Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-18, 09:51   #4651
alibany
Rozeznanie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
A oto moje wczorajsze zakupy

dla tych któe prosiły i nie tylko
Super zakupki!!!

Gdzie jest słońce ja się pytam mgła, szaro, nie nastraja mnie to optymistycznie nic a nic!!!

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-03-18 o 09:53
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 09:56   #4652
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Cześć!

Pobudka 5.26
Siedzę z kubkiem kawy, Ala dosypia, czyli standardowy poranek.

brumek a ja myslałam, że Ty jesteś blondynką, Tymek jak zawsze czarujący

isiaok Ewcia też śliczna dziewczynka!!

dziubek mam takie samo podejście do odczuwalności temperatury co Ty My na szczęście spacerujemy w większości w zacienionym lesie, więc nie mam obaw, że mała się przegrzeje, bo w słońcu faktycznie jest zdradliwie upalnie.

Ja kąpie małą codziennie, główkę tak samo. Kąpiemy się jeszcze w oilatum a głowkę myje nivea. Tak się też zastanawiałam, jak mała ma wyleczoną już skórke, nie ma żadnych zaczerwienień, suchych placków, to zapobiegawczo stosować dalej to oilatum, czy mogę wrócić do nivei? Zaraz mi się kończy, a tani ten płyn nie jest....
nasz miał skazę i przez to chropowatą skórę , lekarka zalecała oilatum. Pewnego dnia się skończyło i wykąpalismy bez (już wtedy skaza była zaleczona) i tak jakoś zostało, teraz używamy płynu z hippa i jest ok . Ja bym spróbowała odstawić .
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 09:59   #4653
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
boziu brumek u was tyle stopni?szok!!!!!!!u nas tylko 16 i do tego wiatr ale i tak bylo przyjemnie na dworzu
u nas też tyle było, dziś się podobnie zanosi
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
nadrobię jak mały pójdzie spać a mam prośbę nie uwierzycie, ale udało mi się wygrać kocyk z tego konkursu bobovity i teraz muszę wypełnić formularz i posłać wraz z paragonem ale jak wchodzę na tą stronę to nie widzę nigdzie tego formularza któraś też wygrała skąd miałaś formularz??? please
gratuluję! http://www.bobovita.pl/promocja/zwyciezcy.php tu na dole masz "wydrukuj formularz"
Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
super!
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
A mam pytanie, zawsze zapominam...
Czy myjecie dzieciom główki codziennie? Czy osobnymi szamponami?
ja codziennie bo tak go kąpię, mam osobny szampon
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Kiedy przestawiamy się na czas letni?
za tydzień z soboty na niedzielę

a my dziś do teściów jedziemy na imieniny

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 10:01   #4654
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
nasz miał skazę i przez to chropowatą skórę , lekarka zalecała oilatum. Pewnego dnia się skończyło i wykąpalismy bez (już wtedy skaza była zaleczona) i tak jakoś zostało, teraz używamy płynu z hippa i jest ok . Ja bym spróbowała odstawić .
Dzięki
Chyba właśnie wrócimy do nivei, najwyżej będę ją jeszcze jakiś czas kremować tym bezzapachowym kremem oilatum....
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 10:04   #4655
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
:Hi:

A my sie kapiemy w bambino. Mam mydelko i szampon. I kapiemy sie co drugi dzien.

Ewcia urocza

Sweet super zakupki
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 10:06   #4656
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

1) My też w gondoli i zastanawiałam się nawet, czy ktoś jeszcze na forum się w niej męczy Ale też nie jeszcze siedzimy. Jak się wiosna na dobre rozkręci, to wyciągnę. Bo ciągnie mnie

2)Kochana, to są poważne problemy. Ja sobie nie wyobrażam jak to by było, gdybym teraz codziennie rano wychodziła do pracy Bo to przecież nie wiadomo w co ręce włożyć! Sibie wyszykować, dziecko ubrać, nakarmić, umyć jak się coś prztrafi, ukołysać, jak akurat sie rozpłacze... Tak więc podziwiam, że sobie radzisz i nie dziwię się że to męczące!
1) oj mnie też ciągnie żeby mojemu dzieciowi świat pokazać z perspektywy spacerówki
2) ale od jutra sytuacja ulegnie zmianie
bo Jasio bedzie jeździł do mojej mamy
a nie ona do niego
wiec juz zapowiedziałam że musi mi pomóc wózek do auta zapakować
bo jak nie to
3)ale mnie nakręciłaś tymi sgrabymi nogami
nie dziwie się że się przerzuciłaś na spódnice i sukienki
4) oj takie męczenie to ja uwielbiam
Tymek z dnia na dzień jest przystojniejszy
a jego oczy bardziej czarujące

Cytat:

Dziękuję, że pytasz Teliczku. Jęczysława jeszcze nie zniknęła, choć jest już zdecydowanie lepiej. Nie ma już tych napadów żałosnego płaczu i nie ratujemy się lekami przeciwbólowymi. Ja nie czuję się już jak zombie, za to dziecko przypomina draculę, bo dwójki coraz bardziej widoczne.
oj no to trzymam kciuki żeby jak najszybciej się przebiły

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
My już po spacerze
tzn, Karol wstał o 5.30 i w sumie hałasował, nie chciałam obudzic reszty domowników, to zalozylam mu kurteczke i czape i 20 minut sobie z nim pospacerowałam. wróciliśmy przed 7... termometr w cieniu wskazywal 4 stopnie wiec znow cieply dzien sie zapowiada.

