|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Bo sporo chłodniej było niż wczoaraj, choć na termometrze niby temp. podobna. Ale wiatr paskudny wiał.2. I jak jest, jaka? ![]() 3. To mąż niepocieszony, co?
|
|
#4712 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Dziekujemy z Antkiem za mile komplementy!
Kilka z Was pytalo o wrazenia... Antek chyba zadowolony, choc maly przedsmak juz mial, bo od jakiegos czasu, jak sie obudzil na spacerze, to podnosilam mu oparcie w gondoli, wiec juz widzial wiecej, ale jednak co spacerowka, to spacerowka. Mama (czyli ja ) troche mniej zadowolona, bo po pierwsze nie widze mlodego, a po drugie skonczylo nam sie spanie na spacerze. Drzemie jedynie 30 min, czyli tak jak w domu, a do tej pory spal nawet 2 godz., no i jak sie obudzi, to nie za bardzo chce siedziec. No nic, licze na to, ze jakos sie przyzwyczai do dlugich spacerow, bo ja takowych jestem spragniona.Brumku za zabek i postepy jedzeniowe, no i ruchowe. Ciekawe jak szybko Tymek ruszy. Antek taka pozycje przyjal jakis miesiac temu i nadal sie kolysze, nie umie jeszcze raczek przesunac, pozostajac na kolankach.Pieleszka zdrowka dla Hani. Eveewe Marysia Kajool sliczny Twoj synek! No i krzeselko fajne. Isiaok dziekuje za zdjecie Shirka ja polecam takie reczniki http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...200061444.html, korzystaja z nich wszystkie moje dzieciaki i bardzo je lubia. Nawet 5-latka jeszcze cala sie w niego opatula. Stronczku kiedy znowu sie zobaczysz z mama? Teraz chyba Wy jedziecie do Polski, tak? Adrij Maz obnizyl dzis lozeczko Antkowi, bo zaczal lapac sie za gorna krawedz i sie dzwigac, no i faktycznie mlody chce wstawac... |
|
|
|
#4713 |
|
Raczkowanie
|
u nas dziś inauguracja sezonu ogródkowego
pewnie jak większość większa część dnia na swieżym powietrzu kawka na podwórku uwielbiam to ale jakoś parszywie mi się popołudnie skończylo dołowato i marzyłam o tym zeby wkońcu usiąść wieczorkiem i was poczytać a tu tylko strona buziaki
|
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
No ja tez musze obnizyc lozeczko. Bo Marys za bardzo kombinuje.
co do spacerowki, moja czasem spi i nie wazne czy jest do mnie odwrocona czy nie. A tak jak dzisiaj nawet chwili nie spala. co do recznikow ja ma takie KLIK i jestem bardzo zadowolona. Sa wygodne.
|
#4715 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
polecam makarony pelne ziarno lubelli (łatwo dostępne)http://i.snobka.pl/sn183/0196cc1000238c6b478e77bf albo włoskie makarony Cytat:
Nadia jest malutenieczka (choc statystycznie całkiem w środku 3300 gr i 57 cm) ale dopiero teraz zdałam sobie sprawę jakim "chłopem" jest Jan a zkacowany mąż musiał zaliczyć z nami te 2 spacerki jako lek ![]() chcecie fotke ze spacerku?
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-03-18 o 21:38 |
||
|
|
|
#4716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.2. Ja też karmię metalowymi, bo mnie dziecięce wkurzają. Z resztą dziecięce teraz używa Kuba .3. Brumku nie zniesmaczyłam się na nikogo. Smutno mi, że dziewczyny odchodzą a poszło o głupotę. No i jak widać nawet jak nie piszę, to jestem na bieżąco, bo siedzę w krzaczorach. Trudno się z wizazem rozstać .Iiiiiiiiii strasznie zżera mnie ciekawość jak wygląda Piwnooka .Jakby kto pytał o Youyou to ma problemy z routerem No i DaKaro zaginęła .
