Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-18, 23:19   #931
smerfetka2808
Zakorzenienie

Dot.: Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
mamy taki mały klub tylko Choco może zaprosić, jak poprosisz to myślę, że przyjmie

ale ja dziś naprawdę przegięłam, pod kompulsy podchodzi;/ muszę się oarnąć, od jutra!
Oh to muszę się chyba ładnie do niej uśmiechnąć
O kurczaki to już faktycznie ogarnąć się trzeba więc do roboty mała bo jak nie to wiesz co Cię od nas czeka??

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

jeu, Agulaaa, główki do góry no proszę WAS. Wiosna przyszła a Wy się smucicie
Stary 2012-03-18, 23:27   #932
LittleWoman
Zadomowienie

smerfetka - gdzież tam szalona zaraz . musiałam ten dzień spożytkować jak najbardziej sie dało, jutro odpocznę od biegania, poćwiczę coś innego sobie

jeu - dziękuję ślicznie za link

Trzymamy się od jutra dzielnie, Dziewczyny, poniedziałek - nowy tydzień - nowa motywacja .

Już nie mogę się doczekać jutrzejszej owsianki , będzie z bananem napewno, nie wiem co jeszcze do niej dorzucę. Muszę pomyśleć nad jutrzejszym jadłospisem
Na wtorek zrobię sobie kanapkę dietetyczną z basinowego bloga

Moją specjalnością jest ZZL, z jednej strony fajne, bo związane z pracą z ludźmi a nie w papierkach ciągle, z drugiej strony na mgr napewno nie pójdę na ten kierunek, w ogole zastanawiam się nad rokiem przerwy. Może coś mi się w tym czasie wyklaruje, znajdę pracę, być może się przeprowadzę, chciałabym się trochęn usamodzielnić, odciąć pępowinę. Ah, marzenia . Dobrze mi z rodzicami, w domu, ale to nie ja, ja potrzebuję świeżości, nowości, ludzi. Będąc tu gdzie jestem, zupełnie się nie spełniam.
Jedyny plus to świadomość, że mam dużo czasu na dietę i ćwiczenia, dlatego wzięłam się za siebie teraz, póki mogę .
Chyba się jednak jutro zważę, zobaczę jak efekty mojego bardzo grzecznego weekendu - wieczorem, mimo, że jestem przed okresem (tak się czuję) na wadze było 63,7...zatem chyba nie będzie najgorzej

Też bym się ogromnie ucieszyła, mogąc wstąpić do Waszego klubu

Edytowane przez LittleWoman
Czas edycji: 2012-03-18 o 23:28
LittleWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 06:47   #933
cytrynkowymotyl
Zadomowienie

Witam w piękny poniedziałek
moja waga wskazała dzisiaj 59,3kg, czyli o 0,6kg mniej niż w zeszłym tygodniu ale smuci mnie fskt, że gdyby nie niedziela, to byłoby 58,coś.
Tysia- ja jestem póki co zadowolona. Męczę się przy tych ćwiczeniach dość sporo, więc sądzę, że jakiś efekt by musi
cytrynkowymotyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 07:14   #934
minimini333
Rozeznanie

witam po weekendzie
było nawet ok, nie przytyłam , choć zaliczyliśmy z mężem pierwszego grila w tym sezonie (wpadła tylko jedna paróweczka)
dziś już pogoda tak nie rozpieszcza jak wczoraj

bardzo ładnie proszę o zaproszenie do klubu

minimini333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 07:17   #935
jeu
Zakorzenienie

cytrynkowymotyl - gratuluję spadku to na pewno motywujące ;p

u mnie za to wzrost o +1,4kg, myślę, że zejdzie za te 3-4dni, bo to w większości woda (no, przynajmniej mam taką nadzieję). ale to bardzo motywujące zobaczyć 58,6kg, jak się ważyło ponad kilogram mniej. przynajmniej to będzie mnie jakoś w ryzach trzymać a przynajmniej powinno!

ja właśnie wszamałam pyszną owsiankę z bananem, kiwi i serkiem wiejskim a teraz idę sobie zrobić prowiant na uczelnię i zmykam ;p

miłego dnia Dziewczyny
PS. u mnie pogoda się zepsuła. niby jest 10*, ale znowu buro
Stary 2012-03-19, 07:29   #936
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Nie tylko w weekend ale ostatnie dni jakieś ciche są
Ciche dni, bo nam coś ostatnio za dużo grzeszków wpada i żadna się chwalić tym nie chce.. Oczywiście zaliczam się do tej grupy Ale już nowy tydzień nowa motywacja! Dam radę, już tylko 2 tygodnie do końca marca i ja chcę zobaczyć przynajmniej 1kg na minusie, oby tylko nie na plusie!!!! Uda się?