Karol byl pod takim wrazeniem tego ze tak wczesnie na dworze wyladowal, ze jak tylko przyszlismy to zasnąl.
wooow wczesny ten spacerek

Cytat:
A to Ewoludek

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Przywitamy sie jeszcze raz bo moderator wolny...Dzień dobry!
no śliczny Ewoludek o delikatnej urodzie
zdradź chociaż w jakich okolicach mieszkasz

śliczy avatar

mąż śpi nieżywy po pępkowym

wiecie co wkurzyłam się wczoraj znowu na HIPPa
chciałam po raz pierwszy Jasiowi dać mięsko wiec kupiłam dynie z indykiem
po otwarciu zauważyłam na ściance słoika i nakrętce ciemny osad
obiadek oczywiscie wyrzuciłam i ugotowałam mu szpinaczek z odrobiną makaronu

a w ogóle Jaś nie chce jeść UU od wczoraj
zjada deserek i obiadek bez problemu
a mleczko zaczyna jeść i wypluwa pierś
mam podejrzenie co do zębów
ale innych symptomów brak

wiec dziś jestem telina -cycolina
Stary 2012-03-18, 10:20   #4657
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć!

Pobudka 5.26
Siedzę z kubkiem kawy, Ala dosypia, czyli standardowy poranek.

Ja kąpie małą codziennie, główkę tak samo. Kąpiemy się jeszcze w oilatum a głowkę myje nivea. Tak się też zastanawiałam, jak mała ma wyleczoną już skórke, nie ma żadnych zaczerwienień, suchych placków, to zapobiegawczo stosować dalej to oilatum, czy mogę wrócić do nivei? Zaraz mi się kończy, a tani ten płyn nie jest....
ja kąpię Nati codziennie, ale glówkę to już ze dwa razy w tygodniu, no chyba że się gdzieś maźnie kaszą czy jedzeniem innym, ostatnio miała chrupka sklejonego na włosach

Cytat:
My już po spacerze
tzn, Karol wstał o 5.30 i w sumie hałasował, nie chciałam obudzic reszty domowników, to zalozylam mu kurteczke i czape i 20 minut sobie z nim pospacerowałam. wróciliśmy przed 7... termometr w cieniu wskazywal 4 stopnie wiec znow cieply dzien sie zapowiada.
ale fajnie takie powietrze rześkie jest z rana

Cytat:
Ewunia sliczna, taki słodziak kochany

Cytat:
śliczna !!!!!
bry
nie śpimy jak zawsze o 6 mały z tatą oglądał formułę teraz mały siedzi w fotelu prezesa (krzesełko do karmienia ), tata robi śniadanie a mama na nie czeka -Brumek oczywiście na śniadanko Twoje parówy
ok 12 jedziemy do parku i już nie mogę się doczekać spacerowania -jestem strasznie w tej kwestii wyposzczona
to witaj w klubie , ja dzisiaj też o 6 juz na nogach, w ogole w nocy malo spałam, bo pilnowałam gorączki, ale na szczęscie było ok,
a co do wypady fajnie Wam, ja nie pamiętam kiedy byłam gdzieś z mężem i dziećmi, zawsze sama z dziewczynami

Cytat:

nie codziennie, tak srednio 2x w tygodniu i myję albo tym samym mydełkiem co ciałko, nivea lub hipp, ale mam też szampon dla dzieci nivea

Cytat:

Kiedy przestawiamy się na czas letni?
yyyy chyba ostatni tydzień marca

a ja się witam
uzależniona od sera pleśniowego własnie kończe brie z orzechami,
nocka,,,,,no, mogło by byc lepiej
teraz Nati śpi, zaraz zmierzę jej temp.
u nas piękna pogoda, w sumie chyba w całej polsce tak jest

oo, właśnie się obudziła z usmiechem na buźce,

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 10:24   #4658
Vaniliova11
Zadomowienie

Melduje sie cobyście o nas nie zapomniały
Szczególne buziaki dla pracyjących już mam nie wymieniam bo znowu kogoś pomine i znowu bede siedzieć

Z ostatniej strony (reszte trzeba nadrobić)

