|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
|
|
#2792 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny napiszcie prosze kiedy Wam wyszedl brzuszek. Wiem, ze to indywidualna sprawa i ze np w pierwszej ciazy uwidacznia sie troche pozniej itd ale bylabym wdzieczna za odpowiedz
|
|
|
|
#2793 |
|
Zadomowienie
|
Emilko u mnie w pierwszej (bliźniaczej) brzuch się pojawił ok 22tygodnia. teraz jestem w 17TYM i też jeszcze praktycznie nic nie mam (tylko na leżąco mogę sobie wyczuć wielkość macicy)
|
#2794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2795 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam na wieści
będziecie chcieli podejrzeć płeć maluszka?---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Emilia już bliżej jak dalej by je pożegnać - koło 12 tc powinnaś zacząć się czuć lepiej
|
#2797 |
|
Wtajemniczenie
|
no byśmy chcieli no ale to dopiero 12 tc i 1 dzień no to ja nie wiem czy jest szansa... boje sie w ogóle ze przez to ze gruba jestem to bedzie słabo widać chciaż nie wiem czy ilość tłuszczu ma znaczenie w dojrzeniu maluszka przez brzuch... nie chce zeby mi dopochwowo robił bo on starszy odemnie moze ze 3 lata jest ten gość od USG i nie usmiecha mi sie cipke przed nim rozkładać... mam doła z tego powodu tysz i jakoś nie chce mi sie iść na to USG
|
|
|
|
#2798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cieszcie się jak macie małe i Wasza skóra nie jest tak maltretowana
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czekamy na wieści!!
|
|
#2801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogole pokazalabym sie Wam ale nie mam tego emaila. Jak cos to poprosze na priva no i chetnie poogladam brzuszki, bo ja na swoj czekam z utesknieniem
|
|
|
|
|
#2802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2803 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Ty nie wstydz się bo nie ma czego. Ludzie są różni. W poczekalni u gina jak siedze to naprawdę tak różni ludzie przychodzą. Babcia 70 lat, bo ma jakiś tam problem i się nie wstydzi, a Ty się wstydzisz? Jak ostatnio byłam u lekarza to przyszła dziewczyna na 2 wizytę, więc to był jakis 8 tydzień. Wzrost około 2 metry waga powyżej 100 napewno. Ja przy niej to jak mrówka przy słoniu. Ale była wielka, nie to że gruba tylko wielka. Zajmowała 2 krzesełka. Mój tż na nią się patrzył, bo rzadko spotyka się takich ludzi. A Ty się wstydzisz
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykład w środę byłam na usg u mojego gina i musiał dopochwowo bo kości miednicy zakrywały resztę dziecka i było widać tylko głowę natomiast w piątek czyli dwa dni później byłam na usg prenatalnym i w szoku byłam, że spokojnie lekarce starczył mój brzuch i dzidziola było widać idealnie taka była moja mina
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-03-19 o 14:55 |
|
|
|
|
#2805 |
|
Wtajemniczenie
|
mówie ci ze gdyby to był ginekolog normalny i nie miał rapr=tem 30 lat to bym sie nie wstydziła ogólnie nie wstydze sie lekarzy jak ide do gina to wiem ze ide bobrem świecić no ale wiem ze sie tyle naoglądał ze mój nie stanowi dla niego żadnej aytrakcji
kurde wiem ze dla was dziwne to moze być ale ja sie tak czuje jak bym miałą iśc do dentysty i pokazywać bobra no...
|
|
|
|
#2806 |
|
Raczkowanie
|
maggie123 sok z malin raczej nie zaszkodzi, czy herbatka z owoców, przed porodem na przyspieszenie poleca się picie herbaty ale z LIŚCI malin. Wydaje mi sie ze te informacje w internecie na temat wywoływania przez herbate malinową surczy są bardzo przesadzone. Gratuluję kopniaczków
![]() U mnie brzuch w 1 ciazy widoczny byl dopiero ok 18-20 tygodnia, w drugiej w 15-16 a teraz no to juz od 10 tygodnia jest widoczny w sumie.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-03-19 o 15:05 |
|
|
|
#2807 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy któraś z Was będzie taka kochana i mi coś powie o tym?Cytat:
|
|
#2808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja piłam herbatkę z sokiem z malin w cizy juz jak byłąm i nic sie nie działo gin powiedziała mi ze własnie z liści to mozna pić przed porodem bo to moze poród przyspieszyć ( ale i tak zazwyczaj nie przyspiesza)
|
|
|
|
|
#2809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dlatego sądze ze lepiej wypić taką herbatke i nie popadać w paranoje niż brać leki od pierwszego kichnięcia, ja piłam te z liści malin....
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#2810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2811 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie dziwie Ci się w ogóle, też źle bym się czuła, niech się bardziej postara i wyczyta wszystko przez brzuch ! Chyba masz prawo nie zgodzić się na takie badanie. Ja miałam prenatalne tylko po brzuchu, będziesz się martwiła o Dzidziusia wystarczająco, nie potrzebny Ci stres związany z grzebaniem w pochwie!
|
|
#2812 |
|
Raczkowanie
|
Mnie się też wydaje że skoro sie specjalizuje w tym to raczej już przez brzuch tylko. W ogóle od 12 tyg raczej tylko przez brzuch się robi.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też się tak wydaje, że przez brzuch będzie.
A ja już na godzinkę mam wizytę i zobaczę Malutka |
|
|
|
#2815 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...120, jesteś pewna, że tyle zapłacisz? Ja zapłaciłam za pierwsze prenatalne 320zł... :/ zdzierstwo
|
|
#2816 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, ja sie ulotniłam stąd weekendowo bo.pogoda była idealna, zaraz znowu wybywam bo nie idzie siedzieć w taką pogode w domu, jak sie 2,5 miecha leżało w wyrze.
Z rana mnie igłą zaś kłuli ale byłam w innym miejscu i była tam starsza babka, doświadczona i pięknie szybko wykonała pobieranie mojej krewci :P Zaraz lece po wyniki i pooglądać wózki w sklepie bo mam mętlik w głowie ![]() Cytat:
![]() A ja myślałam żeś Ty nie jest wstydliwą babką
|
|
|
|
|
#2818 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kolezanka płąciła 100 zł ale podwyżka byłą no i pani mi w recepcji powiedziała ze 120 zł takze na bank tyle i sie nie zmoieni ale nie dam sie nie nie nie no....---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki. Ale jestem podekscytowana |
|
|
|
|
#2820 |
|
Raczkowanie
|
![]() Przestań się tym zamartwiać, pomyśl, że wcale nie robisz tego dla siebie, tylko dla swojego dziecka! Mi na początku chciał robić genetyczne przez brzuch, no ale nie dało rady, dziecko się wierciło i po 10 min musiał sprawdzać dopochwowo. Więc moim zdaniem, jeśli rzeba będzie dopochwowo, to się przełam i zgódź, bo jest tylko kilka tygodni na wykonanie tego badania ![]() Mój też jest młodym lekarzem, ale kolejki są ogromne do niego. Tacy młodzi to nawet częściej są oddani pracy i taktowni. Także proszę wziąć się w garść i się nie stresować |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

dziewczyna mówi ze bardzo jest zadowolona i że dziecku wygodnie 

będziecie chcieli podejrzeć płeć maluszka?

cieszcie się jak macie małe i Wasza skóra nie jest tak maltretowana

kurde wiem ze dla was dziwne to moze być ale ja sie tak czuje jak bym miałą iśc do dentysty i pokazywać bobra no...

...120, jesteś pewna, że tyle zapłacisz? Ja zapłaciłam za pierwsze prenatalne 320zł... :/ zdzierstwo