Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 10:12   #1471
kropeczka1984
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
dla Lilki, mój Michaś jeszcze nigdy nie spał na brzuszku
Mój też, ale wczoraj położyłam go na brzuszku, żeby ćwiczył podnoszenie główki a ten co? Usnął!!! W szoku byłam! Takie niegrzeczne dziecko mam
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 10:12   #1472
likas
Raczkowanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
płaski?? a jaki to jest płaski?? mogę spróbować, nic nie zaszkodzi- już myślałam nawet o zmianie butelki z aventu na tt albo lovi, może jej nie pasuje czy co
taki jak na zdjęciu, canpol lub nuk takie robi z tego co pamiętam.
No własnie ona mówiła, że pediatra powiedział, że często maluchowi nie pasuje smoczek. A ostatnio wlasnie najczęściej slyszy o odrzucaniu Aventu.
My mamy też avent ale przeszłam na 2 i narazie OK
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg smok.jpg (10,4 KB, 5 załadowań)

Edytowane przez likas
Czas edycji: 2012-03-20 o 10:14
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 10:17   #1473
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

Agatku może ją trochę przetrzymaj, może jak zgłodnieje to zje
nie da rady- co 3 h budzi się i domaga żarełka, słyszę jak jej burczy w brzuszku z głodu może ona się boi tego dźwięku
Cytat:

dla Lilki, mój Michaś jeszcze nigdy nie spał na brzuszku
nie lubi spać?? Kiedyś moja córa często spała i lubiła, potem przestałam kłaść i się chyba odzwyczaiła.. jak zaśnie mocno to wtedy ją przełożę delikatnie ale jestem w pełnym stresie czy się nie zbudzi
Cytat:
Bo jak się dziewczyny kłócą to se wyrzucają pisanie tylko o sobie i teraz pozostałe się boją, że zj..kę dostaną
oj chyba tak...
Cytat:
A co do Agatka to jej dopiero klapki na oczy zaszły bo przecież się zakochala
no pacz jaka zołza "co ja pacze?" to lepsze...
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
A ja muszę przyznać, że mój Synuś to mnie jednak zadziwia. Wczoraj położyliśmy się z Mężem do łóżka koło 21.30, trochę pogadaliśmy i nagle słyszymy Wojtka. Ja w szoku, no bo jak to tak wcześnie chce jeść. Myślałam, że to niemożliwe ale jednak chciał jeść. Z kwaśną miną myślę sobie, że jeszcze przed nami 2 pobudki w nocy, skoro pierwsza tak wcześnie ale nie Obudził się potem ok. 2 i potem to już rano Ale za to jak go wzięłam z łóżeczka to odkryłam, że przesikał i przekupkał ubranko, prześcieradło i materacyk :/ A żebyście widziały jaki on zadowolony był Cały czas się uśmiechał urwis jeden Potem już mu nie było do śmiechu jak wylądował pod prysznicem w celu obmycia dupki

Dziewczyny co myślicie o tej kurtce:
http://moda.allegro.pl/new-kurtka-wi...208970496.html
Muszę sobie jakąś kurtkę kupić a na miasto nie bardzo mam czas jechać.
synuś spisał się na medal i ze snem i z kupą na wylot mianuję go na obsrańca mogę mogę?? chcesz dołączyć do klubu??
Co do kurtki- nie mój styl, ale kolory są ładne pikowane jakoś mi się nie widzą

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
taki jak na zdjęciu, canpol lub nuk takie robi z tego co pamiętam.
No własnie ona mówiła, że pediatra powiedział, że często maluchowi nie pasuje smoczek. A ostatnio wlasnie najczęściej slyszy o odrzucaniu Aventu.
My mamy też avent ale przeszłam na 2 i narazie OK
a taki smoczek będzie pasował do butelki aventu?? czy muszę butle kupować nową?

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 10:28   #1474
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Oooo kościelny zaplanowaliście
niby planujemy ale ja dalej się waham i oddalam zaklepanie terminu ciągle mam w głowie te przeboje z jego byłą, jeszcze w lutym (po porodzie) esemesował sobie z nią. Ja na serio nie wiem czy on mnie kocha (twierdzi że tak) czy jest ze mną ze względu na dziecko a jednak kościelny to poważna decyzja...

kropeczka mi się ta kurtka nie podoba, uważam że za taką cenę można znaleźć coś lepszego

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2012-03-20 o 10:29
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 10:28   #1475
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
mianuję go na obsrańca mogę mogę?? chcesz dołączyć do klubu??
Co do kurtki- nie mój styl, ale kolory są ładne pikowane jakoś mi się nie widzą
Chcę To prawdziwy zaszczyt dołączyć do takiego elitarnego grona

Też troszkę to pikowanie mi się nie widzi, ale z braku laku, do latania z wózkiem po wsi, to chyba by uszła ta kurteczka
Stary 2012-03-20, 10:32   #1476
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
aaa my dzisiaj dwa miesiace konczymy
dla Alexa
Cytat:
Hej

U nas nocka też ok, mimo, że młoda zjadła przed 23 40 ml mleka to spała do 4.45 zamruczała o 3 w nocy, ja lecę zrobić mleko, przylatuje a ona... śpi to też poszłam spać i wstała dopiero po prawie 2 h do mleka, dziwna jest

Oznajmiam, że kropelki super działają!!!! Już po 3 użyciach jest o niebo lepiej z oczkiem ale do piątku muszę zakraplać

A z żarciem jest nadal tak jak jej czapa stoi wypycha smoka, nie chce i jest zadowolona, a jak ją zachęcam to possie łapczywie na zmianę z rykiem i muszę ją uspokajać lulaniem
zdrowa, ale jeszcze jakby żarła normalnie to bym w ogóle była z niej dumna

Pamiętaj, że ja sherlook jestem
Nawet nie wiesz jak ja się cieszę, w końcu i nareszcie
No widzisz oczko się goi, nocka przespana, mamunia zakochana, Kongusia jesc tez zacznie normalnie i bedzie git
Cytat:
A ja muszę przyznać, że mój Synuś to mnie jednak zadziwia. Wczoraj położyliśmy się z Mężem do łóżka koło 21.30, trochę pogadaliśmy i nagle słyszymy Wojtka. Ja w szoku, no bo jak to tak wcześnie chce jeść. Myślałam, że to niemożliwe ale jednak chciał jeść. Z kwaśną miną myślę sobie, że jeszcze przed nami 2 pobudki w nocy, skoro pierwsza tak wcześnie ale nie Obudził się potem ok. 2 i potem to już rano Ale za to jak go wzięłam z łóżeczka to odkryłam, że przesikał i przekupkał ubranko, prześcieradło i materacyk :/ A żebyście widziały jaki on zadowolony był Cały czas się uśmiechał urwis jeden Potem już mu nie było do śmiechu jak wylądował pod prysznicem w celu obmycia dupki
A to łobuz mały
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 10:37   #1477
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Chcę To prawdziwy zaszczyt dołączyć do takiego elitarnego grona

Też troszkę to pikowanie mi się nie widzi, ale z braku laku, do latania z wózkiem po wsi, to chyba by uszła ta kurteczka
oczywiście, miło nam powitać nowego członka(dosłownie ) grona!

A może poszukasz jeszcze kurtki? a na rynku byłaś może?

Stary 2012-03-20, 10:38   #1478
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:

-
Nie wytrzymam z tą dziewczyną jest zadowolona, grzeczna, uśmiechnięta, a kiedy ma ssać z butli mleko to się wije, wierzga kończynami wszystkimi, przekręca głowę, wypycha językiem smoka ja nie wiem co jej dolega, czemu nie chce jeść....... staje na rzęsach, żeby zjadła swoją porcję i trwa to ostatnimi czasy dwa razy dłużej niż normalnie czy to znów jakiś po☠☠☠any skok rozwojowy czy co do cholery?!!!!
Agatek może jej po prostu mleko przestało samakować? Mój je moje mleko i bebilon pepti (śmierdzi jak kocie siki). Przez miesiąc beblion jadł a teraz robi to samo co Twoja Kinia. A moje mleko pije duszkiem. Wydaje mi się, że oni obczaili , że są różne smaki.

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 10:52   #1479
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:

A może poszukasz jeszcze kurtki? a na rynku byłaś może?
No właśnie szukam na allegro, bo za bardzo nie mam jak jechać z małym na miasto. Jak nic nie znajdę, to chyba wyciągnę Męża w niedzielę, żeby z małym krążył sobie np. po parku a ja po sklepach
Stary 2012-03-20, 11:00   #1480
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Agatek może jej po prostu mleko przestało samakować? Mój je moje mleko i bebilon pepti (śmierdzi jak kocie siki). Przez miesiąc beblion jadł a teraz robi to samo co Twoja Kinia. A moje mleko pije duszkiem. Wydaje mi się, że oni obczaili , że są różne smaki.
też o tym myslałam!
Ale nie strasz mnie- kupiłam nowe opakowania bebilonu na 3 tyg mam spokój
Kurczaczek dopiero teraz by jej zbrzydło mleko? Po 2 miesiącach? Spróbuję kupić dziś inny smoczek a jak nic z tego to wezmę na próbę mleko gerbera jakąś małą gramówkę... musze odkryć w końcu co jej dolega
Cytat:
No właśnie szukam na allegro, bo za bardzo nie mam jak jechać z małym na miasto. Jak nic nie znajdę, to chyba wyciągnę Męża w niedzielę, żeby z małym krążył sobie np. po parku a ja po sklepach
kombinuj dziewczyno...

Stary 2012-03-20, 11:01   #1481
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Mój też, ale wczoraj położyłam go na brzuszku, żeby ćwiczył podnoszenie główki a ten co? Usnął!!! W szoku byłam! Takie niegrzeczne dziecko mam
Nie no, jak usnał to grzeczny
Cytat:
nie lubi spać?? Kiedyś moja córa często spała i lubiła, potem przestałam kłaść i się chyba odzwyczaiła.. jak zaśnie mocno to wtedy ją przełożę delikatnie ale jestem w pełnym stresie czy się nie zbudzi
no pacz jaka zołza "co ja pacze?" to lepsze...
Nie wiem czy nie lubi bo nigdy go tak do spania nie kladlam, boje sie, ze schowa nos w poduszke. Pacz jak Ci zaraz walne
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
niby planujemy ale ja dalej się waham i oddalam zaklepanie terminu ciągle mam w głowie te przeboje z jego byłą, jeszcze w lutym (po porodzie) esemesował sobie z nią. Ja na serio nie wiem czy on mnie kocha (twierdzi że tak) czy jest ze mną ze względu na dziecko a jednak kościelny to poważna decyzja...
Powazna i raczej nie powinno sie miec watpliwosci, ale w zyciu roznie bywa. Juz nie jedna była pewna w stu proc a później zonk. Zawsze przy podejmowaniu takich waznych decyzji w glowie klebia sie rozne mysli.
Twoj TZ napiera na to byscie sie pobrali? A co do tej jego bylej to, ze tez takie zolzy i manipulantki po swiecie chodza
Stary 2012-03-20, 11:04   #1482
*Agatek*
Zakorzenienie

Ponawiam pytanie......

czy smoczek nuka/canoplu będzie pasował do butelki aventu?? Czy muszę kupować butelkę i smok z 1 firmy???

Stary 2012-03-20, 11:09   #1483
nawojka8583
Zadomowienie

Madzia widze Cie co u Ciebie i malutkiej?

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Ponawiam pytanie......

czy smoczek nuka/canoplu będzie pasował do butelki aventu?? Czy muszę kupować butelkę i smok z 1 firmy???
Nie wiem, ale wydaje mi sie, ze nie bedzie pasował
Stary 2012-03-20, 11:25   #1484
MMONIKA9
Wtajemniczenie

dzień dobry laseczki
u nas dziś piękne słoneczko no ale niestety wiatr nie za ciekawy, za godzinke z Majkim będziemy sie szykować do ośrodka na szczepienie ojjjj będzie na bank cyrk
a dziś maluch przeszedł samego siebie takiej rewelacji się nie spodziewałam trochę sie zgapiłam wczoraj z kąpielą i po prostu przegapiłam jego godzine wiec był kąpany godzinke później czyli o 20 po kąpieli jak zwykle mleko dostał tym razem 150ml i jak zasnął po 20 tak spał smacznie do 5 jeeeeeeeeeeee ale to na bank dziś mu się tylko to tak zdarzyło, teraz też sobie drzema więc moge sobie ponadrabiać
dziewczyny co dajecie swoim maluszkom przeciwbólowego?? bo chce coś kupić by mieć na wieczór gdyby mały po szczepieniu dostał np gorączki bo pewnei będzi edziś marudny przez cały dzień - coś sprawdzonego co na pewno działa i pomoże
rany michu za 3 dni kończy 3 mc jak ten czas leci o matko jedyna
Stary 2012-03-20, 11:39   #1485
likas
Raczkowanie