Scio biedna Agatka
Isiaok witaj córeczke masz prześliczną
Marzena czas zmieniamy ostatni wekend marca
Elika ja jako jedyna chyba kąpie dziecko codziennie i główke też myjemy codzień w płynie do kąpieli
Dziubek dla mnie też 23 stopnie w marcu to nie 23 w czerwcu
ja tez zmarzluch i wczoraj na grilu byłam w zimowej kurtce i butach a Krystka ubieram w bodzik długi rękaw rajstopy spodnie i kurtka wiosenna i czapka cieńsza
Lili ta sytuacja z sąsiadką ja bym zwróciła jej uwage
Sloneczko nie wiem czy jeszcze cie to interesuje wczoraj testowałaśmy z teściówką x landera na wertepach i fajnie sobie poradził a Krystek zachwycony nowym wózkiem

Wiem że nie powinnam dziecka chwalić na forum ale w tym tygodniu zjadł kisielek i zupke ugotowaną przez mamusie
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 10:25   #4659
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
to witaj w klubie , ja dzisiaj też o 6 juz na nogach, w ogole w nocy malo spałam, bo pilnowałam gorączki, ale na szczęscie było ok,
a co do wypady fajnie Wam, ja nie pamiętam kiedy byłam gdzieś z mężem i dziećmi, zawsze sama z dziewczynami
no to dobrze,że gorączka poszła precz !!!!
no my co weekend organizujemy wspólny czas a jak teraz ciepło to wyjścia. Mamy dla siebie sobote od 14 i cała niedziele i z tego korzystamy Ale jak już wiosna zawita na stałe to i po 18 będziemy codziennie spacerki zaliczac po męża pracy

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Szczególne buziaki dla pracyjących już mam nie wymieniam bo znowu kogoś pomine i znowu bede siedzieć

Z ostatniej strony (reszte trzeba nadrobić)

Scio biedna Agatka
Isiaok witaj córeczke masz prześliczną
Marzena czas zmieniamy ostatni wekend marca
Elika ja jako jedyna chyba kąpie dziecko codziennie i główke też myjemy codzień w płynie do kąpieli
ja tez zmarzluch i wczoraj na grilu byłam w zimowej kurtce i butach a Krystka ubieram w bodzik długi rękaw rajstopy spodnie i kurtka wiosenna i czapka cieńsza
Lili ta sytuacja z sąsiadką ja bym zwróciła jej uwage
Sloneczko nie wiem czy jeszcze cie to interesuje wczoraj testowałaśmy z teściówką x landera na wertepach i fajnie sobie poradził a Krystek zachwycony nowym wózkiem

Wiem że nie powinnam dziecka chwalić na forum ale w tym tygodniu zjadł kisielek i zupke ugotowaną przez mamusie
no jesteś zgubo
brawa dla Krystka za jedzonko !!!

kochana 13 kwietnia sie spotykamy w agorze w bytomiu jakbyś nie wiedziała to uprzedzam
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 10:25   #4660
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

To dobra metoda Też tak sobie postanowiłam.
ja obrałam taką samą metodę

Cytat:
Dziewczyny, no w sumie to jest tak, ze ja sama chce jej pomóc, tylko ze ona taka chuda, taka kruchutka, mi jej jest tak strasznie szkoda... strasznie sie meczy, ona zawsze byla taka zaradna, pomocna, w sumie mozna powiedziec ze w wiekszosci to ona nas wychowala...
Musze jakoś zaradzic na to wszystko, dzieci bedą musiały czesto zostawac z tesciową, bo czasem bedzie tak ze nie dam rady.
Jedyne co mnie nie bedzie martwic to koszta paliwa, bo po odliczeniu leków, pampersów i jakis zakupów to zawsze zostanie coś na paliwo z jej rentki. co prawda nie ma duzo, ale zawsze cos tam latwiej.

ojjj ale masz na głowie dużo siły i zdrówka dla babci!!
Cytat:
O masz, nie załapałam się na tytuły

A to my na dzisiejszym spacerku

oo Tymek wygląda jak nie Tymek jakie nogi

Cytat:
Tymcio jest zimny wychów I póki co jeszcze chory nie był, więc tego się trzymam
Ja wychodzę z założenia, że jemu jest +/- tak jak mi. A ja większość spaceru dziś byłam z krótkim rękawem, tylko na powrót do domu, w cieniu, sweter założyłam.
mój podobnie był ubrany ale dodatkowo miał bezrękawnik taki grubszy
Cytat:
ale ma piękne oczy

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
No to gratuluję widzę, że też jesteś w gronie szczęśliwców jak ja na stronce jest formularz - klikasz na głównej w ten baner z konkursem, później na dole masz m.in. zakładkę ZWYCIĘZCY, wchodzisz w to i na dole po prawej stronie masz na czerwono WYDRUKUJ FORMULARZ i wypełniasz i wsio
no własnie weszłam na to już wcześniej, ale nie otwiera mi się żaden formularz naciskam na ten czerowny napis :wydrukuj formularz i nic się nie dzieję mogłabys mi przesłać ewentualnie przepiszę ręcznie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Cześć!
Chcę dołączyć do "kupy". Dwie ostatnie noce mamy 2 pobudki i trzecia o 6 rano gdzie już całkiem wstajemy.
Co ja robię inaczej
jak ja bym chciała takie nocy zażyć ale co tam w kupie raźniej możesz sobie posiedzieć
Cytat:
phi...maz nawet nie powachał mnie bo sie gala boksu zaczela odrazu po filmie
no ale rozumiesz BOKSSSS

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
u nas też tyle było, dziś się podobnie zanosi

gratuluję! http://www.bobovita.pl/promocja/zwyciezcy.php tu na dole masz "wydrukuj formularz"
Nie działa u mnie nie mogę go wydrukować
Stary 2012-03-18, 10:30   #4661
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczynypisałam już ale moderator wolny...macie spacerówki bez pałąka?Bo chce kupić nową bez i nie wiem czy córka bedzie zadowolona-w starej wiecznie na nim wisi...
Ja mam spacerówkę bez pałąka i nie odczuwam jego braku.

