a przed maturą studniówka - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-21, 16:12   #811
esolinka
Zadomowienie

Dot.: a przed maturą studniówka

Też mam okropną klase! Z chęcią bym nie poszła na klasową wigilie, ale troche mi szkoda bo chciałabym sie podzielić opłatkiem z moimi kumpelami a poza tym to ostatnia wigilia w tej klasie.
Jeszcze sie zdenerwowałam bo chciałam dzisiaj pojechać po buty na studniówke, ale moi kochani rodzice powiedzieli, ze za duzo będzie ludzi w sklepach i po butach. Nie wiem kiedy je kupie bo potem nie będzie mnie aż do 2 I!
esolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-21, 16:29   #812
natina2
Zakorzenienie

GG do natina2

mierzyłam nawet spoko tylko kazałam powiększy DUŻO powiekszyc dekolt i myśle że będzie luuzik kiecka
Stary 2006-12-21, 18:15   #813
mathilda
Zakorzenienie

GG do mathilda

Hey!
Możeci powiedzieć mi po co osoba towarzysząca musi podawać swój PESEL ?? Bo ja musiałam dać

mathilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-21, 18:26   #814
jennuś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mathilda Pokaż wiadomość
Hey!
Możeci powiedzieć mi po co osoba towarzysząca musi podawać swój PESEL ?? Bo ja musiałam dać
ja tez wydaje mi sie ze taka procedura bezpieczenstwa, zeby sprawdzic moze tez sie nad tym zastanawialam
Stary 2006-12-21, 18:33   #815
martina@
Zakorzenienie

GG do martina@

a to nowina, u nas nie trzeba

73->72->71->65->60
martina@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-21, 18:40   #816
la primavera
Wtajemniczenie

Cytat:
Hey!
u nas tez musi podać, w ogole nasz regulamin studniówkowy, to chyba jeden wielki żart;/
la primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-21, 18:54   #817
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esolinka Pokaż wiadomość
Ależ oczywiście Podkład MAYBELLINE (nie wiem czy tak sie pisze) dream mate kosztuje 29zł - przynajmniej u mni tyle kosztuje Fajnie sie rozprowadza i nieżle maskuje, tylko że nie jest rozświetlający, ale delikatnie mogłabyś cie "potraktować" pudrem rożświtlającym (na kości policzkowe zamias różu) ja tak zrobie i mam nadzieje, ze to nie będzie mój błą hihihi

Też nie mam jeszcze czerwonych stringów Kurde, a musze mieć stringi, a nie majtki, ale boje sie, ze do studniówki jeszcze nie skończy mi sie miesiączka
Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Ja Dream matt mousse nie polecam, wg mnie nietrwały, podkreśla suche skórki.
Po tych opiniach chyba jednak poszukam innego podkładu albo pójdę i wypróbuję tester w sklepie A ja zrezygnowałam z tipsów i karnetu w solarium na rzecz szczeniaczka Shih tzu No cóż, brakowało mi pieniążków i musiałam coś poświęcić Będę bladzioch z połamanymi pazurami
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-21, 19:08   #818
natina2
Zakorzenienie

GG do natina2

ale przynajmniej pieska będziesz mieć hehehe
Stary 2006-12-21, 21:32   #819
Moonlight
Wtajemniczenie

ja jutro nie ide do szkoły. wigilia klasowa jest ale mnie to nie kręci jakoś. nie lubię udawania, nie lubię świąt.

idę w tym czasie do sklepu. kupić stanik (z silikonowym podszyciem ale nie wiem czy uda mi się kupić jak nie to leżę i kwiczę, bo inne będa mi spadać ), pończochy, podwiązkę i opaskę na włoski
jeśli jutro kupię to co zaplanowałam to jeszcze tylko podcięcie włosków u fryzjera i już wszystko mam
Stary 2006-12-21, 22:34   #820
Martek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Po tych opiniach chyba jednak poszukam innego podkładu albo pójdę i wypróbuję tester w sklepie A ja zrezygnowałam z tipsów i karnetu w solarium na rzecz szczeniaczka Shih tzu No cóż, brakowało mi pieniążków i musiałam coś poświęcić Będę bladzioch z połamanymi pazurami

DMM odradzam strasznie podkresla suche skorki (nie cierpie tego ) ja tez zrezygnowalam z paznokci i nawet fryzjera, sama sie soba zajme najlepiej jedyne co to pojde sie opalic bo blada smierc ze mnie A pewnie dla sczeniaczka warto bylo shih-tzu sa slodkie moja sasiadka ma podrobke tej rasy ale jest przezabawny

dziewczyny co sadzicie o tej torebce + buciki z fotki (czarne)?
dodaje tez moja sukienke (bedzie jescze poddana przerobce)
myslicie, ze taki zestaw bedzie pasowal?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 149991721.jpg (49,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg class_maria.jpg (15,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg del_without.jpg (30,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ggg.jpg (11,0 KB, 67 załadowań)
Martek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-21, 22:44   #821
cherry-lady
Wtajemniczenie

Witajcie staruszki
Chciałabym prosić Was o pomoc w sprawie studniówki. Idę jako osoba towarzysząca, w dodatku swoją mam dopiero za 3 lata... Boję się, że będę czuła się trochę nieswojo, ale znam ludzi i mam nadzieję, że bedzie dobrze. Nie chce robić z siebie primadonny, więc zdecydowałam się na zwykłą wieczorowa suknię. Tu jest problem, w sklepach same gorsety i balowe suknie. Może wrocławianki by mi coś doradziły?
Problem jest także z makijażem, jaki byście doradziły takiej młodej osóbce?
Nie wiem także jakie kupić butki, boję się, że nie wytrzymam do rano w szpilach, chociazby małych, a płaskich butów nie wypada chyba ubrać.
Czy mam ubierać czerwoną bieliznę, chociaż nie jest to mój bal? Podbno chłopak musi ja zobaczyć, bo inaczej nie zda matury
Za wszelkie inne rady, byłabym także wdzięczna
cherry-lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-22, 00:36   #822
Moonlight
Wtajemniczenie

cherry, na pewno znajdziesz jakąś skromną kieckę wcześniej pisałyśmy że w Reserved są fajne makijaż oczywiście też niezbyt przesadzony. ale jaki dokładnie to chyba zależy od kiecki. może troszkę przydymiony?
a butki polecam a obcasiku-kaczuszce. kupiłam sobie takie czółenka na studniówkę i są bajecznie wygodne. poszukaj np. w Deichmanie
bielizna czerwona jest dla maturzystek. jeśli nie chcesz mieć takiej to nie musisz. a chłopak niech sobie poogląda u kogoś inego
Stary 2006-12-22, 12:04   #823
natina2
Zakorzenienie

GG do natina2

Martek88! myśle że spoko osobiście wybrałabym butki z drugiej fotki. Kiecka ładna szkoda że fotka kiepska jak już ja przerobisz to wklej fotke

cherry! myśle że spokojnie znajdziesz jakąś małą czarną makijaż tak jak wczesniej napisala Moonlight troszke ale tylko troszke przydymiony do tego czarne dodatki i wyglądasz super co do bielizny to czerwona jest podobna zarezerwowana dla maturzystek ja w tym roku też wybieram sie na studniówke TŻa i tak czy inaczej chyba ubiore czerwoną bielizne bo jakby nie patrzeć maturzystką tegoroczną jestem... może dzieki obu studniówkom będę mieć wieksze szczęscie na maturze hehehehe
Stary 2006-12-22, 14:59   #824
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

mam buty! mam sukienke i na tym koniec

Ide jutro zapisac sie do fryzjera, samoopalaczem nozki robię, ale raczej zaczne solaryzacje (TŻ dał mi karnet na 120 min ), musze kupic rajstopki bezszwowe, makijaż zrobi mi MOŻE kumpela i bizuterię biorę od siostry. Studniowka za 2 tygodnie!

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-22, 15:27   #825
.:aniah:.
Zadomowienie

GG do .:aniah:.

Cytat:
Napisane przez Martek88 Pokaż wiadomość
dziewczyny co sadzicie o tej torebce + buciki z fotki (czarne)?
dodaje tez moja sukienke (bedzie jescze poddana przerobce)
myslicie, ze taki zestaw bedzie pasowal?
Ładna sukienka a co będziesz w niej zmieniała jeszcze?Czarne dodatki będą jak najbardziej pasować
ot to Ty na zdjęciu? Masz śliczną figurę

Cytat:
Napisane przez cherry-lady Pokaż wiadomość
Witajcie staruszki
Chciałabym prosić Was o pomoc w sprawie studniówki. Idę jako osoba towarzysząca, w dodatku swoją mam dopiero za 3 lata... Boję się, że będę czuła się trochę nieswojo, ale znam ludzi i mam nadzieję, że bedzie dobrze. Nie chce robić z siebie primadonny, więc zdecydowałam się na zwykłą wieczorowa suknię. Tu jest problem, w sklepach same gorsety i balowe suknie. Może wrocławianki by mi coś doradziły?
Problem jest także z makijażem, jaki byście doradziły takiej młodej osóbce?
Nie wiem także jakie kupić butki, boję się, że nie wytrzymam do rano w szpilach, chociazby małych, a płaskich butów nie wypada chyba ubrać.
Czy mam ubierać czerwoną bieliznę, chociaż nie jest to mój bal? Podbno chłopak musi ja zobaczyć, bo inaczej nie zda matury
Za wszelkie inne rady, byłabym także wdzięczna
Też polecam buty na niskim obcasie "kaczuszki", są wygodne A zresztą, na płaskim, czemu by nie Teraz takie czasy, że wszystko można
Co do sukienki, to mała-czarna zawsze dobra, do tego perełki Byle nie za mała Makijaż w Twoim wieku pewnie minimalny, zresztą to dużo też zalezy od wyglądu Przydymiony, to dobry pomysł.

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
mam buty! mam sukienke i na tym koniec

Ide jutro zapisac sie do fryzjera, samoopalaczem nozki robię, ale raczej zaczne solaryzacje (TŻ dał mi karnet na 120 min ), musze kupic rajstopki bezszwowe, makijaż zrobi mi MOŻE kumpela i bizuterię biorę od siostry. Studniowka za 2 tygodnie!
Już za dwa tygodnie? To szybko, fajnie się masz Ja dopiero w lutym

Dostałam dzisiaj śliczne kolczyki do sukienki studniówkowej W kolorach srebrno-białych. Myślałam o czarnej biżuterii, ale srebrna też będzie ok, tak myślę. Bo nie chcę nic na szyję, za to srebrną broszkę przy pasku, tak jak na zdjęciu mojej sukienki. A makijaż będzie srebrno czarny, buty czarne, może z jakąś srebrną klamerką. Także luzik
Stary 2006-12-22, 17:30   #826
Moonlight
Wtajemniczenie

kupiłam dziś stanik, pończochy i podwiązkę nie mam jeszcze czerwonych majtek może pójdę bez?

no i kupiłam opaskę na włoski, ale przymierzyłam i uznałam że nie pasuje i znów nie mam żadnej koncepcji na fryzurkę

i uznałam że żadne z moich kilkunastu par kolczyków nie pasują do sukienki, więc jeszcze kolczyki kupić muszę (maniaczka kolczykowa jestem ) ale już sobie wymyśliłam jakie, teraz tylko trzeba takie gdzieś dostać

aha dziewczyny, na której nodze sie tę podwiązkę nosi? na lewej czy prawej? a może wszystko jedno?
Stary 2006-12-22, 18:24   #827
marago
Rozeznanie

GG do marago

Zdecydowałam sie na kosmetyczke, i juz mam nawet termin. Jak wyjdzie, tak wyjdzie
Znalazłam tez wreszcie koncepcje na bizuterie. Kupiłam piekne perełki i do tego kolczyki - perełki na łancuszku Miodzio!

Widziałam dzis swietna torebeczke, w sam raz na studniówkę, tylko ze biało srebrna, a mnie potrzebna jest czarna.
marago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-22, 19:05   #828
esolinka
Zadomowienie

A ja kupiłąm wczoraj buciki - czarne youpi!!! Są bardzo ładne i co najważniejsze wygodne
Nadal nie mam czerwonej bielizny i podwiązki
esolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-22, 19:05   #829
agata_slomka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hey!
nie rozumiem po co?? ja podałam tylko imię i nazwisko, chociaż wiem, ze niektóre dziewczyny napisały 'partner' albo 'osoba toważysząca' [tak zamo z resztą jest u nas na zaproszeniach]

martek88 śliczna torebka mów gdzie ją kupiłaś
myslę, że będzie pasowała, jeżeli będziesz miała czarne buty...
ale napisz jeszcze co dokłądnie chcesz zrobić z sukienką
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe.

S. Mrożek
agata_slomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-22, 19:27   #830
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moonlight Pokaż wiadomość
kupiłam dziś stanik, pończochy i podwiązkę nie mam jeszcze czerwonych majtek może pójdę bez?

no i kupiłam opaskę na włoski, ale przymierzyłam i uznałam że nie pasuje i znów nie mam żadnej koncepcji na fryzurkę

i uznałam że żadne z moich kilkunastu par kolczyków nie pasują do sukienki, więc jeszcze kolczyki kupić muszę (maniaczka kolczykowa jestem ) ale już sobie wymyśliłam jakie, teraz tylko trzeba takie gdzieś dostać

aha dziewczyny, na której nodze sie tę podwiązkę nosi? na lewej czy prawej? a może wszystko jedno?
A możesz iśc bez majtek Podwiązka, chyba obojętnie
I ja też jestem maniaczka! I dostałam dzisiaj 2 pary I mam nadzieję, że po 18stce będę mogła otworzyć sklep z biżuterią
A fryzury szukałaś na forum? Jest gdzieś wątek na fryzjerskim Chcesz rozpuszczone, czy upięte?
Stary 2006-12-22, 19:36   #831
wnika
Zadomowienie

bo ja tu wpadlam tylko na chwilke ale pochwale sie ze nabylam dzis nawet nienajbrzydsza czerwona podwiazke <a tak mi sie straaasznie podobala bordowa> i spadam piec makowca

'Musisz wierzyć, że to może się zdarzyć
bo przecież gdzieś tam jest ktoś, kto też w to wierzy...
On Cię wybrał, dawno temu wymyślił Cię sobie...
gdy spotkasz Go, powie Ci, że to Ty...'

wnika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-22, 19:50   #832
Lee
Wtajemniczenie

a ja dzis ogladałam sukienki maćka zienia i sie zakochałam- szkoda, ze nie jestem obrzydliwie bogata, bo bym sobie kupiła całą kolekcje-ten gość jest cudny. wklejam wam kilka kiecek, ale mialam dylemat z wyborem-wszystkie są ŁAŁ

ps. kupiłam bolerko mam juz prawie wszystko, aszz ta moja przezorność
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg k.JPG (13,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kka.JPG (14,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c.JPG (12,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ee.JPG (14,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg i.JPG (16,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg e.JPG (14,5 KB, 17 załadowań)
Stary 2006-12-22, 20:11   #833
Zadomowienie

Sukienki ładne, ale na studniówkę żadnej bym nie założyła. No, ta długa, zielona jest bardzo ładna
A co do bolerka, to widziałam dzisiaj śliczne w reserved, czarne koronkowe I właśnie to mnie skłoniło do przemyśleń, bo dotąd nie myślałam o niczym na ramiona. Jak myslicie...? Do czerwonej sukienki, czarne koronkowe bolerko?
Stary 2006-12-22, 20:36   #834
Moonlight
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez .:aniah:. Pokaż wiadomość
A możesz iśc bez majtek Podwiązka, chyba obojętnie
I ja też jestem maniaczka! I dostałam dzisiaj 2 pary I mam nadzieję, że po 18stce będę mogła otworzyć sklep z biżuterią
A fryzury szukałaś na forum? Jest gdzieś wątek na fryzjerskim Chcesz rozpuszczone, czy upięte?
chciałam rozpuszczone włoski bo w upiętych wyglądam jak ciotka-klotka ale w rozpuszczonych chodzę na codzień i na studniówkę wypadało by coś zmienić.
najchętniej to bym w loczkach wystąpiła. albo w falach. ale moje proste jak druty włosy za żadne skarby świata się nie kręcą.
miałam iść w opasce ale to jakoś tak nieciekawie się prezentuje. wyglądam jak pasterka
mama mi radziła żebym kupiła sobie jakieś ładne spinki i podpięła sobie włoski z przodu jakoś. sugerowała zaczesać żeby nie było przedziałka... ale sama nie wiem. muszę pokombinować.

jakie ja mam okrutne, nie układające się włosy! proste gładkie i za żadne skarby nie chcą być inne!
Stary 2006-12-22, 20:37   #835
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Kupiłam sobie wczoraj szal i teraz już mam wszytsko!!!! Tylko, że.... butów nie kupuję bo idę w tych co mam i tu się pojawia problem.... byłam dziś w nich dziś na wigilii w klasie i zgubiłam dziś flek Muszę je zaraz po świętach zanieśc do szewca żeby mi go ładnie dorobił, a najlepiej wymienił oba!!!! Mam nadzieję, że będzie ładniej niż wcześniej, bo jak nie to... wrrrr....!!! Miałam iść dziś drugi raz na solarkę ale wolałam iść do domku położyć się spać ! Ale wyrwę się jutro z domku i pojdę!!!

Dziewczyny co zakładacie na siebie na drogę???? Chodzi mi o czas przemieszczania sie z domu na miejsce studniówki!
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-22, 20:39   #836
wnika
Zadomowienie

Cytat:
Jak myslicie...? Do czerwonej sukienki, czarne koronkowe bolerko?
moja kumpela tak idzie, tez namierzyla te bolerko w reserved

Stary 2006-12-22, 20:44   #837
blueania
Zakorzenienie

ostatnio w gazecie zobaczylam zdjecie sukienki z h&m,byla zielona w czarne kropki taka za kolano,poprostu sliczna jak myslicie taka sukienka chyba pasuje na studniowke co nie
blueania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-22, 20:47   #838
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
chciałam rozpuszczone włoski bo w upiętych wyglądam jak ciotka-klotka ale w rozpuszczonych chodzę na codzień i na studniówkę wypadało by coś zmienić.
najchętniej to bym w loczkach wystąpiła. albo w falach. ale moje proste jak druty włosy za żadne skarby świata się nie kręcą.
miałam iść w opasce ale to jakoś tak nieciekawie się prezentuje. wyglądam jak pasterka
mama mi radziła żebym kupiła sobie jakieś ładne spinki i podpięła sobie włoski z przodu jakoś. sugerowała zaczesać żeby nie było przedziałka... ale sama nie wiem. muszę pokombinować.

jakie ja mam okrutne, nie układające się włosy! proste gładkie i za żadne skarby nie chcą być inne!

a może zrobisz tak, że zbierzesz włosy z boków i zepniesz z tyłu, a resztę zostawisz rozpuszczone. Wiesz o co mi chodzi??
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-22, 20:48   #839
Zadomowienie

Cytat:

Pastereczka Też fajny image na studniówkę Na pewno będziesz się wyróżniała Ale-moja droga- Ty mi nie narzekaj na proste włosy! Moje sie puszą jak chcą i tylko czasem chce się im wyglądać prosto
A na studniówkę właśnie wymyśliłam luźne loczki Bo nie lubię ciotko-klotkowych koków I zresztą bałabym się, że się to to rozwali lub wykrzywi, a ja nerwowa jestem
Wklejam Ci parę loczków
Wnika, ale z Twojej klasy? Bo jakbym miała takie same, to nie będzie zbrodnia, bo nie mamy razem studniówki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryzura1.jpg (51,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzura5.jpg (45,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzura2.jpg (113,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzura10.jpg (24,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzura11.jpg (40,5 KB, 21 załadowań)
Stary 2006-12-22, 21:02   #840
wnika
Zadomowienie

Cytat:
Wnika, ale z Twojej klasy? Bo jakbym miała takie same, to nie będzie zbrodnia, bo nie mamy razem studniówki
tak, z mojej klasy ale to nie problem bo wlasnie studniowki mamy oddzielnie a zreszta bolerko pewnie bedziecie miec ubrane na poloneza a potem i tak je sciagniecie
wiekszy dramat to identyczne kiece, zwlaszcza na naszej studniowce, gdzie bedzie jakies 150 dziewczyn - nie ma mozliwosci zeby jakies sie nie powtorzyly cale szczescie ze moja bedzie szyta - mam nadzieje ze zadna nie ma takiego projektu jak ja

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości