|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
MegMakeUp gratulacje z okazji ślubu!
![]() ![]() ![]() ![]() super, że jesteście zadowoleni! evvcia ślicznie wyglądasz! ![]() ona pięknie wyglądacie ![]() wszystkie foteczki na mailu super.. Oj ja też już bym chciała miec moją Kaję przy sobie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#993 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#994 |
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za życzenia
![]() Ja teraz siedzę i się stresuję,że może za mało na siebie uważałam,ale z drugiej strony nic ciężkiego nie robiłam... ale mam nadzieję,że wytrzymam jeszcze trzy tygodnie do bezpiecznego 38 tygodnia ![]()
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Zakorzenienie
|
TŻ wstał i dalej nikt się pierwszy nie odezwał, zobaczymy co będzie dalej.
Na 22 ma do pracy jak się nie odezwie pierwszy będę skazana ja to zrobić po to np aby podać obiad jaśnie Panu albo zrobić kanapki do pracy ![]() Pogoda się popsuła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Zakorzenienie
|
Jolka
![]() przejdzie mu.. Ale swoją drogą musisz mu wytłumaczyc.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Rozeznanie
|
hej hej
![]() nie jestem w stanie nadrobić Was dziewczyny,przepraszam. ale myślami cały czas jestem z Wami. u nas ostatnio kiepsko było.dostałam zapalenia sutka.ból niesamowity. gorączka 39 stopni. nie byłam w stanie zająć się Gabrysiem.nogi się pode mną uginały.dostałam antybiotyk i leki za zatrzymanie laktacji i jakoś pomalutku wszystko wraca do normy. krwawienie po porodzie mialam przez jakiś tydzień.było coraz mniejsze aż się zatrzymało całkowicie.myślałam że to już koniec.ale odkąd zaczęlam brać leki na te zapalenie sutka krwawienie się znowu pojawilo.nie wiem czy mam się tym przejmować czy tak po prostu może być i tyle ???? Gabryś potrafi spać nawet 6 godzin, zastanawiam się czy go wybudzać czy nie na jedzonko.. kąpaliśmy go przed jedzonkiem i strasznie płakał, teraz kąpiemy po jedzeniu, parę minut po tym jak sobie beknie ![]() ![]() powodzenia dziewczyny.trzymam mocno za Was kciuki. ![]()
#998 |
Zakorzenienie
|
Sorki,że się wtrące w wątek
![]() Gratuluje rozpakowanym mamom to po pierwsze. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym nie wybudzała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Zadomowienie
|
dziwna sytuacja mnie spotkała, nie wiem za bardzo co mam zrobic teraz, jakis czas temu wylicytowalam na allegro dla TZ czesc do auta, ale sprzedawca dosc dlugo nie napisal mi ani nr konta do przelewu ani zadnych danych, wiec TZ kupil sobie ta czesc w sklepie, tearz ten sprzedawca mimo ze my nie wplacilismy kasy , wyslal towar... dodam ze jesli chcialabym odeslac ta czesc to koszt wysylki okolo 20-30 zl...a nie chce tez jakichs problemów
wiem ze to tak moze nie w temacie mamusiowym, ale siedze i mysle co zrobic ![]() Mnie mojego TZ tez szkoda ze tego sexu nie ma, ale keidys sobie odbijemy ![]()
#1001 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1003 |
Zadomowienie
|
jesli listonosz przywizenie paczka to nie odbierac? i co wtedy z ta paczka sie stanie?
#1004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście spróbuj skontaktować się ze sprzedającym, zę tak zrobisz.
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-03-19 o 11:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Zadomowienie
|
Jak położna była u mnie pierwszy raz i pytała czy karmię piersią powiedziałam że nie bo mam całe sutki pogryzione, aż miałam strupki bo krew mi leciała ( w szpitalu karmiłam ponad 5h w nocy, nie pomyślałam wtedy że mogę nie mieć pokarmu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 |
Zadomowienie
|
dzieki Karolca, postaram sie tak zrobic, gorzej jak paczke odbieerze ktos przede mna tesciowa albo tesciu, no ale nic poczekam i zobaczymy, nie lubie takich sytuacji, jeszcze teraz w takim czasie...
#1007 |
Rozeznanie
|
Jolkaa może porozmawiaj jeszcze z TŻ.
Ja u siebie przeprowadziłam rozmowę po kilku akcjach jak śmiechem-żartem niby mi docinał, że zero seksu. Powiedziałam mu, że po pierwsze to dla dobra dziecka bo iestety grozi mi przedwczesny poród,a po drugie przecież nie muszę mieć ochoty zawsze i wszędzie tym bardzeij, że coraz bardziej ciężko mi z brzuszkiem ... Nie mógł tego pojąć na początku,ale teraz doszło to już do niego i się nie obraża jak mówię nie ... Przecież ciąża nie trwa wiecznie ![]() ![]() ![]()
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1009 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Dzisiejsza nocka w miare ![]() Na srode umowilam nas do pediatry na wizyte kontrolna. Dziekuje za mile slowa odnosnie moich synow. Jestem z nich bardzo dumna i jestem bardzo szczesliwa mimo zapalek w oczach ![]() Biedna karo_z mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze! Trzymam mocno kciuki by wyszla do domku i zeby dzidzia poczekala do bezpiecznego terminu. ![]() aalegna super, ze napisalas. Trzymam kciuki by rozwieranie postepowalo szybciej! A ja tez przy przyjeciu mialam 2,5 cm rozwarcia. karolcia dziekuje. Podobno Filip jest mieszany ale ja widze, ze jest do mnie bardzo podobny. Szymonek zobaczymy, jak podrosnie bo teraz tak ciezko ocenic ![]() ![]() Karolinka co do czopa, mnie odszedl po usunieciu krazka, ochodzil w kawalkach. Nie da sie tego z niczym innym pomylic. Jest tej wydzieliny tak duzo ze przy kazdym podcieraniu byla taka ciagnaca sie galaretka a bardziej do kiśla bym to porownala. Z poczatku kolor bialo-przezroczysty, potem dolaczyly sie fragmenty czerwono-brunatnych nitek. I urodzilam na nast. dzien. Jednak jak wiesz ja mialam krazek, wydaje mi sie, ze wczesniej bym urodzila, gdybym wczesniej miala zdjety krazek i wydaje mi sie, ze czop byl zblokowany krazkiem wlasnie. No i z czopem jest tak jak piszesz, oznacza rozwieranie sie szyjki, bo mnie w szpitalu sie rozwierala (zgladzona juz byla) i wtedy coraz wiecej tego czopa wychodzilo. Jesli to falszywy alarm u Ciebie to mocno trzymam kciuki za 21 marca ![]() ewelajna mysle, ze epidural przyczynil sie do tego ze porod sie wydluzyl u 88nastki i skurcze parte nie postepowaly jak nalezy, bo byla znieczulona i nie mogla dziecku pomoc wyjsc na swiat. Dobrze ze to tak sie skonczylo, jednak ja zawsze bylam przeciwna znieczuleniom. anagat miala racje. cottonpuma trzymaj sie dzielnie w szpitalu, jeszcze troche! ![]() Furczak w pierwszej ciazy brzus opadl mi 2 tyg przed porodem. A w tej ciazy wczesniej, ale ja mialam krazek i od dlugiego czasu Szymonek byl bardzo nisko ulozony, wiec to inna sytuacja. gucia no wlasnie myslalam jak tam u Ciebie Sandra przyjela Rite i jak sie zachowuje. Mysle, ze bedzie coraz lepiej, jednak to sa jeszcze male te nasze dzieci i wiele wymagac nie mozemy. ![]() monika_krk kciuki za jutrzejsza wizyte! gosica, rybka trzymam kciuki byscie szybciutko urodzily! nowaken dzieki ![]() Kciuki za srodowa wizyte! lenka mysle ze u Ciebie to przepowiadacze ![]() emigra ja wprowadzilam smoczek, mały miał pare dni. Smoczki mam z aventu i jest ok. MegMakeUp trzymam kciuki zeby malenstwo poczekalo do bezpiecznego terminu a Ty staraj sie oszczedzac. ![]()
#1010 |
Zakorzenienie
|
Aguśka, u mnie to na pewno nie jest czop. Bo to wygląda jak taka zwykła wydzielina ale o innym kolorze. Wyglądało to dokładnie tak jak brudzenie na koniec okresu ale bardzo bardzo słabe. I znikło. Bo takie śluzu galaretowato-kisielowatego w ogóle nie zaobserwowałam. Ani przejrzystego, podbarwionego... nic a nic.
21 już blisko... wytrzymam.
#1011 | |||||||||
Zadomowienie
|
Witamy w nowym tyg!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moze Nina będzie cały czas grzeczną córunia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana,a jak kapiesz Małego po jedzeniu to nie ulewa Mu się? My w sumie probowalismy jak Go troche podkarmilam...ale nie wiem czy to jeszcze nie rozdraznilo sytuacji. Wczorajsza kapiel juz mniej bojowa...wsadzilismy recznik do wanienki i ten mokry recznik na Niego- cisza...zdejmujemy recznik- wrzask . Magia ? ![]() karolca, aalegna..kciuki za Was zeby sie w koncu rozkrecilo! natka ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi pomogła maść Purelan Medeli ..nie trzeba tego zmywac przed karmieniem. Mialam dwa dni mega bolacych sutkow,ze wbijalam nogi w podloge jak Mały sie zasysał..ale teraz Bahamy normalnie nic a nic nie boli.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To uważaj na siebie i tak jak obiecałaś lekarzowi leż ![]() Cytat:
![]() Wkurza mnie to bo co kilka dni słyszę od dziadka abym urodziła 4.04 a od teściowej że mam urodzić 22.04 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Potem byl krazek az do porodu. A teraz nie mamy czasu ![]() A poza tym ja sie musze dobrze zabezpieczyc, jeszcze nie wiem jak ale musze, bo nie chce trzeciego bobasia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teraz mam masc ze 100% lanolina i tez mi pomogla gdy krwawily sutki. Dziewczyny ktore macie problem z krwawiacymi sutkami. Ja mialam ten problem, oba sutki pogryzione, popekane z jednej nawet leciala krew (wiem bo przy odciaganiu laktatorem byla krew w mleczku). Wtedy polozna kazala karmic tylko lepszą piersią a laktatorem odciagac tam gdzie leci krew. I pomogla tez wlasnie masc na sutki z lanoliną oraz ich wietrzenie. Chodzilam z cyckami na wierzchu po domku caly dzien i noc bo wietrzenie przy ranach jest najlepsze. Kiedy juz nie odciagalam mleczka z krwia powrocilam do karmienia i tą piersią. I ranki sie pogoily ![]() Moj maz sie ze mnie kiedys smial bo zasnelam przy malym przy karmieniu i sterczaly mi oba cyce z brodawkami na wierzchu, widok podobno bardzo komiczny jak dwie antenki ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-19 o 12:03 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mravka maraton jak maraton, ale jak mi ucieknie gdzieś na trawnik i ja z tym wózkiem w te kupy psie mam wjechać i zapylać, oj oby nie ![]() Sabsimplex bardzo chwalony jest ![]() ![]() Mravka tez o tym pomyslalam,ze moze Cytrynko przeciekła Małemu pieluszka, nam tez sie zdarzyło pare razy,wcale nie była napompowana mocno, ale gdzies był luz w zapieciu i siuski wyleciały, i to wtedy jest zawsze bok na ktorym lezy , bo w sumie dziwne ze nie poci sie na szyi i glowie tylko tam na boczku ![]() A propos jazdy na syrenie to ile ja się napociłam z Niną, no bo to faktycznie stresuje , miałam na szczęscie zaprzyjaznioną cukiernie i tam wjeżdżałam i przy stoliczku karmiłam, tyłem do widowni ( cukiernia byla na terenie biedronki to trochę kibiców by się znalazło, no i jeszcze te balony ![]() ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-03-19 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale tak czy siak 21 najpozniej bedziesz tuliła Maleńką ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A cena tej z medeli jest kosmiczna.
![]() |
#1018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
MegMakeUp gratulacje z okazji slubu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Nie dosc ze bar mleczny pełny bo nawał byl to jeszcze te sutki ![]() Dziwie sie, ze maz mnie nie przelecial ![]()
#1020 |
Rozeznanie
|
Mravka-- na szczęście nie ulewa mu się jakoś więcej jak go kąpiemy po jedzeniu.tylko naprawdę trzeba poczekać na konkretne beknięcie i potem jeszcze parę minutek.i jest ok
![]() Aguśka-nie mam pojęcia od czego te zapalenie. prawdopodobnie hormony ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.