|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() Tatuś bardzo mądrze robi, wszak wszędzie trąbią ,żeby młodzież się wcześnie profilowała, określała w czym jest dobra, fizyka rządzi ![]() Tikki no to szczęście ,że tak to się skończyło, ale też dziwne jak lekarz stwierdził,że ciąża jest skoro zarodka nie widział ? serduszka nie słyszał przez 3 miesiące i bylo ok? dziwne to ![]() Gosia pytałaś o te smycze, ale zapomniałam, no dla mnie jakieś to jednak nie za fajne jest, fakt faktem ,że może bym i pewniejsza była, ale z drugiej strony dziecko musi się uczyć ,że to i tamto jest niebezpieczne,że nie może odbiegać...no bo do którego roku życia by w tej smyczy trzymać takiego ananasa ? i jakoś jednak mi się to kojarzy nie za dobrze, jak pojdę sama to w rejony bezpieczne i tak to widzę , mam to szczęście ,że w gąszcz ulic nie muszę iść , ale rozumiem jak ktoś chodzi z dzieckiem w dzikich tłumach przy ulicy to pewnie to jest jakieś wyjście Jutro usg na 9.50, miałam iść pieszo z wózkiem albo taksą z fotelikiem , bo tż miał jechać w delegacje , ale nie jedzie i wziął urlop, fajnie, bo z fotelikiem bym się nadzwigała, a jeszcze unikam tego, a wózkiem to znow nie wiem jaka pogoda, no ale to mam z głowy...teraz zaczynam się martwić o to czy wszystko będzie ok.... Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-03-19 o 15:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
To moze ja opisze swoj porod
![]() w srode 14.03 o 21:11 Hania sie urodzila. pierwsze bolace skurcze zaczelam miec z niedzieli na poniedzialek, pozniej w poniedzialek, noc z poniedzialku na wtorek i caly wtorek , a we wtorkowa 13.03 juz czekalam az beda co 5 min aby dzwonic do szpitala. no i sie doczekalam, zadzwonilimy i powiedzieli aby przyjechac. byla swietna polozna, tak jak pisalam tamtej nocy na forum, zawrocili mnie, bo rozwarcie bylo 2cm. pojechalimy znow do szpitala o 7 rano, prawdzili rozwarcie, bylo 4cm, skurcze co 3min i moglam juz zaczynac wchodzic do wody, TENS mi pomagal przy skurczach, szczegolnie ze mialam tak straszne bole na dole plecow, ze momentami byly gorsze niz same skurcze.zanim weszlam do wody odszedl mi czop sluzowy. woda troche pomagala. o Tz sie trzymalam siedzac w wodzie i tak bylo do 12 - sprawdzili rozwarcie i bylo juz 8cm, polozna byla zadowolona bo mowila ze przewaznie rozwarcie postepuje 0.5cm/1h, a u mnie 1cm/1h wiec super. w ogole trafily nam sie dwie super polozne, czulam sie z nimi bezpiecznie. przy skurczu trzymalam Tz za reke, oddychalam, a one do mnie mowily spokojnie rzeczy, ktore mnie uspokajaly. przynosily wode z miodem, wypilam chyba z 10 szklanek ![]() pecherz plodowy mialam przebity, jakie dziwne uczucie wyplyniecia tych cieplych kilku litrow ![]() i zaczely sie bole parte, pelne rozwarcie i jedziemy ![]() no wiec parlam od 17 - 20, zmienilam w trakcie pokoj bo juz mialam dosc wody, bardzo bolaly mnie kolana, nie moglam juz tam znalezc wygodnej pozycji. poszlismy na te liny (sa na zdjeciu, ale na zdjeciu to bylo rano i jeszcze sobie zartowalam ![]() zakrecona polozna przyszla i powiedziala ze przenosimy sie na Central Delivery i tam podlacza mnie do czegos co wywola skurcze co 2 min i o wiele silniejsze (a to ciekawe pomyslalam)- moje zaczely byc rzadsze ale nie slabsze. Malutkiej tetno w dalszym ciagu bylo super. przeszlismy na porodowke, w trakcie na korytarzu mialam parte - wrzeszczalam tak ze chyba caly szpital slyszal. mialam problemy z oddychaniem podczas partych bo to inaczej niz podczas zwyklych skurczy.trzeba wziac gleboki oddech i przec,a ja po kilkudziesieciu godzinach skurczy - nadal chcialam oddychac ''brzuchem'' i jakos tak nie moglam sama ze soba sie zorganizowac. polozyli mnie na lozku, polozna zaczela znikac znow, doktor nie przychodzil bo byl zajety, pytali czy chce gaz, wzielam, ale tylko razy bo nic mi nie pomagal juz na tym etapie i troche mnie zamdlilo, a przypomnialam sobie ze ta moja polozna ktora byla ze mna do 17 powiedziala ze po tylu godzinach jestem w dobrej formie bo sie nie zmulilam gazem. natomiast ta stuknieta polozna znikala i pojawiala sie - ja juz mialam mysli ze nie dam rady i chcialam aby sie juz skonczylo, rozczarowana bylam, ze od rana tak wszystko super szlo, bylam z siebie taka dumna a teraz wymiekam. polozna przywlekla jakies urzadzenie i pytala Tz aby pomogl jej podlaczyc (??) Tz byl juz tak na nia zly i za to jej roztrzepanie myslalam ze jej w pewnym momencie przywali ![]() wiezli mnie szybko, stuknieta polozna byla w jakims amoku i piznela lozkiem w drzwi, Tz byl juz na nia taki zly, ale powtarzal mi ze juz lada chwila bedzie Hania z nami. na sali operacyjnej przerzucili mnie z lozka na stol, zgieli mnie w pol i wstrzykneli spine - praktycznie to samo co epidural.pryskali sprayem czy czuje cos, po chwili od pasa w dol nic nie czulam. bylo tam chyba z 8 osob, Tz byl caly czas przy mnie. polozna miala mowic kiedy jest skurcz a ja mam przec, chyba 3 razy poparlam na tym znieczuleniu (alez dziwnie, ale wtedy nie krzyczalam - bo juz nie bylo sensu skoro i tak nic nie czulam i nic juz mnie nie bolalo) i poczulam (bez bolu oczywiscie0 jakby polowe mnie wyrwali ze srodka (Tz mi pozniej powiedzial ze caly stol latal z prawej na lewa)..i Hania byla na swiecie, jak mi ja polozyli cala we krwi - tak zaczelismy plakac z Tz ze to brak slow normalnie, to bylo niesamowite, ja ja tylko pocalowalam w glowke i zabrali Hanie na podgrzanie i Tz poszedl przeciac pepowine i pozniej ja trzymal przy mnie a ja musialam urodzic lozysko i juz pozniej mnie czyscili i zszywali. Tz sie smial ze Hania krzyczala ''nie nie'' jak sie urodzila..i faktycznie tak to brzmialo, a pani doktor powiedziala ze lozysko pachnie lawenda.nie wiem jaki to mialo wplyw, ale to chyba 10-godzinne siedzenie w wodzie i masaze lawendowe ![]() pozniej juz mnie przerzucili na lozko ze stolu a ja zobaczylam ile ''wnetrznosci '' ze mnie wyjeli. ale krwi stracilam tylko pol litra wiec nie jest tak zle. cala sie telepalam jak galareta i wolalam aby Tz trzymal malutka. zawiezli mnie do jakiejs sali poporodwej, tam malutka ubrali, przystawili do piersi, Tz zrobil kilka zdjec, zjadlam tosta i bylam przeszczesliwa ze juz sie w koncu skonczylo. byla 23, Tz pojechal, a mnie zawiezli na sale gdzie lezaly inne kobiety. jak sie okazalo na przeciwko lezala tez Polka, zaczelysmy rozmawiac i mamy sie spotkac ![]() no to chyba tyle jesli chodzi o moj porod. podsumowujac : Tz byl bezcenny i uwazam ze bardzo porod nas zblizyl i bede mu zawsze wdzieczna za to jak bardzo mi pomagal .Polozna trafila nam sie niesamowita przez wiekszosc porodu, ale od godz 17 polozna zmienili mi na taka ze chyba napisze ''anonimowy list'' do szpitala ze ta kobieta nie powinna byc polozna bo jest tragiczna. ogolnie opieka byla super. i jesli kiedys zdecyduje sie na drugie dziecko to podczas porodu na pewno chce miec epidural i to bez dwoch zdan nawet.chodzi mi o ta czesc kiedy trzeba przec. oczywiscie nikogo nie chce straszyc bo kazdy porod jest inny, niektorzy maja 3 skurcze parte i po sprawie, ale ze u mnie trwaly parte przez 3 godz na zywca wiec ja dziekuje i drugi raz sie na to nie pisze. oczywiscie patrzac na Hanie i tak bylo warto sie tak meczyc, tylko szkoda ze wczesniej mnie nie sprawdzili jak parte sie zaczynaly.no to by bylo chyba na tyle ![]() tak tylko co bym zrobila inaczej na drugi raz; zjadlabym duzo jak tylko pojawialy sie skurcze co 6-7 min, bo tak mnie przeczyscilo kilka razy zanim pojechalismy do szpitala ze to szok. przy skurczach co 3 min i czestszych troche balam sie ze moge ''popuscic'' i sie spinalam ''w sobie'' co utrudnialo troche oddychanie, polozna mi powiedziala aby sie ''tam'' rozluznic i bedzie mi latwiej..i to prawda. kupilabym TENS - pozyczyli mi w szpitalu jak pojechalismy w nocy i nas zawrocili do domu, z racji ze mialam tak straszne bole plecow, TENS pomagal bardzo. oczywiscie do pewnego momentu. udalo mi sie opisac porod a Hania wygrzewa sie na sloneczku po kryzysie brzuszkowym i mega duzej kupce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 | |||
Zadomowienie
|
Swietnie oboje wygladacie, jaki Adas juz duzy!
Cytat:
![]() ![]() ![]() I faktycznie odnoza masz pierwsza klasa, jak bym takie miala to bym na codzien w mini latala ![]() Cytat:
![]() Dobrze ze zrobili dodatkowe badanie! Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Wtajemniczenie
|
o rany dopiero teraz zobaczylam ile ja napisalam
![]() ![]() Rybka pytalas co mi sie przydalo w szpitalu: podczas porodu: energy drink, ale i tak robily wode z miodem, szlafrok (ale ja bylam w wodzie i wychodzilam z niej co jakis czas), ale i tak bylam nago caly czas - oprocz wyciagania Malutkiej. po porodzie: pieluszki, chusteczki nawilzajace (ale lezaly tez szpitalne na sali), ubranka dla dzidzi, kosmetyki dla mnie jak poszlam rano pod prysznic. wszystko inne bylo w szpitalu a ogolnie to praktycznie nic z torby co wzielam to nie uzywalam, bo Malutka urodzila sie o 21:11, a o 18 nastepnego dnia juz wyszlysmy. Witamine K dali Hani po porodzie. Dzis polozna byla drugi raz, zwazyla Hanie, waga spadla(ale to normalne jesli nie jest wiecej niz 10% wagi urodzeniowej), Hani wazyla dzis 2760g.pobrala krew, sprawdzila o co pytalam. za 5 dni powinna przyjsc trzeci raz ale powiedziala ze jak chce aby szybciej to nie ma sprawy. wiec w srode nas odwiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
evvcia no ja myślę, że Ty z tych wyższych! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Wtajemniczenie
|
SMS OD BALBINKI!!!!!!!!!!!
''Polozna mi taki masaz odstawila ze krwotoku dostalam. cisnienie mi spadlo 58/55, dziecko mialo ponad 200 tetno i zabrali mnie do szpitala. narazie czekam na lekarza, boli jako takich nie mam tylko takie uczucie jakby mi brzuch mial opasc'' Balbinka kciuki za Ciebie i Dzidzie!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow już torba spakowana ![]() Ja za tydzień, przed wizytą chyba się za to wezmę. ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Zakorzenienie
|
MoniaHan jaki opis długi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Zakorzenienie
|
no spory ten moment, ale dzięki az pocieszenie
![]() ![]() na razię liczę dni do wizyty, bom ciekawa co powie ginka o terminie, może coś z szyjki "wyczyta" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Wtajemniczenie
|
sorki szefowa watku za taki dlugi opis, ale ja z tych gadatliwych jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może warto sprawdzic na KTG? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kcuiki za balbinkę! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-19 o 16:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Zadomowienie
|
Monia przyjemnie sie czyta twoj opis porodu
![]() ![]() chyba wlasnie atmosfera spokoju i poczucie bezpieczenstwa duzo daje podczas porodu, chcialabym tez rodzic w przyejmnej atmosferze , majac TZ obok siebie, fajna położna, zeby mi nikt nie siał paniki , nie pospieszał.... Balbinka trzymaj się, oby wszystko bylo dobrze. ten Teens to dziala cos jak taki masaz? nie wiecie dziewczyny co to znaczy szyjka sformowana? teraz dopiero zwrócilam uwage ze gin mi tak napisal.
26.03.2012 Mateuszek ![]() 21.09.2014 Piotruś ![]() Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-03-19 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
MoniaHan byłaś i tak dzielna ![]() W ogóle dziewczyny te które rodziły ... jak czytałam Wasze opisy porodu to płakałam ze wzruszenia choć kiedyś mnie takie opisy nie wzruszały ... Wszystkie silne babki jesteście ![]()
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 Edytowane przez MegMakeUp Czas edycji: 2012-03-19 o 16:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Monia, niezle Cie wymeczyli - przec 3 h ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ... po prostu z tymi masażami ... ![]()
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | ||||||||||
Raczkowanie
|
byłam rano u fryzjera, torba w zasadzie spakowana, jedynie kosmetyki mi zostały, no ale ich nie mogę wszystkich spakować, bo używam podsumowując mogę rodzić
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Konia kciuki za jutrzejsze usg Kajuni ![]() ![]() Balbinka obys juz dzisiaj przywitala coreczke ![]() ![]() Monia, rety, ale przeszlas podczas tych 3 ostatnich godzin, nie wyobrazam sobie ![]() Dzielna jestes bardzo i powinnas byc MEGA DUMNA z siebie ![]() ![]() Lena mialam dola i w sobote i w niedziele, w sobote latalam i sprzatalam i nic mi nie wychodzilo, wszystko mi z rak lecialo i tak mi duzo czasu wszystko zabieralao i sie wkurzalam, pozatym to TZ z adasiem skrecali te meble na ogrodzie a ja tak na to czekalam i pogoda piekna byla a ja smecilam i dlatego jeszcze bardziej zla bylam i wkurzona na siebie sama i tak sie kolko zamykalo! W niedziele mielismy rodzicow moich i siostre z mezem i dziecmi na grillu i chyba za duzo sobie wzielam na glowe po prostu, ale jak juz usiedlismy w sloneczku i zaczelismy jesc to wszytskie nerwy ze mnie zeszly i poczulam sie lepiej. No to sie rozpisalam, ale dzisiaj juz jest dobrze ![]() No tak w sumie mialam wszytsko uszykowane do szpitala i mi miejsce tylko zabieralo, wiec stwierdzilam ze spakuje i bedzie z glowy! Tikki, cos strasznego co opisalas! No ale koniec koncow musi Ona byc bardzo szczesliwa ze jednak bedzie miala dzidziusia ![]() Mravka, tez sie usmialam z dyskusji Tz z malym ![]() Karo 89 mam andzieje ze jednak mala sie rozbryka ![]()
![]() |
#1134 |
Wtajemniczenie
|
Oby wszystko dobrze z balbinką było.. Trzymamy kciuki i czekamy na wieści dalsze..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Z calej sily ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1136 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Monia no to mialas troche przezyc i jeszcze ta polozna...tylko stres Ci fundowala. Brawo dla TZ, ze moglas na niego liczyc ![]() Cytat:
![]() Balbinka kciuki za Ciebie i dzidzie i zeby akcja sie rozkrecila ![]() Cytat:
A jak mi twardnieje to sie robi "kwadratowy"- plaski i pepek ktory normalnie mi wystaje, chowa sie do srodka, wtedy caly brzuch jest twardy i jest uczucie jakby zdretwienia. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja Cię rozumiem, że denerwuje Cię ta niemoc, ja mam dokładnie to samo, wkurza mnie że jestem taka niezdrana i z rąk wszystko leci! ![]() DObrze, że już lepiej ![]() Słoneczko zadziałało ![]() ![]() Jej, ja jeszcze nawet nie mam listy co do szpitala spakowac, muszę się ogarnąc póki nastanie ta 12 częśc wątku ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
Miałam dziś dzień pichcenia - zrobiłam placki po zbójnicku (czy też po węgiersku, w sumie to nie wiem jaka jest różnica) a przed chwilą kajmaka. Dawno nie jadłam słodyczy i jakoś mnie tak wzięło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | |
Zakorzenienie
|
![]() BALBINKA ![]() Cytat:
![]() ![]() lena_mi mi też się instynkt wicia gniazda włączył... ![]() już to trwa ze 2 dni... dzisiaj w 3 dniu do 15 byłam nie do życia, nawet spałam razem ze starszakiem bo nie mogłam utrzymać oczu otwartych... a teraz, zaraz lece wyczyścić nosidełko i nie wiem, czy nie zmuszę meza, żeby mi łóżeczko już złożył ![]() ![]() ![]() zgaga mi minęła ![]() ![]() Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2012-03-19 o 18:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() MoniaHan to rzeczywiście się działo u Ciebie na porodówce! Podziwiam Twojego TŻ za postawę, dzielny była na prawdę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak poszłam poleżeć to dopiero niedawno wstałam ![]() ![]()
![]() |
#1140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zgaga minęła pewnie dlatego że Ci się brzuszek obniża? ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() A stopy też mam spuchnięte od stania w kuchni. Ale jak już będzie masakra to napije się pokrzywy, staram się nie pic za częśto, ale jak już jest b.źle to piję bo pomaga. Do tego nogi w górę i da się życ ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.