Agatek,
one pasują do takich najzwyklejszych butelek. Do TT i Avent nie
Stary 2012-03-20, 11:44   #1486
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
płaski?? a jaki to jest płaski?? mogę spróbować, nic nie zaszkodzi- już myślałam nawet o zmianie butelki z aventu na tt albo lovi, może jej nie pasuje czy co
Bartek też nie chce mleka z aventu ,ewentualnie herbatke! Do mleka mamy TT ze smoczkiem trojprzepływowym bo dodajemy zagęszczacz i robie się gęste,ale najpierw pił z 1 potem z 2 smoczka.
------------------------------------
nawojka8583 mój Bartek też nie śpi na brzuchu,wogóle leżec zabardzo nie lubi

Czy Wasze dzieciaki też tak wkładają paluchy do buzi?
Bartosz ciągle wkłada a do tego ślini się strasznie,az bąble idą.Ale ząbków nie widac.

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-03-20 o 11:49
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 11:55   #1487
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Bartek też nie chce mleka z aventu ,ewentualnie herbatke! Do mleka mamy TT ze smoczkiem trojprzepływowym bo dodajemy zagęszczacz i robie się gęste,ale najpierw pił z 1 potem z 2 smoczka.

Bartosz ciągle wkłada a do tego ślini się strasznie,az bąble idą.Ale ząbków nie widac.
O właśnie, moja Kinga to samo, herbatka bardziej niż mleko... hmm kupię na próbę butlę i tyle

Tak, wkłada moja piąstkę do buzi, paluchy rzadko, bo jeszcze często piąstki ma zaciśnięte
Cytat:
Agatek,
one pasują do takich najzwyklejszych butelek. Do TT i Avent nie
dziękuję za odpowiedź

Stary 2012-03-20, 12:08   #1488
agacia_cz
Zadomowienie

moja też wkłada piąstki do buzi, nawet pieluchę wcina jak znajdzie się przy buzi, więc chyba już ją swędzi na ząbki
Stary 2012-03-20, 12:18   #1489
faellivrin
Raczkowanie

Cytat:
Cześć, cześć

No właśnie tez pytałam kilka dni temu o neurologa, ale nikt nie odpowiedział. Zapisałam sie u nas w szpitalu ale na 30 maja i szukam czegoś innego.
Ja musze isc prywatnie, bo moja pediatra nie wdzi potrzeby wizyty. Ale ja juz sie nakrecilam, ze mu drza raczki i nozki i wiem, ze dopoki nie pojde, to ciagle bede sie czegos doszukiwac. wiem - durna jestem

Wiem, ze kolo mnie na bydgoskiej przyjmuja na nfz Izabela Indisow i Aleksandra Kazanek. nie wiem jak z terminami, ale opinie na necie sa dobre. ja chyba do ktorejs z nich pojde prywatnie.

Cytat:
Tymek tez nie chcial spac na brzuszku, bo ciagle podnosil glowe. A teraz zrobil sie leniuszek i zasnal mi tak z dwa razy

Cytat:
Moj uwielbia swoje raczki, a slina mu kapie jak u buldoga Wydaje mi sie, ze dzieci tak badaja swiat, a niekoniecznie jest to zwiazane z zabkami

Edytowane przez faellivrin
Czas edycji: 2012-03-20 o 12:20
faellivrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 12:54   #1490
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
dzień dobry laseczki
u nas dziś piękne słoneczko no ale niestety wiatr nie za ciekawy, za godzinke z Majkim będziemy sie szykować do ośrodka na szczepienie ojjjj będzie na bank cyrk
a dziś maluch przeszedł samego siebie takiej rewelacji się nie spodziewałam trochę sie zgapiłam wczoraj z kąpielą i po prostu przegapiłam jego godzine wiec był kąpany godzinke później czyli o 20 po kąpieli jak zwykle mleko dostał tym razem 150ml i jak zasnął po 20 tak spał smacznie do 5 jeeeeeeeeeeee ale to na bank dziś mu się tylko to tak zdarzyło, teraz też sobie drzema więc moge sobie ponadrabiać
dziewczyny co dajecie swoim maluszkom przeciwbólowego?? bo chce coś kupić by mieć na wieczór gdyby mały po szczepieniu dostał np gorączki bo pewnei będzi edziś marudny przez cały dzień - coś sprawdzonego co na pewno działa i pomoże
za Michasia, zeby bez problemow zareagowal na szczepionke. Ja mam paracetamol na goraczke, dostalismy przy szczepieniu w razie czego. Naszczescie okazal sie niepotrzebny oby i u Was byl zbedny.
Cytat:

Moj tez nie bardzo chce lezec na brzuszku 3-5min i ryk
Cytat:
moja też wkłada piąstki do buzi, nawet pieluchę wcina jak znajdzie się przy buzi, więc chyba już ją swędzi na ząbki
Michas tez piastki pcha i pielucha tez nie pogardzi
Stary 2012-03-20, 13:04   #1491
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez faellivrin Pokaż wiadomość
Ja musze isc prywatnie, bo moja pediatra nie wdzi potrzeby wizyty. Ale ja juz sie nakrecilam, ze mu drza raczki i nozki i wiem, ze dopoki nie pojde, to ciagle bede sie czegos doszukiwac. wiem - durna jestem

Wiem, ze kolo mnie na bydgoskiej przyjmuja na nfz Izabela Indisow i Aleksandra Kazanek. nie wiem jak z terminami, ale opinie na necie sa dobre. ja chyba do ktorejs z nich pojde prywatnie.
dzięki już się zapisałam na 12 kwietnia, czyli podług naszego 30 maja to super szybko O dziwo dodzwoniłam się za pierwszym razem

Jemy mleczko i znikam na spacerek
Stary 2012-03-20, 13:40   #1492
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Ja tylko wpadłam powiedzieć : Agatek, a może spróbuj jej dać tak za pół h jak nie chcę . Moja ma czasem takie cyrki, że mleka nie chce . No to ja się nie denerwuję tylko odkładam do łóżeczka i daję albo za pół h albo na następne karmienie.
Kiedyś jak próbowałam na siłę , to mama mi powiedziała , żebym tak nie robiła bo dzieć bedzie się na sam widok butli bał i nie chciał jeść.
Stary 2012-03-20, 13:42   #1493
MissZuzia
Zadomowienie

hej u nas standardowo, kapiel o 20.30, spanie od 21 do 2, jedzonko i spanie do 6 i znow spanie i jedzonko o 9
bylismy na spacerku od 11 do 12 ale straszny wiatr zerwal sie i było b. zimno wiec wrocilismy szybko
no i juz słonka nie ma

kupilam sobie na necie gorset ale du.pa bo M za mala, dopiac sie nie moge, musze zwrocic, dzwonilam i prosilam pania o spr wymiarow i okazuje sie ze musze ..... XL Miedzy M a XL tylko 4cm roznicy, co 2cm się róznia nie bylo dokladnego wymiaru podanego wiec wzielam taki rozmiar jaki z tej firmy mam np. majtek i niestety jestem w plecy kosztu transportu bo musze je poniesc przy zwrocie do wymiany

w ogole znalazłam sukienkę na chrzciny załacznik

Cytat:
Ponawiam pytanie......

moim zdaniem nie bedzie pasowal do aventu
a nie mozesz wziac butelki do sklepu i srpobowac przymierzyc smok bez kupowania
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
dzień dobry laseczki
u nas słonka juz nie ma i jest baaardzo brzydko
zazdroszcze synka, moj nie przesypia tak pieknie
Cytat:
oj bardzo
aż zaczęłam mu podkładać tetre pod paszczuszka bo ślina przeciekała na prześcieradło jak leżał na boku i teraz tetrę ślini he he
czasem daje mu smoka jak sie za bardzo rozpędzi z tym ślinienem
Cytat:
nie sądzisz że to za wcześnie na ząbki
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ale dzis przezylam herdcore .Mała leżała gola przykryta pielucha bo czekałysmy az TZ naleje wody do wanienki i nagle mała tak zaczeła przeraxliwie płakac,ze szok.Od razu ja tez zaczełam bo nie wiedziałam co jej jest.nic nie pomagało,a ona az piszczała i nie mogła oddechu zlapać.Szybko sie brałam bo na pogotowie chciałam jechac,ale powoli,powoli zassała butle i przestała.Jeszcze troche kwękoliła ale ok.Postanowilismy ja wykapac i co ....TZ jak ja przekrecił buzka do wody abym myla pupcie i plecki to za nisko trzymał jej główkę i mała zaczeła się dusić bo zachłysnęła się woda.Szybko ja przekreciłam w dół głową i waliłam w plecki a ona i tak się dusiła,aż w koncu jakos zaczerpneła powietrza.Zaczełam się wydzierac na Tz i znowu się poryczałam,ze strachu że mogło jej sie cos stac.Jak ja ubrałam to znowu płakała i stwierdzilam ,że może ktoś ja zauroczył.Poliz ałam czoło ,było słone i plułam w 4 kąty i co ... zaraz przestała i zasnęła mi na rekach. Wiem,że to ciemnogród ,ale już wszystkiego chciałam spróbować.A zauroczyła mi pewnie taka baba jak bylismy pity oddac,bo się gapiła,ale niby była z córką i tak podgadywała.teraz Nika śpi ładnie i mam nadzieję ,że pośpi trochę ,bo nameczyła sie tym plakaniem.
sorry za brak pl znakow ale pisze 1 reka bo sie odciągam
o boże Elizka współczuję, wiem co to znaczy bo też miałam kilka takich akcji ale ze śliną bądź mlekiem, wodą jeszcze się mi nie krztusił

Cytat:

Nie wytrzymam z tą dziewczyną jest zadowolona, grzeczna, uśmiechnięta, a kiedy ma ssać z butli mleko to się wije, wierzga kończynami wszystkimi, przekręca głowę, wypycha językiem smoka ja nie wiem co jej dolega, czemu nie chce jeść....... staje na rzęsach, żeby zjadła swoją porcję i trwa to ostatnimi czasy dwa razy dłużej niż normalnie czy to znów jakiś po☠☠☠any skok rozwojowy czy co do cholery?!!!!
myślę, że jej mleko nie smakuje, spróbuj innego na próbę jej dać i zobaczysz
albo smoczek ją męczy, za wolno, za szybko płynie
albo mleko jej się kojarzy z czymś niemiłym i zapiera się
kur.de nie wiem co ci doradzić

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Moja dziś całą noc spała. Hehe obudziłam się to ciągle myślalam czy w nocy się budziłam do niej czy nie. Przespała od 23 do 6 , super i to jeszcze na brzuszku w swoim łóżeczku
na brzuszku to bałabym się dziecko zostawić na noc czytałam w książce "Pierwszy rok zycia dziecka" że to była najczęstsza przyczyna tzw śmierci łóżeczkowej
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
A czemu taka drożyzna? 70-80zł różnicy między ceną, którą my płaciliśmy

Mam tą hybrydową huśtawkę słonika, ale idzie na baterie zbankrutować

Ściągać skórkę do mycia lub wycierania czy nie ściągać?
Dołączam się do pytania
pisałam że cena z przychodni więc drożej niż w aptece ale nie dostałam recepty i musiałabym raz jeszcze bujac się do lekarza po nią, latać do apteki itp. przyznam się że nie chciało mi się

nam stara prukwa pediatra kazała odciągać
tż mi zabrania

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

Nikolcia ładnie przespała nockę i była tylko jedna pobudka,więc jestem wyspana.Teraz śpi a ja po odciągnięciu idę coś zszamać.
Przechlapane z tymi fiforkami chłopcow,siostra też ma chłopca i też miała z tym problem czy odciągać czy nie.Teraz ma 3,5 roku i sam podobno sobie ściąga.
Wreszcie śliczna pogoda,bo wczoraj masakra.Dziś w końcu astronomiczna wiosna

u ciebie ładnie a u mnie brzydko
Cytat:

Dziewczyny co myślicie o tej kurtce:
http://moda.allegro.pl/new-kurtka-wi...208970496.html
Muszę sobie jakąś kurtkę kupić a na miasto nie bardzo mam czas jechać.
nie lubie pikowanych bo kojarzą mi się tak babciowo
choc wiem ze teraz sa modne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2208444109.jpg (41,2 KB, 31 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:09   #1494
Angelika_26
Raczkowanie

Witam!!

MissZuzia piękna sukienka

My mamy problem z karmieniem (.)(.) mały ciągnie tylko jak mu szybko leci, a jak wolniej to się strasznie złości , pręży, krzyczy i płacze. Muszę go dokarmiać , bo jest nie najedzony. Jakie mleko mm podajecie swoim dzieciaczkom? Ja kupiłam Nan pro.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:13   #1495
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Elegancka, bardzo ładna
Stary 2012-03-20, 14:31   #1496
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Ja tylko wpadłam powiedzieć : Agatek, a może spróbuj jej dać tak za pół h jak nie chcę . Moja ma czasem takie cyrki, że mleka nie chce . No to ja się nie denerwuję tylko odkładam do łóżeczka i daję albo za pół h albo na następne karmienie.
Kiedyś jak próbowałam na siłę , to mama mi powiedziała , żebym tak nie robiła bo dzieć bedzie się na sam widok butli bał i nie chciał jeść.
moja mama też mi to powiedziała- ale ja słyszę, że burczy w brzuchu, je zawsze co 3-3,5 h... i na początku wije się i wierzga a potem jest cacy i pije do końca na początek kupiłam inną butlę ze smokiem- nuk'a, zobaczymy przy następnym karmieniu... a jak się nie zmieni to spróbuję z innym mlekiem
Cytat:
jak wyżej później spróbuje z mlekiem, na razie spróbuję z innego smoka i tyle. Smoki by nie pasowały do butli aventu- oglądałam w kerfie super wybór: albo nuka, albo canpol lub jakieś babies nova smoków do tt nie ma, tylko od razu butle ze smokiem wybrałam nuka, zobaczymy przy następnym karmieniu co to z tego wyjdzie...

Sukienka b.ładna- elegancka
Co do rozmiarów- ja przez roztycie z 36 noszę rozmiar 40/42 spodni o 2 rozmiary przytyłam w i w udach

Stary 2012-03-20, 14:43   #1497
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

My dziś ponad 3 godzinki na spacerze byliśmy... szaleństwo

Dziewczyny karmiące (.)(.) dajecie dzieciom herbatki albo wodę? Bo mnie korci żeby dać, ale nie ma tak naprawdę potrzeby takiej

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że oni obczaili , że są różne smaki.
cwaniaki
Cytat:
Julek też się slini i piana aż mu czasem leci. Ale nie sądzę, że to zęby. Jak paluchy wkłada do buzi to daję smoczek. Wolę dawać smoczek i potem od niego odzwyczajać niż pozwalać memłać kciuka.

Cytat:
hej u nas standardowo, kapiel o 20.30, spanie od 21 do 2, jedzonko i spanie do 6 i znow spanie i jedzonko o 9
bylismy na spacerku od 11 do 12 ale straszny wiatr zerwal sie i było b. zimno wiec wrocilismy szybko

fajna sukienka

u nas też wiało, ale na przejście do parku założyłam ochronkę przeciwdeszczową - to Julkowi do środka nie wiało, potem zdjęłam bo między drzewami spokój był

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
My mamy problem z karmieniem (.)(.) mały ciągnie tylko jak mu szybko leci, a jak wolniej to się strasznie złości , pręży, krzyczy i płacze. Muszę go dokarmiać , bo jest nie najedzony. Jakie mleko mm podajecie swoim dzieciaczkom? Ja kupiłam Nan pro.
my jak dokarmialiśmy na początku to właśnie nan pro
Stary 2012-03-20, 15:06   #1498
likas
Raczkowanie

Cytat:
no i juz słonka nie ma

kupilam sobie na necie gorset ale du.pa bo M za mala, dopiac sie nie moge, musze zwrocic, dzwonilam i prosilam pania o spr wymiarow i okazuje sie ze musze ..... XL Miedzy M a XL tylko 4cm roznicy, co 2cm się róznia nie bylo dokladnego wymiaru podanego wiec wzielam taki rozmiar jaki z tej firmy mam np. majtek i niestety jestem w plecy kosztu transportu bo musze je poniesc przy zwrocie do wymiany

oj bardzo
aż zaczęłam mu podkładać tetre pod paszczuszka bo ślina przeciekała na prześcieradło jak leżał na boku i teraz tetrę ślini he he

o boże Elizka współczuję, wiem co to znaczy bo też miałam kilka takich akcji ale ze śliną bądź mlekiem, wodą jeszcze się mi nie krztusił

na brzuszku to bałabym się dziecko zostawić na noc czytałam w książce "Pierwszy rok zycia dziecka" że to była najczęstsza przyczyna tzw śmierci łóżeczkowej

pisałam że cena z przychodni więc drożej niż w aptece ale nie dostałam recepty i musiałabym raz jeszcze bujac się do lekarza po nią, latać do apteki itp. przyznam się że nie chciało mi się

tż mi zabrania

mnie pikowane kurtki kojarzą się z kufajkami chociaz sama miałam bardzo podobną w czasach liceum czyli 100 lat temu

A sukienka super, bardzo elegancka

Cytat:
moja mama też mi to powiedziała- ale ja słyszę, że burczy w brzuchu, je zawsze co 3-3,5 h... i na początku wije się i wierzga a potem jest cacy i pije do końca na początek kupiłam inną butlę ze smokiem- nuk'a, zobaczymy przy następnym karmieniu... a jak się nie zmieni to spróbuję z innym mlekiem

jak wyżej później spróbuje z mlekiem, na razie spróbuję z innego smoka i tyle. Smoki by nie pasowały do butli aventu- oglądałam w kerfie super wybór: albo nuka, albo canpol lub jakieś babies nova smoków do tt nie ma, tylko od razu butle ze smokiem wybrałam nuka, zobaczymy przy następnym karmieniu co to z tego wyjdzie...

Sukienka b.ładna- elegancka
Co do rozmiarów- ja przez roztycie z 36 noszę rozmiar 40/42 spodni o 2 rozmiary przytyłam w i w udach
agatek z przechodzeniem z mleka na mleko to nie tak prosto - trzeba powoli np, prze jakiś czas dajesz jedna miarkę innego mleka, przynajmniej na drugi dzień dwie i dopiero później inne mleko.
Kinga wcześnie zaczęła dostawać mm czyli raczej smak tu nie ma nic do rzeczy, bo nie dostaje jednocześnie innego mleka. Moja Alicja od 5 tygodnia życia była na Nutramigenie (syf nad syfy) i pamiętam jak pediatra mowił, że jeżeli poda się wcześnie mleko mm nawet nie smaczne to dziecko nie odrzuci bo jeszcze nie ma smaku. Problem może być jak dostaje mm i cyc lub późno przechodzi się na mm. Raczej problemu szukalabym gdzie indziej, podpytam jeszcze tej koleżanki co jeszcze przerabiała ze swoja małą (wyglądało to podobnie jak u Ciebie tylko jej mala dostawała z butli jej mleko)

Edytowane przez likas
Czas edycji: 2012-03-20 o 15:07
Stary 2012-03-20, 15:08   #1499
MMONIKA9
Wtajemniczenie

my już w domku, własnie karmie małego
ale jestem zła, michu dziś nie został zaszczepiony bo 5 dni temu byłam u lekarza bo lekko pokasływał okazało się ze płuck ama czyste al ejakiś tam syrop mu lekarz przepisał no a dziś mi mówi że od tego czasu musi przynajmniej 2 tyg minąć , to nie mógł mi tego wcześniej powiedzieć co za nietryb
no cóż kolejna i ostateczna data to 29 marzec i to już musi byc zaszczepiony chyba że znowu będzie chory

ale sie etż cieszę bo jak przysżłam do domku leżał list polecony do mnie i sie okazało że to decyzja o becikowe ż emi przyznali i zostaną pieniądze wypłacone do końca marca czyli w kwietniu będą chrzciny

Cytat:
mój robi identycznie, wciska pieluche do buzi ile się da ile się zmieści i gryzie ją jak by chciał ją rozszarpac na kawałki a ile się naślini przez cały dzień masakra cały czas mu leci piana jak by miał wścieklizne

Cytat:
za Michasia, zeby bez problemow zareagowal na szczepionke. Ja mam paracetamol na goraczke, dostalismy przy szczepieniu w razie czego. Naszczescie okazal sie niepotrzebny oby i u Was byl zbedny.

Moj tez nie bardzo chce lezec na brzuszku 3-5min i ryk

Michas tez piastki pcha i pielucha tez nie pogardzi
no niestety szczepienia nie było - opis wyżej

Cytat:
no i juz słonka nie ma

oj bardzo

tż mi zabrania

oj tam kochana to na pewno był jedno dniowy wybryk ( a raczej nocka) ale wybryk

sukienka jest prześliczna

ide robić szybkościowy obiadek czyli warzywa na patelnie z piersią kurczaka i ryżem uwielbiam
Stary 2012-03-20, 15:18   #1500
agacia_cz
Zadomowienie

MissZuzia sukienka super
ja i moje rodzeństwo miałam już w drugim miesiącu po dwa ząbki więc może to genetycznie?

właśnie wróciłam od fryzjera skróciłam włosy o 15cm a tż nawet nie zaważył mam ochotę zafarbować je na ciemno ciekawe czy wtedy się skapnie...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości