|
|
#1471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
przsydałoby sie i nad morze(tylko ciekawe jak to sie składa,jakie wymiary otd.) i do rodzic ów jednych i drugich![]() witam poniedziałkowo my z młodym wczoraj bylismy prawie cały dzien na dworzu dzisiaj juz pogoda sie psuje lece poczytac jak mi młody pozwoli basiula jak sie nikt nie odezwał ty chyba kolezanki znajomi maja bo im zostało- to rozpuszcze nici wsrod znajomych i postaram sie je dostac |
|
|
|
|
#1472 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasik współczuję problemów z brzuszkiem
Netka gratulacje za skończone 4 m-ce ![]() Truscafko super, że imprezka się udała ![]() Olusia niestety nie wiem czy przeziębienie wpływa na laktacje.. Ale nie martw się, wszystko wróci do normy ![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Pisałyście o "seksownych fatałaszkach" - ja też mam takie stroje, bo mój tż uwielbia mnie w nich ( i bez nich |
|
|
|
#1473 | |
|
Rozeznanie
|
gratulacje
Cytat:
basiula moi znajomi by chyba mieli buteleczke ss, jak cos to daj znac na priva. W ogole wczoraj czuła kłucie w brzuchu, wypilam troche ss, i mi przeszlo |
|
|
|
|
#1474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze rano juz lepiej---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
nie wiem jak zrewolucjonizowane przez Geslerowa restauracje ale jadlam w jej restauracji i du..py nie urywa jak dla mnie za duzo kminku, byl w roladzie wolowej, w surowce bleee. Roladki tesc robi lepsze
|
||
|
|
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
witam poniedziałkowo
udanego tygodniaOlusia ja miałam w zeszłym tyg 3 praktycznie nieprzespane noce, po 1wszej ilość mleka dramatycznie zmalała, młoda potrafiła wisieć mi na cycku co godzinę...coś jej się odwidziało i w nocy ma już tylko 2-3 pobudki(a było 5!!) i odrazu inny świat, cycki pełniejsze, je co 2-3godz. Seona niezłe wdzianka mrrr...
|
|
|
|
#1476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na weekend mielismy tesciow. Super bylo zabrali do siebie nasze swinki morskie, zeby nas troche odciazyc. Spakowalam im taka wyprawke jakbym wnuka im posylala na wakacjeNo i w sumie mlody ciagle na spacerkach byl. Od 10 rano z tesciem, potem z tesciowa i tesciem, a popoludniu jeszce z nami ![]() Aniu mozesz mi zmienic wiek na liscie na 22 ![]() Ggoraa zrobilam ze szwagierka w sobote tort z masa z Twojego przepisu! Wyszedl genialny a mozesz powiedziec skad masz barwniki spozywcze? Ze sklepu czy allegro? Bo chce zrobic zielony torcin
|
|
|
|
|
#1477 | ||
|
Rozeznanie
|
Gratuluje!!
![]() Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/hauck-dream-n-play...199002993.html nawet u tego sprzedawcy. Fajne, lekkie, łatwo się składa i rozkłada i ma dość sztywne dno. Ma tylko jeden poziom, ten niższy. Jestem z niego bardzo zadowolona. bo Polska ![]() Truskafko - świetnie ze Chrzciny się udały Kasiki- wspólczuje brzuszka Goldika i Dalia - 100 lat! |
||
|
|
|
#1478 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam. Nie śpimy od 6.00. Nie wiem czemu, zazwyczaj pobudki były o ok 8.00
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=agnieszka 0605;33000623]mszpilka - bez cukru a z glutenem są też kaszki Holle. Ja mam owsianą i orkiszowa. Mieszam łyżeczkę kaszki z wodą i dodaję do gotowanych warzyw. Tak od miesiąca kombinujemy z ekspozycją na gluten. W temacie kaszek i kleików jeszcze wiem, że kukurydziana jest na zatwardzenia, a ryżowa kiedy są zbyt luźne kupki czy na biegunki. nettka eno eno - 4 miesiące to już duża panna ![]() Dziewczyny - a możecie mi polecić jakieś fajne łóżeczko turystyczne/kojec? ![]() Teraz bardziej wykorzystywałabym to jako kojec, ale np. w wakacje A. miałaby gdzie spać podczas |
||
|
|
|
#1479 |
|
Zadomowienie
|
Olusia przeziębienie, osłabienie organizmu, duzy wysiłek fizyczny, stres, mięta czy szałwia osłabiają laktację. Duzooo mleczka zyczę Ggora mam nadzieję ze szybko przejdzie Filipkowi Mojemu małemu szogunowi spodobało się okrecanie w łóżeczku, zostawiłam go na 15min samego w łóżeczku - przychodze a on roześmiany w głos, nóżki wystają poza szczebelkami i radocha wielka
|
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
mszpilka dzieki
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
szpilka mialam identyczne lozeczko dla Soni- kupilismy je w lidlu
faktycznie rozklada sie prosto, zlozone w takim pokrowcu wiele miejsca nie zajmuje, waga chyba okolo 10 kilo Goldi, Dalia- sto lat moja kuzynka dzis ma urodziny, dobrze ze mi przypomnialyscie zaraz jej zyczenia wysleGgora mam nadzieje ze u Filipka to nic powaznego. a on mial przypadki z drgawkami goraczkowymi? przy jakiej temperaturze> Dziewczyny a gdzie mozna kupic te kaszki Holle? aha dziewczynki Ala z watku blizniakow ma juz wstepnie swoja stronke. jej mama jeszcze nad nia pracuje i byc moze przeksztalci w cos w rodzaju blogu- bo jak mowi sama najwiecej sie dowiedziala nie od lekarzy ale z blogow innych chorych dzieci http://www.wczesniaki.eu/o-alciku/
|
#1482 |
|
Raczkowanie
|
Pobudka była o 6.00 ale przetrzymalam Franka do 8.30 i nawet spaliśmy jeszcze godzinę, wtuleni w siebie
Truscafko, super ze się udało Goldi i Dalia sto lat Ani dawno nie było, ona nie wróciła do pracy przypadkiem? Mnie możesz Aniu, zmienić wiek na 24. Teraz przeszłam na nowy tryb karmienia, czyli 2-3 razy z jednej piersi, by mały dokopać się do tlustego mleka Moi rodzice zaprosili wczoraj moich teściów i nas na wczesna kolacje. Spoko było, gdyby mnie głowa nie bolała. I pożar był... Na wolnym terenie obok ktoś podpalił trawę i aż straż przyjechała. I muszę się pochwalić, ze na 24 urodziny i za poród dostałam od mamy piękny pierscionek z owalnym turkusowym oczkiem ozdobionym chyba cyrkoniami na złotej obrączce. Ona dostała go od swojej mamy i zawsze mi się podobal |
|
|
|
#1483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Barwnik kupilam w sklepie u nas-wodnisty w podluznej butelce- czerwony. JAk dodajesz wodnistego to podsypujesz maka ziemniaczana, bo zaczyna sie lepiej i urabiasz, urabiasz, urabiasz- monotonna czynnosc, ale jak widzialas - kolro rozowy wyszedl ladny. Nie wiem jak si epracuje z proszkowymi, bo nigdy nie mialam. A jeszcze podpowiem ci co do srodka tortu- ja zawsze robie tak, ze klade 3 biszkopty- w srodku ciemny. A pomiedzy nimi wlasnej produkcji mase budyniowa pomieszana z galaretka ( robie 3 smaki galaretki[ zazwyczaj czerwony, zolty i zielony] w polowie wody i pozniej kroje w male kosteczki i mieszam z masa).No i oprocz namaczania kwaskiem cytrynowym, biszkopty od spodu smaruje dzemem porzeczkowym. Efekt jest swietny- smak tez ![]() Tz ma chyba focha, ze go wczoraj splawilam na skype, no ale sorry- ale stres z Filipkiem mne wczoraj jakos powalil z nog.
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Glam kaszki Holle mozna kupic w Piotr i Paweł, na Allegro. W ogole jak wpsizesz kaszki Holle w google to Ci wyskocza eko sklepy internetowe.
dzieki Dziewczyny ktora kaszka Holle na początek?? Jaglana, owsiana czy jakaś inna? |
|
|
|
#1485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Milo ze strony twojej mamy
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
srodek robie z 2pwarstwami ubitej kremowki z fixem i tez przekladam dzemem wisniowym lub porzeczkowym na takich tortach sie wychowalam... pewnie dlatergo dupsko wielkie bylo
|
|
|
|
|
#1487 |
|
Rozeznanie
|
moj maly baczek daje mi od tygodnia popalic, jestem wkonczoona fizycznie i psychicznie mam dosc, jakby bylo jeszcze malo to sie rozchorowala na 12 idziemy do lekarza, kolejna noc do dupy, cos nieszczegolna matka ze mnie, ninka pokazuje charaktereik
|
#1488 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za kciuki
.O miecie wiem i myslalam,ze moze sa jeszcze jakies potrawy/napoje.Bo z nowosci jadlam cukinie i myslalam,ze moze ona,ale wyglada na to,ze to ten jej brak apetytu.Jubilatki najlepszego
|
|
|
|
#1489 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
U NAS NOCKA ŁADNA 3 KARMIENIA,ale pobudka po 6.Niestety wczoraj zjadłam kawałek cista tesciowej z 2masami i kawałkami gorzkiej czekolady iiiii mała sie wiła i płakała jak zapodałam ss to spokoj i spała 3h. Podziwiam Was kobitki,a zwlaszcza wiolq ze potraficie konsekwentnie wychowac maluchy.Aha jak Wy to robicie, ze jedza co 2-4h?Moja tyle przerwy to ma w nocy a w dzien max 1,5h.
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
tuszka super prezencik
![]() Pochwalimy sie lub pozalimy, ze chyba ida nam dwa zabki jeszcze dziasel nie przebijaja ale widac je jak odchyli sie mlodemu dolna warge, dwa takie bialy wyrazne zarysy zabkow pod cieniutka warstwa dziaselka. Dziasla sa wyraznie szersze i zdecydowanie swedza. Ciekawe ile im zajmie zanim zaczna sie przebijac, juz sie boje.---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() moj jadl przez jakis czas co 2h, teraz co 3-3,5, sam sie tak przestawil. Wczesniej chcialam go przestawiac dajac mu wieksza porcje: 150ml zamiast 120ml ale konczylo sie to wielkim ulewaniem i jedzeniem i tak co 2h. Wiec teraz nie kombinuje tylko karmie co 3h ![]() Mysle o podawaniu kaszki/kleiku na noc. Wczoraj zasnal o 19,30, o 23dostal na spiocha butle, potem obudzil sie o 3, potem o 6 ![]() dziekuje za zyczneia laski |
|
|
|
|
#1491 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Weekend był cudowny przesiedziałyśmy prawie całą sobotę i niedziele na dworze i Wy zapewne też, bo coś mało pisałyście ![]() basiula19 mi znajoma mówiła, ze jak dziecko ma takie straszne kolki to niektórzy lekarze przepisują debridat. ggoraa biedny Filipek a jak dzisiaj??OlusiaS mięta i szałwia na pewno obniża laktację, ale przeziębienie i osłabienie organizmu pewnie też ma jakiś wpływ. Goldika i Dalia - sto lat, sto lat ... zmyslkobiety współczuje choróbska, a może to skok rozwojowy?? Moja miała takie dwa tygodnie, ze myślałam, ze wyląduje w psychiatryku, na szczęście przeszło. Dziewczyny ja jestem narazie zielona w temacie wprowadzania pokarmów Mała ma 4,5 msc a ja jeszcze nic nie wprowadziłam i nie zamierzam się śpieszyć, wygodnie mi karmić cycem i chyba za leniwa jestem Jak będę u pediatry na początku kwietnia to się dopytam kiedy, powinnam zacząć coś wprowadzać. Zapisze sobie nazwę tych kaszek bez cukru, bo to mi się na pewno kiedyś przyda.
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
Goldika,Dalia wszystkiego najlepszego oglądałyscie perfekcyjna pania domu??fajne?sa jakies cenne rady?nie mam tvn style wiec nie ogladałam alee mni glowa boli ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
![]() zaczekam na pewno az skonczy 5 miesiecy wkurza mnie jak ktos mnie namawia na wprowadzanie nowych pokarmów
|
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po tak pięknym Weekendzie
Całą Sobotę spędzilismy na wsi, sezon grillowy oficjalnie rozpoczety ![]() A w czoraj obiad u mamusi we Wro, później kawka u cioci, więc Michał również był cały dzień na dworze Nareszcie wyszliśmy ze śpiworka. Michał śmigał w polarowej bluzie+body, rajtuzki i spodnie. Dzisiaj tylko pogoda do d** no ale po cóż, na dwór i tak idziemy
|
|
|
|
#1495 |
|
Wtajemniczenie
|
Leci
|
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
chce kupoic wit d z doz ale sama nie wiem czy wszystki maja odpowiednia dawke?
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Olusia-super
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
:brawo: ![]() Ach i jeszcze pragnę sie pochwaliś że Michał w Sobotę pierwszy raz samodzielnie chwycil swoje stopy A wieczorem jak tż go kapał tak go rozbawił, że w głos się śmiał dobrych parę minut, tak Nas rozbawił, że wszyscy płakaliśmy ![]() Tak długo jeszcze mu się nie zdażyło |
|
|
|
#1498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zuch chlopak
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
jednak nie jest takim grubaskiem, skoro mu sie udało
|
|
|
|
#1500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Przecież Ci mówiłam, że będzie dobrze |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

przsydałoby sie i nad morze(tylko ciekawe jak to sie składa,jakie wymiary otd.) i do rodzic ów jednych i drugich

.Wczoraj nie lecialo praktycznie nic.
udanego tygodnia

nalezy za wzbudzanie w tobie winy

a jak dzisiaj??
klask i: