|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Wtajemniczenie
|
My zawsze wiedzialysmy ze ty zolzowata :p btw fajnie ze Jestes.
Zapomnialam pogratulować piątego Tymkowego zabka także ogromne ![]() Maz wrocil z roboty, wykończony jak koń po westernie, padł jak Zanetkowy pies pluto i juz śpi. Wiktorie chyba JAKIS katar pobiera bo zaczynać cos furczec w nosku. Dzis rano jak spała ze mną to słyszałam i teraz wieczorem jak juz Zasnela to przebudzila sie na chwile pociągająca. Zmykam spać. Z mama siedzialysmy wiecznie pozno w noc i teraz Musze odespac. Kolorowych snów
|
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Moje dziecko obudziło się godzinę temu z WIELKIM krzykiem
Poleciałm do niego, a tam krokodyle łzy, trzęsące ciałko i grymas bólu na buzi Naprawdę widać że cierpi Dałam mu Nurofen od razu, choć staram się go z reguły unikać jak mogę. Ale teraz po prostu sie męczy bardzo No i siedzieliśmy sobie 40 minut, uspokajałam go i teraz nibyśpi. Niby, bo coś tam mruczy czasem przez sen. I ten sen taki niespokojny, oddech krótki i nerwowy. Ach, te żeby
|
#4743 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
wierze Brumku, ze musi byc bardzo zle,skoro dalas przeciwbolowy
.Nie wiem czy pamietasz, ale nasze dzieci (chyba) razem jakos zaczely zabkowac a u nas nadal dwa zabki i cisza z kolejnymi. Biedni Wy
|
|
#4744 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale sobie reklamę robisz ![]() Cytat:
A katarów żadnych proszę nie hodować. Sio! ![]() A powiedz, Stronczku, z mamą zawsze byłaś blisko, czy to tęsknota i odległość tak dobrze wpływają na Wasze relacje? ![]() No to udany łów miałaś WIem kiedy! Ze 2-2,5 miesiąca temu i Tymuś mi wtedy w kolejce wielką, głośną kupę produkował, aż się ludzie gapili ![]() Cytat:
Mój to by sobie z kąpielą chyba sam nie poradził Tzn. może jakby wyboru nie miał, to jakoś by dziecia wymoczył, ale ciężko mi to sobie wyobrazić ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: Dla Jasia![]() ![]() klaski:Ja też uwielbiam czytać o postępach innych dzieci Bo to jest takie słodkie oczekiwanie, że i mój to niedługo zrobi. Poza tym to niesamowite patrzeć jak te dzieci się tak od urodzenia zmieniają, rozwijają. Niepowtarzalna rzecz!Cytat:
![]() A Hania słodka panienka jak zwykle ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
![]() Tak sobie myślę, że Tymkowi za bardzo się spieszy, bo się męczy okropnie cały czas, bez przerwy w zasadzie. Ale z drugiej strony może lepiej, bo szybciej to wszystko się skończy? A tak naprawdę chyba nie ma znaczenia czy szybko wychodzą te zęby jedne po drugich, czy z przerwami, bo i tak maluchy się muszą odcierpieć, co ich... I dzięki Justynko A "ślady" jakieś wskazujące na kolejne ząbki są, czy głucha cisza?
|
|
#4745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teraz ide spac,zycze spokojnej nocki
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Do jutra
|
#4747 |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
![]() Nie było nas, bo tata zabrała nas na wycieczkę w rodzinne strony mojej teściowej. Tata wypoczął A ja nagle doceniłam swoją sytuację mieszkaniowo-rodzinną - zawsze może być gorzej![]() Dziś pobudka po 6... Ale za chwilę będzie to już 7, więc jakoś lżej na sercu |
|
|
|
#4748 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witam i ja
![]() wczoraj już nie pisałam bo nawet nie bardzo miałam czas, późno od teściów wróciliśmy, więc postaram się po kawałku nadrobić Cytat:
a hipp...nieładnie Cytat:
ładny, szkoda że drogi ![]() Cytat:
Ja też się ubieram odpowiednio do pogody a nie nazwy miesiąca, chodziłam w samej bluzce więc i dziecko miało niewiele więcej. Zresztą zaraz wrzucę fotkę ze spaceru ![]() Ząbka gratuluję!!! Cytat:
![]() Cytat:
1 - starszy niby ale do większego fotelika dopiero się przesiada. Miał w weekend ale tak na zeszło. 2 - a wiesz że tak może być? Mój łobuz czasami na widok łyżeczki zaciska buzię i kręci głową, a to samo ręką zje ze smakiem ![]() Cytat:
ślicznotka mala ![]() i kolejna ślicznotka ![]() Tymek się wybudza? nie wierzę
|
|
|
#4749 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4750 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
Fajniutka Eeee! Mamie głowę odcięto. CZuję niedosyt ![]() Cudnie! Pierwszy milowy krok za nim ![]() Cytat:
(w sensie moja córka )
|
||
|
|
|
#4751 | ||
|
Zakorzenienie
|
śliczności!
gratulacje!!! Cytat:
Cytat:
biedny Tymuś jak dzisiaj? To ja też wrzucę spacerowe zdjęcia, troszkę niewyraźne niestety... Stwierdziliśmy z TŻem że my się chyba niemało wstydu będziemy najadać A przynajmniej z Adasia niezły cwaniak wyrośnie. Szliśmy ulicą, z przeciwka idzie dziewczyna, a ten na jej widok zaczął machać rękami i nogami, i taki okrzyk zachwytu - na wdechu "aaaaaaaaaaaaaaaaa" opisać się tego nie da.... nie wiem po kim on to ma ![]() Nie mówiąc o tym że za samochodami tak się oglądał że wyszedłby z wózka a z takich fajnych rzeczy, teściowa wczoraj nam dała huśtawkę. Dzień wcześniej mówiłam TŻowi że musimy kupić, a ona przyniosła, jeszcze TŻ się w niej huśtał, a teraz - odnowili, odmalowali i Adaś dostał
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-03-19 o 07:40 |
||
|
|
|
#4752 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Brumku a moi teściowie z wczoraj to temat rzeka. Wkurzałam się na każdym kroku. Wzięli Domka na ręce i nie chcieli mi go oddać, a wychodziliśmy na spacer. Narzekali, że kurtkę ma za cienką. Usłyszałam kilka nowych rad, że mam mu codziennie kompot gotować, zupkę na dwa dni i takie tam. Zgroza. Adrij gratuluję pierwszych kroczków ![]() Wszystkie spacerkowe zdjęcia piękne Zmykam do pracy
|
#4753 |
|
Zadomowienie
|
..........nie śpimy od 6 w nocy to samo co u Brumka tylko u nas mimo nurofenu pojekiwania ![]() ale dzisiaj nic pusto tylko gorne dziaselka nabrzmiale ![]() jestesmy jzu po sniadaniu porannej toalecie i teraz Igi spi maz tez a ja coz jak juz wstalam to trudno cos porobie ![]() zonw sie zapowiada słoneczny dzien ![]() a wczoraj padlam w 5 minut
|
|
|
|
#4754 |
|
Rozeznanie
|
Hania, Jaś, Adaś
Dziś pobudka 5.24 (wczoraj było 5.26), mam obawy, że pomimo zmiany czasu, mojej gwieździe zegarek w dupce się nie przestawi i godz. 5ta będzie nadal godz. 5tą ![]() Może odwiedzi nas dzisiaj koleżanka z rocznym synkiem więc pomimo braku słoneczka za oknem, miły dzień się szykuje! |
|
|
|
#4755 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
![]() Piszecie o zębach i aż drżę z przerażenia...Ewa jeszcze bez zębów-w dodatku bezsmoczkowa-czego babcie i ciocie nie mogą mi wybaczyć brumeki jak Tymuś??????Spał spokojnie??? znowu piekne spacerowe zdjęcia!!! aania_20mój mąż jest wielkim fanem Waszego wózka ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- i dziękuje za kolejne pałąkowe odpowiedzi |
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjęłam na klatę
, ale połowa dziewczyn albo i więcej straciła do mnie sympatię itd. to co się będę udzielała...
|
|
|
|
#4757 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, ze u Was pięknej pogody ciąg dalszy...u Nas szaro, buro i wietrznie
|
|
|
|
#4758 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
No i stało sie.... Mamy katar !!!! Jak z tym walczyć ? Co używacie? W nocy była Mala tragedia bo Wiki zasypia ze smokiem a przez ten nosek nie mogła z nim oddychać. I sie tak meczyla. W koncu wzięłam ja na ręce i przytullam i jakoś usnela. Przy próbie odciagania drze sie az uszy puchna, i jak mi sie w koncu uda cos pociągnąć to ta az sie dlawi. Masakra Mam otrivin taki dla dzieci, czy to ma podobne działanie co nasivin ktory duzo mam używalo? Brumku z moja mama kiedys było tak sobie. Normalnie jak matka i córka. Dopiero od czasu jak ja wyjechałam to sie zmieniło. Odległość to zmieniła. Teraz jesteśmy najlepszymi koleżankami. Ide "oporzadzic" moje dziecko ... |
|
|
|
#4759 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry!
jak nie kilkudniowy brak neta to prad nam wylacza i przez to mam mnostwo stron do nadrobienia! szok![]() a jeszcze weekend imieninowo-urodzinowy,to tez nie mialam czasu zajrzec ![]() no nic, ide ponarabiac ratami, bo dziec mnie wola
|
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
podudka 5. 20 ( małe ma chyba jakiś zegarek w dup.ie ). Przyzwyczaiłam się i nawet nie chce mi się narzekać pogoda średnia póki co.Kawa wypita, śniadanie zjedzone, młody dosypia... Ale pięknych dzieci dużo się pokazało! Hania, Marysia. Adaś, Janek, Tymcio, ( Jezu przepraszam, jak pominęłam kogoś) adrij 3 kroczki? no nie! ;oklaski: Ja niestety nie byłam na spacerze przez weekend, gniłam całe dwa dni na uczelni. Patik wracaj! Oliweczko cieszę się, że wróciłaś i się nam tu nie wygłupiaj z uciekaniem jakimś !
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Patik Ty też wracaj. Nie wierzę, że potrafisz żyć bez wizażu, bez nas Pewnie czytasz jako gość Jak Sara? Ważyłaś ją? Leci dalej z wagi? adrji za pierwsze kroki Janka ![]() Cześć! Noc (żartuję oczywiście), teraz wyglądam jak ![]() A z dobrych wieści, dzisiaj jadę do biedronki |
|
|
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo bym nie chciała od Was odchodzić, ale wyraziłam swoje zdanie, zareagowałam zbyt ostro, co uraziło wiele osób i trochę mi teraz głupio nadal się udzielać... |
|
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
aha! Piwnooka piękna kobieta z Ciebie. A Helenka równie urodziwa jak mama. A jakie miny czadowe ładuje
![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Oliweczko mówię Uważam, że każda z nas może mieć swoje zdanie i nie ma co się obruszać. Masz być i tyle. Co u Julci ?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mamuśki, mam pytanie: Chcę kupić małemu nosidełko, takie na wycieczki itp. Generalnie do sporadycznego używania. Jakie polecacie?
|
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
bardzo mi miło.Z miłą chęcią zostanę, bo to prawda, że BARDZO by mi Was brakowało. Cytat:
Julcia ok-śpi u siebie w pokoju bez problemów, teraz juz jeździ w spacerówce i ciagle mam dylemat, czy to oparcie ma mieć całkiem złożone, że siedzi na siedząco całą drogę, czy trochę regulować, żeby tak nie odciążać kręgosłupka małego? PATIK też Cię przywołuję |
|
|
|
|
#4766 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
życzenia zaległe Helena ![]() i dzisiejsze Natalia, Alicja, Julia ![]() kl aski:
|
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alicja, Natalia buziaczki dla Was szkraby |
|
|
|
|
#4768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Nati, Ala, Julia całusy dla Was kobietki!
Oliweczka ja nie mam tak hmm, nie całkiem na siedząco, ale tak średnio, nie wiem jak to opisać. W każdym razie nie siedzi całkiem prosto w spacerówce, wydaje mi się, że mój woli tak lekko się oprzeć. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- aaniu ja się kompletnie nie znam na nosidelkach. nawet nie wiem o co chodzi o takie przyczepiane do Ciebie?
|
|
|
|
#4770 |
|
Wtajemniczenie
|
Co za
ze mnie. Nati, Alicja, Juleczka dziewczynki STO LAT Jak zrobić inhalacje? Sweet Ty chyba Igorowi robiłas. Pokaże Wam jak moja corcia ładnie w lezaczku siedzi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

)

także ogromne 

Poleciałm do niego, a tam krokodyle łzy, trzęsące ciałko i grymas bólu na buzi

WIem kiedy! Ze 2-2,5 miesiąca temu i Tymuś mi wtedy w kolejce wielką, głośną kupę produkował, aż się ludzie gapili 
klask i: Dla Jasia
- ale tempo! Co do ubierania to dobrze to określiłaś, że każda mama stara się to robić dla swojego dziecka najlepiej- czyli po swojemu. 

..........