiegoś czasu kuszą mnie olejki Alterra i seria Wellness&Beauty a i maszynkami nie pogardzę

Ula_ka, digart jest oparty o obraz Klimta Danae - a namalowany został przez Yadou, tu masz linka do obrazu i artystki: http://www.digart.pl/praca/4376999/D...l#.T2Z1BPUR1pk
Mam nadzieję, że pomogłam
saymekate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-19, 01:08   #381
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

a stara mydlarnia na jaką listę ląduje ?? :P
Stary 2012-03-19, 01:08   #382
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saymekate Pokaż wiadomość

Ponawiam pytanie dot. firmy Flormar - wiecie, czy testują? Nie odpisali mi jeszcze na maila (a wysłałam w zeszłym tygodniu), nie wiem, może pytania ich przerosły :P
Pisalam do nich jakis miesiac temu albo i wczesniej i nie odpisali

klik
Stary 2012-03-19, 01:11   #383
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Babeczki, ponieważ Rossmanna nie ma na niemieckiej liście Pety to nie wiem co myśleć Dam go może na razie na niepewną, czy jednak na zieloną go dodać? Ja chyba oszaleję

Dobra, Rossmann na zielonej, bo przecież nie mogę go dać na niepewną po takiej wyczerpującej odpowiedzi. Teoretycznie odpowiedzieli na wszytskie pytania, dawanie ich po tym na fioletową listę byłoby już chyba jednak przesadą

Głosowanie, kto za niepewną, a kto za zieloną?

Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy i wskazówki, iherb.com zaraz dodam na listę (bardzo trafnie).

Czas edycji: 2012-03-19 o 01:13
Stary 2012-03-19, 01:20   #384
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

jak już dziewczyny wspomniały niemiecka lista Pety nie pokrywa się z amerykańską więc ja jestem Ross na zieloną (no chyba, że ściemniają w odpowiedzi ale chyba nie???)
Stary 2012-03-19, 01:23   #385
hanusia505
Zakorzenienie

Linus ja bym Rossmanna (tzn ich marki wlasne) na zielona dala
A co do iherb to czy oni maja swoje wlasne marki? Czy tylko sprzedaja produkty roznych firm? Bo jesli maja wlasne bezpieczne marki to ok, ale jesli ogolnie jako bezpieczny sklep maja znalezc sie na liscie to nie do konca sie to srawdza - sprzedaja na przyklad czekolady Nestle ktore takie zielone nie sa

klik
Stary 2012-03-19, 01:33   #386
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
A coś nowego w sprawie COTY? Niestety ostatnio nie mam czasu czytać wszystkiego na bierząco Postanowiłyście na jaką listę pójdzie?
Coty pójdzie na fioletową dopóki nie zepnę ja albo ktoś inny pośladków i nie napisze maila do Pety Stanowisko Coty Polska już znamy, teraz tylko chcę się dowiedzieć czemu Peta ich nie dała na dobrą listę

Cytat:
Napisane przez Noodle Soup Pokaż wiadomość
Ja myślę, że można drogerie przerzucić na zieloną. Bądź co bądź, ale wydaje mi się, że raczej nie kłamały by tak w korespondencji, szczególnie, że na zachodzie klienta traktuje się lepiej, niż u nas... Co do braku info na stronie(przez które trafiły na czerwoną), mogło to wynikać z tego, że wiele ludzi nie wie, że tak na prawdę rozchodzi się o testowanie składników, więc napisali to ogólnikowo. Ja tam się ciesze(oby nie za wcześnie), im więcej możliwości, tym lepiej, zawsze łatwiej kogoś 'przeciągnąć' na zieloną stronę, jeżeli ma duży wybór produktów.
Jestem też bardzo ciekawa, jak się ma sprawa z Coty.
I witam w nowym wątku, choć śledzę od samego początku
To ja też witam, chociaż ja nawijam od samego początku

Zgadzam się co do tego ogólnikowego stwierdzenia, może tak być że po prostu niewiele osób aż tak dokładnie tego docieka.

Cytat:
No ja właśnie miałam przetłumaczyć wszytsko, ale jakoś stwierdziłam, ze nie ma sensu, dlatego też zamieściłam jedynie streszczenie

A wiesz przeszło mi przez myśl, że własnie tłumacząc o tej toksykologii, nie dopowiedzieli do końca czy z tego korzystają czy nie, jakoś mnie to gniecie. Chciałabym aby nie testowali, ale ta ich odpowiedź jakby się przyjrzeć to pozostawia tę furteczkę... Nie masz takiego wrażenia? Choć z drugiej strony skoro zapeaniają, że nie testują... Hmmm

Niestety wciąż po angielsku tak zaczęliśmy i tak to trwa Ale coś zaczynam już ruszać do przodu, ileż mogę siedzieć w domu??? Ale powiem Wam, że nie znoszę tego języka, jak żyć?
Wiesz, po prawdzie to prawie do każdego można się przyczepić, więc nie bardzo wiem jak znaleźć granicę. No bo jak nie na liście Pety to w sumie pewności nie ma... Ale, trzeba przyznać, odpowiedź była dość jednoznaczna w wymowie, więc już sama nie wiem czy można się przyczepić.

Cytat:
brawo Rossmann

aż się popłakałam

Linusiaczek
Dobra Robota !!!

Cytat:
Napisane przez armania82 Pokaż wiadomość
Linusiaczku, bardzo podoba mi się lista, dla mnie jest ona czytelna, wszystko czarno na białym (a raczej zielono, czerwono, pomarańczowo i fioletowo na białym). Kawał dobrej roboty!
Dziewczyny, bo ja się tu rumienię, proszę przystopować

Cytat:

No tak,ale przyznasz ich kawy sa FT i nie mysle zeby kawa czy czekolada wymagaly testowania. Wszystko maja praktycznie organic/natural. Kurcze nie wiem w sumie,ale na liscie Peta sa, wiec sa okay.
Nie no, moim zdanie Trader Joe's jest super sklepem i jestem pewna, że są ok. Natomiast ta wypowiedź to dlatego, że napisałaś, że mają wszystko swoje, a aż taki potężny to ten Trader chyba nie jest, żeby wytwarzać wszystko sam

Cytat:
Linuś, nowa lista jest cudna, czytelna i przejrzysta, świetna robota! Bardzo, bardzo za nią Tobie i innym Dziewczynom, które się do niej przyczyniły Głównie podczytuję wątek, bo niestety nie mam żadnych ciekawych dla Was newsów, ale systematycznie wymieniam kosmetyki na CF
Dziękuję, cieszę się, że się podoba

Cytat:

Cytat:
Wow, jeśli to prawda z Rosmannem, to super wiadomość Od jakiegoś czasu kuszą mnie olejki Alterra i seria Wellness&Beauty a i maszynkami nie pogardzę
No teraz to musi być prawda z Rossmannem, jeśli wylądują na zielonej

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
a stara mydlarnia na jaką listę ląduje ?? :P
Niepewną, no bo co my tak w zasadzie o niej wiemy?

Cytat:
jak już dziewczyny wspomniały niemiecka lista Pety nie pokrywa się z amerykańską więc ja jestem Ross na zieloną (no chyba, że ściemniają w odpowiedzi ale chyba nie???)
No chyba aż tak by nie ściemniali, poza tym, jak już wiemy, nie wszystkie dobre firmy są na liście, chociaż jak dla mnie to powinno być regułą :P
Stary 2012-03-19, 01:36   #387
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

to ja dalej będę prowadziła śledztwo w tym kierunku choćbym miała skisnąć :P
Stary 2012-03-19, 02:44   #388
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
A co do iherb to czy oni maja swoje wlasne marki? Czy tylko sprzedaja produkty roznych firm? Bo jesli maja wlasne bezpieczne marki to ok, ale jesli ogolnie jako bezpieczny sklep maja znalezc sie na liscie to nie do konca sie to srawdza - sprzedaja na przyklad czekolady Nestle ktore takie zielone nie sa
Sprzedaja marki roznych firm,ale na iherb jest kopalnia kosmetykow NT. Jest to sklep, ktory ma na celu sprzedawanie produktow naturalnych.
Jesli Wam przeszkadza, ze nie sa 100% CF to nie musi byc na liscie. Ja tam z niego nie zrezygnuje bo jak mowie to jest mega kopalnia. Poczawszy od pielegnacji po kolorowke na jedzeniu skonczywszy
Mysle, ze dobrze jakby taki sklep byl na liscie dlatego, ze czasem ktos chce cos kupic co moze dostac tylko w USA i wtedy ma problem, a tak to moze sobie kupic z tego sklepu.
Poza tym ten sklep cieszy sie na wizazu duza popularnoscia, moze to by pomoglo w rozpowszechnianiu byciu CF.
Nie wiem. Ja jestem otwarta

Cytat:
C
Nie no, moim zdanie Trader Joe's jest super sklepem i jestem pewna, że są ok. Natomiast ta wypowiedź to dlatego, że napisałaś, że mają wszystko swoje, a aż taki potężny to ten Trader chyba nie jest, żeby wytwarzać wszystko sam
Nie no wiadomo,ale chodzilo mi o to, ze nie maja az tyle innych marek/firm co inne sklepy. Np. WF ma wszystko, a TJ ma praktycznie tylko swoj brand.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-19, 03:24   #389
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
Ale on nie będzie na zielonej liście (iherb), tylko na liście sklepów, które mają w ofercie dużo kosmetyków nietestowanych na zwierzętach Tak więc spokojnie mogą tam być

Cytat:
to ja dalej będę prowadziła śledztwo w tym kierunku choćbym miała skisnąć :P
Houston, mamy problem!

Cytat:
Sprzedaja marki roznych firm,ale na iherb jest kopalnia kosmetykow NT. Jest to sklep, ktory ma na celu sprzedawanie produktow naturalnych.
Jesli Wam przeszkadza, ze nie sa 100% CF to nie musi byc na liscie. Ja tam z niego nie zrezygnuje bo jak mowie to jest mega kopalnia. Poczawszy od pielegnacji po kolorowke na jedzeniu skonczywszy
Mysle, ze dobrze jakby taki sklep byl na liscie dlatego, ze czasem ktos chce cos kupic co moze dostac tylko w USA i wtedy ma problem, a tak to moze sobie kupic z tego sklepu.
Poza tym ten sklep cieszy sie na wizazu duza popularnoscia, moze to by pomoglo w rozpowszechnianiu byciu CF.
Nie wiem. Ja jestem otwarta

Nie no wiadomo,ale chodzilo mi o to, ze nie maja az tyle innych marek/firm co inne sklepy. Np. WF ma wszystko, a TJ ma praktycznie tylko swoj brand.
Tak jest, iherb.com jest na liście sklepów, a przecież na takiej miał się znaleźć , natomiast Wholefoods i Trader Joe's są na liście jako marki nietestowane, bo obie te sieci są na liście Peta. Osobiście kocham i jednego i drugiego, ale Wholefoods jednak odrobinę bardziej w odniesieniu do ich półek kosmetycznych. Za to produktu spożywcze Trader Joe's mnie się wydają naprawdę super, zwłaszcza te Fair Trade. Uwielbiam też ich ice tea (tę w 5l butlach ), czekolady i chleby

Sam, widzę, że w Chica macie lepszą pogodę obecnie niż my?
Stary 2012-03-19, 04:28   #390
Mahdab
Zakorzenienie

Linusiaczku, kawał dobrej roboty, dzięki

Widzę, że Rossman jest na zielonej, czyli mogę na 100% kupować, tak?

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości