Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-18, 20:21   #1351
Angelika_26
Raczkowanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Stawiam kazdej po ciachu i kawce bo dzisiaj urodzinki obchodze...osiemnaste oczywiscie

Sto lat!!! Najlepszego
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 20:33   #1352
kropeczka1984
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Dziewczyny chcę kupić jakiś leżaczek dla Wojtusia i nie wiem jaki... Proszę, napiszcie jakie macie
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 20:47   #1353
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chcę kupić jakiś leżaczek dla Wojtusia i nie wiem jaki... Proszę, napiszcie jakie macie
Ja mam taki http://193.23.48.135/lezaczek-bruin-...155710451.html tylko,że różowy i zamiast tej budki mam taki pałąk na którym są zabawki.Ma wibre 2 stopniową i 2 melodyjki
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 21:01   #1354
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:

http://www.nokaut.pl/szukaj/akcesori...-bujaczek.html Michał ma coś podobnego do tego tylko tu jest chicco a my mamy firmy Mamas & Papas i jest naprawde super bo można regulować oparcie i ma dodatkowo taką miekką podkładkę pod głowe że np dziecko nie osuwa się na boki ją można w każdej chwili zdjąć lub założyć można blokować bujaczek żeby się nie bujał lub po odblokowaniu nóżek znowu można bujać dziecko bardzo fajny jest szukałam go w google ale już chyba nie ma tej wersji widocznie bardzo stara wersja to już jest
Stary 2012-03-18, 21:09   #1355
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga ma cos takiego 5 opcji szybkości bujania, melodyjki i czasomierz Nie kupuj firmy ARTI, bo leżaczek buja się razem z dzieckiem koleżanka miała i oddała z powrotem na allegro i kupiła camry

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 21:21   #1356
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość

a używam od 2 dni tego zagęszczacza z bebilonu dodaje go do bebiko tam pisze by na 30ml mleka dawać jedną miarkę więc jak michu wypija 120 to wychodzą 4 miarki ale ja daje tylko 3 czasami 2,5 bo przy 4 to się robi taka gęścizna że nawet ja nie mogłam uciąśgnąć
naprawdę rewelacyjny jest ten preparat misiek przez te 2 dni ani razu nie ulał pięknie mu się odbija za każdym razem, kupki robi rewelacyjne codziennie po 2 ahhh no i dziś mieliśmy sukces przespał 8 godzin bez pobudki w nocy widać że takie gęste bardziej go chyba syci albo jak wtedy takie duże ilości ulewał to po prostu szybciej był głodny
Hej Monia, ale na pudełku Bebilonu Nutriton jest info, że do mm dodaje się jedną miarkę na każde 90 ml Chyba dajesz za dużo

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
ja mam ten
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...188107320.html
fajny bo do 18 kg i mały może w nim długo leżeć bo rozkłada się na płasko. Kręgosłupik ma prosty. Już raz na niego rzygnął i prałam pokrycie w pralce - wygląda jak nowe.

Edytowane przez Blanszor
Czas edycji: 2012-03-18 o 21:24
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 21:27   #1357
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Hej Monia, ale na pudełku Bebilonu Nutriton jest info, że do mm dodaje się jedną miarkę na każde 90 ml. Chyba dajesz za dużo.

pisze na każde 30ml wody 1 miarka wiec jak daje małemu 120ml mleka to powinny być 4 miarki a ja daje 2,5 do 3 a 90 jest podane dla dorosłych że 2 miarki na 90ml wody

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

a z huśtawkowych leżaczków to mamy taki ale niebieski http://allegro.pl/hustawka-deluxe-kr...187211798.html

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Hej Monia, ale na pudełku Bebilonu Nutriton jest info, że do mm dodaje się jedną miarkę na każde 90 ml Chyba dajesz za dużo

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

ja mam ten
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...188107320.html
fajny bo do 18 kg i mały może w nim długo leżeć bo rozkłada się na płasko. Kręgosłupik ma prosty. Już raz na niego rzygnął i prałam pokrycie w pralce - wygląda jak nowe.

o ja roztrzepana 30 jest dla matek karmiących piersia teraz dopieor spojrzałam na opakowanie

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

tak to jest jak człowiek w pośpiechu czyta i dobrze nei spojrzy hahaha też mi coś nie pasowało jak pierwszy raz zrobiłam że to takie gęste że uciągnąć ja sama nie mogłam :
Stary 2012-03-18, 21:29   #1358
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
pisze na każde 30ml wody 1 miarka wiec jak daje małemu 120ml mleka to powinny być 4 miarki a ja daje 2,5 do 3 a 90 jest podane dla dorosłych że 2 miarki na 90ml wody

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

a z huśtawkowych leżaczków to mamy taki ale niebieski http://allegro.pl/hustawka-deluxe-kr...187211798.html
Monia looknij na ulotkę:
https://www.bebilon.pl/content/docum...n-nutriton.pdf
Karmienie butelką - przygotować mm zgodnie z wytycznymi producenta i dosypać Nutriton zgodnie z tabelką. A w tabeli:
dla niemowląt 0-3 m - rzadka konsystencja 1 miarka na 90 mm.

Jedna miarka na 30 ml wody jest wtedy, jak karmisz piersią i przed karmieniem podajesz tą papkę.

O widzę, że już znalazłaś to info hyhyhy

Edytowane przez Blanszor
Czas edycji: 2012-03-18 o 21:30
Stary 2012-03-18, 21:48   #1359
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Monia looknij na ulotkę:
https://www.bebilon.pl/content/docum...n-nutriton.pdf
Karmienie butelką - przygotować mm zgodnie z wytycznymi producenta i dosypać Nutriton zgodnie z tabelką. A w tabeli:
dla niemowląt 0-3 m - rzadka konsystencja 1 miarka na 90 mm.

Jedna miarka na 30 ml wody jest wtedy, jak karmisz piersią i przed karmieniem podajesz tą papkę.

O widzę, że już znalazłaś to info hyhyhy
no gapa ze mnie teraz dokładnie doczytałam
Stary 2012-03-18, 22:04   #1360
Blanszor
Rozeznanie

Dziewczyny właśnie oglądałam fotki i znalazłam pierwsze foto małego po porodzie. Normalnie kosmita! a teściowa mi opowiadała, że jak go wieźli na noworodki przez korytarz ona i moja mama piały nad nim - "jaki piękny!!" a wszyscy w koło się patrzyli jak na wariatki

pośmiejcie się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0087.jpg (79,6 KB, 75 załadowań)

Stary 2012-03-18, 22:09   #1361
Blanszor
Rozeznanie

a teraz QUIZ! znajdź 10 różnic na zdjęciach

to już było następnego dnia. Nabrał nieco urody
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0195.jpg (66,6 KB, 59 załadowań)

Stary 2012-03-18, 22:18   #1362
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
a teraz QUIZ! znajdź 10 różnic na zdjęciach

to już było następnego dnia. Nabrał nieco urody

śliczniusi !!!!!!

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Dziewczyny właśnie oglądałam fotki i znalazłam pierwsze foto małego po porodzie. Normalnie kosmita! a teściowa mi opowiadała, że jak go wieźli na noworodki przez korytarz ona i moja mama piały nad nim - "jaki piękny!!" a wszyscy w koło się patrzyli jak na wariatki

pośmiejcie się

śmiesznie tu wygląda ja małego niestety w takim stanie nie widziałam bo zdążlili go oczyścić przed podaniem mi go ale z tego co już pamiętam i mam foto mój nie był wcale pomarszczony i siny jak to czasami gdzieś na filmach dokumentalnych pokazują
Stary 2012-03-18, 23:30   #1363
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamusie

Ja tak w skrócie co u nas i lecę ponadrabiać.

A wiec najważniejsza wiadomość to ta że z soboty na niedziele Milenka nie tylko spała w łóżeczku ale w nim sama zasnęła pierwszy raz bo do tej pory to na śpiocha ją odkładałam a wczoraj sie budziła dwa razy raz ją wziełam i dokarmiłam ale za drugim razem położyłam na podusi i włączyła projektor. Jak zobaczyła na suficie kolorowe obrazki to zaczęła się śmiać i do nich gugać ale po 15 minutach zaczęła usypiać i w końcu zasnęła. W sumie to wszystko trwało półtorej godziny ale się opłącało bo Milena pobiła swój rekord i spała 7h ...tego jeszcze nie było
(.)(.) to miałam jak Pamela i miss mokrego podkoszulka

Teraz też śpi w łóżeczku ale zasneła przy odbiciu i się nie obudziła jak ją odłożyłam więc luzik

Wczoraj podjęliśmy z tż decyzję ze nie wracam w czerwcu do pracy i do końca roku będę z małą Finansowo damy radę bo dostanę socjal, to jest mniejwięcej więcej połowa wypłaty ale i tak spoko.

A no i jeszcze ostatnia wiadomość. Teraz jak lecimy 21 kwietnia do Pl to ja zostaję prawie na miesiąc a mieliśmy być razem półtorej tyg. Wczoraj tż mi zaproponował ze jak chce to mogę zostać dłużej. Mówił ze bedzie tęsknił ale przynajmniej dziadki sie nacieszą. Powiedziałam to dzisiaj mamie na skype i jest przeszczęsliwa

Miało być w skrócie a się rozpisaaałam
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 23:44   #1364
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamusie

A wiec najważniejsza wiadomość to ta że z soboty na niedziele Milenka nie tylko spała w łóżeczku ale w nim sama zasnęła pierwszy raz bo do tej pory to na śpiocha ją odkładałam a wczoraj sie budziła dwa razy raz ją wziełam i dokarmiłam ale za drugim razem położyłam na podusi i włączyła projektor. Jak zobaczyła na suficie kolorowe obrazki to zaczęła się śmiać i do nich gugać ale po 15 minutach zaczęła usypiać i w końcu zasnęła. W sumie to wszystko trwało półtorej godziny ale się opłącało bo Milena pobiła swój rekord i spała 7h ...tego jeszcze nie było

Teraz też śpi w łóżeczku ale zasneła przy odbiciu i się nie obudziła jak ją odłożyłam więc luzik

Wczoraj podjęliśmy z tż decyzję ze nie wracam w czerwcu do pracy i do końca roku będę z małą Finansowo damy radę bo dostanę socjal, to jest mniejwięcej więcej połowa wypłaty ale i tak spoko.

A no i jeszcze ostatnia wiadomość. Teraz jak lecimy 21 kwietnia do Pl to ja zostaję prawie na miesiąc a mieliśmy być razem półtorej tyg. Wczoraj tż mi zaproponował ze jak chce to mogę zostać dłużej. Mówił ze bedzie tęsknił ale przynajmniej dziadki sie nacieszą. Powiedziałam to dzisiaj mamie na skype i jest przeszczęsliwa

Gratki dla Milenki oby teraz codziennie grzecznie spała w łóżeczku. Skoro spała 7h to musiało jej być wygodnie

Fajnie, że możesz posiedzieć dłużej z dzidziolem

Przez miesiąc trochę się nacieszysz rodzicami. I jak przylecisz zastaniesz piękną polską wiosnę.

Ja jutro śmigam z mamuśką do Ikei

Stary 2012-03-19, 08:17   #1365
aaniutek
Rozeznanie

GG do aaniutek

Cześć dziewczyny,
witam się ze wszystkimi, bo ja po raz pierwszy.
Moja Olcia ma miesiąc i zastanawiam się nad szczepieniami, 6w1, 5w1, co Wy wybieracie?? Znacie ceny szczepionek na pneumokoki i rota??Termin szczepienia mamy 13 kwietnia.

aaniutek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 08:59   #1366
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Zoskasamoska mam tak samo,ale zeby nie przysypiac czytam w trakcie forum na fonie,albo Fb albo jakies inne fora i portale.

Ostatnio malego nakarmilam,musialam przysnac odlozylam go a on znow w ryk,ja sie pytam o co mu chodzi bo dopiero pojadl a Tz mi mowi ze to kolejne karmienie....przysnelam na 2godz kurka....
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 09:07   #1367
kropeczka1984
Rozeznanie

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi w sprawie leżaczków
A co myślicie o tym:
http://allegro.pl/fisher-price-m7930...189049662.html
Stary 2012-03-19, 09:35   #1368
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

zapowiada się fajny dzień, chyba znowu ciepło będzie

Aaa, pochwalę się, udało mi się wczoraj wylicytować dwie koszulki do karmienia h&m z krótkim rękawem, każda za 19,90 a już przygotowywałam się psychicznie że kupię je w normalnej cenie, bo często karmię gdzieś poza domem i kombinuję jak tu cycków wszystkim nie pokazywać... a koszulki podobno jak nowe :brzyda l:

Cytat:

pośmiejcie się
hehe, niezły kosmita

Cytat:

Brawo dla Milenki
Fajnie, że zdecydowałaś się zostać w domu, no i dłuższa wizyta w Pl fajna, dziadki na pewno się nacieszą wnusią
Stary 2012-03-19, 09:36   #1369
likas
Raczkowanie

Cześć wszystkim !!
Co za weekend super, wczoraj mała tylko w body z dł + śpiochy +spodnie od dresu i sweterek i prawie cały czas na dworze.
Rozmarzyłam się ja chce juz cały czas taka pogodę

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
ewula83 najlepszego!!!!!

A ja mam pytanko do mamus wychowujacych dzieciaczki z Tz-am:
w jakim stopniu wam pomagaja??tzn przewijaja w nocy karmia??
Bo cos mi sie zdaje,ze moj Tz robi uniki,
w nocy nie wstaje wcale-smacznie spi,ja zmieniam pieluchy i karmie,tule i usypiam,rano Tz ucieka do pracy,po przyjsciu troche sie nim zajmie czasami zmieni. pieluche i ponosi.
Jestem z dzieckiem 24 na dobe i nie narzekam ale zaczyna mi sie we dawac koszmarne zmeczenie,zreszta maly u niego na rekach placze-nie ma szans zeby go np uspil.
Powinnam wiecej wymagac?
Mój tz jak jest w domu robi mleko, ale karmi nie zawsze. Odpuszczam mu tylko przygotowanie mleka ok 6 rano, bo marudzi, że musi dospać przed pracą. Oprócz tego czasami przewija i przygotowuje wodę kąpieli i już

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

nie pisze, bo po ostatnich przebojach na forum stwierdzilam, ze wole sie nie narazac pomimo, ze sie nie udzielam, jestem na biezaco, bo lubie czytac co tam u Was

Zamierzam zakupic lepszy aparat fotograficzny, ale nie wiem jaki wybrac, bo w ogole sie na tym nie znam. Korzystając z okazji mam pytanie:

Jaki aparat foto (lustrzanke) macie/ mozecie polecic?

ps. chce przeznaczyc na ten cel do 2000zl

POMÓŻCIE plisssss
ja mam Nikona D80 i moge go polecić, ale to wiekszy wydatek i tak jak ktoras juz pisala do każdej lustrzanki należaloby miec lampe, żeby moc robic dobre zdjęcie w pomieszczeniach. Ja nie mam i smutna prawda jest taka, że odkąd go kupiłam robimy mniej zdjęć, bo np. nie zawsze można go zabrać ze sobą.
Jeżeli chodzi o wybór nikon czy canon jak wole nikona bo dla mnie lepiej leży w ręku, ale najlepiej idź do sklepu i poprzymierzaj do ręki.

Cytat:
Hej mamusie

same dobrze wiadomości

Cytat:
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi w sprawie leżaczków
A co myślicie o tym:
http://allegro.pl/fisher-price-m7930...189049662.html
ja ma właśnie taki, tylko inny kolor: http://allegro.pl/fisher-price-lezac...187524567.html
jestem bardzo zadowolona, mała chyba też bo nawet pół godziny pozwala rozmawiać z grzechotką motylkiem. Ogólnie na macie nie chce leżeć a w leżaczku chętnie spędza czas.
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 09:39   #1370
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc

a u mnie dzis pogoda do d........ wieje i pochmurno ;/

i sie wkurzylam od rana bo mialam isc do gina a dostałam @ ;/ wrrr jakby nie mogła do wieczora poczekac...

no i znow nie pocytuje bo mały skrzeczy ;/
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 09:48   #1371
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
ja ma właśnie taki, tylko inny kolor: http://allegro.pl/fisher-price-lezac...187524567.html
jestem bardzo zadowolona, mała chyba też bo nawet pół godziny pozwala rozmawiać z grzechotką motylkiem. Ogólnie na macie nie chce leżeć a w leżaczku chętnie spędza czas.
Dzięki Właśnie go zamówiłam i mam nadzieję, że Wojtuś go polubi

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc

a u mnie dzis pogoda do d........ wieje i pochmurno ;/
U nas taka sama pogoda... A tak chciałam iść na spacer z Małym

A pochwalę się
Wczoraj Mały usnął o 19.30 i myślałam, że będziemy mieli ze 3 pobudki, bo mało pojadł a on obudził się dopiero o 00.40 Następna pobudka była o... 4.50 Aż mi wkładka laktacyjna przesiąkła A najlepsze, że jak zobaczyłam, że jest ta godzina, to sobie pomyślałam, że miałam rację, że będą 3 pobudki a potem się kapnęłam, że to jest jego druga pobudka i OSTATNIA
Stary 2012-03-19, 09:52   #1372
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Stawiam kazdej po ciachu i kawce bo dzisiaj urodzinki obchodze...osiemnaste oczywiscie
Spóźnione życzenia wszystkiego naj

Cytat:
Mój mąż rzadko wstaje w nocy, mimo, że karmimy wtedy butlą. czasem jak poproszę przewinie itp.
no, ale codziennie idzie do pracy na 8 i musi być wyspany, więc nie mam pretensji...
a po pracy - czasem nawet ok. 19-20, jak nie ma nic pilnego do zrobienia, to z nim siedzi, karmi itp., a ja mam czas na dłuższą kąpiel, zaległą robotę, drzemkę

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Właśnie się pakuję i jutro po wizycie położnej wracam do domu. Dziś byłam na chwile tam z Mała, oczywiście sama , bo jakby inaczej.. Jakoś sobie tam poradzimy, tutaj nic mnie nie trzyma. Aż mi się już nie chce nic mówić na ten temat, chciałam tylko Wam dać znać, że zniknę na jakis czas z forum, nie wiem na jak długo, nie mam dostępu do neta u mnie w domu.
Trzymajcie się

Cytat:
Ja mam Arti, ten co Agatek odradzała jak dla nas jest ok, kupiony za 30 zł, służyć miał jako przenośny leżaczek i swoją funkcję spełnia w 100 % a opcja bujania nie jest aż taka zła

Cytat:

pośmiejcie się
hehe...
u nas od razu po porodzie wzięli T. do pokoju obok i umyli, takiego brudaska widziałam tylko chwilkę

Cytat:

i
---------------------------------
cześć

Timi śpi mi na ręku, w nocy rewelacja, a on taki niedospany

wczoraj były chrzciny - w Kościele albo kimał albo patrzył co się dzieje, sam chrzest przyjął z zadowoloną miną
więcej dzieciaczków nie było więc mieliśmy luz

potem obiad i słodkie w restauracji - pięknie uszykowane, podane, no i pyszne mięso zeszło do ostatniego kawałka, a wszyscy goście mówili, że dawno tak dobrze nie zjedli
potem tort i ciasto, których dostaliśmy spowrotem prawie 2 blachy, bo mało kto po obiedzie miał miejce w żołądku

Tymek początkowo spał, obudził się na początku obiadu, ale dał nam zjeść po jedzonku trochę pospał i potem już do końca imprezy cały czas się śmiał i uśmiechał do gości

no i mamy zapas pyz, ziemniaków, surówek na kilka dni, a ciasta na dobry tydzień (porobimy porcje i rozdamy)

Mały dostał same pieniążki, więc kupujemy karuzelkę i coś jeszcze (ale na razie nie mamy pomysłu co).
Napiszcie proszę jakie karuzelki macie i jak je oceniacie
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2012-03-19 o 09:59
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 09:53   #1373
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Siema, Bąble

Zanim ponadrabiam, nie moglam sie powstrzymac, zeby nie napisac, ze pomimo iz Jas daje nam czasem w kosc, to jest to najfajniejszy Dzieciak na swiecie i za nic bym go nie oddala !!!

I zapraszam na "malucha" za awans z noworodka na niemowlaka !!!
Ta, chcialabys przeciez wiadomo, ze to moj Michas jest najfajniejszym Dzieciakiem na swiecie.
dla Dzona niemowlaka.
Cytat:
Malgos, no co Ty, a nie cieszy Cie,ze mozemy kupowac ciuchy w DINOZAURY i POTFFFFORY ? Mnie cieszy strasznie !!!
Uuuuu, Maly od poczatku dba o wyglad. Po Mamusi
za kapiel blotna !!!
Cieszy mnie cieszy
Cytat:
Dzon odpadl, a ja sie zastanawiam,czy korzystac i isc pod prysznic, czy nie ryzykowac,bo sie obudzi i czekac na tzta...
Ja ostatnio poszlam się kapac z Michasiem. Posadziłam go w leżaczku, postawiłam na podłodze w łazience, dużo ze sobą rozmawialiśmy i jakoś się udało
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
mamy ogromną rodzinę...

przeokropnie podoba mi się ta sukienka
http://allegro.pl/elegancka-sukienka...194483987.html
ale boje się ze tyłek będzie mi widać.
Bardzo ładna
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
byłam przed chwilą na poczekalni... niedługo powstanie wątek mam styczeń- luty 2013. jejku tęsknie za ciążą
ogólnie to wczoraj Michałowi powiedziałam że chce w niej znów byc ale byłam po karmi malinowym i może to dlatego...
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 09:56   #1374
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
ewula83 najlepszego!!!!!

Bo cos mi sie zdaje,ze moj Tz robi uniki,
w nocy nie wstaje wcale-smacznie spi,ja zmieniam pieluchy i karmie,tule i usypiam,rano Tz ucieka do pracy,po przyjsciu troche sie nim zajmie czasami zmieni. pieluche i ponosi.
Jestem z dzieckiem 24 na dobe i nie narzekam ale zaczyna mi sie we dawac koszmarne zmeczenie,zreszta maly u niego na rekach placze-nie ma szans zeby go np uspil.
Powinnam wiecej wymagac?
Mój Tż na początku więcej pomagał,jak miałam zapalenie ostre krocza to nawet on karmił Bartusia bo ja siedziec nie mogłam.
Teraz trochę go ponosi ,pogrucha grzechotką do niego,pogada i tyle.Ciągle zmęczony po pracy. W nocyczasami wstanie i zabierze Młodego na ręce co by nie wrzeszczał jak ja jedzonko szykuje.Ogólnie nie narzekam bo mieszkamy z rodzicami moimi i mama zawsze jest chętna do pomocy.Tata też pogada i pośmieje się do Bartka ale na ręce go nie zabiera bo sie boli ,ponieważ w zaszłym roku miał połamane obie ręco bo spadł z wysoka i jakoś ciągle się obawia.
No ale Blanszor ma acje na chłopa nie ma co liczyc.
-----------------------------------------

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
u nas tak samo, z tym ze moja tesciowa to nawet na rece nie bierze Leny. W jej zyciu miala na rekach tylko RAZ i to chyba dlatego ze tz jej zaproponował i było jej głupio odmówić a tak to przychodzi i czeka zeby ją obsłużyc- kawka, winko i to jej sie podoba
Jeszcze jak kiedys byla, siedziala w salonie, to byla wielce oburzona ze ja ja 'lekcewaze' bo wychodze z pokoju do małej nie no kurde , niech sobie ryczy ale ja przeciez mam 'goscia'

A co do tz to mi bardzo pomaga. Wszystko zrobi przy małej. Wczoraj np byl pol dnia z nia sam, i ubral ja na spacer, zrobil obiad i sprzatnal dom a nwet do fryzjera zajechał Nie powiem, ale sie lepiej ogarnal niz ja
Nocki dzielimy na pół, albo jak wie ze ja ide do szkoly albo jestem zmeczona to proponuje ze sam sie zajmie, i wtedy sam przewija/przygotowuje mleko/karmi usypia.]
Brzdzi sie tylko odciagania glutkow, chociaz jak mała miala katar to mnie nie budził tylko sie zmusił i odciągnał

A my dzis po chrzcinach. Moja córcia była bardzo grzeczna. Ani razu nie zapłakała, troche kimała w kościele albo sobie obserwowała w restauracji tez słodko lezala w wózeczku Byłam z niej dumna !
mamy bardzo zimny kosciol, i jak widzialam niektore matki jak ubraly dzieci jeden chlopiec to az siny był z zimna, i caly czas płakał biedulek

Dostała złote kolczyki, łancuszek z medalikiem i kasiore
No Haniula ty to masz fajnego męża.
Dzielna Córa i prezenty też fajne
-------------------------------------
Monika nie wiem o co chodzi z tym baldachimem,tak poprost slyszalam

----------------------------------------
Witam na początku tygodnia

Wczoraj byliśmy u rodziców tżta.Trochę pospacerowałam z teściową z wózkiem po wsi(bo sama się bała),a potem 2 godzinki Młody przespał we wózku na podwórku.

Dalej walczymy z odparzeniami,stosujemy maści i kartoflanke.Kurde tylko kiedy to zniknie????

Szkoda,ze nikt nie odpowiedział na moje pytanie w sprawie krążka!
Mimo,ze jest zainstalowany to narazie porzytku z niego niema...

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-03-19 o 10:01
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 10:07   #1375
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaniutek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
witam się ze wszystkimi, bo ja po raz pierwszy.
Moja Olcia ma miesiąc i zastanawiam się nad szczepieniami, 6w1, 5w1, co Wy wybieracie?? Znacie ceny szczepionek na pneumokoki i rota??Termin szczepienia mamy 13 kwietnia.
ja biorę 5w1 a ceny na rot i pneu to koszt 280-320
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 10:13   #1376
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Spóźnione życzenia wszystkiego naj

Mój mąż rzadko wstaje w nocy, mimo, że karmimy wtedy butlą. czasem jak poproszę przewinie itp.
no, ale codziennie idzie do pracy na 8 i musi być wyspany, więc nie mam pretensji...
a po pracy - czasem nawet ok. 19-20, jak nie ma nic pilnego do zrobienia, to z nim siedzi, karmi itp., a ja mam czas na dłuższą kąpiel, zaległą robotę, drzemkę

Trzymajcie się

Ja mam Arti, ten co Agatek odradzała jak dla nas jest ok, kupiony za 30 zł, służyć miał jako przenośny leżaczek i swoją funkcję spełnia w 100 % a opcja bujania nie jest aż taka zła

hehe...
u nas od razu po porodzie wzięli T. do pokoju obok i umyli, takiego brudaska widziałam tylko chwilkę

i
---------------------------------
cześć

Timi śpi mi na ręku, w nocy rewelacja, a on taki niedospany

wczoraj były chrzciny - w Kościele albo kimał albo patrzył co się dzieje, sam chrzest przyjął z zadowoloną miną
więcej dzieciaczków nie było więc mieliśmy luz

potem obiad i słodkie w restauracji - pięknie uszykowane, podane, no i pyszne mięso zeszło do ostatniego kawałka, a wszyscy goście mówili, że dawno tak dobrze nie zjedli
potem tort i ciasto, których dostaliśmy spowrotem prawie 2 blachy, bo mało kto po obiedzie miał miejce w żołądku

Tymek początkowo spał, obudził się na początku obiadu, ale dał nam zjeść po jedzonku trochę pospał i potem już do końca imprezy cały czas się śmiał i uśmiechał do gości

no i mamy zapas pyz, ziemniaków, surówek na kilka dni, a ciasta na dobry tydzień (porobimy porcje i rozdamy)

Mały dostał same pieniążki, więc kupujemy karuzelkę i coś jeszcze (ale na razie nie mamy pomysłu co).
No to super ,że Tymek się spisał na chrzcinach.
Nam też zostało bardzo dużo jedzenia,kazałam w restauracji wszytko na pół popakowac,(dla nas mieszkamy z rozicami) i dla teściów.
My mamy taką karuzelę:
http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...86918745.htmle
i jesteśmy z niej bardzo zadowoleni.Bartosz ciągle zakochany w małpce
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 10:15   #1377
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość

Dalej walczymy z odparzeniami,stosujemy maści i kartoflanke.Kurde tylko kiedy to zniknie????

Szkoda,ze nikt nie odpowiedział na moje pytanie w sprawie krążka!
Mimo,ze jest zainstalowany to narazie porzytku z niego niema...
z moim tżetem sytuacja wygląda tak samo jak u ciebie najpierw musiał się kompleksowo zajmować dzieckiem i mną a teraz nie chce mu się tylko ją kompie a tak to jak już go poproszę to coś zrobi

co do krążka to chyba przegapiłam to pytanie sama chciałabym go stosować ale dostałam okres przd wizytą a propo:
dziewczyny które miały już pierwszą miesiączkę: czy wy też tak mocno krwawiłyście? u mnie jest jakaś masakra coraz bardziej przypomina to krwotok

co do odparzeń jak już pisałam mi pediatra zakazał używać kartoflanki bo to "rysuje" skórę
pomogło nam:
-1xdzień psikanie oceniseptem +clotrimazolum maść
-do pielęgnacji alantan
zeszło po 2 dniach a ja się bujałam z tym 2tyg!
Stary 2012-03-19, 10:19   #1378
bambusiek
Zakorzenienie

Aaaa... wczoraj wieczorej zainagurowaliśmy sezon ogródkowy - siedzieliśmy wczoraj z moim bratem i Tymkiem 18:30-20 oczywiście ciepło ubrani, Tymek w kocyk zawinięty jak zasnął o 19, tak spał do 2

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
My mamy taką karuzelę:
http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...86918745.htmle
i jesteśmy z niej bardzo zadowoleni.Bartosz ciągle zakochany w małpce
link nie aktualny
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 10:19   #1379
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Aaaa... wczoraj wieczorej zainagurowaliśmy sezon ogródkowy - siedzieliśmy wczoraj z moim bratem i Tymkiem 18:30-20 oczywiście ciepło ubrani, Tymek w kocyk zawinięty jak zasnął o 19, tak spał do 2
muszę tego spróbować moja czarownica zasnęła wczoraj o 1 w nocy
Stary 2012-03-19, 10:19   #1380
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
My mamy taką:
http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...186918660.html
Jest fajna ale chyba zbyt wielkiego wrażenia na Małym nie robi Wszystko zależy od dziecka Jednemu się spodoba a drugiemu nie

Fajnie, że chrzciny się udały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości