|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI
Cytat:
Teraz bede wam tu forum zasmiecać przynajmniej kiedy Małż w pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
zaczeła dostawac zastrzyki na rozwinięcie płucek dziecka gdyby wrazi wu po sciagnieciu krazka urodziła a bylo by przed terminem. Wiec nie martw sie ![]()
![]() |
#2013 |
Zadomowienie
|
w 14 tc dostałam silnego krwotoku, pojechałam do szpitala, gdzie okazało się że mam dużego krwiaka na macicy pod łożyskiem, który powoduje jego odklejanie się. Leżałam w szpitalu 3 dni, dostawałam kroplówkę z magnezem i luteinę a krwawienia ustały. Przed wypisem ze szpitala miałam badanie ginekologiczne, na którym okazało się że w ciągu tych 3 dni skróciła mi się nieznacznie szyjka, ale ponoć w tak krótkim czasie nie miało się tak prawa stać. Więc wypisali mnie do domu pod nakazem leżenia plackiem 24h. Teraz w czwartek mam wizytę u gina i ma ocenić stan szyjki i podjąć decyzję o ewentualnym krążku i monitorować tego krwiaka... to tak po krótce
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A martwic sie musze bo nie bylabym soba...nastawienie dobre mialam nawet wzoraj u gina, myslalam, ze mi powie, ze tylko panikowalam..ale jednak sie nie myslilam. A ty z tymi twoimi bolami cos zrob..aczkolwiek jak one sa od kregoslupa to raczej niewiele zrobisz..znajac lekarzy powiedza ze tak musi byc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pod żebrem może promieniować nerka, ja też miałam to zastój w prawej, mój gin mówił, że z tej strony jest najczęśćiej. Dla mnie to co opisujesz wskazuje jednoznacznie nerkę, ale wiadomo, nie jestem lekarzem ![]() Edytowane przez mała82 Czas edycji: 2012-03-20 o 08:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ciesze się, że krążek a nie szew...wole zapłacić niż zabieg w znieczuleniu ogolnym. 3mam kciuki, żeby szyjka się dalej nie skróciła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no wszystko się okaże w czwartek... jestem świadoma że nawet jak szyjka będzie ok to mi nie pozwoli chodzić, ale i tak mam jakąś cichą nadzieję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2018 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja na momencik tylko. Muszę dom ogarnąć i coś słodkiego upiec, bo o 11 przychodzi koleżanka-najpierw na plotki a potem zostanie z Dorotką jak pojadę z tż do gina. Buziaki i do wieczora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej, ja dalej się muszę modemem posiłkować (ciekawa jestem ile podziała, bo nie mam ładowarki do niego, a cholera net mi do pracy potrzebny!). Zadzwoniłam do UPC zgłosić usterkę. Najpierw naczekałam się 15 minut na połączenia
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie też dopadają takie chwile, kiedy czuję się niemal niedołężna, śmieje się wtedy do małża, że "starość nie radość, a ja czuję się jak stara babcia momentami" ![]() Ale pamiętaj, że taki stan nie będzie trwał wiecznie, jak dzieciaczki przyjdą na świat będziemy prędziutko wracać do formy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2020 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
Nie było mnie parę dni. Czuję się fatalnie. W weekend mnie przewiało i tak mnie połamało, że dwa dni leżałam w łóżku...zaczęło się od bólu karku, a potem przeszło na okropny ból pod łopatką koło kręgosłupa, który promieniuję na pół pleców. Leżeć mogłam tylko w jednej pozycji. Wspomagałam się trochę Amolem i dzisiaj jest znośnie, tzn. tak, że s końcu mogę się ruszać...na studia nie pojechałam, jestem zła, bo nie lubię sobie robić zaległości..tym bardziej, że semestr trwa do czerwca i nie wiadomo ile razy mi coś jeszcze wypadnie. No, ale co zrobić-zdrowie ważniejsze. Nie nadrabiam Was, bo nie mam siły siedzieć za długo, bo zaraz mnie ten ból ciągnie... Wpadnę do Was jak będę już w stanie dłużej siedzieć..trzymajcie się zdrowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym dzidziuś jest mały, drobny, waży 600 g, ale rozwija się proporcjonalnie, więc nie mam się czym martwić. A co do niskiego cukru - podobno jest idealny, normy dla kobiet w ciąży, więc tym mam sobie głowy nie zaprzątać w ogóle. Na twardy brzuch tylko magnez, nawet 6-7 tabletek dziennie. No i jak wam pisałam, mam odpoczywać, nic nie dzwigać, nawet zakupow ze sklepu (a co dopiero zakupów z ikei....ja durna...), mniej biegać, mniej chodzić, ograniczyć fitness i uważać na przeziębienia, bo ten nieustający kaszel sprawił, że mi się szyjka skróciła. Nie mam humoru mimo, że nic się nie dzieje i prócz tej szyjki, wszystko jest spoko. Trzymajcie się, lecę do pracy... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2022 | |||
Zadomowienie
|
Cześc mamcie! Kurcze chyba udalo mi się wypędzic częśc bakterii w bo wstaję tylko raz w nocy siku!!! yeah!!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Malwina, chmielinka czytam Wasze posty i denerwuję się coraz bardziej ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2023 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Ciebie i dzidzię ![]() Cytat:
![]() Kasik- wszystkiego najlepszego!!!! ![]() ![]() Dziewczyny mam pytanie- czy któras byłaby chętna odkupić dżinsy-rurki ciążowe H&M rozmiar 36. Muszę kupić większe,bo niestety przestałam sie w nie mieścić w udach ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry Dziewuszki
![]() u mnie dziś piękne słońce, Małż w domku, może się gdzieś na zakupki dla Dzidzi wybierzemy... ![]() jutro na 17.00 mam wizytę i może w końcu dowiem się kto w moim brzuszku pomieszkuje???bardzo już bym chciała wiedzieć... wczoraj Maleństwo szalało jak nie wiem, niemal cały dzień fikało, kopało, prężyło się, naprawdę cudowne uczucie ![]() Malwina_a głowa do góry, najważniejsze to, że jakoś możesz pomóc swojemu Maleństwu, wiadomo takie leżenie to nic fajnego, ale cóż począć...trzymaj się cieplutko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2025 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
współczuje wszystkim tych bóli i wszelkich innych dolegliwości ![]() Ja wczoraj miałam usg i z moim dzidziolkiem jest wszystko w porządku, waży ok. 430g i zgodnie z moimi przeczuciami jest CHŁOPCEM ![]() tak więc proszę o dopisanie mi na pierwszej stronie płci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2026 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Także nie przemęczaj się i uszy do góry bo stres to najgorsza rzecz ![]() ale już się nie mogę doczekać czwartku żeby zobaczyć moje maleństwo... tyle strachu się najadłam ostatnio w szpitalu ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() Karolina_PW a jaki to jest jeans? jasny czy ciemny? bo przymierzam się do jasnych spodni, bo ciemne już mam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2027 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że dzidziuś zdrowy i reszta wyników w porządku, trzymam za Was kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Raczej ciemny, ale nie najciemniejszy, taki ładny granat, zdjęcie ze strony H&M, jak sobie powiększysz w miarę go oddaje
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" ![]() Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-03-20 o 09:11 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego!
![]() Zjem sniadanko i biore sie za liste ![]()
#2029 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a poza tym to mnie nastraszyłaś, chyba też zacznę się bardziej oszczędzać, bo zdarza mi się nosić nie najlżejsze siatki z zakupami (co prawda tylko samochód -> parter, ale jednak, sporo się po domu pokrzątać przy sprzątaniu itd. itp. Ale już zauważyłam, że jak zmiatam dłużej albo mopem zmywam podłogę, to zaczyna mi automatycznie brzuch twardnieć, więc zostawię to małżowi a ja ewentualnie tylko odkurzać będę same podłogi (to nie jest na szczęście duży wysiłek). Cytat:
![]()
![]() |
#2030 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale dasz radę, na pewno!!! No forum Mała82 pisała że też miała krążek - i zobacz wszystko zakończyło się bardzo szczęśliwie. Wiadomo krążek to dodatkowe nerwy.. Eh ciąża oprócz wszystkich radości przynosi tyle niepokojów .... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
sytuacja wymaga poświęceń, ale to tylko krótki czas, można odżałować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki za wizytę Ja momentami odchodzę od zmysłów - 22 tc. a ja rzadko i słabo czuję małą. Ile można tłumaczyć sytuację łożyskiem na ścianie przedniej..? Nie mówiąc o tym że nie wiem co to kopniak ![]() Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-03-20 o 09:18 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj odrazu dostalam luteine, magnez i nospe. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym powiedzcie mi, czy zapalenie pęcherza zawsze przebiega objawowo? Czy może o tym świadczyć tylko częste siku i bakterie w moczu? Bo wyszły mi w moczu dość liczne bakterie, ale nic mnie szczypie, nie boli
![]() |
#2033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nastraszyłyście mnie tym kaszlem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pumas pomyśl o kilku dniach zwolnienia, zwolnisz obroty, odpoczniesz, poleżysz więcej... co Ty na to? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 | ||
Wtajemniczenie
|
hej kochane !
![]() ja teraz przez kilka dni mam labę , mama powiedziała że mam nic nie robić żeby mi te plecy odpoczeły ale mówię wam taki ból miałam ze az łzy w oczach miałam jak się obracałam lub wstawałam aż miałam rano na pogotowie pojechać al na szczęścię mineło teraz obawiam sie że przy porodzie nie uniknę bóli krzyżowych ;/ to jak powiecie mi czy wyniki z glukozy ma się w ten sam dzień ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2037 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() juz dojadam sniadanie i dopisuje ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() Kilka dni porzadnego odpoczynku jeszcze nikomu nie zaszkodzilo ![]()
![]() |
#2038 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do lozyska na przedniej scianie, tez tak mam ale malą czuje dość wyraznie juz, a pierwsze ruchy w 16/17tc czulam. Moze to tez zalezy od dzidzi. spokojnie, przeciez nie kazdy kaszel sie tak konczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2039 | |||
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() dzisiejsza noc na szczescie minęla całkiem spokojnie, nie musialam tak czesto nawet wstawac do toalety i katar tak nie męczył ![]() Ogólnie kaszel mnie teraz męczy, oby szybko przeszedł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() lez spokojnie i nie denerwuj sie ja nawet nie mam pojecia jaka mam szyjke, bo nikt mi tu jej nie badał i boje się, ze jak bedzie mi sie cos dziac to nawet nie bede miala pojecia ![]()
![]() |
#2040 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak 7 jak wysle dzis priorytetem to najpóźniej w czwratek dostaną ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.