Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-19, 01:11   #1651
Maciejka__
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Dziewczynki macie może namiary na aptekę gdzie można tanio kupić Femiobion Natal 2??? bo był zakupiła sobie już większą ilość a ceny są powalające
Kupowałam w aptece Gemini, bo mam taką na osiedlu i wiedziałam , że nie dostanę leków z targowiska. W czasie promocji kosztowały 42 z zamiast 55 (i tak mniej, niż w zwykłych aptekach), ale teraz nie ma! http://aptekagemini.pl/category/leki...kobiet-w-ciazy Kupiłam wtedy 8 opakowań, ale na pewno nie wykupiłam wszystkich! Któraś z dziewczyn podawała link do jeszcze tańszej apteki. Może się odezwie?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 06:39   #1652
nel_a
Zakorzenienie

Hej

Wczoraj dowiedziałam się że moja bliska kumpela chodziła całą ciążę do lekarza którego teraz wybrałam i bardzo go chwaliła.
Dobrze wiedzieć Jakoś z początkiem kwietnia pójdę do niego.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 06:50   #1653
agunia82
Zakorzenienie

Witam się z kawką i zaraz zabieram się do pracy.

U nas dzisiaj brzydko i zimniej niż w weekend, ale nie marudzę, bo na tygodniu to tak może i być, byleby weekendy ładne były

Miłego dzionka

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 06:55   #1654
nadalka
Zakorzenienie

Hej wam

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Co ciekawego robiliście w Giżycku??
A byliśmy na kebabie , a potem spaliśmy u brata
Stary 2012-03-19, 06:57   #1655
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Witam się z kawką i zaraz zabieram się do pracy.

U nas dzisiaj brzydko i zimniej niż w weekend, ale nie marudzę, bo na tygodniu to tak może i być, byleby weekendy ładne były

Miłego dzionka
smacznej kawusi

u mnie też pochmurno.
Mycie okien chyba zostanie na następny tydzień

Stary 2012-03-19, 07:01   #1656
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
smacznej kawusi

u mnie też pochmurno.
Mycie okien chyba zostanie na następny tydzień
ale mam nadzieję, że Ty nie masz zamiaru ich myć?

Stary 2012-03-19, 07:05   #1657
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
ale mam nadzieję, że Ty nie masz zamiaru ich myć?
mężuś to zrobi ale muszę go zwabić podstępem że niby ma mi tylko pomóc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-19, 07:09   #1658
prince_polo
Zakorzenienie

WItam z kawą. Ale sie wyspałam Całąnoc spałam w ramionach tż. Daaaaaaawno tak nie spałam, bo ja z poduszka miedzy nogami spie i niemiał sie nigdy jak przytulic za bardzo a wczoraj poprosił bym zamiast noge na poduszke to dała na niego Wiec tak spałam całą noc . I nerka bolała mnie 2 razy ale pomasowałam pomasowałam i usnelam dalej. I wstałam o 7.30

ZA TO JAKI MIAŁAM SEN. PO KAZDYM PRZEBUDZENIU I ZA KAZDYM RAZEM JAK USNEŁAM (CAŁĄ NOC) SNIŁ MI SIE MÓJ GINEKOLOG ze mi miłosc wyznał, i robił ciągłe podchody do mnie......

zrobie porzadek bo nie sprzatalismy nawet po rodzicach wczoraj jak psozli to ja siup do wanny i do wyrka, tz to niebył w stanie bo sie nabimbał lekko
i wtedy zrobie zdjęcia plaszczyka o ile yjdzie jak nie to tz mi zrobi gdy wróci. No aja cykne zdj ubranek, i musze zliczyc ile czego mam
aaaa wczoraj amma mi powiedziala ze babcia kzała jej sie rozgladnac za wyprawka ma zamiar mi kupic!!!

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość

Podczytuję Was od jakiegoś czasu i postanowiłam napisać
Będą mamusią w lipcu, wg ostatniego usg 28.07,a wg. miesiączki 22.07. Nie wiem który termin wpisujecie? Mam na imię Aga i w listopadzie stuknie mi trzydziecha
Witam
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
O matko! wlaśnie mąż mi powiedział, że bratanek naszych znajomych zmarł na białaczkę...miał 12 lat................... straszne....a dopiero robili zbiórke na jego lecznie

znikam na razie. co za okropna wiadomośc
przykro mi, straszna wiadomosc
Cytat:
Dziewczynki macie może namiary na aptekę gdzie można tanio kupić Femiobion Natal 2??? bo był zakupiła sobie już większą ilość a ceny są powalające
wiesz co, ja miałam to w 1 miesiącu II trymestru. A potem abbka mi poelciła femibion clasik i do tego osobno omega i wyszło 37 chyba zł cos okolo tego, i to oba sa po 60 tabletek wiec na 2 miesiące a tamte ponad 60 chyba i na 1 miesiąc.
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Fajnie, że kłótnia oczyszciła atmosferę
Ja dzisiaj też byłam ubrana zupełnie nie w swoich kolorach, bo spodnie jasne (ciążówki w spadku), a koszulka ciążowa kolorowa z przewagą różu... oj ciąża ma to do siebie że jak nie chce się wydawać za dużo kasy to się nosi co się ma.
prawda. Ja mogłam wziac czarny. Ale ja wszytsko amm czwarne. Wczoraj tz jak zobaczyl jak sie ubrałam to pwoiedzial przebieraj sie. Bo miałam czarne leginsy czarny długi sweterek czarne kozaki i czarny płaszczyk plus torebka. A do tego amm ciemne wlosy. Wiec stwierdził ze nie ebd juz czerni kupowac bo wygadam jak bym miała ciagle załobe
Zresztą mowi ze po ciązy sobie zweze płaszczyk i bede miała dwa kolory na jesien a tak bym miala oba czarne. Bo jeden juz mam.
Był jeszcze rózowy plaszczyk. Ale stwierdziłam ze jak mamw rozowym chodzic (on byl 50 zl drozszy) to wole w rudym. Rudy chociaz modny teraz i zanwestuje w granatowe dodatki (czy jakies tam) i bedzie ładnie a roz to chyba przesada......

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-03-19 o 07:12
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 07:13   #1659
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
mężuś to zrobi ale muszę go zwabić podstępem że niby ma mi tylko pomóc
ooo to jak najbardziej prawidłowo

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
WItam z kawą. Ale sie wyspałam Całąnoc spałam w ramionach tż. Daaaaaaawno tak nie spałam, bo ja z poduszka miedzy nogami spie i niemiał sie nigdy jak przytulic za bardzo a wczoraj poprosił bym zamiast noge na poduszke to dała na niego Wiec tak spałam całą noc . I nerka bolała mnie 2 razy ale pomasowałam pomasowałam i usnelam dalej. I wstałam o 7.30

ZA TO JAKI MIAŁAM SEN. PO KAZDYM PRZEBUDZENIU I ZA KAZDYM RAZEM JAK USNEŁAM (CAŁĄ NOC) SNIŁ MI SIE MÓJ GINEKOLOG ze mi miłosc wyznał, i robił ciągłe podchody do mnie......
no to fajnie

A co do snu, to Ty to wariatka jesteś

Stary 2012-03-19, 07:16   #1660
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
no to fajnie

A co do snu, to Ty to wariatka jesteś
jak pojde do niego na wizyte to sie chyba zeszczam ze smiechu

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-19, 07:47   #1661
phdwao
Zakorzenienie

hej

ale sie pogoda zkaszaniła mam nadzieje, ze dzis wiecej poskrobiecie bo weekend była cisza
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-19, 07:49   #1662
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej

ale sie pogoda zkaszaniła mam nadzieje, ze dzis wiecej poskrobiecie bo weekend była cisza
u mnie od rana sloneczko. Ale fakt ma byc chlodniej dzis bo tylko 10 stopni a wczoraj było 18

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-19, 07:58   #1663
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Ja ostatnio kupiłam z tej aukcji http://allegro.pl/feminatal-metafoli...174589967.html to chyba w miarę ok cena czy nie? jak kiedys placilam w aptece to mi wyszło prawie 60 pln... a tutaj zamówiłam sobie 2 opakowania. Czy ta cena jest ok?

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Ciastek, mi się za to dzisiaj śniło... że zaczęłam się massturbować w łóżku, bo byłam pewna że jestem sama w sypialni no i tak się zabawiam a tu nagle słyszę głoś Tż bo cały czas leżał obok we śnie byłam tak zawstydzona i zażenowana że aż się obudziłam hehehee chyba mi seksu brakuje
Stary 2012-03-19, 08:03   #1664
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość

Ciastek, mi się za to dzisiaj śniło... że zaczęłam się massturbować w łóżku, bo byłam pewna że jestem sama w sypialni no i tak się zabawiam a tu nagle słyszę głoś Tż bo cały czas leżał obok we śnie byłam tak zawstydzona i zażenowana że aż się obudziłam hehehee chyba mi seksu brakuje

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-19, 08:13   #1665
chmielinka
Zadomowienie

cześć dziewczyny

jakoś przez weekend nie miałam siły pisać... była taka piekna pogoda...
w sobotę poczułam pierwsze ruchy maleństwa ale tylko przez chwilkę a od wczoraj wieczora mam jakieś twarde podbrzusze. Czuję jakby było "spięte" ale nic mnie nie boli.. dziwne.. kazałam mężowi kupić no-spe może pomoże nie chcę jechac na IP bo mam kawałek a w czwartek mam wizytę... chyba to nie będzie nic groźnego?

Soleika cieszę się że jesteś już w domu i wszystko dobrze się skończyło za to historia ze współlokatorką szpitalna mnie rozwaliła teraz leż i wypoczywaj

ciastuś cieszę się że wszystko ok na wizycie, a tę nerkę obserwuj

w ogóle dziewczyny macie piękne brzuszki i wasze zakupy też mnie zachwycają

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Balbinka1983 jaki sen....

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 08:20   #1666
hanjah
Zakorzenienie

Hej
Wy to macie sny Mnie się ostatnio śniło że musiałam rodzić w Polsce-po opowieściach dziewczyn co się czasem na porodówkach dzieje to to był prawdziwy koszmar

A ja się nie wyspałam, bo mi córa pobudkę zrobiła o 7... No ale i tak mam lepiej, tż dziś wcześniej do pracy pojechał, a wstawał po 3...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 08:22   #1667
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja tez witam sie z kawa.
nocka minela srednio caly czas miaam nos zapchany i mi sie pic chcialo...
Co do tej aski to moj brat urodzil sie w 27 tc i wazyl 710 g.. Urodzil sie w czerwcu a do konca wrzesnia leza w szpitalu.

Mam takie glupie pytanie jak tam z Waszym podatkiem dziewczyny?
U nas sprawa jest prosta bo z pracy i ja i TŻ dostajemy pit 11 a rozliczamy się wspólnie. Sami wypełniamy deklarację, to b. proste.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Miałam Wam napisać o mojej współlokatorce na sali
Koszmar. Jakaś prostaczka. Ona była w ciąży aktualnie?

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ogarnęłam pokój. Był taki syf, że aż mnie kręgosłup boli od sprzątania... Prosiłam TŻ żeby pościel zmienił, ale po co Jak mi się macica zacznie stawiać, to wiedzcie, że to wina mojego TŻ
Nieładnie!
Soleilka mam prośbę, napisz jak czujesz to stawianie się macicy
Wiele dziewczyn tu narzeka że brzuch czasem twardnieje, i teraz pytanie jak rozpoznać czy tu jest niebezpieczne czy jeszcze nie. Wiem, że gin przede wszystkim odpowiada na te pytania, ale Ty może z własnych doświadczeń coś podpowiesz.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Super
Mnie jeszcze póki co nikt nie napastował Ale jakby spróbował to mu dam znać że mi się to nie podoba
mnie napastują
jak się z kimś żegnam to np. żegna się ze mną i z brzuchem

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Naczytałam się o tym Waszym twardnieniu brzucha i od nocy, albo od rana też mnie pobolewał i był napiety. Biorę Scopolan, więcej magnezu i leżę, co trochę męczy, bo około południa jednak wyszło słońce i chętnie wybrałabym się na spacer. Jak na chwilę wstanę, to brzuch jest jakiś "ciężki". Nie panikuję, bo to się zbiegło z większą aktywnością kruszynki. Teraz zjadłam i jak mała nie kopie, to czuję ciężar nawet na leżąco, ale brzuch jest miękki.
u mnie rano i w dzień przeważnie luzik
za to wieczorami i w nocy bywa nieprzyjemnie napięty, jakby mi skóry brakowało ---> w necie opisują to jako niebezpieczny objaw ale kto to wie Te opisy można różnie zinterpretować...
Ja czasem mam podejrzenia że to przez wzdęcia

Cytat:
hej

u mnie to samo, wczoraj było pięknie
dotleniłam się na działce - siedziałam grzałam sie w słońcu i jadłam - TŻ przygotował mi smakowity zapas jedzenia
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 08:25   #1668
hanjah
Zakorzenienie

U mnie też pogoda się popsuła A muszę na pocztę i po zakupy podejść...
Stary 2012-03-19, 08:25   #1669
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie od rana sloneczko. Ale fakt ma byc chlodniej dzis bo tylko 10 stopni a wczoraj było 18
noo

wiesz co jesli chodzi o nerke, powiedz czy z tej strony gdzie Cie boli mas zułożoną dzidzię? Bo mnie np bolała i wiem że dlatego że mały sie wpychał w prawy bok i ją dusił pij dużo
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
u mnie to samo, wczoraj było pięknie
dotleniłam się na działce - siedziałam grzałam sie w słońcu i jadłam - TŻ przygotował mi smakowity zapas jedzenia
siedziałam i jadłam to chyba dotyczy większości z nas
Stary 2012-03-19, 08:30   #1670
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
noo

wiesz co jesli chodzi o nerke, powiedz czy z tej strony gdzie Cie boli mas zułożoną dzidzię? Bo mnie np bolała i wiem że dlatego że mały sie wpychał w prawy bok i ją dusił pij dużo
wiesz co, nie mam tam dzidzi. Na usg była tak ulozona ze głowka na dole a nogi szły w lewa strone. Wiec bardziej lewa by musiała mnie bolec. A nie prawa.........

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-19, 08:33   #1671
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co, nie mam tam dzidzi. Na usg była tak ulozona ze głowka na dole a nogi szły w lewa strone. Wiec bardziej lewa by musiała mnie bolec. A nie prawa.........
to faktycznie odpada czytałam jeszcze, że trzeba duzo pić, bo powiększająca sie macica uciska na przewody moczowe i powoduje cofanie sie moczu, wtedy w nerkach powstaje stan zapalny. Pij duzo, kup tez sok 100% zurawionowy
Sama sie tego boje bo mam skłonności do chrób ukł. moczowego

swoją droga widze że Twoja dzidzia ma główkę na dól. kiedy mniej więcej sie odwróciła? Bo mój mały leży głowką przy biodrze

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-03-19 o 08:34
Stary 2012-03-19, 08:36   #1672
hanjah
Zakorzenienie

Nie sugerujcie się tym co widziałyście na usg-dziecko ma jeszcze dużo miejsca i się rusza, przesuwa. Ja moje czuję z obu stron, czasem centralnie pod pępkiem.
Stary 2012-03-19, 08:37   #1673
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
A Zwykły lekarz to powiedział że to kregoslup. nie wydaje mi sie skoro boli aż na brzuchu i aż ciężko mi oddychać jak te ataki bólu są. jedynie to na ip i tam Mnie przebadaja a paracetamol to pomoże? bo ja tylko Nospe biorę ale nie zawsze pomaga
pediatra??
Mi pomagały przeciwbólowe nospa nie pomagała
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio kupiłam z tej aukcji http://allegro.pl/feminatal-metafoli...174589967.html to chyba w miarę ok cena czy nie? jak kiedys placilam w aptece to mi wyszło prawie 60 pln... a tutaj zamówiłam sobie 2 opakowania. Czy ta cena jest ok?

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Wszystkie bierzecie ten femibion?? Jest najlepszy?? W mojej aptece 47zł więc chyba drogo
A sen
Stary 2012-03-19, 08:39   #1674
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
to faktycznie odpada czytałam jeszcze, że trzeba duzo pić, bo powiększająca sie macica uciska na przewody moczowe i powoduje cofanie sie moczu, wtedy w nerkach powstaje stan zapalny. Pij duzo, kup tez sok 100% zurawionowy

swoją droga widze że Twoja dzidzia ma główkę na dól. kiedy mniej więcej sie odwróciła? Bo mój mały leży głowką przy biodrze
wiesz co niewiem keidy ale niedawno ejszz ebyła glowka na gorze a na tym polowkowym poakzywał mi ze tutaj przy pecherzu jest glowka a poskosie z lewej strony nogi. Wiec jakos tak sie ulozyla

ide na miasto. Musz ekupic skarpetek dla siebie i tz,staik sobie,majtoszki i jakas tunike-sukienke

poszla bym do lekarza jutro, ale za ttydzien potem tez mam wizyte po l4. Nie chc eby pomyslal ze to ja sie zakochałam potem bedzie mu sie sniło tak jak mi

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
pediatra??
Mi pomagały przeciwbólowe nospa nie pomagała
:
taki rodzinny lekarz

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-19, 08:41   #1675
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Nie sugerujcie się tym co widziałyście na usg-dziecko ma jeszcze dużo miejsca i się rusza, przesuwa. Ja moje czuję z obu stron, czasem centralnie pod pępkiem.
tez fakt
Cytat:
wiesz co niewiem keidy ale niedawno ejszz ebyła glowka na gorze a na tym polowkowym poakzywał mi ze tutaj przy pecherzu jest glowka a poskosie z lewej strony nogi. Wiec jakos tak sie ulozyla

ide na miasto. Musz ekupic skarpetek dla siebie i tz,staik sobie,majtoszki i jakas tunike-sukienke

poszla bym do lekarza jutro, ale za ttydzien potem tez mam wizyte po l4. Nie chc eby pomyslal ze to ja sie zakochałam potem bedzie mu sie sniło tak jak mi
aha, jestem ciekawa jak bedzie leżal na nastepnym badaniu

udanych łowów
Stary 2012-03-19, 08:41   #1676
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Moja mała na połówkowym w 20 tc. już była główką w dół, szok. Lekarz powiedział, że jeszcze pewnie sie parę razy odwróci. I tak się zastanawiam gdzie moze mieć nóżki? Czy może je mieć po lewej stronie pępka? Bo to by mi się zgadzało...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 08:43   #1677
chce_byc_mama
Zakorzenienie

witam z kawa

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 08:44   #1678
Balbinka1983
Rozeznanie

Poczytałam troszkę na necie i takie twardnienie brzucha (stawianie się macicy) jest powszechne i od 20 tygodnia dość normalne (są to skurcze Braxtona-Hicksa). Jeśli występują mniej niż 10 razy dziennie to chyba nie ma powodów do zmartwień a jakby coś oczywiście zapytajcie lekarza. Ja już wcześniej pisałam, że moja ginka powiedziała, że jeśli to jest rzadziej niż 10 razy to nie martwić się, można zawsze zapodać sobie no-spę Nie martwcie się Dziewczyny.

Soleilka jak wczoraj czytałam Twoją historię o tej lasce ze szpitala to aż nie wierzyłam... Jaka subtelna, kobieca istota hehe skąd się takie laski biorą? ale widać każda potwora znajdzie swojego amatora skoro chłopa miała jakiegoś Przeczytałam te cytaty jej tekstów TŻowi - zrobił wielkie oczy
Stary 2012-03-19, 08:46   #1679
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Moja mała na połówkowym w 20 tc. już była główką w dół, szok. Lekarz powiedział, że jeszcze pewnie sie parę razy odwróci. I tak się zastanawiam gdzie moze mieć nóżki? Czy może je mieć po lewej stronie pępka? Bo to by mi się zgadzało...
no to szybko u mnie lezy gdzies z lewej strony bo tam sa wszytski kopniaczki
Stary 2012-03-19, 08:47   #1680
hanjah
Zakorzenienie

Jestem po śniadanku (nie ma to jak śledź w śmietanie z rana ).
Ale zaraz sobie też kawkę zrobię i za godzinkę gdzieś będę musiała wyjść... mam tylko nadzieję, że nie będzie padać...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości