|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Ja tego potrzebowałam
Aż 2 i pół godziny mi zeszło
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Ale za to jakie miłe 2 i pół h
Mam nawet maseczkę z glinki bo kupiłam wczoraj zieloną i szarą ![]() Chyba się niedługo skuszę na taki wieczór relaksu Tylko będzie mi brakowało kieliszeczka wina ale niestety nie mogę
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie dzięki temu, że ostatnio jest dużo na powietrzu No i założę się, że przesadzasz z tym "gruba" A żeby nie było offtopu, to dziewczyny ile dodajecie gliceryny do jednorazowej porcji odżywki/maski? 3 krople? Nie chcę obciążyć włosków ![]() Aha i nie wiem czy lepiej do odżywki i potrzymać z 15 min., czy do maski i trzymać z godzinkę?
16.09.11 - pielęgnacja bezsilikonowa 29.09.11 - oleje 25.01.12 - ścięcie 1.04.12 - Seboradin 12.04.12 - Eclipta 11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy Moje włosy Edytowane przez izus_86 Czas edycji: 2012-03-19 o 00:43 |
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mam dokładnie 29 lat![]() http://dbajolinie.pl/zywnoscazdrowie...ogiczny_-_test Z brzuszyskiem już walcze i mam nadzieje że nie polegnę![]() Trzeba się wziąć za siebie na wiosnę ![]() Co do gliceryny to ja dodałam 5 kropel ale włoski mam chyba dłuższe niż ty ![]() I wydaje mi się że lepiej do maski i potrzymać dłużej
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Izus, ja daje wlasnie 3 krople, a wlosy mam ciut krotsze niz Ty.
Wydaje mi sie, ze lepiej do maski. Ale znajac zycie to i tak wyprobujesz oba sposoby
|
|
|
|
#3636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kładzie się na dywanie, łapie za głowę i krzyczy "mama ćwicz, tutaj obok" I dziękuję za odpowiedź Wrzucę do maski, pewnie to będzie Gloria, dodam jeszcze jakieś półprodukty, bo w sumie ta maska solo mnie jakoś szczególnie nie urzekła ![]() Cytat:
No znając życie wypróbuję na różne sposoby ![]() Ostatnio nawet jakaś dziewczyna pisała o dodawaniu gliceryny do szamponu, podobno niweluje trochę działanie alkoholu w szamponach Alterry
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyszlo mi, ze biologicznie mam 18 lat, a w rzeczywistosci 24 ![]() A przeciez nie oszukiwalam
|
|
|
|
|
#3638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym, że na niektóre odpowiedzi nie mogłam się zdecydować
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, mi wyszło 15, a mam 19 i pół
Ale fakt, odpowiedzi są nieprecyzyjne :P
|
|
|
|
#3640 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie Sikoreczki {
![]() Cytat:
![]() Może ktoś skorzysta : http://www.cudnewlosy.pl/index.php/k...cja-naturalna/ |
|
|
|
|
#3643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja czuję usztywnienie włosów, ale dkoładnie odżywka i po problemie
|
|
#3644 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym dzisiaj nałożyć na włosy maść z wit. A
Myślicie, że to dobry pomysł. Zbawiennie działa na paznokcie i skórę, a przecież włosy mają z nimi wiele wspólnego. Stosował ktoś taką kurację?
163/46 Zapuszczam i dbam o włosy : 07.07.2011 44-45-46-47-48-49-50-51-52-53-54-55-56-57-58-59-60-61-62-63-64-65-66-67-68-69-70 Pisze prace badawczą Walcze z emocjami ![]() Oszczędzam ![]() Ten Jedyny J. |
|
|
|
#3645 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi też wyszło 18,a mam 21 świetnie
|
#3646 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale efekt świetny, tylko następnym razem zrobię bez ziarenek.Cytat:
![]() od piątku czekam na aloes i all one wit., żeby zrobić zamówienie też go kiedyś miałam i był bardzo fajny Cytat:
![]() Cytat:
może dziś sobie zrobię ![]() ![]() mierzyłam kitkę mam 8,5 cm
Edytowane przez Reavela Czas edycji: 2012-03-19 o 08:33 |
||||
|
|
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedzę sobie z morelkową Alterrą na głowie, piję soczek marchewkowo-mandarynkowo-gruszkowy i jest mi dobrze. ![]() Uwielbiam takie dni, kiedy jedynym moim zmartwieniem jest to, jaką odżywkę nałożyć na włosy. ![]() Ejjj, przypomnijcie mi, gdzie to padł pomysł na tuningowanie masek sokiem marchewkowym? Mam cholernie dużo marchewki w domu, a chętnie ukręciłabym coś na wzór Yes to..
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o filtr, to moze sprobuj go zuzyc na inne czesci ciala?
|
|
|
|
|
#3649 |
|
Zadomowienie
|
a nie
już to nadrabiam. co do filtra - dziękuję za pomysł
|
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
No ale teraz w wielu kosmetykach są filtry UV
Inna rzecz, że ja bardzo lubię efekt lekkiego rozjaśnienia włosów u nasady... A co do przesuszenia włosów przy naturalnej koloryzacji... ja zauważyłam, że po mojej przygodzie z amlą włosy się w ogóle nie chcą kręcić. Przez jakiś czas były przesuszone i takie prawie proste, teraz już nie są przesuszone, ale te moje fale dalej jakieś zdechłe są. I jak chcę z nich wydobyć skręt to one się puszą, a nie kręcą
|
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Napisz, napisz. Ja kiedys czekalam na ekstrakt przeciwlupiezowy ponad miesiac
|
|
|
|
#3652 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też muszę zrzucić ze 2 kg bo wywaliło mi brzuch i uda już są za konkretne ![]() Odrosty muszę ufarbować... Kolor całościowo poprawić henną bo gloss się u mnie wypłukuje niestety... Dobrze, że chociaż cera mi się poprawiła. |
|||
|
|
|
#3653 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale po Bingo ani śladu ![]() ogorekpazurek witaj!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() To jeszcze ta pogoda.. Za dwa tygodnie będzie super, musimy przetrzymać! Cytat:
Cytat:
Zawsze wynajdujesz różne promocje, czy to w Rossie, czy w SP.. ![]() Cytat:
Chociaż tak normalnie to jestem starsza o cale 2 lata ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sie chyba do niedzieli uporam ![]() Wyszłam na chwilę po zakupy zieleninowe i wrocilam z ampułkami z Joanny Rzepy ( nie było nigdzie wcierki, ale jeszcze ją dorwę ), z nowym szamponem Elseve tym różowym z kryształkami czy co to tam plywa, balsamem mr.Potters i wcierką Seborawit a mialam nic juz nie kupowac włosowego... ![]() No..oprocz promocyjnego zapasu BD ![]() Na Seboravit namówila mnie babka w zielarskim, bo podobno jej córce włosy rosły po tym jak głopie...niby miało wzmacniać takie tam, ale zaczęly rosnąć, zobaczymy ![]() Aqua, Alcohol Denat., Raphanus Sativus Extract, PEG-40, Hydrogenated Castor Oil, Panthenol, Arcittum Lappa Extract, Acorus Calamus Extract, Citric Acid, Parfum, Hexyl Cinnamal, Buthylphenyl Methylpropional, Citronellol, Linalool. chociaz skład taki se chyba średni bardzo...miala któraś z Was toto? |
|
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba kwestia dlugosci i tego, ze mam wrazenie, ze mi nie pasuje... Wkurza mnie to niemilosiernie. Chyba bede chodzic caly czas w zwiazanych. Czlowiek chce jak najlepiej, martwi sie o Wasze portfele, pomaga jak tylko moze i co go spotyka?!
|
|
|
|
|
#3656 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, co to za test! Ja mam 21 lat a wyszło mi, że 32
.
|
|
|
|
#3657 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3658 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Boshhh, szkoda, że więcej stron nie napstrykałyście
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja to kiedyś przeczytałam na innym forum, że po 30 należy ściąć włosy, bo "nie są już takie jak po 20", znaczy, że są zniszczone, stare, cienkie i bez wyglądu. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3659 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Zdradź tajemniczą metodę! Ja właśnie do niedizeli chciałabym stracić 1,5 kg bo szykuje się impreza
|
|
|
|
|
#3660 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)To kup może jakieś kokardki, opaski itp.. Ja jak mam bad hair day i jak mi wlosy odrastaly to ratowalam się tkimi sprzętami, bo odrobina kombinatoryki + kokardka = fajna fryzurka ![]() A dziękujemy! Oczywiśie doceniam starania, tylko ja w tych promocjach często nie kupuję tego, czego naprawdę potrzebuję, tylko to co jest w promocji, bo przecież jest taniej i to okazja mojego życia.. Ale BD z pompką kupię, przyda się też do twarzy Cytat:
Będę może nawet jeszcze dzisiaj, lub jutro w tej okolicy, więc mogę podejść zapytać, żebyś nie jechala na darmo
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

Pewnie dzięki temu, że ostatnio jest dużo na powietrzu
a mam dokładnie 29 lat

może dziś sobie zrobię 
już to nadrabiam.
To zaszkodzi?
Zdradź tajemniczą metodę! Ja właśnie do niedizeli chciałabym stracić 1,5 kg bo szykuje się impreza