Cytat:
1. no ładnie - to K. mówido nas po nepalsku
Cytat:
bez kitu, do mnie często powie 'ammmmma' a tak w ogóle to non stop 'babababbaba'
2. Czy myjecie dzieciom główki codziennie? Czy osobnymi szamponami?

1.
2. Ja myję codziennie hippem, który jest do ciała i włosów, albo wlewam bezpośrednio do wody płyn do kąpieli i tylko nim myję.

Cytat:
Cytat:

dla tych któe prosiły
i nie tylko

Super zakupy , coś czuję, że Igor dzisiaj będzie wystrojony.

Właśnie czytam Joemonstera i sikam ze śmiechu.

"NIE UCZ OJCA...

Szef jakoś za mną nie przepada (zupełnie nie wiem, czemu) i ciągle dowala mi jakimś ciętym tekstem, w celu podkreślenia swej wyższości. Dzisiaj, chcąc mi standardowo przywalić przy wszystkich, zbłaźnił się na całej linii. A mianowicie na jakąś moją cichą i grzeczną uwagę, dotyczącą jednego z jego poleceń, szef odwrócił się w drzwiach i donośnym głosem, zwracając przy tym uwagę reszty pracowników, zagrzmiał jak ksiądz z ambony:
- Nie ucz ojca dzieci ru**ać.

Od dzisiaj będę już miała chyba spokó
j...

NADZIEJA UMIERA OSTATNIA

Biegamy po domu pakując się na trening. Ja widząc, że Łisek już oporządzony z pretensją w głosie pytam.
- No a gdzie torba dla mnie?!
Na co Kuba z nadzieją
- A co? Będziemy uprawiać seks?"

Dziewczyny
, dzięki za odpowiedzi odnośnie przestawiania czasu.

Telinku cycolinku, ale jej się już zęby przebiły.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-03-18 o 10:41
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 10:37   #4662
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
,

Stary 2012-03-18, 10:44   #4663
adrji
Raczkowanie

witam dziewczynki,
podczytuje caly czas dochodząco weekendowo, nie mam więc pocytowane ale spróbuje co nieco

Carmela słodka prezentacja w wózeczku
Elika sliczna
Ewe Marysia słodziaczek
AgaG Antoś slodziak i uwielbiam to imię!
Natka Domek super w spacerówie, no i wyrasta na mojego idola butowego uwielbiam buty w swojej szafie
Kajol fryzura Szymka jest cudny przecudny!
Isiaok widze, ze podobnie jak ja masz słabośc do forum
i dołączyła śliczna Ewcia
Brumek a Tymek bardziej podobny do ciebie czy do tatusia? bo te oczy to wydaje mi sie ma twoje? no i patrzeć jak szkrab zacznie raczkować
Marzena wcześniej wstawiałaś zdjęcie Hani ale chyba nie napisałam ślicznocha mój typ urody
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 10:44   #4664
karolinee1983
Zadomowienie

Kurcze Shira, faktycznie nie działa ten link teraz. Bym Ci przesłała ten formularz ale mi tż w pracy go uzupełniał i drukował więc nie mam go na kompie może spróbuj jutro? Ja ostatnio chciałam się na stronkę hippa zalogować i nie mogłam bo właśnie tej łapki nie było, ale spróbowałam następnego dnia i już było ok.

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 10:50   #4665
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

ja też kąpię codziennie i główkę w żelu z nivea wcześniej miałąm hipp ale się skonczył i babci zakupiła nivea
Cytat:
Kurcze Shira, faktycznie nie działa ten link teraz. Bym Ci przesłała ten formularz ale mi tż w pracy go uzupełniał i drukował więc nie mam go na kompie może spróbuj jutro? Ja ostatnio chciałam się na stronkę hippa zalogować i nie mogłam bo właśnie tej łapki nie było, ale spróbowałam następnego dnia i już było ok.

o widzisz to jednak nie jestem ostatecznym dnem dna bo już myślałm, że jakieś upośledzenie mózgu, że nie potrafię tego znaleść ufff wczoraj też się nie dało może w poniedziałek coś z tym zrobią jak nie to sobie zadzwonie tam żeby mi powiedzieli co tam napisać! dzięki kochana!

http://allegro.pl/motherhood-recznik...205270551.html co myślicie??
Stary 2012-03-18, 11:12   #4666
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
U nas kąpiel jest co drugi dzień i zawsze przy niej myjemy R główkę. Szamponem Oilatum.

Cytat:
1. Ja Maję też
2. Witam serdecznie ale nie wiem, czy dwie pobudki kwalifikują do "kupy" bo to całkiem niezły wynik jest u mnie - 4 pobudki plus wstanie o 5

Ale ja się przyzwyczaiłam do tych kilku nocy gdzie R chodził spać przed 20, pierwszą pobudkę miał koło 4 i wstawaliśmy koło 7.

Cytat:

dla tych któe prosiły i nie tylko
Fajne!
Chustki mamy podobne z C&A.
Ten chłopczyk świetnie ubrany, podobają mi się takie spodnie-dresiki.
Kupiłaś taki cały komplet Igorkowi?

Cytat:
Gdzie jest słońce ja się pytam mgła, szaro, nie nastraja mnie to optymistycznie nic a nic!!!
A to chyba u mnie

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Kiedy przestawiamy się na czas letni?[/B]
Jeszcze nie wiem

Edit: widzę, że Aania nas już oświeciła

Cytat:
a czemu??
No z tymi swoimi mega tekstami. Są nie do podrobienia

Cytat:
Ja bym spróbowała wrócić do Nivea.
My kąpiemy nadal w Oilatum ale tylko dlatego, że zrobiliśmy zapas.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:

a ja się witam
uzależniona od sera pleśniowego własnie kończe brie z orzechami,
nocka,,,,,no, mogło by byc lepiej
teraz Nati śpi, zaraz zmierzę jej temp.
u nas piękna pogoda, w sumie chyba w całej polsce tak jest

oo, właśnie się obudziła z usmiechem na buźce,
A w nocy jak? Miała temperaturę?
Teraz ma?
Z uśmiechem na buźce? To znaczy, że raczej się dobrze czuje

W radio mówili, że w całej Polsce ma być dzisiaj pięknie.

Cytat:

Z tym marcem się się zgadzam z Wami dziewczyny.
Starsze kobiety z mojego plemienia mówią, że marzec jest bardzo zdradliwym miesiącem.

dla Krystka, że zajada się mamusiowymi specjałami
A kisielek jak robisz? Wg tego przepisu z K?

Cytat:
jak ja bym chciała takie nocy zażyć ale co tam w kupie raźniej możesz sobie posiedzieć
O dziękuję bardzo za pozwolenie

Cytat:
Fajny ten ręcznik.
Ja bym taki kupiła starszemu, chodzącemu dziecku.
Duży jest... i drogi trochę
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 11:29   #4667
isiaok
Rozeznanie

marzena_Sno właśnie widziałam, że Wy w nunie bez pałąka-dziękuję za odp.
telikjuż pisałam wczesniej ale post się nie pojawilmieszkam pod Oleśnica w strone Warszawy-rejony Sycowazastanawiałam sie czy udałoby Nam sie spotkac we 3 we Wrocławiu(ja, Ty i Ellika)????????????w bliżej nieokreślonej przyszłości?????????

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Shira_83My mamy podobny ale mniejszy i tańszy-jest rewelacyjny-także polecam wszystkie tego typuhttp://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10124731/
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 11:33   #4668
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

Fajne!
Chustki mamy podobne z C&A.
Ten chłopczyk świetnie ubrany, podobają mi się takie spodnie-dresiki.
Kupiłaś taki cały komplet Igorkowi?

A w nocy jak? Miała temperaturę?
Teraz ma?
Z uśmiechem na buźce? To znaczy, że raczej się dobrze czuje

W radio mówili, że w całej Polsce ma być dzisiaj pięknie.

Z tym marcem się się zgadzam z Wami dziewczyny.
Starsze kobiety z mojego plemienia mówią, że marzec jest bardzo zdradliwym miesiącem.
ja chyba tez muszę kupić jakąś fajną chustę małej, ale zastanawiam się czy można sobie zrobic taką samą, sama w domu?

a dziękuję że pytasz, Nati, hmmmjak tyo dziecko, troche bawi się, troche pomarudzi, w nocy to ja juz tak mam , jak któreś z moich dzieci ma goraczke to ja już po nocach nie śpię.
na razie bez zmian ale gorączka w granicach 37 i kilka,
jak narazie siedzimt w domu,ale onko otwarte, bo tak fajnie, a dziecka nie będę kisiła, choć troszkę świerzego powietrza

Stary 2012-03-18, 11:39   #4669
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
No z tymi swoimi mega tekstami. Są nie do podrobienia

O dziękuję bardzo za pozwolenie

Fajny ten ręcznik.
Ja bym taki kupiła starszemu, chodzącemu dziecku.
Duży jest... i drogi trochę

ojj tak ciężko podrobić pewnie nikt by nie chciał
proszę czuj się jak w kupie nie będzie mi samej smutno
no bo mi zawsze ręcznika "braknie" na baseniei tak myślę co by się odhamić ale no drogawy -kupione
Stary 2012-03-18, 12:05   #4670
Oliweczka1985
Zakorzenienie

przepraszam Was dziewczyny, ale nie mogę z osobistych względów udzielac się już na tym forum-stało się tak a nie inaczej-mam inne widac poglądy niż Wy za ostro zareagowałam, ale trzeba ponieśc tego konsekwencje. Wiem, że mnie nikt nie wyrzuca itd.ale tak będzie lepiej.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 12:20   #4671
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Co dwa dni, szamponem.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 12:53   #4672
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

kochana 13 kwietnia sie spotykamy w agorze w bytomiu jakbyś nie wiedziała to uprzedzam
O nie wiedziałam o spotkaniu ale utknęłam gdzieś na 144 stronie
A o której godzinie bo ja do 14 pracuje a z Zabrza do Bytomia jest kawałek
Cytat:
,

Cytat:
ja też kąpię codziennie i główkę w żelu z nivea wcześniej miałąm hipp ale się skonczył i babci zakupiła nivea
My też mamy nivea
Cytat:

dla Krystka, że zajada się mamusiowymi specjałami
A kisielek jak robisz? Wg tego przepisu z K?
Na ogólnym chyba Agadus podawała a ja tez jeszcze ze szkoły pamiętam jak robić kisiel
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 13:19   #4673
agadus
Wtajemniczenie

LiLi tak ja robiłam kisielek z przepisu z klubu, tylko że z tego co Marina podawała, to gdzieś chyba na 4 stronie jest czy jakos tak

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

tak jak myślałam, na 4 stronie, sprawdziłam

Stary 2012-03-18, 13:19   #4674
brumek
Zakorzenienie

Hejka

Widzę że zgorszyłam parę dziewczyn naszym ubiorem wczorajszym `ale powiedzcie mi, na jakiej podstawie uważacie ze dziecku jest zimniej niż dorosłemu? Oczywiście pomijają sytuację, kiedy jest mróz i wiatr, a ono w wózku się nie rusza. Ja ubieram go tak, jak siebie. Co nie znaczy, że go jakoś na siłę hartuję. Bo chłodzenia zbędnego też nie uznaję. Po prostu tak, żeby było komfortowo. A skoro ma ciepły kark, to jest mu komfortowo
W ogóle jestem z tej frakcji, która uważa, że najgorsze co można zrobić dla odporności dziecka, to przegrzewać je i trzymać w niewietrzonych regularnie pomieszczeniach.
A co do tego, że jest marzec dopiero, więc za chłodno na samą bluzkę - mi się wydaje że najrozsądniej jest się ubierać adekwatnie do temperatury na zewnątrz, a nie nazwy miesiąca Jeśli w lipcu jest 12 stopni i wieje zimny wiatr, to nie chodzę w bluzkach na ramiączka, mimo iż to środek lata. Na plaży też się nie rozbiorę. Więc jeśli w marcu jest blisko 20 st w cieniu, ja jestem na słońcu i nie ma ani jednego podmuchu wiatru, to chodzę w krótkim
No dobra, bo się rozpędziłam

A ważniejsze jest to, że ......
.....
.....
.....
.....
.....
wyszedł nam piąty ząb

Cytat:

Cytat:
A to Ewoludek
Śliczny ten Ewoludek I jaki dorosły

Cytat:
nie śpimy jak zawsze o 6 mały z tatą oglądał formułę teraz mały siedzi w fotelu prezesa (krzesełko do karmienia ), tata robi śniadanie a mama na nie czeka -Brumek oczywiście na śniadanko Twoje parówy

Z Denisa to będzie facet pełną gębą - tak czuję Nawet samochody już ogląda

Cytat:
1. No to mamy podobne poglądy co do ubierania bo Karolcia tak samo miała na sobie tylko body z dł. r. i rajtuzki. No ale plizzz było 23 stopnie w cieniu

2. No na czworakach jak nic - tylko czekać jak będziesz go po domu ganiać

3.A mam pytanie, zawsze zapominam...
1. Otóż to! Wreszcie nie jestem osamotniona w wyrodności
2. Myślisz?
3. Ja myję codziennie podczas kąpieli, ale tym płynem Nivea do ciała i włosów. Szamponu osobnego jeszcze nigdy nie używaliśmy.

Cytat:
brumek a ja myslałam, że Ty jesteś blondynką, Tymek jak zawsze czarujący
Ja czarnula

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-03-18 o 18:09
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 13:30   #4675
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1) oj mnie też ciągnie żeby mojemu dzieciowi świat pokazać z perspektywy spacerówki
2) ale od jutra sytuacja ulegnie zmianie
bo Jasio bedzie jeździł do mojej mamy
a nie ona do niego
wiec juz zapowiedziałam że musi mi pomóc wózek do auta zapakować
bo jak nie to
3)ale mnie nakręciłaś tymi sgrabymi nogami
nie dziwie się że się przerzuciłaś na spódnice i sukienki
4) oj takie męczenie to ja uwielbiam
Tymek z dnia na dzień jest przystojniejszy
a jego oczy bardziej czarujące

wiecie co wkurzyłam się wczoraj znowu na HIPPa
chciałam po raz pierwszy Jasiowi dać mięsko wiec kupiłam dynie z indykiem
po otwarciu zauważyłam na ściance słoika i nakrętce ciemny osad
obiadek oczywiscie wyrzuciłam i ugotowałam mu szpinaczek z odrobiną makaronu

a w ogóle Jaś nie chce jeść UU od wczoraj
zjada deserek i obiadek bez problemu
a mleczko zaczyna jeść i wypluwa pierś
mam podejrzenie co do zębów
ale innych symptomów brak

wiec dziś jestem telina -cycolina
Mmmm, cycolina - to brzmi fajnie
Te zęby to wielce prawdopodobne, bo one w sumie tak parami tuż po sobie lubią wyłazić

Hipp faktycznie dziwny jakiś Myślisz że to pleśń Dobrze chyba że wyrzuciłaś.

A za Tymciowe komentarze wielce dziękuję Za nogowe też, chociaż tutaj jestem duuużo bardziej krytyczna niż względem Tymcia

A na mężu się życie zemściło - nie pomaga przy Jasiu, to teraz cierpi

Cytat:

Nie zapomniałyśmy Właśnie się dziwiłyśmy że weekend jest a Ty nie wpadasz

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Brumek a Tymek bardziej podobny do ciebie czy do tatusia? bo te oczy to wydaje mi sie ma twoje? no i patrzeć jak szkrab zacznie raczkować
Tymek teraz jest identyczny jak ja w jego wieku A jak się urodził, to był cały mąż.

Cytat:
Ja mam te ręczniki od urodzenia Tymcia i baaaaardzo sobie chwalę. Bardzo, bardzo, bardzo!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

1. My wczoraj mieliśmy gości jeszcze wieczorem - zrobiliśmy mamie niespodziankę na urodziny, przygotowałam wszystko, goście przyjechali, no ale do rzeczy - Adaś siedział na kolanach u taty i był gwiazdą wieczoru bo jak tata swój talerz odsuwał to robił ogromną awanturę domagając się nieograniczonego dostępu do taty jedzenia

2. dokładnie! Ja też wolę żeby mu było chłodno niż za ciepło, więc skoro mnie w samej bluzce jest gorąco to dlaczego jemu miałoby być zimno...nienawidzę opatulania
1. ALe dobra z Ciebie córka, że mamie przyjęcie zrobiłaś A Adaś wie widocznie że zakazany owoc (albo chociaż ten podany na innym talerzu ) smakuje lepiej
2. za te słowa

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Wiecie co? Pochodziłam wczoraj po sklepach i mam ochotę sobie coś kupić. Tyle ładnych, kolorowych rzeczy. Świetne te tegoroczne kolekcje.
Spodnie, bluzki, żakiety, aż się w oczach mieni. Tylko kiedy, tylko za co
Ja się wcale nie dziwię że Ty chcesz swoją nową, lasencjowatą figurę wsadzić w nowe fatałaszki
Stary 2012-03-18, 14:11   #4676
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
przepraszam Was dziewczyny, ale nie mogę z osobistych względów udzielac się już na tym forum-stało się tak a nie inaczej-mam inne widac poglądy niż Wy za ostro zareagowałam, ale trzeba ponieśc tego konsekwencje. Wiem, że mnie nikt nie wyrzuca itd.ale tak będzie lepiej.
następna no litości dziewczyny przestańcie!! masz takie poglądy ok Twoja rzecz, ale czemu zaraz odchodzić reagować ostro babska rzecz

Cytat:
O
My też mamy nivea
ja jestem zadowolona nic się Żbikowi nie dzieje ma delikatny zapach a moja mama jest w niebowzięta bo kocha nivea miłością bezgraniczną

Cytat:

Ja mam te ręczniki od urodzenia Tymcia i baaaaardzo sobie chwalę. Bardzo, bardzo, bardzo!

ufff to super bo już kupiłam dobrze, że się sprawują ja mam taki z kapurkiem ale mały i Żbikowi gołe nogi dydolą jak idziemy z basenu więc szukałam czegoś dużego!

Byliśmy na spacerze dwie godzinki tż walnoł soboe piwko my ze Żbikiem po soczku ze świerzo wyciśniętych marchwi pucha!! potem chuśtawki w parku i powrót na deserek teraz mały śpi po całych tych emocjach jak się obudzi jedziemy do na kawę huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Stary 2012-03-18, 14:59   #4677
jacieeeee
Wtajemniczenie

Pisze z telefonu bo siedze u tesciow, wkurzyli mnie i siedze obrazona i ich ignoruje
Brumku Ty to mi slodzisz
Ja kapie Dominika codziennie bo to nasz rytual. Glowe tez wtedy myjemy. Mam nivea 2w1. Wczesniej kapalam w emolium, ale juz od jakis dwoch miesiecy kupujemy nivea.
Ktos pytal o palak w wozku. Nie wiem kto bo w telefonie nie widze. Moja chrzesnica nie chciala jezdzic spacerowka bez palaka. Lubi sie o niego opierac.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 16:24   #4678
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Odwiozlam mamę na lotnisko
Smutno mi jakoś i tak pusto w domu. Strasznie szybko sie człowiek przyzwyczaja do dobrego.

Maz dzis pracuje i jesteśmy same.

Oliweczka Ooo masz ... Następna. Niedługo nikt tu nie zostanie.

Nie mam juz siły Was namawiać i prosić żebyście zostały. Szkoda ...
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 16:47   #4679
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Odwiozlam mamę na lotnisko
Smutno mi jakoś i tak pusto w domu. Strasznie szybko sie człowiek przyzwyczaja do dobrego.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 16:57   #4680
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc.
Ktoś mnie jeszcze pamieta
Ma 30 stron zaległości
Nie wiem kiedy nadrobie. Nie mam czau o 8 do 14 jestem w przedszkolu (ostatni tydzień niestety ), mieliśmy problemy netem.
Agata jest chora. Najpierw 5 dni brała antybiotyk w syropie ale wypluwała i nic jej nie przechodziło. Od środy bierze zastrzyki Ale jest juz kolosalna poprawa.
Agata iała chyba jakiś skok. Bo w ciągu 1,5 tygodnia zaczęła raczkować i wstawać w łóżeczku, do tego ma 4 zębt, dwie dolne jedynki i górne dwójki. Wampirek mój mały
hej pytalam juz na dwoch watkach o Ciebie super ze wrocilas

Cytat:
Eveewe rozkoszna klusia z Marysi.
Co ona ma nad czołem? Uderzyła się?
nad czolem czy miedzy brwiami?? bo jesli miedzy brwiami takie cos ma od urodzenia (od przeciskania sie przez kanal rodny) podobno do roku czasu powinno zaniknac i dzieki za mile slowa

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
U nas tez jak u wiekszosci spacerowo, Antek mial debiut w spacerowce, a oto dowod:
pieknie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Brumku specjalnie dla ciebie zdjecie krzeselka z zawartoscia
wow jaka czupryna
Cytat:
O masz, nie załapałam się na tytuły

A to my na dzisiejszym spacerku
i kolejny uroczu bobas

Cytat:
To jeszcze Was pomęczę moim Stworkiem

Na pierwszym zdjęciu po obiadku, a na drugim ustawia się tak jakby na czworaki.
ha ha ha uroczo umazany

Cytat:

Cytat:

Witam
my jak zwylke po marudnej nocce - chyba z 5 razy do niej wstawałam i od 6 do 7.30 ze mną w łóżku była i na siłę ją usypiałam, żeby choć trochę dospać (cycek + tulenie ).
No ale kawka wypita, śniadanka zjedzone - ubieramy się i na dwór bo aż szkoda w domu siedzieć w taką pogodę

myje codziennie bo ma dlugie wloski i sie jej jak zapoci glowka to i wloski ma zapocone. Myje takim szamponem z nivea

Cytat:
Dziewczynypisałam już ale moderator wolny...macie spacerówki bez pałąka?Bo chce kupić nową bez i nie wiem czy córka bedzie zadowolona-w starej wiecznie na nim wisi...
ja mam wypinany palak

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
jezu co wy wogole wyrabiacie w tym K. ???? dziewczyny halo!!!!!! to na tym ma polegac forum, zebyscie przez K. Sie wszystkie wyniosly
Dziekuje za miłe słowa o Marysi
Ja nie bardzo wiedziałam jak ja ubrać, wiec temu tak, czapke poźniej zdjelam, i była bez - ale nie wstawiałam foty bo z koleżanką moją jej zrobiłam takowe. Ubrana była w rajstopki, cienkie spodnie butki, bodziak z krotkim i bluze. Tak uwazalam za sluszne.
Wczoraj pojechalismy na imieniny do Wa-wy. Ciocia naszykowala jedzenia myslalam ze mi jezyk do d.... ucieknie, ale na przeciw mnie stala salatka z rukola, pomidorami koktajlowymi, brokula i sosem czosnkowym, dwa polmiski z ciotka wciagnelysmy, zagryzlysmy jajkami na twardo i pomidorami z feta (tego akurat sprobowalam)bo juz nie mialam gdzie zmiescic, a tu tyle pysznosci.wyjechalismy kolo polnocy o 1 bylismy w domu o 9 obudziłam sie ogarnelam i po Marysie. Dzis 3 h spacerku po parku - ponizej fotka
teraz mialam piec chleb - ale tępa strzała zamiast kupić dwie mąki razowe bo mi 1,5 kg potrzeba kupiłam jedną i chyba dodam pszennej. Od jutra wedlug tego co telik napisała zaczynam jesc pieczywo. Bo to samo znalazłam na necie.
Marysia dzis sie dzwigala pare razy, jak do staniecia na czworaka - po cichu trzymam kciuki, aby sie udalo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (193,3 KB, 56 załadowań)

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości