mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-19, 07:09   #1471
nikaa2
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
mszpilka - bez cukru a z glutenem są też kaszki Holle. Ja mam owsianą i orkiszowa. Mieszam łyżeczkę kaszki z wodą i dodaję do gotowanych warzyw. Tak od miesiąca kombinujemy z ekspozycją na gluten.

W temacie kaszek i kleików jeszcze wiem, że kukurydziana jest na zatwardzenia, a ryżowa kiedy są zbyt luźne kupki czy na biegunki.

nettka eno eno - 4 miesiące to już duża panna

Dziewczyny - a możecie mi polecić jakieś fajne łóżeczko turystyczne/kojec?
Teraz bardziej wykorzystywałabym to jako kojec, ale np. w wakacje A. miałaby gdzie spać podczas wyjazdu.
dokładnie wczoraj o tym myslałam przsydałoby sie i nad morze(tylko ciekawe jak to sie składa,jakie wymiary otd.) i do rodzic ów jednych i drugich

witam poniedziałkowo
my z młodym wczoraj bylismy prawie cały dzien na dworzu
dzisiaj juz pogoda sie psuje

lece poczytac jak mi młody pozwoli

basiula
jak sie nikt nie odezwał ty chyba kolezanki znajomi maja bo im zostało- to rozpuszcze nici wsrod znajomych i postaram sie je dostac
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 07:16   #1472
princessskaa
Wtajemniczenie

Kasik współczuję problemów z brzuszkiem

Netka gratulacje za skończone 4 m-ce

Truscafko super, że imprezka się udała

Olusia niestety nie wiem czy przeziębienie wpływa na laktacje.. Ale nie martw się, wszystko wróci do normy Tego Ci życzę, duuuuuuuuuużo mleka w cysiach

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Pisałyście o "seksownych fatałaszkach" - ja też mam takie stroje, bo mój tż uwielbia mnie w nich ( i bez nich ) A firma Obsessive jest najlepsza
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 07:17   #1473
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Paulinka ma dzisiaj 4 miesiące:jupi :
gratulacje
Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Witam.
Dopadl mnie chyba znowu kryzys laktacyjny .Wczoraj nie lecialo praktycznie nic.
Zastanawiam sie,czy nie jest spowodowany tym,ze w czwartek mala bardzo malo jadla,po prostu nie miala chyba apetytu,cycki byly pekate,raz odciagnelam laktatorem.W piatek bylo normalnie,a w sobote wydawalo mi sie,ze mi sie piersi w trakcie karmienia nie napelniaja,a w niedziele to juz w ogole kropelki nie szlo wycisnac,dopiero przy karmieniu o 18cos tam poczulam.Dzisiaj tez nie jest za kolorowo,a mala nie jest z tych "wiszacych".Jak nie leci,to nie leci,dziekuje...
A orientujecie sie,czy przeziebienie lub jakies jedzenie zatrzymuje laktacje??
JesliMala malo jadla ostatnio to Ty mozesz miec mniej mleka. Ogolnie przy zmeczeniu i stresie ma sie mniej. Z jedzenia to niektore ziola zmieniejszaja laktacje np mieta, choc ja pilam miete i nic mi sie nie dzialo po niej.
basiula moi znajomi by chyba mieli buteleczke ss, jak cos to daj znac na priva.
W ogole wczoraj czuła kłucie w brzuchu, wypilam troche ss, i mi przeszlo
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 07:51   #1474
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
No nie.... Filipek wrocil od tesciow z goraczka tzn mial 37.6 na czole a na karku 38.3 . Nie zwlekalam dlugo i zaraz dalam czopek i syropek paracetamol- nie mozemy dopuscic do kolejnych drgawek goraczkowych... akurat dzis- kiedy Tz jest w uk.... padam na twarz z nerwow. dzieciaki doprowadza mnie do obledu kiedys.
ojej mam nadzieje, ze rano juz lepiej

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nie było mnie z Wami od soboty. Mam nadzieję, że u Was Mamusie wszystko oki Zresztą zaraz się dowiem, bo będę nadrabiać

U nas wszystko dobrze.
Całą sobote spędziłam na uczelni, a wieczorem byliśmy u znajomych. W niedzielę wybraliśmy się na wycieczkę do Nałęczowa - piękna pogoda, ciepełko Chcieliśmy zjeść obiad w tej restauracji, co Geslerowa robiła rewolucję, ale na miejscu okazało się, że na danie trzeba czekać co najmniej półtorej godz :pala: Więc zrezygnowaliśmy, bo byśmy padli z głodu i zjedliśmy w innym miejscu.

Malutka ma się dobrze, dzisiaj obudziła się o 5 i gada i gada i końca nie widać Ale godzinkę dłużej by się przydało pospać

nie wiem jak zrewolucjonizowane przez Geslerowa restauracje ale jadlam w jej restauracji i du..py nie urywa jak dla mnie za duzo kminku, byl w roladzie wolowej, w surowce bleee. Roladki tesc robi lepsze
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 07:54   #1475
pokszyfka
Zadomowienie

witam poniedziałkowo udanego tygodnia

Olusia ja miałam w zeszłym tyg 3 praktycznie nieprzespane noce, po 1wszej ilość mleka dramatycznie zmalała, młoda potrafiła wisieć mi na cycku co godzinę...coś jej się odwidziało i w nocy ma już tylko 2-3 pobudki(a było 5!!) i odrazu inny świat, cycki pełniejsze, je co 2-3godz.
Seona niezłe wdzianka mrrr...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 07:54   #1476
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Witam.
Dopadl mnie chyba znowu kryzys laktacyjny .Wczoraj nie lecialo praktycznie nic.
Zastanawiam sie,czy nie jest spowodowany tym,ze w czwartek mala bardzo malo jadla,po prostu nie miala chyba apetytu,cycki byly pekate,raz odciagnelam laktatorem.W piatek bylo normalnie,a w sobote wydawalo mi sie,ze mi sie piersi w trakcie karmienia nie napelniaja,a w niedziele to juz w ogole kropelki nie szlo wycisnac,dopiero przy karmieniu o 18cos tam poczulam.Dzisiaj tez nie jest za kolorowo,a mala nie jest z tych "wiszacych".Jak nie leci,to nie leci,dziekuje...
A orientujecie sie,czy przeziebienie lub jakies jedzenie zatrzymuje laktacje??
nie mam pojecia jak to jest. Mam nadzieje, ze mleczko wroci szybko

My na weekend mielismy tesciow. Super bylo zabrali do siebie nasze swinki morskie, zeby nas troche odciazyc. Spakowalam im taka wyprawke jakbym wnuka im posylala na wakacje
No i w sumie mlody ciagle na spacerkach byl. Od 10 rano z tesciem, potem z tesciowa i tesciem, a popoludniu jeszce z nami

Aniu mozesz mi zmienic wiek na liscie na 22

Ggoraa zrobilam ze szwagierka w sobote tort z masa z Twojego przepisu! Wyszedl genialny taki bedziemy tez robic na chrzciny a mozesz powiedziec skad masz barwniki spozywcze? Ze sklepu czy allegro? Bo chce zrobic zielony torcin
Stary 2012-03-19, 08:09   #1477
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Paulinka ma dzisiaj 4 miesiące:jupi :
Gratuluje!!
Cytat:
No nie.... Filipek wrocil od tesciow z goraczka tzn mial 37.6 na czole a na karku 38.3 . Nie zwlekalam dlugo i zaraz dalam czopek i syropek paracetamol- nie mozemy dopuscic do kolejnych drgawek goraczkowych... akurat dzis- kiedy Tz jest w uk.... padam na twarz z nerwow. dzieciaki doprowadza mnie do obledu kiedys.
współczuję i trzymam kciuki by jednak nic Filipkowi nie było!

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
dokładnie wczoraj o tym myslałam przsydałoby sie i nad morze(tylko ciekawe jak to sie składa,jakie wymiary otd.) i do rodzic ów jednych i drugich
my kupiliśmy łóżeczko takie:
http://allegro.pl/hauck-dream-n-play...199002993.html
nawet u tego sprzedawcy.
Fajne, lekkie, łatwo się składa i rozkłada i ma dość sztywne dno. Ma tylko jeden poziom, ten niższy. Jestem z niego bardzo zadowolona.

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
A firma Obsessive jest najlepsza
bo Polska

Truskafko - świetnie ze Chrzciny się udały

Kasiki- wspólczuje brzuszka

Goldika i Dalia - 100 lat!
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 08:52   #1478
tuszka
Raczkowanie

Witam. Nie śpimy od 6.00. Nie wiem czemu, zazwyczaj pobudki były o ok 8.00
Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
sliczna
p.s. ja nigdy nie mialam takiego fatałaszka na sobie...chetnie bym zalozylam np. na urodziny tzta ale powiedz mi czekasz na niego w sypialni? czy jak to organizujesz???

polecam albo jersey albo frotte
bawełniane-to oci.piejesz z prasowaniem

hehehe

eeeeeeeeeeeeeeee nie ma a/biotyku przeiez d-panthenol to nie a/biotyk

tzowi sie nalezy za wzbudzanie w tobie winy
to nie przez całowanie tydzien temu, bez przesady

jak mój kaszlał tak od jakiegoś czasu te4ż byłam zaniepokojona, ale okazało się że to od nadniamru produkowanej śliny- także może tak jest i u was skoro mała radosna?

na pewno będzie super
i ta pogoda

alantan plus nie ma a/biotyku
spokojnie

o kaszkach nie wiem bo nie robiłam jeszcze

miłej niedzieli
znowu musze leciec do młodego
Też spojrzalam na skład Alantanu i antybiotyki się nie dopatrzyłam. Dzięki

Cytat:
Napisane przez kojka Pokaż wiadomość
Witam
Widze ze poruszacie temat kaszek więc i ja sie wypowiem
Pytałam pediatry jakie kaszki najlepsze i powiedziała że takie które nie maja cukru - no niestety u nas w Polsce prawie wszystkie smakowe ten cukier mają i to w duzych ilościach Więc lepiej kupić kaszkę bądź kleik bez dodatków i dać do tego pare łyżeczek owoców ( np. ze słoiczka ). Aha bardzo dobra jest kasza jaglana ( dla dzieci po 4 miesiącu) ale dostepna tylko przez net , mają ją firmy Holle , Hipp i Babydream.
No i jeszcze mi powiedziała żeby dawać kaszkę łyżeczką a nie do butelki - to ma być odrębny posiłek.
No to tyle z tego co wiem
Nie znam firmy Holle, ale też chciałabym kaszki bez cukru. Bo po co on?

[QUOTE=agnieszka 0605;33000623]mszpilka - bez cukru a z glutenem są też kaszki Holle. Ja mam owsianą i orkiszowa. Mieszam łyżeczkę kaszki z wodą i dodaję do gotowanych warzyw. Tak od miesiąca kombinujemy z ekspozycją na gluten.

W temacie kaszek i kleików jeszcze wiem, że kukurydziana jest na zatwardzenia, a ryżowa kiedy są zbyt luźne kupki czy na biegunki.

nettka eno eno - 4 miesiące to już duża panna

Dziewczyny - a możecie mi polecić jakieś fajne łóżeczko turystyczne/kojec?
Teraz bardziej wykorzystywałabym to jako kojec, ale np. w wakacje A. miałaby gdzie spać podczas
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 08:53   #1479
mol_aa
Zadomowienie

Olusia przeziębienie, osłabienie organizmu, duzy wysiłek fizyczny, stres, mięta czy szałwia osłabiają laktację. Duzooo mleczka zyczę

Ggora mam nadzieję ze szybko przejdzie Filipkowi

Mojemu małemu szogunowi spodobało się okrecanie w łóżeczku, zostawiłam go na 15min samego w łóżeczku - przychodze a on roześmiany w głos, nóżki wystają poza szczebelkami i radocha wielka
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 09:08   #1480
goldika
Zakorzenienie

mszpilka dzieki
Stary 2012-03-19, 09:13   #1481
glamourous
Zakorzenienie

szpilka mialam identyczne lozeczko dla Soni- kupilismy je w lidlu
faktycznie rozklada sie prosto, zlozone w takim pokrowcu wiele miejsca nie zajmuje, waga chyba okolo 10 kilo

Goldi, Dalia- sto lat moja kuzynka dzis ma urodziny, dobrze ze mi przypomnialyscie zaraz jej zyczenia wysle

Ggora mam nadzieje ze u Filipka to nic powaznego. a on mial przypadki z drgawkami goraczkowymi? przy jakiej temperaturze>

Dziewczyny a gdzie mozna kupic te kaszki Holle?

aha dziewczynki Ala z watku blizniakow ma juz wstepnie swoja stronke. jej mama jeszcze nad nia pracuje i byc moze przeksztalci w cos w rodzaju blogu- bo jak mowi sama najwiecej sie dowiedziala nie od lekarzy ale z blogow innych chorych dzieci

http://www.wczesniaki.eu/o-alciku/
Stary 2012-03-19, 09:15   #1482
tuszka
Raczkowanie

Pobudka była o 6.00 ale przetrzymalam Franka do 8.30 i nawet spaliśmy jeszcze godzinę, wtuleni w siebie uwielbiam!!!

Truscafko, super ze się udało

Goldi i Dalia sto lat

Ani dawno nie było, ona nie wróciła do pracy przypadkiem? Mnie możesz Aniu, zmienić wiek na 24.

Teraz przeszłam na nowy tryb karmienia, czyli 2-3 razy z jednej piersi, by mały dokopać się do tlustego mleka

Moi rodzice zaprosili wczoraj moich teściów i nas na wczesna kolacje. Spoko było, gdyby mnie głowa nie bolała. I pożar był... Na wolnym terenie obok ktoś podpalił trawę i aż straż przyjechała. I muszę się pochwalić, ze na 24 urodziny i za poród dostałam od mamy piękny pierscionek z owalnym turkusowym oczkiem ozdobionym chyba cyrkoniami na złotej obrączce. Ona dostała go od swojej mamy i zawsze mi się podobal
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 09:15   #1483
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
nie mam pojecia jak to jest. Mam nadzieje, ze mleczko wroci szybko

My na weekend mielismy tesciow. Super bylo zabrali do siebie nasze swinki morskie, zeby nas troche odciazyc. Spakowalam im taka wyprawke jakbym wnuka im posylala na wakacje
No i w sumie mlody ciagle na spacerkach byl. Od 10 rano z tesciem, potem z tesciowa i tesciem, a popoludniu jeszce z nami

Aniu mozesz mi zmienic wiek na liscie na 22

Ggoraa zrobilam ze szwagierka w sobote tort z masa z Twojego przepisu! Wyszedl genialny taki bedziemy tez robic na chrzciny a mozesz powiedziec skad masz barwniki spozywcze? Ze sklepu czy allegro? Bo chce zrobic zielony torcin
grrr...napisalam ci odpowidz, podbiegl moj lobuziak - cos nacisnal i skasowal... jeszcze raz:
Barwnik kupilam w sklepie u nas-wodnisty w podluznej butelce- czerwony. JAk dodajesz wodnistego to podsypujesz maka ziemniaczana, bo zaczyna sie lepiej i urabiasz, urabiasz, urabiasz- monotonna czynnosc, ale jak widzialas - kolro rozowy wyszedl ladny. Nie wiem jak si epracuje z proszkowymi, bo nigdy nie mialam.

A jeszcze podpowiem ci co do srodka tortu- ja zawsze robie tak, ze klade 3 biszkopty- w srodku ciemny. A pomiedzy nimi wlasnej produkcji mase budyniowa pomieszana z galaretka ( robie 3 smaki galaretki[ zazwyczaj czerwony, zolty i zielony] w polowie wody i pozniej kroje w male kosteczki i mieszam z masa).No i oprocz namaczania kwaskiem cytrynowym, biszkopty od spodu smaruje dzemem porzeczkowym. Efekt jest swietny- smak tez

Tz ma chyba focha, ze go wczoraj splawilam na skype, no ale sorry- ale stres z Filipkiem mne wczoraj jakos powalil z nog.
Stary 2012-03-19, 09:15   #1484
goldika
Zakorzenienie

Glam kaszki Holle mozna kupic w Piotr i Paweł, na Allegro. W ogole jak wpsizesz kaszki Holle w google to Ci wyskocza eko sklepy internetowe.
dzieki

Dziewczyny ktora kaszka Holle na początek??
Jaglana, owsiana czy jakaś inna?
Stary 2012-03-19, 09:17   #1485
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Moi rodzice zaprosili wczoraj moich teściów i nas na wczesna kolacje. Spoko było, gdyby mnie głowa nie bolała. I pożar był... Na wolnym terenie obok ktoś podpalił trawę i aż straż przyjechała. I muszę się pochwalić, ze na 24 urodziny i za poród dostałam od mamy piękny pierscionek z owalnym turkusowym oczkiem ozdobionym chyba cyrkoniami na złotej obrączce. Ona dostała go od swojej mamy i zawsze mi się podobal
zazdroszczeMilo ze strony twojej mamy
Stary 2012-03-19, 09:19   #1486
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
grrr...napisalam ci odpowidz, podbiegl moj lobuziak - cos nacisnal i skasowal... jeszcze raz:
Barwnik kupilam w sklepie u nas-wodnisty w podluznej butelce- czerwony. JAk dodajesz wodnistego to podsypujesz maka ziemniaczana, bo zaczyna sie lepiej i urabiasz, urabiasz, urabiasz- monotonna czynnosc, ale jak widzialas - kolro rozowy wyszedl ladny. Nie wiem jak si epracuje z proszkowymi, bo nigdy nie mialam.

A jeszcze podpowiem ci co do srodka tortu- ja zawsze robie tak, ze klade 3 biszkopty- w srodku ciemny. A pomiedzy nimi wlasnej produkcji mase budyniowa pomieszana z galaretka ( robie 3 smaki galaretki[ zazwyczaj czerwony, zolty i zielony] w polowie wody i pozniej kroje w male kosteczki i mieszam z masa).No i oprocz namaczania kwaskiem cytrynowym, biszkopty od spodu smaruje dzemem porzeczkowym. Efekt jest swietny- smak tez

Tz ma chyba focha, ze go wczoraj splawilam na skype, no ale sorry- ale stres z Filipkiem mne wczoraj jakos powalil z nog.
dzieki
srodek robie z 2pwarstwami ubitej kremowki z fixem i tez przekladam dzemem wisniowym lub porzeczkowym na takich tortach sie wychowalam... pewnie dlatergo dupsko wielkie bylo
Stary 2012-03-19, 09:39   #1487
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

moj maly baczek daje mi od tygodnia popalic, jestem wkonczoona fizycznie i psychicznie mam dosc, jakby bylo jeszcze malo to sie rozchorowala na 12 idziemy do lekarza, kolejna noc do dupy, cos nieszczegolna matka ze mnie, ninka pokazuje charaktereik

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 09:44   #1488
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny za kciuki .O miecie wiem i myslalam,ze moze sa jeszcze jakies potrawy/napoje.Bo z nowosci jadlam cukinie i myslalam,ze moze ona,ale wyglada na to,ze to ten jej brak apetytu.

Jubilatki najlepszego
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 09:44   #1489
fatal21
Wtajemniczenie

Witam
U NAS NOCKA ŁADNA 3 KARMIENIA,ale pobudka po 6.Niestety wczoraj zjadłam kawałek cista tesciowej z 2masami i kawałkami gorzkiej czekolady iiiii mała sie wiła i płakała jak zapodałam ss to spokoj i spała 3h.
Podziwiam Was kobitki,a zwlaszcza wiolq ze potraficie konsekwentnie wychowac maluchy.Aha jak Wy to robicie, ze jedza co 2-4h?Moja tyle przerwy to ma w nocy a w dzien max 1,5h.
Stary 2012-03-19, 09:50   #1490
goldika
Zakorzenienie

tuszka super prezencik

Pochwalimy sie lub pozalimy, ze chyba ida nam dwa zabki jeszcze dziasel nie przebijaja ale widac je jak odchyli sie mlodemu dolna warge, dwa takie bialy wyrazne zarysy zabkow pod cieniutka warstwa dziaselka. Dziasla sa wyraznie szersze i zdecydowanie swedza. Ciekawe ile im zajmie zanim zaczna sie przebijac, juz sie boje.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam
U NAS NOCKA ŁADNA 3 KARMIENIA,ale pobudka po 6.Niestety wczoraj zjadłam kawałek cista tesciowej z 2masami i kawałkami gorzkiej czekolady iiiii mała sie wiła i płakała jak zapodałam ss to spokoj i spała 3h.
Podziwiam Was kobitki,a zwlaszcza wiolq ze potraficie konsekwentnie wychowac maluchy.Aha jak Wy to robicie, ze jedza co 2-4h?Moja tyle przerwy to ma w nocy a w dzien max 1,5h.
to chyba zalezy od widzimisie dziecka a nie jakiejs techniki karmienia
moj jadl przez jakis czas co 2h, teraz co 3-3,5, sam sie tak przestawil.
Wczesniej chcialam go przestawiac dajac mu wieksza porcje: 150ml zamiast 120ml ale konczylo sie to wielkim ulewaniem i jedzeniem i tak co 2h. Wiec teraz nie kombinuje tylko karmie co 3h

Mysle o podawaniu kaszki/kleiku na noc. Wczoraj zasnal o 19,30, o 23dostal na spiocha butle, potem obudzil sie o 3, potem o 6

dziekuje za zyczneia laski
Stary 2012-03-19, 09:55   #1491
Jagooda_
Raczkowanie

Witam
Weekend był cudowny przesiedziałyśmy prawie całą sobotę i niedziele na dworze i Wy zapewne też, bo coś mało pisałyście

basiula19
mi znajoma mówiła, ze jak dziecko ma takie straszne kolki to niektórzy lekarze przepisują debridat.

ggoraa biedny Filipek a jak dzisiaj??

OlusiaS
mięta i szałwia na pewno obniża laktację, ale przeziębienie i osłabienie organizmu pewnie też ma jakiś wpływ.

Goldika i Dalia - sto lat, sto lat ...

zmyslkobiety współczuje choróbska, a może to skok rozwojowy?? Moja miała takie dwa tygodnie, ze myślałam, ze wyląduje w psychiatryku, na szczęście przeszło.

Dziewczyny ja jestem narazie zielona w temacie wprowadzania pokarmów Mała ma 4,5 msc a ja jeszcze nic nie wprowadziłam i nie zamierzam się śpieszyć, wygodnie mi karmić cycem i chyba za leniwa jestem Jak będę u pediatry na początku kwietnia to się dopytam kiedy, powinnam zacząć coś wprowadzać. Zapisze sobie nazwę tych kaszek bez cukru, bo to mi się na pewno kiedyś przyda.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 10:00   #1492
dygotka8
Zakorzenienie

witam

Goldika,Dalia
wszystkiego najlepszego

oglądałyscie perfekcyjna pania domu??fajne?sa jakies cenne rady?nie mam tvn style wiec nie ogladałam

alee mni glowa boli

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jestem narazie zielona w temacie wprowadzania pokarmów Mała ma 4,5 msc a ja jeszcze nic nie wprowadziłam i nie zamierzam się śpieszyć, wygodnie mi karmić cycem i chyba za leniwa jestem Jak będę u pediatry na początku kwietnia to się dopytam kiedy, powinnam zacząć coś wprowadzać. Zapisze sobie nazwę tych kaszek bez cukru, bo to mi się na pewno kiedyś przyda.
tez tak mam
zaczekam na pewno az skonczy 5 miesiecy
wkurza mnie jak ktos mnie namawia na wprowadzanie nowych pokarmów

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 10:06   #1493
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
zaczekam na pewno az skonczy 5 miesiecy
Ja też
Stary 2012-03-19, 10:09   #1494
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Witajcie po tak pięknym Weekendzie

Całą Sobotę spędzilismy na wsi, sezon grillowy oficjalnie rozpoczety
A w czoraj obiad u mamusi we Wro, później kawka u cioci, więc Michał również był cały dzień na dworze
Nareszcie wyszliśmy ze śpiworka. Michał śmigał w polarowej bluzie+body, rajtuzki i spodnie.
Dzisiaj tylko pogoda do d** no ale po cóż, na dwór i tak idziemy
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 10:09   #1495
OlusiaS
Wtajemniczenie

Leci .Przed chwila karmilam mala i znowu mleczko jest
Stary 2012-03-19, 10:12   #1496
dygotka8
Zakorzenienie

chce kupoic wit d z doz ale sama nie wiem czy wszystki maja odpowiednia dawke?

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Olusia-super

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 10:13   #1497
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

:brawo:

Ach i jeszcze pragnę sie pochwaliś że Michał w Sobotę pierwszy raz samodzielnie chwycil swoje stopy

A wieczorem jak tż go kapał tak go rozbawił, że w głos się śmiał dobrych parę minut, tak Nas rozbawił, że wszyscy płakaliśmy
Tak długo jeszcze mu się nie zdażyło
Stary 2012-03-19, 10:17   #1498
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Ach i jeszcze pragnę sie pochwaliś że Michał w Sobotę pierwszy raz samodzielnie chwycil swoje stopy

A wieczorem jak tż go kapał tak go rozbawił, że w głos się śmiał dobrych parę minut, tak Nas rozbawił, że wszyscy płakaliśmy
zuch chlopak
Stary 2012-03-19, 10:24   #1499
Bahamadia_25
Zakorzenienie

jednak nie jest takim grubaskiem, skoro mu sie udało
Stary 2012-03-19, 10:26   #1500
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

klask i:

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Przecież Ci mówiłam, że będzie dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości