|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Witam dziewczynki! my w piątek pojechaliśmy do moich rodziców więc z racji przegadanych z mamą dni do kompa zasiąść się nie dało
a teraz mąż zapuścił " dziewczynę z tatuażem" i wciągnął mnie ten film więc zaglądam tylko na chwilkę żeby powiedzieć, że u nas wszystko w porządku i bardzo nam się podoba piękna pogoda i ciepełko ![]() witam nową uczestniczkę forum pozdrawiam i do jutra! |
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
U mnie też wszystko w porządku. Wczoraj byłam w pracy, a dzisiaj leżałam w łóżku bo nie za dobrze się czułam. A teraz mnie mdli, ale ogólnie jest ok ![]() Ciekawe jaka będzie pogoda w tym tygodniu.
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
widze,że wszystkie korzystają z pogody i dzięki temu mało pisałyście .My wróciliśmy od mamy,dzisiaj było 25 stopni na słońcu. Byliśmy na okropnie długim spacerze,ale czuje sie dobrze .Jestem okorpnie zmęczona więc zmykam sie położyć. Jutro będę |
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już też ledwo żyje
na szczęscie dużo nie napisałyscie to nadrabiania niewiele :PSpać mi sie chce jak nie wiem , a jutro znowu mi ręke kłuć igłą bedą. Już po wszystkie możliwe dziury w ciele mam tego w jednej ręce mam takiego krwiaka że już tydzień mi sie utrzymuje. Na spacerze to ukrywam bo wyglądam jakbym sie szprycowała ![]() Ide do wyrka bo padne, dobranoc |
|
|
|
#2765 |
|
Zadomowienie
|
Heeeloł laseczki!
![]() bafi stanik... stanik, stanik! musze się wreszcie zmobilizować i czegoś poszukać, ale boję się że jak teraz coś kupię to zaraz znowu będzie mi wszystko wypływać :/ cały czas piersi rosną mi jak szalone... na szczęście przestały chociaż boleć ![]() emilia samopoczuciem się nie przejmuj... ja cały 1 trymestr rzygałam, mdlałam itp Pani doktor powiedziała że to normalne i kazała przeczekać. Udało się teraz nic mi już nie dolega i czuję się świetnie także głowa do góry! Dziewczynki! jest jedna kwestia... Co sądzicie o jeździe na rowerze w ciąży? Ja cały dzisiejszy dzień spędziłam na siodełku Kurde. Mam naprawdę bardzo wygodny rower. Siodełko jest właściwie szeroką, miękką kanapą. Poza tym nie jest to rower górski tylko taki crossowo-miejski, więc jeździ się na nim trochę jak na takim harleju ehhhh... nie chce rezygnować z moich ukochanych wycieczek
|
|
|
|
#2766 |
|
Wtajemniczenie
|
Adunia bardzo mi przykro. Trzymaj się ciepło kochana
Filusia najlepiej zapytaj swojego gina. Ale ja myślę, że jeśli do tej pory byłaś aktywna to nie musisz z tego rezygnować. Ja w 7 miesiącu zdobywałam góry. |
|
|
|
#2767 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobitki z samego rana po pięknym weekendzie
![]() Przez całe dwa dni nawet nie patrzyłam na kompa, take piękna pogoda była że całe dwa dni spędziliśmy na dworze ![]() Mężuś miał wolną sobotę, więc zrobiliśmy nalot na sklepy dla bobasów i przegląd wózków, ale jest taki wybór że szczerze to mam już mętlik w głowie jaki wybrać ale fajnie było pooglądać ![]() Wczoraj byliśmy u teściów na obiedzie a później na lodach i długim spacerze, było super ![]() Filusia co do tego rowera to nie wiem, ja też uwielbiam jeździć, ale ostatnio jak powiedziałam teściowej że byliśmy na wycieczce rowerowej to prawie na mnie nakrzyczała że w ciąży absolutnie na rowerze jeździć nie wolno, więc nie wiem. Tamlin gratuluje wolności ![]() Adunia szczerze ci współczuję ![]() Dziewczynki nadrobiłam co napisałyście i lecę na śniadanko, a dziś mam wizytę o 18 więc już latam cała w skowronkach od samego rana, już się nie mogę doczekać ![]() Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, może pani doktor uda się już rozpoznać płeć
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() a co to weekendzik odsypiamy? Meldować sie po kolei ![]() A o Konczitce już nie wspomne ![]() U Nas dzisiaj coś pochmurno i już człowiek nie ma weny do niczego .Mąż ma dwa tyg urlopu,to mam labe ale fajnie,że nie musze sama w domu siedzieć
|
|
|
|
#2769 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry melduje sie
![]() w weekend ale pustkami tu swiecilo, mysle ze juz dzis sie to zmieni hehe ![]() ja ide zaraz sie kluc igla potem dentysta o 13 i tak wkolko ciagle cos;pbuziaki
|
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek, melduje się
u nas w G-cach pada. Ostatnio stwierdziłam, że ta pogoda robi się taka przewidywalna. Powiedzą, że popada i proszę. Ale się te dwa dni wybyczyłam na ogrodzie. W domu to tylko siedziałam gotując obiad a tak to cały dzień - tego mi było trzeba.
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
rowniez sie melduje
Piekny weekend grill zaliczony ahh jak ja uwielbiam takie cieple dni Adunia A za chwilke przyjdzie do mnie pani pomoc nareszcie sie jej dorobilam i bede miec czysciutko w domku. noo chociaz troszke bedzie mozna odpoczac |
|
|
|
#2772 |
|
Raczkowanie
|
I ja się witam po pięknym weekendzie
![]() Baterie naładowane troszkę więc popmimo że leje humor dopisujeAdunia przykro mi trzymajcie się ciepło, wspierajcie wzajemnie TAmlin gratuluę że poszlo po Twojej mysli ![]() Od kilu dni czuję "rybi ogonek" w brzuchu ciekawe czy to tylko wydaje mi się bo juz tak wyczekuję czy już może dzidzia zaczyna sobie hopsać ![]() Martwię się trochę, bo mój brzuch z dnia na dzień jest większy. Wczoraj ciocia nas odwiedziła i stwierdziła że taki brzuch to ona miała jak szła rodzić. Wiem, że każda ciąza przebiega inaczej ale mam jakies wątpliwosci i obawy ......
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-03-19 o 08:53 |
|
|
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie!
enigma: ty jestes w 12 tc ? to troche wczesnie na rybi ogonek no ale kazda podobno w innym czasie odczuwa. ja jestem od jutra w 13tc i nic jeszcze nie czuje. a juz tez bym bardzo chciala. tak sama z tym brzuchem-kazdej inaczej rosnie. widzialas na fotkach na mailu ze dziewczyny w 16tc maja plaskie brzuszki. ja tez mam juz balon wystajacy-tak wiec sie nie przejmuj. dobrze ze sobie dzidek tam rosnie. potem moze spowolni, kto wie co ta natura nam przygotowala. ale wam dziewczyny zazdroszcze tych ogrodkow i calych dni na dworze. ja nie mam takich mozliwosci a w szczegolnosci ze musze przy komopie siedziec bo musze szybko skonczyc prace pisac nazaliczenie. a w czwartek przyjezdzja rodzice!! mega sie ciesze bo z nimi jade do domku na 2tyd. w pl!! a wczoraj jeszcze farbnelam sobie wlosy, sama. wyszlo calkiem ladnie. znalazlam schwarzkopfa farbe bez amoniaku i faktycznie byla bezzapachowa. i co najwazniejsze nie szczypala ani w oczy ani na glowie. ale musze dokupic dzisiaj druga i na glugosci machnac jeszcze bo na te moje dlugasnie wlosy to jedna to za malo.
|
#2774 |
|
Wtajemniczenie
|
Haj.
Miałam nadrabiać i odpisywać ale sytuacja Aduni i amelki bardzo mnie przygnębiła nie wyobrażam sobie co ona musiała przeżywać . Brsak mi słów i nie wiem co napisać. Idę więc dzisiaj stąd zajmę się pracą chociaz nie wiem czy dam radę...
|
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
jezdem .. ale mąż w domu więc jakby mnie nie było
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dzisiaj za bardzo nie będzie,bo musieliśmy pojechać pomóc rodzicom. Wiec zajrze jak wróce bo z tel ciężko sie pisze;-).Miłego dnia dziewczynki. U nas dzisiaj zimno:@
|
|
|
|
#2777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ze to za wczesnie tak sobie gdybam a tak na to czekam i tak sie wsłuchuje ze wydaje mi sie chyab hehe jak juz poczuje i bede wiedziala na 100% ze to to to wtedy napisze a co do brzuszka w pierwszej ciazy widac dopiero bylo w 20 tygodniu cokolwiek w drugiej w 16tym a teraz w 12tym. Czekam na wizyte za poltorej tygodnia mam to sie wypytam dokładnie lekarza czy to normalne, bo naprawde sie troche martwie. Tymbardziej ze schudlam kilogram i dopiero wracam spowrotem z tym kg na plus a brzuszek typowo ciazowy, wszyscy zauwazają....ps. marze o takich dlugich wloskach jak Twoje ale sie obcielam wlasnie w piatek nie umiem zapuszczać, jako dizecko mialam baaaaaardzo długie włosy i od tamtej pory najdłuzsze do ramion.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-03-19 o 09:46 |
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie nie zapominajcie o mnie,komputer mi całkowicie padł,jest w naprawie,jeśli wszystko pójdzie dobrze jutro już będę miała go z powrotem,dzisiaj korzystam że jestem u brata więc chciałam Wam napisać.
Mam nowe zdjęcia dodam na maila jak tylko dorwę mój komputer. Ściskam Was cieplutko. Buziaki.
|
#2779 |
|
Rozeznanie
|
Witam się po pięknym weekendzie. Dziś już na dworze pochmurno i nie za ciepło raczej
więc siedze w domciu Spałam dziś 12 godzin - wcześniej mi się to nie zdarzało. Pytałam lekarza o ruchy dzicka. Pwiedział, że nie da rady poczuć tak wcześnie. Kazał mi poczekać 4 tygodnie, teraz stwierdził, że działa wobraźnia Też mam jakieś wrażenie, że czuje ogonki Mnie też już brzuch widać, mam jeszcze kurtkę, która to wrażenie potęguje ![]() Idę sobie poleżeć, później do sklepu bo nie ma co jeść
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek kochaniutkie
Zczynam dziś 14-ty tydzień, a tym samym 4 miesiąc i II trymestr Podsumowanie I trymestru: Waga + 2 kg Cycki +1 rozmiar ( conajmniej ) Brzuch ogromny Samopoczucie dobre Szczęście wielkie ![]() Mamy dziś usg genetyczne Cytat:
![]() Ja w 9-tym po bunkrach chodziłam To ileś Ty tego wypiła????????? Raz mi moje kochanie kupiło bo miałam ochotę ale dwa łyki wzięłam i wylałam. Nie dobre to. |
|
|
|
|
#2781 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczęta!
Tak myślałam, że nie będzie, na szczeście, za wiele do nadrabiania, bo w weekend grzech było siedzieć przy kompie, jeśli ktoś nie miał czegoś do napisania Ja też miałam pierwszego grilla, mmm, siostra zrobiła prawdziwe hamburgery, pysio!![]() Ciekawe tematy tu poruszałyscie, więc pozwolę sobie się wypowiedzieć Co do paznogci, to o tym, że przed porodem, to nie wiedziałam, ale wiem, że może to być niewskazane w trakcie ciąży ze względu na wchłanianie przez powierzchnię paznogcia do organizmu rożnych chemikaliów z lakierów. Nie wiem, czy tak jest, ale ja maluję, bo lubię, a moje paznogcie w ciąży dużo mocniejsze Wiosną zawsze mam 2 zestawy ubrań - sportowy, i już mam zakupione śliczne adidasko-trampki, a drugi elegancki i wtedy buty na obcasie, nie zbyt wysokim, ale jednak. Na ten rok kupiłam takie z trochę szerszym obcasem, żeby były bardziej stabilne. I nie widzę żadnych przeciwskazań, ciąża, jeśli kobiecie wygodnie, nie wyklucza obcasów Kupiłam nowy stanik, jak się dowiedziałam, że jestem w ciązy, bo od rzu rozmiar do góry piersi poszły, ale teraz już widzę, że ledwo się w nim mieszczę. Na szczęście ( i nie ![]() A i moja ciocia, urodziła 8 mieś. temu i mi doradzała, żeby gdzieś od 7go mieś, wkładać pod stanik, tam gdzie sutki jakiś grubszy kawałeczek materiału, ręcznika czy coś takiego, żeby trochę zgrubiały sutki, żeby nie pękały podczas karmienia potem. Filusia, moja data porodu to już po zmianach, ale rzeczywiście kilka razy mi lekarz zmieniał. Mam nadzieję, że będzie razem ![]() A co do roweru, to jeśli zawsze na nim jeździłaś i twój organizm jest przyzwczyjanoy, to myślę, że nie ma problemu. Jeździj spokojnie, a i zadbaj o dobre amortyzatory, żeby zminimalizować wstrząsy dla dzidziusia. colds, ja pisałam do Jagody i mówiła, że wszystko u niej ok, tylko nie daje rady czasowo na razie. Tak że miejmy nadzieję, że potem wróci do nas ![]() Enigma, wiesz co, ja też się tak wsłuchuję, też bym juz chciała coś poczuć. Ale lekarz mi mówił, że w tym czasie (ja jestem w 13tyg.) najczęściej czujemy jedynie ruchy jelit, jak powietrze przechodzi czy coś takiego, ale dzidziusia raczej nie Więc co wieczór leżę i się wsłuchuję i się łudzę, że może to teraz nie były jedak jelita. A;e spokojnie, jeszcze kilka tygodni i poczujemy![]() axxxa, wielkosc brzuszka to raczej już zależy od kobiety i jej organizmu, a dokładnie od ilości płynu owodniowego, bo bobaski u nas wszystkich są bardzo zbliżonych rozmiarów, różnice w milimetrach, a brzuszki różne, bo różna ilość płynu ow. ![]() Martuś, spokojnie, nie zapominmy o tobie ![]() Przepraszam, że się tak rozpisałam! ![]() I pogoda u mnie dziś już do bani
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Ja miałam bardzo męczący tydzień, od rana do wieczora na nogach łącznie z weekendem... A w sobotę zaczęliśmy 15 tydzień (wg usg)
A kg nadal nie przybyło...
Edytowane przez gda Czas edycji: 2012-03-19 o 10:37 |
|
|
|
#2783 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jutro mam genetyczne USG ... ciekawe jak tam będzie....
|
|
|
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczynki
![]() Co to był za weekend!!! Takiego słoneczka było mi trzeba, całe dnie poza domem z dala od komputera. Chyba zacznie mi brzuszek się uwidaczniać jak sobie leże na płasko rano i się głasiam po bebeszku to już taką twardą górkę czuć a ta górka kończy się ja wiem.. hm. .2cm pod pempkiem więc lada chwila już musowo brzuch wyskoczy ![]() Kobitki, przepraszam ale nie moge się powstrzymać i zaraz maila zaśmiece zdjęciami mojej Juli, co ta gadzina przed aparatem mi wczoraj z buźką wyrabiała:P aż się popłakałyśmy obie ze śmiechu ![]() Adunia bardzo mi przykro
|
#2785 |
|
Wtajemniczenie
|
Podobają mi się wózki z firmy ROAN no i marity i kortiny i inne no podobne do siebie wszystkie ale chyba się zdecyduję na ten http://allegro.pl/roan-rocco-wozek-g...212369288.html bo wczoraj na spacerze widziałam dziewczyne z tym wózkiem w wersji spacerowej i oczywiście zaczepiłam i przyjżałam się
dziewczyna mówi ze bardzo jest zadowolona i że dziecku wygodnie miękko soię prowadzi i pomimo ze jest dość ciężki to nie czuć tego ciężaru jak sie go pcha chyba juz mam swójego faworyta
|
|
|
|
#2786 |
|
Zadomowienie
|
a wpisze sie i ja
u mnie brzuchol juz widac, a TZ dostrzega poczatki linea negra ja tam nic nie widze mdlosci staja sie coraz slabsze, ale i hafcik sie jeszcze czasem zdarzy.
|
#2787 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam to samo, ani apetytu, ani zachcianek, waga ani drgnie...
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekam na prawdziwe piwo ![]() tez dolaczam do mam gdzie brzuszek sie ujawnil.. mi wyskoczyl jakos tydzien teu i juz niezle wiedc |
|
|
|
|
#2789 |
|
Wtajemniczenie
|
karmi jest bleee
|
|
|
|
#2790 | ||
|
Zakorzenienie
|
witajcie po weekendzie Dziełchy
![]() słoneczko nas rozpieściło; od razu chce się żyć i siły wracają. Muszę Wam powiedzieć, że w sb na 100 % poczułam ruszającego się Dzidka!! jakby mi się spora mandarynka zaczęła obracać i podskakiwać kilka razy! niesamowite uczucie. Jestem przekonana, że to właśnie dzidziuś!! w końcu już 17tc w sb zaczęliśmy. Termin porodu ostatecznie zmieniony na 31.08. zatem pewnie sierpniową mamusią będę... korzystając z tak pięknych dni wpakowałam me stópki w szpileczki. W sb na 8 cm obcasiku - ach.. jak mi było fajnie i wygodnie (od chodzenia w płaskich butach łydki mnie bolą). Więc zachęcona tą wygodą, w niedzielę w skoczyłam w 12 cm... pewnie jak brzuszek urośnie to na baletki się przerzucę, ale teraz korzystam póki mogę Cytat:
Cytat:
jej zazdroszcze... ja to głupia jestem... wiem, że w ciąży przytyć muszę i oczywiście nie zamierzam się odchudzać. Ale co z tego że rozsądek mi mówi jedno, jak ja patrzeć na siebie w lustrze nie mogę. koniec 4mca, przybyło 2,5-3 kg. jak patrzę na wagę i widzę 50 to mi się płakać chce, widzę, że taka paskuda się robię... i wiem, że głupia jestem, ale nie mogę sobie z tym poradzić.... to chyba wszystko przez te hormony... powodzenia!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.

a teraz mąż zapuścił " dziewczynę z tatuażem" i wciągnął mnie ten film więc zaglądam tylko na chwilkę żeby powiedzieć, że u nas wszystko w porządku i bardzo nam się podoba piękna pogoda i ciepełko 
Jestem żonką 
w jednej ręce mam takiego krwiaka że już tydzień mi sie utrzymuje. Na spacerze to ukrywam bo wyglądam jakbym sie szprycowała 

.