Cytat:
ale ja dziś naprawdę przegięłam, pod kompulsy podchodzi;/ muszę się oarnąć, od jutra!
Kompuls to chyba moje niezmywalne drugie imie Ale ważne, że chcemy walczyć dalej!

Cytat:
Napisane przez cytrynkowymotyl Pokaż wiadomość
moja waga wskazała dzisiaj 59,3kg, czyli o 0,6kg mniej niż w zeszłym tygodniu ale smuci mnie fskt, że gdyby nie niedziela, to byłoby 58,coś.
Tysia- ja jestem póki co zadowolona. Męczę się przy tych ćwiczeniach dość sporo, więc sądzę, że jakiś efekt by musi
za spadek! Najważniejsze, że męczą człowiek sobie wtedy pięknie wizualizuje jak spalają się kalorie. Już się nie mogę doczekać popołudnia!

Cytat:
Napisane przez jeu Pokaż wiadomość

u mnie za to wzrost o +1,4kg, myślę, że zejdzie za te 3-4dni, bo to w większości woda (no, przynajmniej mam taką nadzieję). ale to bardzo motywujące zobaczyć 58,6kg, jak się ważyło ponad kilogram mniej. przynajmniej to będzie mnie jakoś w ryzach trzymać a przynajmniej powinno!

PS. u mnie pogoda się zepsuła. niby jest 10*, ale znowu buro
Cieszę się, że ten wzrost Ciebie mobilizuje Na pewno to w dużej mierze woda, więc zgubisz prędko i jeszcze z nadwyżką!
U mnie też szaro

Ja wcinam owsiankę z suszonymi morelami i migdałami i otrębami, mega micha
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 07:34   #937
agulaaaa
Zakorzenienie

hej dziś nowy dzien, nowa walka koniec z obżarstwem
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 07:39   #938
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

A, przy tych negatywnych skutkach weekendu jakim było obżeranie się zapomniałam Wam powiedzieć o pozytywnym aspekcie. Moja dobra koleżanka, której nie mówiłam o diecie i długo się z nią nie widziałam, powiedziała, że widać, że schudłam i żebym powiedziała jej jak to się robi Zrobiło mi się miło, nie powiem! Ale wiem, że schudłabym więcej gdyby nie te ataki. Ale ważne, że coś widać!
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 07:43   #939
agulaaaa
Zakorzenienie

Tysia to super Powiem Ci, że mam podobnie, gdyby nie te ataki to bym coś zrzuciła, a teraz znowu z nadwyżką muszę walczyć
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 07:57   #940
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Witam
Cytat:
Hej hej hej
Ja dzis po 1dniowej wycieczce i do godz 15 sie pięknie trzymałam a potem babcia dala placek (sernik) ale to jeden kawałek zjadłam i sałatkę z majonezem ale oprócz tego ogórka żywego i pomidorka bez chlebka
A ruch to byl cały czas :0
2 spacerki po ok 30 minutek
a6w
10 min na hh bo mam @ i nie bardzo daję radę bo boli brzuszek

Oj nie przesadzaj napewno tak nie będzie. Ja się jutro nie będę ważyć bo ta głupia @ przyszła i nie chcę się załamywać

SZALONA

Wiem coś o tych kuszących automatach ale odkąd jestem z wami trzymam się z dala od nich biorę sobie papu na uczelnię i jest super

Jeu, eh z tymi studiami to porażka jakaś bez kitu ja wybrałam jak większość zarządzanie finansami ale mgr robię już z ZZL może to jakieś bardziej praktyczne się przyda chociaż w dzisiejszych czasach to nie wiadomo co wybrać bo i tak się pracy nie ma ja nadal szukam i lipa nad lipy katastrofa jest ale przynajmniej mogę sobie spokojnie być na MŻ + WR
miałam iść na mgr na zarz finansami, ale widzę, że nie ma się co pchać jakie wrażenia po tym kierunku? myślę jeszcze o mgr z zarz kadrami przedsiębiorstwa..
Kurde, kształcimy się a potem i tak nic z tego nie ma, albo jest bardzo mało

Cytat:
hej dziś nowy dzien, nowa walka koniec z obżarstwem
czas-start!

Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz.
Puchatek0807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 08:20   #941
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Dobra, wracam do Was już na dobre Zważyłam się wczoraj i wróciłam do 57,7kg sprzed przyjazdu TŻ

Planuję dziś znowu pobiegać, pogoda nadal jest niesamowicie piękna i bardzo mnie to cieszy.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 08:43   #942
Pstra
Zakorzenienie

Witajcie kobietki po weekendzie
Na początku dziękuję za odp o posiłki około treningowe

A co do weekendu. U mnie bywało lepiej. Ćwiczyłam tylko w piątek - 45 min na steperze i 20 min na skakance. W sobotę i niedzielę - nic. Było tylko dużo chodzenia, ale poza tym wpadła rurka z bitą śmietaną, ciasto drożdżowe. Ja nie wiem, że te weekendy tak kuszą. Chociaż śmiałam się do Tżeta że cały tydzień staram się trzymać, to chociaż w weekend można trochę zgrzeszyć

Cytat:
ja z licznikiem skoków w Biedronce za 10 zł kupiłam
ma tą samą

Cytat:
Napisane przez LittleWoman Pokaż wiadomość
Sprzyja romantycznym spacerkom...hmmm...to pospaceruję z psem

Cytat:
Napisane przez aso Pokaż wiadomość
nie mam humoru!! przejezdzalam dzis kolo krakowa i wstapilam do ikei, kupilam wielka rame na plakat i oparlam o slup bo chcialam reszte zakupow wlozyc, noi zapomnialam z tego pospiechu o ramie, zla jestem na siebie, dopiero jak wrocilam do domu spostrzeglam ze zapomnialam, a to 1,5 godz od krakowa
przepraszam ze nie na temat, ale musialam napisac o mojej frustracji

Cytat:
Hej Kobietki !
Wczoraj byłam grzeczna, wypilam tylko jednego Desperadoska, nie zjadłam nic do tego. Byłam kuszona hot-dogami, chipsami, paluszkami

Cytat:
Czemu weekendy zawsze są najgorsze?
mam to samo, tydzień jakoś trzymam, ale weekend to porażka

Cytat:
Napisane przez jeu Pokaż wiadomość
chyba zacznę nosić gumkę na ręce i będę sobie z niej strzelać, jak zachce mi się podjadać!!!

Cytat:
Cytat:
Napisane przez minimini333 Pokaż wiadomość
bardzo ładnie proszę o zaproszenie do klubu
ja też, ja też ładnie proszę

Miłego dnia

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
odnotowałam siódmy spadek
zobaczyłam dwójkę po szóstce
jestem mega zadowolona
nareszcie moge iść na zakupy (obiecałam sobie że jak nie zobaczę n a wadzę conajmniej 62,9 to szlaban na ciuchy)
zajęło mi to prawie 3 tyg
teraz chcę zobaczyć 61,9 do świąt, ale obawiam się że będzie trudniej mi to osiągnąć
Stary 2012-03-19, 10:16   #943
minimini333
Rozeznanie

co tu tak cichutko??
a rozumie, praca, szkoła a ja w domciu jestem, piorę sprzątam, tak mnie jakoś wzięło
i czekam na przesyłkę z moim hula hop
już się doczekać nie mogę

Stary 2012-03-19, 10:17   #944
aso
Raczkowanie

Wybaczcie ze, nic nie pisalam, ale mialam zwariowany weekend, co do mnie, to zadnych spadkow nie mialam, jedynie utrzymuje wage, ale to tez plus. Postanowilam, tak samo jak minimini333,ze nie kupie ubran poki nie spadnie mi troche kilosow, w moim przypadku, chociaz 64, ogolnie dąze do moim spodni co kupilam podczas dukana, a teraz sa za male, bardzo mi sie podobaja i szkoda mi ich, dlatego czekam z niecierpliwoscia na spadki, marzy mi sie 63kg do maja, mam do was pytanie czy czasem oczyszczacie swoj organizm, jedzac tylko warzywa i pijac wode??
przepraszam ze pogrubienie, dziadostwo nie chce sie zmienic:/

aso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 10:21   #945
minimini333
Rozeznanie

ja nie stosuje takich oczyszczań
jem regularnie i w miarę zdrowo, ciężko by mi byo cały dzień na warzywach i owocach

Stary 2012-03-19, 10:22   #946
Pstra
Zakorzenienie

ja też jeszcze żadnych detoksów nie robiłam
Stary 2012-03-19, 10:23   #947
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Mi czasami zdarza się cały dzień na warzywach i owocach, ale to nie dlatego, żeby się oczyścić, tylko przypadkiem. Nie zauważyłam po takich dniach jakiejś szczególnej zmiany, więc jeśli masz się męczyć żeby jeść tylko to, to chyba bez sensu,

Dzisiaj dostanę hula hop!

Stary 2012-03-19, 10:26   #948
minimini333
Rozeznanie

Dzisiaj dostanę hula hop! [/QUOTE]
ja też

Stary 2012-03-19, 10:40   #949
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Ale ja tylko takie zwykłe, dziecięce, bo chcę się najpierw nauczyć kręcić.

Na wypasione jeszcze przyjdzie pora

Stary 2012-03-19, 10:44   #950
aso
Raczkowanie

ja od dziecka nie bylam za hula hop, nie umialam krecic hehe, a ja czekam na rolki weekend byl u mnie piekny, a dzis juz pada...

Stary 2012-03-19, 10:48   #951
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
ja od dziecka nie bylam za hula hop, nie umialam krecic hehe, a ja czekam na rolki weekend byl u mnie piekny, a dzis juz pada...
ja jako dziecko nieźle wywijałam na hh, ale jak ostatnio próbowałam w sklepie, to boki szło zrywać
ja w weekend oglądałam sobie rolki w sklepach sportowych, ale kicha. nie mają za dużego wyboru jeszcze, a ceny a internetowo wolę nie kupować takich rzeczy
Stary 2012-03-19, 10:50   #952
aso
Raczkowanie

w sumie masz racje, ja jak narazie mam zamiar pozyczyc i spr swoj zapał

Stary 2012-03-19, 10:54   #953
smerfetka2808
Zakorzenienie

Hej hej
U mnie szaro buro i ponuro wiosna uciekła w ogóle nie mogłam dzisiaj się podnieść z łóżka bo po tej wycieczce i świeżym powietrzu tak mi się super spało że łoo
Kurcze zrobiłam dziś najlepszą owsiankę swojego życia tak mi smakowała ale to dlatego że wcześniej zamoczyłam płatki w wodzie i one były
takie aksamitne

Cytat:
Moją specjalnością jest ZZL, z jednej strony fajne, bo związane z pracą z ludźmi a nie w papierkach ciągle, z drugiej strony na mgr napewno nie pójdę na ten kierunek, w ogole zastanawiam się nad rokiem przerwy. Może coś mi się w tym czasie wyklaruje, znajdę pracę, być może się przeprowadzę, chciałabym się trochęn usamodzielnić, odciąć pępowinę. Ah, marzenia . Dobrze mi z rodzicami, w domu, ale to nie ja, ja potrzebuję świeżości, nowości, ludzi. Będąc tu gdzie jestem, zupełnie się nie spełniam.
Jedyny plus to świadomość, że mam dużo czasu na dietę i ćwiczenia, dlatego wzięłam się za siebie teraz, póki mogę .
Chyba się jednak jutro zważę, zobaczę jak efekty mojego bardzo grzecznego weekendu - wieczorem, mimo, że jestem przed okresem (tak się czuję) na wadze było 63,7...zatem chyba nie będzie najgorzej

No wiesz tyle przebiegnąć to jest duże osiągnięcie szczególnie po zimowej przerwie
Ja w sumie mam jeszcze pół roku żeby wybrać specjalizację ale myślę że to wezmę bo jakoś tak najbardziej podemnie tak mi się przynajmniej wydaje powiem Ci tak co do przerwy to nie wszystkim to dobrze robi b ja gdyby nie przerwa to już bym mgr'a miała i święty spokój no ale cóż za głupotę się płaci zresztą nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Puchatek0807 Pokaż wiadomość
Witam

miałam iść na mgr na zarz finansami, ale widzę, że nie ma się co pchać jakie wrażenia po tym kierunku? myślę jeszcze o mgr z zarz kadrami przedsiębiorstwa..
Strasznie ciężkie to wogóle nie dla mnie nie mam pojęcia jak ja to wszystko przebrnęłam naprawdę rachunkowość jeszcze ok ale finanse to porażka no u mnie własnie nie ma zarz kadrami więc chyba na ZZL sobie skoczę

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Mi czasami zdarza się cały dzień na warzywach i owocach, ale to nie dlatego, żeby się oczyścić, tylko przypadkiem. Nie zauważyłam po takich dniach jakiejś szczególnej zmiany, więc jeśli masz się męczyć żeby jeść tylko to, to chyba bez sensu,

Cytat:
ja też[/QUOTE]

no to super ale będziecie hulać ho ho ho
Stary 2012-03-19, 10:55   #954
aso
Raczkowanie

Cytat:
co tu tak cichutko??
a rozumie, praca, szkoła a ja w domciu jestem, piorę sprzątam, tak mnie jakoś wzięło
i czekam na przesyłkę z moim hula hop
już się doczekać nie mogę
odkad jestes na MŻ?? i ile masz wzrostu?? i czy duzo cwiczysz, bo piekne rezultaty

Stary 2012-03-19, 10:56   #955
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pstra Pokaż wiadomość
ja jako dziecko nieźle wywijałam na hh, ale jak ostatnio próbowałam w sklepie, to boki szło zrywać
ja w weekend oglądałam sobie rolki w sklepach sportowych, ale kicha. nie mają za dużego wyboru jeszcze, a ceny a internetowo wolę nie kupować takich rzeczy
Oj bo to nie w sklepie się kręci tylko w domku na spokojnie jak nikt nie patrzy co do rolek to też mi się wydaje że troszkę za wcześnie jakoś pewnie po świętach będzie można najprędzej kupić też bym się bała przez neta bo to jednak ma być wygodne a nie za małe czy za duże
Stary 2012-03-19, 10:57   #956
LittleWoman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Puchatek0807 Pokaż wiadomość
Witam

W zasadzie trudno mi coś powiedzieć. Na studiach i tak nie nauczą Cię praktycznych rzeczy, u nas wykładana jest sucha teoria, i to mnie najbardziej denerwuje. Nie mamy takich rzeczy jak obliczanie wynagrodzeń, itp. Brakuje mi troche takiej praktycznej strony tego kierunku, a tak to w miarę.

Dziewczyny, właśnie wcinam owsiankę z wielkim bananem, kiwi, żurawiną, twarogiem wymięszanym z jogurtem naturalnym, orzechami mielonymi i miodem wielka micha
Później zjem pewnie jakiś owoc, bo późno wstałam. Na obiad planuję makaron razowy (i tu nie wiem: jajecznica lub coś z tuńczykiem). Reszty dnia jeszcze nie zaplanowałam sobie .

Dziś 62,4 na wadze, choć to prawdopodobnie przedokresowo (fajnie by było)
Stary 2012-03-19, 11:02   #957
smerfetka2808
Zakorzenienie

Little, no właśnie zobaczymy jak to u mnie będzie ale to dopiero od października teraz ogólna teoria o zarządzaniu
ehh ja też właśnie późno wstałam i będę mniej jeść znaczy mniej o 1 posiłek bo jak to tak się obżerać nie można
Stary 2012-03-19, 11:10   #958
LittleWoman
Zadomowienie

Cytat:
ehh ja też właśnie późno wstałam i będę mniej jeść znaczy mniej o 1 posiłek bo jak to tak się obżerać nie można
Otóż to Jeśli wstaję tak jak dziś - później to zjem zazwyczaj 4 posiłki, i mi wystarcza
Stary 2012-03-19, 11:11   #959
Pstra
Zakorzenienie

na tych uczelniach to właśnie ta nudna teoria jest najgorsza, ja jestem praktykiem i najlepiej mi idzie przyswajanie wiedzy jak ją "robię", jak sama mogę ćwiczyć, metodą prób i błędów zawsze dojdę do wszystkiego
Stary 2012-03-19, 11:12   #960
minimini333
Rozeznanie

Cytat:
odkad jestes na MŻ?? i ile masz wzrostu?? i czy duzo cwiczysz, bo piekne rezultaty
na mż jestem od połowy stycznia mniej więcej
nie ćwiczę tek typowo, mam dużo ruchu w pracy, dużo schodów do przemierzenia nawet kilkadziesiąt razy dziennie, nie korzystam z windy,

do pracy zamiast jezdzić autem (ok 3km)chodzę pieszo
mam 170cmwzrostu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości