|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupy idą takie, że codziennie rano muszę pralkę nastawiać
|
|
#4862 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
jakiś zły humor mnie dopadł . . . . . . .czytam na biezaco ale wena mnie opuściła |
|
|
|
#4863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
Patik, no wreszcie.
Bez Ciebie to nie jest takie miejsce jak było... I brakuje tu Brunetki, i Zmalowanej.(chyba nikogo nie pominęłam)
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karolinee..mnie tez kiedys ten gówniany zaszczyt spotkał ![]() Bella
|
|
#4867 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja miałam, nie bój się. Nie jest to przyjemne ale nie boli. Z tego co pamiętam to najpierw wziernik a później wymrażanie. Dmucha Ci takim powietrzem "tam". Ja czułam tylko takie parcie, ciśnienie i tyle. Chwilami myślałam, że się zleje ![]() I przez dwa miesiące mega upławy bezbarwne. Najgorsze, że ja to w lecie miałam. ![]() Ja się bardzo cieszę, że wróciłaś ![]() Kto się może o taki dodatek ubiegać? ![]() Muszę co nie co poczytać. Cytat:
Radek pięknie mi się ustawia do raczkowania, buja się i tak śmiesznie do przodu na buzię leci. Póki co jest to bezpieczne i śmieszne bo na łóżku miękkim. Mam nadzieję, że głowy nie rozbije na ziemi. |
||||
|
|
|
#4868 |
|
Rozeznanie
|
No i ze mnie gapa! Sto lat dla wszystkich solenizantów
Dzidzia śpi, w domu bajzel jakby tornado przeszło kurak się smaży a ja sobie siedzę rozleniwiona. ![]() Dziewczyny posiadające suchą/ wrażliwą cerę. Możecie polecić mi jakiś dobry peeling do twarzy? Tak no max. do stukilku zł. Muszę przygotować buzię do lata i odp. kremów z filtrem coby znów nie wyglądać jak postrach z czerwoną twarzą. Oglądałam wasze zdjęcia spacerowe no i po prostu krótko mówiąc Patik jesteś! Dziękujemy za gratulacje
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Patik dobrze, że Sara przybiera na wadze.
Żaneta dla Emi za postępy i odsmoczkowanie.---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Bardzo mi przykro z tego powodu..... |
|
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4871 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
poczekaj jeszcze się odmieni i pojedziesz na mega zakupy!!!! Cytat:
my cię tez lowjuuuuuu jak nie wiesz że Shira jest super, zabawna sympatyczna.... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja pisałam, że jak się kruszy w środku to trzeba dodać oliwy ![]() ale u was nowości u nas też Żbik nie śpi prawie wcale w nocy![]() ![]() Cytat:
![]() właśnie mi przypomniałaś fajny punkowy tekst "wszyscy jedziemy na tym samym wózku i wszyscy mamy skrajny defekt mózgu" lalalalalalalal ![]() no dobra, ale ja tak myślę skoro macie trudną sytuację to przecież są takie jednorazowe pomoce typu kasa na "węgiel" albo na żywność pytałaś czy u was jest bo moja siostra korzysta z tego nie wiem czy to czasem od gminy nie zależy ale nie zaszkodzi zapytać byłam na tym kiermaszu i nic nie kupiłam sam chiński jaskrawy badziew za to młodemu zrobiłam budyń i zjadł że aż miło
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- a to nie Defekt muzgó był? |
|
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4874 |
|
Zadomowienie
|
moja bratnia duszo
ależ oczywiście dwa razy po 30 minut o stałych porach 9.20 i 13. 20
|
#4875 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba racja że faceci to odruchy wrodzone mają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
coś w tym jest ![]() a ja się wybieram do ośrodka po skierowanie, chyba kolejne znamię będę wycinać. Adasia strasznie interesuje mój pieprzyk na dekolcie, i dziś go tak pociągnął że naderwał, krew się pokazała. Nie ma co, trzeba wyciąć
|
|
|
#4876 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dziecko w końcu dzisiaj pozbyło się gorączki..ufff... po dwóch dniach niemalże całodobowego noszenia jej na rękach w końcu mam chwilę wytchnienia
i antybiotyk zaczyna działać bo widać po niej ogólną poprawę Patiku moja Hanka też ma ciemieniuche i właśnie przez włosy ciężko się jej pozbyć. pediatra powiedziała żeby już nie oliwkować bo nie ma sensu. mamy jej myc główkę codziennie nawilżającym szamponem (polecała ten z emolium) dla dzisiejszych solenizantek zdjęcia spacerowe wszystkie cudne!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#4877 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
a ty wylaz zza krzaczora. CHyba musze wezwac Shire aby znowu porzade porobila
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Biedna Sara, moze przejdz sie do dermatologa?? No i w spolczuje cytologii. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeszcze Telika mi nie zacytowalo. Teliku nie pisalam, bo siostra przyjechala i weekend z nia spedalam i moim siostrzencem A Szymek sie wietrzyl na dworze. Teraz tak dobrze sypia, bo mu podaje claritine (pediatra zapisal), wiec na noc tylko cyc i tyle. A dzisiaj moj ksieciunio maly, zobaczyl moja mame, wpadl w dzika radosc i zaczal krzyczec: "baba, baba". No i widac kogo kocha bardziej :P Zdjecia dzieciaczkow cudne. Teliku Jasio to ma tyle wloskow, co moj Szymek no i dla naszych solenizantow: zdrowka
|
|
|
#4878 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kinga i Artur sa super! Zwlaszcza kitki Kingi.
Patik Cytat:
Cytat:
A fura sie koniecznie pochwal! Jeden spacer odfajkowany. Alez mam nieodparta chec, zeby wrocic do gondoli. Ale niestety... to se newrati |
||
|
|
|
#4879 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
co do wprowadzania nowych pokarmów. kupilam malemu spaghetti po 8 msc, i tam są kluski. Mozna juz dawać zwykly makaron 8msc niemowlakowi? Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2012-03-19 o 15:12 |
|
|
|
|
#4880 | |
|
Zadomowienie
|
No
Ja to na początku myślałam, że to ktoś z balkonu wodę na mnie celowo leje, serio... ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gotuję mu np brokuły+makaron (około garści). Makaron jako ekspozycja na gluten. 83monia też tak robi/robiła. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- karolinee bezczelne te ptaki. Jak się można komuś na głowę zesrać ![]() |
|
|
|
|
#4882 |
|
Rozeznanie
|
Bartessa dzięki.
O to Ci chodzi? http://allegro.pl/mary-kay-zestaw-do...205182610.html http://allegro.pl/preparat-oczyszcza...165077433.html
|
#4883 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie! [oburzenie] Leży mi to na serduszku...
|
|
|
|
#4884 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra dziewczyny lece zakladac nowy watek poki mam troche czasu. Oficjalnie wygral ostatni temat. Mozna juz nie glosowac.
|
|
|
|
#4885 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4886 |
|
BAN stały
|
znalazlam na osesku bardzo fajną tabelke produktów ktore mozna dawac maluchom.
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html |
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek27 a co Ty się tak spieszysz z nowym wątkiem? Jeszcze ponad 100 postów.
Ale w sumie jak masz czas to trzeba korzystać, nie wiadomo kiedy Wiki pozwoli następnym razem a bez nowego wątku to nie chciałybyśmy zostać ![]() A sto postów to jeden wieczór ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Pewnie w zimie słoninki nie nakroiła
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-03-19 o 15:31 |
|
|
|
#4888 |
|
BAN stały
|
Chelsea, ja miałam kiedys ten pierwszy zestaw, ale ten drugi peeling tez na pewno da rade. ona są na prawde swietne. wystrczy ci kropeka na cala twarz no i po kilku dniach juz widac efekty.
|
|
|
|
#4889 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie (jeszcze), ile energii potrzeba na ogarnięcie takich dwoje ![]() Cytat:
I opowiadaj, jak ta fura? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A czemu chciałabyś do gondoli wrócić?
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-03-19 o 15:59 |
||||||||
|
|
|
#4890 |
|
Rozeznanie
|
no ten pierwszy zestaw to raczej dla starszej skory. ja mam dopiero 21 wiec ten velocity powinien byc ok
jeszcze sie i tak rozejrze, poogladam inne bo dopiero w kwietniu bede kupowac. :Pale u nas wietrzysko, az hula na tvn style leci fajny program- nie do wiary o klatwie Tutenhamona a wlasnie miala ktoras zestaw 3 krokow clinique??
Juluś 20.07.11 Kornelia 04.02.2016 Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2012-03-19 o 15:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

)

ale na jakie?
jakiś zły humor mnie dopadł . . . . . . .
zębole

dla Emi za postępy i odsmoczkowanie.
czyli nic z tego. Trzeba być właścicielem.

Tż chory, i chyba on ją zaraził, ma antybiotyk.