|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI
Cytat:
Któraś z dziewczyn podawała link do jeszcze tańszej apteki. Może się odezwie?
|
|
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wczoraj dowiedziałam się że moja bliska kumpela chodziła całą ciążę do lekarza którego teraz wybrałam i bardzo go chwaliła. Dobrze wiedzieć Jakoś z początkiem kwietnia pójdę do niego.
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z kawką i zaraz zabieram się do pracy.
U nas dzisiaj brzydko i zimniej niż w weekend, ale nie marudzę, bo na tygodniu to tak może i być, byleby weekendy ładne były Miłego dzionka
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wam
![]() A byliśmy na kebabie , a potem spaliśmy u brata
|
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie też pochmurno. Mycie okien chyba zostanie na następny tydzień
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam nadzieję, że Ty nie masz zamiaru ich myć?
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
mężuś to zrobi ale muszę go zwabić podstępem że niby ma mi tylko pomóc
![]()
|
#1658 | ||||
|
Zakorzenienie
|
WItam z kawą. Ale sie wyspałam
. I nerka bolała mnie 2 razy ale pomasowałam pomasowałam i usnelam dalej. I wstałam o 7.30ZA TO JAKI MIAŁAM SEN. PO KAZDYM PRZEBUDZENIU I ZA KAZDYM RAZEM JAK USNEŁAM (CAŁĄ NOC) SNIŁ MI SIE MÓJ GINEKOLOG ze mi miłosc wyznał, i robił ciągłe podchody do mnie......zrobie porzadek bo nie sprzatalismy nawet po rodzicach wczoraj jak psozli to ja siup do wanny i do wyrka, tz to niebył w stanie bo sie nabimbał lekko i wtedy zrobie zdjęcia plaszczyka o ile yjdzie jak nie to tz mi zrobi gdy wróci. No aja cykne zdj ubranek, i musze zliczyc ile czego mam ![]() aaaa wczoraj amma mi powiedziala ze babcia kzała jej sie rozgladnac za wyprawka ma zamiar mi kupic!!! Cytat:
Cytat:
przykro mi, straszna wiadomosc ![]() Cytat:
a tamte ponad 60 chyba i na 1 miesiąc. Cytat:
![]() Zresztą mowi ze po ciązy sobie zweze płaszczyk i bede miała dwa kolory na jesien a tak bym miala oba czarne. Bo jeden juz mam. Był jeszcze rózowy plaszczyk. Ale stwierdziłam ze jak mamw rozowym chodzic (on byl 50 zl drozszy) to wole w rudym. Rudy chociaz modny teraz i zanwestuje w granatowe dodatki (czy jakies tam) i bedzie ładnie a roz to chyba przesada......
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-03-19 o 08:12 |
||||
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
ooo to jak najbardziej prawidłowo
![]() Cytat:
![]() A co do snu, to
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
jak pojde do niego na wizyte to sie chyba zeszczam ze smiechu
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ale sie pogoda zkaszaniła mam nadzieje, ze dzis wiecej poskrobiecie bo weekend była cisza
|
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1663 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Ciastek, mi się za to dzisiaj śniło... że zaczęłam się massturbować w łóżku, bo byłam pewna że jestem sama w sypialni no i tak się zabawiam a tu nagle słyszę głoś Tż bo cały czas leżał obok we śnie byłam tak zawstydzona i zażenowana że aż się obudziłam hehehee chyba mi seksu brakuje
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1665 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
jakoś przez weekend nie miałam siły pisać... była taka piekna pogoda... w sobotę poczułam pierwsze ruchy maleństwa ale tylko przez chwilkę a od wczoraj wieczora mam jakieś twarde podbrzusze. Czuję jakby było "spięte" ale nic mnie nie boli.. dziwne.. kazałam mężowi kupić no-spe może pomoże nie chcę jechac na IP bo mam kawałek a w czwartek mam wizytę... chyba to nie będzie nic groźnego?Soleika cieszę się że jesteś już w domu i wszystko dobrze się skończyło za to historia ze współlokatorką szpitalna mnie rozwaliła ciastuś cieszę się że wszystko ok na wizycie, a tę nerkę obserwuj w ogóle dziewczyny macie piękne brzuszki i wasze zakupy też mnie zachwycają ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Balbinka1983 jaki sen.... ![]()
|
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wy to macie sny Mnie się ostatnio śniło że musiałam rodzić w Polsce-po opowieściach dziewczyn co się czasem na porodówkach dzieje to to był prawdziwy koszmar ![]() A ja się nie wyspałam, bo mi córa pobudkę zrobiła o 7... No ale i tak mam lepiej, tż dziś wcześniej do pracy pojechał, a wstawał po 3... |
|
|
|
#1667 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koszmar. Jakaś prostaczka. Ona była w ciąży aktualnie? Cytat:
Soleilka mam prośbę, napisz jak czujesz to stawianie się macicy ![]() Wiele dziewczyn tu narzeka że brzuch czasem twardnieje, i teraz pytanie jak rozpoznać czy tu jest niebezpieczne czy jeszcze nie. Wiem, że gin przede wszystkim odpowiada na te pytania, ale Ty może z własnych doświadczeń coś podpowiesz. Cytat:
jak się z kimś żegnam to np. żegna się ze mną i z brzuchem ![]() Cytat:
za to wieczorami i w nocy bywa nieprzyjemnie napięty, jakby mi skóry brakowało ---> w necie opisują to jako niebezpieczny objaw ale kto to wie Ja czasem mam podejrzenia że to przez wzdęcia ![]() Cytat:
dotleniłam się na działce - siedziałam grzałam sie w słońcu i jadłam - TŻ przygotował mi smakowity zapas jedzenia
|
|||||
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też pogoda się popsuła
A muszę na pocztę i po zakupy podejść...
|
|
|
|
#1669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co jesli chodzi o nerke, powiedz czy z tej strony gdzie Cie boli mas zułożoną dzidzię? Bo mnie np bolała i wiem że dlatego że mały sie wpychał w prawy bok i ją dusił pij dużoCytat:
|
||
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co, nie mam tam dzidzi. Na usg była tak ulozona ze głowka na dole a nogi szły w lewa strone. Wiec bardziej lewa by musiała mnie bolec. A nie prawa.........
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytałam jeszcze, że trzeba duzo pić, bo powiększająca sie macica uciska na przewody moczowe i powoduje cofanie sie moczu, wtedy w nerkach powstaje stan zapalny. Pij duzo, kup tez sok 100% zurawionowySama sie tego boje bo mam skłonności do chrób ukł. moczowego ![]() swoją droga widze że Twoja dzidzia ma główkę na dól. kiedy mniej więcej sie odwróciła? Bo mój mały leży głowką przy biodrze Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-03-19 o 09:34 |
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sugerujcie się tym co widziałyście na usg-dziecko ma jeszcze dużo miejsca i się rusza, przesuwa. Ja moje czuję z obu stron, czasem centralnie pod pępkiem.
|
|
|
|
#1673 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi pomagały przeciwbólowe Cytat:
Cytat:
![]() A sen |
|||
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na tym polowkowym poakzywał mi ze tutaj przy pecherzu jest glowka a poskosie z lewej strony nogi. Wiec jakos tak sie ulozyla![]() ![]() ide na miasto. Musz ekupic skarpetek dla siebie i tz,staik sobie,majtoszki i jakas tunike-sukienke ![]() poszla bym do lekarza jutro, ale za ttydzien potem tez mam wizyte po l4. Nie chc eby pomyslal ze to ja sie zakochałam ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- taki rodzinny lekarz
|
|
#1675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() udanych łowów
|
||
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mała na połówkowym w 20 tc. już była główką w dół, szok. Lekarz powiedział, że jeszcze pewnie sie parę razy odwróci. I tak się zastanawiam gdzie moze mieć nóżki? Czy może je mieć po lewej stronie pępka? Bo to by mi się zgadzało... |
|
|
|
|
#1678 |
|
Rozeznanie
|
Poczytałam troszkę na necie i takie twardnienie brzucha (stawianie się macicy) jest powszechne i od 20 tygodnia dość normalne (są to skurcze Braxtona-Hicksa). Jeśli występują mniej niż 10 razy dziennie to chyba nie ma powodów do zmartwień
a jakby coś oczywiście zapytajcie lekarza. Ja już wcześniej pisałam, że moja ginka powiedziała, że jeśli to jest rzadziej niż 10 razy to nie martwić się, można zawsze zapodać sobie no-spę Nie martwcie się Dziewczyny.Soleilka jak wczoraj czytałam Twoją historię o tej lasce ze szpitala to aż nie wierzyłam... Jaka subtelna, kobieca istota hehe skąd się takie laski biorą? ale widać każda potwora znajdzie swojego amatora skoro chłopa miała jakiegoś Przeczytałam te cytaty jej tekstów TŻowi - zrobił wielkie oczy
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po śniadanku (nie ma to jak śledź w śmietanie z rana
).Ale zaraz sobie też kawkę zrobię i za godzinkę gdzieś będę musiała wyjść... mam tylko nadzieję, że nie będzie padać... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

a ceny są powalające
Któraś z dziewczyn podawała link do jeszcze tańszej apteki. Może się odezwie?

ze mi miłosc wyznał, i robił ciągłe podchody do mnie......

Jak mi się macica zacznie stawiać, to wiedzcie, że to wina mojego TŻ 
Biorę Scopolan, więcej magnezu i leżę, co trochę męczy, bo około południa jednak wyszło słońce i chętnie wybrałabym się na spacer. Jak na chwilę wstanę, to brzuch jest jakiś "ciężki". Nie panikuję, bo to się zbiegło z większą aktywnością kruszynki. Teraz zjadłam i jak mała nie kopie, to czuję ciężar nawet na leżąco, ale brzuch jest miękki.