|
|
|
#4717 |
|
Zadomowienie
|
Ale piękna pogoda dzisiaj była Krystek zaliczył dwa spacerki
![]() Crazy Brumek Dziubek Natka wczoraj dzień tak szybko mi przeleciał rano targ potem sprzątanie potem grill u tesciów . Miałam coś napisać wieczorem ale o 20 zasnęłam ![]() Dziubek dlaczego Bytom ? Szczegoły chyba omawiacie na fb ? |
|
|
|
#4718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u nas do obniżenia łóżeczka to jeszcze daleka droga. Chyba Bo Tymuś żadnych tendencji wznoszących nie wykazuje ![]() Cytat:
|
|
#4719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bo to może od jutra wyrzuce wszystkie ![]() a i co do zębów no Tymek szacunek ![]() przebileś Jaśka |
|
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Tymku gratuluję Ci ząbka!
Moja Lila ma już drugiego :górną jedynkę... ( i nie wiem z tą dolną jedynka co nie chce się skubana od miesiąca przebić?) Brumku My chcemy szeregowy, wydaje mi się że tam jest więcej miejsca niż w tym rok po roku.
|
#4721 |
|
Wtajemniczenie
|
chcecie nie chcecie wstawiam
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też metalowe łyżeczki, nie wiem ale jakoś tak wyszło,że mi wygodniej i im też bo sa takie jakby owalne z prawie płaskimi bokami, no i mamy różne kształty w domu
|
|
#4723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mąż sprawiedliwie wycierpiał za swoje grzechy i teraz może powrócić do łask dobrej żony ![]() Cytat:
3. Święta racja! Niestety... 4. Te krzaczory to mi na nerwy działają. Co która wyjdzie, to nastepna się chowa Strach pomyśleć, co Wy tam robicie ![]() 5. Matko, jasnowidzu, wiesz że jest!!! Tzn. troszeńkę, bo włosy i oczy taki sam kolor mają. 6. Ja pytam i dzięki że już wiem ![]() A DaKaro to już baaaaaardzo długo nie ma
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie,że chcemy!
Super... dziś było przepięknie... ach wiosna idzie... żyć się chce po tej szarówie... I za tydzień będziemy spać o godzinę krócej... aż się boje,ze dziewczyny będą wstawać o 5... ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() I nawet macie z Piwnooką tak samo sympatyczny uśmiech!
|
|
#4726 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
też sie na niego przymierzam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej dzisiaj prawie cały dzień na dworze spędziliśmy dawno nie miałam tak fajnego weekendu, achhhh teraz mogę do pracy wracać - zaczynam od wtorku. Dzisiaj Karolcia jadła obiadek w parku, podobało jej się, bo zjadła całą porcję. Ale nogi to mi do doopki włażą Jeszcze ubrałam sobie spódniczkę, buciczki...tak mnie cholery obtarły, no ale warto było.Wskakuję w wannę i lulu Pa
|
||||
|
|
|
#4727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czytałam o tym chyba u Zawitkowskiego. A potem gdzieś w TV widziałam rozmowę z logopedą na ten temat. W DDTVN. Pewnie na ich stornie jak wpiszesz że o łyżeczkach, to wyskoczy ten filmik ![]() 2. Gorzej że druga dwójka tez już opuchnięta No ale do nie to chyba z miesiąc minie, bo ta pierwsza bardzo długo sie przebijała.Cytat:
2. Mi się zawsze wydaje, że kierowanie tymi bliźniaczymi wózkami, szczególnie tymi długimi, to wyższa szkoła jazdy Chociaż mąż sie kiedyś w sklepie takim bawił i mówił że fajnie skręca. Bo one mają jakąś kierownicę chyba, tak?No jak już są, to skomentuję, a co! Na pierwszym zdjęciu widzę faceta i jego mały klon! Po prostu identyko: układ ust, czoło, kształt brwi i włosy nawet ![]() A na drugim górę obcięło
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do makaronu to ja kupuje w biedronie pełnoziarnisty i gotuje garstke. |
|
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
Teliczku, jeszcze się zapytam: co Jaś ma na szyi? Tzn. widzę co ma i wydaje mi się to nad wyraz ciekawe i chciałabym się dowiedzieć, jak to w całości wygląda i gdzie się to nabywa? ![]() I jeszcze Mamad mi tu brakuje!
|
#4730 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bosko by było Jakie ma cudne te rozczochrane włoski Cytat:
Co się stało? |
||||
|
|
|
#4731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z zary na wyprzedarzy za 9 zł upolowałam a telika obcieło bo obleśny ostatnio niedospany, niedomalowany i nie do pokazywania
|
|
#4732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Patik wracaj! a wogole ten tydzien jakiś taki średni był dla mnie, no ale jutro już nowy się zaczyna może się odmieni ![]() a wogole to musze jednak pochwalić wczoraj mojego tżetazostał pierwszy raz z synciem od 17 do spania, czyli popołudniową faze gdy wymaga najwięcej uwagi zabawy gdy zmęczony przed spaniem, wykąpali się i ładnie mu usnąl baa! śmialam się rano że co mu chyba do mleka dosypał bo spał bez zadnej wybudki do 6! ![]() nie obudził się nawet jak wróciłam a było głośniej a ja wybyłam do stolicy ![]() niepamiętam od kiedy urodziny przyjaciółki wypiłyśmy piwo na swiętego Patryka, dziewczyny poszly jeszcze na drinka, ale to już nie dla mnie, po 1,5 roku abstynencji to małe piwo jest dla mojej głowy nie lekkie do wypicia wogóle to inne priorytety mając dziecko fajnie się wracało do domu |
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4734 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4735 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
2 ![]() 3) pospał se chłop do 11 to wygląda świeżo ![]() za rto żone ma zombie ![]() Kajoolku a czemu nie piszesz co u was?
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-03-18 o 22:26 |
||
|
|
|
#4736 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i nie kłamałam ![]() Cytat:
Cytat:
to nie wiem....hm... może podaj adres na pw to Ci podeślę zdjęcie... co by Cię całkiem ciekawość nie zeżarła...Jaś cudo, zdjęcia jak z czasopisma ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4737 |
|
Raczkowanie
|
wiecie co, tak sobie myśle że to wcale nie był zły dzień
bo wiecie co Jaś dziś zrobił? komu mam powiedziec jak nie wam ![]() Zrobił swoje 3 pierwsze kroki!!! no nie mogliśmy z mężem przy rannej kawie uwierzyć ![]() nie ma to jeszcze dużo wspólnego z chodzeniem, stał po prostu przy kanapie i on się chyba zapomniał! puscił się, przedreptał szybko i wyladowal u męza w ramionach a ja siedziałam na kanapie i nie moglam zakodowac co sie stało powtórzyl potem jeszcze ze dwa razy wślizgiem lądując na kolanach ale wiecie co to po części wasza zasługa pisałyście że najszczęsliwsze dziecko to w sumie na boso i rano tak pomyslałam, że slonce tak grzeje przez okna gorąco się zrobiło w domu, że może pobiegać troche na bosaka-no i miał lepszą 'przylepność' ![]() Tylko to tamto, zeby nie bylo że ktoś się smuci umiejętnościami, gdyby tak było wcale niechcialabym tego napisać żeby ktorejś nie bylo przykro jak to mowię ostatnio coraz częściej do mojego dziecka -nononono już wam miałam napiasać ze dwa dni temu, piszcie jak najwięcej co wasze dzieci potrafią czego się własnie uczą, ja tam uuuuwielbiam czytać o wszystkich wyczynach nawet jak moj nie tańczy mniej rozgadany cieszy mnie myśl jakich umiejętności może nieoczekiwanie nabrać ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- i chętniebym z wami jeszcze popisała ale chyba mnie już sen zaprasza dobranoc kolorwych snów ![]() Pieleszka zdrówka dla Haneczki |
|
|
|
#4738 |
|
Zadomowienie
|
Brumek, 5 ząb
- ale tempo! Co do ubierania to dobrze to określiłaś, że każda mama stara się to robić dla swojego dziecka najlepiej- czyli po swojemu. ![]() Shira, super ten ręcznik z motherhood- ostatnio będąc w akpolu go nawet miałam w ręku, ale stwierdziłam, że mamy dwa inne z kapturem i bez sensu brać trzeci. Gdybym widziała je wcześniej na pewno bym się zdecydowała. Eveewe, świetne z Was dziewczyny! Marysia tą czuprynę ma naprawdę boską. Piwnooka, tak wstawiłam zdjęcia ze spotkania stosując się do Twoich i Blondynki "wytycznych". Iustyna, już nie pamiętam kiedy napisałaś tak długiego posta. ![]() Telik, już ja tam widzę jaka Ty obleśna jesteś. ![]() Zdjęcia boskie, takie ciepłe i rodzinne. Adrij, dziękuję za komplement w stronę Hani. Super, że tż tak sobie dobrze poradził z Jasiem. I tego wieczornego wyjścia z przyjaciółkami trochę zazdroszczę- ja już zapomniałam jak smakuje alkohol. ![]() Pieleszko, zdrówka dla Hani. Też zastanawiałam się co z Youyou, ale widzę że sprawa się rozwiązała. ![]() My dzisiaj przyjemnie spędziliśmy dzień- chociaż Hania nadal marudna. Już się boję, że to może kolejne zęby, bo dwójki już się ładnie przebiły, więc chyba nie powinny tak jej dokuczać. W ramach lenistwa zjedliśmy pyszny obiad w mieście na świeżym powietrzu, więc przy okazji się dotleniliśmy. Skoro tyle tu ostatnio spacerowych zdjęć to i ja wstawiam moje dzisiejsze skarby.
|
|
|
|
#4739 |
|
Wtajemniczenie
|
dla mojego zięcia Moja Mala coraz bardziej stabilnie siedzi. Jak sie z przodu Troche podeprze to super jej wychodzi. Moze tak siedziec dluzszy czas. Sama usiedzi jednak tylko max pól minuty i przewraca sie na bok. Pytalyscie kiedy my teraz do PL. Otóż ok 20 kwietnia. Na SWIETA zostajemy w UK. |
|
|
|
#4740 |
|
Wtajemniczenie
|
I mam i mam, maila od Piwookiej! Moja ciekawość została zaspokojona, mogę spokojnie iść spać.
Wyglądasz zupełnie tak, jak sobie wyobrażałam . I jesteś trochę podobna do Brumka !Aaaa żeby Cię nie zwiodła moja mina aniołka, kawał zołzy ze mnie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.

)

Bo sporo chłodniej było niż wczoaraj, choć na termometrze niby temp. podobna. Ale wiatr paskudny wiał.

za zabek i postepy jedzeniowe, no i ruchowe. Ciekawe jak szybko Tymek ruszy. Antek taka pozycje przyjal jakis miesiac temu i nadal sie kolysze, nie umie jeszcze raczek przesunac, pozostajac na kolankach.
buziaki
12.06.2010
prawda to? i z jakiej firmy takowy moge dostac? 
Wiem, że czasu nie ma, że się zniesmaczyłaś na nas ostatnio, ale choć na chwilkę, co?
.

za ostro zareagowałam, ale trzeba ponieśc tego konsekwencje. Wiem, że mnie nikt nie wyrzuca itd.ale tak będzie lepiej.
No ale do nie to chyba z miesiąc minie, bo ta pierwsza bardzo długo sie przebijała.