|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
|
|
|
|
#1352 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Dziewczyny chcę kupić jakiś leżaczek dla Wojtusia i nie wiem jaki... Proszę, napiszcie jakie macie
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.nokaut.pl/szukaj/akcesori...-bujaczek.html Michał ma coś podobnego do tego tylko tu jest chicco a my mamy firmy Mamas & Papas i jest naprawde super bo można regulować oparcie i ma dodatkowo taką miekką podkładkę pod głowe że np dziecko nie osuwa się na boki ją można w każdej chwili zdjąć lub założyć można blokować bujaczek żeby się nie bujał lub po odblokowaniu nóżek znowu można bujać dziecko bardzo fajny jest szukałam go w google ale już chyba nie ma tej wersji widocznie bardzo stara wersja to już jest
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5 opcji szybkości bujania, melodyjki i czasomierz Nie kupuj firmy ARTI, bo leżaczek buja się razem z dzieckiem koleżanka miała i oddała z powrotem na allegro i kupiła camry
|
|
#1356 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...188107320.html fajny bo do 18 kg i mały może w nim długo leżeć bo rozkłada się na płasko. Kręgosłupik ma prosty. Już raz na niego rzygnął i prałam pokrycie w pralce - wygląda jak nowe.
Edytowane przez Blanszor Czas edycji: 2012-03-18 o 21:24 |
||
|
|
|
#1357 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pisze na każde 30ml wody 1 miarka wiec jak daje małemu 120ml mleka to powinny być 4 miarki a ja daje 2,5 do 3 a 90 jest podane dla dorosłych że 2 miarki na 90ml wody ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- a z huśtawkowych leżaczków to mamy taki ale niebieski http://allegro.pl/hustawka-deluxe-kr...187211798.html ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------
|
|
#1358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
https://www.bebilon.pl/content/docum...n-nutriton.pdf Karmienie butelką - przygotować mm zgodnie z wytycznymi producenta i dosypać Nutriton zgodnie z tabelką. A w tabeli: dla niemowląt 0-3 m - rzadka konsystencja 1 miarka na 90 mm. Jedna miarka na 30 ml wody jest wtedy, jak karmisz piersią i przed karmieniem podajesz tą papkę. O widzę, że już znalazłaś to info hyhyhy
Edytowane przez Blanszor Czas edycji: 2012-03-18 o 21:30 |
|
|
|
|
#1359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz dokładnie doczytałam
|
|
#1360 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny właśnie oglądałam fotki i znalazłam pierwsze foto małego po porodzie. Normalnie kosmita! a teściowa mi opowiadała, że jak go wieźli na noworodki przez korytarz ona i moja mama piały nad nim - "jaki piękny!!" a wszyscy w koło się patrzyli jak na wariatki
pośmiejcie się
|
#1361 |
|
Rozeznanie
|
a teraz QUIZ! znajdź 10 różnic na zdjęciach
to już było następnego dnia. Nabrał nieco urody
|
#1362 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
|
|
#1363 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Ja tak w skrócie co u nas i lecę ponadrabiać. A wiec najważniejsza wiadomość to ta że z soboty na niedziele Milenka nie tylko spała w łóżeczku ale w nim sama zasnęła (.)(.) to miałam jak Pamela i miss mokrego podkoszulka ![]() Teraz też śpi w łóżeczku ale zasneła przy odbiciu i się nie obudziła jak ją odłożyłam więc luzik ![]() Wczoraj podjęliśmy z tż decyzję ze nie wracam w czerwcu do pracy i do końca roku będę z małą A no i jeszcze ostatnia wiadomość. Teraz jak lecimy 21 kwietnia do Pl to ja zostaję prawie na miesiąc a mieliśmy być razem półtorej tyg. Wczoraj tż mi zaproponował ze jak chce to mogę zostać dłużej. Mówił ze bedzie tęsknił ale przynajmniej dziadki sie nacieszą. Powiedziałam to dzisiaj mamie na skype i jest przeszczęsliwa ![]() Miało być w skrócie a się rozpisaaałam
|
#1364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że możesz posiedzieć dłużej z dzidziolem ![]() Przez miesiąc trochę się nacieszysz rodzicami. I jak przylecisz zastaniesz piękną polską wiosnę. Ja jutro śmigam z mamuśką do Ikei
|
|
#1365 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
witam się ze wszystkimi, bo ja po raz pierwszy. Moja Olcia ma miesiąc i zastanawiam się nad szczepieniami, 6w1, 5w1, co Wy wybieracie?? Znacie ceny szczepionek na pneumokoki i rota??Termin szczepienia mamy 13 kwietnia. |
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Zoskasamoska mam tak samo,ale zeby nie przysypiac czytam w trakcie forum na fonie,albo Fb albo jakies inne fora i portale.
Ostatnio malego nakarmilam,musialam przysnac odlozylam go a on znow w ryk,ja sie pytam o co mu chodzi bo dopiero pojadl a Tz mi mowi ze to kolejne karmienie....przysnelam na 2godz kurka.... |
|
|
|
#1367 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi w sprawie leżaczków
![]() A co myślicie o tym: http://allegro.pl/fisher-price-m7930...189049662.html |
|
|
|
#1368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
zapowiada się fajny dzień, chyba znowu ciepło będzie ![]() Aaa, pochwalę się, udało mi się wczoraj wylicytować dwie koszulki do karmienia h&m z krótkim rękawem, każda za 19,90 a koszulki podobno jak nowe ![]() :brzyda l:Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że zdecydowałaś się zostać w domu, no i dłuższa wizyta w Pl fajna, dziadki na pewno się nacieszą wnusią |
||
|
|
|
#1369 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim !!
Co za weekend super, wczoraj mała tylko w body z dł + śpiochy +spodnie od dresu i sweterek i prawie cały czas na dworze. Rozmarzyłam się ja chce juz cały czas taka pogodę Cytat:
Cytat:
Jeżeli chodzi o wybór nikon czy canon jak wole nikona bo dla mnie lepiej leży w ręku, ale najlepiej idź do sklepu i poprzymierzaj do ręki. Cytat:
![]() Cytat:
jestem bardzo zadowolona, mała chyba też bo nawet pół godziny pozwala rozmawiać z grzechotką motylkiem. Ogólnie na macie nie chce leżeć a w leżaczku chętnie spędza czas. |
||||
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() a u mnie dzis pogoda do d........ wieje i pochmurno ;/ i sie wkurzylam od rana bo mialam isc do gina a dostałam @ ;/ wrrr jakby nie mogła do wieczora poczekac... no i znow nie pocytuje bo mały skrzeczy ;/ |
|
|
|
#1371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie go zamówiłam i mam nadzieję, że Wojtuś go polubi ![]() U nas taka sama pogoda... A tak chciałam iść na spacer z Małym ![]() A pochwalę się ![]() Wczoraj Mały usnął o 19.30 i myślałam, że będziemy mieli ze 3 pobudki, bo mało pojadł a on obudził się dopiero o 00.40 Następna pobudka była o... 4.50 Aż mi wkładka laktacyjna przesiąkła A najlepsze, że jak zobaczyłam, że jest ta godzina, to sobie pomyślałam, że miałam rację, że będą 3 pobudki a potem się kapnęłam, że to jest jego druga pobudka i OSTATNIA
|
|
|
|
|
#1372 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no, ale codziennie idzie do pracy na 8 i musi być wyspany, więc nie mam pretensji... a po pracy - czasem nawet ok. 19-20, jak nie ma nic pilnego do zrobienia, to z nim siedzi, karmi itp., a ja mam czas na dłuższą kąpiel, zaległą robotę, drzemkę Cytat:
Cytat:
jak dla nas jest ok, kupiony za 30 zł, służyć miał jako przenośny leżaczek i swoją funkcję spełnia w 100 % a opcja bujania nie jest aż taka zła![]() Cytat:
u nas od razu po porodzie wzięli T. do pokoju obok i umyli, takiego brudaska widziałam tylko chwilkę ![]() Cytat:
i --------------------------------- cześć ![]() Timi śpi mi na ręku, w nocy rewelacja, a on taki niedospany wczoraj były chrzciny - w Kościele albo kimał albo patrzył co się dzieje, sam chrzest przyjął z zadowoloną miną więcej dzieciaczków nie było więc mieliśmy luz ![]() potem obiad i słodkie w restauracji - pięknie uszykowane, podane, no i pyszne mięso zeszło do ostatniego kawałka, a wszyscy goście mówili, że dawno tak dobrze nie zjedlipotem tort i ciasto, których dostaliśmy spowrotem prawie 2 blachy, bo mało kto po obiedzie miał miejce w żołądku Tymek początkowo spał, obudził się na początku obiadu, ale dał nam zjeść po jedzonku trochę pospał i potem już do końca imprezy cały czas się śmiał i uśmiechał do gości![]() no i mamy zapas pyz, ziemniaków, surówek na kilka dni, a ciasta na dobry tydzień (porobimy porcje i rozdamy) Mały dostał same pieniążki, więc kupujemy karuzelkę i coś jeszcze (ale na razie nie mamy pomysłu co ).Napiszcie proszę jakie karuzelki macie i jak je oceniacie
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2012-03-19 o 09:59 |
||||||
|
|
|
#1373 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() . dla Dzona niemowlaka. Cytat:
Cytat:
. Posadziłam go w leżaczku, postawiłam na podłodze w łazience, dużo ze sobą rozmawialiśmy i jakoś się udało![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1374 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz trochę go ponosi ,pogrucha grzechotką do niego,pogada i tyle.Ciągle zmęczony po pracy. W nocyczasami wstanie i zabierze Młodego na ręce co by nie wrzeszczał jak ja jedzonko szykuje.Ogólnie nie narzekam bo mieszkamy z rodzicami moimi i mama zawsze jest chętna do pomocy.Tata też pogada i pośmieje się do Bartka ale na ręce go nie zabiera bo sie boli ,ponieważ w zaszłym roku miał połamane obie ręco bo spadł z wysoka i jakoś ciągle się obawia. No ale Blanszor ma acje na chłopa nie ma co liczyc .----------------------------------------- ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
Dzielna Córa i prezenty też fajne![]() ------------------------------------- Monika nie wiem o co chodzi z tym baldachimem,tak poprost slyszalam ![]() ---------------------------------------- Witam na początku tygodnia Wczoraj byliśmy u rodziców tżta.Trochę pospacerowałam z teściową z wózkiem po wsi(bo sama się bała),a potem 2 godzinki Młody przespał we wózku na podwórku. Dalej walczymy z odparzeniami,stosujemy maści i kartoflanke.Kurde tylko kiedy to zniknie???? Szkoda,ze nikt nie odpowiedział na moje pytanie w sprawie krążka! Mimo,ze jest zainstalowany to narazie porzytku z niego niema... Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-19 o 10:01 |
||
|
|
|
#1375 |
|
Zadomowienie
|
ja biorę 5w1 a ceny na rot i pneu to koszt 280-320
|
#1376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Nam też zostało bardzo dużo jedzenia,kazałam w restauracji wszytko na pół popakowac,(dla nas mieszkamy z rozicami) i dla teściów. My mamy taką karuzelę: http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...86918745.htmle i jesteśmy z niej bardzo zadowoleni.Bartosz ciągle zakochany w małpce
|
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do krążka to chyba przegapiłam to pytanie sama chciałabym go stosować ale dostałam okres przd wizytą a propo: dziewczyny które miały już pierwszą miesiączkę: czy wy też tak mocno krwawiłyście? u mnie jest jakaś masakra coraz bardziej przypomina to krwotok co do odparzeń jak już pisałam mi pediatra zakazał używać kartoflanki bo to "rysuje" skórę pomogło nam: -1xdzień psikanie oceniseptem +clotrimazolum maść -do pielęgnacji alantan zeszło po 2 dniach a ja się bujałam z tym 2tyg!
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa... wczoraj wieczorej zainagurowaliśmy sezon ogródkowy - siedzieliśmy wczoraj z moim bratem i Tymkiem 18:30-20
oczywiście ciepło ubrani, Tymek w kocyk zawinięty jak zasnął o 19, tak spał do 2![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
|
|
#1379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1380 |
|
Rozeznanie
|
My mamy taką:
http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...186918660.html Jest fajna ale chyba zbyt wielkiego wrażenia na Małym nie robi Wszystko zależy od dziecka Jednemu się spodoba a drugiemu nie ![]() Fajnie, że chrzciny się udały
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

5 opcji szybkości bujania, melodyjki i czasomierz
Nie kupuj firmy
koleżanka miała i oddała z powrotem na allegro i kupiła camry 

a koszulki podobno jak nowe 

a tak to przychodzi i czeka zeby ją obsłużyc- kawka, winko i to jej sie podoba